"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > TEL - tradingtips
TEL - tradingtips
Tjodleik
16.06.2003 09:46
#26

Endre
Jeg er litt overrasket at Telenor blir så lite diskutert her inne. Det er jo en meget forutsigbar og høyt omsatt aksje og burde være interessant som tradingobjekt. Jeg har tradet denne siden mars og syns det er en av de mest "pålitelige" aksjene å gå ut og inn av.

Er det noen andre som trader Telenor som har betraktninger om dette?
Bolean
16.06.2003 10:59
#14159

Endre
Telenor er ikke så interessant for mange pga. den store statlige eierandelen. Men den kan selvsagt trades.

Telenor er det selskapet som har dårligst rykte blant folk flest.
Det som er mest tragisk med det gamle televerket og dets monopolmenneseker, er at det ikke ble delt i to før børsnotering. Politikerne har nærmest sviktet sine velgere ved å gi dem en så dominerende posisjon at de kan brekke armen på sine kunder hele tiden. Og kundene, det norske folk, har betalt i 100 år for å få det nettverket som telenor misbruker mot nærmest enhver.

Men det er aldri for sent. Telenor kan deles når som helst. Telenor er pålagt å selge nettverk med virkelige prod.kostnader som utgangspunkt. Det betyr at driften av nettverksdelen er håndtert som egen enhet, og en utsplitting av denne er dermed lett som bare det. Det trengs kun en besluttning fra politisk hold så kan det gjennmomføres på kort tid.
Tjodleik
16.06.2003 12:13
#27

Endre
Bolean:

Det er i og for seg uinteressant hvordan eierstrukturen i Telenor er dersom utgangspunktet er kortsiktig trading.

Mitt utgangspunkt var: Er det noen som har erfaringer med kortsiktig trading i Telenor?

Kursen i Telenor oppfører seg med stor grad av forutsigbarhet, noe jeg med hell har fått gode resultater av. Men det må da være andre som trader aksjen som også har utviklet sin egen strategi.

Aksjen er ikke av de som stiger eller faller mest på børsen hver dag, og dette er en av grunnene til at jeg syns den er grei å trade. Men det virker ikke som om det er mange "småtradere" som meg som liker Telenor. Er aksjen for kjedelig for mange kanskje?

haavard
16.06.2003 14:05
#8

Endre
Hei Tjodleik
Jeg har igrunnen tenkt på det samme som deg. TEL bør være en svært så brukbar tradingaksje. Personlig har jeg kun foretatt et par trader i TEL, som forsåvidt har gitt et helt greit resultat. Jeg har imidlertid ikke fulgt aksjen så mye som jeg burde. Kanskje nettop fordi den oppfattes som litt kjedelig. Jeg synes det ville være fint om TEL kan diskuteres mer på ST.
Tjodleik
16.06.2003 14:24
#28

Endre
Telenor er kanskje oppfatteet som kjedelig blant mange fordi en ytterst sjelden ser svingninger på mer enn 5% fra en dag til den neste, selv om intradagforskjellene kan være høyere. Men nettopp på grunn av stabiliteten og forutsigbarheten, så er dette en av de mest attraktive tradingaksjene syns jeg.

Det er for eksempel som regel best å ikke kjøpe Telenor på slutten av dagen, fordi en kan få aksjen til en lavere kurs enn sluttkurs dagen før i 80% av handledagene.
Rentefot
16.06.2003 14:26
#3317

Endre
Det er da bare å diskutere i vei, men bring helst litt mer til torgs enn egne vellykede stunts i aksjen om det skal ha allmenn interesse.;)

Om ikke TEL er blant de hotteste på ST har den da endelig blitt diskutert her opp gjennom tidene, men gjerne mest i tiden da vår fargerike og karismatiske venn med syttitalls-barten ledet skuten.
Grunnen til at TEL har kommet litt mer i bakleksen i det siste tror jeg er at den f.t. er i litt ”dødvannsposisjon” etter å ha gått relativt mye den siste tiden.
Stor, institusjonsbasert handel fører også til at volatiliteten er relativt beskjeden, og nettopp volatilitet er jo noe som tiltrekker seg tradere (som det må antas å være mye av på ST).

Det beste jeg forøvrig kan si om TEL er at det er en likvid aksje.
Det skal den ha.
Ut over dette representerer selskapet for meg årtier av stats-/monopolkapitalisme av absolutt verste slag.
mellominvestor
26.06.2003 08:18
#2997

Endre
Telenor i samtaler om russisk salg


Torsdag 26. juni 2003 kl. 06:32
Skrevet av: Arne Lunde - iMarkedet


Golden Telecom bekrefter i en pressemelding onsdag ettermiddag at de er i samtaler Telenor og John Fredrik Baksaas (bilde) om å fusjonere inn Telenors datterselskap Comincom og Combellga.

Ifølge Golden Telecom så har selskapene forhånds diskusjoner om et mulig oppkjøp av Telenors russiske fastlinjeselskaper.

Telenor kjøpte tidligere denne uken opp de resterende 25 prosentenen i Comincom og Combellga, etter at ryktene om samtaler med Golden Telecom har versert i flere uker.

Golden sier at de blant annet diskuterer et oppgjør med aksjer i Golden ved et oppkjøp av de to Telenor-selskapene som tilbyr taletelefoni og bredbåndstjenester for bedriftsmarkedet.

Golden opplyser videre at det ikke er noen sikkerhet for at samtalene vil føre frem.

Telenor har signalisert en strategiendring for sin utenlandske investeringer, hvor de ønsker å enten selge seg ut eller å overta selskapene for å få full finansiell kontroll. Slik sett passer et oppgjør i aksjer i Golden dårlig.

Telenor ga tirsdag denne uken 30 millioner dollar for å kjøpe ut minoritetsaksjonæren i de to selskapene. Golden-aksjen er notert amerikanske Nasdaq.

Profitt
30.06.2003 14:11
#5344

Endre
Nærings- og handelsdepartementet selger aksjer i Telenor ASA

Nærings- og handelsdepartementet har i dag igangsatt en salgsprosess av inntil 250 millioner aksjer i Telenor ASA, tilsvarende 13,9 pst. av aksjene i selskapet. Salget er rettet mot institusjonelle investorer, og prosessen forventes å være avsluttet innen tirsdag 1. juli kl 18. Privatpersoner vil i neste uke kunne bestille aksjer til samme pris som institusjonene får kjøpt for.
- Regjeringen signaliserte i eierskapsmeldingen at vi ønsker å redusere den statlige eierandelen i Telenor ASA. Vi tar nå et viktig skritt i denne retning, innenfor de eksisterende fullmakter fra Stortinget, uttaler nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

- Det er bred enighet om at delprivatiseringen av Telenor ASA har virket positivt for selskapet, og et større antall aksjer i omløp kan også gi en bedre prising av selskapet over tid. Samtidig ser markedssituasjonen ut til å åpne for et nedsalg nå, fortsetter han.

- Den prosessen vi har igangsatt i dag er rettet mot de institusjonelle investorene. Vi legger opp til et salg rettet mot privatpersoner i neste uke. Vi vil da tilby aksjer til samme pris som vi oppnår i den pågående salgsprosessen, avslutter næringsministeren.

Nærings- og handelsdepartementet har engasjert investeringsbanken Lehman Brothers som enetilrettelegger for å selge inntil 250 millioner aksjer i Telenor ASA i en såkalt auksjonsprosess for en hel blokk aksjer (”accellerated bookbuilding”). Salget er rettet mot institusjonelle investorer i Norge og i utlandet (inkludert mot ”Qualified Institutional Buyers” i USA i henhold til Rule 144 A i US Securities Act 1933). Prisen ventes å ligge mellom 29,95 og 31,00 kroner pr. aksje. Sist noterte aksjekurs på Oslo Børs fredag 27. juni var 31,40 kroner pr. aksje. Nærings- og handelsdepartementet har gått med på en lock-up for sine gjenværende aksjer på 180 dager fra transaksjonen er gjennomført.

Salget gjennomføres i utgangspunktet mandag 30. juni og tirsdag 1. juli 2003. Det er lagt opp til at bøkene lukkes kl. 18:00 tirsdag, men bøkene kan bli lukket tidligere eller senere. Dette vil i tilfelle bli varslet over Oslo Børs. Det samme gjelder endringer i prisintervallet for salgsprosessen.

Salget omfatter inntil 250 millioner aksjer. Ved overtegning vil Nærings- og handelsdepartementet kunne redusere eller stryke bestillinger på fritt grunnlag, etter anbefaling fra sine finansielle rådgivere og Lehman Brothers som enetilrettelegger. Salgsprosessen er begrenset til ordre på minst 20.000 aksjer.

Privatpersoner i Norge og i EØS-området vil få anledning til å kjøpe aksjer til samme kurs som blir fastsatt i det institusjonelle salget, i en plassering som planlegges gjennomført i neste uke. DnB Markets vil tilrettelegge salget mot almenheten.

Telenor ASA ble børsintrodusert gjennom en emisjon i desember 2000, og staten eier i dag 77,63 pst. av aksjene. Den planlagte transaksjonen tilsvarer 13,9 pst. av aksjene i selskapet.

Deutsche Bank London har bistått Nærings- og handelsdepartementet ved planleggingen av transaksjonen. Juridiske rådgivere er Wiersholm, Mellbye & Bech og Clifford Chance.

This press release does not constitute an offer to sell, purchase, exchange or transfer any securities or a solicitation of any such offer in the United States or any other jurisdiction. Securities may not be offered or sold in the United States absent registration or an exemption from registration under US Securities Act of 1933, as amended, (the "Securities Act"). Neither Telenor nor any other participant in the transactions described herein intends to register any securities under the Securities Act or with any securities regulatory authority of any state or other jurisdiction in the United States in connection with the proposals described in this announcement.

This communication is directed only at persons who (i) are outside the United Kingdom or (ii) have professional experience in matters relating to investments or (iii) are persons falling within Article 49(2)(a) to (d) ("high net worth companies, unincorporated associations etc") of The Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2001 (all such persons together being referred to as "relevant persons"). This communication must not be acted on or relied on by persons who are not relevant persons. Any investment or investment activity to which this communication relates is available only to relevant persons and will be engaged in only with relevant persons.Profitt
30.06.2003 14:12
#5345

Endre
Er dette uinteressant for TEL-aksjonærer-eller er alle superlangsiktige?
Jeg er ikke aksjonær, men vurderer inngang ganske snart!!
MME
30.06.2003 14:17
#3079

Endre
Tjodleik [28]

Etter en kjapp telling mener jeg at TEL har åpnet opp 18 av de siste 24 handledagene, så den teorien har i hvertfall ikke stemt i det siste...
Bruce Wayne
30.06.2003 21:25
#3303

Endre
Inne i TEL igjen, det er noen måneder siden sist nå. Tror dagens nedsalg fra staten vil bli tolket veldig positivt av markedet. 35 før sommeren er over?
Tjodleik
01.07.2003 08:27
#31

Endre
MME:

På 94 av 122 handledager til nå i år så har det vært mulig å kjøpe TEL på en lavere kurs dagen etter enn sluttkurs dagen før.

Dette bør være en indikasjon om at det kanskje ikke alltid lønner seg å kjøpe TEL mot slutten av dagen.

På de siste 24 handledagene har det i 19 av tilfellene vært mulig å kjøpe TEL på en lavere kurs påfølgende dag enn sluttkurs dagen før.

Bare i circa en av fem handledager har det ikke vært mulig å få TEL til en lavere kurs enn sluttkurs dagen før.
juma
01.07.2003 12:25
#12573

Endre
Inne med en spekk på 29.40. Synes aksjen ser ut til å snu nå.
Info
01.07.2003 12:33
#3146

Endre
29,4 er selvsagt en god inngang,men når staten skal kvitte seg med så pass mange aksjer er det bare å vente
juma
01.07.2003 12:35
#12574

Endre
Kortsikitg tror jeg alt under spredningssalgsprisen blir god. Kjenner jeg staten rett vil man forsøke å holde kursen opp på dette nivået inntil tegningsrunde 2 er ferdig.

Vi får se.
Info
01.07.2003 12:45
#3147

Endre
er staten ferdig kl 13,00
t-aane
01.07.2003 13:01
#770

Endre
Boken ble lukket kl.13.00.
mvh.t-aa.
Info
01.07.2003 13:16
#3149

Endre
Meglerhuset Lehman Brother måtte krype under minstegrensen for å selge statens Telenor-aksjer. Betalingsvilligheten for Jon Fredrik Baksaas' Telenor var liten ute hos internasjonale investorer. Klokken 13.00 stenges salget av Telenor-aksjene til store institusjonelle eiere. Staten meldte mandag at de ville selge unna 13,9 prosent av aksjene i selskapet.Lehman, som har ansvaret for nedsalget, har måttet krype for å selge unna Telenor-aksjene. I utgangspunktet skulle staten selge seg ned til kurser mellom 29,95 kroner og 31 kroner pr. Telenor-aksje.Nå viser det seg at Lehman ikke har klart å selge for mer enn 29,50 kroner pr. Telenor-aksje. Slik ser det i alle fall ut en halv time før Lehman lukker ordreboken. Kursen i aksjemarkedet ligger imidlertid på 29,60 kroner, noe som indikerer at kursen på salget til slutt kan bli høyere.Statens nedsalg i Telenor har stort sett blitt positivt mottatt i aksjemarkedet. Det er imidlertid blitt stilt spørsmål ved næringsminister Ansgar Gabrielsens timing på nedsalget.I ettertid kan det vel også stilles spørsmål ved plasseringsevnen til det internasjonale meglerhuset Lehman Brothers. 7,5 milliarder kroner burde nok være overkommelig for meglerhuset å plassere ut hos internasjonale fond og investorerer.

juma
01.07.2003 13:17
#12577

Endre
19.50 ja.

Da er vel kortsiktig oppside heller begrenset vil jeg tro.
Info
01.07.2003 13:21
#3150

Endre
19,5 hva mener du juma?Man selger den fortsatt til 29,4 og jeg aventer
MME
01.07.2003 13:27
#3086

Endre
Tjodleik [31]

mulig hvis du treffer bunnen hver dag, ja.
juma
01.07.2003 13:31
#12578

Endre
Jeg sier bare at noe særlig over 19.50 vil neppe TEL gå med det første. Med andre ord er jeg ute av aksjen.
tea
01.07.2003 13:33
#1681

Endre
juma
... og da tror jeg vi sier takk til deg.....
Info
01.07.2003 14:02
#3152

Endre
NEO selger den nedover og den ser da veldig svak ut?
juma
01.07.2003 15:08
#12583

Endre
Det slo meg ikke at jeg kunne ha shortet TEL fra 19.50 :-(
Info
01.07.2003 15:10
#3160

Endre
28,8 nå staten fikk da bra betalt
juma
01.07.2003 15:15
#12584

Endre
Lehman kjøper stort. De har opplagt fått i oppdrag å stabilisere kursen. Farlig å shorte her ja.
falitt
01.07.2003 15:16
#5247

Endre
Den kommer igjen. TEL blir spennende fremover. Klart det er positivt at staten selger seg ned....
juma
01.07.2003 15:18
#12585

Endre
Er litt bekymret for om dette nedsalget drar for mye likviditet ut av OSE. Slike salg har en tendens till å påvirke hele sentimentet negativt. Man skal kanskje være litt forsiktig med de tunge aksjene en stund fremover.
Info
01.07.2003 15:20
#3163

Endre
kjempepost 29,5 hvem kan det være staten det også?
t-aane
01.07.2003 15:21
#772

Endre
Her er det bare å sitte rolig,denne skal mye opp fra
dette nivået.
mvh.t-aa.
falitt
01.07.2003 23:06
#5253

Endre
Før staten annonserte nedsalget i TEL lå kursen på 31,40. "Alle" er enige om at nedsalget er positivt for Telenor. Nedgangen siste dagene skyldes taktikkeri for å presse kursen mest mulig ned under nedsalget og dette "gapet" tar vi fort inn igjen. Jeg fikk mine på 29,20..


[Endret 01.07.03 23:08 av falitt]
falitt
02.07.2003 15:13
#5259

Endre
Lehman har nok endel aksjer som skal ut igjen. Andre tar fortjenesten gradvis. Det tar litt tid, men opp skal vi....
Info
02.07.2003 19:31
#3169

Endre
vi kan nå kjøpe de til 25,5 fra den 7/7 til 11/7 staten selger da de gjennværende
kapitalamatør
02.07.2003 19:41
#689

Endre
Avhengig av størrelsen på denne potten, det blir vel stor rift om denne ?

Det er fint med en statlig institusjon som tilgodeser sine borgere.
Info
02.07.2003 21:10
#3170

Endre
er litt usikker jeg,vil den vil falle ned mot emisjonsgrensen i dagene framover?Det er jo ikke unaturlig eller?
Bruce Wayne
02.07.2003 21:36
#3310

Endre
Hvor mange aksjer får privatpersoner kjøpe?
kapitalamatør
02.07.2003 21:41
#690

Endre
Dette er fordeling av aksjer i beste sosialdemokratiske ånd. Her tror jeg det er bare å hive seg på .. :-)

Som det står i dagens børsmelding:

Not for distribution in the United States, Canada,
Australia or Japan

Bruce Wayne
02.07.2003 21:47
#3311

Endre
Får håpe VPS er rask med å sende meg passordet. Fant ikke det gamle :-(
Er det andre plasser en kan tegne seg?
Bruce Wayne
02.07.2003 21:55
#3312

Endre
Fant dette på hegnar:
"Prisen er på 29,50 kroner stykket. Minstekjøpet er 100 aksjer, mens taket er satt på 20.000. "

25,50 er nok en trykkfeil?
kapitalamatør
02.07.2003 22:06
#691

Endre
Bruce Wayne[3318]

Det er vel denne du referer til http://www.hegnar.no/IT-Kanalen/newsdet.asp?id=117652&cat=116

På Netfoinds står det vitterlig 25,50

Får se ..
Bruce Wayne
02.07.2003 22:12
#3313

Endre
Jepp. Så også 25,50 hos Netfonds, men det høres galt ut.
Quest
02.07.2003 22:44
#3239

Endre
Nr.: 31/03
Dato: 05.06.2003
Not for distribution in the United States, Canada, Australia or Japan


Nærings- og handelsdepartementet selger aksjer i Telenor ASA

Nærings- og handelsdepartementet har i dag igangsatt en salgsprosess av inntil 250 millioner aksjer i Telenor ASA, tilsvarende 13,9 pst. av aksjene i selskapet. Salget er rettet mot institusjonelle investorer, og prosessen forventes å være avsluttet innen tirsdag 1. juli kl 18. Privatpersoner vil i neste uke kunne bestille aksjer til samme pris som institusjonene får kjøpt for.
- Regjeringen signaliserte i eierskapsmeldingen at vi ønsker å redusere den statlige eierandelen i Telenor ASA. Vi tar nå et viktig skritt i denne retning, innenfor de eksisterende fullmakter fra Stortinget, uttaler nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

- Det er bred enighet om at delprivatiseringen av Telenor ASA har virket positivt for selskapet, og et større antall aksjer i omløp kan også gi en bedre prising av selskapet over tid. Samtidig ser markedssituasjonen ut til å åpne for et nedsalg nå, fortsetter han.

- Den prosessen vi har igangsatt i dag er rettet mot de institusjonelle investorene. Vi legger opp til et salg rettet mot privatpersoner i neste uke. Vi vil da tilby aksjer til samme pris som vi oppnår i den pågående salgsprosessen, avslutter næringsministeren.

Nærings- og handelsdepartementet har engasjert investeringsbanken Lehman Brothers som enetilrettelegger for å selge inntil 250 millioner aksjer i Telenor ASA i en såkalt auksjonsprosess for en hel blokk aksjer (”accellerated bookbuilding”). Salget er rettet mot institusjonelle investorer i Norge og i utlandet (inkludert mot ”Qualified Institutional Buyers” i USA i henhold til Rule 144 A i US Securities Act 1933). Prisen ventes å ligge mellom 29,95 og 31,00 kroner pr. aksje. Sist noterte aksjekurs på Oslo Børs fredag 27. juni var 31,40 kroner pr. aksje. Nærings- og handelsdepartementet har gått med på en lock-up for sine gjenværende aksjer på 180 dager fra transaksjonen er gjennomført.

Salget gjennomføres i utgangspunktet mandag 30. juni og tirsdag 1. juli 2003. Det er lagt opp til at bøkene lukkes kl. 18:00 tirsdag, men bøkene kan bli lukket tidligere eller senere. Dette vil i tilfelle bli varslet over Oslo Børs. Det samme gjelder endringer i prisintervallet for salgsprosessen.

Salget omfatter inntil 250 millioner aksjer. Ved overtegning vil Nærings- og handelsdepartementet kunne redusere eller stryke bestillinger på fritt grunnlag, etter anbefaling fra sine finansielle rådgivere og Lehman Brothers som enetilrettelegger. Salgsprosessen er begrenset til ordre på minst 20.000 aksjer.

Privatpersoner i Norge og i EØS-området vil få anledning til å kjøpe aksjer til samme kurs som blir fastsatt i det institusjonelle salget, i en plassering som planlegges gjennomført i neste uke. DnB Markets vil tilrettelegge salget mot almenheten.

Telenor ASA ble børsintrodusert gjennom en emisjon i desember 2000, og staten eier i dag 77,63 pst. av aksjene. Den planlagte transaksjonen tilsvarer 13,9 pst. av aksjene i selskapet.

Deutsche Bank London har bistått Nærings- og handelsdepartementet ved planleggingen av transaksjonen. Juridiske rådgivere er Wiersholm, Mellbye & Bech og Clifford Chance.[Endret 02.07.03 22:45 av Quest]
Info
03.07.2003 00:10
#3171

Endre
Hvorfor skal vi kjøpe dem til 29,5 eller høyere?Da er meldingen som Net Fonds har lagt ut feil og jeg får ringe dem i morgen,men 25,5 er jeg sikker på vil virke forlokkende og mange vil dermed handle de.Staten vil jo bli kvitt dem og må dermed gå ned i pris eller?
Quest
03.07.2003 00:33
#3240

Endre
info
bookbuildingen landet på 29.50,og tilbudet til private/ småaksjonærer er det samme.Det er slik det funker.
Men 15.50 ville jo selvsagt vært enda mer forlokkende,for ikke å si 5.50 :-))
Bruce Wayne
03.07.2003 00:35
#3314

Endre
re: Info
Det er også en stund til en får aksjene, mye kan skje med TEL før det ;-)
Info
03.07.2003 11:08
#3174

Endre
ja Net Fonds beklaget feilen og de har rettet den nå
Bruce Wayne
04.07.2003 23:56
#3320

Endre
Noen som vet når informasjonen blir lagt ut? Fant ikke noe på VPS.
Kodal
07.07.2003 11:07
#68

Endre
Litt overrasket over ingen innlegg på nedsalget av Telenor til private aksjonærer. Har fellesferien startet for alle...
Her er ihvertfall linken til aksjesalget:

http://dnb.no/omdnb/omdnb.view.itemoverview.jhtml?xmlid=105730964554

Minimum 100; maximum 20000 aksjer.
Bestillingsperiode: 7-11 juli.

Så her er det bare å vente å følge aksjekursen tett. Slik det ser ut som i dag er dette jo "free lunch".
shorty
07.07.2003 12:53
#83

Endre
Shorte 20.000 TEL. Dekke inn til 29.50 17.07.
Burde bli ca. 15000,- ekstra feriepenger. :-))[Endret 07.07.03 12:56 av shorty]
delta
07.07.2003 13:26
#789

Endre
shorty
ja, hvis det ikke blir kraftig overtegning av totalkvoten på 37,5 mill. aksjer og avkortning av bestilt antall aksjer.


[Endret 07.07.03 13:26 av delta]
Babylon
07.07.2003 13:33
#1371

Endre
hmm..Kjøpe eller ikke? Faren for at aksjen faller ned mot 29,50 er vel overhengende stor...
Tjodleik
07.07.2003 15:18
#32

Endre
Tror ikke kursen går under 30 kroner. 37,5 millioner aksjer er da ikke så mye. Det er mulig at kursen får en liten dupp rundt den 15/16. juli når aksjene går inn på VPS konto, men da kan det godt hende at kursen allerede er over 31.
MedMed
07.07.2003 22:53
#46

Endre
Er det mulig å shorte Med i morgen teks. 31.0 og kjøpe aksjen til 29.50 på nedsalg fra staten og hente inn 1,50 pr aksje ? Eller kan noen vise meg det riktige regnestykket.

Jeg har fundamentalt stor tro på TEL og synes at den burde ligge nærmere 40 enn 30. Men finnes det gratis arbetage muligheter så benytter jeg meg gjerne av det. Er dette mulig ?
delta
07.07.2003 23:09
#790

Endre
MedMed
Jo, det kan være mulig å shorte TEL. Risikofritt er det ikke. Shorting koster og litt. Naturligvis kurtasje ved salg pluss fee for lån av aksjer. DnB Markets, f.eks., tar minimum kr. 1.500,-i fee pr. aksjelån. Jo høyere TEL-kursen ligger på siste tegningsdag fredag, jo mer attraktiv kan vel aksjetegning bli. Da kan man vel risikere avkorting i bestilt antall aksjer dersom samlede bestillinger overstiger 37,5 mill. aksjer. Hvis man ikke vet hvor mange aksjer man får kjøpe til kr. 29,50, kan det vel være litt risikabelt å shorte hele det bestilte kvantum aksjer. Det kan svi å måtte dekke inn for stort shortekvantum til markedskurs et stykke oppe på 30-tallet.
Kodal
07.07.2003 23:42
#69

Endre
Jeg synes 37,5 mill. aksjer høres ganske mange ut.
Det er jo tross alt "fellesferie".

Hvis 10.000 aksjonærer bestiller 1000 aksjer; er det aksjer igjen til at 1375 stk. bestiller maksimum (20.000 aksjer).

Og jeg synes tallet 10.000 høres høyt ut!!! Ihvertfall med situasjonen per i dag (kurs 30,60).

Det er nok mange som satser på og vente til siste slutt; 11. juli kl. 24.00 for å se an utviklingen resten av uken og i USA på fredag. Hvis kursen skulle være betydelig høyere så kan en vel risikere "tante-tegning". Dvs. at man for familie til også å tegne seg for maksimum antall aksjer.

Bruce Wayne
07.07.2003 23:52
#3333

Endre
Hvis man sitter/satt med aksjer kan man "shorte" for så å kjøpe tilbake til 29,50 ;-) Burde kanskje ventet til i morgen med å selge, men jeg fikk dem ut på nesten HOD i dag.
Tjodleik
09.07.2003 15:25
#33

Endre
Noen som har peiling på hvordan det går med staten sitt salg av 37,5 millioner TEL aksjer til privatfolk?
Bruce Wayne
09.07.2003 18:13
#3338

Endre
re: Tjodleik
Det vet vi ikke før til helgen. Se ann kursen til fredagen før du tegner.
Tjodleik
09.07.2003 18:47
#34

Endre
Ja, jeg snakket med en megler i DnB og svaret var at det gikk litt tregt foreløpig, men at de regnet med at det kanskje ville "løsne" på fredag, avhengig av kursutvilkingen.
mellominvestor
09.07.2003 19:15
#3055

Endre
denne faller nok under magiske 29.5 imorgen eller senest fredag....
Safeloen
09.07.2003 20:51
#868

Endre
synd det at man ikke er garantert 20 k.

da hadde jo saken vært grei..
111
11.07.2003 10:43
#16

Endre
Ikke mange ørene å spare ved å tegne seg til 29,50 her
Tjodleik
11.07.2003 11:55
#35

Endre
Nei, det er kanskje slik folk vil tenke i dag. Men med positiv utvikling resten av dagen, så ender kanskje kursen på 30 eller litt over. U.S. futures indikerer i alle fall grønn utvikling foreløpig.
111
11.07.2003 12:09
#17

Endre
På en annen side kan kursen godt være både 31 og 32 neste uke.

... eller 28
111
11.07.2003 12:35
#18

Endre
DnB støttekjøper. Vil vi se en oppgang på slutten av dagen, for så å falle tilbake på mandag?
111
11.07.2003 16:48
#25

Endre
Sluttkurs 30 blank.

50 øre høyere enn tegningskurs
Bruce Wayne
11.07.2003 16:58
#3354

Endre
Såfremt Nasdaq ikke stiger 5% i kveld kommer jeg ikke til å tegne meg. Tror det er store muligheter til å få TEL til under 29,50 i løpet av neste uke.
delta
11.07.2003 17:33
#793

Endre
Det virker som om det foreløpig er nok aksjer for salg i området rundt kr. 30,-. Lehman Brothers driver kanskje stabiliseringshandel etter som det veksler om de er på nettokjøp eller nettosalg på svært volum. Mon tro om de har mer aksjer for salg og vil være stor nettoselger neste uke? De vil kanskje ikke ha interesse av kurser under 29,50? Torsdag til uken får privatpersoner som kjøper av staten, sine aksjer på VPS-konto. Å kjøpe nå og å kunne selge tidligst torsdag kan medføre en viss risiko for den kortsiktige. Kunne istedet vært greit å kjøpe TEL i markedet til uken dersom den faller til rundt 29,50. Dette vil vel avhenge litt av den generelle utviklingen i aksjemarkedet de nærmeste dagene. Det virker jo også som om det er nok kjøpere i TEL om dagen, kjøpere som kanskje ikke fikk aksjer i statssalget, og som benytter anledningen da de synes TEL er billig nok rundt kr. 30,-. Hvis dette synes så attraktivt, så er det ikke sikkert at noen lar TEL dippe ned mot 29,50 på kort sikt. Hvis de da ikke venter salgspress og lar TEL falle midlertidig hvis de private investorene som nå kjøper av staten, vil selge store mengder på kort sikt. Men det vil da ikke bli særlig gevinst for private ved å selge under kr. 30,-. Og et statlig salg til private på maks. 37,5 mill. aksjer er da ikke all verden i forhold til omsetningsvolumet i TEL nå for tiden. For øvrig har TEL utviklet seg marginalt bedre enn europeiske teleoperatører siste uke og betydelig bedre så langt i år. Altså ikke mye drahjelp å få fra europeiske peers i år.


[Endret 11.07.03 18:35 av delta]
Babylon
11.07.2003 19:10
#1375

Endre
Laber interesse her på ST..Noen som har tegnet?
Tjodleik
11.07.2003 23:12
#36

Endre
Babylon:

Jeg har tegnet meg. Foreløpig er det en gevinst på 0,5 kroner og null kurtasje. Sitter langsiktig.
Bruce Wayne
11.07.2003 23:32
#3357

Endre
Nå er det bare en halv time igjen for de som vil ha.
Babylon
12.07.2003 17:37
#1376

Endre
Tjodleik [36]

Da er vi to. Tegnet meg for 20k, så får vi se hvor mye man ender opp med. Forøvrig en langsiktig plassering for min del.
111
12.07.2003 17:48
#27

Endre
Da er dere to, jeg sto over fordi jeg tror kursen vil falle på mandag og tirsdag.
Tjodleik
12.07.2003 17:51
#37

Endre
Babylon:

Jeg sitter også langsiktig, så selv om kursen dupper ned mot 29,5, så betyr det ikke så mye. Tegnet meg for 16k, og er spent på om jeg får hele antallet.
Bruce Wayne
12.07.2003 18:18
#3360

Endre
Hadde tenkt å tegne med for 15-20k, men ikke så veldig langsiktig, gratis kurtasje betyr jo derfor ingenting. Tror ikke det er så mye å hente her i løpet av noen uker, så jeg lot det bli med vurderingen, hvor lurt det var får tiden vise.
murmel
14.07.2003 00:13
#21

Endre
tegnet meg for 20k. kryss fingerene for meg gutter og jenter :-)
Bruce Wayne
14.07.2003 00:21
#3362

Endre
Hvis en får/fikk 20k så er jo 10 øre 2000 kroner, skal bli morsomt å se hvor mange som selger på torsdag.
111
14.07.2003 00:22
#29

Endre
Fingrene er krysset.

Går kursen rett til værs i morgen og ut uka blir det kryss i taket også.
OldNick
14.07.2003 09:58
#1586

Endre
Fra pressemeldingen på OSE:


Vellykket statlig salg av Telenor-aksjer til privatpersoner

Nærings- og handelsdepartementet avsluttet fredag salget av aksjer i Telenor ASA til privatpersoner. Det ble totalt solgt 20 157 600 aksjer til en verdi av ca 595 millioner kroner, fordelt på 4 603 privatinvestorer. Alle som har deltatt har fått full tildeling for sin bestilling. Staten har etter dette salget en eierandel på 62,6 prosent av aksjene i Telenor.
111
14.07.2003 11:52
#34

Endre
Grattis til alle som tegnet seg, dere fikk så mange aksjer dere ønsket.
Babylon
14.07.2003 22:46
#1377

Endre
Nye milliarder i Telenor
Av: Siri Skaalmo

Telenors utenlandske mobilportefølje har lagt på seg kraftig i verdi den siste tiden. Meglerhuset Nordea Securities mener det er snakk om flere milliarder kroner.

Flere av Telenors aksjeinvesteringer i utenlandske mobilselskaper har sett en formidabel kursutvikling den siste tiden.

Det er spesielt det russiske selskapet Vimpelcom og thailandske Tac og UCom som har steget i verdi, men også malaysiske Digi.com har økt sin markedsverdi.'

Ifølge Nordea Securities dreier det seg totalt om over to milliarder kroner.

I taket
Russiske Vimpelcom, som er notert på New York Stock Exchange, har steget fra like over 20 dollar aksjen for et år siden, til 46 dollar aksjen i dag. Med 29 prosent av aksjene, har Telenors aksjepost dermed økt kraftig i verdi.

Tilsvarende gjelder også i thailandsce Tac og eieren UCom der Telenor igjen er største eier. Selskapene har steget markant på børs, etter kraftige kursfall ifjor.

Telenor har tidligere skrevet ned verdiene i Tac/UCom med flere milliarder kroner etter at det betalte over seks milliarder kroner for eierposten i selskapet i 2000. Det som skjer nå er altså en "innhentning" av verdiene.

De to selskapene som har steget mest, er også de to som hadde størst vekst i antall abonennter i første kvartal, ifølge Telenor.

- Skal opp
Telenor-aksjen handles nå for i underkant av 30 kroner, og har dermed også steget godt fra 22,60 kroner midt i mars.

Oppgangen er imidlertid ikke dekkende for de økte verdiene i utenlandsporteføljen, mener Nordea, som setter kursmålet på aksjen til 36 kroner.

"Vi tror også det er mest sannsynlig at aksjen vil stige ettersom fokus gradvis skifter til 2004, som vi tror blir et sterkt år for Telenor ", skriver Nordea i en fersk analyse publisert via MultexNet.

Meglerhuset peker også på at Telenor har utviklet seg 2,3 prosent svakere enn FTSE Eurotop 300 telecom-indeks etter at det statlige nedsalget ble kjent, og dermed trolig skal stige mer.

Venter sterkt kvartal
Også Handelsbanken er positive til Telenor, etter et møte med konsernsjef Jon Fredrik Baksaas nylig.

"Det sterke resultatet i første kvartal var ikke en engangshendelse ", skriver meglerhuset som har kjøpsanbefaling og et kursmål på 33 - 38 kroner på aksjen.
Bruce Wayne
14.07.2003 23:48
#3363

Endre
Synes TEL var sterk i dag med tanke på den lave andelen som hadde tegnet seg. Angrer allerede litt på at jeg ikke tegnet meg. Er det onsdag eller torsdag dere får aksjene?
PS! Det skulle være 5-10k jeg tenkte på, 600.000 kroner i en aksje er for risikabelt for meg.
Pathfinder
14.07.2003 23:55
#2444

Endre
Bruce Wayne

At privarpersoner kjøpte for ca 600 mnok kan ikke kalles lavt.

Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke tegnet meg for mer enn 5000 aksjer. Med fortsatt oppgang i USA og et greit resultat den 22 kan TEL fort gå til 35 (minst).

Aksjene er på konto på torsdag.


[Endret 15.07.03 00:01 av Pathfinder]
OldNick
15.07.2003 09:15
#1587

Endre
Har ikke sett artikkelen i Finansavisen, noen andre som kan referere mer ?


Telenor (TEL) ? Wins in Ukraine
The Ukrainian Parliament turns around and rejects a proposal that bans telecom operators to charge incoming calls. This means that Kyivstar, of which Telenor owns 54.2%, secures a substantial source of income (up to 20% of the mobile phone companies' income may stem from such charges). (Finansavisen).
OldNick
15.07.2003 10:49
#1590

Endre
Telenor må enda lavere
Av: Siri Skaalmo (dn.no, 15.07.2003)

Post og teletilsynet mener Telenor må senke den såkalte termineringsprisen ytterligere.

Termineringsprisene fra Telenor og NetCom er for tiden under sterk regulering. Dette er den ekstra prisen en abonnent må betale for å ringe til en abonnent i et annet nettverk, altså fra Telenor til NetCom-kunde eller omvendt.

I NetComs favør
Telenors termineringspris er den ekstra prisen en NetCom-kunde må betale for å ringe en Telenor-kunde. For NetCom er det dermed godt nytt at Telenor må senke termineringsprisen fra 0,68 øre til 0,63 øre fra 4. januar. Samtidig taper Telenor inntekter.

PT sier det vil anse vurderingen av Telenors termineringspriser i mobilnettet som avsluttet dersom Telenor etterkommer det nye kravet.

Må senke
Også NetCom har fått beskjed om å senke sin termineringspris med tilsammen 20 øre - ti øre fra første juli og ti øre i januar. NetComs pris er fortsatt høyere enn Telenors.

Kundene merker ikke noe av priskrangelen som pågår mellom Telenor, NetCom og Post- og teletilsynet - iallefall ikke på kort sikt. Termineringsprisen er allerede kalkulert inn i ringeprisene fra de ulike operatørene.
SisterBean
16.07.2003 08:44
#1722

Endre
Jeg tror TEL kan stige 10-15 % (opp mot 35 kr) frem mot resultatfremleggelsen. Mange venter gode tall, men statens nedsalg tok vekk litt momentum i aksjen.

I tillegg som skrevet ovenfor har mange av TELs investeringer økt i verdi med milliarder de siste månedene. Kanskje selskapet burde benytte børsoppgangen til å sikre en milliardgevinst i selskaper som ikke er kjernevirksomhet? Det ville satt fokus på denne verdiøkningen.
OldNick
16.07.2003 10:14
#1593

Endre
TEL:SELGER BUSINESS SOLUTION UK TIL 2ESCAPE2

Oslo (TDN Finans): Telenor har solgt Telenor Business Solutions UK til 2escape2 Limited. Det offentliggjøres ingen detaljer rundt transaksjonen.

Det opplyser selskapet i en pressemelding onsdag.

-Salget av Telenor Business Solutions UK, sammen med den tidligere avhending av Nextra-selskapene i Italia, Ungarn og Østerrike og overføringen av Nextra i Tsjekkia og Slovakia til Telenor Networks, avslutter restruktureringen av Telenors internasjonale Internett-portefølje. Telenor kan nå konsentrere seg om definerte hovedmarkeder og tjenester slik det er nedfelt i vår strategi, sier konserndirektør Bjørn Formo i Telenor i en kommentar.
Pathfinder
16.07.2003 13:00
#2455

Endre
TEL vil nok gi en trygg og sikker avkastning den mærmeste tiden.

Aksjen holdes nok fortsatt ned av LBI (som tilrettela salget i utlandet), men jeg synes det virker som om de begynner å tømme seg.
Vi får se i morgen hvor hissige de norske private investorene er på å selge sine aksjer. Dersom utviklingen internasjonalt fortsatt er bra kan salgsvolumene fra disse bli små. Dermed må de som hadde håpet på massivt nedsalg (og som kanskje har shortet) inn å kjøpe til "vanlig" kurs. Dermed kan aksjen "sprette".


[Endret 16.07.03 13:00 av Pathfinder]
OldNick
16.07.2003 13:09
#1594

Endre
TEL:NORSE SECURITIES OPPGRADERER TIL "BUY" FRA "HOLD"

Oslo (TDN Finans): Analytiker Thomas Lie i Norse Securities oppgraderer Telenor til "buy" fra "hold".

Det melder Bloomberg News onsdag.

Kursmålet på tre måneders sikt er satt til 42 kroner.
111
16.07.2003 17:20
#58

Endre
Sluttkurs 30,90
Her er det bare å bøye seg ned i støvet for dere som tegnet dere til 29,50.
OldNick
16.07.2003 17:46
#1595

Endre
Kan det ha vært en aldri så liten fri lunch - allikevel ?


Vel, vi får se, imorgen kan den cashes inn, hvor mye bli r det da igjen ?

1 NOK/dag, ville passet sånn fremover, det kunne styrke feriebudsjettet :)
Tjodleik
16.07.2003 19:59
#38

Endre
Er det noen som har blitt trukket fra konto i dag for aksjene dere tegnet dere for?

Jeg ser at min konto står urørt, trodde det sto at det skulle trekkes fra konto i går jeg.
Profitoro
16.07.2003 20:43
#411

Endre
Det ble trukket fra min konto igår - den 15. juli.
ekofisken
17.07.2003 09:36
#70

Endre
Ble trukket på konto den 15/7 ,og ser idag at mine 20000aksjer er overført til Stocknet. Dette er god butikk.
Mvh. Ekofisken.
Babylon
17.07.2003 11:23
#1378

Endre
Tjodleik [38]

Jeg opplever det samme. Har heller ikke mottatt aksjene.
Tjodleik
17.07.2003 12:32
#39

Endre
Babylon: jeg snakket med DnB i dag og de sa at dersom det ikke var dekning på kontoen på mandagen, så ville det gå noen dager før neste "belastningsrunde". Jeg overførte ikke penger før mandag kveld og da har jeg ikke blitt trukket på tirsdagen. Vil dermed ikke få aksjene før tidligst fredag eller mandag.


[Endret 17.07.03 12:32 av Tjodleik]
komikern
17.07.2003 13:18
#20

Endre
Kursen holder seg bra idag på en rød dag. Hadde regnet med at noen flere ville sikre seg en liten fortjeneste fra 29,50.
Pathfinder
18.07.2003 12:35
#2472

Endre
Kjøp, kjøp, kjøp

Fire aksjer på Oslo Børs du skal ha gode grunner for ikke å kjøpe, mener analytikerne.


En oversikt fra Jacques Chahine Finance Finansavisen bringer i dag viser at åtte selskaper på Oslo Børs har fått ti eller flere positive anbefalinger de siste 75 dagene.
Disse er (antall positive anbefalinger i parentes):

Amersham (17)
Norsk Hydro (14)
Telenor (14)
Statoil (12)
Schibsted (11)
RCCL (10)
Tomra (10)
TGS Nopec (10)

Mest samstemte er analytikerne når det gjelder Amersham, Telenor, Schibsted og TGS Nopec. De to førstnevnte har to "hold"-og ingen "selg". Schibsted har én "selg", mens TGS har én "hold" og en "selg".

Statoil har åtte og seks hhv. "hold" og "selg", mens Hydro har syv "hold" og tre "selg".
------------
Kilde: hegnar.no
Babylon
18.07.2003 14:08
#1379

Endre
Når kommer 2q, var det 27.juli?Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS