"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Photocure 2006
Photocure 2006
Meisen
01.01.2006 18:39
#1332

Endre
Ønsker et Godt Nytt År til all PHO-venner !

2005 ble nok et år hvor Photocure har innfridd i det meste, men tilsynelatende ikke det viktigste; utviklingen i selskapsverdien. Vi fikk imidlertid en serie positive meldinger, som har brakt selskapet et langt stykke videre.
Hvorvidt det ble et skjebneår, får vel andre bedømme. Kursoppgangen i 2005 ble på drøye 30% (fra ca 37 til 49). Ikke særlig imponerende mtp forhistorien.
Jeg har fortsatt like sterk tro på selskapets potensiale fremover, og gleder meg til å følge med på veien videre.
Kontantbeholdningen ser ut til å holde i hele 2006, men selskapet bør etter hvert begynne å levere. Og da tenker jeg på overskudd, og ikke alene gode forskningsresultater. Det skjer antakelig først gjennom kommersialiseringen av Hexvix.

Lykke til både gamle og nye Pho-aksjonærer !
tea
01.01.2006 20:10
#3493

Endre
Da kan vi for ordens skyld legge inn en lenke til forrige tråd:
http://www.stocktalk.no/Item.asp?GroupID=1&Group=In+the+pit&ThreadID=35034&Thread=Photocure+2005+%2D+Et+skjebne%E5r+&Ticker=PHO&pg=1
Phoebus
02.01.2006 08:42
#5150

Endre
Venter eksplosjon i DNO

Selskapene i hovedindeksen på Oslo Børs ventes å tjene 243 milliarder kroner i 2006. Det er høye forventninger til DNO.

Artikkel av: Stian Jacobsen (2.1.06 06:29)


Relaterte artikler Se aksjeticker
- Dette skjer i dag - Pan Fish blar opp
- I dag åpner Oslo Børs kl. 09.00 - Forsvarstopp tatt for pengetriksing
- DNO - EME
- PHO
Finansavisen skriver i dag at de 62 selskapene i hovedindeksen på Oslo Børs som har analysedekning ventes å tjene 243 milliarder kroner i 2006, en vekst på 13 prosent. Omsetningen ventes å lande på 1.189 milliarder kroner, opp 8,6 prosent.
Analytikerne tror 41 av selskapene vil tjene mer penger i 2006 enn i 2005, mens 21 selskaper vil gjøre det svakere. Det eneste selskapet som forventes å tape penger i 2006 er Ementor.

Aller størst prosentvis omsetningsvekst ventes fra PhotoCure og kursraketten DNO. I år tror analytikerne DNO vil omsette for 3,4 milliarder kroner, opp 120 prosent fra fjorårets estimater.

Photocure ventes å omsette for 135 millioner kroner, en oppgang på 140 prosent. Også Nordic Semiconductor, Opera software og Tomra systems vil kunne vise til god omsetningsvekst.

På tapersiden finner man Jinhui Shipping, Frontline, ABG Sundal Collier, Q Free og Acta Holding.

[Endret 02.01.06 08:45 av Phoebus]
arena
02.01.2006 08:43
#425

Endre
hehe

Phoebus [5236] du var litt før meg... ;-)


[Endret 02.01.06 08:43 av arena]
Phoebus
02.01.2006 08:49
#5151

Endre
Vel, nå er jo dette snakk om prosentvis økning i omsetning i forhold til i år. Blir kanskje noe misvisende, det er enklest for de som hadde liten omsetning i 2005.

Tror nok at ACTA, for eksempel, som er blant taperne, vil omsette mer enn PHO, ha bedre rentabilitet, tjene mer og betale større utbytte....eneste forskjellen var at de hadde et kjempeår i 2005, og det hadde ikke PHO
tea
06.01.2006 15:30
#3506

Endre
Litt kjedelig mens vi venter på kurs-triggere, men her i hvertfall finanskalenderen:

PHO - FINANSKALENDER 2006

Oslo, 6. januar 2006. PhotoCure ASA offentliggjør i dag finanskalenderen for 2006:

28. februar 2006 - Presentasjon av årsrapport 2005 (direkte overføring på Internett)
20. april 2006 - Generalforsamling
20. april 2006 - Presentasjon av resultatrapport første kvartal
15. august 2006 - Presentasjon av resultatrapport andre kvartal (direkte overføring på Internett)
27. oktober 2006 - Presentasjon av resultatrapport tredje kvartal
Meisen
09.01.2006 07:39
#1334

Endre
Published: 07:30 09.01.2006 GMT+1 /HUGIN /Source: PhotoCure ASA /OSE: PHO /ISIN: NO0010000045

PhotoCure - Lisensavtale med GE Healthcare om blærekreft

GE Healthcare og PhotoCure inngår lisensavtale om optisk bildediagnostikk for diagnose av blærekreft.

Oslo - 6. januar 2006 - GE Healthcare, en enhet i General Electric Company (NYSE: GE), og PhotoCure ASA (OSE: PHO) har inngått en lisensavtale som gir GE Healthcare eneretten til markedsføring og salg av PhotoCures produkt Hexvix® utenfor USA og Norden. Hexvix er et legemiddel for optisk bildediagnostikk, utviklet for påvisning og oppfølging av blærekreft. Avtalen inkluderer totale milepæler på 28 millioner euro, hvorav 7 millioner euro utbetales ved signering, i tillegg til royalties. PhotoCure får ansvar for produksjonen av Hexvix samt markedsføring og salg i de nordiske landene. Avtalen gir dessuten GE Healthcare en eksklusiv opsjon for markedsføring og salg av Hexvix i USA.

Hexvix er godkjent gjennom den europeiske gjensidige godkjennelsesprosedyren (MRP) for diagnostisering av blærekreft i 27 europeiske land. Markedsføringssøknad ble sendt den amerikanske legemiddelmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) i juni 2005. Dersom søknaden godkjennes, vil produktet bli det første legemiddelet for optisk bildediagnostikk av denne typen tilgjengelig på det amerikanske markedet. Avtalen med GE inkluderer rettigheter til andre indikasjoner for produktet som i dag er under evaluering og utvikling av PhotoCure.

"Vi kunne ikke funnet en bedre partner. GE Healthcare er med sitt fokus, sin sterke markedsposisjon innen bildediagnostikk og lange liste med vellykkede produktlanseringer, den ideelle partner for å etablere Hexvix som et verdifullt hjelpemiddel for diagnose av blærekreft", sier Kjetil Hestdal, administrerende direktør i PhotoCure.

"Lisensavtalen vår med PhotoCure vil gi betydelige fordeler for pasientene ved diagnostisering og behandling av blærekreft", sier Dan Peters, direktør for medisinsk diagnostikk (Medical Diagnostics) ved GE Healthcare. "Samarbeidet understreker GE Healthcares forpliktelse til å fylle de medisinske behov våre kunder måtte ha, gjennom å frembringe nye metoder for diagnostikk samt ved å bidra til en bedre pasientomsorg."

Optisk bildediagnostikk er en ny visualiseringsteknikk som åpner nye muligheter innen forebygging og behandling av blærekreft og andre sykdommer. Ved optisk bildediagnostikk brukes lys for å synliggjøre overflatevev, slik som for eksempel blærevev. Ved å kombinere denne teknologien med et legemiddel for optisk bildedannelse, kan man lokalisere kreftsvulster med større nøyaktighet enn tidligere. På grunn av teknologiens høye oppløsning og følsomhet, vil optisk bildediagnostikk bedre urologenes diagnostiske muligheter samt bidra til økt kvalitet i omsorgen for pasientene.

"GE Healthcare er ledende innen utvikling av innovative diagnostiske metoder. At vi nå legger Hexvix til i vår portofolio for bildediagnostikk, er med på å styrke vår ledende stilling innen molekylær bildediagnostikk", sier Peters. "Fluoreserende optisk bildediagnostikk er en av GE Healthcares kjernekompetanser, og vi bruker teknologien innen en rekke områder, blant annet i forskningsverktøy for cellulær analyse og systemer for preklinisk bildediagnostikk til den farmasøytiske industrien."

Om blærekreft
På verdensbasis er blærekreft rangert som den fjerde og åttende mest vanlige, dødelige kreftformen blant henholdsvis menn og kvinner. Det er forventet en økning av forekomsten av blærekreft som sammenfaller med økt industrialisering, livsstilsfaktorer og en aldrende befolkning.
Blant risikofaktorene for blærekreft finner vi: alder, bruk av tobakk, yrke (karsinogener på arbeidsplassen), infeksjoner, drikkevann som inneholder arsenikk, hvit hudfarge, mannlig kjønn, arv og personlig sykdomshistorie.
Over 500.000 personer i USA har overlevd blærekreft. Sykdommen er den fjerde mest vanlige kreften som påvises hos menn i USA, og den niende mest hyppig påviste hos kvinner. Det er fire ganger mer sannsynlig å finne blærekreft hos menn enn hos kvinner. Mange av de som overlever, trenger hyppig oppfølging og behandling, noen så ofte som 2-4 ganger i året.
Den amerikanske kreftforeningen estimerer at 63.210 personer (47.010 menn og 16.200 kvinner) vil få diagnosen blærekreft, og at 13.180 personer vil dø av blærekreft i 2005.
Vanlige symptomer på blærekreft inkluderer blod i urinen (noe som gjør urinen svakt rustfarget til dyp rød), smerte ved urinering og hyppig urinering eller trang til å urinere uten resultat.

Kilder:

American Cancer Society, Key Statistics for Bladder Cancer, www.cancer.org

National Cancer Institute, Surveillance Epidemiology and End Results, http://seer.cancer.gov

National Cancer Institute, Cancer Topics, Bladder Cancer, http://www.cancer.gov.

Gjennom verdensomspennende studier jobber PhotoCure med å videreutvikle teknologien sin for nye indikasjoner, blant annet akne, tykktarmskreft og kreft i livmorhalsen. Målet er å utvikle et bredt spekter av nye produkter og teknologier. Gjennom datterselskapet PCI Biotech AS er PhotoCure også i gang med å utvikle en ny lysbasert teknologi for målrettet overføring av legemidler, kalt fotokjemisk internalisering (photochemical internalisation). For ytterligere informasjon om PhotoCure, besøk våre nettsider på: http://www.photocure.com/.
[Endret 09.01.06 07:39 av Meisen]
Meisen
09.01.2006 07:40
#1335

Endre
Om GE Healthcare
GE Healthcare utvikler banebrytende medisinsk teknologi som er med på å danne en ny form for pasientomsorg. Vår ekspertise innen medisinsk bildegjengivelse og informasjonsteknologi, diagnostikk, systemer for pasientovervåking, utvikling av legemidler og biofarmasøytiske produksjonsteknologier hjelper helsepersonell verden over med nye metoder for å forutsi, stille diagnose, informere og behandle sykdom, slik at pasientene får et best mulig liv.
GE Healthcares brede spekter av produkter og tjenester gir helsepersonell muligheten til å gi en bedre diagnose og behandling av kreft, hjertesykdommer, nervesykdommer og andre tilstander på et tidligere tidspunkt. Vår visjon for fremtiden er å muliggjøre "tidlig helse", en ny omsorgsmodell med fokus på tidligere diagnose, presymptomatisk påvisning av sykdom og sykdomsforebygging. GE Healthcare, verdsatt til 15 milliarder dollar, har hovedkvarter i Storbritannia og er en enhet i General Electric Company (NYSE: GE). På verdensbasis har GE Healthcare mer enn 43.000 ansatte som jobber for å yte service til helsepersonell og deres pasienter i mer enn 100 land. For ytterligere informasjon om GE Healthcare, besøk våre nettsider på: www.gehealthcare.com.
tea
09.01.2006 07:47
#3510

Endre
Det blir en spennende dag, dette.....
ghille
09.01.2006 07:48
#3159

Endre
Flott Meisen,

Dette er en av de viktigste milepeler for PHO så langt. Jeg ble ikke med denne gang, men unner dere tålmodige en plass i solen i dag.

Skal vi tro vi ser 70,- i løpet av dagen ?

Skulle likt å sett hvor høy royalty PHO får her.

Meisen
09.01.2006 07:53
#1336

Endre
Takk for det, ghille og Gratulerer til all PHO-aksjonærer og PHO-venner !
En fenomenal avtale med "de riktige" folkene. Nok en milepæl en nådd og 2006 tegner til bli et kanon-år for PHO. det.
Har nå stor tro på at vi etter hvert også får en MFT for USA. Da starter himmelferden for alvor ;-)


[Endret 09.01.06 07:53 av Meisen]
tea
09.01.2006 08:02
#3511

Endre
7 mill Euro utbetales ved signering.
Da bør eventuell tidligere frykt for at det skulle være nødvendig med en emisjon i Photocure kunne avblåses, og vi slipper en derav følgende utvanning av eksisterende aksjonærer.
Dette é berre lækkert...
Meisen
09.01.2006 08:53
#1337

Endre
Ghille, usikker på dette med royalty, men skulle tippe at den er på nivå 25%.
Andre synspunkter ?
ghille
09.01.2006 09:17
#3160

Endre
Kjøpte etpar lodd på 57,50.

Synes det er billig i lys av dagens melding, men markedet virker ikke overopphetet - enda ......

Tror vi får mange gode analyser nå i etterkant.
Meisen
09.01.2006 09:18
#1338

Endre
Kursen legger seg på nivå 57-58, nå i starten. Det er en heller beskjeden oppgang.
PHO casher i dag inn drøyt MNOK 55, eller ca kr 3,50 pr. aksje. Den nye avtalen vedr milepælsutbetaling for Hexvix har alene en verdi pr aksje på kr 12,-.
Teknisk er det vel også et brudd oppover nå ;-)

tea
09.01.2006 10:38
#3513

Endre
Nå når avtale om markedsføring og salg av PHOs antakelig viktigste produkt Hexvix er inngått med General Electric, så skal vi vel ikke se bort fra at det går med PHO som med Nycomed i sin tid:
At de slukes av dette kjempekonsernet.
Meisen
09.01.2006 10:47
#1339

Endre
Nåja, de selger seg i så fall dyrt.
Med GE som samarbeidspartner tror jeg forøvrig det blir "lettere" å få en markedsføringsgodkjennelse i USA enn det ellers ville vært. Og den kommer mest sannsynlig i 3. kvartal 2006.
Finnmarkingen
09.01.2006 13:30
#6741

Endre
En storpost krysset til den nette sum av ca. 13 millioner der ..........
Finnmarkingen
09.01.2006 15:40
#6743

Endre
Opp 12% så langt, på det høyeste volum på 2,5 år i dag ....... !!!!

Sier vel litt om hvor denne skal fremover :-)
Meisen
09.01.2006 17:09
#1340

Endre
Javel, da sluttet vi på 56,75, opp fra 50,-.
ghille, håper du har mulighet til å sitte i PHO en stund fremover. Tror inngangen din idag viser seg å være meget god i et 6 mnd perspektiv. Da kommer MFT'en i USA.

På sikt kommer de vel også i gang salget av Metvix AK i USA... og så har vi kvisekremen da, som blir et kjempeprodukt.

ghille
09.01.2006 17:39
#3161

Endre
Joda Meisen,

Jeg solgte mine DNO i dag, og kan kan godt sitte i PHO.

Har veldig tro på gode analyser fremover. Er også spent på om der kommer innside-kjøp/salg meldinger nå.

Tror vel muligens Vidar har solgt sine siste i dag - han behøver ikke melde lenger...
tea
10.01.2006 08:50
#3515

Endre
Da benytter PHO muligheten til å hente litt penger. Kanskje derfor kursen ikke gikk mer enn den gjorde etter meldingen i går?

PHO: PhotoCure - Garantert fortrinnsrettsemisjon

PhotoCure har etablert et garantikonsortium bestående av
Gezina AS
Arendals Fossekompani ASA
Ferd AS
Radiumhospitalets Forskningstiftelse
Rustad AS
Vicama AS
Range Capital
Odin Norge
DNBNOR Kapitalforvaltning Fondene
Vital
Skagen Vekst 1
Skagen Vekst
3
Bergen Kommunale PK
Ragnhild Ulstein Loen
Miraa Verdi AS
Marlin Verdi AS
ELL Loen
Vikerud Verdi AS
Ingus Verdi AS
Mustad Industrier AS
Pumpøs AS
MP Pensjon
Fondsfinans Kapitalforvaltning
Waterman Holding Inc
Norsk Hydro PK

for en fortrinnsrettsmisjon i selskapet på NOK 202 millioner med tegningskursen NOK 46 per aksje. Styret i PhotoCure ASA har på denne bakgrunn vedtatt å innkalle til ekstraordinær generalforsamling med forslag om at det gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon med brutto proveny på totalt ca NOK 202 millioner ved å utstede 4.396.051 aksjer hver pålydende kr 0,50. Tegningskursen er foreslått til NOK 46 per aksje. Emisjonen gjennomføres med fortrinnsrett. Fire aksjer vil gi rett til å tegne en ny aksje. Overtegning vil tillattes og det utstedes omsettelige tegningsretter. Det foreslås at tegningsperioden skal løpe fra fredag 3. februar 2006 til og med fredag 17. februar kl 16.00 (norsk tid). Fondsfinans ASA er tilrettelegger for emisjonen.
Jeg er meget fornøyd med at eksisterende og nye aksjonærer har vist så stor interesse for å bidra til at PhotoCure kan fortsette sin utvikling av nye og banebrytende produkter sier adm.dir. Kjetil Hestdal. Jeg er spesielt glad for den store overtegningen i garantikonsortiet .


[Endret 10.01.06 08:51 av tea]
[Endret 10.01.06 08:52 av tea]
Finnmarkingen
10.01.2006 08:54
#6744

Endre
Jeg er spesielt glad for den store overtegningen i garantikonsortiet, sier PhotoCure-sjef Kjetil Hestdal.

ghille
10.01.2006 09:45
#3164

Endre

Finmarkingen,

Jeg var stort sett ikke fornøyd med denne emisjonen.

Nå blir vi vel superlangsiktige.
amac
10.01.2006 10:20
#2452

Endre
Finansavisen har en side om PHO i dag, avtalen med GE får naturlig nok god omtale av flere aktører. FO har fulgt denne lenge og jeg reagerte på at de var største netto selgere i går. Emisjonen vi fikk melding om i dag, og hvor de er tilrettelegger var vel grunnen.

Inntektene av produktet bør etter hvert kunne bli betydelig.
Det gjennomføres 130.000 cystoscopier av urinblærer bare i Norden hvert år, i hele Europa og USA gjennomføres det 4 mil undersøkelser. Ved 20% av disse vil det være kunne være aktuelt å benytte Hexvix ifølge finansdirektøren hos PHO.

Selskapet regner med en snittinntekt på kr 3500 per behandling. Prod kost rundt kr 700, dette vil kunne reduseres til kr 3-400 per behandling når volumet blir stort.

Kursmålene til analytikerne er ikke så imponerende. De jeg har klart å fange opp venter ikke store inntekter før i 2007. FO har et kursmål på kr 56 kroner sier de. Andre meglerhus ser ut til å havne i området kr 53 - 56. Espen Jørgensen hos Terra er friskest han har et kursmål på 65-70 kroner, men utelukker ikke kurser opp mot kr 100 om utrullingen går på skinner.
ghille
10.01.2006 11:25
#3165

Endre
Hei amac,

Jeg synes kursen gikk alt for lite i går, og var ikke ett øyeblikk i tvil om at det var riktig å kjøpe. Nå skjønner jeg hvorfor den ikke gikk mer.

I lys av de problemene PHO har hatt med Metvix, tror jeg markedet kan komme til å bli positivt overrasket av Hexvix.

Metvix viste seg å være lang mer effektivt enn forventet - dvs. forbruket pr. behandling er mye lavere enn estimert. Antall behandlinger ligger ikke så langt fra de opprinnelige prognosene.

Så er jeg veldig spent på hva de skal bruke disse emisjonspengene til.

PHO kan nok bli fin å ha ved siden av en større CRU-post :-)
Phoebus
10.01.2006 12:15
#5192

Endre
Jeg kjøper noen på 46,- da. Jeg tror ikke det er smart å gi mer enn det andre gir.
tea
10.01.2006 13:58
#3516

Endre
Phoebus
Regner med at du spøker. Hvis du kjøper PHO nå, så får du med tegningsretter. Du kan eventuelt selge tegningsrettene senere hvis du ikke vil benytte dem....
tea
11.01.2006 09:40
#3520

Endre
Finansavisen har i dag en artikkel hvor analytiker Espen T. Jørgensen i Terra Securities er negativ til emisjonen i Photocure:
"Hvis man regner på hva Photocure har i kontanter i dag og hva det får av GE, og gitt de estimatene som ligger i markedet, så skulle en emisjon være helt unødvendig. Jeg tar i første omgang ned aksjen til "hold", men frykter at vi må ta den videre ned", fortsetter Jørgensen, som likevel mener at den langsiktige effekten av satsing på nye produkter er positiv.

Ledelsen i Photocure rister på hodet av kritikken fra Terra. Finansdirektør Christian Fekete sier til Finansavisen at pengene fra emisjonen er øremerket utvikling av nye produkter for behandling av kviser, kreft i livmorshalsen og tykktarmskreft.
"Jørgensen i Terra har ikke tatt inn over seg at Photocure har en patentportefølje som varer helt frem til 2020. For å utnytte potensialet som ligger i denne porteføljen reiser vi nå kapital, sier Fekete, og viser til selskapets evne så langt når det gjelder å utvikle nye produkter og knytte til seg de rette partnerne utenfor Norden.
Phoebus
11.01.2006 09:50
#5194

Endre
tea

I klartekst betyr vel det at PHO vil holde en burnrate som vil gi røde tall i overskuelig fremtid. MAO kan vi godt vente noen år med å gå inn. Resultatene ligger langt inne i fremtiden.
tea
11.01.2006 10:01
#3521

Endre
I den rettede emisjonen får altså alle aksjonærer rett til å tegne én ny aksje til kr 46 for 4 "gamle" aksjer. Det kan derfor være greit å legge til side litt kronasje for dem som vil være med.
Photocure må nok fortsatt sies å være en aksje for de tålmodige. Jeg har likevel tro på at de neste 5 årene blir vesentlig bedre enn de siste 5 årene, hvor kursen har falt fra emisjonskursen på 155 vinteren 2000 til dagens kurs på i overkant av 50...
Hexvix vil kunne rulles ut vesentlig raskere enn Metvix og de første inntektene fra Hexvix bør kunne vises allerede i løpet av 2006. Personlig har jeg tro på 3-sifret kurs i løpet av 1 års tid og skal derfor være med på emisjonen.
Meisen
11.01.2006 14:13
#1341

Endre
Er enig i at dette er problematisk og en avveiing ift fremtidig inntjeningspotensiale og markedets krav om at PHO må begynne å levere annet enn røde tall.
Jeg tror at emisjonsforslaget er en strategisk bommert, og iallefall en særdeles elendig timing.
...Jeg blir selvsagt også med på emisjonen.[Endret 11.01.06 14:13 av Meisen]
Meisen
12.01.2006 15:56
#1342

Endre
Ser ut som vi nå får bekreftet hvilken taktisk brøler dette emisjonsforslaget faktisk er. Begriper ikke hvorfor det skulle haste slik i denne saken. Uten dette selvskuddet hadde kursen vært over 60,- nå. Istedet er det fare for at vi synker under 50........riktignok små volumer hittil.
Dette lar seg vanskelig rette opp ettersom en allerede har "sluppet katta ut av sekken". Jeg gremmes, men står allikevel fast på troen om at noen fete triggere vil kunne løfte kursen betydelig de neste månedene.
Phoebus
12.01.2006 16:33
#5215

Endre
Meisen

Det kan være liten tvil om at dette er noe man har planlagt lenge, og bare ventet på en fin dag å slippe katten ut av sekken på.
Phoebus
13.01.2006 10:21
#5218

Endre
Som ventet tar ikke akkurat markedet bølgen. En short her er vel det sikreste bet på OSE?
tea
13.01.2006 10:42
#3537

Endre
Phoebus
Å shorte PHO nå tror jeg definitivt IKKE er lurt. Fondsfinans vil nok sørge for å holde kursen over emisjonskursen, hvis da ikke garantistene er veldig ivrige etter å få alle emisjonsaksjene selv.
Aksjen er nok lagt mer eller mindre død, i hvert fall til emisjonen er over midt i februar, men vi må tross alt ikke glemme Hexvix-avtalen som nettopp er undertegnet......
tea
18.01.2006 15:58
#3558

Endre
Siden emisjonen på 200 mill kr ble annonsert, har Photocures verdi sunket med 150 mill fra toppkursen (58). Vi er definitivt ikke i dot.com-tiden lenger.
Som sagt tidligere, tror jeg nok kursen vil være mer eller mindre død frem til emisjonen er over 17. februar, men ser på disse dagene som en historisk kjøpsanledning. Har selv benyttet meg av den og kjøpt en liten post til...


[Endret 18.01.06 15:58 av tea]
tea
19.01.2006 14:55
#3563

Endre
Fra dn.no

Spår toppform for helseaksjene
Kristin Vallevik Gjerde
Terra Securities friskmelder en rekke farmasi- og helseaksjer på Oslo Børs i år.

Terra Securities venter positiv kursutvikling for en rekke av helseaksjene på Oslo Børs i 2006.

- Både Medi-Stim, Axis-Shield og MediCult har nå positive resultater og vi tror på fortsatt topplinjevekst og marginforbedring for disse selskapene, skriver Terra i en rapport i dag.

Internasjonalt venter Terra at de store farmasiselskapene kan få et løft på bakgrunn av lav prising og akseptabel vekst. Biotek-sektoren synes også attraktiv da farmasiselskapene trenger nye produkter

Medi-Stim ble vinneren blant helseaksjene på Oslo Børs i 2005.

- Vi fastholder Medi-Stim som vår favoritt i sektoren, men tror både Axis-Shield og MediCult kan overraske positivt. PhotoCure er trolig en god langsiktig investering, men gitt den siste emisjonen tror vi resultatene lar vente på seg inn i 2007/2008, ifølge meglerhuset.

Publisert: 19.01.2006 - 14:44 Oppdatert: 19.01.2006 - 14:44
Phoebus
20.01.2006 12:11
#5256

Endre
Kvisemiddel under overvåkning

435 svensker har varslet om alvorlige bivirkninger ved bruk av kvisemiddelet Roaccutan. Nå håper myndighetene at en ny studie kan avklare om medisinen er for farlig.

Av MAREN SYNNEVÅG, MOZONUNDER SÆRLIG OVERVÅKNING: Statens Legemiddelverk har Roaccutan på listen over legemidler som er under særlig overvåkning i Norge. Foto: SCANPIX
VG Nett følger:
Helse og medisin


Medikamentet brukes mot alvorlige former for kviser, og kan kun skrives ut av hudleger.

Bakgrunnen for den nye undersøkelsen med rundt 5800 personer, er rapporter fra USA og England, der flere pasienter har begått selvmord eller blitt alvorlig deprimerte.

Anders Sundstrøm i Läkemedelsverket vet i dag ikke hvor stor risikoen er.

- Det eneste vi har påvist er at det er en generell sammenheng mellom Roaccutan og psykisk sykdom. Når vi er ferdige med studien til våren, har vi svaret, sier han til Aftonbladet.

Omstridt medisin

Statens Legemiddelverk har Roaccutan på listen over legemidler som er under særlig overvåkning i Norge.

- Vi følger nøye med på den studien de svenske myndigheter nå gjennomfører. Den norske og svenske befolkningen er såpass lik, at resultatene derfra er svært interessante for oss, sier seksjonssjef Ingebjørg Buarjordet i Statens Legemiddelverk til Mozon.

I Norge bruker rundt 2000 personer kvisemiddelet Roaccutan, viser tall fra Reseptregisteret ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Og det har kommet inn flere rapporter om bivirkninger.

Siden 1985 har Legemiddelverket mottatt 91 rapporter om bivirkninger. Depresjon er rapportert i 23 av disse tilfellene.

- Det er ingen tvil om at de psykiske bivirkningene av Roaccutan har vært diskutert både i Europa og USA. Nå vil svenskene undersøke hvor hyppig depresjonene forekommer. Dersom studien skulle vise at depresjon er et hyppigere og alvorligere problem enn hva man mener i dag, vil man diskutere om det er behov for strengere advarsler, sier Buajordet, som tviler på at kvisemidlet blir trukket fra markedet.

Ikke farlig

Den kjente hudlegen Ole Fyrand mener det er ingen sammenheng mellom kvisemidlet og alvorlige depresjoner.

- Jeg har behandlet svært mange pasienter med Roaccutan siden 1980, og jeg har ikke hatt et eneste tilfelle av denne type depresjon. Det er mye større fare for alvorlige depresjoner for dem som ikke får behandling, men går rundt med ansiktet fullt av kviser og byller, sier Ole Fyrand ved Rikshospitalet til Mozon.

Han har i en årrekke gått igjennom rapporter og studier om Roaccutan.

- Det er viktig å tenke på at faren for depresjoner og selvmord er størst i tenårene, og det er ikke sikkert at det er kvisemedisinen som utløser dette.

Har du problemer med uren hud? Les de beste rådene mot kviser her.

Saken er levert av helsenettstedet Mozon.no

VG tar ikke ansvar for innholdet i eksterne saker.

(VG NETT 17.01.06 kl. 08:28)
Phoebus
20.01.2006 12:12
#5257

Endre
PHO - CHANGE IN BOARD OF DIRECTORS

Halvor Bjerke has resigned from the board of
directors of PhotoCure due to health reasons.

Halvor Bjerke has resigned from the board of
directors of PhotoCure due to health reasons.

For further information, contact:

President and CEO Kjetil Hestdal
E-mail: kh@photocure.no
Mobile: +47 913 19 535
Office: +47 22 06 22 10

CFO Christian Fekete
E-mail: cf@photocure.no
Mobile: +47 916 42 938
Office: +47 22 06 22 10

www.photocure.com
tea
20.01.2006 13:24
#3565

Endre
At kvisemiddelet Roaccutan mistenkes for å ha alvorlige bivirkninger er selvsagt ikke hyggelig, men viser at det er et marked for alternative behandlingsformer.
Kanskje Metvix kan oppnå hyggelige markedsandeler på dette området også?
Meisen
30.01.2006 08:02
#1344

Endre
Skal vi driste oss til å tro at det er etablert en hyggelig trendkanal for PHO ? I så fall er den på ny opptur og bryter 60-tallet februar.


tea
03.02.2006 09:20
#3583

Endre
OSLO BØRS - PHOS - LISTED MONDAY
The subscription rights in the quoted company PhotoCure ASA will be listed Monday, 06.02.2006.

Name: PhotoCure TR
ISIN code: ISIN NO 001 0301385
Ticker: PHOS
Subscription period: 06.02.2006 - 20.02.2006
Issue price: NOK 46
Orderbook ID:33044

Each shareholder will receive 1 right for 1 share held. 4 rights gives the right to subscribe for 1 new share.
tea
06.02.2006 14:08
#3586

Endre
Fra iMarkedet:

Mandag 6. februar 2006 kl. 12:47
Av Arne Lunde - iMarkedet
PhotoCure-konkurrent øker salget

PhotoCures argest konkurrent i det amerikanske markedet, Dusa Pharmaceuticals, kan vise til fortsatt pen vekst i salget gjennom 2005. Les mer her:

Dusa kan for fjerde kvartal vise til salgsinntekter på 3,35 millioner dollar, opp fra 2,55 millioner dollar i samme periode i 2004. Den samlede omsetningen i 2005 endte dermed på 11.34 millioner dollar, mot 7,99 millioner i 2004.

Det økte salget førte også til en bedring i Dusas bunnlinje. Underskuddet falt fra minus 4,06 millioner dollar i fjerde kvartal 2004 til minus 2,23 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor.

Selskapets inntekter stammer fra salget av det fotodynamiske legemiddelet Levulan Kerastick. Salget av Lerastick nådde 31.506 enheter i fjerde kvartal og 100.668 for hele 2005. I samme periode i 2004 endte salget på 26.322 enheter, og 76.482 enheter for hele 2004.

Dusa melder at de ved utgangen av 2005 hadde 1.337 enheter av lysapparatet BLU-U som er en del behandlingsløsning, utplassert hos legerkontorer i Nord-Amerika, mot 914 ved utgangen av 2004.

I tillegg til økt salg målt i enheter melder også Dusa at de har oppnådd prisøkninger på Levulan i løpet av fjoråret.

Luvlan Kerastick brukes i likhet med PhotoCures Metvix til behandling av forstadier til hudkreft, samt andre hudlidelser som alvorlig acne. Metvix er også godkjent for behandling av hudkreft i en rekke markeder.
Meisen
08.02.2006 08:14
#1345

Endre
Nok et viktig skritt fremover, om enn ikke særlig kursdrivende på kort sikt:

Metvix PDT brukt ved akne: Nytt klinisk forsøk publisert i British Journal of Dermatology
Oslo, 7. februar 2006
Resultatene fra et utprøver-initiert klinisk forsøk med fotodynamisk terapi (PDT) med metyl aminolevulinat (Metvix®) har blitt offentliggjort på nettsidene til British Journal of Dermatology som "Online Early". Forsøket ble gjort ved Bispebjerg Hospital, Københavns Universitet, med professor Hans Chr. Wulf som hovedutprøver.

Forsøket er en blindet, randomisert og kontrollert studie som sammenligner en gruppe pasienter som har fått Metvix PDT med en ubehandlet kontrollgruppe med henblikk på behandling av moderat til alvorlig akne (kviser) i ansiktet. Forsøket er gjort i 36 pasienter. Resultatene viste 68% reduksjon i betente kviser i Metvix-gruppen, og ingen endring i kontrollgruppen. Bivirkningene omfattet smerte og rødhet. Forfatterne konkluderer at Metvix PDT er en effektiv behandling for akne, men at behandlingsregimet må optimaliseres for å redusere bivirkningene.

Dr. Kjetil Hestdal, administrerende direktør i PhotoCure, uttaler: "Vi er glade for å se at resultatene i dette forsøket gjort av professor Wulf bekrefter resultatene fra vårt eget pilotforsøk som ble offentliggjort i 2005. Vi arbeider nå med utviklingsplanen for dette prosjektet."
Akne er en vanlig tilstand i huden som berører opptil 85% av ungdommer. Av de som oppsøker medisinsk hjelp har ca 50% moderat og 20% alvorlig akne. Eksisterende behandling for disse pasientene er bl.a. antibiotika (tablettkurer) og isotretinoin, og begge deler kan ha betydelige bivirkninger. Det er derfor et klart medisinsk behov for en sikker og effektiv lokal behandling for pasienter med akne.
[Endret 08.02.06 08:13 av Meisen]
tea
17.02.2006 14:34
#3602

Endre
I dag er siste dag for omsetning av tegningsretter i Photocure. Tegningsblanketter må være Fondsfinans eller DnB Markets i hende innen mandag 20. februar kl 16.30.
Emisjonen har, etter at den ble kjent, lagt en klam hånd over Photocure-kursen.
Vi får håpe på et løft etter at emisjonen er over. Jeg har forøvrig tegnet meg for de tildelte rettene pluss litt til....
Meisen
17.02.2006 15:43
#1346

Endre
.........Og det har selvsagt jeg også.
Gleder meg nå til fortsettelsen.
God helg !
Meisen
28.02.2006 07:49
#1347

Endre
PhotoCure ASA - Årsresultater 2005
Oslo, 28. februar 2006

PhotoCure ASA (Oslo Børs: PHO) legger i dag frem resultatene for 2005. Hovedpunkter fra rapporten er:

Hexvix godkjent i Europa og søkand sendt i USA
Hexvix ble godkjent i 27 europeiske land for bruk ved diagnose av blærekreft. Søknad om markedsføringstillatelse (NDA) ble sendt til de amerikanske helsemyndigheter (FDA) i 2005. Hexvix ble introdusert i de nordiske land.

Økt salg av Metvix
Salget av Metvix tuber økte i 2005 med 18% i Norden og med 77% i markedene utenfor Norden. Galderma, PhotoCures lisenspartner for Metvix utenfor Norden, lanserte Metvix i Polen, Portugal, Nederland og Spania i 2005.

Første kliniske studie med Metvix PDT i acne gjennomført
PhotoCures første kliniske studie av Metvix PDT viste signifikant forbedring i behandling av pasienter med moderat til alvorlig acne. PhotoCure har utarbeidet et forslag til gjennomføring av et utviklingsprogram for et nytt acne-produkt som er sendt til Galderma.
Økonomiske resultater
Samlede driftsinntekter utgjorde 53,6 millioner kroner i 2005, sammenliknet med 77,8 millioner kroner i 2004. Årsresultatet etter skatt utgjorde - 38,5 millioner kroner i 2005, sammenliknet med - 45,3 millioner kroner i 2004. Netto kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter utgjorde - 70,5 millioner kroner i 2005, sammenliknet med - 50,2 millioner kroner i 2004. Likvide midler utgjorde 72,3 millioner kroner pr 31.12.2005.

Vesentlige hendelser i 2006
PhotoCure signerte i janaur 2006 en lisensavtale med GE Healthcare for Hexvix utenfor Norden og med en eksklusiv opsjon for USA.

I tillegg har PhotoCure gjennomført en fortrinnsrettemisjon mot eksisterende aksjonærer på 4.396.051 nye aksjer til en kurs på 46 kroner/aksje.

Administrerende direktør i PhotoCure, Dr. Kjetil Hestdal, kommenterer resultatene: "Vi er svært fornøyd med det økende salget av Metvix og godkjennelse av en ny indikasjon i Europa. I tillegg er vi stolt over Hexvix ble godkjent i 27 land i Europa. Dette er et viktig steg mot en betydelig utvidelse av vår kommersielle plattform."

Regnskap 2005 er tilgjengelig på følgende link:
http://hugin.info/131151/R/1036898/167872.pdf

Presentasjonen (engelsk) er tilgjengelig på følgende link:
http://hugin.info/131151/R/1036899/167873.pdf

Styrets årsberetning 2005 er tilgjengelig på følgende link:
http://hugin.info/131151/R/1036903/167877.pdf[Endret 28.02.06 07:50 av Meisen]
Meisen
28.02.2006 08:09
#1348

Endre
Salgsinntektene øker kraftig, hele 45% Q4 2005 sammenlignet med Q4 2004 ! Meget positivt, og det ser nå ut til at salget virkelig skyter fart fremover
Hexvix: Milepælsutbetalingene ifm GE-samarbeidet utgjør ca MNOK 225, hvilket er mer en fikk inn ifm emisjonen.

Noe av det viktigste det neste halvåret, blir å få Hexvix godkjent i USA.
tea
28.02.2006 09:54
#3618

Endre
Betryggende at primærinnsidere tegner seg i emisjonen. Etter det jeg kan se, har Erik Engebretsen kjøpt det han har rett til (aksjebeholdning økt med 25%), mens de andre i tillegg har OVERTEGNET og økt beholdningen med hhv 26,04%, 27,1% og 25,08%). Selv har jeg kraftig overtegnet, og fikk da økt beholdningen med 27,1% (i stedet for 25% som gamle aksjonærer var garantert å få). Maks. økning av aksjebeholdningen ved overtegning ser derfor ut til å være 27,1%.

SITAT
Følgende primærinnsidere har kjøpt aksjer i
PhotoCure ASA ifm. selskapets
fortrinnsrettsemisjon 6 til 20 februar 2006 (ny
aksjebeholdning i parantes):

Erik Engebretsen, 6.750 aksjer (33.750)
Kjetil Hestdal, 32.000 aksjer (154.873)
John Afseth, 13.658 aksjer (64.058)
Gezina AS, 265.933 aksjer (1.326.306)

Aksjene ble kjøpt for 46 kroner pr aksje.
SITAT SLUTT
tea
28.02.2006 10:04
#3619

Endre
Det er verd å merke seg at styremedlem Erik Engebretsen i Photocure kontrollerer investeringsselskapet Gezina AS, som altså er storaksjonær i Photocure.
tea
01.03.2006 11:02
#3623

Endre
Fra Hegnar.no

Meglerhus går ut med "reduce"-anbefaling på PhotoCure.

Artikkel av: Øystein Byberg (1.3.06 10:58)

Handelsbanken Capital Markets har en "reduce"-anbefaling på PhotoCure etter gårsdagens resultatfremleggelse. Nytt kursmål settes til 50,50 kroner. Man er forsiktige da man mangler informasjon i forbindelse med lansering av selskapets hovedprodukt, Hexvix.

PhotoCure er ikke omsatt i dag, men sluttet på 51 kroner i går.
tea
09.03.2006 12:48
#3636

Endre
Ja-ja, her var det jo fart....
Omsatt på 48,50 i dag. Etter at Hexvix-avtalen ble annonsert var kursen oppe i 58, men falt tilbake da emisjonsplanene ble kjent.
Den rettede emisjonen mot eksisterende aksjonærer til kr 46 innbrakte rundt 200 mill kr og kursen har FALT så mye at markedsverdien er på linje med den som var rett før emisjonen ble kjent.
Lunken interesse fra meglerhusene og dårlig likviditet. Skal vi under emisjonskursen på 46, mon tro?
Meisen
09.03.2006 15:47
#1349

Endre
Nok en solid anbefaling av Metvix. Svært hyggelig og positivt, og styrker min tro på at vi får en viktig og sterk omsetningsøkning i PHO i 2006:

Published: 15:41 09.03.2006 GMT+1 /HUGIN /Source:

PhotoCure - NICE anbefaler PDT for hudkreft og forstadier til hudkreft
NICE, som er et britisk rådgivende institutt som vurderer nye medisinske behandlinger, anbefaler nå fotodynamisk behandling av vanlig hudkreft. Instituttet konkluderer i en nylig publisert rapport at metoden er like sikker og effektiv som frysning og operasjon, men at fotodynamisk behandling gir et bedre kosmetisk resultat.

I Norge tilbys fotodynamisk behandling over hele landet, bl a på Rikshospitalet, Haukeland sykehus, St. Olavs Hospital og Universitetssykehuset Nord-Norge.

NICE anbefaler fotodynamisk terapi (PDT) som rutine for basalcellekreft og for forstadier til hudkreft, som aktinisk keratose/solskader, og for Bowens sykdom, som er et forstadium til plateepitelkreft.

I anbefalningen skriver spesialistene at fotodynamisk terapi er spesielt relevant ved store forandringer på overflaten og ved mange forandringer i samme område på kroppen. I slike situasjoner er omfattende kirurgi i dag den vanligste behandlingsformen.

"PDT er nå akseptert som en verdifull behandling av en av verdens mest troverdige og uavhengige institusjoner for vurdering av nye behandlingsformer" sier Kjetil Hestdal, adm. direktør for PhotoCure, som har utviklet legemidlet Metvix spesielt for behandling av basalcellekreft og forstadier til kreft.

Basalcellekreft er den vanligste formen av hudkreft. Den er vanligvis ikke livstruende, men kan gi omfattende vevsskader hvis den ikke behandles riktig.

Aktinsk eller solar keratose føles som harde knuter i huden og er en form av solskader. Disse er normalt ufarlige, men kan utvikles til plateepitelkreft, som er en farlig form av hudkreft. Det er umulig å vite hvilke av disse forandringer som vil kunne utvikles til kreft. Solare keratoser er svært vanlig.

Anbefalninger fra National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) følges nøye av den offentlige britiske helsetjenesten, National Health System (NHS), liksom av mange andre helsemyndigheter i Europa og rundt om i verdenen.

PhotoCure markedsfører Metvix i de nordiske landene. Galderma, som er et spesialisert selskap på hudsykdommer, selger Metvix på lisens i resten av verdenen.

"Anbefalningen fra NICE er en velkommen aksept av PDT for behandling av alle de indikasjoner som Metvix har - basalcellekreft, Bowens sykdom og aktinisk keratose," sier Humberto Antunes, administrerende direktør for Galderma.
Bois
09.03.2006 15:49
#3318

Endre
Meisen

Makter du og gjøre penger på PHO?
Meisen
09.03.2006 15:56
#1350

Endre
Bois, hadde vesentlig større flaks med CNR og CRU (ute av begge, og deler av gevinsten er trygt plassert i PHO).
Photocure er et hjertensbarn som jeg har stor tro på.
Vi ser nå at småposter trekker kursen nedover. Dette betyr ingenting på litt lengre sikt. Med økte volumer tar kursen seg opp igjen ila noen få dager.
tea
10.03.2006 12:11
#3644

Endre
Den største triggeren vi kan håpe på i nær fremtid er vel full godkjennelse av Metvix i USA. Metvix er i USA godkjent bare for behandling av AK (forstadier til hudkreft) og ikke til BCC (hudkreft).
Europa og Australia har som kjent godkjent Metvix til bruk både mot AK og BCC. Med den britiske anbefalingen refert over (Meisen[1349]) kan vi kanskje håpe på at den amerikanske godkjennelsen kommer snart?
tea
15.03.2006 09:44
#3650

Endre
...og PHO siger ned i et oppadgående marked. Denne aksjen har vært og er et mareritt, i hvert fall for utålmodige investorer.
Meisen
24.03.2006 17:25
#1351

Endre
Positivt å få bekreftet at nedgangen i det siste er ytterst skjør, og basert på minivolumer. Det skal ikke store omsetningen til før aksjen går opp mot 55 igjen.
tea
28.03.2006 16:07
#3702

Endre
PHO - PCI-TEKNOLOGIEN POTENSIERER EFFEKTEN AV GENTERAPI

Oslo, 28. mars 2006.

PhotoCure utvikler, i samarbeid med datterselskapet PCI Biotech, en patentert teknologi for potensiering og målrettet levering av legemidler, kalt fotokjemisk internalisering photochemical internalisation, PCI).

I en vitenskapelig artikkel publisert i det ledende genterapitidsskriftet `Molecular Therapy` har det nå blitt vist at PCI-teknologien har potensial for bruk i genterapi av kreft.
Artikkelen beskriver dyreforsøk som viser at bruk av PCI-teknologien samme med en genterapibehandling som i seg selv ikke hadde noen virkning førte til at 80 % av de behandlede dyrene ble kurert for sine kreftsvulster.

Genterapi er ansett for å ha et meget stort terapeutisk og økonomisk potensial. Utnyttelsen av dette potensialet har imidlertid hittil blitt forhindret av mangel på effektive, spesifikke og sikre teknologier for å levere terapeutiske gener til målcellene i kroppen. Resultatene i denne artikkelen indikerer at PCI-teknologien kan bidra til å løse dette problemet.

Administrerende direktør Kjetil Hestdal i PhotoCure uttaler: `Mangel på metoder for trygg og effektiv genlevering i kroppen har vært en viktige begrensning for utviklingen av genterapi. Denne artikkelen viser at man ved bruk av PCI-teknologien kan oppnå en effektiv genterapi av kreft i forsøksdyr uten å bruke virus for genleveringen. Bruk av PCI-teknologien kan derfor gjøre det mulig å unngå de velkjente bivirkningene som er forbundet med virus-indusert genlevering, og som i vesentlig grad har forsinket utviklingen av genterapi som en klinisk behandling.`


[Endret 28.03.06 16:09 av tea]
tea
31.03.2006 12:01
#3710

Endre
Av:Svend E Larsen - Stocklink - 31.03.2006 11:50

I tre oppdateringer kommer Fondsfinans med tre kjøpsanbefalinger.

PhotoCure får en kjøpsanbefaling, og meglerhuset mener man får forskningsbiten i selskapet gratis.

VMetro får også en kjøpsanbefaling til tross for at meglerhuset venter et svakt første kvartal.

Den siste aksjen som får en kjøpsanbefaling er Data Respons, på grunn av de gode vekstutsiktene.
tea
07.04.2006 15:25
#3729

Endre
PHO: PhotoCure and GE Healthcare introduce Hexvix in Europe
Oslo, Norway, April 7, 2006.

PhotoCure together with GE Healthcare, their licensing partner for Hexvix, initiated the introduction of Hexvix in Europe at the 21st EAU annual meeting in Paris April 5-7. PhotoCure and GE Healthcare held a combined exhibit and also co-hosted a satellite symposium dedicated to Hexvix. This is the largest meeting in Europe for urologists arranged by the European Association of Urologists (EAU) with approximately 10.000 delegates.

Hexvix is approved in Europe for the diagnosis of bladder cancer, and GE Healthcare are in the process of transferring the regulatory approvals and securing pricing and reimbursement. GE Healthcare plans to launch Hexvix throughout Europe in 2006.

Dr. Kjetil Hestdal, President and CEO of PhotoCure, comments: GE Healthcare has achieved a great start on the process of introducing Hexvix to the European urologists. I am impressed by the enthusiasm and effort in introducing Hexvix throughout GE Healthcare's marketing and sales organization.

Bladder cancer is the third most common malignant disease worldwide, with approximately four million cystoscopies performed in the USA and Europe every year. Patients have a good prognosis if diagnosed early and treated adequately.
Optical imaging with Hexvix is an innovative and effective diagnostic method that can be used for all types of bladder cancer, and is intended for use as a supplement to current standard methods. It is in particular effective for detection of carcinoma in situ (CIS), a highly malignant cancer that is difficult to see with standard white light cystoscopy. Hexvix gives a more accurate diagnosis than current standard methods and has shown to provide health economic benefits in bladder cancer treatment.


[Endret 07.04.06 15:27 av tea]
Meisen
08.04.2006 13:46
#1352

Endre
En kan få inntrykk av at GE gjør en særdeles god jobb med Hexvix. Det skal mye til om ikke dette også går veien i USA senere i år. For meg er det merkelig at kursen ligger så lavt som den gjør akkurat nå. Er klar over at det er små aksjeposter og lav omsetning som gir en "kunstig" lav prising av selskapet. En trenger nok mer blest og interresse fra utenlandske investorer, og det tror jeg skjer til gangs etter Hexix-godkjenningen i USA. Tipper den kommer i juli/august i år.
tea
08.04.2006 15:42
#3731

Endre
Meisen
Vi er visst snart de eneste som er igjen på denne tråden. Jeg er enig dine betraktninger i siste innlegg.
Jeg tror også at det å sitte i et selskap som er lite konjunkturavhengig kan være gunstig når markedet får seg en knekk.
Jeg har derfor flere PHO-aksjer enn noensinne.
Meisen
09.04.2006 20:10
#1353

Endre
Da er vi i samme båt, ja. Vi får ønske hverandre lykke til !
snabel
09.04.2006 23:55
#182

Endre
Sikkert flere her som har tatt PHO inn i porteføljen. Selv om de store tall på bunnlinjen fortsatt er "høyt opp og langt frem" som Orion sier, kan det fort bli naturlig å prise inn forventet salg i 2007 og 2008. Med fremgang for Hexvix bør inntektene stige betydelig. Fondsfinans har et beskjedent kursmål på 58kr, men sier i siste analyse at FU-delen av Photocure godt kan vises seg alene å være verd 3x dette kursmålet. Biotech har gått litt trått i USA siste par uker, men snur sikkert. PHO kommer sterkt tilbake; jeg har posisjonert meg langsiktig for den oppturen med kjøp av 40K aksjer.


[Endret 09.04.06 23:58 av snabel]
Meisen
10.04.2006 11:36
#1354

Endre
Bra snabel ! Du har jo vært inne tidligere også. Håper du blir litt lenger denne gangen.
Ift den generelle prisingen på OSE, er det vel ikke unaturlig at oppmerksomheten og interessen rettes mot selskaper som f.eks PHO
tea
11.04.2006 08:50
#3736

Endre
DnB NOR Markets:

-Kjøp Photocure

Av:Svend E Larsen - Stocklink - 11.04.2006 08:44

DnB NOR Markets venter positive nyheter fra Photocure og anbefaler kjøp av aksjen.

"Photocure har hatt en skuffende utvikling så langt i år. Vi venter at nyhetsstrømmen fra selskapet vil bedre seg i tiden fremover, blant annet i forbindelse med avtalen med GE Healthcare, og at dette vil kunne gi ny fokus på aksjen", heter det fra meglerhuset.

DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Photocure med et 3-måneders kursmål på 65 kroner pr aksje.
Meisen
11.04.2006 11:53
#1355

Endre
ja tea, han har vel lest inleggene våre her på ST ;-))
Meisen
12.04.2006 08:25
#1356

Endre
Dette skriver DnB:
"PhotoCure forventes i henhold til våre estimater å rapportere et resultat før skatt på NOK 37 mill. Dette innebærer en betydelig fremgang fra Q1/05 og skyldes en milepælsbetaling på NOK 56 mill fra GE Healthcare i forbindelse med rettigheter for Hexvix.
Produktsalget er ventet å vokse 20% i forhold til samme kvartal i fjor. Vi ser et godt potensial i kursen ettersom effekt av avtalen med GE Healthcare ikke er reflektert i aksjen.
Vi venter en positiv nyhetsstrøm fra selskapet frem mot sommeren. DnB NOR Markets har en kjøp-anbefaling på PhotoCure med et 3-måneders kursmål på NOK 65 pr aksje."

Kunne ikke sagt det bedre selv ;-))
Phoebus
12.04.2006 10:40
#5618

Endre
Synd at det er DnB som skriver det. De er vel taperne i siste års børsfest.
tea
12.04.2006 11:24
#3741

Endre
Phoebus [5704]
Ja, men det er vel mer på grunn av et pessimistisk syn på oljeprisen enn på grunn av dårlige analyser forøvrig....
Meisen
19.04.2006 17:40
#1357

Endre
Interessant å observere at kursen stige på økende volumer, i forkant av resultatfremleggelse torsdag ettermiddag.
Det lover bra.
Tipper kurser > 50 i morgen, og som den evige optimist jeg er, k a n dette være starten på en reprising av selskapet.

Men enhver får gjøre opp sin selvstendige mening og handle utifra det.
tea
19.04.2006 21:27
#3745

Endre
Terra kom nylig med en positiv analyse. Det er nok denne som har gitt utslag i dag.
Meisen
20.04.2006 09:09
#1358

Endre
Dette var ikke spesielt positivt akkurat nå, men regner med vi får mer info i ettermiddag. Selv om det ikke behøver å innebære noen forsinkelse ift forventet fremdrift, kan det oppfattes som om selskapet ikke har gjort god nok hjemmelekse denne gangen:

Published: 08:42 20.04.2006 GMT+2 /HUGIN /Source: PhotoCure ASA /OSE: PHO /ISIN: NO0010000045
FDA ber om mer informasjon for Hexvix® i USA
Oslo, 20. april 2006.

PhotoCure har mottatt foreløpig avslag på søknaden om godkjennelse av Hexvix fra de amerikanske legemiddelmyndighetene (FDA). FDA har etterspurt ytterligere analyser og informasjon.
PhotoCure vil, sammen med sine amerikanske regulatoriske rådgivere, gå i dialog med FDA for å konkretisere de tilleggskrav som er nødvendig for å oppnå godkjennelse for Hexvix i USA. Denne dialogen vil pågå de nærmeste månedene.
PhotoCure gjennomfører for tiden et multisenter fase III klinisk studie med Hexvix i Europa og USA. Denne studien er ikke en del av den innsendte søknaden, men kan gi verdifull klinisk tilleggsdokumentasjon for søknaden til FDA. Studien planlegges avsluttet i 2007.

Kjetil Hestdal, administrerende direktør i PhotoCure, sier i en kommentar: "Vi er skuffet over FDAs beslutning. Vi vil fortsette vår gode dialog med FDA for å bli enige om den nødvendige dokumentasjon som må til for å sikre godkjennelse av Hexvix i USA."
Hexvix er godkjent for bruk i pasienter med blærekreft eller mistanke om blærekreft i 27 europeiske land.

Blærekreft er en av de mest vanlige kreftsykdommer, og ca fire millioner visuelle undersøkelser av blæren gjennomføres i Europa og USA hvert år. Pasienter med blærekreft har en god prognose hvis sykdommen oppdages på et tidlig stadium og behandles riktig. Optisk bildediagnostikk med Hexvix er en innovativ og effektiv metode for diagnose av alle typer blærekreft, og er et supplement til dagens standard metode. Hexvix er spesielt effektiv ved oppdagelse av carcinoma in situ (CIS), en aggressiv kreftform som er vanskelig å oppdage med dagens standard metode med hvitt lys. Hexvix kan, som et tillegg til dagens metode, bidra til en bedre diagnose og en riktigere behandling for pasienter med blærekreft.

[Endret 20.04.06 09:11 av Meisen]
tea
20.04.2006 10:16
#3747

Endre
FDA har heller ikke godkjent bruk av Metvix mot BCC (hudkreft) til tross for at det er godkjent i Europa og Australia. Nå skjer altså det samme med Hexvix.
Man kan lure på om det er manglende dokumentasjon fra Photocures side eller om det er proteksjonisme i USA som gjør at det går så tregt i USA.
Vi får håpe det snart kommer melding om at FDA har godkjent bruk av Metvix mot BCC i USA. Det bør trigge noen kroner oppgang i kursen.
tea
20.04.2006 10:21
#3748

Endre
For Hexvix' del bør det i hvert fall være positivt med amerikanske GE Healthcare på laget. Ingen grunn til å tvile på seriøsiteten der...
Phoebus
20.04.2006 11:04
#5632

Endre
Dette var uventet, og de kan ikke skylde på vrangvilje på grunn av konkurerende metoder heller.

Dårlig håndtverk av PHO.
snabel
20.04.2006 12:36
#185

Endre
Muligens noe av arven etter Hansson dette, regner med ledelsen nå setter de nødvendige grep. Ikke hyggelig å være lastet i PHO når alt annet går så det suser på OSE. For den laaangsiktige gir vel dette en grei kjøpsmulighet. Har selv både solgt og kjøpt noe i dag, men i sum økt eksponeringen. Terra kom for øvrig med en kjøpsanbefaling i går,- har de snudd i dag?
tea
20.04.2006 13:42
#3752

Endre
En liten trøst, kanskje, fra stocklink:

SEB Enskilda opprettholder sin kjøpsanbefaling på PhotoCure etter dagens dårlige nyheter.

Av:Svend E Larsen - Stocklink - 20.04.2006 13:36

SEB Enskilda opprettholder sin kjøpsanbefaling på PhotoCure etter dagens dårlige nyheter, samtidig som også verdsettelsen av Hexvix opprettholdes på minst 30 kroner pr aksje, ifølge TDN Finans.

Meglerhuset understreker likevel at det nå vil ta lenger til å synliggjøre denne verdien. Metvix verdsettes også til 30 kroner pr aksje.

"Økt salg av Metvix bør gjøre det mulig for Photocure å nærme seg breakeven i år, men det er ikke sannsynlig med et godt resultat før Hexvix er tilgjengelig for salg gjennom den europeiske partneren GE Healthcare", heter det i oppdateringen.


[Endret 20.04.06 13:42 av tea]
[Endret 20.04.06 13:46 av tea]
Frost
20.04.2006 20:00
#2970

Endre
ser frem til noen kommenterer regnskapet, har ikke fulgt med selv paa lang tid men liker konseptet
amac
20.04.2006 22:58
#2629

Endre
Tallene i kveld var vel bedre enn det meglerhusene hadde ventet. DNB har et 3 mnd kursmål på kr 65. De hadde forventet et resultat på 37 mill inkl milepælutbetaling. Resultatet ble 43 mill. På samme tid i 2005 var resultatet minus 13 mill.

Galderma salget av Metvix var opp 73%. Salget i det Nordiske markedet var opp 34%. Dette er langt større vekst enn meglehusene hadde forventet.

Hexvix er godkjent i 27 Europeiske land, at USA krever ytterligere dokumentasjon utover det Europa krever kom ikke som noen stor overraskelse på meg, landet oser av proteksjonisme. Når Metvix nå begynner å ta av, og GE begynner salgsjobben med Hexvix ser vel dette lovende ut.
Provence
21.04.2006 00:40
#712

Endre
Jeg tror det er temmelig søkt å anklage FDA for å være proteksjonistiske. Regelverket rammer like mye amerikanske selskaper som selskaper fra den øvrige verden. Noen som husker InClone og produktet Erbitux for bekjempelse av kreft som FDA ikke klarerte ? Saken var forøvrig pikant fordi profilerte Martha Stewart med insider tips, solgte i forkant før aksjen stupte fra $70 til $7

Europeiske land har nærmest vært uland når det gjelder pasientsikkerhet, det kreves liten grad av dokumentasjon fra produsentenes side når produkter innenfor medisinsk utstyr/legemiddel skal lanseres. Når enkelte bedrifter gjør det til et poeng å snakke om at utstyr er godkjent i en rekke europeiske land, så tror jeg dette er uttalelser heller myntet på å pleie aksjemarkedet.

Som følge av en rekke uhell med fatal utgang for pasient i USA, tok FDA hansken opp og fokuserte på dokumentasjonsgrunnlaget fra produsent når nye produkter skulle lanseres. FDA er ingen domstol i den forstand at de stiller spørsmål/forkaster produktet fordi en motpart har innvendinger mot produktet. Klareringen går på at der er koherens mellom dokumentsjonsgrunnlaget, kliniske studier som validerer produktets virkemåte. M.a.o en slags eksaminator som utfordrer bedriftens kvalitetssikringssystem. Canada er i ferd med å etablere et enda strengere regelverk, også enkelte land i østen følger etter.

PHO har en utfordrende jobb å få brikkene på plass. Inntil videre kan usikkerheten rundt Hexvix i USA ha en negativ innvirkning i de øvrige markedene.
amac
21.04.2006 07:58
#2630

Endre
Det sterkt økende salget av Metvix viser vel at forsinket godkjenning i USA ikke legger noen demper på bruken av produktene i Europa.
Meisen
21.04.2006 15:26
#1359

Endre
ja, og det at kursen korrigerer opp igjen allerede idag er også et positivt tegn. Det illustrerer at nedgangen i går var litt "panikkartet" og at godkjenningen av Hexvix i USA på ingen måte er indiskontert på nivå rundt 50.
Resultatfremleggelsen var forøvrig svært hyggelig og indikerer at Metvix-produktet blir en god forretning for PHO fremover.

Når det er sagt, var gårsdagens Hexvix-melding svært skuffende, og det er definitivt på sin plass at selskapet kommer med mer detaljert info ift videre fremdrift for å oppnå den meget viktige FDA-godkjenningen.
tea
26.04.2006 15:09
#3765

Endre
DnB NOR senker sitt kursmål på PhotoCure-aksjen.

Av:Svend E Larsen - Stocklink - 26.04.2006 14:57

DnB NOR senker sitt kursmål på PhotoCure-aksjen.

"Salget av Metvix fortsatte den positive trenden fra Q4 inn i Q1 for PhotoCure. Veksten gjennom partneren Galderma og i det nordiske markedet kom inn på henholdsvis 57% og 41% i forhold til Q1/05. Produktsalg på 13.3 millioner kroner og milepæls-betalinger på 60.5 millioner gjorde at EBIT kom inn på 42.7 millioner sammenlignet med estimatet på 36.8 millioner.

Nyheten om at FDA ikke godkjenner Hexvix i første runde legger imidlertid en demper på entusiasmen på kort sikt. Følgen av dette blir en forsinket lansering i USA. Vi mener det fortsatt ligger merverdi bak aksjen og at denne vil få drahjelp av GE's lansering av Hexvix i Europa senere i år", heter det fra meglerhuset.

DnB opprettholder kjøpsanbefalingen, men nedjusterer kursmålet fra 65 til 50 kroner pr aksje.
Meisen
28.04.2006 09:20
#1360

Endre
Jeg tok nok feil igjen - slik jeg ofte gjør når det gjelder PHO.
En bedrøvelig uke, med mange småsparere som vil ut. Det forstår jeg godt, når en samtidig ser andre selskaper som går som en "kule".
De tunge postene forblir allikevel mer langsiktige, og dette ser mer og mer ut som "sten på sten", noe som ikke passer så godt inn i dagens marked.
Jeg har fortsatt like stor tro på at PHO blir en suksess, til tross for motbøren fra FDA. Uten denne snubletråden ville kursen nå vært > 100 igjen.
Potensialet er meget betydelig fra dagens nivå, og jeg kan faktisk ikke se noe som truer forretningen de neste årene.
Selskapet er meget likvid, salgsinntektene er i ferd med å "ta av", og introduksjonen av Hexvix i Europa står for tur akkurat nå. Det er vel heller ikke umulig med FDA-godkjenning av Hexvix allerede i inneværende år.
Fremover i tid kan også Metvix som kviseprodukt gi svært store inntekter, anslagsvis fra 2008.
PS ! Iflg Fondsfinans estimater tilsier det foreløpige avslaget en kurs-korreksjon på kr 4,- (inkl evt svekket tillit) . M.a.o. en betydelig overreaksjon i markedet, om enn på små volumer.
Vil også legge til at USA utgjør knappe 50% av Hexvix-markedet, som er gigantisk.
Med eller uten USA, vil dette gi store inntekter fremover !

God helg til alle PHO-venner.
[Endret 28.04.06 11:50 av Meisen]
tea
03.05.2006 10:04
#3774

Endre
Dette må vel være børsens mest spennende aksje for tiden :-)
ghille
30.05.2006 07:33
#3274

Endre

Kjedelig nå, men dette er nok tiden for å hamstre...

Salgskurven for "Hexvix" vil ordne det. USA kommer nok også.
ghille
31.05.2006 08:57
#3275

Endre

I dag får vi så også vite hvorfor vi måtte ha en emisjon til 46,-


08:48
PHO - DUSA OG PHOTOCURE ENIGE I PATENT STRID

Wilmington, USA og Oslo, 31. mai 2006 - DUSA
Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ NMS: DUSA) og
PhotoCure ASA (OSE:PHO) har i dag inngått en
lisensavtale der DUSA gir PhotoCure en
verdensomfattende lisensrettighet til sine
patenter.

PhotoCure skal betale royalty av omsetningen av
Metvix® og Hexvix®, i tillegg til nye produkter
basert på ALA-derivater, så lenge DUSA har
patenter i USA og enkelte andre områder. Som en
del av avtalen skal PhotoCure betale et forskudd
på framtidig royalty innen 1. juni 2006.

`Dette er gode nyheter for begge selskapene og
vil styrke vår evne til å oppnå våre kommersielle
mål for Metvix® og Hexvix® samt nye produkter som
er under utvikling i kommersielt viktige
områder`, sier Kjetil Hestdal, administrerende
direktør i PhotoCure.


Dette setter nok fart i aksjen igjen. Burde også bedre klimaet for søknader til FDA i USA.
Meisen
31.05.2006 14:21
#1361

Endre
Nok en oppmuntrende melding:

PhotoCure - GE Healthcare has 60 days to exercise US option for Hexvix®
Oslo, Norway, May 31st, 2006 - PhotoCure ASA (OSE:PHO) today announces that the company has notified GE Healthcare that the conditions for the US option in the licensing agreement for Hexvix® are fulfilled. GE Healthcare now has 60 days to declare the option.

If GE Healthcare exercises the option they get the right to market and sell Hexvix in the US. An undisclosed milestone payment is attached to declaring the option. This is included in the total milestones of € 28 million for the Hexvix licensing agreement.

The option is subject to government approvals related to competition law in the US.
President and CEO of PhotoCure, Kjetil Hestdal comments: "I am pleased that PhotoCure has fulfilled the conditions for the US option and secured freedom to operate in the US. I am very impressed by GE Healthcare's marketing and sales organization and welcome the opportunity to offer GE Healthcare Hexvix also for the US market."[Endret 31.05.06 14:21 av Meisen]
tea
02.06.2006 14:04
#3813

Endre
Kapitalmarkedsdag skal arrangeres på Hotel Continental den 14. juni. Det er en lidelse å følge kursutviklingen i Photocure, men kanskje denne dagen kan bidra til at flere meglerhus kommer med en analyse i etterkant?
Jeg limer inn meldingen, som er noen dager gammel:

PHO - INVITATION TO CAPITAL MARKETS DAY 14 JUNE 2006
After the European launch of our first two products, we would like to share our plans for other geographical markets and let you take a closer look at our product pipeline. In order to do so, PhotoCure would like to welcome you to participate in a Capital Markets Day that will be held at Hotel Continental in Oslo on 14 June. CEO Kjetil Hestdal will focus on PhotoCure`s position and strategy going forward. We have also invited two key speakers to provide you with expert views on crucial areas. PhotoCure`s executive management will participate throughout the day.

Date: 14 June 2006
Location: Hotel Continental, Oslo
Program
8.30 - 9.00 Coffee and registration
9.00 - 9.40 PhotoCure`s Strategy and Pipeline, Kjetil Hestdal, CEO
9.40 - 10.20 Considerations and Trends at Regulatory Bodies - Europe and the US, Professor Kjell Strandberg MD, PhD, and former Director General of the Swedish Medical Products Agency
10.20 - 10.40 Hexvix - a breakthrough in bladder cancer diagnosis, Professor Fred Witjes, MD, PhD, University of Nijmegen
10.40 - 11.15 Break
11.15 - 11.55 Galderma and Metvix - Meeting the future challenges for the treatment of non-melanoma skin cancer, Humberto Antunes, CEO Galderma
11.55 - 12.00 Summary, Kjetil Hestdal
12.00 - 13.00 Buffet

Please register by e-mail to gfs@photocure.no
before June 12.
We are looking forward to seeing you.
Christian Fekete, CFO


[Endret 02.06.06 14:05 av tea]
Phoebus
13.06.2006 15:51
#5905

Endre
A city boy named Kenny moved to the country and bought a donkey from an
old
farmer for $100.00. The farmer agreed to deliver the donkey the next day.

The next day the farmer drove up and said, "Sorry son, but I have some
bad
news, the donkey died."

Kenny replied, "Well, then, just give me my money back."

The farmer said, "Can't do that. I went and spent it already."

Kenny said, "Ok, then, just unload the donkey."

The farmer asked, "What ya gonna do with him?"

Kenny: "I'm going to raffle him off."

Farmer: "You can't raffle off a dead donkey!"

Kenny: "Sure I can. Watch me. I just won't tell anybody he is dead."

A month later the farmer met up with Kenny and asked, "What happened with
that dead donkey?"

Kenny: "I raffled him off. I sold 500 tickets at two dollars a piece and
made a profit 898.00."

Farmer: "Didn't anyone complain?"

Kenny: "Just the guy who won. So I gave him his two dollars back."

Kenny grew up and eventually became the chairman of Photocure.
tea
13.06.2006 15:54
#3819

Endre
He-he, men jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønte sammenhengen med Photocure....
ghille
13.06.2006 20:38
#3279

Endre
Hei tea,

Blir spennende dette. Aksjen har ligget stille en tid, men potensialet ligger der.

I morgen for vi en test. Jeg har kjøpt en del rundt 40,-, men der har ikke vært så mye å få tak i til disse prisene. Tok også litt i dag til 36,-
tea
14.06.2006 10:40
#3820

Endre
DnB NOR Markets:

-Kjøp PhotoCure

DnB NOR anbefaler kjøp av PhotoCure-aksjen.

Av:Svend E Larsen - Stocklink - 14.06.2006 10:32

DnB NOR anbefaler kjøp av PhotoCure-aksjen.

"PhotoCure arrangerer kapitalmarkedsdag i dag. Vi tror ikke det kommer betydelige nyheter i denne forbindelse, men selskapet vil kunne skape noe mer forståelse for utfordringene og potensialet fremover", heter det fra meglerhuset.

DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på PhotoCure med et kursmål på 50 kroner pr aksje.
Phoebus
21.06.2006 14:11
#5929

Endre
Sett denne før?
tea
21.06.2006 14:57
#3825

Endre
Interessant.
Under "Behandlinger" finner man altså "Photocure", som beskrives på følgende måte:

Photocure
Dette er en behandling som gis mot hudkreft, Basalcellekreft (godartet). Det er ikke kreftbehandling vi driver med, men bivirkningene er så enormt gode i forhold til hudforbedring, så dette er noe du bør prøve hvis ikke annet hjelper.

Dyrt! Ja det koster 5000.- for en behandling, men du trenger bare en.

Vi påfører en salve som du må ha liggende på i 3 timer før behandling. Deretter får du lysbehandling i ca 10 minutter.

Resultatene vil du ikke se før etter ca 1 mnd. når nye celler har fått utvikle seg.
Phoebus
21.06.2006 15:07
#5931

Endre
tea

Har du bestilt time?
Phoebus
27.06.2006 16:00
#5968

Endre
Advarer mot 12 taperaksjer

Analytikerne i Orion Securities advarer mot 12 taperaksjer. Her er listen.


Artikkel av: Stian Jacobsen (27.6.06 15:04)


Relaterte artikler Se aksjeticker
- Børsoppgang på Wall Street - Spår kursoppgang de neste ukene
- Anbefaler fem aksjer - Anbefaler tre aksjer
- AKY - DOM
- MAMUT - OTR
I det siste Børsblikk fra Orion Securities, som ble publisert i går, ramser analytikeren opp 12 aksjer som får bunnrating. Følgende aksjer ventes å få en dårlig kursutvikling de neste 2-8 ukene:Acta Holding
CanArgo
Rocksource
Aker Yards
Advord Tybring-Gjedde
Aker Seafoods
Domstein
ContextVision
Mamut
Otrum
Photocure
Acergy

Det blir ikke oppgitt noe kursmål.

Se nå til å få solgt denne ned i 20,- slik at vi kan starte opplastingen.


Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS