"
Du er her: Forside > After hours > Kva åt du no og annen koseprat #28
Kva åt du no og annen koseprat #28
oge
07.04.2017 21:50
#17566

Endre
Prøv justme2
oge
16.04.2017 22:07
#17571

Endre
På gasskomfyren på hytten. Fyttirakker'n. Jeg trodde det ikke var mulig.

Langtidsstekt lammelår der med madd hvitløk, sitron og ......

Og en en rosatbeef"

Fytti, Divien ville vært stolt over meg. Jeg er blitt en kukk (Chef!!!)


Om noen ønsker å vite hva jeg gjorde så svar. MEn kakaduer har je ikke oppskrifter på annet enn at jeg hadde sendt Prinsessen ut for å finne henne og jeg var gjmer bake et hjørne.
oge
16.04.2017 22:27
#17572

Endre
Det er visst bare meg her. Marshallen kommer om et par timer, men da har jeg lagt meg. Dronnigeng gikk til køys og bad meg legge prisnsessen som har løpetid. Jeg tror ikke vi gidder å ta en tur før vi legger oss. Det blir bare uling i hele nabolaget på Grefsen.

Og ne, jeg legger ikke inn lyden av ulv. MEn det jeg har hørt på hver kveld.


Til min gode gamle venn jeg ikke lenger har kontakt med. Cashulf!
renud
17.04.2017 16:56
#15305

Endre
Det allerede krydrete og hvitløks-spekkete lammelåret ble lagt rett fra kjøleskapet inn i ovnen et par timers tid etter midnatt, på 30 grader.
Deretter opp til 65 grader før frokost, ved 10-tiden,
for så å få litt farge det siste kvarteret, på 220 grader, ved 17:30-tiden.

Ble tatt ut da kjernetemperaturen viste 61 grader, så 15 minutters hvile mens de allerede halvkokte mandelpotetene, skåret i båter og dynket i en superb extra virgin olje og krydret med oregano, basilikum, pepper og salt, fikk seg en runde i ovnen på 225 grader.

Mørere enn det lammelåret, er det ikke mulig å få det.
Stockamateur
18.04.2017 11:18
#11819

Endre
renud 15305

Jeg hadde ikke satt alle penga på at du hadde det møreste lammelåret på søndag! Jeg tinte på lørdag, satte inn ved 12-tida om natta, 80C. Der stod det til lunsj søndag, da var temp 65C i låret. Et par timer ved 95C, så var tempen 69C. (Låret ditt må da ha vært ganske rødt, mitt var svakt rosa. Anbefalt er 70-75C, hvilket jeg mistenker er noe konservativt.) Deretter et par timer hvile i sølvfolie mens sausen, og etterhvert poteter og grønnsaker ble lagd. (I sausen ble det forøvrig brukt hjemmelaget grønnsaks- og kalkunkraft, pluss at det ble smakt til med sky fra låret.)

Vanligvis skjærer jeg skiver med kjøtt av låret. Ikke denne gangen, jeg endte opp med å plukke biter av låret med fingra, så mørt var det! Kone og datter mente de aldri hadde smakt så mørt lammelår.
Stockamateur
18.04.2017 11:19
#11820

Endre
Langtidssteking er tydligvis blitt en slager på AH!
Changes
20.04.2017 21:10
#26368

Endre
Jeg elsker tykk bunn på pølsepizza, men med biff og béarnaise skal den etter min mening være tynn, sier Tassen. Deigmengden i oppskriften holder til to tynne eller en tykk bunn om du steker den i en langpanne.
Changes
20.04.2017 21:12
#26369

Endre
Når får vi oppskrift på taskekrabbepizza, tassen?
MKane
20.04.2017 22:08
#12574

Endre
Tviler på at du får den oppskrifta, da blir nok tassen helt fri for krabbe.
Changes
20.04.2017 23:43
#26370

Endre
Eg har begynt å bli stutt og skrinn sjølv eg. Ei taskekrabbe hadde vore velkomen matauk.
Changes
20.04.2017 23:44
#26371

Endre
For et år siden var jeg 130 kilo. I dag 103.

Jeg bare nevner det.
renud
21.04.2017 00:08
#15368

Endre
Da har du utvilsomt fått skrantesyken, et resultat av at din snillisme overfor tassen medfører at han får beholde en hel taskekrabbe (uten klør) i ny og né.
tas1
21.04.2017 01:25
#13316

Endre
Changes
21.04.2017 18:54
#26377

Endre
oge
21.04.2017 18:58
#17576

Endre
Paella. Fytty og slik den skal være. En av mine favoritter. Dog litt liten stekepanne. Du må få det på en skikkelig peallapanne. JEg vr på en tradisjon i det. Det er slutt. Vertinnen har daua. Jeg lurer på å ta opp tradisjonen, Det er bare en nytelse.
Changes
21.04.2017 20:06
#26381

Endre
oge
21.04.2017 22:08
#17581

Endre
Hshs:) cHANG eller Changes eller moroklumpen eller limet vårt her på AH.

Den må jeg servere Dronningen til høsten! Tror det blir en hyrdestund!

Takk for tips.
oge
21.04.2017 22:21
#17582

Endre
Det er natta her nå. Dronningen fikk avlyst et møte i morgen og hun ønsker seg en Sverigetur. Jeg prøver meg med at fryserne er fulle, men .. Jeg tar med fiskestanga. Deet er sjøørrettid. Og der på grensen er det drit bra forhold.

Saugbruksforeningen som ikke lenger forurenser. Jeg har selv målt det for et par 10 år siden.

Changes
21.04.2017 23:00
#26383

Endre
Pokker.
Der kom det en spiseskjei. Men denne gangen gir jeg faen.
tas1
21.04.2017 23:07
#13322

Endre
Var på tur med renud ein gong, og han ga faen i alt onde ause.

renud
21.04.2017 23:17
#15378

Endre
Det må ha vært den kvelden vi kom hjem fra nattklubben,
og lystige sang samstemte i kor.

At vi sang hver vår sang, viste vi ikke før vi ble fortalt det dagen etter.
tas1
21.04.2017 23:23
#13324

Endre
hHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆH
renud
21.04.2017 23:24
#15379

Endre
Men vi bodde i femte etasje, og heisen virket ikke, så alle andre visste det.
Changes
21.04.2017 23:30
#26384

Endre
Hva behager?

Eneste gangene du kommer til Bergen, er for å plyndre meg for fyll. Og jeg bor i fjerde etasje.
renud
21.04.2017 23:35
#15381

Endre
Selv når man besøker tassen, ender det med at han plyndrer deg for fyll.

Trikset hans er enkelt, han serverer kun dårlig himkok tilsatt essenser utgått på dato før krigen.



Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS