"
Du er her: Forside > Politikk > Donald Trump #2
Donald Trump #2
olejoerg
12.05.2017 09:23
#5042

Endre
Denne tråden er nesten like polarisert som amerikansk politikk, enten er Trump antikrist eller Kristus.

Nå må jeg innrømme at også jeg på mange måter heller mot et republikansk side hva politikken angår. Jeg syntes det var helt greit at Trump vant valget, det var på tide med en endring i USA.

Likevel må jeg innrømme at Comey-saken ikke er helt stueren, og jeg forstår godt at mange i USA reagerer på det som har skjedd. Både Trump og Sessions var på direkten gang etter gang under valgkampen og roste Comey for hvordan han håndterte saken med Hillary Clinton etter at FBI fant e-mails hos Wiener. Nå sparkes Comey av Trump for det samme Trump roste han for for 6-7 måneder siden... Den er for drøy, konsekvensen er naturligvis at veldig mange mener at Clinton-saken bare var et påskudd og mener at den relle grunnen nok er Russland-etterforskningen.

Det er etter min mening veldig synd, for den saken var i fred med å renne ut i sanden da ingen har funnet noe som helst bevis på at Trump har visst noe som helst. Men nå blir dette omtrent som å puste oksygen på en døende flamme. Det betyr at saken vil fortsette å rulle i media i lange tider og har potensiale til å føre Trump-administrasjonen inn i en "lame-duck"-periode tidlig i hans presidentperiode. I så tilfelle vil han ikke få til noe særlig.
Hvis Republikanerne i tillegg mister en del seter som blir ansett å være solid republikanske i det oppkommende valget så vil republikanske senatorer i egeninteresse snu kappa etter vinden og bli mer forsiktige med å støtte presidenten. Han kan fort få store problemer internt i partiet hvis så skjer, for de vil legge ansvaret for valgnederlagene ved hans føtter og skylde på alle kontroversene.

Det må også sies at det kan indikere at Trump ikke håndterer usikkerhet spesielt godt over tid, hvis han ikke får raske avklaringer så må han foreta seg et eller annet for å prøve å lukke saken. Mye rart kan skje hvis så er tilfelle, for en veldig viktig del av høye embeter er nettopp å kunne håndtere stor usikkerhet over lang tid uten å foreta seg noe uoverilt. Dette tror jeg var et svært dårlig taktisk valg.

skipper*
Det er ikke helt normalt å sparke FBI-sjefen, det har kun skjedd en gang før..

Endret 12.05.2017 09:25 av olejoerg
Akilles
12.05.2017 12:20
#6252

Endre
Det store problemet her i Norge er at mediene fullstendig lar være å rapportere det som er positivt om Trump. Derfor sitter de flest nordmenn igjen med inntrykket at han er "dum", noe han selvfølgelig ikke er..

Har noen sett at NRK har rapportere om Susan Rice og overvåkingen av Trump-leiren? Svaret er nei, for det har de ikke.

Senate Judiciary Chairman Confirms Trump Is Not Under FBI Investigation


Grassley told committee members at an executive meeting that he and Ranking Member Dianne Feinstein (D-CA) had met with Comey last week, and that he had briefed them on who the targets of the various investigations are.

"Senator Feinstein and I heard nothing that contradicted the President's statement," he said.

Feinstein then said after Grassley's statement, "I very much appreciate what you've said and it's very accurate, and we were briefed."

Grassley said that, shortly after Comey had briefed them, he had tweeted that the then-FBI director should be more transparent.

Grassley said wild speculation that the FBI is targeting the president is "not just irresponsible and unfounded," but also played into Russian goals to undermine the American public's faith in democratic institutions.
skipper*
12.05.2017 14:38
#12658

Endre
Olejoerg
kan ikke se noe galt i at en sjef sparker noen dersom den som blir sparket er udugelig... ingen i enn verden er uunnværlig, det har historien vist...

Mange dyktige som vil like den jobben som FBI sjef...
renud
12.05.2017 17:02
#15590

Endre
Mr Presidental har igjen twitret sine innerste følelser.
Skjønner han ikke at han graver sin egen grav?


renud
12.05.2017 17:14
#15591

Endre
Jeg regner ikke med at skipper* skjønner hva jeg mener, så kan like godt forklare det først som sist:

1. Dersom Comey har sagt eller avslørt noe i samtaler med Trump, som er straffbart eller en oppfordring til straffbare handlinger, skulle Trump ha anmeldt ham og overlatt opptakene av samtalene til påtalemyndighetene som bevis.

2. Det er straffbart å komme med trusler om å utføre en handling dersom motparten utfører en handling.
Akilles
12.05.2017 19:13
#6253

Endre
Så du mener det?
Hva med en lov som forbyr en FBI sjef å offentliggjøre det som kommer frem i en fortrolig samtale mellom han og presidenten. Tror du den finnes? Og kan da advarselen være berettiget?
renud
12.05.2017 19:27
#15594

Endre
I prinsippet kan du ha rett, men hvis Comey på forespørsel benekter sannheten i Trumps offentlig kjente påstand, fra det offentliggjorte avskjedsbrevet, om at Comey ved tre (-3-) anledninger forsikret Trump om at han personlig ikke var etter etterforskning, så tror jeg neppe det er ulovlig.

På samme måte som det heller ikke var ulovlig av den midlertidige FBI-sjefen, acting FBI Director Andrew McCabe, i gårsdagens åpne Senatshøringen å kontant tilbakevise Trumps påstander om at Comey hadde mistet all tillit hos sine egne ansatte:

Fra FoxNews:
"In testimony to the Senate intelligence committee, he also cast doubt on White House claims that Mr Comey had lost the confidence of his staff.
"I can confidently tell you that the vast majority of employees enjoyed a deep and positive connection to Director Comey," Mr McCabe said."

Endret 12.05.2017 19:27 av renud
Akilles
12.05.2017 19:29
#6254

Endre
James Comey Leaks Donald Trump Dinner Details to the New York Times
renud
12.05.2017 19:35
#15595

Endre
renud
12.05.2017 19:42
#15596

Endre
Akilles.
Artig at du bruker den Breitbart-artikkelen som et sannhetsbevis på at Comey har lakket detaljer fra den private middagen.

I den samme artikkelen står nemlig dette (noe man ser hvis man leser litt mer enn overskriften), og det synes du er helt ok?

"In an interview with NBC's Lester Holt, Trump said he asked Comey whether he was under investigation during a dinner with the FBI director and also spoke with him on the phone.
"I said, if it's possible would you let me know, am I under investigation? He said, 'You are not under investigation.'" Trump told Holt.
"

Endret 12.05.2017 19:43 av renud
renud
12.05.2017 19:47
#15597

Endre
Utdrag fra intervjuet med NBC's Lester Holt, hvor uttalelsen kopiert ovenfor falt:

Akilles
12.05.2017 20:23
#6255

Endre
Det er selvfølgelig forskjell på hva en President kan si og hva en embetsmann som har taushetsplikt kan avsløre.
renud
12.05.2017 20:32
#15598

Endre
Si meg, er du ikke klar over at en President per definisjon er en embetsmann, og på samme måte som sine underordnete har taushetsplikt?
renud
12.05.2017 21:24
#15605

Endre
Virker som at Akilles måtte spørre sine rådgivere i Alt-right-bevegelsen,
om hvordan han avleder oppmerksomheten fra den pinlige seansen ovenfor.
renud
12.05.2017 22:05
#15606

Endre
Nedenfor fra original-artikkelen i The New York Times, som Akilles var så vennlig å linke til i den fargerike Alt-right Breitbart-versjonen.

In a Private Dinner, Trump Demanded Loyalty. Comey Demurred. The New York Times.

"Mr. Comey described details of his refusal to pledge his loyalty to Mr. Trump to several people close to him on the condition that they not discuss it publicly while he was F.B.I. director. But now that Mr. Comey has been fired, they felt free to discuss it on the condition of anonymity."

Med andre ord, var Comey lojal så lenge han så det som anstendig å holde detaljene fra en privat middag med Trump hemmelig, som selvfølgelig ikke er underlagt taushetsplikt, men den selvpålagte lojaliteten endte med Trumps oppsigelse av ham.

Helt fair og lovlig.
skipper*
12.05.2017 22:40
#12659

Endre
renud
Alle presidenter liker å ha sine "egne" folk i viktige stillinger ...det er gammelt nytt... Trump ønsker seg en annen FBI sjef som er hans eget valg... så enkel er denne saken..
Høyrefolk liker å ha sine egne folk i viktige stillinger på samme måte som Ap fylte landets stillinger med AP sympatisører... slik er bare denne verden...
renud
13.05.2017 00:32
#15607

Endre
skipper*
Trump ønsker seg 100%, til ham, lojale medarbeidere, det er gammelt nytt.

Men det betyr ikke at det er en FBI Director's oppgave.
renud
13.05.2017 09:55
#15621

Endre
Jøss, trodde Trump hadde fått lagt ned dette helt unødvendige "The Office of Government Ethics", men det ser faktisk ut til at han allikevel ikke kan gjøre akkurat som han selv vil:

Ethics office tweets about 'loyalty' after reports of Comey and Trump's private dinner Published May 12, 2017 Fox News

"- The Office of Government Ethics tweeted on Friday a reference to "loyalty to the Constitution" following reports that President Donald Trump asked former FBI Director James Comey for his loyalty."olejoerg
13.05.2017 12:50
#5044

Endre
skipper

Det er greit å ønske seg sine folk, men i et demokrati så må rettsvesenet og dens utøvende grener være uavhengig. I en nasjon der rettsvesen, politi og det militære må bedyre sin lojalitet til den mannen som sitter på toppen til enhver tid er demokratiet en saga blott.

Enhver nasjon som fungerer i.h.h.t den type prinsipper er noe helt annet enn et demokrati, og det vil nok ikke skje i USA i vår levetid.

Som tidligere skrevet så er jeg glad for at republikanerne har kommet til makten igjen før sosialdemokratiet gjorde ubotelig skade i USA også. Men jeg er ikke blind av den grunn, ingen ønsker at USA skal bevege seg vekk fra de maktfordelingsprinsipper landet er bygget på!

Endret 13.05.2017 12:52 av olejoerg
skipper*
13.05.2017 15:06
#12660

Endre
Olejoerg
Nå har jeg levete god stund og dette med uavhengig er et vidt begrep... Vi ser det over alt fra rettsvesen til media ikke minst....

Verden er blitt polariser og noe voldsomt.
Den sterkeste i pengemakten vinner, vi ser pengesterke kjører kampanjer, vi ikke engang viste eksisterte....Så dersom ikke flertallet våkner gå det deres vei...

Men å våkne kan ta lang tid enda... men noen er våknet det ser vi både i USA og Europa... og da starter hylekoret med full musikk som i USA.........og aller er fasister , nazister og you name it...

Jeg tror ikke det er tilfelle., men noe er på gang der ser vi sist i Frankrike... tror landet går en spennende tid i møte..

USA tror jeg kommer til å bli ganske Ok om en stund... men ting må forandres også der...og mye er pågang sere vi...

Endret 13.05.2017 15:09 av skipper*
yemaya 2
13.05.2017 19:26
#8290

Endre
In a television interview and on Twitter, the president has given ammunition to arguments by some legal experts that his actions constitute a possible case of obstruction of justice - a central charge in the impeachment proceedings against two presidents in the last 43 years.

But whether the unfolding controversy ultimately puts Trump's presidency at risk is more a question of politics than law.
With Trump's approval ratings already at record lows for a president at this early point in his term, public opinion will be an important factor. Republicans are already bracing for a difficult midterm election next year - and some fear that their control of the House may be at risk.
In the end, public perceptions may matter more than the letter of the law in determining if and how Trump weathers the most severe storm to hit his turbulent young presidency.
"This remains, I think, a political problem only," Blackman, the law professor, said. "What will take Trump down is not the Constitution, but public opinion polling and the ballot box."
renud
13.05.2017 19:37
#15623

Endre
Som man ser av artikkelen yemaya linket til ovenfor, og teksten uthevet av ham, er det ikke så veldig stor endringer i republikanske politikeres holdning som skal til før pilen går i retning impeachment, forutsatt at Trump setter en litt større nagle i sin egen kiste, eller at FBI-etterforskningen kommer fram til at han allerede har gjort det for lenge siden.

Det kan derfor være greit å ha i bakhodet at så godt som ingen republikanske kongress-medlemmer støttet ham før han ble utropt til partiets presidentkandidat, og at antallet som distanserte seg fra ham, tildels kraftig, fremdeles var meget stort helt til han vant presidentvalget.
skipper*
13.05.2017 21:23
#12662

Endre
renud

Vel, da blir det med republikanerne, som med valget i Frankrike de gamle partiene forsvinner....

Det er fortsatt tid til å danne et nytt parti i USA også... og slikt kan skje raskt ..
For eksempel et parti med navnet ........Trump demokratene...eller noe mer fancy...
Verden går videre og forandringer kan gå meget raskt...

Endret 13.05.2017 21:23 av skipper*
yemaya 2
13.05.2017 23:33
#8291

Endre
"I am hearing about a number of people who will lose their coverage under the new plan," Matello said. "Is Trump the wolf in grandma's clothes? My husband and I are are now saying to each other: 'Did we really vote for him?' "
dr. Stockman
14.05.2017 09:44
#17199

Endre
Hvorfor er det så få journalister som evner å snu saken om den avskjedigede FBI-sjefen på hodet? Er det så enkelt at hvis en FBI-sjef tenker at han står i fare for å miste jobben så er det bare å åpne en etterforskning mot presidenten og dermed bli "untouchable"?Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS