"
Du er her: Forside > SportsTalk > Liverpool FC
Liverpool FC
Beins
15.05.2017 18:12
#10455

Endre
1000 innlegg her nå. Det tok litt over 3 år.

På tide å starte en ny tråd i håp om fortsatt drift på ST.

tas1
15.05.2017 21:33
#13412

Endre
I 9 av 10 tilfeller er det skader som gjør at Lucas blir tatt ut (ellers er det hvis det skal spilles defensivt). Han brukes også som rullering-spiller mot svakere lag i cup'er eller lag som en på papiret SKAL slå.
Lucas kommer aldri til å få en "ny vår" i Liverpool - men ett år til som squad player skal ikke utelukkes (for han nyter respekt for sine 10 år i klubben, og han syter aldri).

Beins, irritasjonen kommer som en følge din lettvinte karakteristikk (selv) når du blir presentert faktum.

Endret 15.05.2017 21:34 av tas1
Beins
16.05.2017 00:08
#10456

Endre
Vel, jeg har påpekt en lang rekke ganger at Lucas er reserve, innbytter - you name it - og dermed ikke et førstevalg til PL-kamper når alle spillere er skadefrie. Det er ikke noe nytt argument eller faktum.

Jeg tror heller ikke at Klopp tenker så mye i baner med defensivt og offensivt opplegg. Han kjører en offensiv linje generelt, men lykkes ikke alltid, spesielt mot lag som legger seg bakpå.

Jeg forstår at tas1 er imot at Lucas spiller PL-kamper for LP. Greit nok.

Men det er og slik at Lucas etter hvert har fått mye ros og ditto spalteplass både i Liverpool-tilknytta medier og de mer nøytrale.
Som f.eks en renommert London-avis nylig skrev:

Lucas has proved a crucial squad player for Klopp this season, reinventing himself as a central defender and playing in his usual central midfield role at the Hawthorns.

Ratingene har og vært bra de siste månedene. Om det kan betegnes som en ny vår, vil jeg overlate til eksperter på semantikk.

Ellers er det greit å være enige om å være uenige.

Og kanskje flytter Leiva til brighton eller west ham etc

Endret 16.05.2017 00:12 av Beins
tas1
16.05.2017 00:29
#13413

Endre
Faktum er/var at Lucas har ett mål og 11 assists siden 2008.
Det er også et faktum at Klopp aldri starter med Lucas for å styrke det offensive spillet - fordi Lucas ikke innehar offensive kvaliteter.

Liverpool har tapt 6 ganger i årets PL, og Lucas har staret fire av dem (3 som midtstopper). Dette er ikke bare Lucas sin feil, men Klopp som måtte bruke Lucas fremfor å handle inn en ekstra midtstopper (Lucas er ingen midtstopper!).

I tapet mot Wolverhampton (Fa-cupen) var Lucas kaptein. Lucas spilte også da LFC tapte mot Southampton i Ligacupen.

"a crucial squad player"? Han er nok bedre enn Stewart, men viktig/avgjørende har han neimen ikke vært. Lucas har vært symbolet på at Liverpool har hatt en altfor tynn tropp denne sesongen, og jeg håper det er siste gang Klopp behøver å nytte seg av en spiller som er over the topp for flere sesonger siden.

Det er faktum.

Endret 16.05.2017 00:30 av tas1
Beins
16.05.2017 01:25
#10457

Endre
Alt det stoffet er jo gammelt - alle vet at Lucas leverte svake kamper på vinteren sammen med de øvrige spillerne. Kollektiv svikt er ikke Lucas' feil. Det samme kan man si om enhver LP-aktør på den tida - unntatt Mane som var i Afrika. Dog var han strålende som midtstopper mot Tottenham og temmet Harry Kane meget bra.

Lucas spilte seg opp på våren da han og slapp langt mer til. Så får tas1 være uenig med mediene og alle ekspertene der som har gitt Lucas mye cred i seinere tid.
Det er ikke verre enn det.

Lucas fikk og vist offensive bidrag:

The Brazilian midfielder has emerged as an unlikely source of creativity in recent weeks for Jurgen Klopp's side, particularly after injuries to Jordan Henderson and Adam Lallana.

So much so, the three assists he's recorded in his last five league games means he now has the same amount as Pogba this season.


Lucas er innforstått med å bli solgt - han vil spille og flytter om nødvendig. PL-spiller vil han uansett være - enten her eller der.

Endret 16.05.2017 01:26 av Beins
tas1
16.05.2017 01:50
#13414

Endre
Ja, jeg er uenig med mediene og "ekspertene" du viser til.

Du fremhever 1 kamp for Lucas sin del (Tottenham), mens jeg nevner 6 fra denne sesongen. Bare det å sammenligne Lucas med Pogba viser hvor toskete mediene sammenligner disse to spillerne. Det er kun en lek med tall (i dette tilfelle assists), og det forteller ingenting om de offensive bidragene disse to spillerne har hatt denne sesongen. Pogba har forøvrig 4 mål i PL, 3 i cup'ene (+ noen assists). Overhodet ikke noe å skryte av, men tross alt bedre enn Lucas sine tall.

Jeg sier forresten ikke at det utelukkende er Lucas sin feil, men Klopp som måtte bruke Lucas fremfor å handle inn en ekstra midtstopper ++ (da det stod på som verst i 2017).
Beins
16.05.2017 10:58
#10459

Endre
Ja, du nevner 6 kamper der Lucas ikke startet en gang i 2 av dem.
Når Lucas spilte dårlig, var det som laget for øvrig. Hans svakeste opptreden var mot Leicester, der han ble satt ut av raske spisser.
Mens min påpekning av Tottenham-oppgjøret var at det skjedde i den dårlige perioden der laget og Lucas fikk mye kjeft, Likevel storspilte Lucas mot en av PLs absolutte topp-spisser.

Senere på våren har han levert mange gode kamper, det går fram av alle slags ratinger og referater. Lucas har faktisk trent på å bli bedre offensivt etter krav fra Klopp, det går fram av intervju i ThisisAnfield nå i mai, og denne satsingen på økt bevegelighet ga resultater med 3 assists på 5 kamper.

Sammenligningen med Pogba er kun artig, han er en verdensstjerne til 80 mill+. Det viktige er som nevnt, at Leiva forbedret sine offensive evner og kvaliteter for øvrig.

Så kan jo du være uenig i det som alle de andre mener om Lucas innsats på våren - medier, eksperter, fans etc.

delta
16.05.2017 11:44
#22353

Endre
Jeg tror vi er enige om at Lucas har vært både dårlig og god denne sesongen. Nå er han på det beste på lenge til han å være.

4-4-2-diamant fungerte veldig bra mot et meget tafatt West Ham. Det var ikke bare WH som var dårlige. LP hevet kvaliteten på spillet mange hakk i forhold til den siste tiden anført av en meget skarp Sturridge, en god Can på DM, en fantastisk Countinho i en playmakerrolle på midtbanen, en Mignolet i mål som fortsetter å storspille til han å være (selv om han ikke ble satt på så mange prøver). Alle på midtbanen og i angrepet fra start mot WH har vist at de er potensielle målscorere så med en knivskarp spiss igjen ble det giftig framover. Periodevis i 2. omgang var WH's 16-meter overbefolket av LP-spillere som nesten stod i kø for å score i enkelte situasjoner. Dette var det beste spillet fra LP på aldri så lenge.

Endret 16.05.2017 11:54 av delta
Beins
16.05.2017 12:50
#10460

Endre
På Whoscores ratingoversikt for Liverpool fremstår Firmino, Mane og Coutinho som de 3 beste LP-spillerne i år. De ligger i en liten klasse for seg.
Eneste overraskelse er Lallana nede på 8. plass.

Lucas er på 12. plass - og det gjenspeiler en noe ujevn sesong og at han er innbytter. Lucas får god score som startende midfield'er, og lavest som substitute.

For øvrig ryktes det om overgang til Brighton eller Celtic. Thisisanfield skrev nylig at Lucas har ett år igjen av kontrakten, og at Klopp dermed vil ha avgjørende ord i saken.

https://www.thisisanfield.com/2017/05/celtic-claimed-joined-brighton-race-sign-lucas-leiva-summer/

Liverpool bør hente inn en god midtstopper - enig i det. Men det varierer en del hvor det skranter mest fra kamp til kamp. Enkelte ganger virker angrepet tafatt og kraftløst. Eller midtbanen blir overkjørt. Og når forsvaret blir presset, kommer tabbene pluss dårlige keeper-dager.
tas1
16.05.2017 15:36
#13415

Endre
"Ja, du nevner 6 kamper der Lucas ikke startet en gang i 2 av dem."

Det blir for enkelt og slurv med fakta når du skriver slikt Beins!

PL: 4 tap mot henholdsvis Bournemouth (4-3) - Lucas startet kampen, Hull (2-0) - Lucas startet kampen, Leicester (3-1) - Lucas startet kampen, Crystal Palace (1-2) - Lucas startet kampen.

FA cupen: Tap mot Wolverhampton (1-2) - Lucas startet kampen.

Ligacupen: Tap mot Southhampton (1-0) - Lucas startet kampen.

Dette blir tilsammen 6 kamper/tap der Lucas har startet i alle seks kampene.
Beins
16.05.2017 16:45
#10462

Endre
Jeg refererte til linjen din der du viste til 6 PL-kamper, dermed var det lett å misforstå hva du ville fram til

"Liverpool har tapt 6 ganger i årets PL, og Lucas har staret fire av dem (3 som midtstopper)."

For øvrig blir det kalt nivåslutningfeil i statistisk analyse når man slutter fra lagets resultat til en enkelt spiller, (fra populasjonen til individnivå). Men uansett er det kjent at Lucas hadde dårlige ratinger en periode, men ikke gjennomført dårlig.

Siden de fører analyse på alt mulig, ser man at Lucas har god pasningssikkerhet i sine kamper, 84%, og han er litt bedre enn Can på pasninger på motstanders banehalvdel.

I luftdueller som er svært viktig for midtstoppere, er Lucas svakere enn Matip og Lovren, men det er ikke mange prosentene som skiller (58 mot 62). Men statistikken viser og at spesielt Matip, men og Lovren er en bedre midtstoppertype når vi ser på alle typer dueller.
Klavan er litt svakere i duellspill enn Lucas.

Gjennomsnittlige ratinger for Lucas (Whoscored). Vi ser at han ligger veldig bra når han starter på midten, slik som i vår, mens det som trekker mest ned er en del svake innhopp. Totalt: 12 plass

Kamper/Position/ Rating
11 Sub (Substitute) 6.15
06 MC (Midfielder Centre) 7.53
06 (Defender Centre) 6.87

tas1
16.05.2017 17:01
#13417

Endre
12 plass totalt forteller meg kort og godt at han ikke er god nok for plass blant de 11 beste (inkl. keeper). Dette er som tidligere nevnt ikke Lucas sin feil, men Klopp og dertil skader (spesielt på midtstopperplass og defensiv midtbane). Offensivt har ikke Lucas noe å bidra med (og han har da heller aldri hatt det).

Denne diskusjonen bunner i grunn ut i at du nærmest hyller Lucas for sine bidrag/kvaliteter og potensiale, mens jeg mener han er over the top for lenge siden i dagens (moderne) fotball.
Beins
17.05.2017 21:38
#10463

Endre
Vel, ut fra din beskrivelse skulle man tro det dreide seg om en avdanket 3- divisjonsspiller.
Jeg er mer enig med delta og andre skribenter - både gode og dårlige kamper for Leiva med klar stigning på våren. Nok om det!

Nå gikk det som ventet for Man C og Arsenal i gårsdagens oppgjør. Alle tre lagene som kjemper om 3.og 4 plass viser god form. Men LFC har heldigvis skjebnen i egne hender. Jeg forventer egentlig storseier over Boro.
Mens en ny "Hull-kamp" blir århundrets nedtur. Og spenning fordi man aldri vet helt med dette laget til Klopp.
tas1
17.05.2017 22:28
#13424

Endre
Avdanket PL-spiller.
mats2005
17.05.2017 23:11
#13189

Endre
er livverpul no bra?
mats2005
17.05.2017 23:29
#13190

Endre
bare lurte jeg altså
Beins
18.05.2017 14:43
#10467

Endre
LP skal selge den avdanka backen Alberto Moreno til en La Liga klubb iflg mediene. Moreno har fått svært lite spilletid i Liverpool, og klubben håper å få tilbake de £ 12 mill de ga for han.
tas1
18.05.2017 19:45
#13425

Endre
En spiller er ikke nødvendigvis avdanket bare fordi han ikke inngår i planene til Klopp. Moreno kan helt sikkert gjøre det bra han i et annet system eller filosofi, mens Allen som ble veid og funnet for lett i Klopp sitt system gjør det bra i Stoke. En annen er Ibe - ikke avdanket, men heller ikke god nok (ei heller for Bournemouth).

Lucas derimot er over the top for lenge siden i dagens (moderne) fotball blant topp lagene.
Tror du Beins at Lucas hadde fått plass på laget (og dermed er et interessant kjøps objekt) hos Chelsea, ManU/ManC, Arsenal, Tottenham, Barcelona, RM, BM, Juventus?

Endret 18.05.2017 19:45 av tas1
Beins
18.05.2017 21:37
#10469

Endre
Litt ironi hører med.
Både Lucas og Moreno vil bli solgt til klubber som spiller på høyt nivå.
Moreno fordi han har et eget godt navn i Spania, selv om han knapt har spilt PL-kamper for LP.
Lucas fordi det hele tida er interesse for han fra andre klubber på høyt nivå. Storklubben Internazionale Milan ville ha Lucas i januar på lån med opsjon for kjøp. Men LP krevde kjøpsavtale umiddelbart. Ergo ingen deal.
Galatasaray ville kjøpe han i juli 16, men Klopp sa nei.
Lucas gode vårsesong vist at han har mye ugjort, og han bør spille for et lag der han er førstevalg. Gjerne Brighton som rykker opp, eller andre. Celtic er ikke så interessante, selv om de har klippekort på skotskemesterskap.
Men det er noen som vil ha ham på Anfield, slik som Steve Gerrard.
Jeg mener at Klopp ikke bør satse på Lucas som innbytter fordi han stagnerer i en slik rolle med lite spilletid. Bedre å selge han.
Sånn er det og med Sturridge.

Beins
21.05.2017 16:51
#10482

Endre
Arsenal leder 2-0 over Everton, men LFC satte inn 1-0 mot Boro nettopp og tar dermed 4. plassen i øyeblikket.
Liverpool spiller noe nervøst, var heldig som ikke fikk straffe imot.
Men 2. omgang bør bli bedre nå som de leder.

Endret 21.05.2017 16:55 av Beins
Beins
21.05.2017 18:23
#10484

Endre
Det ble 3-0 og Liverpool sikret 4. plass og play off i CL-kvalik.
Liverpool Echo først ute med rating i dag, en del 7'ere som betyr en bra levert match uten de store ovasjoner. Wijnaldum Man of the Match med 8. Gjorde det viktige 1-0 målet.
Lovren nede på 5 etter nervøst forsvarsspill.

Opp- og nedturer for Liverpool i 2016/17:

Denne hilsenen på TIA er vel illustrerende:

LFC Fans Corner @LFCFansCorner

What a season. Glad it's over. My heart well and truly couldn't handle much more.

5:52 PM - 21 May 2017
delta
22.05.2017 19:41
#22357

Endre
Bra av LP å slå to dårlige motstandere på rappen, og med mange mål. :-) Vi er ikke så alt for vant med det. Og en lettelse at det blir PL-kvalik i august. T.o.m. som seedet i play off trekningen. Og Arsenal for første gang under Wenger utenfor topp-4, på den "hederlige" 5. pl., foran Man U :-)

En bra sesong. 2 poeng i snitt pr. kamp. Mange mål scoret, 78, spredd på mange spillere. Og 42 mål innsluppet på 38 kamper - litt for mange for å nå helt til topps på tabellen, men framgang i forhold til de foregående sesongene. Flere spillere med en veldig god sesong, som Mane, Countinho, Lallana, Firmino, Wijnaldum... og utover i sesongen også Can og Mignolet. Også bra av Matip og Henderson i de kampene de har kunnet spille utenom skadeoppholdene som har redusert antall kamper for dem en god del. Milner og Clyne jevnt over bra defensivt og svært mange kamper på dem.

Endret 22.05.2017 19:53 av deltaStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS