"
Du er her: Forside > SportsTalk > Liverpool FC
Liverpool FC
Beins
12.02.2017 13:41
#9853

Endre
Lucas 8
- Dette var en av Lucas' beste kamper under Klopp. Han var suveren som midtstopper mot Son, Eriksen og Kane. Han leser spiller glimrende, og i dag klarte han å unngå unødvendige frispark.

Lucas Leiva 8
Clearly targeted by Spurs - Kane was on him from the opening seconds - but responded with a dogged display that drove the striker to distraction. Made one vital clearing header, and almost scored at the other end. Merited the ovation for his late substitution.

Lucas Leiva - 9
With Dejan Lovren still suffering a knee injury and Ragnar Klavan recovering from a six-day illness, Klopp was forced to deploy Lucas alongside Matip at centre-back again, prompting concern within the Kop.
While the duo struggled against Hull City last weekend, they shone in Saturday's win, and Lucas was particularly impressive, nullifying the threat of Harry Kane adroitly. A fine showing.
longterm
28.02.2017 08:23
#10991

Endre
Leicester-Liverpool 1-3

Hva skjer folkens, det totale sammenbrudd er et faktum?
tas1
28.02.2017 08:52
#13157

Endre
Om ikke det totale så er sammenbruddet et faktum (og Lucas har en gang for alle vist sitt sanne "talent"!).
longterm
28.02.2017 11:06
#10992

Endre
He he he, du sier noe tas1. Tydelig at uenigheten om Leivas voldsomme talent falt Beins meget tungt for brystet, men i går var han vel på sitt vanlige nivå - det vil si ikke PL-nivå.
delta
28.02.2017 12:16
#22252

Endre
Mot Leicester i går var jo Liverpool igjen bare helt elendige. Slik de framstår nå for tiden, vil de bare dale nedover tabellen mot sesongslutt hvis de fortsetter sånn. Everton kan ta de igjen. Da er kanskje en 7. plass i sikte på sluttabellen. Pga. skader kunne Liverpool i går stille bare med en topp-9'er. Ja, det føltes nesten som om man stilte med 9 mann. Can og Lucas skal ikke ha mye spilletid for en klubb som realistisk sikter på topp-4. Synd at Liverpool er tilbake til 70% ballinnehav for det behersker de ikke. Det synes som om kun topp-11'eren på banen samtidig og med full innsats fra samtlige duger i forhold til å skaffe seire. Det er altfor stor kvalitetsforskjell mellom topp-11 og resten av troppen. Troppen er rett og slett alt for svak kvalitetsmessig. Innsatsen i går mot Leicester var rett og slett en skam.

Endret 28.02.2017 12:17 av delta
longterm
28.02.2017 12:28
#10993

Endre
Forstå det den som kan, fra å krige om tabelltoppen i høstsesongen frem til og med desember til å tape så og si hver eneste kamp de neste to månedene. Rett og slett ufattbart. Dette må jo sette et digert spørsmålstegn også ved Klopp og hans metoder, han er jo nå faktisk BAK Rodgers i antall poeng på like mange kamper.

tas1
28.02.2017 12:28
#13158

Endre
Her ser du hvor mesteparten av de 70 prosentene foregikk..

delta
28.02.2017 20:15
#22253

Endre
ser jo ut som en som har lagt seg på kne og gitt se over, den orange karen til høyre ovenfor....

Her er en blogger som virkelig får det sagt:
"... Den spillestilen Liverpool presterer mot de «svakere» lagene er håpløs og egentlig helt uforståelig. Det blir spilt på kryss og tvers og bakover. Det er trening uten intensitet og gjennombruddskraft. Det spilles trangt og på små flater. De røde prøver stadig å vende spillet, være tålmodige, vente på åpninger og angrepsmuligheter. Det går for seint og personlig holder jeg på å gå fra forstanden hver gang Clyne eller Milner skal angripe fra kantene. Det ender nesten uten unntak opp i null og niks. .."

(Dog er verken Clyne eller Milner noe hovedproblem)
Beins
02.03.2017 22:23
#9908

Endre
Liverpool spilte igjen omstendelig og med lite gjennombruddskraft mot Leicester. Balltrilling uten framdrift gir motstander gode kontringsmuligheter. Midtbaneleddet gjør og eget forsvar dårligere når plan og framdrift svikter. I slike kamper lever LFC farlig når motstander har raske offensive spillere. Vi så det mot Southampton, og enda klarere mot Leicester.

Midtbanereserven Lucas Leiva gjorde en meget bra jobb som centerback mot Harry Kane, men feilet mot Leicester. Det har naturligvis med styrke og svakheter hos spillerne å gjøre. Leiva var et meget godt valg mot den fysisk tøffe angriper Kane. Mens Jamie Vardy har enormt tempo og tok Leiva på farten.
Dette er ting man vet om på forhånd. Spørsmålet er om Klopp ville oppnådd bedre ting med Klavan som og sliter mot temposterke angripere -jfr Southampton-kampen. Det kan godt hende.

Det taktiske - LFC kom noe bedre ut da de tettet igjen med tre centerback'er i andre omgangs første del, det burde, sånn i ettertid, vært gjort fra børjan av. Men er nok i strid med klopps offensive tenkning.

Jeg oppfatter LFC som et lag med fleksibelt soneforsvar. Soneforsvar tillater angriper Vardy å velge svakeste punkt som nå var Leiva. Mens markingsforsvar ideelt setter sterkeste forsvarer mot ditto angriper. Muligens kunne LFC kommet bedre fra kampen med å la Matip markere Vardy, og Leiva eller Klavan i en mer fleksibel rolle. Det krever godt overblikk og plasseringsevne.

Nå er Devan Lovren tilbake og dermed det beste stopperparet så lenge Sakho ikke får spille på eget lag. Sistnevnte briljerte for CP meldes det.

Det blir bedre spill mot Arsenal. Spørsmålet er - hvor godt?
Beins
04.03.2017 21:47
#9919

Endre
Mané var beste spiller, men to underdogs gjorde og en meget bra figur i 3-1 kampen mot Arsenal.

Klavan 8
Estlenderen kommer inn på laget, og gjør en strålende kamp. Tapte et par dueller med Giroud, men totalt sett var han meget solid i midtforsvaret.

Can 8
Spiller en av sine beste kamper i helrødt, hvor han virkelig tar ansvar på midten. Blir litt for sen i enkelte situasjoner, og tar et gult kort for laget når han feller Sanchez i fullt firsprang.
delta
04.03.2017 22:37
#22259

Endre
Var jo en grei forestilling. Og som "normalt", seier mot topplagene. Var jo generøst av Arsenal å ikke toppe laget i første omgang (Sanchez kom inn etter pause). Denne gangen gjorde Can en god kamp i Hendos fravær. Også en god kamp av Klavan som midstopper sammen med Matip. Det ble bare 53% ballbesittelse i dag, og det passer Liverpool mye bedre enn 70% som mot "smålagene", og det ble rom i dag å spille i foran Arsenals mål og mange kontringsmuligheter, og da kan Liverpool lage mål. Det kler Liverpool å ha en mer direkte spillestil og gå mot mål i stedet for bak- og på tversoverpasninger på egen banehalvdel uten evne i enkelte kamper til effektiv framdrift mot motstanderens mål. Blir en svenneprøve mot Burnley hjemme neste helg hvor det nok er tilbake til 70% ballbesittelse mot et lag som ligger meget lavt. HUB i den kampen... hehe. Bør bli seier etter å ha tapt 0-2 i bortemøtet med Burnley.

Endret 04.03.2017 22:40 av delta
delta
05.03.2017 21:01
#22260

Endre
Sånn som det ser ut i øyeblikket, tror jeg utfallsrommet denne sesongen er et sted nr. 4-6 i PL for Liverpool. Det ryktes at Sanchez ikke er tilfreds i Arsenal med litt "uro" etter Bayern tapet, og at han ikke vil fornye kontrakten og vil bort til sommeren. Det spekuleres i at han derfor ikke var med i startoppstilingen i går mot Liverpool. Jeg tror Man U og Arsenal blir de som kjemper med Liverpool om 4. plassen i PL ved sesongslutt. Arsenal kan kanskje bli svekket hvis det er uro rundt Sanchez. Man U har et sterkt lag, men taper mye poeng hjemme mot svakere lag. Slik som mot 10 mann's Bournemouth i går hvor B'mouth utrolig nok kom fra det med 1-1.
Beins
05.03.2017 21:35
#9921

Endre
Tid for litt synsing.
På dei 10 siste kampana har LFC tatt 15 poeng og er om lag på linje med WBA på 8. plass om dei hadde halde på slik heile sesongen. Altså ikkje noko katastrofe - det er cup-tapa som gjer bildet dårlegare.

Så er det hodebryet omkring ballbesitting og spel mot etablert forsvar. Svake lag ligg lågt og er nesten berre farlege når dei bryt LFC sine oppspel og kontrar. Eg tenkjer at Klopp har sine idear om dette, men dei verkar ikkje slik han ønskjer.

Det er Drillo-filosofi i praksis mot Klopp - bruke feilpasningar og slikt til å bryte høgt på banen og storme i angrep mot temposvake bakre ledd.

Kva kan LFC gjere når 70% ballbesitting er langt farlegare enn 53%? Eg hugsar at drillo sa at Noreg kunne berre gje frå seg ballen når motstandar hadde etablert seg med 10 mann føre ballførar.

Eller ha berre ein spiss og lempe mot han med langpasningar over mindtbaneleddet.
Den ineffektive ballbesittinga verkar i alle fall ikkje når motstandar har satt forsvaret.
Svært gode lag kan likevel køyre over defenssive lag på tempo, bevegelegheit og presisjon. Mot Hull klarte LFC det i 5 minutt. Men ikkje meir før Hull demma opp på nytt. Så den vegen nyttar ikkje for LFC.

Då må dei bruke meir langpasningar mot ein, max to på topp og heller miste ballen med framleis god balanse mellom lagdelane. Dei vil tjene på å gjere ein svak motstandar meir spelande og mindre kontrande. Om det er mogleg.

Endret 05.03.2017 21:35 av Beins
delta
05.03.2017 22:25
#22261

Endre
Jo til det siste avsnittet ditt, Beins :-) Det var noe slikt Liverpool lyktes bra med mot Arsenal i går, bl.a. ved det første målet som startet med et langt framspill fra Mignolet. Burde prøve å få til litt mer av de mot de svake lagene og dra dem lenger framover på banen slik at det blir plass og kontringsrom på siste 1/3 av banen foran motstandermålet.

Endret 05.03.2017 22:25 av delta
Beins
06.03.2017 12:08
#9923

Endre
Ja, det er slike ting jeg tenker på. Bruke mer langpasninger når småspillet stagnerer - når egen balltrilling heller virker til gunst for motstander. Og som du sier, dra motstander lenger ut på banen.

Gode hodespillere er nyttige i oppgjør mot defensive lag fordi det er lettere å sikre mottak i lufta enn langs bakken når spillerne står tett. Akkurat der har vel LFC en svakhet i dag.
Beins
06.03.2017 16:40
#9925

Endre
Tony Evans om de samme problemstillingene - han mener visst at problemet ligger på midtbanen.

When opponents sit deep against Liverpool, they tend to run out of ideas. On the other hand, when teams like Arsenal and Spurs offer them space they run wild.

Coutinho makes the side tick when he is allowed to play, but when teams deny him space and time and force him back into the midfield, he becomes far less effective. Arsenal let the Brazilian operate in his comfort zone. Mane's pace gives defenders nightmares, but he becomes even more threatening when midfielders do not tuck in and support the full-back. Monreal had little help from Welbeck or Granit Xhaka.

Part of the problem for Liverpool is the gap that can appear between the back five and the front four. Klopp's system places a lot of pressure on Emre Can and Lallana in the midfield. The German is too often impelled to sit in front of the defence, and the Englishman is too eager to join the attack. Against Arsenal, this vacuum in midfield was not a problem -- the London club did not make use of the space -- but it was a massive one in the 3-1 defeat to Leicester City earlier in the week.

More defensive teams who soak up pressure and then spring attacks can get the room necessary to break behind Liverpool's forwards, who at times neglect their defensive duties. Arsenal's goal perfectly illustrated this problem, as Xhaka had the time and space to pick his ball and release Sanchez to attack the back four and run at the heart of Klopp's defence. Anfield needs a strong, physical and mobile box-to-box midfielder before Klopp's team can sweep aside all comers and not just the wide-open sides who come to play football against them.


Tony Evans has been a sports journalist for more than 20 years. He writes for ESPN FC on the Premier League. Twitter: @tonyevans92a.

delta
12.03.2017 19:23
#22283

Endre
Greit med 2-1 hjemme mot Burnley i dag etter nok en dritkamp av Liverpool mot "dårlige" lag. Det hadde ikke vært ufortjent om Burnley, som spilte bra, hadde øket sin poengsum denne sesongen på bortebane på 2 poeng før kampen. Utrolig at "dårlige" Can scoret, og et utrolig flott mål av han på langskudd. Mignolet har vært ganske bra de siste kampene. God innsats av han i dag også. I første omgang virket Liverpool å være "avslått" som vi har sett ofte denne sesongen. Mye bedre fighting i 2. omgang. Ikke så mye finspill akkurat. 3p er viktigere. Så får man se hva man kan få til borte mot Man C om en uke.

Endret 12.03.2017 19:25 av delta
Beins
12.03.2017 20:29
#9956

Endre
Liverpool var meget daft helt fram til Wijnaldums utligning i det 45. minutt - viktig scoring! Midtstopperparet fikk tidlig gjennomgå på kommentarsidene og ble sammenlignet med en viss B.T. Kvarme og Babb av folk med dårlige minner fra ungdommen.

Første omgang ga 70% ballbesittelse til LFC, men tap i mange dueller. Balltrilling med lite kraft.

Andre omgang ga 60% ballbesittelse til LFC, og da var laget bedre.
Utligningen/LFC-ledelse sendte Burnley mer framover, og LFC jobbet bra defensivt i siste del.
Ratingen i dag var mest slem med Coutinho. Wijnaldum best.
longterm
13.03.2017 14:57
#10994

Endre
Rett og slett uforståelig hvordan dette Liverpool-laget opptrer, man spiller jevnt med de beste men er rett og slett direkte svake mot lag på nedre halvdel.

Finner ingen annen forklaring enn at dette bare MÅ skyldes undervurdering, hvilket igjen tyder på at alt for mange spillere ikke har den nødvendige, mentale kapasiteten. Klopp har det nok, men han makter rett og slett ikke å få det inn i skallen på de fleste av spillerne sine. Mot Burnley var det nok en gang skandaløst dårlig, laget som kun har tatt to poeng på bortebane hadde faktisk flere målsjangser enn Liverpool, som vel hadde bare to. Hvorav den ene var ren flaks, i nitten av tyve tilfeller hadde returballen sprettet langt av gårde og ikke rett i beina på målscoreren.

Men borte mot City til helgen blir det sikkert andre boller igjen - forstå det den som kan.
Beins
13.03.2017 17:59
#9961

Endre
Liverpool spilte seg ikke til seier, men kjempet seg til seier mot Burnley, det er visst alle enige om. De la om stilen fra en spillende tilnærming, til det mer tradisjonelt engelske - om vi skal tro på keeper Mignolet.
Tradisjonelt engelsk: stort tempo, harde dueller, langpasninger, innlegg fra ving, utholdenhet.
Kanskje er det oppskriften mot defensive lag som ligger lavt - Liverpool har store vansker med å spille dem ut, og må kjempe i stedet.

Liverpool.no: Kampen mot Lancashire-klubben ble på ingen måte velspilt, men det bryr den belgiske målvakten seg ingenting om, så lenge det ble seier.

- Det var en dag hvor alt handlet om resultatet, og ikke spillet, uttaler Mignolet til Liverpool Echo.

- På forhånd sa alle at vi ikke klarer å få resultater mot lag på nedre halvdel av tabellen, som benytter en annen spillestil enn topplagene. Selv om vi ble liggende under, kjempet vi oss tilbake takket være en god gammeldags engelsk spillestil, fortsetter keeperen.

- Vi kjempet om alt. Ginis scoring like før pause var et godt øyeblikk, og i andre omgang gjorde vi det vi måtte gjøre.

- Det er ikke vits i å prate om måten vi spilte på, og hvorfor vi ikke skapte flere sjanser, for når du spiller mot et lag som Burnley er det helt annerledes enn å spille mot topplagene, som lar deg få spille fotball. Dette er en helt annen type kamp enn når ballen er på bakken.
longterm
13.03.2017 18:26
#10995

Endre
Uansett, Burnley skapte faktisk flere sjangser på Anfield enn det hjemmelaget gjorde, og når man faktisk trengte en god porsjon flaks for å vinne hjemme mot et lag som kun har tatt to poeng borte, så sier det dessverre sitt.

Kanskje man burde ansette en psykolog som kan bistå foran kampene mot antatt svakere lag?
Beins
13.03.2017 20:17
#9962

Endre
Klopp svarte faktisk på spørsmålet om "mental challenges" etc, men var ikke enig i den tilnærmingen. Han vil ikke høre om slikt.

Om Wijnaldums mål - førstetouchen var ganske svak slik at returen ble tilsvarende lett og ga god adgang til skudd i neste omgang. Flaksen var vel at forsvarer ikke fikk satt skikkelig fart på ballen.

Nå er det vel ofte et element av både dyktighet og noe flaks ved målscoringer, eks millimeterpasningen fram til Barnes som ga Burnley 1-0. Den var virkelig hårfin i forhold til 2 forsvarere - og flott å se for Burnleys venner.

Mane hadde uflaks på sin store sjanse - ballen kom litt for langt bort ved mottak. Kunne gitt 3-1.
Og Lowton skjøt over fra kloss hold for Burnley. Kunne gitt 2-2.
Fotballen er rund.

Endret 13.03.2017 20:22 av Beins
Beins
19.03.2017 23:10
#9993

Endre
Liverpool spilte 1-1 på Etihad i et oppgjør som kunne snudd begge veier. En del omdiskuterte situasjoner og mulige straffespark i første omgang - det ble med ett til LFC. Lallana bommet på en kjempesjanse i 2. omgang. Men greit med 1-1 etter spill og sjanser.
Mye ros for høy kvalitet i denne kampen.

En underdog ble dagens spiller med mange superlativer:

Emre Can - 9 (Man of the Match)

One of the Reds' most divisive players recently, anyone laying into Can after his performance at the Etihad is clearly carrying a vendetta.

The German was fantastic in the middle of the park, tackling hard, spraying passes around and showing great heart, and some unstoppable runs forward showcased his box-to-box ability.

An early booking outlined the snide side to his game - something not enough Liverpool players possess - while his pass allowed Firmino to win the penalty.

Endret 19.03.2017 23:12 av Beins
Beins
24.03.2017 16:13
#10028

Endre
Det blir litt av et oppgjør når byrival Everton gjester Anfield for å gjøre opp om best i byen.
Everton er fryktinngytende form - de ligger helt på toppen på formtabellen sammen med solide Chelsea og Tottenham - alle med 23 poeng på siste 10 kamper.
Man U følger hakk i hel med 22 poeng.

Liverpool er nå nede på 13 poeng på siste 10 kampene og ville vært på 9.plass med et slikt snitt for sesongen under ett. Ikke direkte dårlig, men langt svakere enn hva man kan forvente.
Nå er vel LFC i svak bedring, og om de spiller som forventet mot et godt lag, bør det bli minst uavgjort hjemme.

Det ryktes at Lukaku vil bort fra Goodison Park - det blir et stort tap for de blå i tilfelle.
Beins
01.04.2017 17:49
#10086

Endre
Liverpool spilte en kjempekamp og slo Everton 3-1 på Anfield i et lokalderby som vil bli husket for flotte mål og god fotball.

LFC gjorde som de pleier og fikk til spillet mot et oppadgående lag som har en fryktinngydende poenghøst de siste 10 kampene. Merkelig at de må ha god motstand for å få til eget spill!

For det meste 7'ere og 8'ere på Anfield-ratingen inkludert en viss Leiva - på midtbanene denne gangen Coutinho: 9 poeng.

Eneste skår i gleden var Manés skade - om den er alvorlig vites ikke.

Endret 01.04.2017 17:57 av BeinsStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS