"
Du er her: Forside > Info fra StockTalk > Status og drift
Status og drift
StockTalk
02.08.2007 15:11
#96

Endre
Vi skal ikke ha pop-ups. Vi har ikke klart å fjerne de uten å også fjerne grafene - så da forsvant alt.


ST
olemt
02.08.2007 15:29
#6085

Endre
Vi tar bølgen :)
Børsgribben
02.08.2007 23:24
#9261

Endre
Favoritter
Angående generell bruk av forumet, så minner jeg om at det ved å klikke på "Favoritter", er mulighet for å sette opp favoritter for temaer, brukere og tickere, samt mulghet til for eksempel å sette opp e-post varsling for når en av favorittskribentene poster innlegg.

Jeg vet ikke hvor mange av deltakerne på forumet det er som vet om og som bruker denne muligheten i dag.

En annen sak er at nytten ville vært mye større om valget av favoritter kunne gjøres todelt betinget. Altså slik at man både kan legge inn en favoritter-bruker, samt knytte varslingen opp mot ticker eller tema. Da vil man mer selektivt sile ut akkurat den informasjonen man ønsker.

I dag er det slik at man varsles om alt fra en favoritt-bruker, uavhengig av ticker og tema.[Endret 02.08.07 23:26 av Børsgribben]
Corinthian
03.08.2007 11:41
#4991

Endre
Hva med en regel for å hindre antisosial opptreden?

Personlig er jeg flau over at jeg i flere år har anbefalt stocktalk til venner slik som forumet i det siste har utviklet seg.

99% av skribentene er her for å delta i konstruktive debatter, men debattene har i det siste avsporet fullstendig på grunn av kverrulerende og antisosial oppførsel. Det handler ikke om at man er positive eller negative til en sak og argumenterer om det, men om at debattformen er slik at diskusjonen går direkte over i krangel i stedet for saklig debatt.

Den antisosiale personen vil imidlertid aldri forstå eller innrømme at hans debattform kan være problemet, og det er ofte vanskelig å sette fingeren nøyaktig på hva som er galt, men konsekvensen er alltid at diskusjonen ender i en uproduktiv krangel. Og den antisosiale personen hevder å være offer for personangrep gang på gang på gang på gang på gang uten evne til å innse at han selv kan være problemet.

En liten knapp ved siden av innleggene gjør at moderatorene slipper å saumfare innleggene for å ta standpunkt. Jeg tror destruktiv oppførsel ganske fort vil tydeliggjøres for moderatorene og jeg tror de fleste brukerne er i stand til å skille mellom konstruktiv debatt og ulike meninger og antisosial oppførsel.

Og så vil jeg gjerne be om unnskyldning til dem jeg har anbefalt å betale for denne søpla. Til mitt forsvar så var det bedre før.
Teknikern
03.08.2007 16:51
#10231

Endre
Utgangpunktet for mitt innlegg, er at det er hele fire DNO-tråder på Stocktalk. Dette for å skille "kamphanene". Mulig det virker etter hensikten, men.............

-----------
Om DNO


Jeg hadde en ringerunde til noen meglerkontakter i dag . Jeg spurte dem om synspunkter på de siste dagers utvikling for DNO. Alle trakk frem utsettelsen av oljeloven som et moment. Det hadde jo vært interessant å drøfte den politiske utvikling i oljeloven både i Kurdistan (den regionale oljelov) samt den føderale. Men siden begge disse tema ligger under en annen topic her på Stocktalk, så får jeg ta det der senere der. Er noen interessert, kan vi jo drøfte det på riktig topic, som er altså er
IRAK - oljeloven og økonomisk/politisk utvikling


Andre meglere pekte på at den politiske uroen i Irak skapte usikkerhet om oljeloven ville bli vedtatt rett over ferien. Det ble nevnt den politiske krisen som kunne gi en vanskelig situasjon for regjeringen, og at en evt. regjeringskrise kunne forsinke det politiske arbeidet i parlamentet ytterligere. Nå skal jeg ikke ta dette heller i dybden, da det vil være brudd på tråd-reglene. Dette tema sorterer jo som kjent under den andre topicen, altså IRAK - oljeloven og økonomisk/politisk utvikling


Dagens utvikling på børsen for DNO er jo egentlig verdt en titt. Vi så en større bevegelse i dag. Men jeg er redd det vil være ”spam” å diskutere dagens utvikling på den opprinnelige DNO- tråd, da dette tema jo hører inn under topicen ”DNO Trading” her på Stocktalk. Jeg skal derfor ikke si mitt syn på dagens utvikling og heller la det ligge, i frykt for å bli utestengt nok en gang. Jeg får heller komme tilbake til det siden på riktig topic, som jeg altså tror uten å vite, er DNO Trading topic. (??!!??)

Et par meglere jeg snakket med på min ringerunde, pekte på at aksjen teknisk sett var svak. Nå hører jo ikke dette hjemme på denne topic. Skulle noen være interessert, kan vi jo drøfte det senere på rett topic, altså den tredje DNO-topicen, som heter ”DNO – TA-topic”.

En av mine 6 telefonsamtaler kom litt innom Kirk-uk problemene som vil kunne påvirke stabiliteten i området. Han samme nevnte også Tyrkia/PKK. Det ble nevnt at en eller begge disse problemene kunne medføre at nord-Irak ble destabilisert. Nå hører jo heller ikke disse viktige sakene inn under tråden ”DNO Fundamentale Forhold”, så jeg får heller se om noen vil drøfte det på tråden
IRAK - oljeloven og økonomisk/politisk utvikling.

Egentlig hører det jo ikke hjemme på den tråden heller, så jeg foreslår at vi oppretter en femte DNO-topic med navn
DNO – Forhold som påvirker stabiliteten i Nord-Irak”. På denne måten unngår vi spam på tråden ” IRAK - oljeloven og økonomisk/politisk utvikling”

Vel, det var oppsummeringen av min ringerunde. Det var dette meglerne snakket om, og som de mente markedet var opptatt av. Oljeloven og den politiske situasjon var det som de tilla mest vekt. Men siden ingenting av dette hører hjemme på den egentlige DNO-topic, så får jeg skrive litt rundt forbi på de andre topics.

Det er synd man ikke kan skrive om det som meglere og markedet for øvrig er opptatt av på den opprinnelige DNO-tråden. Men i sin visdom har moderator ment at det er best slik, så da får vi respektere det, og at denne tråd fri for debatt om de forhold som påvirker DNO-aksjen.

For egen del, så sitter jeg videre i min short. Jeg har vært short nær sammenhengende siden 12,68, men har et target som ligger noe under dagens kurs. Men jeg skal utdype dette senere på riktig topic, som jeg antar er (ute å være sikker) DNO Trading – topic.

Ønsker alle en fin helg med masse spennende lesning på diverse relevante DNO-topics !

Men pass dere, faren for at dere ved en forglemmelse skriver på feil topic er stor, og da er veien kort till meldingen ”Du har ikke tilgang” .
Til moderator:
Hvis du nå kaster meg ut igjen pga dette, så er det i orden. Men jeg blir en smule overrasket om det skjer, da du har tillatt mye merkelig debatt på DNO- tråden i dag av andre. Jeg regner dermed med at du innrømmer meg samme privilegium. Dette innlegget bør du derfor da også kunne tåle på en fredags ettermiddag, etter børsen er stengt for uka. Jeg lover å ikke ”protestere” på tråd-reglene fremover og utover dette innlegg. . Dette er ment som en ”ironisk” beskrivelse av hvordan jeg opplever reglene , og etter å allerede ha startet feiringen av en særdeles god DNO-uke med en ”lille en”. (5-6 faktisk)

[Endret 03.08.07 16:53 av Teknikern]
[Endret 03.08.07 16:57 av Teknikern]
[Endret 03.08.07 16:57 av Teknikern]
[Endret 03.08.07 17:09 av Teknikern]
[Endret 03.08.07 17:42 av Teknikern]
[Endret 03.08.07 17:59 av Teknikern]
Muffen
03.08.2007 17:47
#373

Endre
T. - spurte du ikke dine meglervenner hveilken effekt vedtak av en lokal /kurdisk oljelov ville ha på kursen.

Likeledes med vedtak av den nasjonale
Teknikern
03.08.2007 17:57
#10240

Endre
Muffen [373]
03.08.07 17:47
Nei, jeg spurte hva de mente om DNO og la ingen føringer i mitt spørsmål.
Remy Martin
03.08.2007 18:51
#157

Endre
Corinthian 5001,
dette var en meget fin beskrivelse av problemet,men jeg tror ikke det treffer de to det gjelder,De har ikke skjønt det ennå,de deltar ivrig i debatten om hvordan problemet skal løses:-)))) Ha en fortreffelig helg,alle sammen.
mvh Remy
drink a double
skipper*
03.08.2007 18:56
#4957

Endre
Teknikeren
Trist at dine meglervenner ikke har fulgt med i timen og oppfattet at Kurdistan er et meget fredelig område og opp til i dag har det ikke vært noen form for uroligheter av betydning i Kurdistan.
Men jeg regner med de har notert seg at Kurderne nå holder på med sin egen oljelov som vil gjøre det mulig for DNO å selge oljen også for eksport...

I tillegg har Kurderne en vesentlig stor hær som beskytter det som er av oljeinstalasjoner og rørledninger i område..

Vedrørende teknisk analyse så er RSI = 20,76 kraftig nedsolgt fra bare i går... så det kommer nok en forandring snart...

Har du noen formening om hvor mange mill aksjer DNO er shortet nå... ?

men vær forsiktig når du svarer...så du ikke ryker ut igjen...


Teknikern
04.08.2007 00:18
#10265

Endre
skipper* [4970]
03.08.07 18:56

Hei :-)

Jeg kan ikke svare på ditt spørmål i din nest siste setning, da jeg ikke har noen kjennskap til det. Det eneste jeg kan si, er at de fleste meglerhus har god tilgang på aksjer, hvis man ønsker å shorte.

Når jeg tok min siste posisjon, så ringte jeg litt rundt, og det var rikelig tilgang. Jeg vet ikke, men tror av denne grunn, at antall shortede aksjer ikke er unormalt høyt. Dette er en gjetning, for jeg vet ikke.

Ha en fin helg !
kjello3
04.08.2007 04:30
#5118

Endre
Jeg likte godt Teknikerns beskrivelse av hvorfor han mener det er vanskelig å komme frem med sine argumenter når det gjelder DNO. Han har mange gode poeng.

Flere tråder har tidligere hatt tendenser til samme utvikling som det i det siste har vært på DNO-tråden. Kan nevne bl.a. CRU, GGS, CNR og IGE. I sin tid også TOM, som Teknikern kjenner meget godt. Sannsynligvis vil det gjelde alle de populære traderaksjene blant oss småsparere på ST......

Jeg synes det er en meget fornuftig løsning å dele opp trådene i "fundamental", "teknisk" og "politisk". Oversikten og argumentene fremkommer bedre slik.

Lag det til en varig løsning.
tRiL
06.08.2007 00:25
#28

Endre
Håper baisserne kan holde seg unna Voss Veksel (VVL) - debattene heretter. Nå er det nok også her!
Negrav
06.08.2007 00:57
#1302

Endre
re stocktalk / kjello3 [5119]

En 2- eller 3-deling er begge i lengden en midlertidig nødløsning, og 3-delingen er helt håpløs affære for mer enn noen få dager.
2-deling kan vare lenger, men da må moderator luke ut de provokative nickene som er innblandet i all krangel.

Det eneste som kan redde ST som et kvalitetsforum er en filterfunksjon som bidrar til å kunne luke bort unødvendig støy - fra de mest outrerte haussere, baissere og utenomsnakkere som ikke bidrar positivt på sin måte i debatten eller miljøet - og fra de mest provoserende skribenter som har en tendens til å ødelegge alle diskusjoner og tråder.
Begge sistnevnte grupper tvinges til å vise selvjustis og noenlunde folkeskikk for å bli hørt og respektert, og det gjør også jobben enklere for moderator. .

Børsgribben
15.08.2007 18:39
#9445

Endre
Filterfunksjon?
Det er et paradoks at flere av de som "truer" med å forlate forumet for godt om her ikke kommer en filterfunksjon, søker seg over til et forum med en webløsning som etter det som er fortalt, ligger på "steinaldernivå" i forhold til Stocktalk, og som heller ikke har noen ignorer eller filterfunksjon.

Det understreker vel det som forsåvidt har kommet klart frem også tidligere, at hovedhensikten både med kritikken mot Stocktalk og eventuelt også ved faktisk å flytte over til det andre forumet, egentlig er å unngå innlegg som stiller kritiske spørsmål ved DNO.

Men det blir jo ganske merkelig hvis det er riktig forstått at DNO diskusjonen på det forumet skal være forbeholdt DNO aksjonærer (som naturligvis ønsker verdistigning på egne aksjer), samt andre som er pro DNO. Da kan brukerne lett komme i den situasjon at kursen faller og ingen skjønner hvorfor, for alt man har hørt og lest om DNO har bare vært såå utrolig positivt!

Jeg tror nok at mange av de som i øyeblikket protesterer med å ikke poste egne innlegg på Stocktalk, ikke tør å holde seg helt borte fra forumet og den informasjonen som man finner her. Om de etter hvert igjen "flagger" sin tilstedeværelse med å gjenoppta egen aktivitet med posting av innlegg, det får tiden vise.


[Endret 15.08.07 18:44 av Børsgribben]
seaman
17.08.2007 10:23
#14439

Endre
ps kan dere forandre tickeren på AKBM tråden,der har jeg blingset og den har blitt AKMB,takker
mvh seaman
StockTalk
17.08.2007 13:24
#107

Endre
Da er det fikset seaman!


ST
seaman
28.08.2007 09:04
#14489

Endre
det er et virus på CREW GOLD tråden,dette gjør at flere med norton ikke kommer inn der.
les mere på CRU TA tråden.
mvh seaman
StockTalk
28.08.2007 09:25
#110

Endre
Kommer dere inn nå?


ST
seaman
29.08.2007 07:27
#14506

Endre
alt ok hos meg,men det har vært come an go,tidliger også.
gir beskjed hvis ikke ok
takker
mvh seaman
Finnmarkingen
29.08.2007 19:18
#8062

Endre
ref NOMI kontra WEMI

Dere bør vel ha samme regler for alle da???
Er jo helt på jordet den avgjørelsen. Og som dere sier, er flere fra Axess som har tråd "in the pit" men NOMI får ikke ???

Du får lov og du får lov, men du får ikke???
hehe, nesten som unger dette :-D

Men skal ikke bråke mere om dette. ST skuffer meg her .... og jeg har vært med i masser av år her.

Legger dette død nå.
StockTalk
05.09.2007 21:42
#132

Endre
Serverne var nede i noen timer i kveld. Alt skal være i orden nå, og vi beklager nedetiden....


ST
lunken
12.09.2007 16:54
#11541

Endre
Harry
13.09.2007 22:48
#4603

Endre
Til ST, vær snill å rette opp trykkfeil i tittel på topic om Belgia. Takk. Harry.
StockTalk
14.09.2007 09:20
#135

Endre
Harry: Rettet !


ST
Rally
20.09.2007 14:59
#288

Endre
Jeg er inne og kikker på ST av og til. DNO-trådene har etter min oppfatning gått fra vondt til verre. Det tragiske er at nesten alle de gode skribentene enten har sluttet å skrive eller rømt til andre fora.
Det å splitte opp i Bear og Bull fungerer ikke og er blitt som forventet. Det å sette opp noen klare regler for en tråd blir umulig. Moderator må heller bruke vett og hård hånd. Corintian er inne på noe vesentlig når han nevner antisosial opptreden. Ikke lett å sette opp noen konkrete regler for det.

Hvordan går det med filteret som er planlagt i neste versjon?
Hvis det går både vinter å vår før det er på plass, så er jeg redd mitt medlemskap ikke kommer til å bli fornyet.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS