"
Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > IDEX
IDEX
idexiot
19.04.2001 20:57
#2

Endre
De som trodde jeg var borte kan bare glemme det, nååå er jeg klar igjen etter litt problemer sist.

Har bare flyttet kroppen over hit til et litt mer seriøst fora, dette blir gull.

Idex og sommern er her snart, skal innrømme at jeg bommet stygt med mitt tips om 1. april, men det viktigste er vel at den kommer, for det gjør den.
Sett volumet i dag ?
larson
20.04.2001 09:12
#119

Endre
Idexiot: bra du kom deg vekk fra Hegnar ;-] Ikke veldig mye seriøst der... Fulgte innleggene dine - fikk bekreftet fra veldig gode kilder for ca. 2 mnd.er siden at kontrakt var signert.

Nå ser du til at ting virkelig begynner å dra seg til. Igår ble det omsatt 111.500 aksjer. Siste omsatt ved stengetid var 30. Kjøper økte til 35,- og selger til 40,- Fikk senere bekreftet at det var omsatt 90.000 aksjer på 40,- etter stengetid! Tror det var en kjøper som tok alt sammen. Noen begynner tydeligvis å skjønne at de har dårlig tid...

Deler kursmålet ditt på 1000 pr. aksje og markedsverdi på 6,5 mrd (dog på litt lengre sikt: 1. Januar 2002)


[Endret 20.04.01 15:53 av larson]
larson
20.04.2001 15:47
#120

Endre
Her er en enkel kalkyle om Idex nå endelig får innpass hos Nokia - og Idex sine sensorer skulle bli standard i Nokia sine mobiltelefoner:

* Nokia anslår mobilmarkedet til å være så høyt som 500 millioner enheter - bare til neste år. Nokia har som målsetting å ta 40% av dette markedet. Altså 200 millioner enheter.

* Nokia kjøper 200 millioner mikrochips pr. år a kr. 40,- Idex får 5% royalty --> Årlig omsetning for Idex: 400 millioner.

* Helt vilt anslag av driftskostnader: 100 millioner, som gir nettoresultat på 300 millioner. (Dette er vesentlig og ikke basert på noen konkrete tall. Hva slags utgifter vil Idex få? De vil ikke produsere noe selv. Kom med innspill!!)

* Fordelt på 6,47 millioner aksjer: 46 kroner per aksje.

* P/E på 10 gir aksjekurs 460 kroner

Dette er selvfølelig kun en lek med tall som kan være ganske så farlig. Det gir likevel et inntrykk av hva en slik avtale vil kunne bety for Idex. Det vil være et absolutt gjennombrudd.

Videre er mobiltelefoner kun en ørliten del av et ekstremt stort marked. Kan bare nevne noen eksempler:

* Smart-teknologi i våpen. Foreldre i USA er hysteriske (med god grunn) for at barna kan få fatt i deres skytevåpen. Med Idex-teknologi i skjeftet vil kun mennesker med registrerte fingeravtrykk (minne i våpen?) avfyre våpenet. Sensor kan monteres i skjefte. Her er det stor konkurranse. Alikevel: et enormt marked. *Smartguns* kommer til å bli en realitet om ikke lenge. Så får vi se om Idex kan være med å kjempe om markedet.

Tilgang til rom/lukked områder, biltenning, hoteller (rom), minibanker, alle mulige elektroniske duppeditter. Tenk på alle passord, brukernavn og pin-koder man idag må huske: Det ville vært mye enklere å bare sette tommelen på en sensor. Det finnes ikke grenser for hva et slikt produkt kan brukes til!

Etterhvert (tror jeg) får man elektroniske lommebøker med elektroniske penger. Her vil også Idex sin teknologi kunne bli svært viktig.

Ok, dette var veldig mange store vyer og tanker/ideer. Da er det på tide det kommer noen skeptikere til.. ;-]


[Endret 20.04.01 15:49 av larson]
[Endret 20.04.01 15:51 av larson]
larson
20.04.2001 19:06
#121

Endre
Utrolig at det ikke er større interesse for dette selskapet på dette fora. På Hegnar er det virkelig texas. Her har ryktene om Idex sin avtale med mobilprodusent kommet ut. Vanligvis ville jeg tenke at det er negativt at det kommer ut der før det kommer på ST. Men ikke denne gangen. Fikk bra tips om dette også i god tid før det kom på Hegnar.

Oppgangen var idag på 55%!!! Det skal være 7-8 meglerhus på kjøpersiden. Selgere er det minimalt av.

Dette er Keith og Fussels nye Opticom! Kursmål for neste uke: 100,-
ramush
20.04.2001 19:28
#371

Endre
Hva sjuldes den store oppgangen?
idexiot
20.04.2001 19:44
#3

Endre
168 000 kjøpere mellom 35 og 47,- det sier seg selv at her blir det fart på Mandag.

Dette er så ****i gøy at jeg kan ikke få sakt det,
Larson, du har bra innlegg, enig med deg at det er merkelig at folk skal diskutere selskaper som Bird opp og ned når du har et selskap som Idex der. Idex med en ordre som vil gi ca 250 mill i netto inntekt, bør lett kunne prises til mellom fire og fem milliarder, dvs en 14-15x dagens kurs.

Det vi nå ser er det nye Opticom, garantert !!!!

Her er det bare å kjøpe hele veien, 1200 før sommern, banna bein !
ramush
20.04.2001 20:59
#373

Endre
Hvorfor var det få kjøpere i går, på under 30 kr.
Har Idex fåt kontrakt med Nokia, eller hva har det sjed siden i går..
Sjeket litt i web siden www.idex.no alt er gammel nytt, einaste sammerbeidspartnere i følge idex er kun Norman data
Er dette kansje en nytt ,manipulasjon på kursen jeg husker artikelen i DN og kursen eksploderte plusteligt og småsparere sto i kø for å skafe seg noen aksje-vil dette gjenta seg kansje.

Vær forsiktig-jeg tør ikke kjøpe for det er noe mer konkret
lykke til til alle som prøver.


[Endret 20.04.01 21:13 av ramush]
rug_0573
20.04.2001 21:45
#471

Endre
Jeg er enig. Vær forsiktig og stol aldri på fremmede.

Husk hva mamma lærte dere om den skumle mannen i en sort volvo stasjonsvogn som hadde smågodter i en pose.

Men når det er sagt kan Idex som så mange andre selskaper bli riktig så innbringende.

Lykke til

mvh
rug_0573
rug_0573@yahoo.co.uk
larson
20.04.2001 21:48
#122

Endre
idexiot: ta det litt rolig på hegnar. folk blir bare mistenksom når du mister helt sans og samling. hegnar er forum for wannabe's. her kommer det som regel bare masse tull og tøys. jeg reagerte likevel på dine innlegg da jeg satt på meget god info. som stemte med det du kunne fortelle.

husk at hvis folk begynner å bli helt banans får dette i seg selv mye fokus når det kommer en oppgang. se for deg nyhetene "lekkasjer i debattfora før publisering av avtale med mobilprodusent". det vil være negativt for idex og ikke føre noe positivt med seg.

Jeg har også lagt ut info. her, men prøv å demp den baluba stemningen som er på hegnar. den type innlegg er kun til skade. flytt heller over til dette fora - og la diskusjonen rundt selskapet være litt mer seriøs. det er ingen profesjonelle investorer som bruker særlig mye tid på hegnar - det er det her.


[Endret 20.04.01 22:03 av larson]
larson
20.04.2001 22:03
#123

Endre
Nytt kupp for Keith & co
Fredag 20. april 2001 11:18
Av: Øystein Byberg

Robert Keith og Thomas Fussel kan glede seg over at en av deres investeringer stiger med 38 prosent.

Robert Keith og Thomas Fussel kuppet sommeren for snart to år siden fingeravtrykkprosjektet Idex. I dag stiger Idex-aksjen med 37,9 prosent i gråmarkedet. Kursen ligger på 40 kroner, noe som priser selskapet til 259 millioner kroner. 7.000 aksjer er omsatt så langt.
idexiot
20.04.2001 22:05
#4

Endre
Enig Larson, hadde et barnslig behov for å ta i litt ekstra i dag, nå er det over !

Hva gjelder Idex er jeg 100% sikker, men man bør likevel være forsiktig på mandag, har gått vannvittig mye på kort tid og skal ikke se bort i fra at den dupper litt før den går videre.

Spørsmålet er hvor mange kjøpere vil være der på mandag, etablerer man nå et gulv for aksjen, er det grunnen til at de voser så mye aksjer på kjøp, hadde de villet ha tak i kan jeg aldri tenkt meg at de gjorde det slik.

Idex har en avtale som er gull verd med ST, er ikke så sikker på at det er Nokia, Keith og Fussel er noen erfarne rever.

Uansett, denne blir spennende å følge neste uke
TK
21.04.2001 09:23
#4

Endre
Skjønner godt at det er mange som sperrer øynene opp på grunn av kurshoppet, men det er fortsatt mange skjær i sjøen.

For det første er det MANGE konkurrenter på banen. Ta en titt på www.biometric.org .
Der er det listet opp et tresifret antall firmaer som driver med biometrisk identifisering, og nesten 50 av disse driver med fingeravtrykk-teknologi. IDEX er ikke engang nevnt der.
For å se hva konkurrentene er gode for, kan dere ta en titt der. Eksempler hentet fra nevnte liste er

www.biometricid.com
www.aprint.com
www.biometricaccess.com
www.fingersec.com

... og dette er bare et tilfeldig utvalg fra den lange listen.

Minst ett firma innen denne sjangeren kommer til å lykkes til de grader, og man kan selvsagt håpe at det er IDEX. Men frem til nå har de kun hatt såkalte intensjonsavtaler å vise til og det har de store firmaene (Nokia, Ericsson osv.) gjerne med en rekke aktuelle partnere. Det er et langt steg derfra til å faktisk være innenfor døren.

På den annen side ville markedet trolig ikke fått vite så mye dersom et samarbeid allerede var i gang. Rett og slett fordi at kunden (evt. Nokia) befinner seg i et kappløp med andre store aktører og bør hemmeligholde avtaler som kan avsløre hva deres neste trekk er.

Et annet moment når det er så mange aktører er at den enkelte aktør ser at de må få avtaler for å overleve. For alle overlever ikke. For å konkurrere ut de andre må man dermed prise seg lavt i starten og kan få noen år i starten uten den virkelig store lønnsomheten.

Videre har Keith og Fussel tidligere dratt på seg et rykte om å manipulere kurser i det norske markedet gjennom en rekke tvilsomme innsidekjøp sammen med en tredjeperson. Husker ikke hvor jeg så artikkelen, kanskje noen av dere kan hjelpe meg? Det var i høst en gang. I alle fall er det tydelig at de tjener seg rike på å manipulere kurser og at det derfor ikke er så lett for en småaksjonær å regne ut hva som er en god investering.
Men selvsagt: Det skaper også muligheter til å tjene store penger dersom man følger svingningene og kjøper og selger på de rette tidspunktene. Svingningene blir store.

Keith og Fussel har kommet på kant med gründere og ansatte i IDEX etter at de ble mistenkt for å trikse til seg aksjemajoriteten i firmaet og overta styringen. Alle husker vel de negative utspillene rundt generalforsamlingen i høst. Gründerne har til og med startet et nytt firma som skal konkurrere med IDEX. Lukter det litt hevnlyst her? Det er heller ikke bra for IDEX.

Til slutt kommer den dårlige informasjonsflyten fra IDEX, som selvsagt også kan være strategisk, men....:
Allerede i 1999 ble det nevnt at IDEX var forsinket og kanskje allerede hadde tapt løpet. Se
http://digitoday.no/digi98.nsf/pub/fi81696406er7587853819
Det har ikke kommet mange nyheter fra firmaet siden den gang. Bare ta en titt på hjemmesidene deres, www.idex.no .
De ser ikke ut til å være oppdatert siden 1998. Sitat: "NAC integrated with IDEX' fingerprintsensor is expected to be ready for sales by August 1998. "

Alt i alt er det mye som taler for at IDEX er en (i beste fall) usikker investering. Men lykkes de, får de avtalene i boks og setter i gang produksjonen sammen med f.eks. NOKIA, er oppsiden enorm. Og da begrenser ikke omsetningen seg til de skarve 400 millionene i året som du har regnet ut, larsson. Da kan vi snakke vi om noe virkelig stort.
Men IDEX er fortsatt en risikoaksje, og jeg ville ikke satt absolutt alle pengene mine der. Jeg ville heller diversifisert litt og plassert litt i andre spennende selskaper med stor oppside, som for eksempel PolyDisplay. Risken er stor her også, men med mange slike investeringer vil det være større sjans for at én av dem går inn.

Lykke til med investeringene.
larson
21.04.2001 10:27
#124

Endre
TK:

* ryktene sier at de allerede er innenfor døren
* k/f er kjent for sin triksing/innsidehandler - det er det ingen tvil om. de har derimot aldri gjort noe som vårt kjære kredittilsynet har klart å henge de på.
* k/f kuppet idex på en svært tvilsom måte - om ikke direkte ulovlig
* det er sannsynligvis med viten og vilje at idex sine internettsider ikke har blitt oppdatert - de har så langt ikke hatt noen interesse av det. opticom og fast sin info.politikk har til tider ligget på det samme planet.
* grûnderne sitt nye selskap, bioprint, driver ikke med sensorer, men aplikasjoner for slike sensorer som idex har. de er derfor ingen direkte konkurrent.
* grûnderne har også interesse av at idex går bra. de har store aksjeposter der. samtidig er det klart at de er forbannet - de er blitt "kuppet" for et livsverk! (ihvertfall kontrollen over det...).

Så blir det spennende å se om k/f klarer å få til noe mer enn å bare trikse med kurser og få kontroll gjennom emisjoner
--> bygge et selskap bygd på mer enn høye kurser og prangende analyser. uansett tror jeg vi nå får en stigning i nær framtid som blir svært bratt.


[Endret 21.04.01 10:30 av larson]
[Endret 21.04.01 10:33 av larson]
idexiot
21.04.2001 12:42
#5

Endre
"The fingerprint-market is exploding, with key focus on mobile phones, PDA’s, security solutions and many new applications"
Financial Times

*Idex kan kun sammenlignes med en annen produsent, Atmel
*Det nye selskapet til Mathiassen brødrene utvikler kun software

Viktig å være klare over fallgruver og risiski, men ser man litt nærmere på markedet og snakker med de store produsentene av mobiler, adgangskontroll relaterte produkter, biler osv. vil man raskt finne ut at det er to produsenter som skiller seg klart ut hva gjelder kvalitet og seriøsitet:

* Idex
* Atmel

Dersom det nå stemmer at det ikke lenger kun er en intensjonsavtale de har med ST / Nokia, men en reel avtale om levering til 200 mill mobiltelefoner el.l.
Da smeller denne skikkelig...

Tenk deg også vilket forsprang det vil gi Idex i markedet, du og jeg som brukere vil bli opplært av Nokia ( eller hvem det nå måtte være ) i bruk av teknologien.
Dette vil være med å legitimere bruken på en måte som gjør veien inn i andre markeder meget kort.

larson
21.04.2001 14:39
#126

Endre
>...Men lykkes de, får de avtalene i boks og setter i gang >produksjonen sammen med f.eks. NOKIA, er oppsiden >enorm. Og da begrenser ikke omsetningen seg til de skarve >400 millionene i året som du har regnet ut, larsson. Da kan >vi snakke vi om noe virkelig stort.

TK: Hva mener du omsetningnen burde kunne ligge på?
TK
21.04.2001 17:33
#5

Endre
Jeg mener, som du selv nevner larson, at det er stort inntektspotensiale andre steder enn mobiltelefoner. Du sier jo selv: "Videre er mobiltelefoner kun en ørliten del av et ekstremt stort marked. ". Jeg ville bare understreke dette.

Tenk bare: Får biometrisk identifisering sitt gjennombrudd, og det tror jeg det får i løpet av en tiårsperiode, vil vi kunne benyttte denne type identifisering overalt hvor det er aktuelt å identifisere seg:

- Alle steder du benytter passord på internett. Dette gjelder ikke bare ehandel og nettbank, men også alle steder hvor du bare vil ha adgang (f.eks. stocktalk kunne dratt nytte av dette fremfor at vi skal måtte huske et passord).
- VISA, Mastercard osv. Nå trenger du ikke lenger å huske pinkoden din.
- Nøkkelkort på jobben.
- Alle fysiske steder med begrenset adgang.

Når det gjelder mobilmarkedet spesielt, vil jeg si:
- Jeg vil være litt forsiktig og si at Nokia ikke greier 40 % av markedet. La oss anta at de greier 25 % og at markedet bare blir på 400 millioner enheter. Det gir 100 millioner enheter.
- Jeg vil også være forsiktig og anta at bare halvparten av enhetene har en slik sensor. Da sitter vi igjen med 50 millioner enheter.
- Men så vil jeg være litt optimist og si at Idex får hele 5 kroner for hver enhet. (Du kalkulerer med 2). Det gir 250 millioner kroner.
- Ved en slik vekst og ambisjonene på rett plass tror jeg mesteparten av denne inntekten vil gå bort i driftsutgifter. Med andre ord vil en avtale med Nokia kun være et utstillingsvindu for Idex for at de kan få sitt virkelige gjennombrudd ved andre applikasjoner.

Så jeg synes faktisk ditt tall for resultat som følge av mobilteknologi er i overkant optimistisk. Når jeg sier "skarve 400 mill" sier jeg det fordi omsetningen vil bli enormt mye høyere dersom Idex får VISA og Mastercard pga et merkenavn de kan få etter en eventuell Nokiaavtale. Da vil det ikke være unaturlig å få 3-5 øre per transaksjon.

Om vi er litt forsiktige kan vi anta 200.000.000 betalingstransaksjoner per dag worldwide (dvs. hvert menneske på denne planeten kjøper noe med kort én gang i måneden - når kun virkedager regnes), som gir transaksjonsinntekt på rundt 8 millioner daglig, eller med 250 virkedager i året: 2 milliarder årlig.
Dersom man tar en vesentlig del av denne kaken, og lar inntektene fra Nokia-avtalen betale driftsinntektene, begynner vi å snakke om store inntekter. Og det er vel sannsynlig at gjennomsnittlig bruk av et VISA-kort er oftere enn én gang i måneden? Da kan vi kalle 400 mill for et lite beløp.

Men dette er selvsagt bare vill gjetting og en lek med tall.

Og igjen:
Jeg liker ikke å investere pengene mine i et selskap jeg ikke egentlig vet så mye om. De informerer jo ingenting. Da blir det kun spekulasjoner igjen. Og gjettingen på hvorvidt K & F vil manipulere kursen oppover eller ikke.
Jeg gjentar at listen over konkurrenter er lang. Ta en titt til på www.biometrics.org . Det er ikke bare Idex og Atmel, som Idexiot sier. Det kan selvsagt hende at dette er de eneste som duger, men min tro er at det kun er disse som duger i Norge (Begge har avdelinger i Trondheim nær SINTEF-miljøet, selv om Atmel har sin hovedbase i Amerika). Det er ikke sikkert at vinnerne nødvendigvis kommer fra vårt land. De store firmaene som nevnes som attraktive kunder er faktisk utenlandske.
idexiot
21.04.2001 19:32
#6

Endre
"Jeg gjentar at listen over konkurrenter er lang. Ta en titt til på www.biometrics.org . Det er ikke bare Idex og Atmel, som Idexiot sier. Det kan selvsagt hende at dette er de eneste som duger, men min tro er at det kun er disse som duger i Norge (Begge har avdelinger i Trondheim nær SINTEF-miljøet, selv om Atmel har sin hovedbase i Amerika). Det er ikke sikkert at vinnerne nødvendigvis kommer fra vårt land. De store firmaene som nevnes som attraktive kunder er faktisk utenlandske. "

Listen over konkurrenter er ikke så lang som du tror, man må gå inn og se på hva de driver med og hvem de representerer, Atmel er Nasdaq registrerte og en av verdens største produsenter, ledende leverandør til fly, bil, adganskontroll, mobil og alarm markedet.

ST er notert i Frankrike og Italia, de er også en av verdens ledende produsenter og leverer omtrent 50 % av chipene Nokia bruker ( Texas Instrument leverer det resterende).
Se http://us.st.com/stonline/index.shtml

Det er en rekke aktører som driver og fikler med løsninger, i sverige har du en aktører som gikk ut med brask og bram og gjorde en avtale med VOLVO, men fikk de det til ? neeei.

Mitt poeng er ikke at det ikke er konkurrenter, men ved å la foreks ST produsere og GJØRE INNSALGET, slik Idex har gjort. Vil de ha et enormt forsprang og grep om markedet.

Vilken ref kan vel være bedre enn for eks NOKIA ?

larson
21.04.2001 20:06
#127

Endre
TK:

De har allerede rundt 32-35% av markedet. De har som mål å oppnå 40%. Ericsson og Motorola sliter.

Hvis dette er vellyket tror jeg ikke det blir installert sensorer i bare halvparten av telefonene. Da blir det en standard. Akkurat som alle Nokia telefonene har "tast pin-kode: ****" idag.

Hvilke utgifter vil Idex få ved en slik avtale? Teknologien er så vidt jeg vet allerede klar (det finnes personer som sier det motsatte). Idex skal ikke selv masseprodusere noe. Dermed burde vel største delen av viderekostnader være forbundet med forskning og videreutvikling.[Endret 21.04.01 20:07 av larson]
[Endret 21.04.01 20:07 av larson]
larson
21.04.2001 20:20
#128

Endre
idexiot: kan du sende meg en mail på garrylarson1@yahoo.com ?
TK
21.04.2001 21:25
#6

Endre
Idexiot og larson:

Takk for nyttige innlegg og svar på mine. Jeg tok en titt på ST sine hjemmesider.
Det kan godt hende jeg tar feil med tanke på konkurrenter. Det er ingenting som ville glede meg mer enn at et norsk firma kunne få et gjennomslag her.

Men jeg synes fortsatt at jeg vet for lite om firmaet og eventuelle avtaler til å kunne investere så mye i det. Det blir litt for spekulativt, etter mitt skjønn. Kanskje derfor jeg ikke er millionær, men jeg (gammel klisjé) "skynder meg sakte". Kommer trolig til å bli sittende med en småpost og diversifisere mye. Hvis jeg hører noe håndfast fra Idex kan jeg investere mer aggresivt i denne aksjen.

Når det gjelder anslagene mine:
Ja - jeg var med hensikt forsiktig da jeg sa 25%. Det er 7 % ned fra i dag i stedet for 7% opp.
Ja - det blir nok installert sensorer i alle telefoner. Men i en overgangsperiode kommer nok markedet også til å omfatte en del gamle modeller. På sikt blir det 100% her. Var igjen forsiktig med hensikt.
Utgifter - Forskning på dette nivået er faktisk dyrt. Og jeg tror at Idex ikke vil hvile på laurbærene. Det bør de i hvertfall ikke, siden de har muligheten til å gjøre det mye større enn som så. Ser for meg at de ansetter flere forskere og investerer mer i utstyr for forskning.

og videre:
Atmel - Har jeg stor tro på. Håpet for Idex overfor Atmel er at Atmel satser for bredt mens Idex er spesialister. Hvis jeg har forstått dette riktig.

idexiot
21.04.2001 23:55
#7

Endre
TK / LARSON

Vel du har et poeng i at IDEX har fokusering mot mobil markedet akkurat nå, men husk sensoren i seg selv kan brukes i andre sammenhenger, ville vært sinnsvakt av IDEX å ikke benytte seg av den mulighet en avtale med en mobilprodusent vil gi.

JA det liggger vannvittig mye penger i en avtale, men potensialet er betydelig større i forbindelse med produkter, i teorien går vi alle rundt med ti nøkler, hvormange steder er det behov for nøkler eller verifisering av bruker / personer...?

Dører, kontorbygg, biler, Pc, betalingsløsninger (minibanker) osv osv..

Dette markedet er enormt og vil, antar jeg, være neste skritt.

For IDEX er det viktig at selve prinsippene i teknologien blir allment akseptert, man åpner via et samarbeid med NOKIA et helt nytt og gudomlig stort marked.
idexiot
22.04.2001 17:42
#8

Endre
Følg med på Idex sine hjemmesider fremover, tror de er i ferd med å bli skiftet ut.

Antar at de skal ny lansere de i forbindelse med nyhetene som kommer
idexiot
22.04.2001 20:07
#9

Endre
Larson / TK

Dette er ikke ment som haussing, jeg sitter på mye aksjer gjennom forskjellige kanaler, og denne uken kjøper jeg flere. Det lover jeg, leste akkurat en melding som kom inn her og dere bør være på hugget mandag.

Om kursen kommer opp i 80 kjøp likevel, det er fremdeles et av de beste kuppene dere noensinne vil kunne gjøre.

Vet dette virker haussete, men dette er godt ment, om hus og kjerring skal pantsettes, her skal det handles.

Prøvde å sende deg en mail via et secure system Larson, håper den kom frem.

Gull til Norge og Idex !!!
player
22.04.2001 20:37
#301

Endre
Det er vel ikke bare fryd og gammen tidligere adm dir Mathisen har forlatt Idex ,samt at det var vill west på forrige generalforsamling.
larson
22.04.2001 21:08
#129

Endre
idexiot: fikk ikke noe mail som jeg klarte å lese. gidder du å prøve på nytt - send på vanlig måte. bare tull med det secure-server systemet.
idexiot
22.04.2001 22:06
#10

Endre
Enig Player, men......

*Hvorfor er Keith/ Fussel så opptatt av å ha kontroll dersom ingenting skjer ?
* Hvilken interresse skulle Grunder brødrene ha av å lage mer bråk når de sitter på over 700 000 aksjer
* Forrige GF var mer en markering fra en snurt grunder
* Alt bråk er over, bordet er ryddet og forlik inngått, alt er klart for opptur
larson
23.04.2001 09:23
#130

Endre
Noen som har oversikt over volum og hvilke meglerhus som kjøper/selger??
På fredag var det snakk om at det var 7-8 meglerhus som omsatte.


[Endret 23.04.01 09:40 av larson]
larson
23.04.2001 10:42
#132

Endre
Sist omsatt 55,- Opp 10kr/22% i løpet av 15min.!!
Nyheten er helt tydelig i markedet!
Her blir ikke mange aksjer for salg om svært kort tid...
larson
23.04.2001 11:00
#133

Endre
Høyt volum: 87.500 stk.!! Kjøper: 55 Siste: 56 Selger nå opp i 62. Høyeste omsetn. 60,- Nå opp 11kr. siden fredag. Kun etter en times handel - mandag morgen.
larson
23.04.2001 11:10
#134

Endre
Idex bonanza
Publisert 2001.04.23
av Elizabeth S. Lingjærde
Kursen doblet på fem dager med høyt volum
--------------------------------------------------------------------------------
Det lille gråmarkedsselskapet som står bak et produkt innen biometrics, dvs. fingeravtrykk identifisering, opplever voldsom interesse om dagen, og i skrivende stund fyker aksjen i rasende fart OPP.
Volumet har samtidig økt fra null interesse til 87.000 aksjer fordelt på mange poster, noe som er svært uvanlig i gråmarkedet og klart tegn på at noe er i gjære.

Fingeravtrykkteknologien til Idex gjør passord og andre koder overflødige ved at brukeren identifiserer seg ved hjelp av sitt unike fingeravtrykk.

Gamle rykter nå som nye?
Ryktene har lenge gått om at Idex allerede har inngått millionkontrakter med et selskap kalt ST Production, som visstnok skal produsere Idex’ biometrics chip til Nokia.

Årsaken til den fornyede interessen for Idex kan være at Keith og Fussel endelig gir klarsignal om å offentliggjøre avtalen. Kilder Norge-invest har vært i kontakt med sier paret har villet vente til børsmarkedet ble bedre, hvilket det nå er. Det er ingen hemmelighet at de to er rene børsspekulanter.

Keith og Fussel har ifølge Norge-iNvests kilde satt et kursmål på 1000,- innen årets utgang.

Fakta om Idex
Bak selskapet står den heller tvilsomme trioen Andrew Heep, Thomas Fussel og Robert Keith, som også befinner seg i Birdstep og Opticom.

’Eventyret’ begynte da en ukjent utenlandsk investor kjøpte ut selskapets gründere, brødrene Mathiassen, som satt på 300.000 aksjer. Prisen skal vissnok ha vært 260,- kr. per aksje, hvilket var et pent stykke over markedskursen. Dette sier en kilde, som vil være anonym, til Norge-iNvest. Mathiassen kunne bekrefte overfor Norge-invest at han var kjøpt ut til en god pris, men ville ikke være mer konkret om prisen enn kommentaren: ' Jeg lever godt nå'.

Idex har som strategi å nå ut i markedet med store volumer, hvilket er masseapplikasjoner, som PCer, betalingsterminaler, betalingskort og mobiltelefoner.

- Brukernes evne til å akseptere ny teknologi, og de ulike produktenes prisømfintlighet er avgjørende for suksess eller ikke, sa styreformann, advokat Morten Opstad til Norge-invest.no en tid tilbake.

black
23.04.2001 16:43
#12

Endre
Det kan se ut som idexiot får rett.

http://www.imarkedet.no/index.php?object_id=22367&origin=aktuelt&file=show_object&template=show_object_nau
idexiot
23.04.2001 16:47
#11

Endre
Selvsakt har jeg rett, denne skal jeg være med å tjene min pensjon på, har sakt det i 5 mnd. Dette er årets banker.

I morgen tror jeg er siste sjanse til å laste opp på så billige kurser som vi ser nå, en avtale med en netto verdi på min 200 - 250 mill NOK vil sette en helt annen verdi på selskapet enn det vi ser i dag.

Ikke en aksje ut før 500,-
idexiot
23.04.2001 16:50
#12

Endre
Enda et av Robert Keith og Thomas Fussells selskaper er i ferd med å inngå en stor-avtale. Idex skal lansere "den største utviklingen i selskapets historie" tirsdag klokken 8.30.

Tirsdag morgen skal Idex lansere en større avtale for selskapet. Hele mandagen gikk det rykter om at noe større var på gang med et av selskapene til Fussell/Keith. Idex løftet seg også kraftig i det unoterte markedet.

Til slutt viste det seg at det var Idex som har fått et gjennombrudd.

Idex vil holde en pressekonferanse på Felix i Oslo klokken 8.30 tirsdag.

fastup
23.04.2001 16:58
#212

Endre
Tør du være mer presis idexiot. Hva kommer av nyheter
imorgen ?.
idexiot
23.04.2001 17:07
#13

Endre
En avtale med minimums verdi på 200 mill.

Denne skal Høøøøyt !!

Det vi ser nå er blåbær, husk hvordan OPC gikk fra 40,- til 2600,-

Dette er større enn OPC !!!!!
idexiot
23.04.2001 17:15
#14

Endre
http://www.imarkedet.no/index.php?object_id=22367&origin=nyheter_40&file=show_object&template=show_object_nyheter_analyser

du finner artiklene her www.imarkedet.no
fastup
23.04.2001 17:39
#213

Endre
Takk for informasjonen idexiot. Jeg kjøpte noen idag og
da har jeg kanskje for en gangs skyld vært heldig med
timingen ?.
idexiot
23.04.2001 20:01
#15

Endre
Fastup:

Tror det var meget godt timet, men vil minne om at det ikke er forsent, denne skal høyt
idexiot
24.04.2001 07:21
#16

Endre
Dette blir en spennende dag, lykke til alle sammen, er mest spent på hvor mye de slipper. Du kan banne på at de holder en del igjen for å bygge kursen over tid.
Men det er forsåvidt positivt for oss aksjonærer.
Gur Wiben
24.04.2001 10:20
#145

Endre
re.idexiot

Jeg sitter og lurer på ny inngang etter og ha tatt en svært
hyggelig gevinst i går.
Men,kurshoppet på 100% skremmer meg en smule.
Det er helt på det rene at mange visste om dette på forhånd,
da kursen gikk så inn i h**** før nyheten ble sluppet.
Tror du ikke at dagens avtale allerede er inndiskontert i kursen
Eller tror du fullt og fast på vidre oppgang de kommende dagene?

Hva er realistisk kursmål de neste ukene?
Og hvor mye er avtalen faktisk verdt?

På forhånd takk.

Gur Wiben


[Endret 24.04.01 10:20 av Gur Wiben]
[Endret 24.04.01 10:21 av Gur Wiben]
idexiot
24.04.2001 12:12
#17

Endre
Tør ikke gjette kurs lenger, men er sikker på min 1200 på sikt, kortsiktig tror jeg vi ser en sideveis trend denne uke, så full fart igjen når analytikerene har fått summet seg og analysene er ferdige.

Se selv potensialet, fra pressemeldingen:

Det norske gråmarkedsselskapet Idex har fått en avtale med elektronikkgiganten STMicroelectronics for selskapets teknologi for å gjenkjenne fingeravtrykk. Denne skal brukes i mobile internet-terminaler. Robert Keith (bildet) fra Opticom og Fast er sentral på eiersiden i Idex.

STM er i ferd med å bygge en helt ny fabrikk for produksjon av disse sensorene. (HVA TROR DERE DA DETTE BETYR, EN EGEN FABRIKK !!!)
Dette skal innebærer massive investeringer for STM, ifølge adm. direktør Andrew Heap i Idex.

- Vi er oppglødd over å dette, sier Heap i Idex til iMarkedet.

Når STM selger den ferdige sensoren til for eksempel mobiltelefonprodusenter, vil Idex motta en royalty-betaling.

STM har fått tolv måneders eksklusivitet på produksjon av sensorene.

Heap opplyser at STM allerede har vist en prototyp til en ledende mobiltelefonprodusent.

Idex håper dette skal bli en standard for mobile telefoner og terminaler.

Heap sier at man noen år frem i tid kan se for seg et årlig salg på 500 millioner sensorer.

Keith sa videre at selskapet har en kontantbeholding på 50-60 milioner kroner, og nok penger til nå lønnsomhet.

Det er ifølge Keith ikke noe behov for å øke egenkapitalen i selskapet.


TK
24.04.2001 12:41
#7

Endre
Må si jeg støtter idexiot i dette.

Jeg er ikke lenger skeptisk til denne aksjen. Den kommer til å gå høyt. Det var akkurat en slik konkret sak jeg satt og ventet på.

Ser for meg at veien er kort opp til 400, men at den daler litt etter dette før den begynner å stige igjen.

Det kan ta noen år før potensialet nås i denne aksjen. Én ting er å sette i gang produksjon. Noe annet er å faktisk lykkes hos forbrukerne. Det tar tid - men mobilmarkedet er en fin inngangsport fordi de fleste har mobiltelefon. Jeg tror dette kan øke hastigheten på markedspenetreringen.

Til dere som er skeptiske på grunn av doblingen i forrige uke:

1. Det har skjedd flere ganger før at aksjer har tatt av og blitt mangedoblet i løpet av kort tid. Jeg husker selv Medicult i fjor vinter som ble syvdoblet på rundt en måned. Tandberg opplevde en 15-dobling i løpet av relativt kort tid for noen år siden. Og selvfølgelig Opticom, da. Og de jeg nevnte her er børsnoterte. Svingningene er som regel større i det unoterte markedet.

2. På forsommeren i fjor var Idex over 90.-, men har dalt delvis på grunn av en generell mistillit til både teknollogiaksjer og det unoterte markedet (I tillegg til intern krangel selvsagt). Det vil vel være naturlig at et firma som Idex er minst like mye verdt nå som de var da de ikke hadde en konkret avtale?

3. Se på volumene som har vært omsatt. De som solgte på 30 eller lavere har trolig vært hobbyspekulanter som har vært skremt av det generelle IT-fallet. Jeg tviler på om det lå store volumer til salgs på under 50.


idexiot
24.04.2001 12:54
#18

Endre
Idex har fått ny hjemmeside.... www.idex.no
Se også på ST sin http://eu.st.com/stonline/index.shtml

Geneva, Switzerland, and Asker, Norway, April 24, 2001 - STMicroelectronics (NYSE:STM) and IDEX asa (Norwegian OTC) announced today that they have signed an agreement for the development of an innovative, miniature biometric module, combining fingerprint recognition and on-screen navigation features for mobile Internet applications.

The SmartFinger™ module will provide a unique and cost-effective solution for mobile commerce applications that have a very small form-factor and very low power consumption including wireless multimedia terminals, smart phones and portable equipment such as personal digital assistants (PDAs).

Enabling high-security transactions, the SmartFinger module removes the need for login codes, pin numbers and passwords for the terminal user and wireless network operator. Intuitive Web navigation and personal file management will be possible with pointer capabilities, eliminating the need for a mechanical roller.

The combination of fingerprint technology from IDEX and ST's state-of-the-art semiconductor processes and the company's vast experience of the telecommunication market will provide equipment manufacturers with a leading-edge solution for next-generation mobile handsets and a competitive roadmap towards 3G and multimedia terminals.

The SmartFinger module will strengthen the position of ST in the field of solid-state fingerprint biometric solutions. ST is already a leader in this emerging market with the TouchChipTM product family, which offers a full biometric subsystem solution, with over one hundred thousand silicon area sensors already shipped.

Andrew Heap, CEO of IDEX, commented: "We are delighted to be working with such a world-class semiconductor manufacturer. By combining our unique, patented AC-capacitive SmartFinger sensor technology, which yields superior image quality with pointer functionality, IDEX is able to supply innovative technology that enables ST to reinforce its leadership position in the wireless market."

"We have selected IDEX as a supplier of IP solutions for biometric fingerprint and pointer functionalities for the wireless market," said Aldo Romano, Corporate Vice President and General Manager of ST's Telecommunications, Peripherals and Automotive Groups. "By combining their valuable intellectual property with ST's technology capabilities, we are in a position to build and deliver optimized biometric solutions for next-generation wireless terminals. IDEX technology will enable us to produce a highly competitive solution with a fast time-to-market."

About IDEX
Based in Heggedal, Asker, Norway, IDEX is today the only Norwegian supplier of biometric Fingerprint- and Pointer technology. Its strong co-operation with SINTEF, one of Europe's leading, independent research centres, and the University of Oslo in the fields of Bioimpedance and Computer science, enables IDEX to continuously challenge the very edge of fingerprint technology. IDEX is an associate member of the Mobile Electronic Transaction initiative (MeT) originally formed by Nokia, Ericsson and Motorola to exploit new standards for mobile E-commerce. More information can be found at IDEX' web site at www.idex.no

About STMicroelectronics
STMicroelectronics (formerly SGS-THOMSON Microelectronics) is a global independent semiconductor company, whose shares are traded on the New York Stock Exchange, on Euronext Paris and on the Milan Stock Exchange. The Company designs, develops, manufactures and markets a broad range of semiconductor integrated circuits (ICs) and discrete devices used in a wide variety of microelectronic applications, including telecommunications systems, computer systems, consumer products, automotive products and industrial automation and control systems. In 2000, the Company's net revenues were $7,813.2 million and net earnings were $1,452.1 million. According to Dataquest's annual ranking for 2000, STMicroelectronics is the sixth largest semiconductor company in the world. Further information on ST can be found at www.st.com.

For further information please contact:

At STMicroelectronics Technical Press Relations:
Richard Stockdill
Tel : +33 4 5040 2558
Fax : +33 4 5040 2540
Saint Genis-Pouilly, France
E-mail: richard.stockdill@st.com

bennyman
24.04.2001 13:03
#1

Endre
Oppgang denne uken?

Er det noen som vet hvorfor idex ikke har steget så langt i
dag? Jeg trodde aksjen skulle opp i 250- 300 etter pressemld.
Likevel er jeg sikker på at vi bare har sett starten på
oppgangen, potensialet er jo helt utrolig. Men når? Noen som
kan hjelpe? Får vi en oppgang denne uken? Jeg har ikke råd
til å sitte så lenge.

På forhånd takk!

Bennyman


[Endret 24.04.01 13:05 av bennyman]
[Endret 24.04.01 13:30 av bennyman]
[Endret 24.04.01 13:30 av bennyman]
[Endret 24.04.01 13:31 av bennyman]
ramush
24.04.2001 17:02
#379

Endre
Jeg må le av kurs utviklingen,trode ikke det var muligt å kjøpe under 200, hva sjer det egentligt- eier ikke aksjer men bare følger med, er dene avtalen ikke så betudulgt likevel.

Hva om kursen faller under 50 snart, den siste avtalen er ikke verd i kroner for om flere år.


[Endret 24.04.01 17:33 av ramush]
larson
24.04.2001 17:04
#136

Endre
Litt overrasker over at kursen ikke steg videre - mange som tok gevinst. Tydelig at de holdt igjen mye info. Bl.a. sa de ingenting om avtalen med Nokia eller verdien på avtalen med STMicroE. Likevel: vi fikk en bekreftelse på at store ting er pågang. Nå blir det spennende å se de første analysene. Tror ikke K/F var forberedt på at nyheten skulle lekke ut - tror de gjerne skulle ha ventet litt til - og at de nærmest ble tvunget til å gå ut pga den store oppgangen og det høye volumet.
idexiot
24.04.2001 18:36
#19

Endre
*Litt enig med Larson, men

De visste nok at nyhetene lekket, ikke tilfeldig at det var utlendinger som kjøpte seg opp i forrige uke og mandag.

Kan være flere grunner til at kursen ikke gikk i dag, dersom det er Proffe som nå ligger og plukker vil de ikke dra kursen opp før de har tatt det de kan på lave kurser.
Det som forbauser meg er at de klarte å få tak i såpass store volumer på så lave kurser.

Litt uprofft av selgerne, så det gikk mye ut i fra NORSE i dag, kan hende det er en del investorer som har kjøpt litt vel mye og har problemer, dessverre ødlegger dette kursbildet, men slik er det alltid. Alltid noen gjøker som skal være smarte og overkjøpe, stort sett blir de sittende og ødelegge.

De er snart tømt og da går den fort til 200,-

idexiot
24.04.2001 18:38
#20

Endre
Skal kjøre ut en aksjonærliste til uken, blir spennende å se hvem som kjøper seg opp og hvem som selger seg ned. Vil nok gi et godt bilde av videre utvikling !
Antiterror
24.04.2001 19:11
#1

Endre
Jeg skal uansett kjøpe mer i morgen, tror ikke småinvestorene har fattet konsekvensene av avtalen.
1. ST bygger ny fabrikk for produksjon - bare dette sier litt om produksjonsvolum og om ST's involvering.

2. Mobiler og PDA markedet er i mine øyne kune et utstillingsvindu for teknologien - produktet vil bli eksponert for riktig målgruppe - nemlig beslutningstagere. Samt at dette markedet vil legitimere bruken av biometrics for alvor innenfor konsumsegmentet.

3. Dersom IDEX klarer å være først ute med en god, billig, pålitelig og liten nok sensor.(Det virker slik for øyeblikket) Vil man kunne kuppe store deler av dette markedet. Det å snakke om 500 mill enheter innenfor mobil/pda blir tyttebær hvis man fjerner skylappene og ser det virkelige bruksområdet.

Ut fra pressemeldingen og kommentarene rundt den virker det som om K/F har mer på lager - de virket veldig tilfredse - noen som vet hvor veien går videre?
larson
24.04.2001 19:44
#138

Endre
Her er en enkel, revidert kalkyle om Idex sine sensorer skulle bli standard i Nokia sine mobiltelefoner - noe jeg tror de kan bli om ikke altfor lenge:

* Nokia anslår mobilmarkedet til å være så høyt som 500 millioner enheter - bare til neste år. Nokia har som målsetting å ta 40% av dette markedet. Altså 200 millioner enheter.

Itillegg kommer PDA'er. har spurt litt rundt omkring ang. pda'er og har i den forbindelse fått høre at man kan bruke nøyaktig samme brikke i disse som i mobiltlf - altså ingen modifikasjoner. Salget av håndholdte pc'er/PDA'er har eksplodert de siste månedene.

* Nokia kjøper 200 millioner mikrochips pr. år a kr. 80-100,- (kilde: pressemelding) Uansett: la oss si at Idex får 5 kr. royalty pr. stk. --> Årlig omsetning for Idex: 1 mrd.

* Helt vilt anslag av forskningskostnader: 200 millioner (dette er et helt vilt tall som ikke basert på noen konkrete tall. ) HUSK at Idex ikke skal produsere noe selv - det er det ST som står for. Markedsføringen vil gjøres delvis av ST. Samtidig vil man trenge minimal markedsføring når sensorene kommer i Nokia sine telefoner.
--> Resultat: 800 millioner

* Fordelt på 7,894 millioner (kilde: idex sine hjemmesider - tydelig at f/k har tildelt seg selv noen flere aksjer den siste tiden :-): aksjer ca. 101 kroner per aksje.

* P/E på 10 gir aksjekurs 1010 kroner

Igjen: Dette er kun en lek med tall fra min side (som kan være ganske så farlig). Det gir likevel et inntrykk av hva avtalen vil kunne bety for Idex. Dette er gjennombruddet. Nå venter vi bare på analyser og avisene i morgen.

Flere nyheter kommer!
Mobiltelefoner kun en ørliten del av et ekstremt stort marked...


[Endret 24.04.01 19:44 av larson]
idexiot
24.04.2001 21:08
#21

Endre
Enig i dine moderate anslag Larson, er bare usikker på om markedet virkelig klarer å forstå dette.
Merklig at Keith ikke ga noen tall i dag, vet han heller aldri har gjort det på OPC, men han burde forstå at markedet i dag er ivrige etter konkrete tall.

Hadde han fortalt det du gjør nå, med alle forbehold, så hadde aksjen gått rett i taket, men det kommer vel hehehe.

Gleder meg til analysene kommer.
OZAN
25.04.2001 01:28
#32

Endre
Gi meg resultater, ikke love resultater.
Selger idex noe? nei. lover lover .... i 2003.. samme dritt
Jeg vil ha penger i kassa. Da vil jeg kjøpe aksjen takk.

(Ingen signatur tilgjengelig)(Ingen signatur tilgjengelig)
larson
25.04.2001 09:09
#139

Endre
OZAN: du kan jo kjøpe i Kværner. De la fram et bra resultat igår. De tjener penger og de har penger...

...men de går neppe 10xgangeren.
Er du i gråmarkedet så er du i gråmarkedet. Bluechips får du på hovedlisten.

Idex har forøvrig flere titalls millioner i kassen og lave utgifter.


[Endret 25.04.01 09:10 av larson]
[Endret 25.04.01 09:11 av larson]
[Endret 25.04.01 09:12 av larson]
idexiot
25.04.2001 16:19
#22

Endre
Ja ja, det gikk jo bra.
Forstår ikke at småinvestorene IKKE gjennomskuer hva som skjer, i stede selger de seg ut, nervøse, på dagens kurser..

LA MEG FORKLARE

Når noen skal ha store poster billig, ja da legger de ut aksjer og store volumer på kurser litt over markedet.

Foreks på 62,-

Derretter legger de seg på kjøper og viser små volumer på lave kurser

Foreks 52,-

Det fører til at det synes flere selger enn kjøpere deretter får de små panikk og begynner å tømme seg på kjøpern som altså ligger på 52 !!!

Hva er det dere tenker med ????

Det er jo den samme kjøper som ligger på 52 som ligger på selger på 62 !!!!

La dere ikke lure for svarte, dette er jo en soleklar comming star.

Begynner vel snart å tømmes for amatører og da..!


[Endret 25.04.01 16:22 av idexiot]
OZAN
25.04.2001 23:56
#33

Endre
Jeg går inn i siker vinner. gresvik oblikasjoner. Har nemling tegnet for 200000,- kr i oblikasjoner som kan løses til aksjer for 10,- kr pr. aksje
.
For 9,96% renter, + kan innløses til aksjer innen 2003.

Den eneste måte mann kan tape penger på er, hvis selskapet går konkurs. Har alerede 60% stigning. Hvis aksjen går ned til 5,- kr, så trenger jeg ikke tenke på det, da lar jeg det stå som lån til 2003, og for 9,96% renter + 200000,- kr.
larson
26.04.2001 12:49
#141

Endre
Dobler anbefalingen på Idex
Torsdag 26. april 2001 kl. 10:27
Skrevet av: Inge Berge - iMarkedet

Meglerhuset Sundvall tror på dobling for Fussell/Keith-selskapet Idex, etter at selskapet fikk en meget interessant avtale med europeiske STMicroelectronics. Meglerhuset anbefaler langsiktige investorer å kjøpe nå.

Sundvall er positive til utviklingen i Idex etter at selskapet meldte om en større kontrakt. Meglerhuset mener at langsiktige investorer bør kjøpe seg opp, og at aksjen er billig på dagens kursnivå på 58 kroner.

I den siste analysen skriver meglerhuset at Idex-kursen vil dobles på sikt.

"For den langsiktige investor anbefaler vi å akkumulere aksjen i tiden fremover", skriver meglerhuset.

Vanskelig å regne på
Idex' avtale med europeiske STMicroelectronics gir selskapet penger i kassen allerede nå. Sundvall-analytikerne mener at Idex vil forandre seg fra et forskningsselskap til produksjonsselskap.

Meglerhuset er imidlertid forsiktige med å antyde hvor store inntekter den nye avtalen får for Idex. Likevel står det i analysen:

"Størrelsen på den fremtidige kontantstrømmen fra STMicroelectronics-avtalen er svært usikker pga. mange ukjente størrelser. Vi ser muligheten for at en stor andel av STMicroelectronics kunder vil integrere SmartFinger TM-modulen. Vi legger videre til grunn at royaltyinntektene vil være i området 2 til 5 prosent av salgsprisen. Med disse forutsetningene viser en kontantstrømanalyse at IDEX-aksjen har et potensial for minst en dobling på sikt", står det i analysen.

Stort potensiale
Potensialet for Idex er svært stort. STMicroelectronics har en markedsandel på over 40 prosent av leveransene av prosessorer til mobiltelefonprodusentene.

"Hvor stor andel av dette som har potensial for fingeravtrykkteknologien til Idex vil være styrende for kontantstrømmen. Inntektene vil komme i form av refunderte utviklingskostnader, advanced royalties og royalties", skriver selskapet i en melding.

Sundvall skriver videre at tidsplanen som selskapen opererer med indikerer demonstrasjoner av teknologien i september 2001, ferdig produksjonprototype i desember 2001, utsendelse av ferdige produkter i 2002 og volumproduksjon i 2003.

Følgende rykter går nå i markedet:
* Morgan Stanly er på vei inn i Idex
* Orkla slipper en analyse med kursmål 300 på mandag[Endret 26.04.01 12:54 av larson]
mad
26.04.2001 15:41
#2860

Endre
http://itavisen.no/art/1296511.html
larson
27.04.2001 15:19
#142

Endre
Idexiot: Har du solgt? ;--]
larson
27.04.2001 16:22
#143

Endre
Sundvall har sluppet analyse på Idex. Her anbefales det å "akkumulere" aksjer i selskapet. Kursmål i analysen er dobling fra 58,50,- Uoffisielt har Sundvall 3 scenarioer for Idex. Det mest pessimistiske har kursmål 150,-!!

Onsdag neste uke slipper Orkla en analyse som skal være enda bedre. Dette vil sannsynligvis påvirke kursen i enda større grad enn denne.

Alle som ønsker analyse tilsendt, send mail til: garrylarson1@yahoo.com

En ting er helt sikkert: de som trodde den første oppgangen nå var den siste - de får ikke med seg den virkelige gevinsten! Det er NÅ det begynner!!
idexiot
29.04.2001 22:12
#23

Endre
Er du gal...! Solgt ???

Har vært en tur på fjellet, siste helg med sne antar jeg..

Dro på Onsdag og kom nettop hjem, har ikke solgt en aksje, ikke fått med meg hva som har skjedd i det hele tatt, men ser dere skriver om analyser.

Hørte også Orkla skulle komme med en i morgen, så får vi se.

Her skal det ikke selges, tvert i mot, denne skal til 1200 så får folk tro hva de vil.

Dette er pensjonen min !!!
larson
01.05.2001 15:19
#144

Endre
Ok, her kommer noen artikler fra iMarkedet. Noe er ikke helt nytt, men legger det inn likevel:

Idex tapte 9 millioner i fjor
Mandag 30. april 2001 kl. 12:07
Skrevet av: Karl-Inge Eidsvik - iMarkedetGråmarkedsselskapet Idex, som i forrige uke inngikk en avtale med elektronikkgiganten STMicroelectronics, tapte nesten 9 millioner kroner i fjor. Robert Keith (bildet) er både styremedlem og storaksjonær.

Les også:
Gjennombrudd for norsk fingeravtrykksensor
Dobler anbefalingen på Idex

Idex har utviklet sensorteknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk og inngikk i forrige uke en avtale med elektronikkgiganten STMicroelectronics om bruk av teknologien SmartFinger i håndholdte terminaler. En prototyp ventes å være ferdig i andre halvår mens kommersiell produksjon tidligst vil skje i 2003.

Selskapet har hittil investert 50-60 millioner kroner, og regnskapet for fjoråret er naturlig nok preget av at selskapet er på utviklingsstadiet. Foreløpige regnskapstall viser at Idex tapte 8,8 millioner kroner av en omsetning på 1,3 millioner kroner. Året før var underskuddet 6,8 millioner kroner av en omsetning på 2,5 millioner kroner.

Driftsresultatet i 2000 endte på minus 10,6 millioner kroner, men finansinntekter på 1,7 millioner kroner førte til at underskuddet både før og etter skatt endte på 8,8 millioner kroner. Egenkapitalen var ved utgangen av året på 58,2 millioner kroner.

Idex har steget om lag 33 prosent siden årsskiftet til 53 kroner som er siste omsetningskurs i det unoterte markedet rundt lunsjtider mandag. Dette priser selskapet til om lag 340 millioner kroner basert på 6,47 millioner utestående aksjer ved årsskiftet. Opticom-toppene Robert Keith og Thomas Fussel er styremedlemmer og storaksjonærer i selskapet.

larson
01.05.2001 15:19
#145

Endre
Dobler anbefalingen på Idex
Torsdag 26. april 2001 kl. 10:27
Skrevet av: Inge Berge - iMarkedetMeglerhuset Sundvall tror på dobling for Fussell/Keith-selskapet Idex, etter at selskapet fikk en meget interessant avtale med europeiske STMicroelectronics. Meglerhuset anbefaler langsiktige investorer å kjøpe nå.

Sundvall er positive til utviklingen i Idex etter at selskapet meldte om en større kontrakt. Meglerhuset mener at langsiktige investorer bør kjøpe seg opp, og at aksjen er billig på dagens kursnivå på 58 kroner.

I den siste analysen skriver meglerhuset at Idex-kursen vil dobles på sikt.

"For den langsiktige investor anbefaler vi å akkumulere aksjen i tiden fremover", skriver meglerhuset.

Vanskelig å regne på
Idex' avtale med europeiske STMicroelectronics gir selskapet penger i kassen allerede nå. Sundvall-analytikerne mener at Idex vil forandre seg fra et forskningsselskap til produksjonsselskap.

Meglerhuset er imidlertid forsiktige med å antyde hvor store inntekter den nye avtalen får for Idex. Likevel står det i analysen:

"Størrelsen på den fremtidige kontantstrømmen fra STMicroelectronics-avtalen er svært usikker pga. mange ukjente størrelser. Vi ser muligheten for at en stor andel av STMicroelectronics kunder vil integrere SmartFinger TM-modulen. Vi legger videre til grunn at royaltyinntektene vil være i området 2 til 5 prosent av salgsprisen. Med disse forutsetningene viser en kontantstrømanalyse at IDEX-aksjen har et potensial for minst en dobling på sikt", står det i analysen.

Stort potensiale
Potensialet for Idex er svært stort. STMicroelectronics har en markedsandel på over 40 prosent av leveransene av prosessorer til mobiltelefonprodusentene.

"Hvor stor andel av dette som har potensial for fingeravtrykkteknologien til Idex vil være styrende for kontantstrømmen. Inntektene vil komme i form av refunderte utviklingskostnader, advanced royalties og royalties", skriver selskapet i en melding.

Sundvall skriver videre at tidsplanen som selskapen opererer med indikerer demonstrasjoner av teknologien i september 2001, ferdig produksjonprototype i desember 2001, utsendelse av ferdige produkter i 2002 og volumproduksjon i 2003.

Allyster
02.05.2001 11:39
#21

Endre
Noen som har en oppdatering på den omtalte Orkla analysen?

Mvh
Allyster
larsenlarsen
03.05.2001 12:32
#1701

Endre
Sjekk alle konkurrentene:
Her

SE
idexiot
03.05.2001 20:47
#24

Endre
Sjekk alle konkurrentene...

Hallo, vilken avtale har så de med ST ? Eller med andre ledende chip produsenter for den del...?

Ingen !!!!!

Her snakker vi om et selskap som sikrer en avtale med en av verdens fire store chip produsenter, denne produsenten (ST) skal i tillegg bygge en egen fabrikk for å produsere chipene, uten kostnad for Idex ( de får faktisk penger fra dag 1) !!!!

Selvfølgelig har ST en avtale i bakhånd, ellers hadde de aldri satset så mye, bare et spørsmål om tid før denne smeller i taket.

Tror ikke markedet har fått med seg hva som foregår, dvs at Idex ikke har informert godt nok, men det kommer...


[Endret 03.05.01 20:48 av idexiot]
Tergaard
04.05.2001 08:17
#2

Endre
Nokia er helt klart inne i bilde, men kan noen bekrefte at avtalen Nokia-ST er i boks ?

og......for mitt vedkommende er dette fallet gull verdt, jeg kjøper meg videre opp !
Allyster
04.05.2001 11:49
#22

Endre
Re: Idexiot

Penger fra dag 1?

Vet du hva slags inntekter det kan være snakk om i 2001?

Allyster
iSoldi
22.05.2001 12:37
#164

Endre
Klar for oppgang...........?
countdown
22.05.2001 19:04
#67

Endre
ja !!! Gjerne, men hva skjer her egentlig ?

aksjer omsettes for 47 mens selger ligger på 44.....???
Virker som en satt deal mellom to aksjonærer, kan jo godt dyttes tilbake i morgen på samme kurs.

Virker kunstig, ingen reelle kjøpere i markedet ? Skulle selv ønske det var det men dette virker kun suspekt
larson
06.07.2001 12:22
#162

Endre
Synes denne topic hadde litt mer "kjøtt på beinet". Re-lanserer derfor topic med kopi av et par eldre, men positive artikler fra imarkedet.no:

Putt pengene i Idex
Fredag 29. juni 2001 kl. 09:00
Skrevet av: Inge Berge - iMarkedetDet Asker-baserte teknologiselskapet Idex er en av juvelene i norsk teknologibransje. Vi har sett nærmere på selskapet og dets utvikling.

Idex vil få problemer med å holde en lav profil overfor finansmarkedene fremover. Grunnen er at muligheten for kursgevinst med selskapets aksjer er åpenbare. Flere markedsaktører iMarkedet har vært i kontakt med venter også økt interesse for selskapet.

Forøvrig er Idex et av de norske teknologiselskapene investorene Thomas Fussell og Robert Keith har sikret seg kontroll over.

Hva skjer i selskapet?
Idex har utviklet en sensor som er separat fra displayet. Det er altså ikke en "touch screen" funksjon, men den leser av (scanner) elektriske felt som moduleres av fingerens riller, som igjen settes sammen som et bilde og behandles for gjenkjenning i ettertid.

Ides mener at dette er mye rimligere enn en "touch screen-løsning, som for øvrig egner seg lite på små enheter.

Idex bruker en såkalt hybrid-løsning, hvor to ulike teknologier kombineres. Dette er sensor-avlesning og ASIC (application-specific integrated circuit).

Idex har inngått en avtale med den europeiske elektrogiganten STMicroelectronics. De to har et prosjekt som skal ende med en masseproduksjon av databrikker med fingreavtrykk-scannere for mobiltelefon- og det trådløse markedet.

Den videre fremdriften
Idex-sjef Andrew Heap kom inn i Idex i 1999. Ifølge Heap var selskapet i realiteten konkurs og trengte penger da han overtok. Dette førte til at Keith og Fussell tok over kontrollen på eiersiden. Siden den gang har Heap lagt en klar fremtidsplan for selskapet.

I tredje kvartal i fjor gjorde Idex ferdig de teknologiske forutsetningene for kontraktsforhandlingene med STMicroelectronics. Forhandlingene pågikk deretter og endte med kontrakten som ble annonsert 24. april i år. Siden den gang har Idex utviklet fingreavtrykks-konseptet og i løpet av sommeren skal selskapets chip være ferdig designet og med ferdig layout.

På den store GSM World Congress i Cannes i første kvartal 2002, vil STMicroelectronics og Idex presentere en ferdigutviklet prototyp for markedet. I løpet av andre kvartal 2002 vil masseproduksjon av chipen settes i gang.

Potensialet er stort
Potensialet er stort for Idex i og med at selskapet har fått en så viktig partner som STMicroelectronics. Det europeiske selskapet leverer 40 prosent av alle komponenter til verdens mobiltelefon-marked.

Allerede nå jobber Idex med en nytt konsept for en mobiltelefon (se bildet). Scanneren på telefonen kan også brukes som en "datamus" eller pekeverktøy (pointer). En bruker da fingeren for å navigere frem til funksjoner på skjermen som fremstår som ikoner. Kombinasjonen av pekerverktøyet og ikonene vil erstatte behovet for mange av knappene på telefonen.

Idex har spennende løsninger på gang som vil sikre en meget brukervennlig erstatning av hittil knappeavhengige funksjoner, mener selskapets teknologidirektør Knut Riisnæs i Idex.

Han sier videre at det finnes kun et par-tre andre alternativer som er aktuelle i det samme markedssegmentet (egnet for høyvolummarkedet, med høy kvalitiet til lav produksjonskostnad) til Idex.

iMarkedet mener at Asker-baserte Idex har potensial til å bli et av de nye teknologieventyrene i Norge.

Idex følger planen - ny interessant mobilsatsing
Onsdag 27. juni 2001 kl. 13:50
Skrevet av: Inge Berge - iMarkedetIdex følger planen mot fullproduksjon i løpet av i andre kvartal 2002. Selskapet viste blant annet frem et nytt mobilkonsept på onsdagens generalforsamling.

Asker-selskapet Idex, som også har investor-edderkoppene Thomas Fussell og Robert Keith på eiersiden, hadde generalforsamling onsdag morgen. Lite nytt finansielt nytt skal ha blitt presentert av selskapet.

Det ble imidertid holdt en lengre teknologiske presentasjon på generalforsamlingen.

Interessant satsing
Idex sitter på patentet til en meget interessant teknologi. Selskapets fingreavtrykk-system bygger på at man "scanner" fingeren eller måler denne. Det gis så en ladning til fingreavtrykket.

Denne teknologien er så interessant at elektronikk- og prosessor-giganten STMicroelectronics har innledet et samarbeid med Asker-selskapet. Samarbeidet presenteres også på forsiden til hjemmesiden til det europeiske selskapet.

STMicroselectronics leverer komponenter til de fleste av mobilprodusentene i verden.

Frem mot 15. februar 2002, på Can-messen, vil ST og Idex sammen jobbe for å ferdigstille fingreavtrykk-teknologien for masseproduksjon. Selskapene selv estimerer at masseproduksjon vil starte i andre kvartal 2002.

Mobil-revolusjon
Hvis Idex får det som de vil, går det mot en liten mobil-revolusjon. Selskapet vil at nesten alle knottene på mobilterminalen skal fjernes (se bildet).

I stede for knottene skal en fingreavtrykk-sensitiv skjerm benyttes til å opererer mobil-terminalen.

Idex har en meget lang liste med konkurrenter som jobber innenfor samme felt. De fleste av disse benytter imidlertid en annen metode for å gjenkjenne fingeravtrykket.

Amerikanske Atmel nevnes som den tøffeste konkurrenten.

Lav profil
Idex holder en særdeles lav profil i forhold til andre Fussell/Keith-investeringer.

- Vi synes dette er behagelig, sier Idex-sjef Andrew Heap til iMarkedet.

- Kommer dere til å profilere dere mer i finansmarkedet fremover?

- Vi kommer kanskje til å øke dialogen med disse aktørene i løpet av høsten, sier Heap.

Idex-aksjen steg hele 15,3 prosent etter generalforsamlingen onsdag.

Tergaard
18.07.2001 12:16
#4

Endre
Mer info, sjekk url'en....

http://eu.st.com/stonline/press/magazine/challeng/2ndedi01/chal05.htm


[Endret 18.07.01 12:16 av Tergaard]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS