Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
cash7374
08:30
11.03.2015
#109

Blir spennende å se responsen i markedet idag. Tror det blir stor oppgang!
safman
08:42
11.03.2015
#1829

Denne freden er i beste fall en våpenhvile i 3 år. Men uroen kan bryte ut igjen.

Parat er imot at "fremmede mennesker med dårligere lønn" bemanner deres fly. Dette er en utvikling som Parat og Norwegian har liten eller ingen innvirkning på. Det pågår nå en folkevandring der folk fra hele kloden forsøker å flytte seg til Norden, - et paradis på jorden - bare for Skandinaver om det var opp til Parat.

For ti år siden hadde vi en bølge av flinke polakker som kom til Skandinavia og hele Europa for å få arbeide. I dag er mange av dem flyvere og leger og advokater i Skandinavia og hele Europa. Ps Det kom flere polakker til Ireland enn til Norge.

For Parats garantier kan man bemerke at "når kassa er tom er det heller ikke penger til pilotene". Vi får håpe det ikke skjer.

Det er både pakkiser og polakker blant flygerne, tannlegene, ingeniørene etc. De klarer seg (ofte) med mindre lønn, og det kan påvirke også pilotenes lønn.

"Når den kalde vinden av konkurranse blåser, så faller prisene", også for piloter.
skipper*
09:42
11.03.2015
#11283

Ikke rart at Norwegian stiger på børs etter slike gode nyheter :

Nye gebyrer hos Norwegian :-)

Lurer på om SAS kommer etter ?
highlander
15:41
17.03.2015
#4031

Ikke bare Norwegian som sliter med "kravstore" piloter:

Tolvte pilotstreik på ett år for Lufthansa

Pilotene i det det tyske flyselskapet Lufthansa varsler at de legger ned arbeidet på onsdag etter vedvarende uenighet i pensjonsspørsmål.

Det er ruter på kort- og mellomdistanse som vil rammes av streiken, men datterselskapene Germanwings og Eurowings, samt langdistanse, påvirkes ikke.

Lufthansa har det siste året vært rammet av en rekke streiker. Ifølge check-in.dk er dette tolvte gang på mindre enn ett år at pilotene i Lufthansa legger ned arbeidet i en avgrenset periode på ett til to døgn.

Senest i forrige uke avsluttet pilotene i Norwegian en 11 dager lang streik, men også Air France og SAS har vært rammet av streik det siste året.

Ifølge Dow Jones Newswires belastet streiker driftsresultatet til Lufthansa med 232 millioner euro i fjor.
highlander
15:44
17.03.2015
#4032

Meglerhuset Pareto kutter i estimatene på Norwegian etter streiken i selskapet, men har ikke mistet troen på flyselskapet av den grunn:

I en oppdatering tirsdag holder meglerhuset fast på en kjøpsanbefaling og kursmålet på 350 kroner.

Der kuttes estimatet for resultat per aksje i 2015 til 23 fra 29 kroner per aksje på grunn av pilotstreiken, mens estimatene for 2016-2017 kun justeres svakt ned på grunn av sterkere dollar.

Pareto tror dermed Norwegian i år vil klare å snu underskuddet som i fjor var på 30 kroner per aksje.

De første tallene som inneholder effekter av streiken kommer i april, med trafikkrapporten for mars.

For trafikktallene estimerer Pareto et fall i yielden, eller inntekter per passasjerkilometer, på 13 prosent fra mars i fjor, etter fallet på tre prosent i februar.

- Bekymringen overdrevet
Pareto deler imidlertid ikke frykten for at Norwegian kan komme i brudd med lånebetingelsene for egenkapitalen.

- Konsensusestimatene for streikekostnadene spriker på nåværende tidspunkt, og et antall markedsaktører venter at Norwegian vil bryte egenkapitalkravet på 1,5 milliarder kroner i obligasjonslånene, skriver meglerhuset.

Pareto argumenterer derimot for at den negative effekten fra streiken på egenkapitalen vil dempes av effekten fra overgang fra ytelse- til innskuddspensjon, samtidig som styrket dollar gir en positiv effekt på den bokførte verdien av selskapets egenkapital.

Ved utgangen av første kvartal vil Norwegian ha en bokført egenkapital på 1,9 milliarder kroner, estimerer Pareto.

- Vi vurderer bekymringen knyttet til lånebetingelsene å være overdrevet, og ser fortsatt støtte til tesen om en bedret yield-trend fra andre kvartal 2015, konkluderer Pareto.
highlander
10:00
10.04.2015
#4172

NAS stiger kraftig i dag, det kan skyldes bedret kabinfaktor...?

Streiken i Norwegian kostet selskapet dyrt i mars, viser en fersk trafikkrapport fredag.

Den elleve dager lange pilotstreiken ga en «streikeregning» på totalt rundt 350 millioner kroner, opplyser Norwegian.

Om lag 120 millioner knyttes til tap av inntekter grunnet kansellerte flyvninger, mens ekstrakostnadene beløper seg til 110 millioner kroner og tapte bestillinger er estimert til 120 millioner for mars og april.

- Streiken blant de skandinaviske pilotene påførte Norwegian svært store kostnader. Dette er tap og inntektsbortfall vi må leve med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Heldigvis fortsetter vi å tiltrekke oss mange nye kunder i Europa og USA som oppveier for at kundene i Skandinavia så seg nødt til å fly med konkurrentene. Hadde vi ikke hatt en så stor kundemasse og mange hardt arbeidende medarbeidere også utenfor Skandinavia ville situasjonen vært enda vanskeligere, legger Kjos til.

I løpet av måneden fraktet Norwegian 1,73 millioner passasjerer, en nedgang på fire prosent fra samme måned i fjor.

Kabinfaktoren, eller fyllingsgraden, ble imidlertid bedret med 6,4 prosentpoeng til 84,2 prosent, ettersom passasjertrafikken steg og kapasiteten falt.

I perioden falt estimert RASK, eller inntekter per setekilometer, med tre prosent til 0,39 kroner, mens yielden, eller inntekter per passasjerkilometer, var opp fem prosent til 0,33 kroner.

Gjennomsnittlig flydistanse økte samtidig med ni prosent.

I tillegg kom påskeutfarten i mars i år. Det gir en positiv effekt på tallene.

Endret 10.04.2015 10:01 av highlander
highlander
11:36
20.04.2015
#4232

DnB jekker opp Norwegian-kursmål

Etter en gjennomgang av flyselskapet Norwegian jekker meglerhuset DnB Markets opp kursmålet til 400 fra 330 kroner med en kjøpsanbefaling på aksjen.

Det fremkommer i en aksjerapport.

- Vi har sett på leasingvirksomheten Norwegian har skissert for flyene som skal leveres i tiden fremover og ser det som sannsynlig at flåten av A320neo som vil bli levert i 2017-2022 går inn i denne modellen, skriver DNB Markets.

- Etter vårt syn vil denne utviklingen bidra til å løfte selskapets inntjening, og ikke minst kunne øke verdsettelsen som følge av en dempet samlet risikoprofil, mener meglerhuset.

I 2012 signerte Norwegian storavtaler med Boeing og Airbus om kjøp av 222 fly, hvorav 100 fly av typen Airbus A320neo.
highlander
13:04
29.04.2015
#4251

NAS tar av i dag...

I et sesongmessig svakt kvartal preget av streik leverer likevel Norwegian bedre resultater enn forventet.

I årets tre første måneder ble resultatet påvirket av pilotstreiken i Skandinavia og en svak norsk krone, mens kabinfaktoren og antall passasjerer økte, opplyser flyselskapet.

For kvartalet økte driftsinntektene til 4.034 millioner kroner fra 3.551 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet steg til minus 722 millioner kroner fra negative 777 millioner.

Samtidig ble underskuddet før skatt kuttet til 777 fra 813 millioner kroner.

Det er bedre enn analytikerne hadde ventet. Ifølge estimater innsamlet av SME Direkt var det ventet et større underskudd før skatt på 903 millioner kroner, mens det var ventet et driftsresultat på minus 845 millioner og inntekter på 3.919 millioner kroner.

- Første kvartal er normalt sesongmessig svakt og denne gangen er tallene også påvirket av den svake norske kronen mot dollar og euro. Samtidig førte pilotstreiken i Skandinavia til at vi mistet mange kunder til konkurrentene. På den positive siden er passasjerveksten utenfor Skandinavia god, ikke minst på langdistanserutene, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

I perioden økte Norwegian fyllingsgraden til 83 fra 77 prosent, mens antallet passasjerer økte med to prosent til 4,96 millioner. Samtidig var enhetskostnadene uendret på 0,45 kroner, men utenom drivstoff steg enhetskostnaden med 10 prosent.

For inneværende år guider Norwegian en produksjonsvekst (ASK) på fen prosent, inkludert langdistanse. Enhetskostnadene inkludert effekten fra pilotstreiken er ventet på 0,39 til 0,40 kroner.
highlander
13:11
29.04.2015
#4253

Med dagens oppgang har Norwegian-aksjen blitt løftet 40 prosent siden den lammende pilotstreiken som kostet 350 millioner kroner var over 10. mars.

Flyanalytikerne er lettet...

- I tillegg til at resultatene isolert sett var bedre enn ventet er det en lettelsesreaksjon i aksjen i dag. Det var mye usikkerhet før tallene, sier analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans til Nettavisen Stocklink.

- De leverer en bedre rapport enn forventet. Justert for lavere engangseffekter er ikke det underliggende avviket like stort. Kostnadene kom inn bedre enn ventet, men mye forklares av lavere hedging-tap enn det som var forhåndsannonsert, sier Fondsfinans-analytikeren, som har en nøytral anbefaling på Norwegian.

Mens Norwegian i de månedlige trafikkrapportene rapporterer om billettinntekter, er tilleggsinntekter (ancillary revenues) og kostnader punktene som kan overraske ved kvartalsrapporteringen.

I perioden var enhetskostnadene omlag uendret på 0,45 kroner, mens inntektene utenom billettsalget steg med nær 30 prosent til 676 millioner kroner.

- Ancillary revenues var fem prosent bedre enn ventet. Kostnadene falt litt tilbake, med 0,4 prosent, mens konsensus ventet at enhetskostnadene skulle stige med 1,5 prosent. Det er de viktigste årsakene til at resultatene kom inn bedre enn ventet og kursen stiger. I tillegg er det en del lettelse, sier analytiker Haakon Aschehoug i DNB Markets.

- Det er et sesongmessig svakt kvartal, det har vært en streik og folk har nesten fryktet at man skulle sette selskapet på spill. Nå skjedde ikke det, egenkapitalen er litt ned, men ikke mer enn at de klarer lånebetingelsene. Da blir det lettelse, sier Aschehoug, som har et kursmål på 400 kroner på aksjen.
highlander
22:12
08.05.2015
#4319

NAS tok av på børsen i dag, la på seg 4,4 prosent, og sluttet på 327 kr, hvilket representerer ATH.

Norwegian får luft under vingene på Oslo Børs fredag, noe som sender flyselskapets aksje til nye høyder.

Analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans peker på at Norwegian får drahjelp av at konkurrenten United Airlines stanser flyvningen mellom Oslo og New York i vinter.

- Oppgangen skyldes nok i stor grad at United Airlines vil terminere direkteflyvningene mellom New York og Oslo/Stockholm fra september til mai. Det har vært veldig sterk priskonkurranse på disse rutene, og det viser at Norwegian vinner frem i sin langdistansesatsing, sier Gjul til Nettavisen Stocklink.

Til aftenposten.no uttaler United Airlines at de funnet ut at de kan bruke flymaskinene til Oslo og Stockholm i mer lønnsomme markeder enn Skandinavia.

Siden den lammende pilotstreiken i Norwegian ble avsluttet i mars, er kursoppgangen på hele 50 prosent.

- Aksjen falt mye i forkant av, og under streiken, og har hentet seg inn slik at utviklingen er mer på linje med sektorens hittil i år. I tillegg er det positivt for Norwegian at markedsbalansen er i bedring, med bedring i kabinfaktoren og for yielden. Det er den underliggende grunnen til at aksjen er sterk, sier Fondsfinans-analytikeren.
chateau
10:00
09.05.2015
#7675

Vi skal heller ikke se vekk i fra at en mulig pilot-konflikt i SAS (ref forhandlinger) vil hjelpe på omsetningen / inntektene i NAS, slik vi så det motsatt da pilotkonflikten var i Norwegian.

Endret 09.05.2015 10:00 av chateau
highlander
17:25
12.05.2015
#4342

Relativt lett for Norwegian å skaffe finansiering, virker det som...

Norwegian låner en milliard

Flyselskapet Norwegian har hentet 1 milliard kroner gjennom plassering av usikrede obligasjoner med tre års løpetid.

Det fremkommer i en børsmelding.

Nettoprovenyet fra obligasjonsutstedelsen skal benyttes til finansiering av generelle selskapsformål.

Meglerhusene Arctic Securities, Danske Bank Markets og DNB Markets var engasjert som tilretteleggere i plasseringen.
Birdy
14:02
14.05.2015
#1075

Mulig short kandidat for meg. (var det for et par dager siden og, men prøver igjen. Teknisk sett (MACD) begynner den å bikke nedover. Olja tipper jeg skal opp rundt 75 (selvom jeg har null peil på olje, men ingen andre har vel heller det:))
highlander
11:52
04.06.2015
#4470

Kraftig bedring for Norwegian

Norwegian kan vise til kraftig bedring i trafikktallene for mai, hvor flyselskapet fraktet 2,38 millioner passasjerer.

Det er opp 13 prosent fra mai i fjor, samtidig som flyenes fyllingsgrad, eller kabinfaktor steg hele 7,9 prosentpoeng til 84,9 prosent.

Den kraftige økningen må imidlertid ses i lys av svake trafikktall i mai i fjor, skriver selskapet i en melding.

- Det er gledelig å se gode trafikktall, selv om veksten i mai fremstår som ekstra sterk i lys av det svake resultatet i fjor. Ser vi bort fra dette viser trafikktallene likevel at stadig flere velger Norwegian. Vi ser også positive bookingtall fremover så langt i sommer. Det skyldes ikke minst vår satsing i det europeiske markedet og god vekst i Norwegians langdistanseoperasjon, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Sammenlignet med mai i fjor steg den totale passasjertrafikken med 19 prosent, mens den totale kapasiteten var opp åtte prosent.

Også inntektene per passasjer ble forbedret.

I perioden steg estimert RASK, eller inntekter per setekilometer, med 15 prosent til 0,36 kroner, mens yielden, eller inntekter per passasjerkilometer, var opp tre prosent til 0,42 kroner.

Gjennomsnittlig flydistanse økte samtidig med seks prosent.
Birdy
17:52
09.06.2015
#1102

HA mener vel at denne "kraftige bedringen" (sikkert fra HO) skyldes streik mai 2014.
highlander
13:40
21.06.2015
#4557

Aksjen tas inn i Dovreporteføljen kommende uke. Stig Myrseth oppgir følgende begrunnelse:

"Vi satser på at El Niño-effekten gir dårlig sommervær i Norge med et tilhørende løft for flybransjen og Norwegian."

Endret 06.07.2015 09:37 av highlander
highlander
09:39
06.07.2015
#4644

Solid økning for Norwegian

I juni fløy 2.463.239 passasjerer med Norwegian. Det tilsvarer en økning på 7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Flyene hadde en fyllingsgrad på 88 prosent i juni, noe som er 5,5 prosentpoeng høyere enn i juni i fjor. Tallet har aldri vært så høyt for juni måned før, opplyser selskapet.

- Vi er særlig godt tilfreds med utviklingen i langdistanseoperasjonen. Samtidig har vi nok også fått litt drahjelp av værgudene denne måneden ved at mange skandinaver har valgt å reise til varmere strøk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 79,6 prosent til oppsatt rutetid. Punktligheten denne måneden er ifølge Norwegian påvirket av at selskapet har hatt en innkjøringsperiode for nye handlingsselskaper. (NTB)
highlander
12:51
07.07.2015
#4656

SEB's analytiker Kenneth Sivertsen likte gårsdagens trafikktall.

Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling på Norwegian Air Shuttle, og oppjusterer kursmålet til 390 kr fra 350 kr.
Birdy
12:05
08.07.2015
#1107

Jeg liker dagens fall :)
chateau
11:14
09.07.2015
#7711

NAS:LANSERER DIREKTERUTE MELLOM LONDON OG BOSTON, OPPSTART MAI 2016

Oslo (TDN Finans): Norwegian Air Shuttle lanserer en ny langdistanselinje: London Gatwick - Boston Logan.

Det opplyses i en melding torsdag.

Norwegian vil tilby fire ukentlige flygninger mellom London Gatwick og Boston Logan Airport med oppstart fra mai 2016. Billetter vil være tilgjengelig for salg senere i år.

Norwegian er det eneste flyselskapet som flyr direkte til Boston, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Puerto Rico fra London Gatwick. I høst utvider selskapet flygninger mellom London Gatwick og New York med daglige avganger.

-Det er veldig positivt at vår langdistansesatsning på London Gatwick har blitt så godt mottatt på bare ett år. Over 200.000 passasjerer har allerede flydd med Norwegian på strekningene mellom Storbritannia og USA, og med flere Dreamlinere som fases inn neste år, kan vi lansere flere nye, spennende destinasjoner som Boston. Dette gir også flere muligheter for skandinaver som via London kan fly direkte til Boston, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en kommentar.

ØT, finans@tdn.no
Birdy
12:23
14.07.2015
#1117

Håper ikke det er meningen at denne skal tikke å gå forever. Noen som har en formening?
Birdy
13:55
14.07.2015
#1118

Sitter alle utlendingen short, og føler at de må dekke seg inn eller?
Birdy
14:54
14.07.2015
#1120

Europa ned oljerelaterte går her hjemme, og denn går også. Skjønner ingenting.
highlander
01:38
07.08.2015
#4785

NAS har hatt god kursutvinkling i det siste. Analytiker lar seg imponere av Norwegian:

- Det er ganske rått

- Vi hadde høye forhåpninger til juli, men dette var enda bedre, sier analytiker Kenneth Sivertsen i SEB til Nettavisen Stocklink.

I onsdagens trafikkrapport kan Norwegian vise til en solid måned, hvor flyselskapet fraktet nærmere 2,7 millioner passasjerer, som er ny rekord.

Analytikeren peker på utviklingen i fyllingsgraden, som steg til rekordhøye 93,8 prosent, som sterk. I tillegg steg yielden, eller inntekter per passasjerkilometer, med seks prosent.

- Vi hadde ventet flat yield. Oppgangen er drevet av mye bedre priser på langdistanse og i tillegg UK-produksjonen. På langdistanse var fyllingsgraden 97 prosent for juli. Det er ganske rått.

Meglerhuset til DNB hadde på forhånd ventet at trafikktallene ville indikere et brutto driftsresultat (EBITDA) på 647 millioner kroner for måneden, tilsvarende rundt 30 prosent av det estimerte resultatet for 2015.

- Aktivitetsnivået i juli er viktig for årsresultatet i Norwegian og implisitt EBITDA for måneden ligger etter dagens trafikktall, og basert på våre estimater, på 836 millioner kroner, skriver meglerhuset i en aksjerapport.

Tar ned veksten
I alt fløy 2,96 millioner passasjerer med Norwegian, opp åtte prosent fra juli i fjor, mens kabinfaktoren, eller fyllingsgraden, steg til 93,8 fra 88,2 prosent

- En fyllingsgrad på 94 prosent betyr at etterspørselen er like god i veletablerte markeder i Skandinavia som i nyere markeder som Storbritannia, Tyskland, Spania og USA, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Selskapets totale passasjertrafikk steg med syv prosent, mens kapasiteten økte med en prosent, noe som øker fyllingsgraden.

Etter voldsom vekst de siste årene har Norwegian i år varslet et roligere tempo.

- Man kommer fra en periode de siste årene med stor kapasitetsvekst. Siden 2010 har snittveksten vært 28 prosent. Men i år har de guidet på fem prosent vekst, sier Sivertsen.
highlander
15:57
11.08.2015
#4799

- Norwegian og Ryanair i samtaler

Ifølge Reuters skal Norwegian være i samtaler om et langdistanse-samarbeid med en rekke flyselskaper, deriblant Norwegian.

Ryanair-sjef Michael O'Leary sier til Reuters mandag at flyselskapet er i samtaler med blant annet eieren av British Airways, IAG, om å tilby overføringsforbindelser for konkurrentenes langdistanseruter for første gang.

I tillegg er selskapet i samtaler med AER Lingus, og også med Portugals TAP, Norwegian og Virgin Atlantic. For Norwegian dreier samtalene seg om langsistanseflyvningene ved Londons Gatwick.

- Hva vi ser over de neste fem, ti årene, er at vi blir en tilbyder for andre langdistanseselskaper, sier O'Leary i intervjuet med nyhetsbyrået.

Overfor Bloomberg bekrefter talsmann Robin Kiely uttalelsene tirsdag. Talsmannen sier Ryanairs kortdistanseruter vil kunne bli koblet opp med langdistanserutene til partnerselskaper.

Samarbeidet kan ifølge Ryanair begynne så tidlig som den kommende vinteren.

- Det vi har sagt er at vi samarbeider mer enn gjerne med alle som flyr til Gatwick, inkludert Ryanair og Easyjet, om løsningen Gatwick Connect - en transittjeneste, som flere flyselskaper allerede benytter seg av. Mange kunder benytter seg av dette allerede, hvor de flyr inn med for eksempel Ryanair eller Easyjet til Gatwick, og videre til New York, Los Angeles eller Fort Lauderdale med oss, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Nettavisen

- Det er et enormt potensiale i denne løsningen for flyselskaper som ikke er medlem av en allianse og for passasjerer som ønsker å fly billig. Vi har sagt til alle som flyr til og fra Gatwick at vi gjerne samarbeider mer om dette. Gatwick spiller en sentral rolle i Norwegians internasjonale strategi. Vi har store planer om mange nye ruter fra London, så en videreutvikling av Gatwick Connect som gjør at passasjerer med andre selskap enkelt kan hoppe videre med Norwegian ut i verden er svært attraktivt, sier kommunikasjonssjefen.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter