Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Schibsted - god og gammel
Schibsted - god og gammel
highlander
15:18 23.01.2018
#7980

Schibsted har en god dag på børsen i dag.

Ifølge Reuters har storbanken Goldman Sachs tirsdag lagt aksjen i sin «Conviction Buy List». Banken har et kursmål på 339 kroner per aksje, noe som tilsvarer en oppside på 32 prosent fra dagens nivå.

Banken venter at marginene vil vokse de neste to årene gjennom redusert tap på investeringsfasen og lavere teknologikostnader.

Ifølge Goldman Sachs har truslene fra mobile apper falt tilbake, selv om Facebook Marketplace innebærer en langsiktig risiko. (Kilde: Reuters, HO)
highlander
12:58 25.01.2018
#7997

Også Deutsche Bank er mer positiv til Schibsted og anbefaler kjøp, samtidig som kursmålet heves fra 250 til 290 kr.
highlander
13:56 08.02.2018
#8157

Schibsted faller på tall som kom inn markant dårligere enn forventet:

Selskapet melder om et resultat etter skatt på 207 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 94 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 293 millioner kroner.

Resultat per aksje ble 0,85 kroner, mot 0,36 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var på 1,30 kroner.

Resultatet før skatt ble 414 millioner kroner, sammenlignet med 288 millioner kroner i fjor og ventet 510 millioner kroner.

Driftsresultatet ble 479 millioner kroner, mot 295 millioner kroner året før. Estimatet ifølge nyhetsbyrået var på 532 millioner kroner.

Driftsinntektene beløp seg til 4.455 millioner kroner, sammenlignet med 4.059 millioner kroner i 4. kvartal 2016. Forventningen var på 4.470 millioner kroner.

Selskapets konsernsjef kommer imidlertid med noen optimistiske uttalelser:

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted uttalte på selskapets kvartalspresentasjon torsdag at selskapet ser fortsatt høye marginer i etablerte markeder, gitt god topplinjeutvikling, melder TDN Direkt.

- De vi har solide og ledende posisjoner, som Norge, Frankrike og Sverige, så tror vi at dersom vi klarer å utvikle topplinjen på en god måte at vi kommer til å ha gode marginer fremover. Vi gir ikke direkte marginguiding, men vi kommer til å ha gode marginer fremover, sa Ryssdal.

I øvrige land som Italia, Østerrike er den samlede porteføljen blitt litt mer positiv. Ryssdal sa videre at tapene vil gå nedover for prosjekter i investeringsfasen.

- Vi har sagt tidligere at tapene kommer til å gå ned, og det kommer til å fortsette. Men i 2016 hadde vi tap på 95 millioner euro, og så sa vi at det kommer til å gå «significantly down». Når vi da fikk 80 millioner i tap, fikk mye tyn fordi vi hadde brukt ordet «significant». Men vi må operere i de markedene vi er, og den virkeligheten er ikke noe regneark, så vi har blitt mer forsiktig i formuleringene nå. Men det kommer til å gå ned, det er helt tydelig, sa Ryssdal ifølge nyhetsbyrået. (Kilde: TDN, HO)

Tipper vi får se en del nedjusteringer av kursmål i kjølvannet av dette...
highlander
10:22 16.04.2018
#9153

DNB Markets nedjusterer kursmålet i Schibsted, foran kvartalstallene som kommer 3. mai:

Meglerhuset skriver: «Verdsettelsene innen sektoren har kommet ned og etter en oppdatering av estimatene justerer vi vårt estimat for summen-av-delene ned.»

DNB venter EBITDA på 611 millioner, mot en konsensus på 672 millioner kroner.

Kursmålet reduseres fra 240 til 220 kroner per aksje.
highlander
08:00 03.05.2018
#9716

Schibsted har kommet med sie førstekvartalstall torsdag morgen (klikk her for lenke til Q1-rapport og -presentasjon). Selskapet leverer noe dårligere enn forventet:

Schibsted fikk en ebitda på 610 millioner kroner i første kvartal 2018, mot en ebitda på 434 millioner kroner i samme periode året før.

På forhånd var det ventet en ebitda på 639 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Direkt.

Driftsresultatet kom på 417 millioner kroner, mot 228 millioner kroner samme periode året før, og ventet 464 millioner kroner.

Driftsinntektene ble 4.357 millioner kroner (4.000), mot ventet 4.318 millioner kroner.

Resultat før skatt ble 389 millioner kroner i kvartalet, mot 216 millioner kroner samme periode året før og ventet 439 millioner. (TDN)

Schibsted øker inntektene fra sin medievirksomhet, men marginene er svakere enn på samme tid i fjor, ifølge E24.

Driftsinntektene fra publiseringsvirksomheten i perioden ble 2.024 millioner kroner, opp fra 1.964 millioner. En økning i nettinntektene på 15 prosent mer enn oppveide svakere inntekter «offline».

Brutto driftsresultat fra virksomhetsområdet ble 113 millioner, ned fra 157 millioner. Dette gir en ebitda-margin på seks prosent, et fall fra åtte prosent.

Flaggskipet VG økte også inntektene med tre prosent til 443 millioner, og har tilsvarende vekst på nett som i konsernet. Her falt imidlertid papirinntektene med åtte prosent. Dette gir den norske storavisen et brutto driftsresultat på 80 millioner, åtte millioner lavere enn i første kvartal 2017. Ebitda-marginene ble med dette 18 prosent, ned fra 21 prosent.
highlander
09:32 03.05.2018
#9745

Her bommet Roger Berntsen ganske grovt. Han trodde på bakgrunn av tallene at Schibsted ville falle cirka 0,7 % på åpningen i dag...

I skrivende stund er aksjen ned hele 6,45 % og sist omsatt 226,40 kr.
highlander
09:59 03.05.2018
#9748

EUs forordning for personvern, GDPR, endrer annonseringslandskapet i Europa, men Schibsted er godt posisjonert.

Det sier direktør for Markedsplasser Sondre Gravir i Schibsted Media Group på selskapets kvartalspresentasjon torsdag.

- Med vår sterke trafikkgenerering, gode vertikale posisjoner og innhenting av data er vi godt posisjonert til å forbli en sterk aktør i annonseringsmarkedet fremover, sier han.

Schibsted har levert sterk vekst i Frankrike gjennom markedsplassen Leboncoin den seneste tiden, og vil fortsette å gjøre det fremover.

- Veksthistorien har nettopp startet (..) Det er trygt å si at Leboncoin fyrer på alle sylindre for øyeblikket, sier han, og trekker blant annet frem sterk trafikkvekst, og en vekst i leads på 25 prosent.

I tillegg ser samarbeidet mellom Leboncoin og nylig kjøpte A Vendre A Louer ut til å fungere bra, ifølge Gravir. (TDN)
highlander
11:32 03.05.2018
#9764

Tross vesentlig høyere lønnsomhet og økende strategisk satsing på markedsplasser relativt til mediehus vil Schibsted beholde den eksisterende konsernstrukturen fremover, ifølge konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

-Det vi har sagt at vi ser et godt samarbeid mellom divisjonene. Særlig nå i den nye digitale verden, der det blant annet er store fordeler ved å samarbeide på annonsesiden i Norge og Sverige, så vi ser gode grunner til å fortsette konsernet som det er i dag, sier han til TDN Direkt etter selskapets kvartalspresentasjon torsdag. (TDN)
highlander
11:39 03.05.2018
#9766

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities mener høye markedsforventninger før førstekvartalsrapporten og resultater, som ved første øyekast virket betydelig lavere enn forventningene, påvirker Schibsted-aksjen negativt torsdag.

- Jeg tror kursnedgangen er en kjøpsmulighet, da justert for en negativ engangseffekt som følge av IFRS 15 var ebitda egentlig kun 1 prosent under konsensus. Denne regnskapsstandarden vil ha en nøytral effekt i andre og tredje kvartal og en mindre positiv effekt i fjerde kvartal, sier hun til TDN Direkt torsdag.

Rubrikksidene i Frankrike (Leboncoin), Spania, og Brasil (OLX) var bedre enn ventet, mens sidene i Sverige (Blocket) og Norge (Finn) og avisene leverte svakere tall enn ventet, påpeker Arctic-analytikeren, som legger til at Schibsted gjentar guiding med solid online rubrikkvekst med en bedring i Sverige inn i andre kvartal og kvantifiserer nå investeringskostnadene med en guidingen på rundt 5-10 millioner euro lavere enn konsensus.

Pareto Securities mener samlet sett at Schibsted-rapporten var litt på den svake siden, tynget av svakere marginer innen Publishing-virksomheten. På den positive siden trekker meglerhuset frem at Schibsted nå guider investeringsfase-tap på 40-50 millioner euro for 2018, mot konsensusforventingen på 52 millioner euro.

DNB Markets fremhever at dagens førstekvartalsrapport fra Schibsted viste en omsetning rundt en prosent over både meglerhusets og konsensus estimater, samtidig som ebitda kom inn på linje med DNBs estimat, men dermed også fem prosent lavere enn konsensusforventningene.

Resultatutviklingen innen online-annonsering ligger på nivå med forventningene, mens Publishing-virksomheten på tross av høyere omsetning enn ventet, kom inn med en lavere margin, påpeker DNB Markets, som venter et svakt press ned på konsensusestimatene etter rapporten.

Arctic vil trolig gjør mindre estimatendringer etter dagens kvartalsrapport.

- Vi vil mest sannsynlig gjøre mindre estimatendringer og beholde kjøpsanbefaling på aksjen. Dette på grunn av vi venter vekst i fri kontantstrøm drevet av online rubrikk og lavere investeringskostnader, samt mulig strukturelle endringer deriblant nedsalg i ikke-kjerneområder, oppkjøp i eksisterende markeder og en mulig børsnotering av Naspers sin rubrikk-virksomhet som kan gi en høyere verdi på sidene de har sammen med Schibsted, sier Trondsen til TDN Direkt. (TDN)

Endret 03.05.2018 11:39 av highlander
highlander
11:45 03.05.2018
#9768

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sier planen for monetisering av OLX-plattformen går etter planen, og fremgangsmåten kan ifølge ham sammenlignes med datterselskapet Leboncoin i Frankrike, men han vil ikke vil si hvor lang tid det vil ta før OLX kan oppnå lignende lønnsomhet.

Schibsteds resultatrapport for første kvartal 2018 viste en positiv utvikling for datterselskapet OLX i Brasil, der Schibsted eier 50 prosent. OLX hadde syv millioner aktive daglige brukere i kvartalet og har vokst til å bli den 15. største nettsiden i landet.

- Vi begynte med monetiseringen for halvannet år siden ved å ta betalt fra bilforhandlere og eiendomsmeglere, så det går etter planen. Vi viser i dag at Brasil hadde en god utvikling i første kvartal. Vi følger oppskriften vi har brukt i andre land, og det fungerer bra. Den kan sammenlignes med for eksempel Leboncoin, der vi først gikk inn med gratis annonsering for bilforhandlere og profesjonelle kunder, og deretter begynte å ta oss betalt, sier konsernsjefen til TDN Direkt etter Schibsteds kvartalspresentasjon torsdag.

Hvor lang tid vil det ta før OLX kan oppnå lignende marginer som Leboncoin?

- Det er farlig å stå her og si det, men sånn som det ser ut nå ser det positivt ut, sier han.

Under spørsmålsrunden etter presentasjonen fikk Schibsted-ledelsen spørsmål om forventninger til marginer fremover for OLX, og om det er noen grunn til at selskapet ikke skulle kunne oppnå samme suksess som den russiske markedsplassen Avito har oppnådd i Russland.

- Vi skulle gjerne klart å gjøre det. Vi mener Brasil har et stort potensial, med noen av de samme kjennetegnene som vi ser i Russland. På den andre siden er vi nok minst 2-3 år bak med hensyn til plattformens utvikling og modenhet. Men vi har en god margin, og lønnsomhet i første kvartal, så det er bra, svarte finansdirektør Trond Berger i Schibsted.

Når det gjelder bruttomarginen fremover for Leboncoin ville ikke Berger gi noen spesifikk guiding, og sa at den varierer fra kvartal til kvartal, blant annet som følge av markedsføringskostnader, men at selskapet generelt er fornøyd. (TDN)
highlander
13:32 06.06.2018
#10371

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
15:12 12.06.2018
#10465

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
21:49 12.07.2018
#11043

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:17 17.07.2018
#11115

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:34 18.07.2018
#11122

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:48 18.07.2018
#11129

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:53 19.07.2018
#11152

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter