Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Norsk Hydro III
Norsk Hydro III
highlander
15:36 11.06.2018
#10445

To av de syv produksjonslinjene ved Norsk Hydros Alunorte-anlegg i Brasil er nå ikke i bruk, men holdes varme.

Det sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro til TDN Direkt mandag.

De resterende fem linjene drives med redusert kapasitet, for å overholde pålegget om 50 prosent produksjonskutt.

- To av produksjonslinjene er ikke i bruk, men holdes varme og er ikke stengt helt ned. Det er en måte å drive det på som gjør at vi raskere kan starte opp full produksjon når vi får tillatelse til det, sier Molland.

Det betyr at selskapet ikke lenger rullerer produksjonen mellom de forskjellige produksjonslinjene.

- Ved å ikke rullere lengre blir det mindre belastning. Dette er en bedre måte å drive det på enn slik vi gjorde det i starten, sier han.

Med dagens ordning vil det ta rundt en måned å starte opp full produksjon ved anlegget, mot to til tre måneder ved en kald nedstengning.

Han sier produksjonsbeslutningene vil avhenge av forhandlingene med myndighetene.

- I og med at forhandlingene går videre så velger vi å gjøre det på denne måten. Hvis forhandlingene skulle stoppe opp vil vi ta en ny vurdering på det, sier han.

Flere offentlige instanser har bekreftet at det ikke var noe oversvømmelse fra anleggene i Alunorte, i tråd med konklusjonen på rapporten Hydro la frem 9. april, sier Molland.

- Det er flere og flere personer i ulike offentlige settinger som bekrefter at det ikke har vært utslipp fra deponiene, som er i tråd med den virkelighetsoppfatningen vi la frem 9 april, sier han.

Han sier forhandlingene nå dreier seg blant annet om dokumentering av anleggenes tilstand, og tiltak for lokalbefolkningen.

- Å sikre integriteten i anlegget var et av kravene fra myndighetene for å kunne starte opp full produksjon ved Alunorte, men det finnes ikke noen definert liste for hva som skal til. Vi fortsetter dialogen, sier Molland. (TDN)
highlander
15:13 12.06.2018
#10466

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro er optimistisk med sikte på å finne en løsning knyttet til produksjon ved Alunorte. Det skriver Bloomberg News tirsdag.

- Det som betyr noe for oss nå, er at vi fortsetter den konstruktive dialogen med myndighetene, og at det beveger seg i riktig retning. Jeg er optimistisk med sikte på å finne en løsning, men det er vanskelig å si nøyaktig når den vil komme, sier han.

Videre sier Brandtzæg at innføringen av importtariffer på aluminium i USA har påvirket Hydros virksomhet, men at aluminiumsprisen i USA har steget til et nivå som kompenserer for hele tariffen, fordi den marginaltonnasjen uansett kommer fra land utenfor USA, ifølge nyhetsbyrået.

Brandtzæg sier at det hovedsakelig er salget fra Qatar som har blitt påvirket av tariffene. (Bloomberg, TDN)
eshuse
12:08 15.06.2018
#2692

Statsadvokaten i Brasil: – Veldig nær en avtale med Hydro

Kun ett punkt gjenstår i avtaleforhandlingene, ifølge statsadvokaten.

– Hydro har gått med på de fleste av kravene. Vi er nå veldig nær en avtale, sier Ubiratan Cazetta.
OldNick
08:14 27.06.2018
#20291

NHY: Norsk Hydro - Hydros teknologipilot på Karmøy i full produksjon

Børsmelding
27.06.2018

Alle de 60 elektrolysecellene er nå i drift i Hydros pilotanlegg på Karmøy, der Hydro skal industrialisere verdens mest klima- og energieffektive teknologi for aluminiumproduksjon.

- Vi ønsker å være globalt ledende innen teknologi og innovasjon i vår bransje, og teknologipiloten på Karmøy bidrar til å realisere denne ambisjonen og sikrer at det norske teknologimiljøet forblir globalt ledende innen bærekraftig aluminiumproduksjon, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Teknologien som testes på Karmøy, gir de laveste CO2-utslippene og et energiforbruk ved produksjon som er 15 % lavere enn verdensgjennomsnittet innen aluminiumproduksjon.

Teknologien består av 48 elektrolyseceller med HAL4e-teknologi (12,3 kWh/kg) og 12 celler med HAL4e Ultra-teknologi (11,5-11,8 kWh/kg). Dette er godt under verdensgjennomsnittet på 14,1 kWh/kg aluminium and Hydros eget gjennomsnitt på 13,8 kWh/kg aluminium.

Den første cellen ble startet i januar, mens den siste ble startet tirsdag denne uken. Under oppstarten har Hydro tilpasset utstyret som støtter cellene, og gradvis økt aluminiumproduksjonen. Sterke magnetfelt og ny grad av driftspresisjon er de viktigste utfordringene som har vært håndtert.

- Oppstarten av teknologianlegget har vært et viktig skritt for organisasjonen, og de gode resultatene så langt lover godt for den neste fasen, der teknologien vil bli verifisert i fullskala drift, sier Hilde Merete Aasheim, som leder Hydros forretningsområde Primærmetall.

Flere av elementene i teknologien kan brukes til å redusere energiforbruk og forbedre produktivitet ved eksisterende anlegg. Teknologiske ringvirkninger ved eksisterende produksjonslinjer i Hydro vil bidra til å realisere Hydros ambisjon om en økning i årlig kapasitet på 200 000 tonn fra 2015 til 2025.

De samlede kostnadene til teknologipiloten er 4,3 milliarder kroner, hvorav rundt 1,6 milliarder kroner dekkes av støtte fra Enovas program for støtte til ny energi- og klimateknologi i industrien. Innovasjon Norge bidro med 22,5 millioner kroner i den tidlige utviklingen av pilotanlegget.

Kontakt:
Investorkontakt: Stian Hasle, Mob: +47 9773 6022, Stian.Hasle@hydro.com
Pressekontakt: Halvor Molland, Mob: +47 9297 9797, Halvor.Molland@hydro.com
highlander
13:53 29.06.2018
#10796

Nordea Markets gjentar kjøp av Norsk Hydro før Q2-presentasjonen. Kursmålet holdes uendret på 60 kr.
OldNick
13:13 02.07.2018
#20323

Norsk Hydro inngår avtale om å kjøpt kraftproduksjonen fra et nytt, norsk vindkraftverk på Jæren.

Tonstad Vindpark AS er et stort (etter norske forhold) vindkraftverk med 200 MW peak kapasitet, får installert 51 Siemens Gamesa turbiner (ca. 4MW-turbiner) og de regner med skal produserer 700 GWh/år (optimistisk, det betyr 40% kap.faktor).


NHY: Norsk Hydro inngår ny langsiktig kraftavtale for norsk aluminiumportefølje

Børsmelding
02.07.2018

Aluminiumselskapet Norsk Hydro ASAs heleide datterselskap Hydro Energi AS har signert en langsiktig kraftavtale med Tonstad Vindpark AS.

Tonstad Vindpark AS er eid av det fransk-eide kraftselskapet Engie og SUSI Partners, et sveitsisk investeringsfond som spesialiserer seg på bærekraftig energi-infrastruktur.

Kontrakten går over 25 år, for perioden 2020 til 2045. Hydro Energi AS vil kjøpe 100% av produksjonen fra vindparken og vil håndtere balansering og nominering i kontraktens løpetid.

Tonstad Vindpark AS er en planlagt landbasert vindpark i Sirdal og Flekkefjord i Sør-Norge (NO2) med en installert kapasitet på 208 MW og en estimert årlig produksjon på 0.7 terrawatt-timer.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumverk i Norge.

Investorkontakt: Stian Hasle, tel. +47 9773 6022, E-mail: Stian.Hasle@hydro.com
Pressekontakt: Øyvind Breivik, tel. +47 4022 6686, E-mail: Oyvind.Breivik@hydro.com
______

Tronstad Vindpark AS er eid 20% av Engie, et fransk energiselskap (het tidligere GDF Suez) som kjøpte prosjektet av Havgul AS (et norsk vindkraft-selskap) og er utvikleren (og operatøren), og 80% av SUSI Renewable Energy Fund II, som ser ut til å være et tysk investeringsfond for fornybar energi (det finnes flust med dem).

ENGIE and SUSI to construct 208 MW Norwegian wind farm

Engie PR
July 02, 2018
highlander
15:35 02.07.2018
#10836

Mer "spetakkel" fra Brasil:

Hydro Alunorte analyserer ikke utslippene av tungmetaller i Pará-elven ifølge en kommisjon nedsatt av myndighetene for å undersøke saken der Norsk Hydro er anklagd for utslipp ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.

Det skriver flere brasilianske medier fredag.

Torsdag forrige uke ble det avholdt en høring i regi av den nevnte kommisjonen (Comisso Parlamentar de Inquérito, CPI) der blant annet miljøkonsulentselskapet SGW Services som er engasjert av Hydro for å utføre en uavhengig gjennomgang ved Alunorte måtte svare på spørsmål.

I tillegg var forskere fra Federal University of Pará (UFPA), Evandro Chagas Institute (IEC) og Renato Chaves Expertise Center (CPRC) tilstede og svarte på spørsmål under høringen, skriver Brasil de Fato.

Avisen skriver at CPI hevder at Hydro ikke analyserer utslippet av tungmetaller i Pará-elven, noe kommisjonens leder Celso Sabino mener medfører at elvens vann har et av de høyeste innholdene av tungmetaller.

Avisen skriver videre at SGWs Andrea Barbin Aluani bekrefter at selskapet ikke kontrollerer tungmetall-nivået, som konsentrasjonen av bly og aluminium, i vannet der lokalbefolkningen bor. Dette skal være forespurt av miljømyndighetene Semas.

Videre går det frem at CPI ventes å fullføre en forskningsrapport i september, der blant annet uttalelser fra høringen vil inngå. For øvrig skal konsernsjef Svein Richard Brandtzæg angivelig holde en telefonkonferanse 30. juli der han skal adressere saken. (TDN)
highlander
14:12 06.07.2018
#10934

Den kinesiske aluminaprodusenten Luoyang Heungkong Wanji Aluminium annonserte fredag at de kutter aluminaproduksjonen med 680.000 tonn årlig, skriver Reuters.

Viseadministrerende direktør Wu Xingzhong ved annlegget sier til Reuters at aluminaprisene på den ene siden er lave, og legger til at på den andre siden er det fordi det ikke er noe bauxitt.

Torsdag annonserte statseide Chalco at de vil kutte 770.000 tonn årlig aluminaproduksjonskapasitet ved Sanxi New Material-anlegget, grunnet lave priser og høye bauxitt-priser.

Produksjon i Shanxi-provinsen var et av hovedtemaene i Kinas tre-års initiativ Gjør himmelen blå igjen, som skal blant annet forbedre luftkvalitet og forurensningsfrie dager, skriver Shanghai Metal Markets ifølge Alcircle.com.

Videre meldes det om vedlikehold ved flere aluminaanlegg i Shanxi-provinsen noe som trolig vil redusere produksjonen ytterligere. (Reuters, TDN)
highlander
13:48 09.07.2018
#10970

Hydro vil ha en bit av milliardmarkedet for utbygging av vindkraft.

Nå går selskapet sammen med en veteran i bransjen og etablerer et nytt selskap, ifølge DN.
highlander
13:34 19.07.2018
#11149

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:06 20.07.2018
#11185

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:26 24.07.2018
#11241

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:33 24.07.2018
#11243

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:09 25.07.2018
#11268

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
12:57 27.07.2018
#11306

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
10:55 02.08.2018
#11435

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
08:51 07.08.2018
#11517

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
09:20 08.08.2018
#11558

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
23:06 08.08.2018
#20507

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
18:23 09.08.2018
#11582

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
13:52 14.08.2018
#20527

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
16:45 14.08.2018
#11693

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
09:25 15.08.2018
#11713

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
08:19 30.08.2018
#11968

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
08:27 30.08.2018
#11970

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter