Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Norsk Hydro III
Norsk Hydro III
highlander
15:36
11.06.2018
#10445

To av de syv produksjonslinjene ved Norsk Hydros Alunorte-anlegg i Brasil er nå ikke i bruk, men holdes varme.

Det sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro til TDN Direkt mandag.

De resterende fem linjene drives med redusert kapasitet, for å overholde pålegget om 50 prosent produksjonskutt.

- To av produksjonslinjene er ikke i bruk, men holdes varme og er ikke stengt helt ned. Det er en måte å drive det på som gjør at vi raskere kan starte opp full produksjon når vi får tillatelse til det, sier Molland.

Det betyr at selskapet ikke lenger rullerer produksjonen mellom de forskjellige produksjonslinjene.

- Ved å ikke rullere lengre blir det mindre belastning. Dette er en bedre måte å drive det på enn slik vi gjorde det i starten, sier han.

Med dagens ordning vil det ta rundt en måned å starte opp full produksjon ved anlegget, mot to til tre måneder ved en kald nedstengning.

Han sier produksjonsbeslutningene vil avhenge av forhandlingene med myndighetene.

- I og med at forhandlingene går videre så velger vi å gjøre det på denne måten. Hvis forhandlingene skulle stoppe opp vil vi ta en ny vurdering på det, sier han.

Flere offentlige instanser har bekreftet at det ikke var noe oversvømmelse fra anleggene i Alunorte, i tråd med konklusjonen på rapporten Hydro la frem 9. april, sier Molland.

- Det er flere og flere personer i ulike offentlige settinger som bekrefter at det ikke har vært utslipp fra deponiene, som er i tråd med den virkelighetsoppfatningen vi la frem 9 april, sier han.

Han sier forhandlingene nå dreier seg blant annet om dokumentering av anleggenes tilstand, og tiltak for lokalbefolkningen.

- Å sikre integriteten i anlegget var et av kravene fra myndighetene for å kunne starte opp full produksjon ved Alunorte, men det finnes ikke noen definert liste for hva som skal til. Vi fortsetter dialogen, sier Molland. (TDN)
highlander
15:13
12.06.2018
#10466

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro er optimistisk med sikte på å finne en løsning knyttet til produksjon ved Alunorte. Det skriver Bloomberg News tirsdag.

- Det som betyr noe for oss nå, er at vi fortsetter den konstruktive dialogen med myndighetene, og at det beveger seg i riktig retning. Jeg er optimistisk med sikte på å finne en løsning, men det er vanskelig å si nøyaktig når den vil komme, sier han.

Videre sier Brandtzæg at innføringen av importtariffer på aluminium i USA har påvirket Hydros virksomhet, men at aluminiumsprisen i USA har steget til et nivå som kompenserer for hele tariffen, fordi den marginaltonnasjen uansett kommer fra land utenfor USA, ifølge nyhetsbyrået.

Brandtzæg sier at det hovedsakelig er salget fra Qatar som har blitt påvirket av tariffene. (Bloomberg, TDN)
eshuse
12:08
15.06.2018
#2692

Statsadvokaten i Brasil: – Veldig nær en avtale med Hydro

Kun ett punkt gjenstår i avtaleforhandlingene, ifølge statsadvokaten.

– Hydro har gått med på de fleste av kravene. Vi er nå veldig nær en avtale, sier Ubiratan Cazetta.
OldNick
08:14
27.06.2018
#20291

NHY: Norsk Hydro - Hydros teknologipilot på Karmøy i full produksjon

Børsmelding
27.06.2018

Alle de 60 elektrolysecellene er nå i drift i Hydros pilotanlegg på Karmøy, der Hydro skal industrialisere verdens mest klima- og energieffektive teknologi for aluminiumproduksjon.

- Vi ønsker å være globalt ledende innen teknologi og innovasjon i vår bransje, og teknologipiloten på Karmøy bidrar til å realisere denne ambisjonen og sikrer at det norske teknologimiljøet forblir globalt ledende innen bærekraftig aluminiumproduksjon, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Teknologien som testes på Karmøy, gir de laveste CO2-utslippene og et energiforbruk ved produksjon som er 15 % lavere enn verdensgjennomsnittet innen aluminiumproduksjon.

Teknologien består av 48 elektrolyseceller med HAL4e-teknologi (12,3 kWh/kg) og 12 celler med HAL4e Ultra-teknologi (11,5-11,8 kWh/kg). Dette er godt under verdensgjennomsnittet på 14,1 kWh/kg aluminium and Hydros eget gjennomsnitt på 13,8 kWh/kg aluminium.

Den første cellen ble startet i januar, mens den siste ble startet tirsdag denne uken. Under oppstarten har Hydro tilpasset utstyret som støtter cellene, og gradvis økt aluminiumproduksjonen. Sterke magnetfelt og ny grad av driftspresisjon er de viktigste utfordringene som har vært håndtert.

- Oppstarten av teknologianlegget har vært et viktig skritt for organisasjonen, og de gode resultatene så langt lover godt for den neste fasen, der teknologien vil bli verifisert i fullskala drift, sier Hilde Merete Aasheim, som leder Hydros forretningsområde Primærmetall.

Flere av elementene i teknologien kan brukes til å redusere energiforbruk og forbedre produktivitet ved eksisterende anlegg. Teknologiske ringvirkninger ved eksisterende produksjonslinjer i Hydro vil bidra til å realisere Hydros ambisjon om en økning i årlig kapasitet på 200 000 tonn fra 2015 til 2025.

De samlede kostnadene til teknologipiloten er 4,3 milliarder kroner, hvorav rundt 1,6 milliarder kroner dekkes av støtte fra Enovas program for støtte til ny energi- og klimateknologi i industrien. Innovasjon Norge bidro med 22,5 millioner kroner i den tidlige utviklingen av pilotanlegget.

Kontakt:
Investorkontakt: Stian Hasle, Mob: +47 9773 6022, Stian.Hasle@hydro.com
Pressekontakt: Halvor Molland, Mob: +47 9297 9797, Halvor.Molland@hydro.com
highlander
13:53
29.06.2018
#10796

Nordea Markets gjentar kjøp av Norsk Hydro før Q2-presentasjonen. Kursmålet holdes uendret på 60 kr.
OldNick
13:13
02.07.2018
#20323

Norsk Hydro inngår avtale om å kjøpt kraftproduksjonen fra et nytt, norsk vindkraftverk på Jæren.

Tonstad Vindpark AS er et stort (etter norske forhold) vindkraftverk med 200 MW peak kapasitet, får installert 51 Siemens Gamesa turbiner (ca. 4MW-turbiner) og de regner med skal produserer 700 GWh/år (optimistisk, det betyr 40% kap.faktor).


NHY: Norsk Hydro inngår ny langsiktig kraftavtale for norsk aluminiumportefølje

Børsmelding
02.07.2018

Aluminiumselskapet Norsk Hydro ASAs heleide datterselskap Hydro Energi AS har signert en langsiktig kraftavtale med Tonstad Vindpark AS.

Tonstad Vindpark AS er eid av det fransk-eide kraftselskapet Engie og SUSI Partners, et sveitsisk investeringsfond som spesialiserer seg på bærekraftig energi-infrastruktur.

Kontrakten går over 25 år, for perioden 2020 til 2045. Hydro Energi AS vil kjøpe 100% av produksjonen fra vindparken og vil håndtere balansering og nominering i kontraktens løpetid.

Tonstad Vindpark AS er en planlagt landbasert vindpark i Sirdal og Flekkefjord i Sør-Norge (NO2) med en installert kapasitet på 208 MW og en estimert årlig produksjon på 0.7 terrawatt-timer.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumverk i Norge.

Investorkontakt: Stian Hasle, tel. +47 9773 6022, E-mail: Stian.Hasle@hydro.com
Pressekontakt: Øyvind Breivik, tel. +47 4022 6686, E-mail: Oyvind.Breivik@hydro.com
______

Tronstad Vindpark AS er eid 20% av Engie, et fransk energiselskap (het tidligere GDF Suez) som kjøpte prosjektet av Havgul AS (et norsk vindkraft-selskap) og er utvikleren (og operatøren), og 80% av SUSI Renewable Energy Fund II, som ser ut til å være et tysk investeringsfond for fornybar energi (det finnes flust med dem).

ENGIE and SUSI to construct 208 MW Norwegian wind farm

Engie PR
July 02, 2018
highlander
15:35
02.07.2018
#10836

Mer "spetakkel" fra Brasil:

Hydro Alunorte analyserer ikke utslippene av tungmetaller i Pará-elven ifølge en kommisjon nedsatt av myndighetene for å undersøke saken der Norsk Hydro er anklagd for utslipp ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.

Det skriver flere brasilianske medier fredag.

Torsdag forrige uke ble det avholdt en høring i regi av den nevnte kommisjonen (Comisso Parlamentar de Inquérito, CPI) der blant annet miljøkonsulentselskapet SGW Services som er engasjert av Hydro for å utføre en uavhengig gjennomgang ved Alunorte måtte svare på spørsmål.

I tillegg var forskere fra Federal University of Pará (UFPA), Evandro Chagas Institute (IEC) og Renato Chaves Expertise Center (CPRC) tilstede og svarte på spørsmål under høringen, skriver Brasil de Fato.

Avisen skriver at CPI hevder at Hydro ikke analyserer utslippet av tungmetaller i Pará-elven, noe kommisjonens leder Celso Sabino mener medfører at elvens vann har et av de høyeste innholdene av tungmetaller.

Avisen skriver videre at SGWs Andrea Barbin Aluani bekrefter at selskapet ikke kontrollerer tungmetall-nivået, som konsentrasjonen av bly og aluminium, i vannet der lokalbefolkningen bor. Dette skal være forespurt av miljømyndighetene Semas.

Videre går det frem at CPI ventes å fullføre en forskningsrapport i september, der blant annet uttalelser fra høringen vil inngå. For øvrig skal konsernsjef Svein Richard Brandtzæg angivelig holde en telefonkonferanse 30. juli der han skal adressere saken. (TDN)
highlander
14:12
06.07.2018
#10934

Den kinesiske aluminaprodusenten Luoyang Heungkong Wanji Aluminium annonserte fredag at de kutter aluminaproduksjonen med 680.000 tonn årlig, skriver Reuters.

Viseadministrerende direktør Wu Xingzhong ved annlegget sier til Reuters at aluminaprisene på den ene siden er lave, og legger til at på den andre siden er det fordi det ikke er noe bauxitt.

Torsdag annonserte statseide Chalco at de vil kutte 770.000 tonn årlig aluminaproduksjonskapasitet ved Sanxi New Material-anlegget, grunnet lave priser og høye bauxitt-priser.

Produksjon i Shanxi-provinsen var et av hovedtemaene i Kinas tre-års initiativ Gjør himmelen blå igjen, som skal blant annet forbedre luftkvalitet og forurensningsfrie dager, skriver Shanghai Metal Markets ifølge Alcircle.com.

Videre meldes det om vedlikehold ved flere aluminaanlegg i Shanxi-provinsen noe som trolig vil redusere produksjonen ytterligere. (Reuters, TDN)
highlander
13:48
09.07.2018
#10970

Hydro vil ha en bit av milliardmarkedet for utbygging av vindkraft.

Nå går selskapet sammen med en veteran i bransjen og etablerer et nytt selskap, ifølge DN.
highlander
13:34
19.07.2018
#11149

Norsk Hydros heleide datterselskap Hydro Energi har signert en langsiktig vindkraftavtale på 29 år med Green Investment Group, ifølge en melding torsdag.

Avtalen, som omfatter bygging av en ny vindpark nær Sundsvall og Østersund i Sverige (SE2), sikrer årlig leveranse av 0,3 terrawatt-timer (TWh) kraft fra 2021 til 2031 og 0,55 TWh kraft fra 2031 til 2050, opplyses det.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumverk i Norge. (TDN)
highlander
14:06
20.07.2018
#11185

Norsk Hydro ventes å legge frem et underliggende driftsresultat på 2.715 millioner kroner av en omsetning på 40.081 millioner kroner i andre kvartal 2018.

Det viser gjennomsnittet av *) åtte estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.

Norsk Hydro har tidligere publisert estimater selskapet selv har hentet inn fra 14 analytikere, der det underliggende driftsresultatet var ventet til 2.870 millioner kroner i andre kvartal 2018 (TDN Direkt-artikkel 18.07.2018).


I 2018 ventes et underliggende driftsresultat på 11.520 millioner kroner. Underliggende driftsresultat ventes stige til 15.033 millioner kroner i 2019. I 2020 ventes det underliggende driftsresultatet til 15.503 millioner kroner.

Analytikerne venter en gjennomsnittlig realisert LME-aluminiumpris på 2.139 dollar pr tonn i første kvartal, mens prisen inkludert premie anslås til 2.425 dollar pr tonn i kvartalet.

For 2018 ventes det i gjennomsnitt en realisert LME-aluminiumspris på 2.196 dollar pr tonn, mens for 2019 og 2020 ventes en pris på henholdsvis 2.214 og 2.219 dollar tonnet.

Inkludert premie, ventes prisen i 2018 å bli 2.521 dollar pr, 2.517 dollar i 2019 og 2.503 dollar tonnet i 2020.

*) Seks av syv analytikere anbefaler kjøp eller overvekt av Hydro-aksjen, mens en har hold. Ingen har salg eller undervekt-anbefaling.(TDN)

*) Deltagere: Deutsche Bank, DNB Markets, Handelsbanken Capital Markets, Kepler Cheuvreux, Morgan Stanley, Nordea Markets, Pareto Securities og Sparebank1 Markets.
highlander
13:26
24.07.2018
#11241

Norsk Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 2.713 millioner kroner i andre kvartal 2018 mot 2.930 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Det var ventet et underliggende driftsresultat på 2.715 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.

Effekten av produksjonsbegrensningene ved Alunorte og økte råvarekostnader ble delvis utliknet av høyere all-in-metallpris og en høyere realiserte aluminapris, i tillegg til bedre resultater i nedstrømvirksomheten og i energi-virksomheten, opplyses det.

Driftsinntektene i kvartalet var 41.254 millioner kroner (24.591), mot ventet 40.081 millioner kroner.

Rapportert driftsresultat ble 2.986 millioner kroner (2.946), mot ventet 2.715 millioner kroner.

Resultat etter skatt utgjorde 2.073 millioner kroner i kvartalet (1.562). Det var ventet et resultat etter skatt på 1.672 millioner kroner.

Netto finanseffekter var -441 millioner kroner i kvartalet, mot -959 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Hydros netto gjeldsposisjon økte fra 3,6 milliarder kroner til 7,5 milliarder kroner i slutten av kvartalet. Netto kontantstrøm tilført fra driften utgjorde 1,5 milliarder kroner. Netto kontantstrøm benyttet til investeringsaktiviteter, utenom kortsiktige investeringer, utgjorde 1,6 milliarder kroner, ifølge selskapet.

Norsk Hydro venter fortsatt en global etterspørselsvekst for primæraluminium på 4-5 prosent i 2018, men ser et globalt aluminiumsmarked på vei mot et større underskudd i 2018.

Selskapet viser til at usikkerhet usikkerheten i markedet fortsetter, som følge av innføringen av toll i USA, USAs sanksjoner mot Rusal og situasjonen i Brasil. Produksjonen utenfor Kina ventes å øke med 2-3 prosent i 2018, sammenlignet med ventet 3-4 prosent i forrige rapport. Produksjonen i Kina ventes også til 2-3 prosent i 2018, også der mot 3-4 prosent ved forrige kvartalsrapportering.

Etterspørselen ventes henholdsvis å øke med 3-4 prosent og 4-6 prosent i 2018 for resten av verden og Kina.

- Vi ser et større underskudd i det globale markedet for primæraluminium i 2018, basert på lavere produksjonsvekst enn forventet. Vi opprettholder vår forventning om en vekst i global etterspørsel etter primæraluminium på 4-5 prosent i 2018. Usikkerheten i markedet fortsetter, som følge av innføringen av toll i USA, USAs sanksjoner mot Rusal og situasjonen i Brasil, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Når det gjelder situasjonen i Brasil sier konsernsjefen at dialogen med brasilianske myndigheter fortsetter, men at prosessen er krevende.

- Vi fortsetter dialogen med brasilianske myndigheter, med mål om å gjenoppta normal drift ved Alunorte så snart som mulig. Prosessen for å finne en løsning på situasjonen i Brasil er krevende, og har tatt mer tid enn ventet. Vi har gjennomført tiltak som vi mener er tilstrekkelige for å fortsette en trygg og god drift av Alunorte, men det er fortsatt usikkert når vi kan gjenoppta produksjonen, sier han.

Av presentasjonsmaterialet går det frem at det ventes økte råvarekostnader innen Bauksitt og alumina, mens i segmentet Valsede produkter ventes de positive markedsforholdene å fortsette inn i tredje kvartal. Det samme gjelder Ekstruderte løsninger. Innen energisegmentet ser selskapet usikkerhet rundt pris og volumer. (TDN)
highlander
13:33
24.07.2018
#11243

Norsk Hydro ser fortsatt høyere kostnader fremover, men en utflating i prisene for kaustisk soda.

Det sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro til TDN Direkt tirsdag.

- De siste kvartalene har vi sett en økning i kaustisk soda-kostnadene, også sammenlignet med andre kvartal i fjor, og over de siste to årene har det vært mer enn en dobling. Vi ser nå at det flater ut, og vi ser tendenser i enkelte markeder, blant annet i Asia, til at det blir billigere, sier han.

Brandtzæg sier det er kostnaden på råvarene som har hatt den største effekten dette kvartalet målt mot samme kvartal i fjor. For segmentet Bauksitt & alumina ble det underliggende driftsresultatet 364 millioner kroner, mot 662 millioner kroner i andre kvartal i fjor, mens for Primærmetall ble det underliggende driftsresultatet 755 millioner i kvartalet, mot 1.486 millioner i fjor.

For Bauksitt & alumina-virksomheten ser selskapet økte råvarekostnader i tredje kvartal 2018. For primæraluminium-virksomheten ventes aluminakostnader å slå inn med 2-3 måneder tidsetterslep, ifølge Hydros presentasjonsmateriell.

- Når det gjelder fuel oil og coal, som er en del av inputfaktorene i Brasil, så har kostnadene økt, og vil fortsette å øke neste kvartal. Det er en to til tre måneders lag, så det er litt vanskelig å si akkurat når det slår ut, sier Brandtzæg.

Han legger til at dette er priser som alle produsenter må forholde seg til.

- Aluminaprisen har gått opp ganske kraftig, og i tillegg har anodekostnadene gått opp. Anodeproduksjoen er basert på kulltjærebek og petrolkoks, og begge deler har økt i pris. Dette har vært hovedfaktorene, sier Brandtzæg.

Det er fortsatt både tekniske og sosiale saker som må komme på plass i forhandlingene mellom Norsk Hydro og brasilianske myndigheter.

- Vi har kommet veldig langt, men hva som kreves for at myndighetene kan ta endelig beslutning om å heve embargoen det er fortsatt uklart. Det tekniske er egentlig ganske mye på plass, men det er en kombinasjon av sosiale og tekniske ting, så det er flere ting som blir diskutert, sier Brandtzæg til TDN Direkt. (TDN)

"Som vanlig" volatil utvikling etter resultatslipp, slik vi har sett for andre selskaper som kommer med tall "midt i sommerferien"; så langt i dag LOD 45,73 HOD 47,64. (ref. kommentar i Oslo Børs-tråden i går, jf. highlander #11222)

Endret 13:34 24.07.2018 av highlander
highlander
14:09
25.07.2018
#11268

Nordea Markets nedjusterer kursmålet på Norsk Hydro-aksjen til 55 kroner fra tidligere 60 kroner grunnet økt risiko. Det går frem av en oppdatering onsdag.

På tross av at meglerhuset fortsatt venter at et strammere aluminiumsmarked vil bidra positivt til inntjeningen over de neste årene, mener Nordea Markets at risikoen for lavere etterspørselsvekst har steget grunnet handelskrigen, og at det er en økt sannsynlighet for at USA fjerner sanksjoner mot aluminiumsprodusenten Rusal. (TDN)
highlander
12:57
27.07.2018
#11306

UBS nedjusterer kursmålet på Norsk Hydro-aksjen til 65 kroner pr aksje fra tidligere 70 kroner pr aksje, og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en fersk oppdatering.
highlander
10:55
02.08.2018
#11435

Credit Suisse har initiert analysedekning av Norsk Hydro - og konkluderer med en outperform-anbefaling og kursmål 64 kr.
highlander
08:51
07.08.2018
#11517

Norsk Hydro ønskes velkommen inn igjen i varmen hos Arctic Fund Management og porteføljeforvalter Alexander Larstedt Lager etter 30 uker i fryseboksen.

- På sikt tror vi Alunorte-situasjonen vil løse seg, noe som ikke reflekteres i dagens aksjekurs, påpeker Larstedt Lager i dagens papirutgave av DN.
highlander
09:20
08.08.2018
#11558

Kina eksporterte 0,52 millioner tonn primæraluminium og aluminiumprodukter i juli, fra 0,51 millioner tonn måneden før, ifølge Bloomberg.
OldNick
23:06
08.08.2018
#20507

Alcoa's W.Australia workers walk out over labour agreement - union

Melanie Burton, Reuters
Aug. 08, 2018

Kalgoorlie - Alcoa workers in Western Australia have walked out indefinitely over an enterprise agreement dispute with the aluminium maker, the Australian Workers’ Union (AWU) said on Wednesday.

The strike comes after Alcoa applied to Australia’s workplace regulator to terminate its current agreement, affecting around 1,500 of its 1,600 workers at its three alumina refineries and two bauxite mines in the state, the union said.

The refineries account for around 9.3 million tonnes of capacity or some 8 percent of the world’s alumina supply, with the market for the aluminium-making ingredient already tight after sanctions on global aluminium maker UC Rusal and the partial closure of Norsk Hydro’s plant in Brazil.

The walk out has not impacted production, Alcoa said.

The union said it spent 20 months trying to negotiate an agreement with Alcoa.

“Our members are sensible, and only want what is fair and reasonable – a secure and good job,” AWU WA State Secretary Mike Zoetbrood said.

“However, the members won’t accept the company using threats of termination as means of pressuring the workforce into accepting sub-par working conditions.”

Alcoa said it would ask employees to vote on a new enterprise bargaining agreement (EBA) later this month.

“Alcoa wants to establish a modern EBA that provides employees with competitive pay and conditions, allows us to manage our operations efficiently and productively, and gives us the ability to respond to changing market and operating conditions,” an Alcoa spokeswoman said in an email to Reuters. “Our sites have contingency plans to ensure they can continue to operate during industrial action,” she said.

Alcoa last year won regulatory approval to ship 2.5 million tonnes of West Australian bauxite to third-party customers, on top of the production it supplies to feed its Western Australian alumnina refineries.

That bauxite would go to China, where supply was already tight because the country’s pollution crackdown had closed some domestic mines, said Paul Adkins of aluminium consultancy AZ China.

Any disruption to West Australian supply could add more heat to China’s alumina prices, he added.

Alcoa’s aluminium smelter in Portland in the state of Victoria was not affected.

The refineries and mines are owned by Alcoa of Australia Ltd, which is part of the AWAC group of companies and owned 60 percent by Alcoa and 40 percent by Alumina Ltd.
highlander
18:23
09.08.2018
#11582

Aluminiumsprisene i Shanghai stiger rundt 2,5 prosent til en nær tomåneders topp torsdag, etter streik ved Alcoas aluminaraffinerier i Australia og advarsler fra Rusal om stenging støtter prisene, skriver Reuters torsdag.

Alcoa-anleggene står for rundt 9,3 millioner tonn kapasitet, eller rundt åtte prosent av verdens aluminatilbud. Alcoa sier torsdag at de ikke venter en effekt på sin produksjon.

Streiken kommer etter Alcoa ønsket å si opp gjeldende arbeidsavtale, som omfatter 1.500 av selskapets 1.600 arbeidere ved tre aluminaraffinerier og to bauksittgruver. Partene har forhandlet i 20 måneder, ifølge Australian Workers Union

Alcoa fikk i fjor godkjenning til å skipe 2,5 millioner tonn bauksitt fra Vest-Australia til tredjepartskunder, på toppen av produksjonen som går til sine egne raffinerier i regionen. Paul Adkins i analysehuset AZ China sier bauksitten vil gå til Kina, og at en forstyrrelse i tilbudet fra Vest-Australia kan presse de kinesiske aluminaprisene enda mer opp.

Onsdag uttalte kilder til Reuters at dersom ikke de amerikanske sanksjonene mot selskapet ble fjernet i nær fremtid vil nedstengninger med katastrofale effekter følge.

Sanksjonene dikterer at amerikanske kunder må avslutte sine forretninger med Rusal innen 23. oktober.

- Hvis sanksjonene ikke fjernes i nær fremtid, vil kontrakter utløpe og fra 1. oktober vil hele selskapets produksjon ment for eksport igjen gå inn i lagrene, sier en kilde til Reuters.

Gitt at selskapet solgte rundt 80 prosent av sin produksjon som eksport før sanksjonene ble introdusert, sier kilden at situasjonen kan bli katastrofal ikke bare for alle selskapets anlegg rundt i verden, men også for det globale aluminiumsmarkedet. (Reuters, TDN)
OldNick
13:52
14.08.2018
#20527

Loven om utilisktede konsekvenser.

Ikke nødvendigvis amerikanske Al-produsenter som vil få den store gevisnten av Trump's Al-tariffer mot ulike land, det kan være kinesiske som har ledig kapasitet.


China may end up inadvertent winner from Trump's aluminum tariffs

Clyde Russell, Reuters
Aug. 14, 2018

LAUNCESTON, Australia - It’s probably not what U.S. President Donald Trump had in mind when imposing tariffs on aluminum imports, but it looks likely that some of the big winners from the 10 percent import tax will be China’s producers.

While Chinese aluminum companies now face the same tariff obstacle as other exporters to the United States, they appear better placed to benefit from some of the (most likely) unintended consequences of the Trump administration’s policies.

The Trump tariffs and measures against major Russian producer Rusal, along with a strike at Alcoa’s alumina and bauxite operations in Western Australia are combining to roil aluminum markets.

Throw in Trump’s move to double the tariff on aluminum from Turkey and the result is a market that was most likely in a small supply deficit this year is now more concerned about the risk of supply disruptions.

Rusal, which produced 1.87 million tonnes of aluminum in the first half, is a major supplier not only to the United States, but also to other countries around the world.

It is reportedly concerned that it will have to halt production or stockpile output if an agreement on U.S. sanctions against it cannot be reached.

The Trump administration has given Rusal’s U.S. customers until Oct. 23 to end their business with the Russian company.

If no deal is reached to extend, or amend, that deadline, the aluminum market is likely to face severe disruptions as Rusal’s output is blocked from world markets.

The Trump tariffs are also hurting the U.S. aluminum producers they are designed to help, with Alcoa asking for an exemption from the tariffs because it imports essential aluminum products from its facilities in Canada.

Alcoa said in July it will incur as much as $14 million a month in extra expenses, mainly from tariffs levied on aluminum imported from Canada, its biggest supplier.

If Rusal is largely blocked from the global aluminum market, and if strikes do translate into supply disruptions, there are very few producers currently able to take advantage.

CHINA BEST-PLACED?

China’s aluminum producers do have spare capacity, and assuming they can work their way around some of the pollution measures, they are able to make more of the lightweight metal, used in products such as beverage cans and motor cars.

Global aluminum output was 5.321 million tonnes in June, down 2.2 percent from the previous month, according to figures released on July 20 by the International Aluminium Institute.

However, China’s aluminum output, which is more than half of the global total, ramped up in June to 2.83 million tonnes, up 1.6 percent from the prior month, according to official figures.

mer på link

Endret 13:52 14.08.2018 av OldNick
highlander
16:45
14.08.2018
#11693

Brasilianske myndigheter har sendt et nytt avtaleforslag til Hydro for å løse den fastlåste konflikten rundt aluminaraffineriet Alunorte, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Avisen viser til en pressemelding fra Ministério Público sendt ut natt til tirsdag, norsk tid der det går frem at Ministério Público og lokale myndigheter i delstaten Pará i Brasil har sammen utarbeidet et nytt forslag til en avtale, som ifølge DN kan være første steg på veien til en løsning på Alunorte-situasjonen. Det nye forslaget skal nå være oversendt til alle parter i saken. (DN, TDN)
highlander
09:25
15.08.2018
#11713

Hydro-toppsjef Svein Richard Brandtzæg kan bli nødt til å møte i høring hos granskningskomiteen i Belém.

- Vi vil høre hvorfor han ba om unnskyldning, tatt i betraktning at advokatene fra selskapet til enhver tid har benektet fakta. Vi er nå i forhandlinger for at han skal være til stede i granskningen og klargjøre dette, sier komitémedlem Celso Sabino. (DN)
highlander
08:19
30.08.2018
#11968

Norsk Hydro og Ecomerden skal utvikle nye aluminiumløsninger for lukkede oppdrettsanlegg til sjøs, ifølge en pressemelding fra førstnevnte torsdag.

Selv om strukturer til havs tradisjonelt er blitt bygget i stål, er det stadig flere selskaper som viser interesse for fordelene ved å bruke aluminium, nå også i oppdrettsbransjen, opplyses det. Hydro ser nå nærmere på nye markedsmuligheter innenfor havbruk.

- Aluminium er godt egnet for bruk i sjøen. Det ruster ikke, krever lite vedlikehold, og veier bare en tredjedel av det stål gjør. Ettersom oppdrettsnæringen er i vekst, tror vi flere og flere vil oppdage hvilke fordeler aluminium kan by på, sier Marijn Rietveld, markedsansvarlig for Marine og Offshore i Hydro.

Sammen med det norske havbruksselskapet Ecomerden har Hydro utviklet et nytt konsept for lukkede merder som det første store prosjektet for dette markedet. Mens den flytende ringen rundt merden normalt er laget av stål, har de to selskapene nå funnet ut hvordan de kan produsere den i aluminium. Ved å utnytte materialets egenskaper vil aluminiumringen gi en dramatisk økning i merdens effektivitet og anvendelighet, i tillegg til at den vil gi imponerende kostnadsbesparelser. Ringen vil leveres av Hydros anlegg i Finspång, Sverige. (TDN)
highlander
08:27
30.08.2018
#11970

Aluminiumsprodusenten Hydro sikter nå mot å bli en leverandør til de nye store oljeproduksjonsskipene, såkalte fpso-er, det statskontrollerte oljeselskapet Petrobras ønsker å bygge.

- De har anbud ute på fem fpsoer nå, sier markedsdirektør for offshore Marijn Rietveld i Hydro.

Totalt antas det at Petrobras vil bygge 15 slike skip, som også har lagerkapasitet for olje. Hydro sikter seg inn mot å levere aluminium til boligkvarterene, de øverste delene av prosessanlegget, gangveier, trapper og broer. (DN)
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter