Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > EU's hjelpende hånd 2
EU's hjelpende hånd 2
LinPiao
16:06
04.05.2013
#1633

Nerden - dette er strålende nyheter fra Portugal.

De går i fotsporene til Island, Irland, Finland og Latvia som etter lange og tunge løft til slutt oppnådde gode resultater. Det kan ta tid og man bør ikke gi opp halvveis. Det er verre i Italia der velgerne har vært så frustrerte at de har gitt flertallet til Berlusconi og klovnen som fortsatt tror at Tyskland vil betale for dem uten at de gjør noe særlig selv.

Mest spennende er det kanskje med Frankrike som fortsetter med en slags sosialisme fra 70-tallet der skatten blir satt til 75 prosent for de rikeste. Hollande gjør et nytt forsøk på dette etter at han først fikk fransk Høyesterett i mot seg. Nå er det ventet at også Frankrike får et negativt BNP, og det allerede før Hollandes politikk har begynt å virke for alvor.

Endret 04.05.2013 16:07 av LinPiao
nerden
18:34
04.05.2013
#29085

Ingen vårløsning i EU-økonomien

Det spirer ikke akkurat i EUs vårprognose. Det spirer ikke akkurat i EUs vårprognose.

Brussel (NTB-Anne Marte Vestbakke): Det spirer ikke akkurat i EUs vårprognose. Resesjonen kommer til å sitte i resten av året.

For 2013 ligger økonomien i eurosonen an til å krympe med 0,4 prosent, viser anslagene økonomikommissær Olli Rehn la fram fredag. For hele EU er tallet på minus 0,1, mens utsiktene for bare noen måneder siden lød på 0,1 i pluss.

Men EU-byråkratene tror fortsatt på vekst, selv om vårløsningen ikke ventes før til neste år.

- Veksten ventes å sette moderat fart i 2014, skriver Kommisjonen i sin gjennomgang av EU-økonomiens utsikter.

Da ligger også kriselandet Hellas endelig an til en liten vekst etter seks år i resesjon, mens stormakten Frankrike ligger an til en tilbakegang i år. For kypriotene blir det magre år fremover med vesentlig fall i brutto nasjonalprodukt.
Ledighet

Kommisjonen legger spesielt vekt på problemene den store arbeidsledigheten skaper. I hele EU er den nå på nesten 11 prosent, mens kriseland som Hellas og Spania sliter med svært lange ledighetskøer.

- I Spania og Hellas er ledighetsnivået utålelig høyt, sier Olli Rehn.

- Vi må gjøre det som trengs for å overvinne ledighetskrisen i Europa. EUs politikk er konsentrert rundt vekst og sysselsetting, sier han.

Etter år med sparing er frustrasjonen stor blant innbyggerne i Europa.

- En bedring i finansmarkedene kjennes dessverre fortsatt ikke i realøkonomien, erkjenner Rehn.
Vekst

Med ledigheten som bakteppe snakker stadig flere europeiske ledere igjen om behovet for vekstfremmende tiltak like mye som behovet for kutt. Det gjelder blant annet Italias nye statsminister Enrico Letta.

EU-kommisjonen sier faren for nye nedturer fortsatt er stor.

- Høy ledighet i noen medlemsland kan påvirke det sosiale samholdet og bli varig dersom ikke ytterligere reformer gjennomføres, er advarselen.

Lav sysselsetting gir lavt forbruk, og byråkratene i Brussel ser for seg begrenset vekst i etterspørselen i Unionens medlemsland de neste årene. Det er foreløpig etterspørselen etter europeiske varer fra utlandet som skal gi veksten tilbake. (NTB)

Endret 04.05.2013 18:34 av nerden
LinPiao
19:39
04.05.2013
#1634

Ser man det. Selv Hellas kan vente seg en positiv vekst neste år. Det skjer etter at markedet omsider har fattet tillt til den nye budsjettpolitikken.
nerden
22:13
04.05.2013
#29086

nglete start for Lettas regjering

Bare en dag etter at hun ble statssekretær måtte Michaela Biancofiore forlate posten.

Regjeringsdannelsen i Italia har vært en svært komplisert affære. Det tok to måneder fra parlamentsvalget til landet hadde ny regjering. Og storkoalisjonen som Enrico Letta er statsminister for, var ingens førstevalg. I utgangspunktet hadde fløyene som sitter i regjering sammen, utelukket hverandre.
Ny jobb

Men valgresultatet ga ingen et klart flertall. Derfor har man nå en regjering der sentrum-venstre og sentrum-høyre styrer sammen. Den siste uken har derfor mange pustet lettet ut over at landet faktisk har fått en ny regjering.


En av dem som formelt ble tatt i ed i går, var Michaela Biancofiore som ble juniorminister i departementet som har ansvar for «like muligheter». Men en uttalelse om at homofile «ghettoiserteK seg selv, skapte så stor oppstandelse at hun forlot posten i dag.

Organisasjoner som arbeider for homofiles rettigheter protesterte mot at Biancofiore ble utnevnt til juniorminister i departementet for like muligheter. De mente hun hadde kommet med homofobe uttalelser.

For å svare på kritikken, sa hun følgende til italienske aviser:

- For en gangs skyld kunne jeg tenke meg å se homoorganisasjoner si noe for å fordømme den seneste bølgen av drap mot kvinner i stedet for å «ghettoisere» seg selv. Alt de gjør er å forsvare sine egne interesser, skriver Reuters.
Ble flyttet

Ifølge italienske medier opprørte uttalelsen statsminister Letta, som nettopp hadde bedt regjeringsmedlemmene om måtehold i sine uttalelser til media. Kontroversen passet dårlig for den skjøre regjeringsdannelsen.

Resultatet ble at Biancofiore måtte gå av og ble flyttet til et annet departement.
Beins
13:46
05.05.2013
#5422

LinPiao
gleder seg over Portugal, grunnet nye kutt. Vi leser at ledigheten er nådd 17,5%. Nå skal den økes enda mer. Strålende nyheter.

Land som går relativt bra ( I EU er utgangspunktet at det går veldig dårlig); Irland og Latvia har over 14 % ledighet. Mht Latvia har dessuten 700 000 forlatt landet.
Finland som hadde sin store krise i 1991, har nå etter 20 år kommet ned i 8,2% ledighet.
Island har ikke Euro og vant sin bank-rettsak i EFTA-domstolen, hvilket fritok dem for erstatninger i mrd-klassen. De er lite interessante i EU-sammenheng.

Hellas skal nå få vekst til neste år. Det er lovet i flere år på rad. Tydelig at de som meisler ut politikken ikke har peiling på hvor dypt krisen vil eskalere grunnet austerity-politikken. Paul Krugman har f.eks advart lenge, men for døve ører.
Men selv om Hellas skulle få vekst - betyr det 6 år sammenhengende nedgang i BNP, verre ennn depresjonen i 30-åra. Og det vil gå mange år med sterk vekst før de er oppe på 2007-nivå. For å få sterk vekst, må imidlertid mye gjeld slettes siden austerity politikken ikke har ført til austerity, men veldig sterkt økende statsgjeld i et mye fattigere samfunn.

Ifølge FA er Austerity nå et så betent ord i EU, at man prøver å lage ny variant.

Til slutt noen fornuftige ord av Martin Wolff i Financial Times om britisk austerity:

"The prime minister also stated: "[Labour] think that by borrowing more they would miraculously end up borrowing less ... Yes, it really is as incredible as that." What truly is incredible is that Mr Cameron cannot understand that,if an entity that spends close to half of gross domestic product retrenches as the private sector is also retrenching, the decline in overall output may be so large that its finances end up worse than when it started. Bradford DeLong of Berkeley and Larry Summers, the former US Treasury secretary, have shown that, in a depressed economy, what Mr Cameron deems incredible is likely to be true. A recent International Monetary Fund paper argues that "fiscal tightening could raise the debt ratio in the short term, as fiscal gains are partly wiped out by the decline in output". Mr Portes adds that, even if this is not true for the UK on its own, it is likely to be true for Europe since almost everybody is retrenching simultaneously."

Endret 05.05.2013 13:47 av Beins
LinPiao
15:35
05.05.2013
#1635

Beins
Vi har hatt noen islandske venner noen år som akkurat har reist tilbake til Island fordi det endelig går bedre. Det skyldes ikke bare at de vant rettsaken, men at de gjennom noen år har tålt beinharde innstramninger, lut og kaldt vann, og så har de klart å få orden på budsjettet, konkurransekraften og alle de grunnleggende forholdene som også finnene har klart og grekerne kanskje vil klare.

Først når det fundamentale er i orden, kan sysselsettingen sakte begynne å vokse. Skjer det allerede i 2014 i Hellas, er det nesten for godt til å være sant.

Selv vi i Norge har visse erfaringer på dette området. Da våre oljeinntekter stupte i 1986 utløste det en krise. Carl I. Hagen og populistene ville ikke stramme inn gjennom bl.a. økt bensinavgift. Gro overtok regjeringen og strammet inn så det holdt. Med en gang steg den norske arbeidsledigheten til opp over 100 000 - som var et sjokk den gangen. Vi hadde dårlige tider fra 1986 til det begynte å lysne i 1992. Det var heldigvis ikke så mange den gangen som ikke så behovet for en norsk austerity.

Alle skjønner at den lille norske krisen etter jappetida ikke kan sammenlignes med dagens krise i Sør-Europa. Men prinsippene er akkurat det samme. Har du kjempegjeld, kan ikke det løses ved å øke gjelden enda mer. Bruker du altfor mye penger? Da kan ikke det løses ved å bruke enda mer. Hvis du da ikke har en kjemperik og dum onkel som kaster penger etter deg. Islendingene og finnene hadde ingen rike onkler. Det har grekerne, men selv da må du gjøre mye selv.

Endret 05.05.2013 15:40 av LinPiao
Beins
17:35
05.05.2013
#5423

LinPiao

Du er ivrig til å snakke om saker som ikke er relevant for EU. Det må du vel gjøre for å finne noen argumenter for en vellykket austerity politikk for land med dype problemer, for innad i EU finner man det ikke i, selv om noen land klarer seg signifikant bedre enn de som har fått hjelpepakker og der det går utfor stupet.

Island har hatt annualisert vekst siden Q1 2011. De er en liten åpen økonomi som trekker raskest fordeler av bedret konkurransevne, de har egen valuta som kan depresieres, og de kunne eksportere sin største økonomiske hodepine til utlandet. Jeg har og vist til veksten i latvia i den settingen og forklart hvorfor harde austerity-tiltak stort sett feiler over hele linjen på mindre åpne økonomier.

Ellers har du rett i at en slik beskjeden innstramming som det Norge foretok seg i siste del av 80-årene, i prinsippet var fornuftig for å redusere inflasjonen. Men da barberte man seg istedenfor å skjære haken av seg eller det som verre er.
Norge hadde så vidt ett år med negativ vekst da. 1988 ga nedgang på 0,2% i BNP.
Ellers hadde vi positiv tilvekst i hele denne "nedgangsperioden".

Det sørlige EU er i dyp økonomisk depresjon, og videre innstramming er galematias. Men ECB begynner å se skriften på veggen og gjør noen bra tiltak av type LinP ikke liker, eks QE, men i for liten målestokk..

Endret 05.05.2013 17:39 av Beins
nerden
19:13
05.05.2013
#29092
Hollande skal auksjonere bort dyr vin og erstatte den med billigere dråper.

1.200 flasker fra vinkjelleren i Élyséepalasset skal selges på auksjon. Vinen har blitt for gammel og dyr for den franske sosialistpresidenten François Hollande.

Det er ikke kun edle dråper man får på kjøpet, hvis man skulle nå opp i auksjonen. Her er også mye historie. Opp igjennom årene er det ikke få politiske knuter som har løsnet med litt god vin på bordet i det franske presidentpalasset.

Ifølge Reuters er mange av flaskene som går under hammeren 30. og 31. mai på toppen av sin holdbarhet - og klar til å bli drukket med en gang.

- Dette er vin som har vært på presidentens bord på middager og mottagelser. Noen av dem har vært med på hendelser som er koblet til den femte republikks historie, sier en talsperson for auksjonshuset Drouot til Reuters.

Mange godbiter

Vinen er for det meste fra Bordeaux og Burgundy. Ikke overraskende er all vinen fransk. Det er forventet at salget vil bringe inn om lag 1,9 millioner kroner.

En av flaskene som er til salgs - en Petrus Bordeaux fra 1990 - kan nå en pris på om lag 16500 kroner, men auksjonshuset sier imidlertid at de fleste flaskene er verdt under 750 kroner. Det skal også være mulig skaffe seg presidentvin for i overkant av en norsk hundrelapp.

Pengene vil bli brukt til å kjøpe yngre og billigere vin, som like fullt skal være verdt en plass på presidentens bord. Et eventuelt overskudd skal gå inn i statskassen.
LinPiao
19:25
05.05.2013
#1636

Beins - jeg skriver mer enn gjerne om EU-landene som har gjort det OK når du tenker på det håpløse utgangspunktet de hadde. Hellas begikk regulær milliardavindel med sine regnskap for å vise at det gikk langt bedre enn det gjorde. Hellas hadde nesten ikke skatteinntekter fra de rikeste. Sammen med EU fant de etterhvert løsninger som ga større skatteinntekter og kutt av en oppblåst offentlig sektor.

I Spania hadde en spekulasjonsbølge ført til en boligboble verre enn noen annen. Da den sprakk, gikk Spania rett i bakken. EU har ikke skylden for dette, men EU har backet opp Spania senere. EU-sjefen for økonomi og pengepolitikk Olli Rehn sier det presist:

Now, as we have restored the credibility in the short-term, that gives us the possibility of having a smoother path of fiscal adjustment in the medium-term," he said.

Rehn gjør det som er mulig. Med sin finske bakgrunn er det naturlig å støtte den tyske linjen. Samtidig er EU nødt til å finne kompromisser mellom nord og sør. Ikke minst etter at 55 prosent av de italienske velgere stemte i mot austerity i februar. Hellas kunne man hive ut av EU, men ikke Italia. Rehn er da tvunget til å si at landene har nå gjennomført masse innstramninger, og nå kan vi ta en liten pause mens vi tenker oss om. Samtidig slår han tilbake mot den amerikanske kritikken av EUs harde linje med at: "the United States was now being more aggressive in its deficit cutting than Europe."
Beins
19:51
05.05.2013
#5425

Olli Rehn som skal forsvare denne smørja, framstår som klovn på linje med Grippo med sin henvisning til USA her.

Hellas' svindel gjennomført av goldman sachs, var i tråd med EUs regelverk.

Euro-flyten i store strømmer til hellas og spania skapte store boligbobler. Det var en systemfeil I opplegget for den felles valutaen som gjorde dette mulig. Men her har EU gjor fornuftige tiltak som vil hindre tilsvarende: budsjettunion og bankunionen.
LinPiao
20:08
05.05.2013
#1638

"Hellas' svindel gjennomført av goldman sachs, var i tråd med EUs regelverk."

Javel, jeg trodde Hellas var involvert i den greske svindelen, men da skjønner jeg at det var EUs regelverk som hadde skylda. Not.

Det er den greske regjeringen og parlament som har ansvaret når de kjøper tjenester fra banker, rådgivere, Goldman Sachs. Ingen seriøs regjering kan gjemme seg bak et firma de kjøper tjenester i fra.

EUs regelverk gjelder for alle EU-land. Det var bare Hellas som klarte å bløffe i årevis om hvordan det faktisk lå an. Så ble de tatt med buksa nede.

Endret 05.05.2013 20:08 av LinPiao
Beins
21:13
05.05.2013
#5427

Ja, det var en lovlig svindel. Derfor ikke ikke svindel i jurdisk forstand.

Det handler om å omgå, utnytte svakheter og finne hull i regelverket. Ikke uvanlig - med hjelp av juridisk ekspertise, som gjør opplegget lovlig.

Endret 05.05.2013 21:17 av Beins
LinPiao
22:21
05.05.2013
#1640

Det er et rart land. Mange har stusset over alle byggene som står der i årevis uten et ferdig tak. Da slipper man å betale skatt - helt legalt. En lovlig svindel. Har man hus uten svømmebasseng er skatten lavere. Nesten ingen i Athen hadde da svømmebasseng. Inntil Google Earth Map viste bilder av byen tatt fra lufta. Det tar tid å snu denne skuta.

Endret 05.05.2013 22:22 av LinPiao
LinPiao
13:26
06.05.2013
#1641

Tilliten til de sørlige EU-landene blir sakte bedre. I dag falt den greske 10-åringen ned til 9,8 prosent som er best siden finanskrisen. Også Portugal 5,51 %, Spania 4,02 % og Italia 3,84 % har de laveste 10-års rente på mange år.

Det er trolig typisk at den franske renten ikke faller tilsvarende.
Beins
15:46
06.05.2013
#5428

Yielden på greske 10 årige statsobligasjoner er nå på linje med Venezuelas.
Dersom de jobber hardt og har suksess, kan Hellas ta igjen Peru og Colombia om noen år.
aktiv22
16:09
06.05.2013
#986

The number of Spanish people seeking unemployment benefits fell in April, a rare piece of good news for the crisis-hit euro zone and a tentative sign that one its most vulnerable economies could be on the mend.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323372504578466482698872230.html?mod=WSJUK_hpp_LEFTTopWhatNews
Beins
16:15
06.05.2013
#5429

Anslår bratt nedtur i Italias økonomi

Den italienske økonomien kommer til å krympe med 1,4 prosent i år, men vokse med 0,7 prosent neste år, anslår det nasjonale statistikkbyrået ISTAT.

DN 06.05.2013
LinPiao
16:32
06.05.2013
#1642

Beins -
Yielden på greske 10-åringer var på 30,7 prosent for 11 måneder siden, i dag er den på 9,8 prosent. Går ikke det i riktig retning ganske fort? Det samme gjelder Portugal med et fall fra 13,9 til 5,5 prosent og i Spania fra 7,5 til 4,0 prosent.

Endret 06.05.2013 16:33 av LinPiao
Beins
17:25
06.05.2013
#5430

Linpiao
Quantitative Easing virker også i EU-systemet og senker yield'en på statsobligasjoner, selv om tiltaket der er mindre omfattende enn i USA.

Men du er jo imot QE, ikke sant, og ønsker heller høyere yield, eller hur?

Så har man også rentenedsettelsen fra ECB nylig.

Statsfinansene til de respektive landene er i stadig forverring, men takten i forverringen er litt redusert for Italia sin del.
LinPiao
19:16
06.05.2013
#1643

FLott at du er mer fornøyd med EU, Beins. Austerity og pengepolitiske lettelser får støtte av de fleste. Men de burde ha kjørt en hardere pengepolitikk: Verre på kort sikt, men bedre på lengre sikt.
nerden
07:14
10.05.2013
#29136

London (NTB-Reuters): Flere av verdens mektigste finansledere møtes fredag for å diskutere om sentralbankene kan gjøre mer for å bedre situasjonen i verdensøkonomien.

Finansministrene og sentralbanksjefene i G7-landene kommer under møtet fredag trolig ikke med noen vidunderkur for den skjøre globale økonomien. Men Storbritannias finansminister George Osborne, som leder samtalene, ivrer for at deltakerne skal vurdere om de nasjonale sentralbankene kan gjøre mer for å stimulere til økonomisk vekst i en tid der de fleste regjeringer konsentrerer seg om å kutte i utgifter og å øke skatter.

De mektigste sentralbankene er allerede aktive. De siste ukene har Den europeiske sentralbanken (ESB) kuttet renten og åpnet for å øke utlån til små selskaper. The Bank of Japan har lagt an en mye mer aggressiv kurs for å bidra til vekst. Mens den amerikanske sentralbanken fortsetter sitt oppkjøp av obligasjoner for å stimulere økonomien.

G7-samtalene fredag kommer også til å dreie seg om bankregulering, skatteunndragelser og frihandel. (NTB)
nerden
09:46
12.05.2013
#29144


Mener skotsk økonomi er sterk nok for uavhengighet

Den skotske førsteministeren sier økonomien kan vokse hvis Skottland blir uavhengig av Storbritannia, til tross for sterke advarsler fra London.

Lederen for selvstyreregjeringen i Edinburgh, Alex Salmond, sier at Skottland har økt sin internasjonale profil etter at det ble klart at det skal holdes en folkeavstemningen om uavhengighet 18. september neste år. Han peker på at Skottland nå tiltrekker seg flere utenlandske investeringer.

Storbritannias finansminister George Osborn har advart mot uavhengighet, men lederen for bevegelsen som vil løsrive seg mener Skottland kan stå på egne bein økonomisk, også uavhengig av landets viktige petroleumssektor.

- Vi er ett av Europas ledende land innen fornybar energi, både i kraft av vår egen overgang til fornybar energi, men også fordi vi er ledende innen vind-, bølge- og tidevannsteknologi, sier Salmond.

Foreløpige meningsmålinger viser at et flertall av skottene er mot uavhengighet. (NTB)
Beins
17:02
14.05.2013
#5440

Noen gode kommentarer til den svært dramatiske krisen i Euro-sonen som fortsetter uten løsning i sikte.

Kan de ikke se over Atlanteren og hente en del lærdom fra USAs langt bedre håndtering av krisen?
OldNick
18:41
14.05.2013
#14561

Den godeste historie(løse?) professor Ola Grytten spår Euro'ens død.


Vanskelig: Ekspert på økonomisk historie, NHH-professor Ola H. Grytten, tror det vil ta mange år før man ser en endring på krisen i Europa.

Når franske velgere brenner bildekk, ryker euroen

- Løsningen på gjeldskriser går ofte via valuta. Men i Europa binder euroen deltakerlandene på hender og føtter, sier NHH-professor Ola Grytten til E24.

Kristin Norli, E24.no
14.05.2013


Han vedder mot Angela Merkel.
Det ville ikke jeg gjøre, både Tyskland og Frankrike har investert så mye at dette må holde.

Og mest sannsynlige skal det gjøres gjennom ECB. Derfor kommer det mere pengetrykking (i siste liten eller på overtid - som vanlig).
______

Selv om statistikken ikke akkurat peker oppover...

Gjelden øker i 21 av EUs 27 land

Tre år etter at Hellas ble «reddet» første gang.

Kristin Norli, E24.no
13.05.2013


Utdrag:Endret 14.05.2013 18:50 av OldNick
OldNick
15:37
15.05.2013
#14569

Historisk nedtur vedvarer i eurolandene

Økonomien i eurosonen fortsetter å krympe og er nå inne i sin mest langvarige tilbakegang siden euroen ble innført i 2002


NTB/HegnarOnline
15.05.2013

Faktisk har ikke en så lang periode med sammenhengende nedgang vært registrert siden slike felles tall for disse EU-landene første gang ble lagt fram i 1995. Resesjon er definert som fall i bruttonasjonalprodukt (BNP) i to eller flere påfølgende kvartaler.

- Elendigheten fortsetter. Nesten alle de viktigste landene utenom Tyskland er i resesjon, og hittil har ingenting kunnet stanse denne nedadgående spiralen, sier seniorøkonom Carsten Brzeski i banken ING.

Økonomien i eurosonen krympet med 0,2 prosent i første kvartal i år. Det var sjette kvartal på rad med økonomisk nedgang, ifølge det europeiske statistikkbyrået Eurostat.

I kjølvannet av finanskrisen i 2008- 2009 opplevde eurolandene nedgang i fem kvartaler på rad.

Nedgangen er litt verre enn det analytikerne på forhånd hadde forventet.

- Vi forventer at BNP i eurosonen kommer til å krympe med 0,7 prosent i 2013. En svært gradvis bedring er ikke ventet før mot slutten av året, sier analytiker Howard Archer i IHS Global Insight i London.
______

Støtten til EU raser i hele Europa

Nesten bare tyskere som fortsatt har troen på EU


Kristin Norli, E24.no
15.05.2013

En fersk undersøkelse fra forskningsinstituttet PEW i USA får det til å riste i grunnfjellet til Den europeiske union.

I løpet av de siste 12 månedene har nemlig støtten til EU rast blant europeere flest.

Og det er ikke bare i kriserammede land som Hellas og Spania at holdningene har endret seg.

Også i selve hjertet av Europa, Frankrike, som var med på å grunnlegge unionens forløper i Det europeiske kull- og stålfellesskap på starten av femtitallet, har EU en dramatisk dalende stjerne.

Konklusjonen er klar, ifølge Pew-forskerne bak undersøkelsen:

Selve EU er i ferd med å bli eurokrisens største offer.

Her er det befolkningene i åtte europeiske land svarte på spørsmål om økonomisk integrasjon har hjulpet deres lands økonomi, og på spørsmål om de mener EU generelt er et bra prosjekt:


EU er i ferd med å bli ganske upopulær i flere medlemsland. Tabellene viser prosentandelen som svarte ja på om økonomisk integrasjon i Europa har vært bra, og om de er positive til EU generelt.


Mer på link over

Endret 15.05.2013 15:49 av OldNick
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter