Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Element (tidl. Intex Resources)
Element (tidl. Intex Resources)
truls
15:47 30.12.2013
#8004

Hei jav/jhala,

MCC8 ble invitert til å delta på lik linje med andre interessenter når realisasjonsprosessen ble koordinert via SocGen. Isteden valgte de å kjøre videre sitt skitne spill, der de ønsket å forplikte Intex, uten selv å være forpliktet. Ved forrige "bud", som ble mottatt mens du satt ved roret, ble det avtalt at interessenten via MCC8 skulle betale en sikkerhet/forskudd til Intex. Disse pengene kom aldri. Når de så, dagen før fristen gikk ut, isteden annonserte en ny mystisk kjøpsavtale som de ikke ville opplyse noen detaljer fra før Intex forskuddsbetalte dem en eller annen sum for, skjønner jeg utmerket godt at Grennes & co reagerte som de gjorde. Det har intet med markeringsbehov å gjøre.

Det eneste markeringsbehovet som har kostet aksjonærene penger er ditt markeringsbehov i kjølvannet av at du sluttet som styreleder, Vestrum. Tusen takk for "drittpakkene" og ukritisk dumping av over 2 millioner aksjer (der du selv ikke tapte noe pga put-opsjonen).

Flott gjort av deg da du her om dagen bekreftet at du innestår for dine uttalelser fra august og september. Tosifret aksjekurs skulle dermed være innen rekkevidde så snart ECC foreligger.

Godt nyttår!

Endret 30.12.2013 16:00 av truls
jav
18:05 30.12.2013
#2

Hei Truls. Du vet tydeligvis mer om deler av prosessen med MCC8 enn meg. Jeg er forsåvidt ikke uenig i mye av det du skriver, men det synes å være kommentarer på noe annet enn mitt innlegg.

En kort gjentagelse av mitt innlegg som gikk på at deler av forumet synes å tro at det har vært drevet en form for sololøp mht MCC8. Hvis noen prøver å fortelle noe så usannsynlig bør dere stille dere spørsmål om motivet for dette. Det bør være rimelig åpenbart at i prosessen rundt MCC8 har CEO, styret, rådgivere og advokater vært involvert hele veien, i tillegg til undertegnende.Noe annet ville være helt utenkelig. At ikke "alle" i selskapet, henunder sjefsgeologen, ikke har vært innvolvert burde derimot ikke være noen overraskelse.

Som jeg skriver har jeg stor sympati for selskapets irritasjon over MCC8's opptreden. Er dog overrasket over din tilsynelatende detailkunskap om prosessen. Poenget er da heller ikke mangel på forståelse av irritasjonen, men om håndteringen gagner selskapet?

Mht salg eller kjøp av aksjer anser jeg dette som mitt privilegium å bestemme selv. Det er mildt sagt et underlig syn at du synes å mene jeg har en eller annen forpliktelse til ikke å selge aksjer i Intex når jeg ikke lenger er engasjert i selskapet og på toppen ikke mener selskapet innehar nødvendig kompetanse på ledelsesnivå. Kan du forklare hva du tenker/mener her?

Mht hva som vil påvirke kursen har jeg åpenbart tatt feil flere ganger. Kursen har ikke reagert opp på forhold jeg har trodd og ment var viktige for selskapet. Jeg var svært overrasket over at Atok løsningen ikke førte til en oppgang i kursen. ECC'n som det nå fokuseres veldig på har kun en symbolsk effekt og ikke noen praktisk effekt da den ikke kan brukes til noe. Det alt vesentligste må gjøres på nytt da plant site, tailings dam, transport korridor, anleggs størrelse osv,osv må ikke bare gjøres, men faktisk bestemmes. Hver eneste gang det har kommet "gode" nyheter i Intex det siste året har aksjonærene kastet ut aksjer og drept enhver oppgang. Dette har overrasket meg gang på gang noe jeg har påpekt flere ganger og ment aksjonærene er selskapets verste "fiende". Jeg er derav langt ifra sikker på om retur av gammel ECC vil gi noen stor oppgang. Fordi den ikke kan brukes til noe burde den i prinsipielt heller ikke bety mye annet en rent symbolsk.

Jeg mener et cash flow genererende prosjekt ville ha gitt Intex nye større frihet og styrke mht realiseringen av Mindoro. Som skrevet mange ganger før er markedet for Nickel prosjekter svært krevende og det å ha nok tid er viktig, for ikke å si essensielt, for å få en bra deal. Strategien nå synes å være å spare seg til en løsning hvor alt håp er lagt i hendene på SocGen. Vi må håpe dette vil virke, men vi må konstatere at SocGen ikke har noe som helst konkret når insidekjøpene kan finne sted. Med er Økokrim på krigstiden må det virkelig være null. Økokrim mener det er inside så snart du tenker på et selskap. Jeg ble siktet for å ha lekket om et selskap jeg overhode aldri hadde hørt om på de påståtte lekkasje tidspunktene. SocGen har nå jobbet i ca 6 måneder uten å ha kommet noen vei så spørsmålet er om sjansen øker eller minsker over tid? Nå får vi se hva som skjer i Indonesia og Nickel prisen om kort tid. Nå var Nickel prisen godt over det dobbelte av i dag i 2010 da CIBC hadde oppdraget å selge, så det er ikke umiddelbart åpenbart at litt oppgang på helt eller delvis export stop fra Indonesia vil bety all verden. Vi må nok se på 2015/2016 og lenger ut og håpe noen tar et langt syn på Nickel. På sikt er det en rekke faktorer som synes å virke positivt for Nickel prisen. Politisk i Filippinnene er og blir det uklart og usikkert. Det er nyvalg i 2016 og mange tror visepresidenten vil bli ny president. Han oppfattes som mere gruve vennlig, men hvem vet. Prosjektet blir nok realisert, men av hvem og når blir spennende å se.
Godt Nyttår
Mvh Jan V
highlander
04:28 02.01.2014
#3488

Re. jav

ITX har i skrivende stund en markedsverdi på kun 196 millioner kroner (kurs 2,14). Synes du det er dyrt?
highlander
04:33 02.01.2014
#3489

Rykende fersk nyhet:

Ore Export Ban Is Definitive, Official Says
(Jakarta Globe, January 2, 2014.)

Indonesia will be consistent in banning mineral-ore exports next year, as mandated by the 2009 Mining Law, and the government regulation would set processing and purification requirements before companies can export, a senior government official said.

R. Sukhyar, the newly appointed director general of coal and mineral resources at the Energy and Mineral Resources Ministry talked with the Jakarta Globe on Tuesday, almost two weeks before the Jan. 12 deadline, to clarify the government's stance about the mineral-ore export ban.

Reports last month said the government would set exemptions, but that is not the case, according to Sukhyar.

"The law says mineral ore mined from Indonesian soil must be processed [domestically] and be purified. That's clear, that means no more mineral-ore exports. That's non-negotiable," said Sukhyar, a veteran bureaucrat, who officially started his new position on Dec. 20.

The government regulation, he said, will regulate technicalities about the smelting and purification level for metals including copper, nickel, bauxite, tin, iron ore, manganese, gold, copper. It will also regulate the adding of value to non-metals, such as limestone, quartz and marble, before they can be exported. [...]
highlander
05:40 02.01.2014
#3491

Jeg la ut følgende innlegg om ITX i "doblingskandidat-tråden" på ST for 2014. (Tillater meg å legge kopi her, selv om mesteparten av denne informasjonen fremkommer lengre oppe i ITX-tråden).

Følte at min begrunnelse for hvorfor jeg mener det er mer enn 50 % sannsynlig at ITX vil doble seg i 2014 ble noe snever, og har en fyldigere begrunnelse her:

Ved inngangen til et nytt år er det lurt å lete etter potensielle nyttårsraketter, og da helst blant aksjer som har hatt en svak kursutvikling foregående år, og således var tynget av en del skattemessige salg på tampen av året. Noen ganger kan man være veldig heldig og finne potensielle nyttårsraketter som ikke bare har falt mye, men som også har de beste forutsetninger for at utviklingen skal snu - og således få en oppgang som kan vare mye lengre enn et vanlig nyttårsrally. I år er det spesielt en aksje som utmerker seg:

ITX (Intex Resources), sist omsatt kr. 2,14, sitter på et av verdens største nikkelfelt, Mindoro, som i tillegg inneholder store mengder scandium og REE (sjeldne jordarter).

Begrunnelse:

* Nikkelprisen er i ferd med å snu oppover. Det kan bli en forsterket oppgang om eksportforbudet fra Indonesia, som etter planen skal iverksettes fra 12. januar, faktisk blir iverksatt.

* Intex Resources/Mindoro ligger for salg hos Société Générale (SG), som har samtaler med flere mulige oppkjøpere/samarbeidspartnere om følgende modeller:
1. Helt eller delvis salg
2. Farm-in modell
3. Notering av Mindoro på en annen børs. Her har fokus tidligere vært på Hong Kong eller Singapore-børsen, men det ble også nevnt at notering på Filippinene er aktuelt
4. Kombinasjon av to av disse modellene

* I en presentasjon/telefonkonferanse avholdt av ledelsen 19.12.13 ble det fremholdt at det i løpet av Q1/2014 enten kommer et konkret bud eller en konklusjon på de forskjellige alternativene som SG arbeider med.

* Selskapet er i ferd med å få tilbake ECC (miljøtillatelse) for Mindoro. Da denne ble midlertidig inndratt falt aksjekursen fra over 10 kr til 3-tallet. Det er defor ikke usannsynlig at det kan komme en like kraftig bevegelse motsatt vei når ECC kommer tilbake.

* På presentasjonen avholdt 19.12.13 ble det pekt på at det har vært en tydelig positiv utvikling de aller siste ukene, slik at ECC antakelig kommer tilbake fortere enn tidligere antatt, uten at det ble konkretisert. - "Vi sier ikke hvis, men NÅR, vi får ECC tilbake," understreket Holst på denne presentasjonen.

* Det er svært sannsynlig at det kan bli fortgang i bud-/konklusjonsprosessen så snart ECC foreligger.

* Selskapet har penger nok til driften til august 2015. (Dette ble bekreftet av ledelsen på presentasjonen 19.12.13.) Glem emisjon! Derimot kommer det positive nyheter (se punkene over) lenge før kassa er tom.

* Så snart ledelsen hadde gått ut med det de vet i forhold til ECC (den kommer helt sikkert tilbake) og at bud/konklusjon foreligger i løpet av første kvartal 2014, er det fritt frem for innsiderne å kjøpe aksjer. Før jul ble det meldt et par innsidekjøp, men jeg utelukker ikke at det kan komme flere.

Lykke til!
jav
12:40 02.01.2014
#3

Hei Highlander. Jeg synes ikke dagens market cap er høy forsåvidt, men spørsmålet blir for enkelt. For å dra en paralell sitter jeg på en eiendom hvor teknisk verdi er det dobbelte av markedsverdien. Jeg synes markedsverdien ikke gjenspeiler "verdien", men ingen kjøper betaler meg mer av den grunn. Jeg må vente på bedre eiendomspriser.. Mindoro er litt i samme situasjon.

Forumet skjønner ikke parametrene i gruveindustrien og det tror jeg heller ikke selskapets ledelse gjør. Det prates mye om cash cost, "verdi" av biprodukter osv. Gruveindustrien er en konservativ industri og jeg er ganske sikker på at ingen vil kjøpe Mindiro hvis salg av biprodukter må til for å få regnestykket til å gå opp. Biprodukter er positivt, men på marginalen. Cash cost begrepet er også farlig å bruke. Man må se på total cost. Tar man med nedbetaling av capex, renter på lån, G&A, sustainable capex etc blir totalkosten mye høyere. På 6 usd/lb Nickel er Mindoro neppe interessant. I tillegg har antisipert cash cost på allerede byggefelt HPAL anlegg vist seg å ligge alt for lavt. En kjøper vil ha en betydelig margin på en "lav" Nickel pris. I tillegg vil en kjøper unngå politisk risiko hvis de kan. En kjøper nå må derav ha et langsiktig syn at Nickel skal ligge betydelig høyere enn i dag for at regnestykket på Mindoro skal gå rundt. Dette er tall og informasjon som ligger i det offentlige rom.

Personlig deler jeg synet til mange analytikere som mener Nickel prisen skal opp over tid (2-3 år) så jeg tror det er klokt å vente med salg hvis det er mulig. Uten et cash flow prosjekt har selskapet liten manuvrerings mulighet. Historisk har Intex er stor korrelasjon til Nickel prisen og jeg har veldig vanskelig for å tro at prisen på Mindoro ikke er linket til Nickelpris og market cap på Intex. Selv om det var intet i oppdateringen fra selskapet som tydet at SocGen hadde noe, snare tvert imot, så ser jeg ikke bort ifra at et salg allikevel vil finne sted. Utfordringen er at jeg i så fall tror det blir på et lavt nivå som ikke hjelper aksjonærene.

Jeg, som deg, ser "verdi", men det er timing betinget. Jeg synes ikke timingen ser god ut nå. Gruveindustrien er veldig syklisk og det er vanskelig å tjene penger hvis man bommer på timingen. Det er hovedsakelig på timing vi er uenig
tomtank
13:36 02.01.2014
#1576

Ser han har bekreftet det.

Endret 02.01.2014 13:37 av tomtank
agarmo
13:37 02.01.2014
#148

jepp, det er han ser det ut som.
ullebusten
13:52 02.01.2014
#130

Jav,

jeg setter pris på at du deler, i mine øyne, en kunnskapsrik vinkling på Mindoro. For meg er det tyngde i dine innlegg, og du er saklige. På mange måter er det til tider vanskelig å tale imot mange av dine argumenter. Ingen tvil at det finnes fallgruver i Intex, men samtidig en god oppside ved en realisasjon, slik jeg ser det.

Slik markedet vurderer Intex, er det tydelig at mange deler dine synspunkter. Samtidig er det også tydelig at få er langsiktige med sine investeringer, spesielt når man snakker 1-3 år.

Min oppfatning er at selskapet mangler mulighet til IKKE selge Minoro ila 2014/tidlig 2015. En emisjon vet ingen utfallet av, men lite sannsynlig at det i så tilfelle blir satt på fornuftige nivåre, og uten en kraftig utvanning av eventuelle nåværende eksjonærer som ikke deltar. (Jeg er helt overbevist om at "utmatting" var strateskien bak MCC8s opptreden)

På dette grunnlaget velger jeg å fortsette min tiltro til dagens ledelse, da jeg er ganske sikker på at de også "vet" at et salg/transaksjon må finne sted.

Personlig mener jeg å ha sett indikasjoner fra flere aktører som tilsier at et salg av Mindoro i størrelsesorden 100-150 MUSD, burde være oppnåelig, selv uten ECC. Ref; ATOK(ønsket å overta for Cash 110M USD - de er forstatt på banen) og MCC8 (med mange av sine snodige tilnærminger - unsett har de aktører som står bak de mange påståtte bud).

Ikke for å rette kritikk, men hvis du tenker tilbake; hadde du/dere muligheten til å selge Mindoro for 100M USD ila den prosessen du var vitne til? Jeg tolker det til at man på det tidspunktet var for forventningsfull til pris. Ref. innhold i den orginale MoU med MCC8, som tilsa 296M USD pluss 10% kostnadsfri eierandel. Den dealen var hinsides. Dette har jeg god tro på at dere hadde fått i havn, hadde ikke markedet/nickelprisen utviklet seg kraftig i dissfavør.

Uansett, selges Mindoro idag for ~100 MUSD, antar jeg at majoriteten av aksjonærene blir fornøyd, inkludert meg selv.

Mvh,

Endret 02.01.2014 14:09 av ullebusten
Akilles
18:57 02.01.2014
#5815

Det er vanskelig og forstå bakgrunnen for jav sine skriverier her (eller på HO).

Er dette et forsøk på å bortforklare at han har vært en katastrofe for alle Norske grueaksjer på ose som han har vært i "berøring" med, enten som dir. eller i styrene (styreleder)? (Selskapene har tapt milliarder)

Eller prøver han å snakke seg inn igjen i ledelsen i dette selskapet? (Dere som fortsatt har aksjer her, vær på vakt).

I fra han kom inn i CRU og frem til han fikk sparken i ITX har han vært en økonomisk katastrofe for de som har trodd på han. Mitt råd, Hold avstand.. Det er ingenting som tyder på at han har forstått noe verken om gruvedrift eller ledelse.

Endret 02.01.2014 18:58 av Akilles
highlander
02:58 03.01.2014
#3492

Re. Akilles #5815

Helt riktig. Det er hovedsakelig bortforklaringer Vestrum driver med nå, pluss et markeringsbehov. For øvrig er det lite sannsynlig at verken nåværende ledelse eller aksjonærene ønsker han inn i varmen igjen, så der behøver vi ikke å frykte noe. Ja, vi bør være på vakt, for nå kan det godt være at han har egeninteresse av å bidra til å holde kursen nede. Snakker han med noen som ønsker å kjøpe opp Intex/Mindoro så billig som mulig? Ingenting overrasker meg når det gjelder den mannen...

Mange lar seg blende av at Vestrum har litt bransjekunnskap, men ikke ta noe av det han kommer med som god fisk. Det har flere ganger vist seg å være veldig farlig for lommeboka.
highlander
03:00 03.01.2014
#3493

Re. jav #3

Takk for svar. Ser du er enig i at dagens kapitalisering av selskapet ikke er for høy, i det minste, selv om du har veldig vondt for å innrømme det direkte. Sunn logikk burde tilsi en mye høyere prising enn vi ser nå. Du er faktisk en medvirkende årsak til den lave prisingen vi ser i dag, men jeg har forståelse for at du har problemer med å se dette selv.

Oppdateringen 19.12.13 er ikke under noen omstendighet "negativ", slik du faktisk klarer å påstå på HO, eller rettere sagt, den er negativ for deg selv? Oppdateringen viser nemlig at ledelsen er på rett spor, og det med mye lavere kostnader enn hva som var tilfelle da du satt ved roret. Din "baby", cashflow-prosjektet, ble det heldigvis ikke noe av. Selv om det hypotetisk sett kunne ha "forlenget" levetiden på kontantbeholdningen, kunne også det motsatte ha skjedd, nemlig at cashflow-prosjektet hadde blitt dyrere eller medført forsinkelser, noe som ofte skjer i gruvebransjen, og da hadde siste rest av kontanter blitt blåst vekk istedenfor å holde liv i selskapet til det er kjøpt opp. Et cashflow-prosjekt ville også bidratt til å vanskeliggjøre due dilligence og andre prosesser ved et helt/delvis salg av nåværende assets (da ville det nemlig blitt enda flere ukjente faktorer i regnestykket). Da får det heller være at det ikke blir en "optimal utgang". De fleste nåværende aksjonerer er dritt lei, og sikkert mer enn godt fornøyd med rundt 5 - 6 kroner aksjen. Vi snakker tross alt om to til tre ganger mer enn dagens kapitalisering av selskapet. Med ECC på plass (og den kommer!) bør imidlertid prisen bli høyere.

Selskapet har ikke gjeld. Selskapets kontanter holder til høsten 2015 uten emisjon. Risk/reward er fortreffelig. Jeg velger å se bort fra den støyen du lager med dine mishagsytringer mot nåværende ledelse og det arbeidet Société Générale nå gjør. Skulle det mot min formodning ikke ha skjedd noe innen april, kan vi heller snakkes igjen, men selv ikke da vil det være kritisk, ettersom selskapet selv da har kontanter for mer enn ett år og 4 måneders drift pluss egne aksjer (cirka 10 prosent av selskapet) som de kan selge.

Magefølelsen min sier meg at nåværende ledelse og Société Générale klarer å få til mye mer i løpet av ett år enn du klarte å få til med MCC8 i løpet av ett år og 8 måneder.

Endret 03.01.2014 03:01 av highlander
highlander
03:23 03.01.2014
#3494

forts. (Re. jav#3)

Du sier avslutningsvis - quote:

<<
Jeg, som deg, ser "verdi", men det er timing betinget. Jeg synes ikke timingen ser god ut nå. Gruveindustrien er veldig syklisk og det er vanskelig å tjene penger hvis man bommer på timingen. Det er hovedsakelig på timing vi er uenig
>>

Hvorfor har John Fredriksen blitt så rik i dag? Er det fordi han kjøper assets når den aktuelle bransjen han ønsker å investere i er på topp, eller er det fordi han kjøper når ratene/prisene er på bunn? Nemlig. Han kjøper på tilnærmet bunn! (Slik var det når han posisjonerte seg i tankmarkedet, så bulkmarkedet, så fisk, etc.)

Vi kan være enige om at nikkelprisene nå er på tilnærmet bunn. (Det spås oppgang fra 2015. Den kan komme før, dersom Indonsesias vedtatte eksportforbud ikke blir stoppet av presidenten.)

Interessen fra big players er i startgropa når det gjelder nikkel. Intex Resources sitter på rettighetene til et av verdens mest attraktive felt. Det er bare et tidsspørsmål før det skjer noe med prisingen her.

Endret 03.01.2014 06:02 av highlander
jav
11:08 03.01.2014
#4

Hei Highlander. Har kommentert ditt siste innlegg på HO, men her viser du klart en kortslutning i logikk. Du argumenterer som om Intex er KJØPER, men. Intex er da vitterlig SELGER. I et lavt commodity marked er Kjøperen motsyklisk og kjøper til lav pris for å vente på oppgangen. Flere argumenterer som om de tror en kjøper vil betale Intex nå for en mulig oppgang i fremtiden. Dette er ren utopi og da kjenner dere industrien svært dårlig. Hvordan i all verden skal Intex ha glede av å selge nå til hva som må være en "lav" pris for at kjøperen skal nyte godt av det i fremtiden. Dette er jo hele kjernen i hvorfor jeg mener et salg bør vente og at et cash flow prosjekt var "virksomhetskritisk" og ville ha gitt Intex muligheten til å vente til markedet var på "toppen".Jeg er overbevist om at skulle SocGen få frem et "skambud" tør ikke dagens ledelse å si nei og oppsiden for Intex aksjonærene er tapt for alltid. Det synes ikke å være noe forståelse for timingen her. Salg nå vil etter alle solemerker bety noen andre enn Intex sine aksjonærer får oppsiden.
Akilles
12:56 03.01.2014
#5816

Dette med å kjøpe et "cash flow prosjekt" høres så enkelt ut, men det er det selvfølgelig ikke.
Noe NOM sitt kjøp av "Gudvangen stein" er et meget godt eksempel på.
NOM var (og er) et selskap som har en enestående resurs (Engebøfjellet), men med en alt for stor ledelse/administrasjon, som har sittet og fortsatt sitter og venter på at Norge skal få en politiker med såpass mye ben i nesen at han/hun våger å stå opp mot miljømafiaen og få gitt NOM den utvinningstillatelsen de trenger for å starte opp. (det kan fortsatt bli lenge å vente (det er bare pusekatter i denne regjeringen))

NOM hadde (og har) et behov for en årlig emisjon (det koster å ha folk gående på tomgang). For og få "cash flow" (og slutt på årlig emisjonene) kjøpte de Gudvangen stein, et selskap som aldri hadde hatt overskudd, men som ledelsen trodde de kunne snu, noe de ikke greide. Da Gv. stein ble solgt hadde de gått med underskudd alle 25 årene de hadde vært i drift..

Så å "få" "cash flow" er ingen enkel sak..

Endret 03.01.2014 13:02 av Akilles
jav
13:06 03.01.2014
#5

Akilles, 100% enig. Skal man vurdere denne type prosjekt må man bruke de beste ekspertene man kan kjøpe for penger og ikke sette interne folk totalt uten erfaring og kunskap om produksjon (ikke geologi) som prosjektansvarlige. Her i består uenigheten. Anyway, dette er water under the bridge, vi får se hva fremtiden bringer.
highlander
16:10 03.01.2014
#3495

Re. jav #4

Hva mener du med kortslutning i logikk? Uansett hvordan du snur og vender på det, er Intex/Mindoro alt for billig nå, nettopp fordi nikkelprisene er så lave. Det er altså nå man bør kjøpe, ikke selge. Kan det være så vanskelig å forstå?

Og ITX har tid helt frem til høsten 2015 med å selge (nettopp fordi selskapet droppet "cash-burn-prosjektet" ditt). Det kan ha skjedd veldig mye med både nikkelprisen og dermed verdien på slike prosjekter frem til da, men skulle noen by 2 - 3 ganger mer enn selskapet er kapitalisert til i dag, får de sannsynligvis kjøpt det. Og da er det jo hyggelig for dem om de også får med seg en oppside... Aktørene på Oslo Børs har så langt aldri vært villig til å prise inn denne.

God helg!

Endret 03.01.2014 16:18 av highlander
highlander
21:37 03.01.2014
#3496

Herlig med 8,33 % oppgang i dag, og en omsetning på hele 6,3 millioner kroner. Lenge siden vi har sett det i ITX, og det lover veldig bra for fortsettelsen.

Dette ga følgende utslag hos Investtech:

Intex Resources (ITX)
Kjøpskandidat (Score: 73)
-Kort sikt

Intex Resources har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend. Dette signaliserer en fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen. Aksjen har støtte ved ca 2.19 kroner og motstand ved ca 3.30 kroner. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på kort sikt.

- - - - - -

Det fundamentale peker i riktig retning. Det er også hyggelig å få de tekniske faktorene over på sin side. ;)

Endret 03.01.2014 21:42 av highlander
highlander
08:39 05.01.2014
#3497

Har sett litt nærmere på fredagens handler: PAS må ha flere enn en kunde, siden de på fredag kjøpte 671,5 k aksjer og solgte 366,5 k aksjer (nettokjøp 305 k). Vel så interessant er det at ARC-selgeren på 2,20 ble røsket ut. Den store CAR-kjøperen, som har akkumulert over lengre tid, tok 100 k. Dessuten var det noen utlendinger som kjøpte via JPM, UBS og DDB, begge de to sistnevnte husene kjøpte ITX for andre dag på rad. Fortsetter de til dels aggressive kjøpene vil ITX klatre videre kommende uke.

For oversiktens skyld tillater jeg meg å lenke til Jørgens meglerstatistikk
highlander
07:00 06.01.2014
#3499

Vestrum pælmet ut de siste aksjene sine rundt 2 blank. Som tidligere nevnt tapte han intet personlig på dette, fordi han hadde en putopsjon på strike 7 knyttet til disse aksjene. (Ut fra måten han solgte på, kunne det se ut som om han ønsket å straffe selskapet og aksjonærene hardest mulig.) Hans dumping og drittpakker medførte selvsagt også at flere Vestrum- og jhala- belivers kastet kortene + flere stop loss-ordre. I kjølvannet av dette, kom det, slik det ofte gjør når aksjer går i minus, mange aktører som solgte seg ut for å realisere skattemessige tap (som reduserer skatten på gevinster i andre aksjer, eller annen arbeids- eller kapitalinntekt).

Overhenget av dette synes nå å være borte, og det er fritt frem for en normalisering av aksjekursen. I tillegg vil det sannsynligvis inntreffe triggere som gir ytterligere oppgang her.

Lykke til!
74hc138
20:09 06.01.2014
#1

Joergen,
MCC8 er et kinesisk statseid, selskap MCC8 international er noe annet. Fra hjemmesiden:
MCC8 International is a joint venture of MCC8 Group Company Limited (MCC8 of China Nonferrous Metal Industry, hereinafter referred to as MCC8) and the Lemna Environmental Energy (HK) Limited (hereinafter referred to as Lemna HK).

Fordel om en skiller mellom disse to. ellers blir det dobbelkommunikasjon. Dvs. at det utsagnene kan oppfattes på to måter.
A. Dette er seriøst fra et stort kinesisk statseid selskap.
B. Dette er et HK selskap, de påstår at MCC8 har 50% av akjsekapitalen, det ikke lett å se hva dette selskapet egentlig driver med. Den andre eieren driver med kloakkrenseanlegg, ser ut som et hvitvaskingsbyrå.
joergen
09:02 07.01.2014
#4358

74hc138
Jinchuan, som MCC8 International har brukt i markedsføringen, har aldri hørt om selskapet.

På meg fremstår William He som lite troverdig.

MCC8 avtalen ble selvfølgelig klarert med styret. Men kombinasjonen skarpt intellekt, markedskunnskap og retoriske evner er livsfarlige når de besittes av en narsissist. Styret abdiserte ift. Vestrum - en generaltabbe.

Endret 07.01.2014 09:04 av joergen
highlander
18:22 07.01.2014
#3501

Dette ble som forventet et nyttårsrakett. Veldig hyggelig kursutvikling så langt i år. Når en aksje går fra 2,14 til 2,95 (37,9 % oppgang) intradag i løpet av fire handledager, er det ikke rart om det blir litt gevinstsikring...
OldNick
18:39 07.01.2014
#15299

For info

2014 FORECAST: Nickel ripe for Q1 recovery

Janie Davis, Metal Bulletin
Dec. 30, 2013

Nickel prices have a good chance of recovery in the first quarter of 2014 as the market starts to price in the Indonesian export ban and demand stirs, industry participants told Metal Bulletin.

Prices have gained about $400 since December 5 when the Indonesian government reiterated its intention to ban exports of raw materials from January.

The announcement triggered some short-covering but there are still many large short positions out there that will need to cover in a hurry if the ban goes through.

"It is still a bit of an unknown for now but there are still a lot of shorts and if the ban definitely happens there will be a big rally. I am still not sure but my gut feeling is that there will be a rally," a physical trader told Metal Bulletin.

Macquarie Bank is forecasting first-quarter and second-quarter 2014 nickel prices of $15,000 per tonne and a full-year price of $15,500 per tonne. The forecasts are unchanged since October.

Nickel stocks levels, in relation to the market open interest, indicate that spreads could easily tighten, Leon Westgate, Standard Bank analyst, told Metal Bulletin.

"The spreads are predisposed to tightening up as short position holders decide whether to roll forward or cover back," Westgate said.

London Metal Exchange stocks represent 17% of market open interest, compared with just 3-4% in copper.

There is a large natural short and a large natural borrower of the spread in relation to the natural length. Throw in the Indonesian ban and there is scope for a bit more of a sustained recovery, he said.

This is because the more stock a market participant holds, the more they need to borrow in order to finance it and, with fewer longs out there to borrow from, the spreads could tighten.

"With open interest rising and prices going up, we are not really seeing much short-covering so we could argue that there are large short positions still out there," Westgate said.

"Short nickel has been an obvious trade and a lucrative trade for those who got short early enough," he added.

"In terms of the actual impact of the Indonesian ban, stocks of laterite ore in China are high enough to absorb some of the potential supply squeeze and there is a large amount of refined nickel in LME stocks. It is more about the perception, really, of whether prices will go up," he said.

Even if the export ban does not materialize, production cutbacks are still likely as a large percentage of nickel production is unprofitable at today's prices, a raw materials buyer at a large steel mill said.

"I believe we will have a higher average nickel price next year due to the Indonesian ban," the buyer said.

"If the government does not keep to its decision, I think the established producers will need to cut production because for most of them their cash cost is above the nickel price at the moment. So either a ban will support prices or other production cuts will," the source added.

Consumer demand has also improved this month and stainless steel mills have slightly stronger order books, market participants said. This is partly due to seasonal buying but the outlook also seems better for next year, the buyer said.

"Stainless steel stockists usually buy for January and February so mills will have higher order books at the moment but I believe the business for stainless mills will be better next year," he added.

Discounts for chargeable nickel in stainless steel scrap have also narrowed from about 28% of the LME nickel price to about 25%.

"Getting into next year, people are a little concerned about Indonesia and potential supply cutbacks. Stainless mills have slightly better order books and scrap discounts for nickel have picked up from historical lows," a supplier sourc
Bolle2000
23:46 09.01.2014
#414

Interessant artikkel i dag.

Hvis "a senior government official" kan anses som en solid kilde, så synes en viktig brikke å ha falt på plass. Det bebudede eksportforbudet for nikkelmalm gjennomføres som planlagt med virkning fra kommende mandag.

Hvis dette holder stikk, ser vi en direkte oppgang til 3.50. Det vil igjen innebære en betydelig økt interesse fra potensielle kjøpere. Med nye signaler vedr den forventede fornyelse av miljøgodkjenningen, så aner vi allerede konturene av en betydelig suksesshistorie for aksjonærene.


"Jakarta (Platts)--9Jan2014/456 am EST/956 GMT

Indonesia's plan to ban the export of mineral ore will continue as proposed on January 12, 2014, a senior government official said Thursday.

This means that as of January 12, nickel ore and bauxite can only be exported after being refined to nickel pig iron, nickel matte, ferronickel and alumina, said R. Sukhyar, mineral and coal director general at the Indonesia's Energy and Mines Ministry.

But the ministry is now proposing that companies be allowed to export concentrates such as copper until 2017, he said, noting that many companies have not yet built smelters and those that are being built will only be ready in 2017.

"As long as they [companies] will not export ore, we may allow them to keep exporting [concentrates], said Sukhyar."
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter