Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Element (tidl. Intex Resources)
Element (tidl. Intex Resources)
highlander
09:12 01.12.2014
#3598

Re. ullebusten # 131

Antakelig har selskapet gitt Cusi og Fernandez "bonus" for gudene vet hva slik at de kunne stable på bena nevnte sikkerhet. Det har vitterlig ikke inntruffet en eneste "milestone" siden forrige melding.

Personlig har jeg fått nok nå. Som aksjonær føler jeg meg holdt for narr.
ullebusten
10:01 01.12.2014
#132

Forstår din frustrasjon, men det er ikke det meldingen sier. Den sier at det var var et krav at 25% skulle innbetales på sperret konto. Hvorfor skulle ITX innbetale noe som helst?
Videre står det at beløpet er innbetalt.
jav
10:22 01.12.2014
#20

Ullebusten, det kan da ikke finnes et fnugg av tvil om at en uforklarlig "diskresjonær bonus" har gått til å dekke "sikkerheten" helt eller delvis. Hvis selskapet oppgir hvor mye og hvorfor kan aksjonærene finne ut hvor mye de betaler av "sikkerheten" til Cusi og Fernandez. Nå må du ikke lure deg selv fullstendig
jav
10:30 01.12.2014
#21

Noe annet, men tilsvarende problemer som Intex har som anskueliggjør at det er et langt lerret å bleke. Tampakan sliter fremdeles med gruvemoratorier og lokal motstand


http://newsinfo.inquirer.net/652630/south-cotabato-wont-review-mining-code

ullebusten
10:31 01.12.2014
#133

Det er greit nok Vestrum, men du leser tydelig følgende annerledes enn meg:
"Furthermore, as a condition to extending the settlement date the parties agreed that an amount equal to 25% of the underlying forward contracts was paid into an escrow account as collateral until full payment has been received".

Hva som regnes som sikkerhet for de 25% er for meg ikke det aller mest vesentlige pr nå.
Det som er klart, for meg, er at om avtalen faller i grus, så har ITX rett på 25% av 8.9M aksjer x 2.35NOK. Er du uenig i dette?
jav
10:36 01.12.2014
#22

Hvis Cusi/Fernandez har fått "bonus" basert på luft fra Intex så må du da begripe det er du som aksjonær som betaler "sikkerheten" for Cusi og Fernandez og ikke Cusi/Fernandez selv. Det kommer jo ikke mere penger inn i Intex sin kassen av dette.
ullebusten
10:49 01.12.2014
#134

Ja det er greit, men en sikkerhet trengs for å gjennomføre en delvis lånefinansiert transaksjon. 25% er innbetalt på lukket konto, om du leser meldigen dithen at "sikkerheten" er hva som står på lukket konto.., ja da må du forklare hva jeg har misforstått!?
jav
10:49 01.12.2014
#23

Intex sine moratorium utfordringer fortsetter også, men en ny fersk dom imot Aglubang(en av MPSA'ene til Intex). Strengt tatt burde vel slike ting omtales av Intex, selv om informasjonen teoretisk sett er offentlig tilgjengelig. Dommen synes på meg helt corny, men viser hvor utfordrende dette er og hvor lang tid det vil ta

202.90.158.49:8080/casestatusinquiry-war/faces/jsp/view/ViewResult.jsp?form1:tableCaseStatus:tableRowGroup1:0:tableColumn5:linkAction_submittedLink=form1:tableCaseStatus:tableRowGroup1:0:tableColumn5:linkAction
jav
11:17 01.12.2014
#24

Jeg begriper ikke hva du roter med nå ullebusten. Jeg gjentar at hvis Intex tar penger fra egen kasse og på papiret gir Cusi/Fernandez en bonus på 800.000 usd, men ikke betaler dette ut, men setter det på en "sikkerhetskonto" har du og andre aksjonærer gitt Cusi/Fernandez en gave på 800.000 usd. Cusi/Fernandez har i så tilfellet ikke puttet inn 5 øre. Hvis det er slik at de har fått en uforklarlig bonus på 100.000 usd og putter inn 700.000 usd selv(alt for lite i forhold til normale betingelser) så er det noe helt annet. Det må da være aldeles fundamentalt om Cusi/Fernandez selv risikerer egne penger. Alle tar gratis opsjoner. Så langt har de fått lønn og styrehonorar og en gratis opsjon. Du og andre aksjonærer betaler for Cusi/Fernandez sin "sikkerhet". Hvis du/dere skjønner dette og synes det er ok er det jo greit antar jeg.
ullebusten
13:03 01.12.2014
#135

Vestrum,
Det er for meg helt usannsynlig at 100% kommer fra "bonusen". Hvorfor skulle dette da omtales som et krav fra ITX? Argumentene faller på egen urimelighet.

Alt dreier seg ikke om konspirasjoner. Det sitter kompetente person, økonomisk eksponert, i styret. Her er det mye på spill.
Uansett du tolker det som du vil, jeg tolker det slik jeg vil. Om du fortsatt mener jeg roter fælt så får det heller være.
jav
13:13 01.12.2014
#25

Hadde det ikke vært ufattelig mye enklere å angi hva bonusen var og hvilke milestones som var møtt? Hvis dette er greit hvorfor i himmelens navn ikke bare oppgi hva det er.
jav
13:23 01.12.2014
#26

Hvis det er noe som er meningsløst Ullebusten så er det ikke å være åpen med hvilke milestones som er møtt og hva bonusen er på. Hvis det er slik at det faktisk er oppnådd noe som tilsynelatende har en betydelig verdi så burde jo aksjonærene få vite hva dette er. Dernest hadde det åpenbart vært oppfattet positivt hvis Cusi/Fernandez hadde puttet inn egne penger utover hva "bonusen" måtte være. Det ville være meningsløst dumt ikke å innformere markedet om at de Filippinske styremedlemmene faktisk skjøt inn egne penger for første gang. Dessverre er min konklusjon diamentralt motsatt av din, jeg tror Intex betaler gildet.
ullebusten
13:40 01.12.2014
#136

Vestrum,
Det er mange stakeholdere å ivareta. Det er en vanskelig oppgave.
Nevner et par for å sette det litt i perspektiv:

-utvalgt knippe mulige lokale partnere
-kineserne og deres uoppfordrede bud
-lokale myndigheter (som helt tydelig misliker interessen fra kina)
-aksjonærer (kortsiktige, forum debatter, langsiktige osv.)

Kommersielle detaljer holdes tett av gode årsaker.


Du var en sentral brikke i dette ormebolet over en lengre periode. Du burde vite at det er ingen enkel oppgave ledelsen og styret står ovenfor.
Jeg tolker den senere tids signaler som positive også da gruppen bak MCC8's tidligere bud fortsatt ikke har gitt opp.

På den andre siden har jeg forståelse for at enkelte aksjonærer mister tålmodigheten.
highlander
15:27 01.12.2014
#3601

Re. jav 01.12.2014 10:49 #23

Lenken du viser til i dette innlegget kommer ikke opp. Kan du prøve igjen?
jav
17:29 01.12.2014
#27

202.90.158.49:8080/casestatusinquiry-war/faces/jsp/view/ViewCaseStatusUpdated.jsp;jsessionid=6ae9acad26c0f3adf7f51b23007d?form1:imageGo_submittedLink=form1:imageGo

Du skriver inn Aglubang og så får du dommen
jav
08:36 02.12.2014
#28

Ullebusten. Jeg er helt enig i ta det er mange stake holdere man skal ivareta. Nettopp av denne grunn er tydelighet veldig viktig for å unngå unødvendig spekulasjon. Alle meldingene og informasjon rundt Cusi/Fernandez kjøpet har vært veldig utydelige. Selv etter forsøk på å få selskapet til å klargjøre så gjør ikke selskapet dette hvor det svært enkelt kunne ha blitt gjort. Det er da svært vanskelig å tolke det som annet enn at "kjøpet" til Cusi/Fernandez er over normalt kreativt.

Det normale mht "bonuser" er at de gis i forbindelse med årsavsluttning og er en del av en bonusgjennomgang for selskapet generelt. Nå hadde Cusi/Fernandez gjort en så "fantastisk" jobb så de "måtte" få en bonus på "milestones" ingen har sett, tilfeldigvis akkurat når de skulle betale aksjene de hadde "kjøpt". Hvis det er som styrets formann prøver å fremstille at det omsider er kommet inn litt margin og dette ikke er "bonusen" , men nye friske penger fra Cusi/Fernandez hvordan er det mulig å være så klønete ikke å gi bonus når det vanligvis gis? Jeg har lyst til å være veldig sarkastisk her, men selv den mest optimistiske og positive må da synes det er noe her som ikke stemmer. Den eneste konkrete "mile stonen" vi har sett under deres management er en dom mot selskapet i oktober. Det synes vel ekstremt åpenbart at Intex og Cusi/Fernandez har gamblet på at noe skulle ha skjedd som ikke har skjedd og at Cusi/Fernandez ikke vil, eller mest sannsynlig ikke har, penger til å gjøre opp. Synes du virkelig dette ser rasjonelt og fornuftig ut?
Akilles
08:39 02.12.2014
#5939

jav.
Dersom det er slik som det antydes lenger oppe i tråden her, at du arbeider for en gruppe kinesere (MCC8?), så er det vel forståelig at ledelsen holder kortene tett til brystet i denne saken og ikke gir ut opplysninger som kan brukes i eventuelle forhandlinger ved nest korsvei?
Jeg ville jo tro at hvilke milestones som er møtt og hva bonusen er på, må være særdeles interessante opplysninger for en konkurrerende budgiver.
jav
09:15 02.12.2014
#29

Akilles. Diskusjonen går på om Cusi/Fernadez kjøpet er realt og/eller over normalt kreativt, og hvis så hvorfor.

Selskapet sier de har dialog med kineserne, og med lokale aktører om salg/samarbeid så det er en helt annen diskusjon og tiden vil vise hva det bringer. Når selskapet sier de har bedre alternativer enn det kinesiske budet, som uansett har utløpt, så da er vel alt i sin skjønneste orden så hvorfor dette voldsomme fokuset på kineserne, de er blitt "utkonkurrert" tilsynelatende.. Hvem bryr seg om kineserne så lenge selskapet hevder de har vesentlige bedre mulighteter andre steder? Man kunne nesten misstenke du/dere ikke trodde på selskapet allikevel. De som tror at en transaksjon med en lokal partner vil skje og betyr et løft i kursen må jo bare kjøpe aksjen. Hvorfor bry dere om mine meninger hvis dere har tillitt til det selskapet sier mht å ha lokale selskaper som gjerne vil inn. Jeg ser absolutt ikke bort ifra at selskapet kan få inn en lokal partner, men jeg tror en slik transaksjon vil inneholde ingen, eller kun lite cash, og uansett vil bety en årelang og usikker prosess så oppsiden blir også et maratonløp med usikkert utfall som veldig fort kan bli en skuffelse for aksjonærene.
Akilles
10:28 02.12.2014
#5940

jav
Jeg vil tro at kjøpet er "over normalt kreativt" for å holde eventuelle interessenter uvitende om hvilken kort selskapet har på hånd.

At kineserne tilsynelatende er utkonkurrert, er ikke det samme som at de ikke fortsatt kan være interessert. Jeg vil tro at de fortsatt "lusker" rundt i "periferien".

Dersom du ikke representerer noen andre en deg selv og du ikke har aksjer, så er det utrolig vanskelig for meg å forstå ditt motiv for skriveriene på ITX trådene. Da må du da ha skrevet "tonnevis" av innlegg uten å ha noen tilknytning til aksjen.

Endret 02.12.2014 10:30 av Akilles
jav
10:59 02.12.2014
#30

Akilles, her er jeg nygerrig på hva det er som er "kreativt" annet enn at "kjøperne" tilsynelatende ikke har penger så Intex må "betale for kjøpet" selv. Jeg orker ikke å begynne på nytt igjen, men jeg jeg har gjentatt og gjentatt jeg ønsker Mindoro bygget og åpenbart er over normalt interessert. Jeg benytter derav enhver anledning til å markedsføre prosjektet mot parter jeg oppfatter som mulige aktuelle kjøpere og/eller partnere, dvs med riktig risikoprofil. Vi ønsker alle det samme, men jeg mener en del forventninger er urealistiske og gir argumentene for hvorfor jeg mener dette så ikke ting skal komme som totale overraskelser hvis det ikke blir helt som tenkt. Det er frivillig å være enig eller uenig. Nå signaliserte selskapet de har lokale interessenter som de mener representerer vesentlig bedre alternativer enn den kinesiske interessen så da er det jo bare å vente på dette, hvis du tror på det. Jeg ser slettes ikke bort ifra at det blir en Filippinsk partner, snarere tvert imot, men jeg er skeptisk til innholdet i en slik avtale simpelt hen fordi jeg kjenner Filippinene bedre enn de fleste. Nå har jeg begynt å gjenta meg selv så nå må folk tenke selv basert på informasjonen tilgjengelig for dem.
joergen
11:08 03.12.2014
#4363

.
Det var med tristhet jeg leste at geolog Bernt Røsholt nylig var død, 77 år gammel (hjerneslag). Jeg har gjennom årene hatt stor glede av de mange samtaler med ham. Den siste var for et par måneder siden da han også fortalte om sin nye kjæreste, som kuppet ham. Bernt var usedvanlig sosial og positiv, brant for sitt fag og arrangerte fortsatt årlig geologiske ekskursjoner. Han så med sorg på den stemoderlige behandling mineralbransjen fikk i forhold til olje.

Nekrologen i Aftenposten 2.12.2014

Røsholt og Mindoro
Forløperen til det i 1996 børsnoterte selskapet Mindex (Anders Hvide var admin.) satset opprinnelig på gullprospektering i Filippinene (se Kapital 19/1995 - Sture Eriksen). Da deres geologer (bl.a. Bernt Røsholt) var på Mindoro for å få oversikt over selskapets ressurser, ble de bedt om å være på utkikk etter annnet av interessse og kom over en nikkelressurs midt på øya.

Et begrenset område av dagens konsesjon ble i 1970 undersøkt av Filippinske Bureau of Mines for Anglo-Philippine Oil Company. Resultatene var ikke gode nok til at man med daværende prosessteknologi ønsket å utvinne ressursen. I rapporten leste Røsholt at geologene dengang skrev at de trodde ressursen var bedre enn resultatene viste og mente den burde undersøkes grundigere (priv. samtale med Røsholt).

I 1996 mutet derfor Mindex inn området, fikk en letelisens på 97 km2 og begynte en systematisk revurdering av prospektet. Resultat av undersøkelser pr. 1997 indikerte at konsesjonen inneholdt en betydelig større mineralisering enn tidligere rapportert.
.
jav
12:44 03.12.2014
#31

Jørgen, jeg kan ikke gjøre annet enn å dele dine ord fullt ut. Hans bortgang kom overraskende.Han var svært fornøyd med nye knær som hadde hemmet han over langt tid, og ikke minst en ny livspartner. Dette kom som lyn fra klar himmel. Han var et gjennomført profesjonelt og hyggelig menneske. Alle vi som har kjent han og jobbet med han vil bli savne han. Våre tanker går til hans familie
highlander
01:12 09.12.2014
#3611

I motsetning til en børs som har vært i fritt fall i det siste (i takt med fallende oljepris) har kursen på ITX vært relativt stabil, og har dermed vist en relativ styrke.

Dog er det et tankekors at Veslik som fryktet har begynt å selge aksjer (rest 4.387.246 aksjer på VPS oppdatert mandag). Dersom de selger via PAS står Veslik sannsynligvis også for salgene på hhv. 122 k og 267 k (fredag og mandag), slik at total restbeholdning etter dette er ca 3.998.000 aksjer. Jeg tror Veslik kommer til å selge flere aksjer i tiden som kommer. Det at de 45.000 aksjene på Koppangs private hånd ble solgt først, slik at flaggemeldingen kom da, ga mindre panikk i markedet enn om det hadde blitt flagget at selskapet han kontrollerer og som hadde drøye 4 millioner aksjer begynte å selge.

Se også opp for nedsalg fra Verdipapirfondet DNB. De har solgt ut større bolker også tidligere i år - og jeg tror dette DNB-fondet har besluttet at aksjen etter hvert skal ut av fondets portefølje. Etter nedsalg sist uke har fondet igjen 2.205.000 aksjer.

Det er imidlertid interessant at den mystiske meglerkontoen til DNB har begynt å plukke aksjer igjen, og økte med 110.000 aksjer sist uke. Hadde vært gøy å få rede på hvem som egentlig eier disse aksjene. Det er garantert ikke Veslik/Koppang-grupperingen som eier disse, ettersom det i så fall hadde vært omgåelse av flaggemeldingsbestemmelsene. Derimot har jeg en sterk mistanke om at Jan Vestrum eller hans oppdragsgiver står bak denne kontoen. Viser til det faktum at denne kontoen dukket opp samtidig med at Vestrum pøste ut sine egne aksjer i markedet.

I tillegg fortsetter Stavanger Karting AS å øke. Go kart virksomheten må gå bra, og de satser kanskje på å få bedre avkastning her enn bankrenten?

Kilde for endringene i VPS-beholdninger:
http://home.broadpark.no/~borsdata/VPS/ITX_vps.html (en av Jørgens oversikter)

Endret 09.12.2014 02:16 av highlander
OldNick
08:52 22.12.2014
#16417

En interessant pressemelding fra Intex på morgenkvisten...

ITX) ITX - Offer for Mindoro Nickel from Philippine mining company

Børsmelding
22.12.2014

Intex Resources ASA ("Intex") has today received an offer for Mindoro Nickel from a Philippine based mining company (the "Offer Company").

Following discussions and dialogue with Intex both directly and through its advisors, the Offer Company submitted an offer (the "Offer") for the Mindoro Nickel project. The Offer Company has ongoing operations in the Philippines, and has so far demonstrated a good understanding of all challenges and opportunities involved in the Mindoro Nickel project. It has expressed a strong commitment to bring the project forward until completion and operation in a timely fashion. The Offer Company's principals, based in the Middle East and in South Asia have access to substantial financial resources, needed to bring the project forward and into operation.

The Offer consists of a cash up-front payment to Intex as well as a free carried equity interest of 8% in a fully financed project of up to USD 1 billion of project related expenses. The equity interest of 8% is calculated on an un-leveraged basis and therefore protects Intex on risks related to financing structure and potential dilution as a result of bringing third parties into the project. The parties have agreed to stipulate the main terms of a transaction in a "Heads of Agreement" ("HOA") to be negotiated between now and 9 January 2015. On agreeing the HOA, the parties will enter into a customary period of mutual due diligence and exclusivity whilst at the same time finalizing all definitive agreements required for the transaction.

Based on a staged development, the Mindoro Nickel project is set to produce 12 - 18 ktpa Ni in the first phase with a capex of USD 981 million, and with a corresponding un-leveraged net present value of a fully financed project on completion of approximately USD 2 billion for the first phase and further upside with the development on subsequent phases. The project is strategically located in proximity to the world's most expansive nickel markets in South East Asia.

It is the Board's opinion that the Offer as it stands has substantial value to Intex' shareholders and it is expected that outstanding commercial issues will be clarified on or before the 9 January deadline. Further developments will be announced in due course, as they occur.


Oslo/Manila, 22 December 2014
Intex Resources ASA

Christian L. Holst, Chairman, Tel: +47 952 55 849

Henno Grenness, CEO, Tel: +47 911 44 658


Pressemslding (PDF)

Endret 22.12.2014 08:53 av OldNick
highlander
09:55 22.12.2014
#3623

Gratulerer med dagen! Hyggelig for hardt prøvede aksjonærer med en dag på toppen av vinnerlista. Imidlertid savnes konkrete tall, f.eks. hva utgjør andelen cash up-front?

Det kommer nok mer etter hvert... men som tidligere nevnt er Cusi og Fernandez med på dette for å komme ut med gevinst. De betaler nok i løpet av januar, selv om store deler av kjøpesummen trolig blir i form av bonus. Det er for så vidt irrelevant så lenge den filippinske beileren hoster opp en løsning tilsvarende godt over kr 2,35 pr aksje i totalverdi, og det gjør de nok.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter