Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Telenor (2)
Telenor (2)
highlander
02:10 07.12.2016
#6661

Det har kommet ytterligere et par nedjusteringer av Telenor:

JP Morgan har kuttet kursmålet fra 125 til 110 kr, og anbefaler undervekt.

HSBC har kuttet kursmålet fra 140 til 130 kr, og har en hold-anbefaling på aksjen.
OldNick
08:52 08.12.2016
#18589

Nå jobber nok kvinnemafiaen i andedammen hardt for å få kastet Brekke og få satt inn et innkomptent kvinnfolk. Sann mine ord.

Styreleder i Telenor ville kvitte seg med Sigve Brekke

Hegnar,no/NTB
08.12.2016

Forholdet mellom styreleder Wærsted og konsernsjef Brekke skal være svært vanskelig, skriver avisen torsdag.

Wærsted ga i en samtale med Sigve Brekke i høst uttrykk for at han burde gå av som Telenor­sjef, sier flere kilder Dagens Næringsliv har snakket med.

Brekke fulgte ikke oppfordringen og koblet inn styret, som ikke var enig med styrelederen.

Styret mener angivelig at Brekke er rett mann i en utfordrende tid for selskapet

En sentralt plassert Telenor­kilde betegner situasjonen med strid mellom konsernsjef og styreleder som «ikke bærekraftig».

Gunn Wærsted tiltrådte som styreleder i Telenor i januar og Brekke startet i jobben i august 2015. Siden han tiltrådte har aksjekursen i selskapet falt vel 18 prosent.

Ingen av partene har ønsket å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv, men leder av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad, skal ifølge avisen kreve at næringsminister Monica Mæland (H) kaller inn styreleder Wærstad etter avisens avsløring om samarbeidsproblemene.

- Jeg forutsetter at næringsministeren tar kontakt med styreleder og forsikrer seg om at dette ikke går ut over selskapet og statens eierinteresser, sier Pollestad.
OldNick
17:10 08.12.2016
#18593

Dette er blitt ei salig suppe.

Professorer: Enten Brekke eller Wærsted er ferdig i Telenor

Professorer mener det er umulig at begge kan overleve konflikten - og at en avgjørelse av hvem av Sigve Brekke og Gunn Wærsted som får fortsette i Telenor må skje raskt.

Eirik Amb Nysveen, Bjørn Haugan, Silje S. Skiphamn, E24.no
08.12.2016

______

Wærsted om Telenor-feiden: Jeg sørger for å ha ryggdekning i styret

Telenor-styreleder Gunn Wærsted vil ikke kommentere Telenor-konflikten direkte, men avviser at hun har kjørt sololøp i styret mot Sigve Brekke.

Bjørn Haugen, E24.no
08.12.2016

______

Sigve Brekke: Ingen kommentar

Hverken Telenor-sjef Sigve Brekke eller styreleder Gunn Wærsted vil kommentere hva som ligger i konflikten mellom dem.

E24.no
08.12.2016

______

Noe bakgrunnsinfo om Brekke's karriere.

Dette er mannen Telenor-styrelederen vil kvitte seg med

Telenor-sjef Sigve Brekke har bakgrunn som odelsgutt, Arbeiderparti-politiker og forskningsassistent ved Harvard.

Astrid Dalen, E24.no
08.12.2016

OldNick
22:49 13.12.2016
#18611

Overraskelsenes overraskelse?

At Brekke skulle bli sittende var ihvertfall overraskende for meg.

Det vil nok bety at G.Wærstad kommer til å be om avløsning senest ved neste ordinære GF i mai (tror jeg), dersom ingenting nytt kommer på bordet før jul, f.eks. i morgen. Hun vel følger tidl. styreleder S.Aasers 2-års periode, som ender ved neste ordinære GF.

TEL: Styrets uttalelse etter styremøte i Telenor ASA

Børsmelding
13.12.2016

Styret i Telenor ASA har de siste måneder hatt flere komplekse saker på sitt bord, knyttet til blant annet strategi, virksomhetsstyring og compliance. Det har vært ulike synspunkter innad i styret på de forskjellige temaene. Styret har enstemmig samlet seg om følgende punkter:

1. Styret og administrasjonen har konkludert på selskapets strategiske retning mot 2020. Styret vil fremover ha fullt fokus på videreutviklingen av Telenor som et verdiskapende, innovativt og ansvarlig selskap.

2. Styret har i møtet fastholdt sin tillit til konsernsjef Sigve Brekke. Etter styrets oppfatning er Brekke den rette til å lede Telenors arbeid med å implementere den nye strategien. Media har i den senere tid referert til saker fra Sigve Brekkes tid som leder for Telenor i Asia. Disse sakene er tidligere ferdigbehandlet av styret.

3. Telenor har gjennom det siste året hatt et særskilt fokus på å forbedre styring og oppfølging av virksomheten i de ulike markedene. Telenor opererer i flere utfordrende markeder og må også i fremtiden håndtere risiko knyttet til korrupsjon og etisk forretningsdrift. Styret og administrasjonen forsterker derfor ytterligere det forebyggende arbeidet, samt utviklingen av gode systemer for å avdekke og løse saker som oppstår.

Telenor vil holde et pressemøte onsdag 14. desember, kl. 11.00 på Telenors hovedkontor på Fornebu. Styreleder Gunn Wærsted og Konsernsjef Sigve Brekke vil være tilgjengelig.
highlander
16:05 03.01.2017
#6747

Telenor ble tatt inn i Dovreporteføljen i går med følgende begrunnelse:

"Aksjen er dønn kjedelig, men samtidig en trygg havn. En lite konjunkturutsatt inntjening kombinert med en direkteavkastning på 5-6 prosent bør friste enhver rentenist."
highlander
17:02 13.01.2017
#6806

Carnegie har nedgradert Telenor fra hold til salg.

Samtidig nedjusterte meglerhuset kursmålet fra 120 til 115 kr.

highlander
11:58 30.01.2017
#6882

Stig Myrseth kastet Telenor-aksjen ut av Dovreporteføljen i dag, etter 4 uker inne i varmen...
OldNick
15:27 30.01.2017
#18778

DNB er mer positiv til Telenor.
Her er oppdatering foran Q4-rapporten som kommer torsdag.

TEL inn mot Q4

Telenor presenterer sin rapport for Q4 torsdag morgen denne uken. Litt senere samme dag avholder selskapet også en kapitalmarkedsdag. I forbindelse med kvartalstallene ligger vi på linje med konsensus når det gjelder omsetningen og venter en topplinje på NOK 33.7 mrd. Vi ligger imidlertid noe høyere når det gjelder EBITDA og estimerer NOK 11.3 mrd mot konsensus på NOK 11.1 mrd. Når det gjelder kapitalmarkedsdagen venter vi at investorenes fokus vil være på eventuelle signaler knyttet til virksomheten i India, på hvordan selskapet ser for seg å tilby kundene digitale tjenester i årene fremover og ikke minst på målsettingene knyttet til kontantstrømmen. Vi har en kjøpsanbefaling på Telenor med et kursmål på NOK 161 pr aksje. Kursen stengte fredag på NOK 133.20 pr aksje.

Mvh
DNB Markets
OldNick
09:24 23.02.2017
#18852

Telenor kom med Q4-2016 rapport 2 febr.

Uheldigvis preges TEL-aksjen av en nokså stor Brekke-rabatt. Sjefen har ikke levd opp til forventningene.
Så prøver selskapet å friste med økt utbytte. 7.80 per aksje vil de dele ut til våren.

TEL: Telenor Groups resultat for Q4-2016

Børsmelding
02.02.2017TEL: Q4-2016 Report (PDF)

TEL: Q4-2016 Presentation (PDF)
______

Så trekker Telenor seg ut av India, ved å selge datterselskapet til Barthi Airtel, India's største mobiltelefon-operatør.

TEL: Bharti Airtel overtar Telenors indiske virksomhet

Børsmelding
23.02.2017

Fornebu, Norge - Telenor ASA har 23. februar 2017 inngått en avtale med Bharti Airtel Limited (Airtel) om at Airtel tar over Telenor India.

Airtel er Indias største mobiloperatør med over 269 millioner abonnenter og en markedsandel på over 33 prosent, målt i omsetning. Airtel tar over Telenor Indias mobilfrekvenser, lisenser og virksomhet, inkludert ansatte og kundebasen på 44 millioner abonnenter. Telenor India vil fortsette sin virksomhet som normalt inntil transaksjonen er gjennomført.

«Dagens avtale er til det beste for våre kunder, ansatte og for Telenor-konsernet. Å finne en langsiktig løsning for vår indiske virksomhet har vært viktig for oss og vi er fornøyd med avtalen med Airtel. Avgjørelsen om å gå ut av det indiske markedet har ikke vært lett, men vår vurdering er at de betydelige investeringene som hadde vært nødvendige for å sikre Telenor Indias fremtidige virksomhet ikke ville gitt en akseptabel avkastning», sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

«Avtalen med Telenor viser vår vilje til å lede an i Indias digitale revolusjon. Det gjør vi gjennom å tilby verdensledende og rimelig telekomtjenester via en robust frekvensportefølje i ulike bånd. Ved gjennomføring av transaksjonen vil vi sørge for en så sømløs integrasjon av både kunder og nettverk som mulig, og ytterligere styrke vår markedsposisjon betydelig i flere sentrale telekomsirkler. Telenors kunder vil kunne benytte seg av Indias største og raskeste mobilnettverk, og en rekke av Airtels ledende produkter og tjenester», sier Gopal Vittal, administrerende direktør for India og Sør-Asia i Bharti Airtel.

Transaksjonen vil ikke føre til nedskrivninger hos Telenor. Per fjerde kvartal 2016 var gjenstående verdi av materielle og immaterielle eiendeler i Telenor India 0,3 milliarder kroner.

I henhold til avtalen vil Airtel og Telenor India fusjonere, og Airtel vil ta over Telenor India så snart alle nødvendige godkjennelser foreligger. Avtalen innebærer at Airtel vil ta over fremtidige frekvensavbetalinger og andre operasjonelle kontrakter, inkludert kontrakter for tårnleie.

Transaksjonen er avhengig av regulatorisk godkjennelse, inkludert godkjennelse fra det indiske telekomdepartementet (DoT) og indiske konkurransemyndigheter. Telenor vil beholde eksponeringen mot krav fra DoT, relatert til perioden Telenor har eid virksomheten.

Transaksjonen forventes å bli gjennomført innen 12 måneder. I Telenor-konsernets finansielle rapportering vil Telenor India fra og med første kvartal 2017 bli behandlet som holdt for salg og avviklet virksomhet.

Telenor kunngjorde planene om å gå inn i det indiske markedet i 2008. I 2016 var Telenor Indias omsetning 6,0 milliarder kroner og selskapets operasjonelle kontantstrøm var -0,4 milliarder kroner. Telenor har virksomhet i seks telekomsirkler i India (Andhra Pradesh, Bihar & Jharkhand, Gujarat, Maharashtra, UP East og UP West) og eier i tillegg frekvenser i Assam.

Investorkontakt:
Helge Øien, mob: (+47) 9131 9242, helge.oien@t
highlander
08:32 13.03.2017
#7046

Sparebank 1 Markets har kommet med en nedgradering i Telenor fra nøytral til salg.

Samtidig ble kursmålet redusert fra 145 til 125 kr.
OldNick
10:12 17.07.2017
#19323

Telenor kom med Q2-2017 rapport idag.

Den var bra, og ble vel mottat i markedet, særlig meldingen om at de vil kjøpe tilbake 2% av utestående aksjer.

TEL: Telenor leverer sterke resultater og solid kontantstrøm i Q2-2017

Børsmelding
17.07.2017

"Vi leverer sterke resultater for andre kvartal, med forbedret inntektsvekst, tosifret EBITDA- økning og en sterk kontantstrøm. Både EBITDA og EBITDA-marginen er rekordhøy dette kvartalet. Vi reduserer kostnadene med 0,6 mrd. kroner, og alle våre virksomheter bedrer sine marginer. Robustheten i den norske virksomheten, den sterke inntektsveksten i Bangladesh og at inntektene igjen øker i Thailand er noen av høydepunktene for kvartalet.

På kapitalmarkedsdagen i februar la vi frem våre strategiske ambisjoner mot 2020, med fortsatt vekst, mer effektiv drift og forenkling som sentrale drivere for verdiskapning. Jeg er glad for å se at vi i løpet av de første seks månedene av året har tatt betydelige steg i vårt arbeid med å gjennomføre denne strategien.

Fremgangen i første halvår gjør at vi nå øker våre effektiviseringsambisjoner og høyner vårt EBITDA-marginmål for 2017. Som følge av de raske endringene i både forbrukeratferd og teknologiutvikling vil det likevel være nødvendig med ytterligere kostnadsforbedringer i årene
fremover.

I løpet av kvartalet solgte vi våre posisjoner i rubrikkannonsemarkedet i Latin-Amerika og vi fortsatte nedsalget i VEON. Dette er i tråd med vår ambisjon om å forenkle virksomheten. Provenyene fra disse transaksjonene, kombinert med en solid balanse, gjør at styret har bestemt å distribuere deler av disse midlene til våre aksjonærer gjennom tilbakekjøp av 2 % av egne aksjer."

-Sigve Brekke, Konsernsjef Telenor Group

SAMMENDRAG AV ANDRE KVARTAL 2017

- Totale driftsinntekter økte med 2 % til 31,5 mrd. kroner. Trafikk- og abonnementsinntekter fra mobilvirksomheten økte organisk med 3%.
- Rapportert EBITDA før andre inntekter og kostnader økte med 12 % til 12,7 mrd. kroner, tilsvarende en EBITDA-margin på 40 %, som er en økning på 4 prosentpoeng fra året før.
- Investeringer ekskl. lisenser og spektrum var 4,4 mrd. kroner, tilsvarende 14 % av driftsinntektene.
- Fri kontantstrøm for kvartalet var 9,9 mrd. kroner.

FINANSIELLE UTSIKTER FOR 2017

Basert på resultatene i første halvdel av 2017 og våre forventninger til utviklingen for resten av året, endrer vi de finansielle utsiktene for 2017. Vi øker forventet EBITDA-margin til 38-39 %, fra tidligere rundt 37 %. Vi forventer fremdeles en organisk inntektsvekst på 1-2 % og investeringer ekskl. lisenser og spektrum tilsvarende 15-16 % av driftsinntektene.

Mediekontakt:
Severin Roald, Mobil: +47 9203 0333, Severin.roald@telenor.com

Investorkontakter:
Marianne Moe, Mobil: +47 9161 7631, marianne.moe@telenor.com
Helge Øien, Mobil: +47 9131 9242, helge.oien@telenor.com


TEL: Q2-2017 Report (PDF)

TEL: Q2-2017 Presentation (PDF)
eshuse
08:11 30.08.2017
#2551

30/08-2017 07:00:01: (TEL) Telenor inngår avtale om tilbakekjøp av egne aksjer

Telenor viser til selskapets melding 17. juli 2017 om
tilbakekjøpsprogrammet for egne aksjer for 2017-2018.
Programmet omfatter inntil 30 millioner aksjer, der rundt
13,8 millioner aksjer skal kjøpes i markedet.

Telenor har 30. august 2017 inngått en avtale om et ikke-
diskresjonært program («Programmet») for tilbakekjøp av
inntil 13.810.438 egne aksjer («Aksjene»). Programmet vil
styres av en tredje part, som vil ta egne
handlebeslutninger for Aksjene, uavhengig og upåvirket av
Telenor. Dette kan medføre at Telenor kjøper aksjer i
perioder der selskapet ellers ville vært forhindret fra å
gjøre dette.

Under Programmet vil Telenor kjøpe Aksjer fra denne
tredjeparten og kjøp under Programmet vil gjennomføres
innen 28. februar 2018.
highlander
09:11 08.09.2017
#7434

Barclays har gjentatt kjøp av Telenor i en oppdatering, og samtidig jekket opp kursmålet fra 180 til 190 kr.
highlander
16:09 15.10.2017
#7542

Pareto Securities har nedgradert Telenor til selg i en oppdatering, kursmål 140 kr.
highlander
09:05 14.11.2017
#7642

Goldman Sachs har oppgradert Telenor til nøytral (fra salg) i en analyseoppdatering, der meglergiganten samtidig har økt kursmålet fra 154,50 til 189 kr.
highlander
03:24 03.01.2018
#7834

Telenor kan få en skatteregning på tilsvarende 775 millioner kroner i India, meldte hegnar.no tirsdag, og siterte den indiske nyhetsportalen Oneindia.

Bakgrunnen er at Telenor skal ha underrapportert inntekter i perioden 2009-2015.

I en epost til E24 skriver Telenor at selskapet er «godt kjent med det indiske telekomdepartementets mulige skattekrav til flere av mobiloperatørene i landet».

Selskapet kommunikasjonssjef Atle Lessum skriver videre at revisjonen for årene 2010 til 2015 inkluderer alle de større operatørene i markedet, også Telenor India.

«Kravet er bestridt av en samlet bransje, og saken vil trolig være gjenstand for behandling i det indiske rettsvesenet. Det er vanskelig å tidfeste når en konklusjon i saken kan finne sted», skriver Lessum. (Kilde: E24)
highlander
15:49 04.01.2018
#7849

DNB Markets er fortsatt positiv til Telenor og gjentar kjøp i en analyseoppdatering.

Samtidig oppjusterer meglerhuset kursmålet fra 186 til 220 kr.
highlander
13:06 09.01.2018
#7870

Telenor har hatt en god start på året: Telenor fortsetter å klatre på Oslo Børs og er opp 1,81 prosent tirsdag ettermiddag.

Telenor-aksjen har, etter et overbevisende fjorår, startet det nye året med en oppgang på 5,57 prosent.

De siste 12 månedene er aksjen opp 37,05 prosent. Til sammenligning er Hovedindeksen på Oslo Børs opp 21,07 prosent i samme periode.

Arctic Securities gjentar en hold-anbefaling med et kursmål på 175 kroner på Telenor-aksjen, skriver selskapet i en pressemelding.

Oppdateringen fra meglerhuset kommer i forbindelse med Telenors resultatpresentasjon for fjerde kvartal, som er planlagt 31. januar.

I fjerde kvartal venter meglerhuset at Telenor vil få en inntektsvekst på 2 prosent og at driftsresultatet (EBIDTA) vil bli 39 prosent av omsetningen.

Det er etter at Telenor fikk rekordhøyt driftsresultat i tredje kvartal i fjor.

Arctic venter at Telenor på presentasjonen vil legge vekt på kostnadsbesparelser. Meglerhuset ser også potensial for en utvidelse av tilbakekjøpsprogrammet av aksjer, gitt selskapets sterke balanseregnskap.
Videre ser Arctic på auksjonsrisikoen i Thailand som overdrevet og venter at spektrumregningen (kostnader knyttet til mobilfrekvenser, journ.anm.) i mai vil bli lavere enn fryktet. (Kilde: E24)
highlander
16:27 25.01.2018
#8008

25/01-2018 16:20:02: (TEL) Telenor Ungarn gjenstand for undersøkelse fra ungarske konkurransemyndigheter (GVH)

Den 24. januar 2018 innledet ungarske konkurransemyndigheter undersøkelser hos
Telenor Ungarn utenfor Budapest. Undersøkelsene knyttes til nettverkssamarbeid
samt påstander om konkurransebegrensende adferd i forbindelse med en
frekvensauksjon i 2014.

Telenor har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og
regelverk. Telenor vil samarbeide med konkurransemyndighetene i forbindelse med
gjennomføring av kontrollen slik at den gjennomføres på en mest mulig effektiv
måte. Telenor har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.
highlander
15:20 28.01.2018
#8030

Denne meldingen bidro til å løfte Telenor på fredag:

26/01-2018 14:11:10: (TEL) Telenor har mottatt interesse for sin mobilvirksomhet i Sentral- og Øst-Europa

Telenor har mottatt uoppfordret interesse for sin virksomhet i Sentral- og
Øst-Europa, bestående av mobilvirksomheten i Ungarn, Bulgaria, Montenegro og
Serbia.

Telenor har, med mål om å skape verdi for sine aksjonærer, igangsatt en prosess
for å evaluere den mottatte interessen. Telenor venter å konkludere prosessen i
første kvartal 2018. Vurderingene vil ikke påvirke Telenors drift, kunder eller
ansatte.

Telenors datterselskaper i Sentral- og Øst-Europa har sterke markedsposisjoner
og leverer solide finansielle resultater. I 2017 bidro disse selskapene til
rundt 9 % av Telenors omsetning og rundt 8 % av EBITDA før andre poster.

Telenor kommer ikke til å gi noen ytterligere kommentarer knyttet til
vurderingene inntil prosessen er avsluttet.
OldNick
08:41 01.02.2018
#19872

Telenor kom med sitt Q4-2017 rapport onsdag.

Rapporten var i hovedsak positiv, på tross av at omsetningen sank marginalt fra Q4-2016.
Selskapet forklarer det med at de har redusert på lavmargin hardware-salg.

Selskapet er ingen vekstmaskin lenger, men forsøker å bli en cashmaskin ved å kjøre på med kostnadsreduserende programmer samtidig som de forsøker å beholde sin konkurranseposisjon og vri omsetning over på digitale datatjenester over mobilnett (og fastnett fiber, som de primært har i norden).

Det virker som om det fortsatt er betydelige besparelser å hente ut av organisasjonen.

De erkjenner at det var feil å trekke seg ut av India som de vedtok i fjor, men den saken er snart ferdig (i løpet av H1 regner de med å endelig være ute). De trakk seg nok ut på bunn, og det vil sannsynligvis være for dyrt å re-etablere seg.

Men, de beste vekstpotensialene har de i u-landene Pakistan, Bangladesh og Myanmar, dvs. naboland til India.

Men, de fortsetter å fokusere på marginer og lønnsomhet, og levere overskuddskapital tilake til eierne (Hovedsakelig som utbytte, men også i form av tilbakekjøpsprogram, som de snart avslutter pågående program).

Alt dette bør støtte opp om aksjekursen, som ligger 5% under ATH (som ble nådd for et par uker siden).

Kr. 8.10 per aksje er foreslått som utbytte for 2017-resultatet, utbetalt i 2 omganger (4.20 i Mai, 3.90 i Nov.)

TEL: Telenor rapporterer resultater for Q4-2017

Børsmelding
31.01.2018

Et sterkt år for Telenor - omstillings- og digitaliseringsarbeidet fortsetter i 2018

"Telenor leverer solide resultater for 2017. Våre strategiske prioriteringer, godt arbeid på tvers av selskapet samt ytterligere effektiviseringstiltak gir resultater. Vi nådde våre finansielle mål og rapporterte sterke finansielle resultater, med 1% organisk inntekstvekst og kostnadsreduksjoner på 1,6 mrd. kroner. Dette bidro til økt lønnsomhet og en kontantstrøm på 25 mrd. kroner.

I løpet av kvartalet fortsatte veksten i abonnements- og trafikkinntektene og vi leverer en solid EBITDA-vekst på organisk basis. Vi klarte å redusere driftskostnadene med 0,6 mrd. kroner i årets tre siste måneder, rapporterte en EBITDA-margin på 37% og fikk to millioner nye mobilkunder.

Vi går inn i 2018 med klare prioriteringer: Å levere på omstillings- og digitaliseringsarbeidet vårt, fortsette å se etter muligheter for ytterligere effektivisering og inntektsvekst, samtidig som vi forenkler måten vi arbeider på og porteføljen vår. Endringer starter hos mennesker, og vi vil fortsette å investere i våre ansatte. Vi ønsker å tilpasse og gjøre kundeopplevelsen av Telenor mer personlig, og dermed øke tilfredsheten gjennom fokus på kundens behov og preferanser.

Telenor har som mål å skape verdier gjennom å bli enda mer effektive i måten vi arbeider på, hvordan vi leverer tjenestene våre og hvordan kundene opplever oss. Dette gjøres gjennom digitalisering av IT og teknologi, og av våre kundereiser. Vi er stolte av å kunne koble våre 178 millioner kunder til det som betyr mest for dem, fordi vi tror at sammenkoblede samfunn er sterkere samfunn, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Sammendrag av fjerde kvartal 2017

- Totale driftsinntekter økte med 1% til 32,1 mrd. kroner. Organisk falt inntektene med 0,5%, mens abonnements- og trafikkinntekter økte med 3%, positivt påvirket av en engangspost i Sverige i fjor.
- Valutajusterte driftskostnader sank med 0,6 mrd. kroner, tilsvarende 5%.
- EBITDA før andre inntekter og kostnader var 11,8 mrd. kroner, som gir en EBITDA-margin på 37%. Dette tilsvarer en økning på tre prosentpoeng fra fjoråret.
- Nettoresultat til aksjonærer i Telenor ASA var 2,2 mrd. kroner, eller 1,49 kroner per aksje. Justert for nedskrivningene i Tapad på 1,7 mrd. kroner og en reversering av nedskrivningene i Danmark på 1,2 mrd. kroner, var resultatet 2,6 mrd. kroner.
- Investeringer ekskl. spektrum og lisenser var 5,5 mrd. kroner, tilsvarende 17% av driftsinntektene.
- Fri kontantstrøm var 3,3 mrd. kroner i kvartalet.

Godtgjørelse til aksjonærene

- Styret foreslår et utbytte på 8,10 kr per aksje for 2017, som vil bli endelig vedtatt av generalforsamlingen 2. mai 2018. Utbyttet vil bli utbetalt i to transjer på 4,20 kroner per aksje og 3,90 kroner per aksje, for utbetaling i hhv. mai og november 2018.
- Aksjetilbakekjøpsprogrammet fra 2017 er forventet ferdigstilt innen utgangen av februar 2018. Selskapet planlegger å be generalforsamlingen om et nytt tilbakekjøpsmandat for å sikre fleksibilitet for ytterligere godtgjørelse til aksjonærer.

Finansielle utsikter for 2018

- I 2018 ventes en organisk vekst i abonnements- og trafikkinntekter på 1-2%, en organisk EBITDA-vekst på 1-3% og investeringer ekskl. lisenser og spektrum på 18-19 mrd. kroner.

Pressekontakt:
Meera Bhatia, mob: 4684 4959, meera.bhatia@telenor.com

Investorkontakter:
Marianne Moe, mob: 9161 7631, marianne.moe@telenor.com
Helge Øien, mob: 9131 9242, helge.oien@telenor.com

Kvartalsrapporten og -presentasjonen vil være tilgjengelig her


TEL: Q4-2017 Report (PDF)

TEL: Q4-2017 Presentation (PDF)
highlander
15:36 13.02.2018
#8234

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) nedgraderer Telenor fra kjøp til hold i en analyseoppdatering.

Den tyske storbanken opererer med et kursmål på 177 kr.
OldNick
08:59 21.03.2018
#19969

Telenor selger sine Øst-Europa datterselskaper for EURO 2.8 mrd.
Dette tilsvarer ca. NOK 26.4 mrd., om med 1.5 mrd antall aksjer, blir det ca. NOK 18/aksje.

TEL får ikke hele betalingen pr.dato, men har gått med på utsatt betaling for deler av beløpet. Siste avdrag om 4 år.

TEL: TELENOR SELGER VIRKSOMHETENE I SENTRAL- OG ØST-EUROPA TIL PPF GROUP FOR 2,8 MRD EURO - STYRET VIL FORESLÅ EKSTRAORDINÆRT UTBYTTE PÅ 4,40 KRONER PR AKSJE

Børsmelding
21.03.2018

Fornebu - Telenor har inngått en avtale om å selge virksomhetene i Sentral- og Øst-Europa til PPF Group for 2,8 milliarder euro (rundt 27 milliarder kroner) i selskapsverdi. Telenors styre vil be generalforsamlingen om fullmakt til å utbetale et ekstraordinært utbytte på 4,40 kroner per aksje.

Transaksjonen inkluderer Telenors heleide mobilselskaper i Ungarn, Bulgaria, Montenegro og Serbia, samt tjenesteleverandøren Telenor Common Operation. Disse virksomhetene bidro med rundt 11,8 milliarder kroner, eller ni prosent, av Telenor Groups inntekter og 4,1 milliarder kroner, eller åtte prosent, av konsernets EBITDA i 2017. Selskapene har mer enn ni millioner kunder og rundt 3.500 ansatte.

- Telenors strategi er basert på vekst, effektivisering og forenkling. Med salget av virksomhetene i Sentral- og Øst-Europa tar vi et viktig steg i å forenkle Telenors portefølje og fokusere på de områdene hvor vi ser størst potensial for verdiskapning. Etter transaksjonen vil Telenor bestå av integrerte fastnett- og mobilvirksomheter i Skandinavia, og sterke mobiloperasjoner i Asia. Telenor er trygg på at PPF Groups erfaring fra regionen og sektoren gjør at de blir en god eier for disse selskapene, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Styret vil be generalforsamlingen 2. mai 2018 om fullmakt til å utbetale ekstraordinært utbytte på 4,40 kroner per aksje, gitt at avtalen fullføres. Sammen med det foreslåtte ordinære utbyttet på 8,10 kroner per aksje for 2017 vil den totale foreslåtte utbetalingen til aksjeeiere i 2018 bli rundt 19 milliarder kroner. Som Telenor tidligere har kommunisert vil selskapet også be generalforsamlingen om et nytt mandat for tilbakekjøp av egne aksjer for å sikre fleksibilitet for ytterligere aksjonærgodtgjørelse.

- Forslaget til bruk av inntektene fra salget balanserer vårt mål om en attraktiv aksjonærgodtgjørelse og ønsket om å opprettholde strategisk fleksibilitet. Det ekstraordinære utbyttet vil komme i tillegg til et rekordhøyt ordinært utbytte og det nylig gjennomførte tilbakekjøpsprogrammet. Nå fokuserer vi på utvikling av våre eksisterende virksomheter og den digitale transformasjonen av selskapet. I årene som kommer tror vi det vil finnes attraktive muligheter innenfor våre kjernevirksomheter og -geografier, sier Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør for Telenor, og legger til:
- Vi er fornøyd med dagens transaksjon og setter pris på PPFs profesjonalitet i prosessen.

PPF Group er den største private investeringsgruppen i Sentral- og Øst-Europa, og kontrollerer verdier på rundt 35 milliarder euro. PPF Group investerer i flere sektorer, inkludert bank og finans, eiendom, gruvedrift og telekommunikasjon. Tidligere transaksjoner inkluderer kjøp av O2 i Tsjekkia fra Telefonica i 2013 og Nova Broadcasting Group i Bulgaria i 2018.

- Med dette kjøpet ekspanderer PPF Group selskapets portefølje innen telekommunikasjon til fire nye land, og vi oppnår dermed vårt langsiktige mål om å bli en mellomstor europeisk operatør, og bruker vår erfaring for å styrke vår markedsposisjon, sier Ladislav Bartonícek, ansvarlig for telekommunikasjonsinvesteringer i PPF Group.

Den avtalte prisen tilsvarer en EV/EBITDA-multippel på 6,4 basert på EBITDA i 2017.

Partene har blitt enige om en utsatt betaling, hvor 400 millioner euro vil bli betalt i fire avdrag over fire år.

Transaksjonen er avhengig av regulatorisk godkjenning, og forventes gjennomført innen tredje kvartal 2018. Fra og med første kvartal 2018 vil virksomhetene i Sentral- og Øst-Europa bli behandlet som holdt for salg og avviklet virksomhet i Telenors finansielle rapportering. Basert på nåværende valutakurs forventes transaksjonen å gi en regnskapsmessig gevinst på omtrent tre milliarder kroner, som vil bli bokført etter at transaksjonen er gjennomført.

Telenor har hatt mobilvirksomheter i Sentral- og Øst-Europa i 25 år. Telenor gikk inn i det ungarske markedet i 1994, gjennom et oppkjøp av Pannon og utvidet senere tilstedeværelsen i regionen gjennom lansering av mobilvirksomhet i Montenegro i 1996 og oppkjøpet av Mobi 063 i Serbia i 2006. Telenor kjøpte Globul i Bulgaria i 2013.

Pressekontakter:
Atle Lessum, Tel: +47 4150 5645, atle.lessum@telenor.com
Cathrine Stang Lund, Tel: +47 9587 2699, cathrine-stang.lund@telenor.com
Meera Bhatia, Tel: +47 4684 4959, meera.bhatia@telenor.com

Investorkontakter:
Marianne Moe, Tel: +47 9161 7631, marianne.moe@telenor.com
Helge Øien, Tel: +47 9131 9242, helge.oien@telenor.com

Endret 21.03.2018 09:14 av OldNick
highlander
10:55 22.03.2018
#8692

Norne Securities anbefaler kjøp av Telenor i en oppdatering.

Meglerhuset opererer med et kursmål på 206 kr.
highlander
10:40 28.03.2018
#8749

I morgenrapporten onsdag trekker DNB Markets frem Telenors virksomhet i Myanmar, der en fjerde konkurrent har kommet på banen i 2018.

– Selv om den nye aktøren har lagt prisene ned mot bunnen av det tillatte intervallet ser det i første omgang ikke ut til at lanseringen annonsert i tre regioner denne uken gir betydelige forstyrrelser i de lokale markedene, skriver meglerhuset.

Telenors virksomhet i landet oppnådde i fjor en omsetning på 6,6 milliarder kroner og et justert EBITDA-resultat på 2,9 milliarder kroner, skriver DNB. De venter EBITDA i 2018 for Telenor Myanmar på 2,1 milliarder kroner.

– Vi ser foreløpig ingen grunn til å endre på dette estimatet etter at den nye konkurrenten har kommet inn (...) og vi har en uendret kjøpsanbefaling med et kursmål på 212 kroner per aksje. (E24)
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter