Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > USA - DOW JONES - SP500 - NAS - NR 77
USA - DOW JONES - SP500 - NAS - NR 77
highlander
22:15
06.04.2018
#8893

...og slik sluttet Wall Street i kveld:

Dow 23,932.76 -572.46 -2.34%
S&P 500 2,604.47 -58.37 -2.19%
Nasdaq 6,915.11 -161.44 -2.28%
LinPiao
18:39
07.04.2018
#2999

Beins

Det interessante er om Caldaro tror på en regulær handelskrig mellom USA og Kina eller ei. Det vil si om GOP i Kongressen vil stoppe Trump. Dette bestemmer om vi får en ny ATH senere i år, tror jeg.

Selv tror jeg republikanerne fast og bestemt setter business foran nasjonalisme.
highlander
21:35
07.04.2018
#8899

Donald Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow sier trusselen om toll på kinesiske varer verdt opptil 150 milliarder dollar ikke kun er et forhandlingsutspill.

Den amerikanske presidenten sa torsdag at han har instruert sine rådgivere til å vurdere ytterligere toll på kinesiske varer for 100 milliarder dollar, tilsvarende 785 milliarder kroner.

Dette kommer i så fall i tillegg til straffetollen for 50 milliarder dollar som tidligere var varslet. Den eskalerte handelsfeiden sendte Wall Street kraftig ned fredag.

Kudlow har tidligere uttalt at det ikke er sikkert at tollene blir iverksatt – men understreker nå at det også er fullt mulig at de trer i kraft.

– Trump bruker ikke tollene kun som et forhandlingskort, det har han fortalt meg. Noe må forandre seg, sier Kudlow.

– Det dette er, er et forsøk fra en viljesterk og rakrygget president på å rette noen graverende feil på handelsområdet med tanke på Kina, sier han videre.


Knallhardt svar fra Kina
Kina gjorde det på sin side klart i løpet av fredagen at de ikke vil la seg rokke, og at de er villige til å betale hvilken som helst pris i handelskrigen med USA.

– Hvis USA lar være å bry seg om motstanden fra Kina og verdenssamfunnet og insisterer på alenegang og handelsproteksjonisme, vil Kina svare, koste hva det koste vil, heter det i en uttalelse på handelsdepartementets hjemmeside.

– Hvis USA innfører nye straffetoller, er vi på kinesisk side klare og villige til å svare med et sterkt motangrep, skrev departementet.

EU i klemme
Kina rakte samtidig ut en hånd til EU i et forsøk på å skape en bredere handelsallianse mot Trumps proteksjonistiske politikk.

– EU og Kina må stå sammen mot proteksjonisme og sørge for å bevare multilaterale handelsvilkår. Det er EUs og Kinas felles ansvar, og vi må handle nå, sier leder av Kinas delegasjon til EU, Zhang Ming.

Et slikt trekk kan imidlertid for EUs del sørge for økte amerikanske tollsatser mot EU-land, og svekke de historisk sett sterke handelsrelasjonene mellom Europa og USA.

Blokka har derfor foreløpig ikke besvart anmodningen fra Kina, og EU-kommisjonens talsmann Daniel Rosario understrekte isteden at handelskonflikter må løses i WTO, samtidig som han tok avstand fra proteksjonisme.

–Vi mener at fri og rettferdig handel er et av de sterkeste drivkreftene for vekst, sier Rosario.

Spenninger i Vesten
EU og USA var på randen av en handelskrig i mars, etter at Trump truet med å innføre straffetoll som kunne rammet europeiske metallprodusenter.

Trump ga imidlertid EU en utvei i siste liten, og en ny frist 1. mai for EU-forhandlere til å komme med nye løsninger som kan endre det Trump har beskrevet som urettferdige handelsbetingelser.

EU har benektet Trumps anklager, som hovedsakelig har sentrert seg rundt den tyske bilindustrien, og forberedt seg til kontratiltak dersom Trump faktisk innfører straffetoll også på EU-land.

Stort handelsunderskudd
USA har et stort handelsunderskudd med Kina og kjøper langt flere varer fra Kina enn omvendt. Trump beskylder Kina for å dumpe priser på kinesiske varer og stjele amerikanske virksomheters forretningshemmeligheter.

Han mener også at landet får urettmessige fordeler i Verdens handelsorganisasjon (WTO).

– Kina, som er en økonomisk stormakt, regnes som et utviklingsland av WTO. De får derfor fantastiske fordeler, spesielt overfor USA. Er det noen som syns dette er rettferdig. Vi var dårlig representert. WTO er urettferdig overfor USA, skrev Trump på Twitter fredag.

– Ikke fullskala handelskrig
Ifølge AP ligger det an til å bli det største handelsoppgjøret siden andre verdenskrig, og i verste fall får konflikten også store konsekvenser for verdensøkonomien.

Norske analytikere tviler imidlertid på dette foreløpig.

– Konflikten mellom USA og Kina eskalerer, men vi tror ikke den ender i fullskala handelskrig. Det blir likevel sannsynligvis en del turbulens fremover, konstaterer makroøkonom Jeanette Strøm Fjære hos DNB Markets fredag. (E24)
highlander
21:48
07.04.2018
#8902

Dette er handelsvåpenet Kina vegrer seg for å bruke

Da Kina slo knallhardt tilbake mot Trumps nye straffetoll på over hundre varer, understreket visefinansminister Zhu Guangyao at det er uaktuelt å dumpe amerikanske statsobligasjoner – enn så lenge.

Men etter at Trump åpnet for å øke tollen med 100 milliarder dollar, sier Kina at de «vil bekjempe USA med alle midler».

Analytikere og investorer har fryktet at Kina, som eier amerikanske statsobligasjoner for 1.168 milliarder dollar (9.152 milliarder kroner), vil utløse sterk turbulens i finansmarkedene ved å selge unna.

DNB Markets-økonom Ole André Kjennerud ser likevel ikke på dumping av statsobligasjoner som noe «kinesisk supervåpen».

– Dersom kineserne skulle varsle om at de vurderer å selge seg ned for å straffe amerikanerne, vil de selv oppleve store tap på egen portefølje. Bare signalet om en slik strategi vil ha store implikasjoner for prisen, sier Kjennerud til E24.

Banker og andre finansinstitusjoner bruker avkastningen på amerikanske statsobligasjoner som utgangspunkt når de fastsetter renter på boliglån og andre lån til forbrukere og bedrifter.

– Hvis det går så langt, vil vi ha sett mye mer dramatiske og alvorlige proteksjonistiske handelstiltak i forkant. Det vil kun skje dersom vi har nådd et punkt hvor forholdet mellom stormaktene allerede er veldig surt og utsiktene for aktivitetsvekst er veldig laber, sier Kjennerud.

– Kina har vært heldige siden finanskrisen
DNB Markets har fremdeles tro på at USA og Kina vil klare å forhandle seg frem til en løsning.

– Utgangspunktet er at begge land er villige til å fire på visse krav. Kineserne ønsker ikke disse tariffene og har sagt de er villige til å åpne deler av økonomien for amerikanske selskaper og eiere. Nå er ballen spilt over til Trump, så får vi se om det er tilstrekkelig for ham, sier Kjennerud.

Én av grunnene til at Kina er villige til å gå i samtaler, er forståelsen for at landet har «fått fritt spillerom» og «vært heldige» helt siden finanskrisen, mener økonomen.

– Kina vet at de aldri har fått skikkelige represalier for handelspolitikken sin. Ved hver eneste korsvei, gjennom finanskrisen, eurokrisen, konflikter i Midtøsten og oljeprisfall, har USA måttet rette fokus mot andre forhold enn Kina. Nå går det såpass bra i resten av verden, at det er rom i politikken for å reagere på rettmessig måte.

– Bruser med fjærene
Handelskrig er ikke den beste veien til Trumps mål, som er å vise velgerne at han straffer Kina og skaffer USA mer rettferdige vilkår, mener Kjennerud.

– Amerikanere har store interesser på begge sider av bordet. Hvis du splitter opp kinesisk eksport, er amerikanske selskaper involvert i rundt 40 prosent, så disse rammes like hardt.

Kinas overraskende harde tollsatser på amerikansk eksport, kombinert med børsfall verden over, vil i tillegg legge større press på Trump hjemme i USA.

– Det har gått fra å være en bitte liten slåsskamp til en litt større slåsskamp, men det er fremdeles langt unna en handelskrig. Dette er først og fremst en politisk maktkamp, hvor begge sider bruser med fjærene for å vise at de har krutt på laget, men jeg tror at USA og Kina evner å komme frem til en avtale.

– Hva gjør USA hvis Kina likevel velger å dumpe statsobligasjoner?

– USA får nok finansiert sitt budsjettunderskudd uansett. Det er nok av penger i finansmarkedene etter første kvartal. (E24)
highlander
22:02
07.04.2018
#8903

Torsdag sparker Blackrock resultatsesongen i gang i USA, og fredag følger bank-trekløveret JP Morgan, Wells Fargo og Citigroup etter.

Det er skyhøye forventninger før den amerikanske resultatsesongen, spesielt nå som selskapene skal begynne å høste fruktene av republikanernes skattereform som ble vedtatt rett før jul. Credit Suisse-analytikere har regnet seg frem til at en tredjedel av fortjenesteveksten i første kvartal for S&P 500-selskapene vil være takket være skattereformen.

Det har vært tre humpete måneder på Wall Street og enhver skuffelse vil sette spor i et allerede skjørt aksjemarked, skriver Reuters.

– Det er fryktelig mye press på selskapenes fortjeneste i første kvartal, og spesielt guidingen fra selskapene må være god hvis vi virkelig skal få markedet tilbake i en oppadgående trend, sier administrerende direktør i Horizon Investment Services, Chuck Carlson, til nyhetsbyrået.

Ifølge Nordea-strateg, Ingvild Borgen Gjerde, er det ventet en inntjeningsvekst i snitt på 18 prosent for de amerikanske selskapene.

Det vil i så fall være den sterkeste veksten siden 2011. (Reuters, E24)
Beins
22:16
07.04.2018
#11804

Re: highlander og LinPiao

Caldaro er på linje med Guggenheim i at det bygger opp til et kraftig fall i aksjemarkedet. Foreløpig har han ingen klar tidshorisont, men erfaringsmessig burde nedgangen starte inneværende år.

Jeg tror Caldaro ikke ser på dette som avhengig av handelskrig og relasjonen USA-Kina. Men handelskrig kan påvirke dybden i nedgangen.

Når oppgangen er tatt ut etter 3 store oppgangsbølger, skal markedet ned, handel eller ikke handel. Man finner alltid en grunn når tida er inne.
Tiltakende turbulens er et tegn på at markedet er inne i en sen-fase oppover.

Under den store oppgangen hadde vi og mye trøbbel og oppslag om Trump, budsjettkrig og mange dommedagsoppslag grunnet presidenten. Men markedet steg og steg i denne teflonfasen der alt prellet av. Nå skal det da bli omvendt om ei tid iflg Caldaro - der det meste vil tolkes negativt.
LinPiao
08:57
08.04.2018
#3000

Jeg har forstått på deg at Caldaro varslet en ny ATH før den store nedgangen kommer. Det er godt mulig, men det innebærer at han utelukker en regulær handelskrig de nærmeste månedene. Eller så endrer han sine prognoser fortløpende på bakgrunn av utviklingen i forholdet USA - Kina, slik alle andre gjør og bør gjøre.
Beins
14:53
08.04.2018
#11805

En oppgangssyklus er iflg caldaro på 5 bølger ( 3 opp og 2 ned)

Det stemmer at han har en ny ATH eller forsøk på ATH inne i sin modell. Enkelte ganger blir den 5. og siste bølgen "failed", det vil si at man kun tangerer eller ikke klarer å klatre helt opp til toppen av bølge nr 3.

Caldaro må som alle revidere sine betraktninger, men han gjør det primært på grunnlag av chart, og ikke på grunnlag av makro-nyheter.

Akkurat nå mener Caldaro at markedet er på tampen av nr 4. Over 2650 vil bekrefte at nr 5 har startet. Under 2574 igjen vil tilsi at at nr 4 skal tværes litt lenger ut.

Caldaro vil naturligvis få et problem dersom en voldsom handelskrig nå utløste et veldig fall i aksjemarkedene. Da måtte han revidere hovedchartet.

Endret 08.04.2018 14:53 av Beins
highlander
07:49
09.04.2018
#8921

Etter en ruglete uke på børsene er det denne uken duket for de første tallene fra resultatsesongen i USA.

I et marked der svingningene har vært store og stemningen ofte negativ, ikke minst som følge av handelsspenninger, blir selskapenes rapporter viktige, ifølge Nordea-strateg Ingvild Borgen Gjerde.

På Wall Street er forventningene at selskapene vil levere en inntjeningsvekst på 18 prosent i første kvartal – det sterkeste siden 2011.

Sektorene som ventes å bidra mest til resultathoppet er energi, IT og finans.

– Ettersom man i det siste har begynt å stille spørsmålstegn ved globale vekstutsikter, samtidig som frykten for handelskrig og økt regulering av IT-sektoren øker, vil akkurat denne rapporteringssesongen blir enormt viktig, da den enten kan bidra til å bekrefte eller avkrefte mange av investorenes bekymringer, skriver Gjerde i en markedsoppdatering.

Fredag kommer de første tallene fra storbankene, når Citi, JPMorgan og Wells Fargo skal i ilden.

– Disse legger frem tall fredag, og dette blir det aller viktigste å følge med på for en aksjeinvestor i uken som kommer, skriver Gjerde. (E24)

Dette er på linje med hva som fremgår i det jeg refererte i innlegg #8903, men denne resultatsesongen blir veldig viktig, så det skader ikke med en delvis gjentakelse.

Dessuten vil gode resultater være noe som kan trigge den siste "krampen" opp i markedene, som Guggenheim, Caldaro m.fl. venter - før den virkelige korreksjonen/bearmarkedet starter for alvor.

Endret 09.04.2018 07:51 av highlander
highlander
09:57
09.04.2018
#8927

Fra MarketWatch:

Why stocks could fall nearly 40% over the coming 18 months
blåball
10:21
09.04.2018
#4140

Det er forventet gode resultater på USA børser fremover , og flesteparten av disse er allerede bakt inn i dagens børsverdier .

Man vet også att Statoil og flere oljeprodusenter tjener bra til bedre , men att kostnader innen rigg og service øker med 10 % hvert år fremover globalt .

Derfor bør ikke børsene stige noe mer enn 10 % dette året som ett gjennomsnitt .

En av FAANG aksjene ; som Apple har meget solid inntjening og kapital .

Endret 09.04.2018 10:23 av blåball
blåball
18:46
09.04.2018
#4146

Hainan er Kinas svar på Davos , og dette økonomiske forum der XI ventes å si noe mer om reformer for utenlandske selskaper i Kina . ( Og private og selskaper i Kina ) . Mer på Dn.no i dag . ( Møte i morgen tirsdag ) .

Asia børser har forventninger om dette , og USA og EU er nok like forventningsfulle .

Så American Shipping Company og Philly Shipyard kan leige ut en " Isbryter til Donald Trump " om nødvendig...............................

Moderat bull fremover .

Endret 09.04.2018 18:54 av blåball
highlander
23:42
09.04.2018
#8939

Det amerikanske budsjettkontoret (CBO) publiserte mandag nye anslag som viser at USAs budsjettunderskudd vil vokse med 139 milliarder dollar i regnskapsåret 2018, som avsluttes 30. september.

Økningen tilsvarer 1.081 milliarder kroner.

USA og Kina tar samtidig en pause fra kampen og frykten for handelskrig dempes, skriver Bloomberg.

I sluttminuttene av handelen kom det nyheter om at FBI har radier kontoret til Trumps advokat Michael Cohen. Dette kan har bidratt til å presse ned aksjekursene, ifølge Marketwatch.

Samme nettsted skriver at Wall Street hadde svakeste siste handelstime på fire år. (MarketWatch, E24)

Slik sluttet Wall Street mandag:

Dow 23,979.10 46.34 0.19%
S&P 500 2,613.16 8.69 0.33%
Nasdaq 6,950.34 35.23 0.51%

Endret 09.04.2018 23:42 av highlander
blåball
07:26
10.04.2018
#4147

X faktoren er nå bedre .

President Xi i Kina forbedrer vilkår for utenlandske selskaper i Kina . ( Se mer på nyheter i dag ) .

President Trump i USA , og EU og Asia er nok godt fornøyd med reformer og ett åpnere marked , og en rimlig rettferdig handel i verden .

Moderat bull fremover .
highlander
07:45
10.04.2018
#8944

Xi promises to open China’s markets to foreign businesses

Boao, CHINA — Chinese President Xi Jinping promised foreign companies greater access to China’s financial and manufacturing sectors, pledging Beijing’s commitment to further economic liberalization amid rising trade tensions with the U.S.

In a speech that officials had billed as a major address, Xi said Tuesday that plans are under way to accelerate access to the insurance sector, expand the permitted business scope for foreign financial institutions and reduce tariffs on imported automobiles and ownership limits for foreign car companies.

Throughout his 40-minute address, Xi never mentioned the trade friction with the U.S. or President Donald Trump. His remarks seemed designed to offer some policy initiatives, if not concessions, while drawing a contrast with President Trump’s “America First” agenda and portraying China as a steady global partner committed to the international trade order.

“In a world aspiring for peace and development, the Cold War and zero-sum mentality look even more out of place.” Xi told the Boao Forum, a government-backed gathering of business and political leaders on the tropical island of Hainan.

------

Slik reagerer de asiatiske markedene på dette:

Asia Dow 3,596.80 28.21 0.79%
Nikkei 225 21,768.59 90.33 0.42%
Hang Seng 30,575.32 345.74 1.14%
Shanghai 3,147.00 8.71 0.28%
Sensex 33,856.30 67.76 0.20%
Singapore 3,458.76 8.80 0.26%

------

...og reaksjonen på de amerikanske futures er i skrivende stund:

DJIA F 24,300 288 1.20%
S&P F 2,649.50 30.50 1.16%
NASDAQ F 6,598.50 101.50 1.56%
highlander
22:15
10.04.2018
#8965

Slik stengte Wall Street tirsdag:

Dow 24,408.00 428.90 1.79%
S&P 500 2,656.87 43.71 1.67%
Nasdaq 7,094.30 143.96 2.07%

Facebook endte faktisk opp hele 4,5 % mens Mark Zuckerberg avga sitt vitnesbyrd om Cambridge Analytica-skandalen og Facebooks håndtering av brukerdata til den amerikanske kongressen.
highlander
22:46
10.04.2018
#8967

Fra MarketWatch:

All this volatility is following one bear’s script for a 60% tumble in the stock market

Enjoy days like this while they last, warns longtime bear John Hussman, because the volatility we’re seeing on the Dow and the S&P 500 only serves to reinforce his pessimistic view that the stock market is careening toward a painful drop of at least 60% and a decade or more of zero to negative returns.

“We’re observing the very early effects of risk-aversion in a hypervalued market,” the Hussman Trust president wrote in his latest missive. “To some extent, the actual news events are irrelevant. I certainly wouldn’t gauge market risk by monitoring the day-to-day news on potential tariffs or even prospects for rate changes by the Fed.”

For those of you feeling a bit queasy because of what Hussman describes as the “rather minimal level of volatility” we’ve seen lately, it’s time to make some changes and rebalance your portfolio with some hedges, or at least lighten up by adding cash.

“But do so knowing one thing in advance: you will experience regret,” he says. “If the market advances after you rebalance, you’ll regret having sold anything. If the market declines after you rebalance, you’ll regret not having sold more.”

The driving factor he frequently cites for the top-heavy market is that the Fed’s quantitative easing has inflated valuations to unsustainable levels, and as the free money goes away, the bottom will fall out, leaving a trail of blown-up investors in its wake.

“Investment is about valuation. Speculation is about psychology,” Hussman said. “Both factors are unfavorable here.”

He used this chart or the median price/revenue ratio of S&P components to show just how overvalued stocks are at this point, even after the recent tumble:Hussman, who takes credit for his bullish stance in early 1990, as well as for calling big declines in 2000 and 2007, addressed the criticism he’s faced for being caught wrong-footed as the market has feasted on a steady diet of new highs in recent years.

“Look, I’m aware of how tempting it is to dismiss my concerns here, given my stumble in the half-cycle since 2009,” he said. “The problem is that I stumbled in one heck of a speculative advance, and speculators like to declare victory at half-time.”

He said the problem for his team has been the over-reliance and negative response to extreme “overvalued, overbought, overbullish” market action.

“Those syndromes provided valuable warnings in prior market cycles across history, but were wholly ineffective in putting brakes on speculation in an environment where the Fed intentionally starved investors of safe alternatives,” he explained. “Recognizing that valuations matter profoundly over the long run, yet are nearly useless over the short run, is central to navigating complete market cycles.”
highlander
08:35
11.04.2018
#8971

Klokken 14.30 i dag kommer det inflasjonstall fra USA, og Nordea skriver i sin morgenrapport at tallene vil bli avgjørende.

På forhånd er det ventet at den årlige inflasjonen skal opp fra 1,8 prosent i februar til 2,1 prosent i mars.

Nordea skriver at inflasjonen har tatt seg solid opp i USA den siste tiden, til tross for et uventet fall på våren i fjor.

«Nå som inflasjonen har snudd opp støtter det opp under en videre normalisering i pengepolitikken. Fed selv varsler tre renteøkninger, vårt anslag er fire renteøkninger.»

I og med at inflasjonen falt i mars i fjor, trengs det ikke mer enn en normal oppgang på 0,2 prosent månedlig for at den årlige inflasjonen skal øke. (Nordea, E24)
highlander
15:02
11.04.2018
#8995

Nå ser det også ut til at Paul Ryan trekker seg:

Speaker i Representantenes Hus i USA, Paul Ryan, har fortalt fortrolige personer at han snart vil annonsere at han ikke vil stille til gjenvalg i november.

Det skriver Axios onsdag, og viser til kilder med kjennskap med samtalene.

Venner av Ryan sier at Ryan har fått gjennom skattereformen, som lenge har vært en drøm for ham, og at han nå er klar for gå fra en jobb som stadig er frustrerende, delvis på grunn av president Donald Trump. (Axios, TDN)
highlander
15:04
11.04.2018
#8996

Konsumprisene i USA var ned 0,1 prosent i mars, sammenlignet med måneden før. På årsbasis var indeksen opp 2,4 prosent, opplyser amerikanske statistikkmyndigheter onsdag.

KPI var ventet uendret på månedsbasis og 2,4 prosent på årsbasis.

Konsumprisene eksklusiv mat- og energipriser var opp 0,2 prosent på månedsbasis, og opp 2,1 prosent mot samme måned året før.

Eksklusiv mat- og energipriser var indeksen ventet å stige 0,2 prosent på månedsbasis, mens årsveksten var ventet å være 2,1 prosent, altså helt som forventet. (Direkt Makro, TDN)
highlander
15:24
11.04.2018
#8997

Ser at MarketWatch gjør et poeng av USA nå har den høyeste inflasjonen på ett år, altså at konsumprisene steg 2,4 % på årsbasis (men det var som nevnt i mitt forrige innlegg helt som forventet).

Imidlertid er det slike ting som kan forsterke en nedgang når markedet først blir bearish, noe det ikke er (riktig) enda.

Akkurat nå er investorene mest bekymret over Donald Trumps siste Syria-utspill...

Endret 11.04.2018 15:27 av highlander
highlander
22:40
11.04.2018
#9004

På Wall Street var det relativt stille i kveld - stille før stormen...?

Slik sluttet de viktigste indeksene:
Dow 24,189.45 -218.55 -0.90%
S&P 500 2,642.19 -14.68 -0.55%
Nasdaq 7,069.03 -25.27 -0.36%
highlander
08:33
12.04.2018
#9012

Medlemmene i Federal Reserves rentekomite, Federal Open Market Committee (Fomc), uttrykte større sikkerhet for at inflasjonsmålet på to prosent.

De fleste deltagerne kommenterte at de sterkere økonomiske utsiktene og de noe høyere inflasjonsavlesningene de siste månedene har økt sannsynligheten for utvikling mot komiteens to prosent inflasjonsmål, heter der i referatet fra forrige rentemøte.

Ifølge referatet var også alle deltagerne enig i at utsiktene for økonomien utover inneværende kvartal har bedret seg de siste månedene, og samtlige deltagere ventet at inflasjonen på 12-månedersbasis vil øke de neste månedene.

Deltagerne så ikke at stål- og aluminiumtariffene i seg selv trolig ville ha en signifikant effekt på de økonomiske utsiktene, men en sterk majoritet av deltagerne anså muligheten for gjengjeldende tiltak fra andre land, så vel som andre saker og uklarheter tilknyttet handelspolitikk, som en nedsiderisiko for den amerikanske økonomien, heter det i referatet. (TDN)
highlander
09:14
12.04.2018
#9019

Det vil være misledende å tro at uttalelsene fra president Xi Jinping denne uken betyr at Kina gir etter for USA. Kina vil ikke nøle med å slå tilbake om USA eskalerer den pågående handelskonflikten.

Det sier talsmann Gao Feng for det kinesiske handelsdepartementet på en pressekonferanse, ifølge Reuters torsdag.

-Xi skisserte bare Kinas strategi om å åpne opp videre, og hadde ikke noe med handelsspenningene med USA å gjøre, sier Gao.

Tirsdag ga den kinesiske presidenten lovnader om å åpne økonomien videre og senke importavgiftene på varer som for eksempel biler.

USAs president Donald Trump responderte i en Twitter-melding med å si at han var takknemlig for Xis ord rundt tilgang for amerikanske bilprodusenter, samt hans innsikt rundt intellektuelle eiendeler-problemene. (Reuters, TDN)
blåball
10:01
12.04.2018
#4153

re:highlander #9019:

President Xi i Kina har lenge signalisert ett åpnere marked i Kina , og eigerskap over 50 % for utenlandske aktører i Kina og mindre toll og bedre tilgang innen forsikring og finans .

Kina blir en mer forbruker rettet økonomi , og ny silkevei er finansiert med en rekke bidrags ytere i Asia m.v. , og den nye silkeveien går helt inn i Europa .

Rettigheter til patenter og beskyttelse er på lengre sikt viktig .

En viss grad av kontroll på stål og aluminiums flyt er etterlyst av flere land , men dette er i utgangspunktet en sak for WTO .

Både USA og Kina er forbrukere av mye råvarer og tjenester fra utlandet , så Trump og Xi er nok enige om det meste .

Og begge Presidenter vil ha en god del av æren for det .

Resultat sesong starter bra med Stolt Nielsen i Norge . ( Og DNB Markets oppgraderer aksjen ) .

Endret 12.04.2018 10:04 av blåball
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter