Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > DNO - Reprising (25) XXV
DNO - Reprising (25) XXV
Eid
15:57
05.10.2017
#315

Erodgan gir seg ikke med utspillene sine. Kan det være han forsøker å påvirke valget i Kurdistan, 1.november er ikke lenge til?


Erdogan says Turkey will soon close Iraq border and air space

October 5, 2017 / 3:39 PM / Updated 11 minutes ago

Reuters Staff

Turkish President Tayyip Erdogan attends opening ceremony of Recep Tayyip Erdogan Imam Hatip School in Istanbul, Turkey, September 29, 2017. REUTERS/Murad Sezer

ANKARA (Reuters) - President Tayyip Erdogan said on Thursday that Turkey would soon close its border with northern Iraq and shut its air space in response to last week's Kurdish independence referendum.

"Flights to northern Iraq have already been suspended, the air space and borders will also close soon," Erdogan said in a speech in the Turkish capital, Ankara.

Erdogan said the decision to hold the referendum showed the "perfect ingratitude" of the Kurdish Regional Government in northern Iraq, which had developed close commercial and political ties with Turkey.

"We demand the KRG take the necessary lesson from their mistakes and take steps to compensate for them as soon as possible," Erdogan said.
Beins
16:05
05.10.2017
#11224

Det eneste skumle er om Iran, Irak og Tyrkia forenes i et kollektivt angrep på KRGs økonomi. I så tilfelle er det grunnleggende viktig at USA kjenner sin besøkelsestid og virkelig griper inn både overfor irak og tyrkia. Russland kan bli en viktig partner i så måte.

Problemet for USA er alle hestene de prøver å ri samtidig, litt her og litt der.
De skal være allierte med Tyrkia, Irak og KRG på én og samme tid. Ikke enkelt å være supermakt med omfattende interesser.

Men når det ikke har skjedd gale ting ennå, er jeg optimist inntil videre. I denne regionen bruser man veldig med fjærene for å markere seg - det er selve væremåten. Erdogan - prater i vei med hevet røst. En politisk narr etter europeisk målestokk.

Endret 05.10.2017 16:05 av Beins
Eid
16:24
05.10.2017
#316

Problemet for Tyrkia med å stoppe rørledningen er alle de negative konsekvensene:
- vil de tape transport-tariffen på oljen fra KRG? Ja
- vil tyrkiske bedrifter bli negativt påvirket av nedstegning av rørledning og stengte grenser? Ja
- vil Russland forsvare sine interesser å utøve press på Ankara? Ja
- vil Tyrkia bli avhengig av Iran for sitt olje og gassbehov? Ja
- vil Erdogan få skylden for at KRG ikke har penger til å ta seg av over 1 million flyktninger? Ja
- vil Erdogan vekke kurdere i tyrkia og andre steder for å kjempe mot hans regime? Ja
- vil Erdogan se ut som en diktator klovn i Vesten? Ja
- vil kurdisk smuglerolje likevel finne veien til markedene? Ja, i hvert fall i denne korrupte delen av verden.
- vil de få skylden i EU og USA for at oljeprisen går opp som følge av redusert oljetilbud? Ja

Jeg tror de negative konsekvensene er så brutale at selv Erdogan ikke vil gjennomføre noe så selvdestruktivt som å boikotte KRG økonomisk.

Endret 05.10.2017 16:27 av Eid
Fanatic
16:33
05.10.2017
#28128


olejoerg
20:14
05.10.2017
#5131

En sak eller to til om Erdogan.
Er det slik at familien Erdogan spiser av lasset og tjener enorme summer på samarbeidet med Kurdistan i forbindelse med oljeinntektene?
Er det et faktum at disse inntektene ikke tåler dagens lys og at KRG sitter på all nødvendig dokumentasjon man trenger for å dokumentere dette?

Svaret er nok ja i begge tilfellene. Det har lenge vært mer enn spekulasjoner rundt dette i Tyrkia. Men selvfølgelig har det ikke blitt etterforsket da Erdogan er en diktator..

Erdogan har vist seg å være meget ustabil på alle områder unntatt et. Han skifter gjerne standpunkt fra den ene dagen til den andre, men en konstant finnes det. Han handler alltid i tråd med det som tjener hans egne personlige interesser.

Endret 05.10.2017 20:14 av olejoerg
Fanatic
20:44
05.10.2017
#28129

Svigersønnen til Erdogan er energiminister i Tyrkia, og det ryktes at han er medeier i et av oljetradingseslakpene som kjøper krg-olje. Man kan også søke i over 50000 av emailene hans på wikileaks etter at han ble hacket i fjor. Ligger noen mailer fra Ashti Hawrami om forslag til dealer med Tyrkia etc der, bl.a.

https://wikileaks.org/berats-box/

Endret 05.10.2017 20:45 av Fanatic
yemaya 2
21:26
05.10.2017
#8707

Er det han som kjøper seg opp i DNO?
Fanatic
09:50
06.10.2017
#28130

Vår tidligere Tawkemedeier på CNN:
Former US Diplomat challenges Trump to back Kurds - CNN
yemaya 2
21:00
07.10.2017
#8710

OilWorld
07.10.2017 19:56
#3
Endre
Kurdistan
KRG, Baghdad agree on 'de-escalating tensions'
Baxtiyar Goran Baxtiyar Goran | 55 minutes ago Share share
KRG, Baghdad agree on 'de-escalating tensions'
Kurdistan Erbil Baghdad Relations Iraq A+AA-
ERBIL, Kurdistan Region (Kurdistan 24) - The Kurdistan Region President and deputies of Iraqi President on Saturday agreed on holding dialogues to resolve the issues between Baghdad and Erbil.
Breaking News
Masoud Barzani, the Kurdistan Region President, met deputies of the Iraqi President, Osama Nujaify and Ayad Allawi, after the funeral of the former Iraqi President, Jalal Talabani.

In a statement following the meeting, Fuad Hussein, the Chief of Staff to the Kurdistan Region Presidency, said that the sides agreed on four points to resolve issues.

One of the agreed points was holding a dialogue and meeting Iraqi political parties to de-escalate the tensions, Hussein said.

The meetings would be held with open agenda, Hussein stated, adding that the officials will meet in near future and follow a mechanism for continued cooperation.

The meeting also agreed upon "lifting all sanctions on the Kurdistan Region," the Presidency Chief of Staff said.
yemaya 2
07.10.2017 20:52
#8708
Endre
Det er vel litt optimistisk å kalle det enighet mellom KRG og Baghdad når kun to av de visepresidentene stiller fra sentralregjeringen. Begge er i opposisjon til statsministeren.
olejoerg
00:24
08.10.2017
#5132

Bildet begynner å bli klarere nå, hovedaktøren er nok ikke hverken Iran eller Tyrkia. Det er Russland som styrer det strategiske spillet for å ivareta sine egne interesser.
Det kan nå se ut som Assad i Syria beveger seg i retning av å akseptere autonomi for kurderne i Syria, uten tvil etter ønske fra Russland.

Hva får så Russland igjen i dette spillet? Russland er etter hvert den største maktfaktoren i regionen og splitt og hersk er en velprøvd metode. I tillegg tror jeg Russlands strategi går ut på å etablere olje- og gassledninger gjennom Syria til Middelhavet. Da kontrollerer Russland enda mer av energiforsyningen til Europa og kan styrke sin innflytelse der. Det betyr at Russland i egeninteresse ønsker et selvstendig Kurdistan i Irak.

Hvis dette skulle vise seg å være veien det går vil spesielt Erdogan i fremtiden fremstå som en nyttig idiot i dette spillet. Gitt hans ustabilitet og fremferd skal man ikke se bort fra at Kurdistan på sikt vil foretrekke den russiske løsningen fremfor Tyrkia og da mister Tyrkia muligheten til å bli en viktig faktor i energimarkedet.

Det blir interessant å se hva som skjer, jeg tror USA må blande seg inn også når de ser hvilken vei det blåser. Men alt dette fører sannsynligvis til at kurderne ikke trenger å bekymre seg nevneverdig da alle impliserte parter vil trå meget forsiktig. Man våger ikke å åpne ballet av frykt for å tape det strategiske spillet.
budfox
20:33
08.10.2017
#1860

Ser ut som Rosneft og Putin blir redningen...

http://www.kurdistan24.net/en/economy/6fea759a-ea49-4e1c-b6d2-1f9628275b76
Fanatic
09:44
09.10.2017
#28131

'Confederal' System Alternative to Kurdistan's Referendum
olejoerg
15:01
09.10.2017
#5133

Legg også merke til hvor irrasjonelt Erdogan og Tyrkia opptrer utenrikspolitisk. Nå truer de med å sende hjem amerikansk personell fra tyrkiske flyplasser p.g.a krangelen om visum til USA.

Det er i alle fall kontraproduktivt hva kampen mot IS angår. I tillegg forteller de egentlig USA i klartekst at de ikke er til å stole på i strategisk sammenheng selv om de tilhører NATO.
Hvilke strategiske grep vil da USA gjøre hvis de føler seg utrygge på sine baser i Tyrkia i en periode da de har behov for disse for å kontrollere Iran? Svaret er enkelt, USA vil gjøre ferdig flybasen i Kurdistan og bruke den i stedet. Kurdistan vil da bli en enda viktigere strategisk partner for USA enn tidligere og det blir enda viktigere enn før for USA at Kurdistan kan handle uavhengig av Iran kontrollerte Bagdad.

Det er ingen sammenheng i utenrikspolitikken til Erdogan. Stormannsgalskapen har nådd slike høyder at han ikke ser konsekvenser. Det hjelper heller ikke at bortimot en tredjedel av Tyrkias folkevalgte er analfabeter slik at det meste dreier seg om symbolpolitikk på et rimelig primitivt nivå.
olejoerg
16:45
09.10.2017
#5134

Når det gjelder Tyrkia ser vi nå også at deres handelsminister uttaler at de ikke ser det hensiktsmessig å innføre økonomiske sanksjoner mot Kurdistan på tross av at Erdogan har truet med det i alle mulige sammenhenger. Ifølge Erdogan trengte de bare en forespørsel fra Irak så skulle det bli vei i vellinga.

Vel, nå ha de fått den forespørselen og tilbakemeldingen på den er at Tyrkia ikke "ser det hensiktsmessig". Dette skyldes selvfølgelig at Tyrkia nå har begynt å se på eventuell konsekvenser av å svekke Kurdistan og styrke Iran. De vet utmerket godt at dette vil ende med en rørledning som går utenom Tyrkia på sikt og vanskeligere forhold for Tyrkiske selskaper i Kurdistan. Handelen med Kurdistan (som er Tyrkias tredje største handelspartner) vil også lide.

I tillegg så rakner samarbeidet mellom Irak, Iran og Tyrkia umiddelbart når det kommer til stykket fordi ingen av dem stoler på hverandre i det hele tatt. Det skyldes selvfølgelig at de har vidt forskjellige interesser i det lange løp, enhver allianse vil da bli høyst midlertidig og vanskelig å opprettholde når det kommer til stykket.

Hele kalkulasjonen gikk nok ut på at hvis man bare ropte og truet høyt nok så ville saker og ting ordne seg. Når så ikke skjedde blir det plutselig vanskelig, og nå er det ansikt som må reddes. Iran har vært klokere og sneket seg forsiktig rundt i gangene og har dermed ikke satt seg i en like ubehagelig posisjon. Den oppgaven har de gitt til junior (sentralmyndighetene i Bagdad).

Det skulle ikke forundre meg om initiativet det snakkes om rundt et føderalt Irak nå kommer fra Tyrkia. Det ville være en måte for Tyrkia å komme seg ut av dette på en grei måte. Hvis deres initiativ ikke fører frem kan de bruke det mot Iran og Irak for å slippe å foreta seg noe (de har tross alt en løsning som disse ikke aksepterer). Hvis de lykkes med sitt initiativ kan Erdogan fremstå som den store problemløseren, noe som vil gå vel hjem i flere leirer i Tyrkia. Både hos tyrkiske nasjonalister da man ikke får en egen kurdisk stat og hos kurderne i Tyrkia da man får et virkelig føderalt Irak. Det ville faktisk være den absolutt beste løsningen for Tyrkia på sikt.

Spørsmålet som melder seg er da selvfølgelig dette: Var dette planen hele tiden og hvem har i så tilfelle spilt et dobbeltspill?
eshuse
10:35
10.10.2017
#2574

Dette som legger press på kursen idag:
"10:26:42
Jonas Christensen
Irak ber om handelsstopp med kurdiske myndigheter
Mandag ba den irakiske regjeringen offisielt Tyrkia og Iran om å stanse alle kommersielle handler med de kurdiske regionale myndighetene (KRG), spesielt knyttet til olje, skriver avisen Asharq Al-Awsat tirsdag, ifølge TDN Finans.

Forespørselen kommer som en ytterligere respons på den kurdiske uavhengighetsavstemningen som ble holdt 25. september.

Videre advarte Iraks vise-president Ayad Allawi mandag om at en borgerkrig kan bryte som følge av disputten rundt den kurdisk-kontrollerte oljerike byen Kirkuk, dersom irakiske og kurdiske regionale myndigheter ikke kommer til enighet om en løsning på situasjonen, meldte Associated Press mandag kveld, skriver TDN Finans."
OldNick
11:26
10.10.2017
#19577

Nok en negativ melding?

Iraq to reopen oil pipeline to Turkey, bypassing one in Kurdistan

Maher Chmaytelli and Ahmed Rasheed, Reuters
Oct. 10, 2017

Baghdad - Iraq will reopen an old crude oil pipeline to Turkey which bypasses one operated by the Kurdistan Regional Government (KRG), the oil ministry said in a statement on Tuesday.

Iraq's oil minister, Jabar al-Luaibi, has asked state-owned North Oil Co., the operator of the Kirkuk fields, the State Company for Oil Projects and the state pipeline company to begin the process of restoring and reopening the Kirkuk Ceyhan pipeline.

The Kirkuk Ceyhan pipeline crosses territory taken by Islamic State militants in 2014 and recaptured by U.S.-backed Iraqi forces over the past two years.

Endret 10.10.2017 11:26 av OldNick
Fanatic
11:59
10.10.2017
#28132

Mye bjeffing og urealistiske utspill. Tror de at de kan stenge kurdernes pipeline, ta over Kirkuk som Peshmergaen kontrollerer, og åpne en ny som går gjennom KRGs område uten at den blir sprengt? Good luck. Foreløpig går KRG-eksporten som normalt med høyere flow enn på lenge.

Endret 10.10.2017 12:10 av Fanatic
Eid
14:17
10.10.2017
#317

Det er bare posisjonering i forhold til konflikten rundt Kirkuk. Det virker som om taktikken der nede er å kaste inn alle mulige trusler for å oppnå fordeler av det på et eller annet tidspunkt. Kurderne er vant til dette og lar seg ikke skremme lett, men det er mulig det hindrer KRG i å ta seg altfor liberale friheter. Alle tenkelige trusler mot KRG som er mulige å finne på er slengt ut av Tyrkia, Irak og Iran den siste måneden. Nedstegning av oljerørledningen, salg og betaling via SOMO, invasjon, stenge grensen (ingen matvarer inn), juridiske trusler mot selskaper som samarbeider med KRG osv. Sikkert mye som er glemt, men jeg har ikke kreativitet til å finne på flere utspekulerte trusler.

Det er helt umulig å vite hvor man har USA i denne suppen. Sanksjoner mot Iran?, kamerat med Erdogan?, tilhengere av forent Irak? Konflikt Tillerson - Trump?

Det er imidlertid fremdels slik at for å gjøre noe dramatisk i regionen må man ha innhentet samtykke med USA og/eller Russland. Og da vet vi egentlig svaret de kommer med; de ønsker ingen eskalering av konflikter og at grensene blir som før. Status quo altså.

Endret 10.10.2017 14:20 av Eid
Fanatic
07:43
11.10.2017
#28133

DNO Reports Payment for Tawke Deliveries

Oslo, 11 October 2017 - DNO ASA, the Norwegian oil and gas operator, today
reported receipt of USD 39.50 million from the Kurdistan Regional Government as
payment towards July 2017 crude oil deliveries to the export market from the
Tawke license. The funds will be shared pro-rata by DNO and partner Genel Energy
plc.

--

For further information, please contact:
Media: media@dno.no
Investors: investor.relations@dno.no
Tel: +47 911 57 197

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=436202
Fanatic
07:44
11.10.2017
#28134

Hadde faktisk forventet at det kunne bli forsinkelser i betalingen etter all støyen med tyrkia og Bagdad, så dette var en gledelig og betryggende børsmelding. :-)
Fanatic
08:44
11.10.2017
#28135

Og TaqTaq fikk også betalt i dag: http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=436204
Fanatic
10:02
11.10.2017
#28136

Washington's Biggest Strategic Blunder BY RYAN MAURO Tuesday, October 10, 2017
OldNick
10:12
11.10.2017
#19582

Turkey energy deals helped open door to Kurdish independence

Despite Turkey's attack on Yes vote in Kurdish referendum, Ankara was a willing participant in secret oil contracts with Iraqi-Kurds, in defiance of Baghdad

CRAIG SHAW, ZEYNEP SENTEK, EFE KEREM SOZERI
10.10.2017
highlander
16:13
15.10.2017
#7544

Deutsche Bank har gjentatt salg av DNO i en analyseoppdatering.

Imidlertid har storbanken høynet kursmålet fra 7,50 til 9,80 kr.
budfox
08:35
16.10.2017
#1861

DNO Reports First Payment Under Kurdistan Receivables Settlement

Oslo, 16 October 2017 - DNO ASA, the Norwegian oil and gas operator, today reported the first payment from the Kurdistan Regional Government under the recently concluded agreement covering outstanding receivables for past crude oil deliveries. Under the agreement effective 1 August 2017, the Company was assigned the Government's 20 percent interest in the Tawke license as well as three percent of gross Tawke license revenues payable monthly over a five-year period.

The payment of USD 4.02 million to DNO represents three percent of gross Tawke license revenues during August. An entitlement invoice for that month's export deliveries has been issued separately and will be shared pro-rata with Genel Energy plc upon receipt. Following the receivables settlement, DNO's stake in the Tawke license stands at 75 percent with Genel holding the balance.

Endret 16.10.2017 08:35 av budfox
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter