Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Nordic Nanovector - det neste Algeta? (3)
Nordic Nanovector - det neste Algeta? (3)
dr. Stockman
10:19 01.02.2018
#17273

Vi har jo fått en viktig melding i NANO idag, og kan jo gjengi hva jeg har skrevet et annet sted:

ENDELIG INFO.DIR. !! "clearly extremely important"
Det har lenge fremstått som en nødvendighet å få bedre grep om informasjonsbiten hvis den sterke utviklingen for selskapet skulle gjenspeiles i kursen. Nå har en viktig brikke falt på plass for å kunne få et taktskifte i så måte. Har ikke sett på dette som noe som påvirker min motivasjon for å være investert i NANO fordi jeg har ansett kursen som mindre viktig i denne fasen, hvor selskapet er finansiert et godt stykke frem i tiden og ikke avhengig av børskursen. Men alt for lav aksjekurs over tid kan gi aksjonærene et feilaktig inntrykk av selskapets reelle verdier, og dermed medvirke til at de kan selge seg alt for billig hvis det skulle dukke opp et bud. Heldigvis har vi Healthcare og Folketrygdfondet som sikkert evner å se forbi flyktige aksjonærers verdsetting av selskapet. Nå er uansett dette problemet løst, og jeg tror vi kan glede oss over høyere kurser fremover ettersom svært lite av det selskapet har å by på er priset inn i kursen. Da står det kun på evnen til å formidle godbitene til markedet.
Stockamateur
15:01 01.02.2018
#12281

Halleluja!
OldNick
15:25 01.02.2018
#19876

re. Stockman,


Ja, dere er heldige som kan få en vakker kvinne til å fortelle dere med jevne mellom rom den gledelige nyheten om hvor "Very pleased" L.Costa er når han har noe å meddele "saueflokken".Malene Brondberg
______

NANO: Nordic Nanovector Appoints Malene Brondberg as Vice President, Investor Relations and Corporate Communications

Børsmelding
01.02.2018

Oslo, Norway - Nordic Nanovector ASA (OSE:NANO) announces that Ms. Malene Brondberg has been appointed as Vice President, Investor Relations and Corporate Communications. Malene will lead the engagement and communication with the investment community, media and analysts.

Malene brings over 20 years' experience, including her roles as a sell-side healthcare analyst and as Global Head of Research and member of the Executive Committee at the Nordic investment bank ABG Sundal Collier. Since 2011, Malene has worked as a management consultant within the financial sector, acting as an advisor in relation to investor relations and funding, and has held various interim management positions such as CEO, COO and Head of Compliance.

Malene holds a Master's Degree in Economics and Business Administration from Aalborg University in Denmark. Originally from Denmark, Malene is currently located in London, UK.

Luigi Costa, Chief Executive Officer of Nordic Nanovector, comments: "We are delighted to welcome Malene to the team. Her international industry perspectives and experience will be extremely important in leading our communications to stakeholders globally as we continue working to generate evidence to enable regulatory approval and commercialisation of Betalutin® and increase the company's value."

Malene Brondberg added: "I am very pleased to join Nordic Nanovector at this exciting time in the Company's development. I look forward to working with the team to build strong and durable relationships with investors, analysts and media, and to ensure we clearly communicate the company's progress and the value created both from a clinical and commercial perspective."


For further information, please contact:
Malene Brondberg, VP, IR and Corporate Communications, Tel/Cell: +44 7561 431 762, Email: ir@nordicnanovector.com

Media enquiries:
Mark Swallow/David Dible/Isabelle Andrews (Citigate Dewe Rogerson): Tel: +44 207 638 9571, Email: nordicnanovector@citigatedr.co.uk
______

Og en sign-on gave verdt ca. NOK 1.5m bør det jo være, hun blir sikkert et oppkvikkende element i NANO-ledelsen.

NANO: Nordic Nanovector ASA - Allocation of PSUs

Børsmelding
01.02.2018

Malene Brondberg, VP IR & CC has been granted 20,000 performance share units ("PSUs") in connection with her appointment. For further information about the PSUs and the related warrants see the company's stock exchange announcement on 29 January 2018. Following the allocation, Malene Brondberg holds 20 000 PSUs, 0 options and 0 shares in Nordic Nanovector.
highlander
15:48 01.02.2018
#8075

Jeg angrer fortsatt ikke på at jeg solgte alle mine helseaksjer i går, og sover mye bedre om natta enn hva tilfelle hadde vært om jeg ikke hadde gjort det. Min sønn gjorde det samme. I samme slengen informerte jeg alle i min familie, venner og andre kontakter som jeg i sin tid anbefalte å kjøpe da NANO var "ny" rundt 28-30 kr, og noen som var heldige og fikk inngang helt nede på 12-13-tallet (da Alfred Berg-fond m.fl. gjorde en fatal vurdering og dumpet på bunnkurs, langt under kontantbeholdning per aksje). Beslutningen ble altså tatt etter å analysere mulige konsekvenser av nyheten som kom i USA onsdag, og jeg valgte altså en "better safe than sorry"-strategi. Etter å ha gjort sine egne vurderinger valgte noen altså å selge seg helt ut, noen å vekte seg ned, mens andre sitter videre. I den enkeltes vurderinger er det sikkert hensyntatt parametre som økonomisk sårbarhet og diversifisering ellers i porteføljene.

Selv måtte jeg avbryte studiene og ta fulltidsjobb en periode da jeg høsten 1987 hadde hele min oppsparte formue og studielånet i Bugge Eiendoms som gikk overende kort tid etter børskrakket den høsten. Min sønn hadde 90 % av sine likvide midler og studielånet i NANO da nyheten i USA kom på onsdag, og jeg ville at han skulle slippe å gå i sin fars fotspor i en sårbar fase i livet. En venninne som har sparepengene tiltenkt sin alderspensjon hadde også alt for stor andel i NANO, og valgte å selge seg ut. Det er meget mulig at det hadde vært mer riktig å gjøre som yemaya 2 å selge halvparten, men jeg fikk dejavu-følelse og svartsyn onsdag kveld. Uansett er det nå kontanter tilgjengelig til å kunne ta imot og kjøpe noen aksjer om NANO skulle falle til lavere nivåer og man føler for det etter en ny risk/reward-vurdering, men da vil bare en del av kapitalen bli plassert her.

Det var heller ikke meningen å lage dramatikk med å si at jeg «startet salgene nå» tidlig i går. Jeg sa samtidig at jeg håpet på rekyl opp for helseaksjer på Wall Street på slutten av åpningstiden i Europa, og hadde således beholdt noen aksjer som ble solgt etter at helserekylen i USA hadde startet.

Når man snakker om sektoren biotech skjønner jeg at ikke alle kjøper mine sammenlikninger med først "dått kåmm" og så oljeservice da boblene smalt, men poenget var å illustrere hva som skjer når en sektor mister performance når det gjelder kursutvikling, samt bevegelsene som gjerne skjer fra grovt undervudert (eks. tilfellet NANO til under kontantbeholdning) til grovt overvurdert (der har NANO aldri vært, men mange andre luftige biotechselskaper særlig i USA er på dette stadiet nå) og så tilbake til grovt undervurdert eller i hvert fall undervurdert igjen (eks. uforholdsmessig store fall for Apple og Google etter at "dått kåmm"-boblen smalt). Disse markedskreftene og mekanismene er det greit å ha forståelse for om man ønsker å overleve i aksjemarkedet over tid, og de eksisterer uavhengig av hvilken type bransje, gjeldsgrad, etc.

For NANO's del er det et viktig skritt i riktig retning å forbedre informasjonsflyten, så den nyansatte vil forhåpentligvis bidra til det. I mellomtiden fortsetter selskapet å bruke mer penger, og kontantandelen er nærmere 15 kr pr aksje. Så får man selv vurdere om det er tilstrekkelig til å få medisinen - som altså virker - kommersialisert. En mulighet kan være å få en samarbeidspartner innen bigpharma på plass, slik Algeta fikk, før denne til slutt kjøpte opp hele butikken. Det er slik jeg vurderer det "best case" for NANO, og kan bli veldig hyggelig for aksjonærene. Worst case er om de må hente penger når kassen begynner å bli tom og det i mellomtiden har kommet et større kursfall for helsesektoren generelt.

Endret 01.02.2018 20:57 av highlander
dr. Stockman
16:14 01.02.2018
#17274

Var jo en av de heldige som har tjent mange millioner på at jeg ble satt på sporet av NANO av Highlander da kursen var 28-30 kr. Men ventet til kursen var 12 kr før jeg gikk inn, så da ble det jo mange aksjer for pengene. Tror fortsatt det er et gunstig selskap å sitte i, men er oppmerksom på risikoen for en sektordrevet nedgang. Er kanksje enda mer bekymret for et generelt krakk som kan få forrige finanskrise til å fortone seg som en krusning. Men skulle man ta følgene av en slik bekymring så måtte man holde seg helt borte fra aksjemarkedet. Har man troen på at det går bra for selskapet til slutt så er det viktigste man kan gjøre å unngå å måtte selge på bunn.
driller
17:55 01.02.2018
#10535

Som sagt deler jeg mange av dine synspunkter highlander, og er også selv opptatt av å følge med på momentum i en bransje og i markedet generelt. Derfor følger jeg med på utviklingen i f.eks Merch-aksjen (og den oppfører seg normalt om dagen). Jeg har også respekt for at du tar gevinst og argumenterer for at dette var en riktig beslutning. Men når du i ditt "svartsyn" i går brukte begreper som "kanten av stupet", bobler som sprekker og selvforsterkende nedgang reagerte jeg litt på kraften i dommedagsprofetiene. Det var pinadø nesten bare svartedauen som manglet i resonnementet ditt :-) En med et mer nøytralt syn ville vel heller sagt at NANO tok pent i mot på støtte i området 75-76 i går. Men en skal stole på magefølelsen sin, det har jeg tjent på mange ganger. Jeg har riktignok også erfart at kursen ikke utvikler seg slik jeg hadde trodd, hverken etter at jeg har kjøpt eller etter at jeg har solgt. Det er sånt man må leve med.

Endret 01.02.2018 17:58 av driller
highlander
16:08 02.02.2018
#8096

Re. driller #10535

Helt enig i at NANO tok pent imot støtte på 75-76 de to første forsøkene, og enn så lenge er støtten intakt. Det er imidlertid også motstanden på 79-80 (HOD i går ble 78,90).

For selskapet blir det alfa og omega hvor langt selskapet kommer før kassen begynner å bli tom, og selskapet er særlig sårbart for forsinkelser. Min frykt går hovedsakelig på at mesteparten av momentumet innenfor sektoren kan ha sviktet før NANO er i kommersialiseringsfasen, men farget av svartsyn kom noen av ordene litt uheldig ut. Det ble uansett en frisk diskusjon her og det setter jeg pris på. :)

God helg!

Endret 02.02.2018 16:30 av highlander
driller
20:33 02.02.2018
#10536

God helg highlander, det er diskusjonene vi lærer av, hvis alle er enige hele tiden blir det kjedelig :-)
yemaya 2
00:12 03.02.2018
#8961

Om kursfallet fortsetter utover neste uke så var highlanders salg en genistrek. Ikke fordi han er et geni, og aldeles ikke fordi han har rett; men han været noe og handlet deretter..
LinPiao
00:26 03.02.2018
#2988

Det kraftige fallet på Wall Street i kveld sørger for at Nano vil falle nedover 70-tallet, og vel så det, i neste uke.
driller
09:49 03.02.2018
#10537

Ja som flere har vært inne på, en generell korreksjon kan være vel så relevant å være obs på som å frykte en sektorspesifikk.

Endret 03.02.2018 09:50 av driller
Stockamateur
09:59 05.02.2018
#12287

highlander
31.01.2018 10:26
#8057

Spot on!
LinPiao
17:51 05.02.2018
#2989

Jeg skulle hørt på deg Highlander. Du var tydelig og begrunnet godt hva du trodde ville skje.
dr. Stockman
18:39 05.02.2018
#17275

Ja, det er jo en blanding av det generelle børsfallet og farmasiaksjer som faller langt mer enn børsen.
Savepig
13:58 06.02.2018
#568

Tilbake på forum etter en pause. ;)

Ja i ettertid er det lett å se at når NANO brøt så fort ned gjennom 86 og deretter 82 så burde man lettet seg bare på det grunnlaget. Spilt milk under the bridge.

Hvis man nå ser på aksjonærlistene tilbake til nyttår, så er det slående å se at det bobler utlendinger under topp 50, samtidig som shortposisjoner bare har fortsatt å minke.

Blir spennende å se hva de foretar seg fremover.
Savepig
14:09 06.02.2018
#569

Ser forøvrig ingen egentlig boble i helse og biotech i usa, big pharma regelrett svømmer i cash, M&A har tatt seg opp, det skjer enorme teknologiske fremskritt. Kursutviklingen har vært brukbar en periode nå, men det er jo etter en meget kraftig korreksjon i forkant av siste amerikanske presidentvalg.


https://i.imgur.com/lcv8Nza.pnghttps://i.imgur.com/PlZsqta.png


Endret 06.02.2018 14:10 av Savepig
highlander
16:29 06.02.2018
#8132

Re. Savepig #569

Takk for charts og innspill.

Hvordan kan du si at bigpharma "svømmer i cash"? Hva utgjør kontantandelen i prosent av kapitaliseringen av selskapene?

Hva med P/E på faktiske regnskapstall vs optimistiske fremtidsestimater; tror du at de strukturelle endringene varslet i forrige uke ikke vil få noen innvirkning i forhold til de optimistiske prognosene om fortsatt vekst i bunnlinjen for mange av selskapene?

Endret 06.02.2018 16:31 av highlander
Savepig
17:36 06.02.2018
#570

Vært et særdeles hot tema etter at det ble republikansk valgseier, og blitt konkretisert en del rundt det de siste månedene:

Et eksempel:
https://www.fiercepharma.com/pharma/which-drugmakers-have-biggest-overseas-cash-coffers-amgen-and-gilead-to-name-a-couple


Brad Loncar refererte også følgende tall fra en rapport utgitt av Credit Suisse:


Endret 06.02.2018 17:36 av Savepig
highlander
18:38 06.02.2018
#8135

Re. Savepig #570

Takk. Ja, selskapene har en del cash, men prosentvis i forhold til markedsverdien synes jeg ikke at kontantbeholdningen er spesielt imponerende for de fleste av disse selskapene.

For øvrig er dette slik jeg leser det brutto kontantbeholdning og hensyntar ikke gjeld i den grad selskapene har dette.

Basert på historisk P/E prises mange av selskapene friskt - for frisk etter mitt syn hensyntatt stigende rente og risiko for dårligere marginer gitt nyhet om strukturelle endringer innen sektoren meldt forrige uke.
blåball
20:23 06.02.2018
#4014

Det foregår en intens rasjonalisering innen Bank sektor i G20 Land i Verden , der digitalisering og roboter overtar arbeid til utrolig mange ansatte . ( Disse jobber er ofte høyt lønnet og utdanning er lang , jobbene må erstattes og overføres til bygg og anlegg m.v . )

Er det da så sikkert att det blir lønns press i USA og resten av G20 Land . ( Digitalisering både gir og tar jobber . )

Digitalisering innen Helsevesen vil ta ned en del kostnader , men samtidig gi økt press på behandling av kunder / pasient til økte kostnader .

Har Nano ett godt produkt som tar ned totale kostnader over tid , er det liv laga .

Inngangskurs i NANO settes til X antall kroner fremover , noen forslag på en god inngang fremover ?
Savepig
20:47 06.02.2018
#571

65-68 er jo et viktig støttenivå, trippel bunn der nå. Så det går jo an å begynne å bygge en post i det leiet vi er nå. Men om du spør etter er garanti for at den ikke skal følge den lange trendkanalen fra ATH helt ned til førtitallet så får du ikke det fra meg ihvertfall.
Savepig
23:09 07.02.2018
#573

Er det mange her som pleier å gå på kvartalsrapportene til NANO? Nærmer seg Q4 nå.
yemaya 2
23:39 07.02.2018
#8978

Hvorfor i all verden presenterer NANO kvartalsrapporter. Sløseri med penger og menneskelige resurser.
Halvårsrapporter må vel holde når man likevel skal holde kortene tett til brystet.
Provence
06:56 08.02.2018
#9999

2 sider med innslag av biotekselskaper i Finansavien i dag 8.2.2018

Biotektriggere i kø på Oslo Børs

HELSE:Flere biotekselskaper er i ferd med å avslutte avgjørende studier. 2018 kan bli et spennende biotekår på Oslo Børs.

JEANETTE E. H. HAMMER


Flere bioteknologiselskaper er i gang med avsluttende studier, såkalte pivotale studier, i år. Dermed er det grunn til å følge ekstra godt med på en del av helseaksjene i 2018.

– PCI Biotech Holding og Nordic Nanovector skal i gang med pivotale studier, og bare det å komme dit, er godt gjort, påpeker adm. direktør Jónas Einarsson i Radforsk.

Radforsk er henholdsvis tredje og syvende største aksjonær i PCI biotch og Nordic Nanovector, og har spilt en sentral rolle i tidlig fase for begge selskapene.

Påvirkes av konferansene

– Det er vanskelig å vite akkurat når resultatene fra de kliniske studiene kommer. Man har faste avlesningspunkter, men disse kan variere mye. Selv om det er gått lang tid siden siste pasient i studien fikk behandling, kan det ta flere måneder med bearbeidelse og sikkerhetsstilling av dataene fra studien før man publiserer noe, forklarer Einarsson.

Det er hovedsakelig to begivenheter som gjerne utløser store kurssvingninger i biotekaksjer: avlesninger av kliniske studieresultater, og publisering av vitenskapelige studie.

I tillegg kan presentasjoner på de internasjonale konferansene med størst påvirkningskraft (se faktaboks) bevege aksjekursen. Dermed kan det være verdt å merke seg når disse går av stabelen. For å få presentere, sender selskapene inn et såkalt abstrakt innen en gitt frist, som blir godkjent dersom det er godt nok. Deretter sender man inn en oppsummering av datafunn, som vurderes av en komité. Dersom de er spennende nok, får selskapet presentere ved konferansen.– Det å få lov til å presentere nye vitenskapelige data på disse konferansene legges merke til i den vitenskapelige verden, og hos big pharma og spesialiserte investorer, sier Einarsson.

Inn i siste fase

Nordic Nanovector er det helseselskapet som det knyttes størst forventning til på Oslo Børs, noe som gjenspeiles i aksjekursen. Selskapet utvikler kreftbehandlingen Betalutin, og er det desidert største helseselskapet i markedsverdi.

Selskapet ble startet av Algeta-grunnleggerne Roy Larsen og Øyvind Bruland i 2009.

– Nordic Nanovector er i ferd med å komme ordentlig i gang med den avsluttende Paradigme-studien, men jeg tror ikke det kommer noen kliniske resultater fra denne før årsskiftet, sier Einarsson.

Det er likevel grunn til å følge med på selskapet i år. Før jul guidet Nordic Nanovector at det vil komme foreløpige data fra fase 1-studien på Betalutin i diffust storcellet B-cellelymfom (DLBCL) i løpet av andre halvår 2018.

Nordic Nanovector guider med en søknad om markedsgodkjennelse basert på Paradigme-studien i andre halvår 2019.

Lys i tunellen

Et biotekselskap som har hatt god vind i seilene den siste tiden er PCI Biotech Holding. Selskapet er i ferd med å innlede pivotale 2b-studier.– Det er ikke ventet svar fra disse i år, men det kan komme data fra den utvidede pasientstudien, som baserer seg på minimum seks og maksimum 12 pasienter som har fått to behandlinger, påpeker Einarsson.

Selskapet utvikler en behandling for gallegangskreft, en sjelden kreftform som det ennå ikke finnes noen godkjent behandling for på markedet. Dermed er det ventet at PCIB får en rask vei til markedet dersom behandlingen viser seg å fungere så godt som selskapet ønsker.

Produktplattformen kommer fra den patenterte teknologien fotokjemisk internalisering, som har sitt opphav fra Radiumhospitalet. Teknologien går ut på at fimaporfin gis i kombinasjon med et terapeutisk legemiddel. Når de syke cellene blir belyst, vil legemiddelet som er fanget i cellenes endosomer lekke ut, og dermed frigjøres inne i cellene.

Etter en dyp nedtur, fulgt av lengre tids børsopptur, har aksjen steget 1.247 prosent på to år.

Ventet på Targovax

Andre selskaper som bør være i kikkerten er BerGenBio. Selskapet har nylig publisert resultater, men det er ventet at det kommer ytterligere studieavlesinger under ASCO-konferansen i juni.

Einarsson har ventet seg en dataavlesning fra Targovax den siste tiden, og denne kom i går (se egen sak). Aksjen steg på det meste over seks prosent på en positiv børs, men endte med en mer moderat oppgang.Arctic Securities-analytiker Susanne Stuffers publiserte i høst en analyse av Targovax der hun konkluderte med salgsanbefaling og kursmål 12 kroner. Etter gårsdagens oppgang, handles den for rundt 17 kroner.

Stuffers skrev blant annet i analysen at det å satse på én eneste kreftvaskine er svært risikabelt, til tross for oppløftende data. I tillegg etterlyste hun fremgang i studien på brysthinnekreft – som er studien selskapet kom med oppdatering på i går.

Dersom Stuffers får rett, er det fremdeles en nedside på 30 prosent i aksjen.

I tillegg til studieavlesinger og publisering, er det verdt å merke seg de selskapene som kan være rigget for inngåelse av nye samarbeid eller oppkjøp.

Einarsson trekker også frem at det kan være verdt å holde øye med de to unoterte kreftselskapene Ultimovaccs og Vaccibody.

– Man må bare være på alerten og tilstede, og tolke de dataene som kommer. Ingen vet noe på forhånd. Du tar en bet og investerer, og da vedder du på at teknologien lykkes. Frem til det er verifisert, er det bare å holde seg fast, sier Einarsson.

– Det er ulike måter å gjøre dette på; noen trader, andre investerer tidlig og sitter løpet ut.

Nordic Nanovector
Savepig
10:26 08.02.2018
#574

Finansavisen og Hegnar Online har tildels flott dekning av norsk biotek selv om Trygve himself synes det er tåpelige papirer å investere i.


------------------

Hehe. Joa. Tenker at det ramaskriket du hadde fått i markedet om Costa nå kom og sa at de kun skulle ha halvårs oh helårs hadde gitt gjenklang i alle hjørner av riket når du tenker på baissekoret om for lite informasjon allerede.


yemaya 2
Hvorfor i all verden presenterer NANO kvartalsrapporter. Sløseri med penger og menneskelige resurser.

Endret 08.02.2018 10:27 av Savepig
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter