Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
highlander
09:13
07.08.2017
#7342

[fortsatt]

India bra, men dyrt
India er derimot en suksesshistorie. Makrobildet er robust, men med en forward P/E på 18,6 på Mumbai-børsen er prisingen i stiveste laget.

Når det gjelder vår korrupte venn i øst, Russland, er makrobildet i ferd med å lysne. Faren for en gjelds- og valutakrise er over, og økonomien viser tegn til opphenting.

Problemene på mikronivå som svak corporate governance er fortsatt formidable. Med en forward P/E på 5,6 og pris/bok på 0,8 samt utsikter til en stigende oljepris i årene fremover er imidlertid Moskva-børsen billig nok til å forsvare en kjøpsanbefaling.

Husk at man som investor primært skal være redd for dårlige priser, ikke dårlige selskaper.

Attraktivt polsk lokomotiv
Den andre store børsen i Øst-Europa, Warszawa-børsen, frister også. Makroforholdene er sunne med lav gjeld, en stabil valuta og fraværende ubalanser.

Det politiske klimaet er dog fiendtlig idet landet styres av en høyrepopulistisk regjering. Jeg heller imidlertid mot at disse problemene er forbigående. Regjeringer kommer og går, i alle fall i demokratier.

Med en pris/bok-faktor på 1,37 mot et langsiktig snitt på 1,57 og en forward P/E på 12,1 er polske aksjer priset 10-15 prosent under historisk snitt i en verden hvor det meste handles langt over normalnivåer.

Med et solid oppsving i inntjeningen underveis og utsikter til en innsnevring av rabatten mot Vest-Europa kan polske aksjer fort gi en avkastning på 50 prosent eller mer de neste tre årene.

En fallhøyde som begrenses av god prisingsstøtte og en lav andel høybeta, dypsykliske næringer som råvareprodusenter underbygger det positive bildet.

Dovre-porteføljen [ingen endringer]
Yara
Bank Norwegian
Protector Forsikring
Golden Ocean
Philly Shipyard
Norwegian
highlander
09:01
08.08.2017
#7344

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag (-0,05%). Det har ikke skjedd det helt store, hverken i Asia i natt, eller i USA i går kveld, dermed er sannsynligheten stor for at det blir en rolig start på Oslo Børs. Når det er sagt, den generelle stemningen blant investorene er god, takket være sterke kvartalstall (Q2), samt høyere oljepris gjennom sommeren.

Hovedindeksen (OSEBX) er opp 8,5 % til nå i år. Gitt at oljeprisen skulle stige fra dagens 52 dollar til over 60 dollar innen utgangen av året, noe vi tror er mulig, er oppsiden (det neste halve året) på Oslo Børs på mellom 5 og10 %. Vår positive oljesyn skyldes troen på at OPEC, med Saudi Arabia i spissen, ønsker høyest mulig oljepris i forkant av neste års børsnotering av Saudi Aramco (verdens største selskap). 60 dollar per fat er realistisk gitt at OPEC kutter ytterligere i sin produksjons gjennom høsten."
blåball
11:33
08.08.2017
#3581

Solen skinner i Bergen , ny kaiplass for Bergen Group , med flere medarbeidere ?

AKER ASA fortsetter sin omstilling , og stiller sterkt i ett fremtidig oljemarked .

OPEC holder todagers møte med strategier .

Rigg telling i USA viser utflatning og kostnader stiger 10 % , hvert år fremover , teknologiutvikling ja , men etterspørsel etter olje er stigende flere år fremover .

Gamle oljefelt må fornyes og erstattes , Barentshavet gir Lundin og AKER BP oppside , mer enn Statoil .

( Innvannende fusjoner er på agendaen noen år til , moderate oljepriser noen år til , er en fordel for videre omstilling innen olje og gass . )

Lakse aksjer blir shortet for tiden , men etterspørsel etter laks er stigende , 12 prosent mer laks på markedet fremover , gir en flat pris per Laks .

Marine Harvest benytter høsten til oppkjøp ?
highlander
08:53
09.08.2017
#7346

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner ned -0,36 prosent i dag. Økt geopolitisk spenning (mellom USA og Nord-Korea), samt børsnedgang på Wall Street (tirsdag kveld), er det investorene her hjemme må forholde seg til i dag. Når det er sagt, vår lærdom tilsier at geopolitiske spenninger har liten, eller ingen langsiktig påvirkningskraft på aksjemarkedets utvikling, derfor lar vi oss aldri bekymre for den slags. Oljeprisen er for øvrig også ned litt fra gårsdagens nivåer."
blåball
09:54
09.08.2017
#3582

Aker Biomarine er ikke børsnotert , men krill er med i forproduksjon til laks , økt vekst i kilo 10 til 30 % . ( Oppkjøp av nytt krillselskap gir AKER ASA en sterk posisjon på dette feltet ). Bull for AKER ASA .

Olje etterspørsel er stigende , og mer enn nåværende prognoser . ( Se DN.no i dag / Bjarne S. / SEB . )

OPEC har for øvrig hatt sitt strategi møte .

DNO , AkerBP , Lundin er olje selskaper med oppside .

Statoil er hold for øyeblikket , ny inngang vurderes fremover . ( Utbytte er bra , og stigning i kurs kan forventes fremover året . )

NEL Hydrogen i stigende trend . ( Hold eller kjøp ) .

Endret 09.08.2017 09:54 av blåball
Beins
10:56
09.08.2017
#10959

blåball - en av de som holder liv i ST-piten.

Et eksempel til etterfølgelse.

Nå er det USA som ruler - SPX satte ny "verdensrekord" intradag med hele 2490 poeng i går.

Caldaro tror vi er på tampen av en oppgangsbølge som vil bli av løst av 1-2 mnd nedgang i USA før det snur positivt igjen.

Men først kan vi få noen nye rekorder i løpet av de neste få uker.

Ulempen nå er om Trump og Kim skal krige. Ikke bra for markedene.

Endret 09.08.2017 10:56 av Beins
highlander
09:02
10.08.2017
#7347

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner opp 0,13 prosent i dag. De asiatiske børsene endte ned torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Økt geopolitisk spenning, kombinert med svak nedgang på Wall Street (USA) onsdag kveld, var nok til å skremme investorene i Asia.

Råvareprisene (olje, gull og aluminium) derimot, har klart seg bedre det siste døgnet, noe er positivt for Oslo Børs. I dag går for øvrig Statoil og TGS ex. utbytte."
highlander
09:00
11.08.2017
#7353

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner ned -0,75 prosent i dag. De asiatiske børsene endte kraftig ned i natt pga. geopolitisk usikkerhet. Det samme gjorde de amerikanske børsene torsdag kveld. Mao. må vi være forberedt bred nedgang på de europeiske børsene også, i alle fall i åpningsminuttene.

Når det er sagt, mange investorer har også benyttet anledningen til å sikre gevinster etter en lengre periode med oppgang. Dvs. den geopolitiske usikkerheten er ikke nødvendigvis den mest drivende kraften bak børsfallet det siste halve døgnet."
blåball
13:07
11.08.2017
#3584

Trump har Golfferie , og slenger ut advarsler til Kim i Nord Korea , Forsvarsministeren i USA toner ned , og Kina vil ikke ha ett politisk skifte i Nord Korea .

Råvarepriser i stigende trend , og en Dollar som ikke stiger i verdi .
Euro har styrket sin verdi .

Asia er i god vekst , Brasil får mer for sine råvarer og olje .

En litt lavere Dollar kurs en fordel for verdensøkonomi og låntagere .
blåball
07:54
13.08.2017
#3585

Rent teknisk er Oslo børs i stigende trend , langsiktig vel å merke .

Oppkjøp av lakse selskaper og olje selskaper er fremdeles på agendaen , Kina kan være på kjøperen her .

Oljeprisen ventes å være moderat noen år til , selv om oljelager er ned mot 5 års snitt fremover . ( Høykost produsenter innen shale pris sikrer det som går ann , i dagens marked . Prisene er ned på fremtidige kontrakter og spotpris trender noe opp . )

Marine Harvest og Statoil og Norsk Hydro og Yara er tungvektere på Oslo Børs , betaler utbytte år for år .

Godartet lav inflasjon på verdensbasis , lønnsnivå og teknologiutvikling : gir videre lav inflasjon . ( Råvarepriser gradvis opp og en Dollar som ikke stiger i verdi , selv om rentene i USA er ventet litt opp i Desember måned . )

Endret 13.08.2017 07:55 av blåball
highlander
08:27
14.08.2017
#7355

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner opp 0,27 prosent i dag. En rekke kinesiske makrotall skuffet mandag, dog dette var ikke nok til å skremme investorene på de asiatiske børsene. Når det er sagt, det geopolitiske klimaet i regionen har avtatt gjennom helgen, etter at USAs ministre for utenriks og forsvar, har signalisert behov for diplomati i Nord-Korea konflikten. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene også vil preges positivt av dette, i alle fall i åpningsminuttene."
highlander
08:31
14.08.2017
#7356

Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

Dovre Insight: Hundedagene, Trump og Nord-Korea

Trump og Kim Jong-un truer hverandre med atomkrig og gjensidig utslettelse. Dette har utløst et globalt børsfall, mens gullprisen stiger. Hva bør investorer foreta seg?

Hundedagene er her. Ifølge folketroen blir hunder lett ville og gale i denne perioden, mens vepsen blir ekstra hissig. Videre har ting lett for å «gå på tverke».

Ifølge en artikkel i Washington Post for noen dager siden har Nord-Korea lyktes med å miniatyrisere atomstridshodene slik at de kan plasseres på raketter. Videre kan landet ha opptil 60 atombomber. Dette er visstnok konklusjonen i en hemmeligstemplet rapport utarbeidet av etterretningen.

En av USAs ledende atomeksperter, Sigfried Hecker som arbeider ved Los Alamos National Laboratory, tror at CIA tar feil og at Nord-Korea neppe har mer enn 20-25 atombomber.

Uansett om fasiten er 20 eller 60, er antallet kjernevåpen stort nok til å gi grunn til bekymring. Selv om bare ett av dem skulle slippe gjennom rakettforsvaret og nå en metropol som Tokyo eller Seoul, vil den økonomiske kostnaden bli astronomisk. Et børskrakk og en global resesjon vil da være uunngåelig.

Det er vanskelig å spå utfallet av krisen med sikkerhet, spesielt med to såpass uforutsigbare, lett krenkbare og narsissistiske statsoverhoder i USA og Nord-Korea. Her er mine refleksjoner.

Kjernen i konflikten
Den grunnleggende årsaken til konflikten er at USA ønsker seg regimeskifte, mens Nord-Korea ønsker å sikre regimets eksistens gjennom en fredsavtale samt kjernefysisk avskrekking. Kim Jong-un gjør alt han kan for å unngå samme endelikt som Muammar Gaddafi og Saddam Hussein.

Den nyvalgte regjeringen i Sør-Korea vil ha forhandlinger og diplomati, noe som ikke er overraskende gitt at de står først i skuddlinjen. Kina støttet nylig nye FN-sanksjoner. Det vil gjøre det vanskeligere for USA å ty til militærmakt.

Det mest sannsynlige utfallet er at man kommer frem til en diplomatisk løsning som reduserer spenningene, litt som den såkalte détente fra 1969 til 1979 under den kalde krigen. Nord-Korea vil imidlertid aldri gi fra seg atomvåpnene.

Gavepakke
Den største trusselen utgjøres paradoksalt nok ikke av Kim Jong-un, men Trump som presses av en eskalerende etterforskning og dalende popularitet. For han er Korea-krisen en gave fra himmelen.

Ingenting er bedre enn en utenrikspolitisk krise for å ta oppmerksomheten vekk fra innenrikspolitiske problemer.

Trump kan være tjent med å helle bensin på bålet og holde spenningen høy slik at amerikanerne samler seg rundt flagget og bak lederen sin. Familiekrangler stilner fort når en sulten bjørn klorer på døra og vil inn.

Personlig heller jeg mot at nedturen forårsaket av Korea-krisen vil være kortlivet og at den utgjør en kjøpsmulighet. Årsaken er at Nord-Korea allerede har kommet så langt i atomprogrammet at landet har en troverdig avskrekkingskapasitet.

Trump og Kim Jong-un kan true hverandre og vifte med revolveren, men realiteten er at det ikke finnes noen akseptable og realistiske militære alternativer. Det er de begge klar over innerst inne.

[fortsetter]
highlander
08:33
14.08.2017
#7357

[fortsatt]

Fremførbart underskudd frister
Noreco har hatt en eventyrlig kursutvikling, men festen er ikke nødvendigvis over. Dagens aksjekurs reflekterer kun seieren i rettssaken mot forsikringsselskapene om oppgjøret relatert til feil og skader på Siri-plattformen.

Fremover ser jeg to andre kurstriggere. Den ene er at selskapet gjennomfører transaksjoner som gjør det mulig å utnytte de store fremførbare underskuddene på britisk og dansk sokkel. Disse kan fort være verd like mye som hele dagens børsverdi.

En annen og mer spekulativ trigger er at Noreco har anlagt en ny sak hvor det kreves dekning for skader påført som en følge av rettssaken og den forsinkede utbetalingen av forsikringsoppgjøret. Det antydes beløp i størrelsesorden fire milliarder kroner.

Dovre-porteføljen

Yara
Bank Norwegian
Protector Forsikring
Golden Ocean
Philly Shipyard
Noreco

Inn: Noreco
Ut: Norwegian
blåball
12:55
14.08.2017
#3586

Råvareuniverset er på agendaen . ( Mer på E24 i dag ) .

Norsk Hydro styrker sin posisjon i markedet , miljøvennelig drift , og høgere priser . ( Kina tar ned en del av sin produksjon av aluminium , og kullgruver stenges ned gradvis fra år 2014 frem til i dag . Kina impoterer mer kull for tiden . Gass erstatter kull ; en trend i Kina. )

Kina har sterk vekst fremdeles , over 6,5 % i Brutto Nasjonal Produkt , er mye i ett stort land og befolkning .

Japan leverer stadig bedre resultater , en trend , OL i Tokyo gir flere " Gull " til Norge......
highlander
08:24
15.08.2017
#7360

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner ned -0,22 prosent i dag. Oljeprisen falt over 2 % etter at børsen stengte i går, dermed kan det bli vanskelig for mange av de oljerelaterte aksjene i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Lavere produksjon fra kinesiske raffinerier, samt sterkere dollar var hovedårsaken til oljeprisnedgangen. Når det er sagt, de generelle impulsene fra de asiatiske og amerikanske børsene, er mer oppløftende tirsdag morgen, derfor bør det bli en relativt kontrollert børsåpning likevel."
highlander
08:35
18.08.2017
#7364

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner ned -0,25 prosent i dag. Den politiske usikkerheten i USA har nådd nye høyder etter Trumps uttalelser vedr. hendelsen i Charlottesville. Markedet, dvs. investorene, frykter nå at amerikansk politikk vil stå på stedt hvil i fire år, da Trumps muligheter, eller evner, til å gjennomføre konstruktiv politikk virker å være svært liten. Aksjene på Wall Street endte, som en følge av dette, kraftig ned i går (S&P500 -1,5%, NASDAQ -1,9%). Det er naturlig å anta at dette vil prege de europeiske børsene i dag."
highlander
08:36
18.08.2017
#7365

På den annen side ble jo mesteparten av gårsdagens fall på Wall Street diskontert i Europa før stengetid - men psykologien i markedet må aldri undervurderes; frykt og usikkerhet kan i vertse fall være nok til å trigge et nytt bearmarked...
blåball
09:40
18.08.2017
#3590

.....men Philly Shipyard har ny børsmelding . ( sjekk den ) .

Hawai på børsen gir Norske Skogindustrier forsikringer på sin gjeld . ( Sjekk mer på DN.no avis siste dager . ) Det er oppkjøp i utlandet som ble for dyrt , Lundeteigen i Senterpartiet er ikke nådig.....


highlander
08:41
21.08.2017
#7372

God morgen. Ny uke, nye muligheter... Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner opp 0,35 prosent i dag. Lavere oljelagre i USA, samt strammer forhold mellom tilbud og etterspørsel, bidro til rally i oljeprisen fredag kveld (Brent oljen opp 3,5 %). Dette vil, med stor sannsynlighet, sende Oslo Børs opp i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Når det er sagt, de generelle impulsene fra de asiatiske og amerikanske børsene er blandede mandag morgen. Investorene venter nå på det årlige sentralbankmøte i Jackson Hole, som starter på torsdag."
highlander
09:17
21.08.2017
#7373

Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

Dovre Insight: Transportbransjens Nokia-øyeblikk

Tre megatrender, elektrifisering, selvkjørende kjøretøy og delingsøkonomien, gir høy disrupsjonsrisiko i transportbransjen. Konsekvensene for bil-, olje-, forsikrings- og eiendomsnæringen kan bli store.

Står vi foran en storstilt elektrifisering av transportbransjen? Elektriske biler, busser og lastebiler er dyrere i innkjøp grunnet høye batterikostnader, men billigere i drift takket være lave drivstoff- og vedlikeholdskostnader.

Foreløpig er kostnadsforskjellen så stor at subsidier er nødvendig for å friste kjøperne. Med systematisk fallende batteripriser er det imidlertid bare et spørsmål om tid før kostnadsparitet passeres mot fossilbiler.

En annen drivkraft som arbeider for elektrifisering, er forurensning. De fleste storbyer sliter i dag med omfattende lokal luftforurensning og dertil hørende helseproblemer. Store utslipp av klimagasser trekker i samme retning.

Lidar kritisk suksessfaktor
Den andre megatrenden som nå treffer næringen, er den raske fremveksten av selvkjørende kjøretøy. Det teknologiske gjennombruddet skjedde for noen år siden da andre generasjon kunstig intelligens og selvlærende algoritmer så dagens lys.

Det gjenstår imidlertid en viktig kommersiell barriere, nemlig prisen på Lidar-systemer. En Lidar er en laser som lager et tredimensjonalt kart av området rundt kjøretøyet opptil en million ganger per sekund.

Lidar representerer det ytterste av sensorteknologi og anses som nødvendig om sjåføren skal kunne erstattes helt. En Lidar koster i dag rundt 8000 dollar, og prisen må ned til en tidel før slike systemer blir standard.

Lidar-prisen har falt 90 prosent de fem siste årene, og ifølge eksperter er det ikke urealistisk med en tilsvarende nedgang de neste fem årene.

Stort markedspotensial
Undersøkelser viser at selvkjørende biler er etterspurte. Mange ønsker å slippe stresset med å kjøre og parkere selv.

Den samfunnsøkonomiske gevinsten kan bli enorm. Her kan nevnes at tid brukt til bilkjøring kan frigjøres til mer produktive formål.

Videre kan antallet ulykker reduseres med 90 prosent. Bilulykker er i dag den ledende dødsårsaken blant ungdom.

Av andre ringvirkninger kan nevnes at behovet for parkeringsplasser i byer fort blir halvert. Det vil frigjøre store arealer som kan brukes til andre formål.

[fortsetter]
highlander
09:19
21.08.2017
#7374

[fortsatt]

Robot-taxier
Delingsøkonomien er den tredje megatrenden som utfordrer status quo. En gjennomsnittsbil kjøres 20.000 km per år og står parkert 95 prosent av tiden.

Med selvkjørende biler kan behovet for egen bil forsvinne. 80-90 prosent av kostnaden ved en Uber-tur relaterer seg til sjåføren. Med førerløse biler kan prisen for en robot-taxi nærme seg offentlig transport.

Skjer det, vil bileierskap vanskelig kunne begrunnes utfra annet enn emosjonelle og sentimentale grunner.

Robot-taxier kan videre akselerere elektrifiseringen. Grunnen er at de vil kjøres mye mer enn snittet, og det favoriserer kjøretøy med lave brukskostnader.

Snøballeffekter
Miksturen av elektrifisering, selvkjørende teknologier og delingsøkonomien advarer mot at transportsektoren står foran et knekkpunkt. Akkurat når disrupsjonen finner sted, kan vanskelig vites eksakt.

Mye tyder på at vi må et stykke inn på 2020-tallet før Nokia-øyeblikket er her. Snøballeffekter gjør imidlertid at det kan skje før.

Det pågår for tiden et intenst forskningskappløp mellom tradisjonelle bilprodusenter, elbilprodusenter, delingsøkonomiselskaper som Uber og teknologiselskaper som Google og Apple om å utvikle fremtidens transportløsninger.

Den enorme forskningsinnsatsen kan lede til uventede gjennombrudd noe som sammen med tiltakende skalafordeler kan bringe kostnadsparitet frem i tid. Subsidier og politiske virkemidler kan likeledes akselerere utviklingen.

Som investor gjelder det uansett å være føre var, ettersom det er for sent å selge når skriften er på veggen og synlig for alle.

Seilskutene lever på lånt tid, og dampskip er fremtiden. Mang en skipsreder som ikke skjønte dette for hundre år siden, endte opp med å miste formuen sin. Det samme kan skje med dem som ikke ser den kommende transportrevolusjonen.

Dovre-porteføljen [ingen endringer]

Yara
Bank Norwegian
Protector Forsikring
Golden Ocean
Philly Shipyard
Noreco
blåball
10:26
21.08.2017
#3591

Philly Shipyard er utbytteselskap for AKER ASA . ( TOTE en en aktør med ambisjoner : Containere til Hawai m.v . )

Oppkjøp er stikkord for Oljeselskapet Total . ( Se børsmelding i dag og Sverdrup 1 får en sterkere eier i Total , selgende selskap får aksjer i Total m.v. ).

Statoil er i gang på Korpfjell , mens ett av Libyas Oljefelt stenges ned , midlertidig ? ( Mer på DN.no nå . ) .

Ca 8 % av Verdens Olje etterspørsel vil en gang mellom år 2030 og år 2040 bli mindre , men fra vesentlig høgere enn i dag . ( Teknologisk utvikling og trender omfatter også olje og gass , bedre rensing av drivstoff og avgasser , hybrider m.v . )

Råvarekostnader er på stigende innen batteriproduksjon , og likhet med olje og gass er ikke ressursene evigvarende .
blåball
10:42
21.08.2017
#3592

Ett konsernativt anslag på 3,5 % på produksjons nedgang i gamle oljefelt på Verdensbasis årlig , gir grunnlag for nye investeringer .
Ojepris i stigende trend , mot 60 Dollar fatet er konsensus i markedet .

Endret 21.08.2017 10:42 av blåball
highlander
08:39
22.08.2017
#7377

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner opp 0,29 prosent i dag. Positiv stemning i Asia (HANG SENG +1 %, S&P ASIA 50 +0,8 %), kan hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Det er for øvrig lite å hente fra oljeprisen, som mer eller mindre er uforandret fra gårsdagens nivåer.

Når det er sagt, vi forventer at oljemarkedet strammer seg til utover høsten, da vi tror OPEC+ (OPEC landende pluss Russland) vil kutte ytterligere i produksjonen for å styrke oljeprisen i forkant av neste års børsnotering av Saudi Aramco (Saudi Arabias statlige oljeselskap). Et slikt scenario vil kunne løfte Oslo Børs betydelig (5-10 %) pga. dets "tunge" oljesektor."
highlander
08:35
23.08.2017
#7382

Netfonds' åpningsprognose:

"Vi tror Oslo børs åpner opp 0,27 prosent i dag. De asiatiske børsene endte svakt opp onsdag, dermed er det ikke mye drahjelp å få fra den regionen i dag. De amerikanske børsene derimot, steg rundt en prosent tirsdag, på rykter om at Trump administrasjonen jobber for å fremme en skattereform. Når det er sagt, en amerikansk skattereform har liten, eller ingen betydning for selskapene på Oslo Børs. Mao. det er få markedsdrivere å spore onsdag morgen."
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter