Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
Provence
09:30
21.12.2017
#9901

Selskaper rangert i volumutbetalinger (kr)
blåball
10:31
22.12.2017
#3814

Ett overpriset boligmarkedet i Norge , der spekulasjon er en av driverene .
Bitcoin og andre kryptovalutaer er enda mer overpriset .

Sjømat aksjer og bolig aksjer trender nedover , utflatning og nedgang i priser , gir nok en gang fokus på kostnader og effektiv drift .

Aker er sikret profitt i Norske Skog uansett utfall . ( Mer på DN.no i dag ) . Bull for Aker .

Ha en God Jul og ett bedre Nyttår .
blåball
11:56
26.12.2017
#3831

Slik skal den nye Silkeveien bygges . 65 Land og inklusive Japan er med . ( Mer på DN.no i dag ) .

Det åpner opp for Norske selskaper .

Det vestlige deler av Kina er underutviklet , og her kommer mye av veksten i Brutto Nasjonal Produkt i Kina fremover årene . ( Som nevnt tidligere blir Kina mer forbruker rettet ( mer import ) , men vil også øke sin eksport gradvis . )

ASIA som helhet vil dermed øke sin handel i områder der handel så og si : har vært ikke eksisternede .

Aker er og blir trendsetter i Norge ; Industrielt og Finansielt . ( Bull ) .
highlander
13:42
27.12.2017
#7802

Stig Myrseths nyhetsbrev for romjulen:

Dovre Insight: Gripes Oslo Børs av kryptofeber i 2018?

I år fikk kryptovalutaene sitt store gjennombrudd. Med dette kan et nytt kapittel i pengenes historie være påbegynt.

Penger var gjennom store deler av historien ensbetydende med gull- og sølvmynter. Deretter gjorde papirpengene sitt inntog. I starten var disse støttet av gull.

Koblingen mot gull ble imidlertid svekket under depresjonen og opphevet helt av Nixon i 1971. Siden den gang har lokalt konstruerte valutaer dominert, valutaer som kun støttes av tillit.

Det kan tenkes at kryptovalutaer basert på blockchain-teknologien representerer det neste steget i evolusjonen av penger. I så fall må kryptovalutaene ha klare fortrinn.

Dersom skjuling av formue og gjennomføring av overførsler som er ulovlige i det ordinære banksystemet er de eneste fordelene, er fremtiden mørk. I så fall er det bare et spørsmål om tid før de blir kriminalisert.

Det er imidlertid ikke til å komme fra at blockchain-teknologien har en del egenskaper som gjør den spennende og potensielt revolusjonerende for pengesystemet.

Fire fordeler
For det første gjør teknologien det mulig å eliminere mellommannen. Banker trengs verken for oppbevaring eller overførsler av kryptovalutaer. For bankvesenet representerer bitcoin og andre kryptovalutaer en eksistensiell trussel.

Dernest er det lavere risiko for devalueringer og hyperinflasjon. Årsaken er at det ikke er politikere men matematiske formler som styrer seddelpressen.

For det tredje er et blockchain-basert pengesystem potensielt robust. Et sådan kan ikke lammes ved å sprenge en sentral dataserver. Årsaken er at systemet er desentralisert med kopier liggende på tusenvis av datamaskiner verden over.

Til sist har kryptovalutaer global rekkevidde. De kan brukes alle steder som har tilgang til internett og kan bli vår første verdensvaluta.

Hvorvidt kryptovalutaer makter å utkonkurrere dagens pengesystemer, gjenstår å se. For det første må det demonstreres at fordelene klart overstiger ulempene.

Dernest er motkreftene formidable. Her kan nevnes at statskassen i dag nyter godt av store inntekter fra pengeutstedelsen. Uteblir disse, må skattene heves.

Bitcoin snart utdatert?
Så er det bare å kjøpe bitcoin? Snarere tvert imot. På lang sikt tipper jeg imidlertid den skal i null. Som førstemann ut har bitcoin fått enorm drahjelp av sitt merkenavn.

Ulempen ved å være eldst, er imidlertid at koden begynner å bli utdatert samtidig som det anarkistiske styringssystemet gjør det vanskelig å oppdatere den. Her kan nevnes at transaksjonstiden er for lang og transaksjonskostnadene i form av strømforbruk for høye.

Faren er følgelig overhengende for at bitcoin blir disruptert av nye og forbedrede kryptovalutaer med overlegne tekniske kvaliteter.

[fortsetter]
highlander
13:42
27.12.2017
#7803

[fortsatt]

Kryptofeber på Oslo Børs?
Den meteoriske oppgangen til bitcoin og andre kryptovalutaer har skapt en enorm begeistring og interesse for temaet i brede lag av befolkningen. Få ting er egnet til å pirre fantasien mer enn penger og revolusjonerende teknologier.

Blockchain og kryptovalutaer vil fortsette å prege nyhetsbildet i 2018, og jeg blir ikke overrasket om Oslo Børs gripes av kryptofeber snart.

På Wall Street har man sett aksjekursene gå til himmels i selskaper som endrer navn og strategi til noe som har med blockchain å gjøre. På Oslo Børs har tidligere Intex, nå Element, gjort det samme og blitt belønnet med en kraftig kursoppgang.

Under internettboblen gikk Opticom i løpet av kort tid fra å være et anonymt selskap til å bli børsens mest omsatte aksje. Kanskje et blockchain-relatert selskap vil prestere noe lignende i årene fremover? I 2018 kan det være rasjonelt å være irrasjonell.

Dovre-porteføljen [ingen endringer]

· Flex LNG
· Borr Drilling
· Fjord1
· Ekornes
· Self Storage Group
· Awilco LNG
highlander
14:27
27.12.2017
#7808

Finansavisens "ekspertpanel" har gitt følgende kjøpsanbefalinger for 2018:

Peter Hermanrud, Sparebank1 Markets: Yara, Golden Ocean, Borregaard, Aker Solutions.

Jan Petter Sissener: Selvaag Bolig, Storebrand.

Vigdis Almestad, Odin: Veidekke, Yara.

Leif Eriksrød, Alfred Berg: Hydro, lakseaksjer.

Merete Opedal, Storebrand: Veidekke, XXL, Scatec Solar.

Så kommer denne analytikeren utenom ovennevnte "ekspertpanel" med sine tips:

Niclas Gehin, DnB Markets: Storebrand, Axactor og B2Holding. Gjensidige anbefales solgt. (Kilde: FA/Xi)

Endret 27.12.2017 14:29 av highlander
highlander
14:38
27.12.2017
#7811

Vi er ikke mange dagene unna at MIFID – som tilsier at institusjonelle kunder må betale for analyser og analytikertilgang samt krav om best execution ved verdipapirhandel – blir gjeldende i Norge og i EU.

Ifølge en undersøkelse fra CFA Institute antar nærmere halvparten av store forvaltningsselskap at summen av trading- og analysekostnader til sammen vil falle. De antar videre at 40 % av deres analysekostnader vil gå til tilgang til analytikere. (Kilde: CFA Institute/Xi)
blåball
09:06
28.12.2017
#3838

80 % av den nye Jaguar XF er i Aluminium , det gir Norsk Hydro med sine high end produkter fordeler . Og eierandeler i Gruvevirksomhet bidrar .

Høy aktivitet i Japan , der industri produksjon øker jevnt over år . Og Japan er nå med i finansiering i den nye Silkeveien i ASIA .

Og Facebook kan bli din nye Bank , grunnet nytt EU Direktiv 13. Januar 2018 . ( Se ABC nyheter i dag ) .

Bitcoins og andre Kryptovaluater trender sterkt nedover , mulige forbud gir nervøse tendenser blant tradere .

Reduserte oljelager gir i perioder høgere Spotpris , men lengre terminer er fortsatt lavere .

Utvalgte olje relaterte selskaper har fordeler .
highlander
03:43
30.12.2017
#7821

Selv om det ble nedgang på 0,44 prosent på årets siste handelsdag, ble året 2017 en voldsom suksess for hovedindeksen (OSEBX) på Oslo Børs.

Året sett under ett har indeksen klatret hele 19,09 prosent - og sluttet på 814,45 poeng.

Vi må tilbake til 2005 for å finne et år med flere rekorddager, og kursoppgangen for OSEBX er den høyeste siden 2013.

I løpet av et normalår stiger OSEBX ti prosent, målt med indeksens snittavkastning siden 1996, skriver Børsen i en pressemelding.

Av de større indeksene i Europa er Oslo i en særstilling. Nærmest kom København, der hovedindeksen til sammenligning løftet seg 15,8 prosent.

Godt nytt år!
blåball
08:04
30.12.2017
#3841

Godt Nyttår !

Vår Fiskeriminister Sandberg er på ballen , og mener tydligvis av att " ferskvaren " : kostnader , og spesielt forkostnader m.v . bør ned . ( Se Økonominyheter ) .

Det er med andre ord ; ingen grunn til å ikke holde fokus på videre omstilling i Norge .

Man har også ett boligmarked som er overpriset , som medfører att noe kapital går inn i utvalgte selskaper på Oslo Børs .

Erna Solberg besøker Donald og XI jevnlig i årene fremover , og nye Silkeveger , gir grunnlag for ett : Godt Nyttår .
blåball
13:16
01.01.2018
#3853

Godt Nyttår.

Endret 01.01.2018 13:18 av blåball
blåball
13:16
01.01.2018
#3854

Tar inn NAS i portofølje til tross for massiv shorting , og det er en viss sannsynlighet for oppkjøp av flyselskapet , enten det er Leasingselskapet eller Bankselskapet .

Moderate oljepriser over flere år fremover gir utvalgte selskaper fordeler : Aker og AkerBP , samt flere andre innen AKER ASA .

Av små selskaper kan nevnes Bergen Group og North Energy , liten omsetning i handel av aksjene nå , men det kan forandres .

NANO fordi potensialet er stort , men kursbevegelser er store , og blir mest til trading .

Generelt sterk inntjeningsvekst i multinasjonale selskaper , samt sterk teknologi utvikling gir og bidrar til lav inflasjon og moderate lønns økninger på verdensbasis .

Marine Harvest i Sjømatsektor bør være en kjøpskandidat , men forkostnader m.v kan være til hinder for økte utbytter i sektoren , men kan samtidig begrense tilbudet av Laks .

Endret 01.01.2018 13:17 av blåball
OldNick
12:47
02.01.2018
#19778

Ny info fra Oslo Børs.

Som vi kan se, bl.a. tick size er endret for handelen.


Millennium Exchange Oslo Børs – Implementering av MiFID II og generell informasjon

Oslo Børs PR
27.12.2017

MiFID II implementeres i Norge ved årsskiftet. Nedenfor oppsummeres noen av de største endringene mot Oslo Børs' medlemmer.

Sletting av ordre
I henhold til tidligere publisert implementeringsplan vil Oslo Børs, på grunn av endringer i tick size-tabellene, slette alle overnattende aksjeordre ved handelsdagens slutt 29. desember 2017. Medlemmer kan selv slette egne aksjeordre frem til klokken 16:45. Resterende aksjeordre slettes av Oslo Børs mellom 16:45-17:30. Dersom medlemmet ikke sletter egne ordre selv, er det viktig at medlemmet fortsetter å være logget på, slik at alle kanselleringsmeldinger mottas og interne systemer kan holdes oppdatert.

Overnattende ordre på både aksjer og renteinstrumenter vil slettes på tilsvarende måte mellom 2. og 3. januar på grunn av endringer i regulatoriske krav (Rentemedlemmer må evt. slette egne ordre innen klokken 16.15). Oslo Børs beklager de ulemper det vil måtte medføre.

Tick size
Alle verdipapirer omfattet av MiFID II skal benytte forhåndsdefinerte ticksize-tabeller. Alle aksjeinstrumenter på Oslo Børs skal benytte dette tick size-regimet fra 2. januar 2018. Tick size på Oslo Børs vil derfor ikke lenger være koblet til instrumentets segmenttilhørighet, men være basert på tabellene i MiFID IIs RTS 11.

Oslo Børs vil fortsette å distribuere tick size informasjon gjennom de daglige referansedatafilene. Selv om relevant Tick Table ID ikke vil endre seg intradag, vil selve tick-verdien kunne endres gjennom dagen i henhold til korrekt bruk av MiFID II’s tick size regime. Se detaljer om de daglige referansedatafilene i OSLMIT401 Reference Data.

Market Maker-avtaler
Verdipapirforetak som utfører algoritmisk handel/market making i henhold til MiFID IIs definisjon, må etter 3. januar inngå Market Maker-avtale med markedsplassene de handler på. Oslo Børs har tilgjengelige avtaler for de verdipapirforetakene som omfattes. Det er verdipapirforetakenes ansvar å kontakte Oslo Børs for avtaleinngåelse. Les mer om Market Making på Oslo Børs her. Vennligst kontakt Head of Equities, Torbjørn Vik, (se epost-adresse nedenfor) for avtaleinngåelse.

Approved Publication Arrangement (APA)
Oslo Børs har mottatt konsesjon fra Finanstilsynet som tilbyder av «Godkjent offentliggjøringsordning» (Approved Publication Arrangement – APA). Med innføring av MiFiD II skal alle handler som ikke inngås under reglene på en markedsplass, offentliggjøres via en APA. Dette gjelder både aksjer, obligasjoner og derivater. Oslo Børs’ APA omfatter alle instrumenter som handles på en av Oslo Børs’ markedsplasser. APA’en benytter samme infrastruktur som for rapportering av handler inngått på markedsplassene, hvilket gir kundene mulighet til å ha kostnadseffektive løsninger. Rapportering av handler vil være gratis første 12 måneder.

OB Record Keeping
Fra og med 3. januar må alle medlemmer benytte OB Record Keeping gateway (OBREC) for å oppfylle forpliktelsene i MIFID IIs RTS24. I grensesnittet oversendes mapping mellom kortkoder, som inkluderes i medlemmenes ordre, og reell kunde/algoinformasjon. Grensesnittet for oversendelse av mapping beskrives her. Medlemmer som ennå ikke har opprettet OBREC-brukere bes kontakte enablement@oslobors.no så raskt som mulig.

Lit Auctions-instrumenter planlagt fra 15. januar
Turquoise Lit Auctions ™ på Oslo Børs er designet for å redusere omfanget av negative konsekvenser som MiFID II’s double volume cap (RTS 3) kan få for handelsdeltakerne. Teknisk lansering ble gjort gjennom en bakoverkompatibel oppgradering av Oslo Børs’ version av Millennium lørdag 16. desember. Oslo Børs planlegger å opprette ordrebøker for Turquoise Lit Auctions™ lørdag 13. januar, som medfører at funksjonaliteten kan tas i bruk fra mandag 15. januar. Oppdaterte referansedatafiler for mandag 15. januar vil sendes ut lørdag 13. januar, og igjen om morgenen mandag 15. januar. Oslo Børs Delta web inneholder mer informasjon og en komprimert oversikt over funksjonaliteten Turquoise Lit Auctions™ på Oslo Børs.

Dersom du har spørsmål eller kommentarer, er du alltid velkommen til å kontakte Oslo Børs’ kontaktpersoner (nedenfor).

Medlemmer
Ingvild Resaland, tlf. +47 22 34 19 16, ingvild.resaland@oslobors.no
Torbjørn Vik, tlf + 47 22 34 17 47, torbjorn.vik@oslobors.no
Bodil Østby, tlf. +47 22 34 17 09, bodil.ostby@oslobors.no

Distributører av markedsdata
Line Mauseth, tlf. +47 22 34 18 15, line.mauseth@oslobors.no
Christian Pettersen, tlf. +47 22 34 18 08, christian.pettersen@oslobors.no

Teknisk
Alexander Næss, tlf. +47 22 34 17 71, alexander.naess@oslobors.no
Christian Ringstad, tlf. + 47 22 34 17 94, christian.ringstad@oslobors.no
Teknisk Support, tlf. +47 22 34 19 90, technicalsupport@oslobors.no
Enablement Team, enablement@oslobors.no

Endret 02.01.2018 12:47 av OldNick
blåball
12:53
02.01.2018
#3859

KLP Banken setter ned renten på boliglån og innskudd , dette er for å tilpasse seg en sterkere konkuranse situasjon . ( Mer på DN.no / børsmelding ) .

Moderate oljepriser en trend , med spotpriser høyere i perioder , og vesentlig høgere etterspørsel etter olje og gass . ( Og OPEC har reserve kapasitet ) .

NAS har dei mest moderne flyene , og drivkostkostnader vestentlig under normalen , voksesmerter noen år betyr ikke att finansering ikke er god , snarere tvert i mot . ( Ett Japansk lån med gode betingelser , gir en kjøper fra ASIA ? )

Vesentlig økt transport med fly og skip , grunnet økonomisk vekst i ASIA m.v .

Sterk teknologi utvikling på verdensbasis , holder oppe aktivitets nivå , og en godartet lav til moderat inflasjon fremover .

Philly Shippyard i USA er en sterk kandidat til årets aksje på Oslo Børs . BULL .

Endret 02.01.2018 12:55 av blåball
highlander
13:34
02.01.2018
#7826

Stig Myrseths første nyhetsbrev i 2018:

Dovre Insight: Ny skjebnetime for euroen

Den italienske presidenten oppløste i romjulen nasjonalforsamlingen og varslet nyvalg 4. mars. Dette valget er en av de viktigste begivenhetene i finansmarkedet i år.

Verdensøkonomien gjorde det skarpt i 2017, og veksten ved inngangen til det nye året er både robust og bredt basert. Så godt som alle land er med på festen.

Har bedringen i det økonomiske klimaet ført med seg en tilsvarende heling av de politiske sårene? Nei. Den politiske risikoen er høy, og politikk er en mye større trussel mot børsen enn økonomi i 2018.

Det italienske valget er i så måte viktig av to årsaker. For det første er EU-skepsisen betydelig. Befolkningen er delt på midten i synet på euroen.

Dernest har Italia en gigantisk statsgjeld samtidig som banksektoren er skjør. Dette gjør veien til en statsfinansiell krise kort samtidig som størrelsen på økonomien gjør den systemkritisk.

Italiensk rulett
Meningsmålingene tilsier at det går mot en svak koalisjonsregjering med utspring fra tradisjonelle partier. Det kan finansmarkedene leve med.

Mye kan imidlertid skje mellom nå og mars, og gjør den EU-skeptiske og populistiske Femstjernersbevegelsen et brakvalg, vil det være grunn til uro.

Femstjernersbevegelsen har riktignok lært av det franske valget og er ikke lenger like tydelig euromotstander. Det heter seg nå at Italia kun skal tre ut av eurosonen dersom landet ikke får større selvråderett, blant annet i finanspolitikken.

Det vil imidlertid Tyskland blankt avvise. Tyskerne er allerede dypt bekymret for at de i realiteten kausjonerer for den enorme italienske statsgjelden gjennom eurosone-samarbeidet.

Skepsisen i Berlin blir ikke mindre av at gjelden som den italienske sentralbanken har overfor ESB, setter nye rekorder nesten hver eneste måned. Den såkalte target2-gjelden er nå på svimlende 436 milliarder euro.

Når går det galt?
Det er ellers verd å merke seg at den populistiske bølgen som har skylt over de vestlige demokratiene de siste årene, viser få tegn til å ebbe ut.

Mistilliten mot den såkalte eliten, det vil si de tradisjonelle statsbærende partiene, pressen og næringslivsledere, er historisk høy, og stadig flere stemmer mot dem som har makten, uansett hvem det måtte være.

Dette advarer mot at mer ekstremisme og populisme er i vente og at EU sine utfordringer langt fra er over. Det er bare et tidsspørsmål før et EU-skeptisk parti vinner makten i en større eurosone-økonomi og utløser en eksistensiell krise.

Rocket Man
Mens vi er inne på politisk risiko, er vanskelig å komme utenom Rocket Man. Spenningen mellom USA og Nord-Korea har eskalert ytterligere i vinter, og det går mot et klimaks av ett eller annet slag i 2018. Hva enden på visen blir, er vanskelig å si, men de fleste alternativene er dårlige.

Ett scenario er at Kina går med på USAs krav om økonomisk blokade. I så fall går det mot regimekollaps eller statskupp noe som ikke er uten risiko i et land med 40-60 atomvåpen.

En annen mulighet er at Kina fortsetter å holde liv i Rocket Man. Skjer det, har Trump varslet at han vil innføre straffetoll på kinesisk import. Faren for en fullblods handelskrig mellom verdens to største økonomier vil da være overhengende.

[fortsetter]

Endret 02.01.2018 13:34 av highlander
highlander
13:34
02.01.2018
#7827

[fortsatt]

Geopolitisk resesjon
Det er heller ikke mye fremgang å spore i verdens øvrige problemområder. Krigshandlingene i Ukraina er igjen oppadgående, og USA varslet nylig at de vil forsyne regjeringen i Kiev med avanserte våpen.

Dermed er det vanskelig å se noen ende på Russland-sanksjonene. Norske oppdrettere, offshore-selskaper og investorer i russiske aksjer må smøre seg med tålmodighet.

De mange krisene i Midtøsten er heller ikke nær noen løsning. Seieren mot IS gjør at Saudi-Arabia og Iran nå kan konsentrere seg om å bekjempe hverandre. Det er en konflikt som er langt farligere for verdensøkonomien og oljeprisen enn krigen mot IS noen gang var.

Summa summarum er verden fortsatt inne i en geopolitisk resesjon selv om økonomien opplever høykonjunktur.

Dovre-porteføljen [ingen endringer]

· Flex LNG
· Borr Drilling
· Fjord1
· Ekornes
· Self Storage Group
· Awilco LNG
blåball
13:54
02.01.2018
#3861

Det var da veldig fra Myrseth i Dovre .

En Boligbrems i Norge , drar ned inflasjon , og fortsatte reguleringer i utlån til boliger : er rett medisin .
highlander
13:57
02.01.2018
#7829

Meglerhuset Pareto reduserer antall aksjer i sin anbefalte portefølje i januar.

Ut går Archer, Avance Gas Holding, Flex LNG og Subsea 7. Inn kommer Grieg Seafood Group og Protector Forsikring.

Porteføljen har lagt bak seg en sterk desembermåned med en oppgang på 5,3 prosent. Oslo Børs steg til sammenlikning 2,2 prosent i samme periode.

Paretos anbefalte portefølje består nå av følgende aksjer:

Golden Ocean
Grieg Seafood
Kitron
Komplett Bank
Lerøy Seafood
Protector Forsikring
Statoil
Yara
blåball
09:25
03.01.2018
#3868

Aker øker sin sterke posisjon industrielt og finansielt .
Cognito som Aker eiger mye av , er ett av mange selskaper i Aker ASA gruppen som driver det meget godt .

Norsk Hydro er en av læremesterene innen industriell utvikling , noe som også Statoil omsider oppdaget for noen år siden .

NAS flyselskapet ; Med Bjørn Kjos har tatt innersvingen SAS , i ett krevende marked .
OldNick
09:51
03.01.2018
#19783

Positivt for medisin- og biotec-aksjer på OSE, og forsåvidt globalt.

Innovasjonen ser ut til å øke igjen, og det kommer nå mer og mer fra startups (junior-selskaper), som presser gigantene som er presset.

Her i Norge er fokus på kreft-medisiner, og kanskje spesielt radiologiske teknikker.

Internasjonalt nevnes gen- og celle-terapi.


New drug approvals hit 21-year high in 2017

Ben Hirschler, Reuters
Jan. 02, 2018
highlander
13:17
03.01.2018
#7837

Sparebanken1 Markets opererer med en «quant-portefølje» der anbefalingene tar utgangspunkt i offentlig informasjon om shortinteresse i ulike selskap. I dagens porteføljeforslag anbefales kjøp av Bakkafrost, BW LPG, Norwegian Air og Grieg Seafood, mens DNO anbefales solgt. (Kilde: Xi)
blåball
10:00
04.01.2018
#3874

Japan øker sitt Brutto Nasjonal Produkt , og en tosifret vekst i inntjening på Børsnoterte ventes fremover . ( Mer på Dn.no i dag ) .

Japan har hatt en forholdsvis treg vekst i noen tiår , og problemer med nok energi tilgang , men LNG Gass gir Japan og resten av ASIA bedre energi flyt .

Statoil profiterer på dette , og er langt fremme innen vindkraft , som igjen fortrenger behov for atomkraft som har medført enorme omkostninger for Japan .

Olje og Gassforbruk stiger alikevel noen tiår til , energimix i forandring ja , men energibehovet i Verden stiger med 28 % det neste tiårene , grunnet befolkningsvekst og mer forbruk av mineraler som må utvinnes . ( Ikke på grunn av Kryptovaluta , som mest sannsynlig er ett forbigående fenomen , den blir statlig styrt i så fall . )

Cognito er Aker sitt våpen fremover , ett konsern i vekst og teknologisk utvikling . ( Det gir sterkere utbytte i mange år fremover . Ligner mye på Olav Thon filosofi dette . Røkke er på ballen . ) BULL .

NAS med sine voksesmerter er neste kandidat . Bull .
blåball
11:47
04.01.2018
#3875

Boligpriser i Norge trender nedover , mye lavere innvandring enn ventet en periode .
Kredittrestriksjoner på Boilg 1 og enda mer på Bolig 2 .
Dette drar ned inflasjon i Norge , fordi boliger kan bygges billigere enn i dag . ( Spekulasjon av utbyggere , og " innsidehandel i forkant av boligprosjekter " har bidratt til en million i overpris per bolig / enhet ) i mange tilfeller .

Mindre behov for kontorbyggninger en trend , fordi teknologi overtar arbeidsplasser .

Omstilling krever riktig bruk av teknologi til Industriell utvikling .

Endret 04.01.2018 11:49 av blåball
highlander
14:12
04.01.2018
#7848

First-forvalter Tor Vinje anbefaler kjøp av følgende aksjer:

Crayon Group, Kværner, NEL og Høegh LNG.
blåball
09:32
05.01.2018
#3877

Kværner er bare ett av flere Aker selskaper som spiller hverandre gode , og jeg venter sterk verdistigning i Aker .
Lundin har vært best på leting .

NAS setter standard i Flybransje .

Bull.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter