Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
blåball
12:23
05.01.2018
#3880

DN.no har mer NAS i dag . Og DNB Markets .

( Noen vil tydligvis beskytte short avdelingen , og noen påpeker med rette en P / E på 40 . )

Men har man da tatt hensyn til fremtidige verdier og inntjening , og eventuelle salg av avdelinger innen NAS eiendeler .

Nye fly er bestilt i en tid der , andre vegret seg for oppkjøp , nå er verdien større , og bestillingstid er lang .

Derfor er man LONG NAS og BULL .

Endret 05.01.2018 12:28 av blåball
highlander
14:08
05.01.2018
#7854

Analytiker Fredrik Steinslien i Pareto anbefaler ifølge dagens Finansavis kjøp av følgende aksjer:

Schibsted, Selvaag Bolig og Kitron.
Beins
16:44
05.01.2018
#11496

Investechs datamaskiner har plukket tre vinneraksjer i form av Gjensidige, Kongsberggruppen og Kongsberg Automotive.
Beins
18:44
05.01.2018
#11499

Peter Hermanrud i SB1M og Øyvind Fjell i Skagen-fondene har satt opp sine tips for 2018 og vinneraksjer.

Hermanrud:

Golden Ocean Group

Subsea 7

Borr Drilling

Yara

Fjell:

Golden Ocean Group

Norsk Hydro

Wilh. Wilhelmsen

Bonheur

Flex LNG


– Alt tyder på at Oslo blir et godt sted også i år, sa Hermanrud. - Ja, det er blitt dyrere enn før, og vi nærmer oss punktet der markedet snur ned fordi det blir for dyrt, men vi er ikke der ennå. Kanskje om to-tre år.

Ifølge Hermanrud er gjødsel, rigg, LPG/kontainer, seismikk og olje helt i starten på oppgangen i en tradisjonell 5 til 7 års børs-syklus. Bulk har kommet litt lenger opp, men er fortsatt i kraftig vekst. Hermanrud tror aluminium er nær toppen (derfor tok han ikke inn Norsk Hydro i sin portefølje). Laks er over toppen, norske boliger er på full fart nedover, og tank er enda lenger nede.

Endret 05.01.2018 18:47 av Beins
blåball
09:06
08.01.2018
#3889

Aluminium er ikke nær toppen , det er en jevnt økende etterspørsel globalt , og Norsk Hydro som driver internasjonalt er en pådriver innen teknologisk utvikling , og bedre på klima og mijø fokus enn det fleste andre produsenter . ( Hold ) . Fordi utbytte er bra .

Aker øker stadig sin posisjon innen en rekke bransjer , ikke bare olje relatert . ( Bull ) .

Statoil , Lundin , Aker BP er med i teknologiske nyvinninger , Fuglesand Subsea sin nye pumpe er god . ( Mer på E24 søndag ) . ( Bull ).
Provence
11:19
08.01.2018
#9946

Finansavisen 8.1.2018

Spår videre børsoppgang i år

FINANS: Bare to av de ti aksjeekspertene som deltar i Børstempen i Finansavisen tror hovedindeksen skal falle i år. De åtte andre er svært positive.

OLIVER ORSKAUG


2018 er i gang, og som i fjor har Finansavisen spurt ti eksperter om å anbefale hver sin aksje og antyde hvor hovedindeksen ender når året er omme.

Åtte av de ti spurte tror Oslo Børs skal videre opp. I fjor endte hovedindeksen på 814 poeng. Etter én ukes handel har den allerede steget til 832 poeng.

Spenn fra 700 til 913

Mest optimistisk er analytiker Karl Oscar Strøm i Pareto Securities. Han spår hovedindeksen i 913 poeng når året er omme.

– Det er tuftet på inntjenings-veksten våre analytikere venter på de mest betydningsfulle selskapene i indeksen fra 2017 til 2018. Indeksen kan gå 10–11 prosent bare på denne effekt uten å bli noe «dyrere» målt på inntjeningsmultipler, sier Strøm.

Også forvalterne Petter Tusvik i Alfred Berg og Martin Mølsæter i First Fondene tror børsen ser 900-tallet i år.

De to som derimot tror Oslo Børs skal falle i år er investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet og den private investoren Håvard Nesheim. Han vant forøvrig Børs-tempen i fjor når det gjaldt å plukke en vinneraksje.

Frykter korreksjon

– Jeg tror børsen stiger frem til våren, kanskje opp mot 850. Men jeg frykter at stigende renter og frykt for inflasjon i USA samt at global vekst flater ut, vil sende børsene inn i en korreksjon.

Nesheim tror børsen faller til 700 poeng, noe som er 14 prosent ned fra nyttår.

– Etter flere år uten et ordentlig aksjefall og to år uten korreksjon, er markedene nå priset for lave renter, høy vekst og økt inntjening. Markedene er priset som at alt fortsatt skal gå på skinner.

En slik vekst tror han ikke kan vare evig.

– Hva som skjer i 2018 aner jeg ikke, men det er nok av fallgruver til at jeg tror fallet kommer i år, sier han.

IT-optimistene

Når det gjelder aksjetips, skal de ti deltagerne i Børstempen plukke ut et selskap som vil kaste best av seg i år, når utbytter er inkludert.

Mølsæter går for Thin Film Electronics. Kursmålet er 4 kroner. Det var nylig en emisjon i aksjen til kurs 2,50. Selskapet produserer elektroniske etiketter som festes til produkter som så samler inn og utveksler informasjon som analyseres. Teknologien er utviklet i flere år, men det er først i fjor og i år at mulighetene kommersialiseres i større grad.

Selskapet har på et halvår økt kundemassen fra rundt 100 til 400.

– Det mest kritiske å følge med på er om mange av kundene som nå prøver ut produktet kommer tilbake og bestiller mer. Foreløpige tilbakemeldinger er positive, sier Mølsæter.

Treffer forvalteren på sitt kursmål, er oppsiden 61 prosent i 2018.

Finske Markus Larsson sikter seg også inn mot IT-bransjen. Han er adm. direktør og porteføljeforvalter i det svenske fondsselskapet Fondita og har vist teft med å finne vekstaksjer i Finansavisens daglige spalte Børsintervjuet. Nå setter han sin lit til Data Respons.

Aksjen er opp 33 prosent det siste året, men Larsson mener den har mer å gå på.

Data Respons digitaliserer og automatiserer ulike industrier, og knytter også ulike produkter sammen slik at de kan utveksle informasjon som gir nye bruksområder, ofte kjent som IoT (Internet of Things) eller tingenes internett.

– Etterspørselen etter slike tjenester øker og verdsettelsen av Data Respons mener jeg er attraktiv. Aksjen handles på en P/E på 14 for 2018, mens sammenlignbare selskaper i det europeiske markedet handles med en P/E på over 20, sier Larsson.

Kursmålet er 34 kroner aksjen, noe som tilsvarer en vekst på oppunder 40 prosent i år.

Same procedure as last year

Investor Håvard Nesheim anbefalte Storebrand i fjor. Han har fortsatt sterk tro på selskapet og går for samme aksje i år, selv om den steg kraftig i 2017.

– Jeg finner ikke andre kandidater med en tilsvarende forventet risikojustert avkastning, sier han.

Nesheims kursmål er mellom 90 og 100 kroner, og han tror aksjonærene kan høste mer i år.

To går for Subsea 7

Anne Gjøen, analysesjef i Handelsbanken satset på Yara i fjor. I år tror hun på Subsea 7, et selskap også investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet går for.

– Selskapet er godt strategisk posisjonert etter oppkjøp og inngåtte allianser. Selskapet har en sterk finansiell posisjon og har hatt en betydelig fri kontantstrøm etter oljeprisfallet i 2014, sier Gjøen.

Petter Tusvik i Alfred Berg går for Axactor. Selskapet kjøper misligholdt gjeld for en rimelig penge og krever inn utestående.

– I år skal Axactor levere på porteføljekjøpene de gjorde i 2016 og 2017. Multiplene på selskapet ser attraktive ut og vi ser en positiv estimatutvikling for selskapet i år, sier Tusvik.

Karl Oscar Strøm i Pareto satser på noe stort og solid i år.

– I Yara forventer vi en betydelig vekst i inntjeningen, både i 2018 og neste år, sier Strøm.

Hans kursmål er 400 kroner.

– Men slår inntjeningsforventningene til, kan jeg lett se oppside i dette, sier Strøm.

Satser på inntektsvekst

Sjefanalytiker Karl-Johan Molnes i Norne har klokkertro på NEL, som blant annet utvikler hydrogenfyllestasjoner.

Siden det forventes at rentene øker internasjonalt i år, går han for en aksje som er sterkt kursdrivende uavhengig av rentenivået, med et kursmål på 5 kroner.

– NEL er en slik aksje fordi de sannsynligvis vil motta flere store kontrakter som gir grunnlag for en sterk inntektsvekst de neste tre til fem årene, sier Molnes.

I fjor var det tungvekterne på Oslo Børs som dro avkastningen opp.

Fredrik Thoresen i Storebrand Asset Management tror 2018 blir året de mindre selskapene vil skinne.

Han går for Gentian Diagnostics, som omsettes på Merkur Market. Selskapet utvikler, produserer og selger biokjemiske produkter som brukes for å forbedre og kutte kostnader for diagnostiske tester.
highlander
13:59
08.01.2018
#7863

Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

Dovre Insight:
Blockchain-økonomien: Boom eller bust?


Pengene strømmer inn i blockchain-relaterte selskaper og kryptovalutaer, og den teknologiske utviklingen skjer raskt. En ny milliardindustri er i ferd med å gro frem.

Dagsomsetningen av kryptovalutaer passerte nylig 50 milliarder dollar. Det er ikke langt unna årsomsetningen på Oslo Børs. Samtidig setter den samlede markedsverdien av verdens kryptovalutaer nærmest daglig rekorder.

Jeg har sett nærmere på verdikjeden i blockchain-industrien og hvor pengene er å tjene for næringslivet.

Intens ICO-konkurranse
Den mest opplagte forretningsideen er å lansere sin egen kryptovaluta. Det kalles ICO på fagspråket og står for Initial Coin Offering.

Element, tidligere Intex Resources, har hevet seg på denne bølgen. Selskapet meldte i høst at de vil utstede sin egen valuta og registrerte i den forbindelse kryptovalutanavnene «Iron» og «Nickel». På Oslo Børs har kursen firedoblet seg siden børsmeldingen, og aksjen har blitt en traderfavoritt.

Utfordringen med ICO-modellen er at antallet selskaper som ønsker å lage sin egen valuta, har eksplodert, og konkurransen om investorenes gunst blir hardere for hver dag som går. Av de mange ICOene som forsøkes gjennomført nå, vil kun et fåtall lykkes.

Dersom salget av «Iron»- og «Nickel»-mynter feiler, kan aksjekursen i Element falle like brått som den steg.

Mining gunstig i Norge
En annen forretningsmulighet er å drive såkalt kryptomining. I Norge har en rekke privatpersoner og bedrifter satt opp maskiner i kjellere, på låver og i datasentre som driver med utvinning av kryptovalutaer.

Med rett maskinvare og tilgang på billig strøm er dette en lukrativ virksomhet. Rammebetingelsene er i så måte gunstige i Norge. Dette skyldes miksturen av billig strøm, et kjølig klima og politisk stabilitet.

Jeg blir ikke overrasket om kryptomining blir en av våre raskest voksende næringer. Datasentre med høy kapasitet i strømnettet vil bli gull verdt.

Kina er i dag ledende på kryptomining. Kinesiske myndigheter varslet imidlertid nylig at de vil begrense krafttilgangen til mining-selskaper. Dette er godt nytt for den norske mining-næringen.

Hardware
Mining er datakraftintensivt, og dette gir muligheter for selskaper som produserer maskinvaren. Innen bitcoin-mining brukes det i dag kun skreddersydde prosessorer (ASIC).

Tradisjonelle prosessorer kan også anvendes, men konkurransen fra skreddersydde systemer har presset prisen så langt ned at det er ulønnsomt etter strømkostnader. Xilinx og Cadence Design er blant selskapene som utvikler og leverer slike ASIC-løsninger.

Til mining av de fleste nyere kryptovalutaer som Etherum brukes tradisjonelle GPUer. Disse er produsert av AMD og Nvidia. Etterspørselen etter GPU-er har vært så stor i det siste at selskapene er utsolgt for de mest populære modellene.

Nye anvendelser
Blockchain-teknologien har hittil primært vært brukt til å skape kryptvalutaer. Fremover vil vi imidlertid se teknologien anvendt på en rekke andre områder også.

Et eksempel er Filecoin. Selskapet tilbyr datalagring i skyen, mens de som stiller lagringsplass til rådighet, får betaling i coins. Et annet er Golem som gjør det mulig for deg å leie ut ubrukt datakraft på maskinen din i bytte mot coins.

[fortsetter]
highlander
13:59
08.01.2018
#7864

[fortsatt]

For stor til å ignoreres
Blockchain- og kryptovalutaindustrien har blitt for stor til å ignoreres. Risikoen i næringen er høy, og hovedargumentet mot kryptovalutaene er at strømforbruket for å drive infrastrukturen er for høyt samtidig som det tar for lang tid å gjennomføre transaksjoner.

Løses ikke disse utfordringene, kan næringen kollapse. Den gode nyheten er imidlertid at innovasjonstakten er høy. Her kan nevnes at planlagte tekniske oppgraderinger kan gi en transaksjonshastighet og -kapasitet i Etherum som er på linje med Visa og Mastercard.

I Etherum vurderes det likeledes overgang til mining-løsninger som er langt mindre kraftintensive. Minerne spiller en nøkkelrolle i blockchain-teknologien ettersom det er de som bekrefter transaksjonene og drifter det desentraliserte nettverket.

Alderen tynger Bitcoin
Hva med bitcoin? Selv om bitcoin-kursen har steget kraftig det siste året, har bitcoin sin andel av den samlede verdien av kryptouniverset vært systematisk fallende.

Dette skyldes dels at det har kommet stadig nye valutaer til gjennom ICOs. Dernest har flere av de nye kryptovalutaene overlegne tekniske kvaliteter.

Bitcoin har et sterkt varemerke, men teknologien som valutaen er basert på, er gammel og vanskelig å oppgradere. Short bitcoin, long Etherum?

Dovre-porteføljen [ingen endringer]

· Flex LNG
· Borr Drilling
· Fjord1
· Ekornes
· Self Storage Group
· Awilco LNG
highlander
14:00
08.01.2018
#7866

Finansavisen har spurt ti aksjeeksperter om deres beste aksjetips for 2018. Tipsene er som følger:

Karl Oscar Strøm, Pareto: Yara.
Karl-Johan Molnes, Norne: NEL.
Markus Larsson, Fondita: Data Respons.
Tom Hauglund, Nordnet: Subsea 7.
Fredrik Thoresen, SEB: Gentian Diagnostics.
Håvard Nesheim, privatinvestor: Storebrand.
Anne Gjøen, Handelsbanken: Subsea 7.
Martin Mølsæter, First: Thin Film.
Petter Tusvik, Alfred Berg: Axactor.
Paul Harper, DNB: BW LPG.

Kun to av ekspertene ser børsfall i 2018 – herunder den eneste privatinvestoren og fjorårets vinner Nesheim.

Et annet interessant fenomen:

I underkant av 70 prosent av alle aktivt forvaltede aksjefond på Oslo Børs ble slått av referanse­indeksen i fjor.

– Et problem for fondsforvaltere i norske aksjer er at de ikke kan overvekte de største børsnoterte selskapene i porteføljen. I perioder der de største selskapene gir høyest avkastning får de dermed en utfordring med å holde følge med indeks og indeksfond, sier analytiker Thomas Furuseth i Morningstar. (Kilde: FA/Xi)
blåball
15:37
08.01.2018
#3892

Av Small Caps som er Bull fremover er : Bergen Group ASA ( Høgt kvalifisert Personell og tradisjoner i ett marked i medvind .

North Energy ASA : Er omorganisert til ett investerings selskap .

NEL Hydrogen : med teknologiske løsninger for industrielt bruk .

Philly Shipyard : Er langt fremme når det gjelder skipsbygging , og har en særdeles sterke eigere , med stor kompetanse : AKER ASA systemet , som gir siste nytt innen utførelse fra A til Å .
highlander
13:57
09.01.2018
#7871

Markedene fortsetter tilsynelatende i bullmodus med uforminsket kraft; fredagens stusslige arbeidsmarkedsrapport la ingen demper på Wall Street. USA og Asia har flere dager med oppgang bak seg på de viktigste indeksene. Også de europeiske børsene viser friske takter.

Jeg tenkte tanken at aksjemarkedene er overmoden for en korreksjon, men så ser jeg meg rundt og konstaterer at kryptovaluta-markedene er enda mer bananas. Når de kan gå til himmelen og opp mot paradis, hvorfor kan ikke aksjer som tross alt har en slags forankring i den virkelige verden og reell inntjening, eller i det minste utsikter til reell inntjening, fortsette oppturen?

Enn så lenge henger jeg med videre. Prøver å omrokkere kapital til sektorer som viser performance – her er biotech i en særklasse – også innad i denne sektoren er det aksjer som henger igjen i oppturen, mens andre for lengst har startet himmelferden. I dag kjøpte jeg Photocure på 27,00. PHO er en aksje som har vært holdt nede av et par selgere i det siste, først High Seas og sist Radiumhospitalets forskningsstiftelse. De skal ikke selge seg ut, bare vekte seg litt ned. Dette tror jeg er en glitrende kjøpsmulighet. Mitt tips for dagen blir derfor:

Kjøp PHO.
blåball
23:53
09.01.2018
#3895

Vel , Arbeidsmarkedet i Eurosonen er i bedring , spesielt i Polen og Spania , men totalt sett innen Eurosone er det Arbeidsledighet på hele 8,7 % , og det er den også i Norge om man rekner med dem som står utenfor , av ulike årsaker . Og USA har veldig mye deltidsjobber .

Erna Solberg vil ha bedre rammebetingelser for Næringslivet , og mye er på grunn av digitalisering og automatisering .

G20 Landene samles i Davos i slutten av denne måned , der kommer også Donald Trump og Erna Solberg som møter hverandre i morgen .

Så kapasitets utnyttelse i økonomien i Verden , er ikke utnyttet .

Kina og Asia bidrar med ny Silkevei og Frankrike har allerede gjort en del avtaler , med Airbus m.v .

Gradvise og samlede og forsiktige rentehevninger Globalt over flere år , gir Norge tid til videre omstilling , og dermed lave renter i Norge i flere år fremover og kredittrestriksjoner på boliglån .

Industri med god finans har Aker , og her er det mye oppside fremover årene .

NAS er fremdeles kandidat , selv om shortandel er stor . ( DN.no ser ut til å fortsette med opplysninger og vinklinger om dette . )

Endret 10.01.2018 00:03 av blåball
highlander
14:01
10.01.2018
#7882

Jakob Vossgård, forvalter i Nordea, anbefaler kjøp av Odfjell Drilling, SR-Bank og Yara, mens Gjensidige anbefales solgt.

Pareto securities, derimot, anbefaler kjøp av Gjensidige, og øker kursmålet fra 150 til 160 kr.
highlander
13:58
11.01.2018
#7892

Skagen Fondene avholdt onsdag sin årlige nyttårskonferanse.

Blant foredragsholderne var sjefstrateg Erica Blomgren i SEB. Hun mener markedene ikke lenger kan regne med å bli reddet av ekspansiv pengepolitikk.

- Markedene får være markeder igjen i 2018. Det kommer til å føre til høyere usikkerhet og volatilitet i markedene, sa hun ifølge TDN Direkt.

Blomgren spår likevel gode topplinjer for bedriftene, og tror det er litt for tidlig å bli pessimistisk.

Hun karakteriserer ifølge nyhetsbyrået markedet som «ganske fair priset» om man tar hensyn til det lave rentenivået, og ser 13-14 prosent oppside for Norden.

- Vi favoriserer sykliske sektorer for å kunne ta del i oppsvinget vi ser internasjonalt, slik som for eksempel Norsk Hydro, sa SEB-strategen. (Kilde: TDN/HO)
blåball
08:46
12.01.2018
#3901

Inntjeningsvekst er meget god i USA og Europa og ASIA , og Kina har økt sin oljeimport med 10 % i år 2017 .

Lavere skatt og mer volum , og serieproduksjon / automatisering / digitalisering , gir fortsatt godartet lav inflasjon .

G20 Landene har økt sine Brutto Nasjonal Produkter , og mer behov for mineraler / råstoff fra mindre utviklede økonomier gir mer investeringer der .

Multi Nasjonale Selskaper er vinnere .
blåball
10:15
14.01.2018
#3904

Boligbygging i Norge trender nedover og vestentlig lavere boligpriser trekker ned en allerede lav inflasjons rate . ( 20 % lavere boligpriser må påregnes fremover ) .

Laksepriser trender nedover , en tilbudsvekst på om lag 8 % dette året gir mye flatere pris utvikling også på lengre sikt .

Rigg og Supply er ikke ferdig konsolidert , for mange rederier har gjeld til forfall , det tar 2 til 3 år før markedet kan være mer balansert .

OPEC har fremdeles fordel av en høgere spotpris , mens pressede høykostprodusenter må sikre sin pris til vesentlig lavere pris .

Moderate oljepriser er fortsatt trenden i flere år til , men med noe høgere spotpris i perioder .

Selskapet med best omstillings evne er AkerBP , meget gode oppkjøp i tidlig fase ; økt ytbytte og svært sterkt utbytte for eigere , deriblant Aker . ( Bull her ) .

NEL Hydrogen er kandidat til tilsvarende utvikling , på lengre sikt . ( Bull ) .
blåball
10:01
15.01.2018
#3908

Aker BP øker sterkt sine utbytter nå og fremover årene . 300 kroner aksjen er ingen urimlighet frem i tid .

North Energy ASA og Reach Subsea kan trende videre opp , ( Se børsmelding fra Reach Subsea i dag / avtale med Statoil . )

Aker henter inn nye obligasjoner , og mest sannsynlig til svært gode vilkår . ( Se børsmelding i dag ) .

Neste Deal for Aker blir ?

Bull.
highlander
13:21
15.01.2018
#7902

Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

Er tilbudssidens demning nær ved å briste?

Som investor gjelder det å følge tilbudssiden tett. Akkurat nå blinker varsellampene rødt i kryptovaluta- og boligmarkedet, mens de fortsatt lyser grønt i aksjemarkedet.

Selv om det aldri kan bli mer enn 21 millioner bitcoins, er det ingen grense for hvor mange konkurrerende kryptovalutaer som kan etableres. Investorene kan for tiden velge og vrake mellom hele 1400 av dem. Det er over en dobling på ett år.

Hittil har det vært mindre selskaper og IT-entusiaster som har stått bak utstedelsen av nye kryptovalutaer. Nå begynner imidlertid også børslokomotivene å hive seg på bølgen.

Eastman Kodak meldte for noen dager siden at de vil lansere Kodak-coins. Det fikk aksjekursen til å tredoble seg.

Kanskje får vi snart Facebook- og Amazon-coins også? Gjett hva som skjer med kryptovaluta-kursene når tilbudet til slutt overvelder etterspørselen?

Tyngdeloven
De fleste boblesprekker utløses ikke av stigende renter eller resesjoner, men av at tilbudssiden øker så hurtig at boblen til slutt kollapser under egen tyngde.

Dette gjaldt både tulipanmanien i Nederland i 1637 og dotcom-boblen rundt sekelskiftet. Rundt år 2000 ble det børsnotert så mange dotcom-selskaper at investorene til slutt ikke maktet å ta unna alt.

Det var heller ikke renten som utløste det amerikanske boligkrakket under opptakten til finanskrisen. Den primære årsaken var at markedet ble bygd ihjel.

Nåsituasjonen
Hvordan er tilbudssiden for tiden i de ulike aktivaklassene? Den er mest urovekkende innen kryptovalutamarkedet. Enten må veksten i antallet kryptovalutaer stagges. Ellers så er faren overhengende for at markedet til slutt blir overforsynt med fallende kurser som resultat.

Tilbudssiden i det norske boligmarkedet er også bekymringsfull. Hvorvidt vi får en sunn korreksjon eller et krakk, avhenger i første rekke av byggeaktiviteten. I så måte er juryen fortsatt ute.

Generelt frykter jeg at tilbudssiden innen eiendom vil bli problematisk i mange land fremover. Lave renter og komprimerte yield-nivåer har gitt høye priser som ofte ligger godt over nybyggingskostnaden. Da blir gjerne byggeaktiviteten høy noe som før eller siden gir overkapasitet og fallende priser.

I aksjemarkedet er derimot tilbudssiden fortsatt anemisk på tross av åtte år med bullmarked. Antallet noterte selskaper har riktignok begynt å øke moderat i flere land. Motposten er tilbakekjøpsaktiviteten er høy, og dette gjør at veksten i antallet aksjer i omløp ennå ikke er problematisk.

Selv tipper jeg at oppgangsmarkedet varer helt til aksjetrykkeriet får opp farten. I så fall er børsfesten ennå ikke over.

Henger etter oljeprisen
I Dovre-porteføljen økes eksponeringen mot oljenæringen denne uken gjennom å ta inn Statoil, TGS og Archer. Oljeprisen har steget friskt i høst og vinter, men dette er ennå ikke fullt ut reflektert i aksjekursene.

De fleste oljeselskaper får med dagens oljepris en fantastisk kontantstrøm. Dette er ikke bare godt nytt for Statoil, men også underleverandører som TGS. Seismikkindustrien er kanskje verdens mest sykliske, og med dagens oljepriser er det duket for positive resultatoverraskelser.

Archer er et spill på bedre tider i boremarkedet i Nordsjøen og onshore Argentina samt et vellykket nedsalg i det 36 prosent eide selskapet Quintana Energy Services i USA.

Etter den siste tidens oppgang i oljeprisen blir jeg ikke overrasket om Quintana snart går på børs, noe som vil gjøre det mulig for Archer å selge seg ut. Det vil synliggjøre verdier som i liten grad er reflektert i dagens kurs.

Med høy giring skal det lite til før Archer blir årets oljeservice-vinner.

Dovre-porteføljen

Flex LNG
Borr Drilling
Self Storage Group
Archer
Statoil
TGS

Inn: Archer, Statoil, TGS

Ut: Awilco LNG, Fjord1, Ekornes
highlander
13:47
15.01.2018
#7910

Arctic Fund Management tar inn Aker og PGS, mens Idex og Marine Harvest ryker ut av meglerhusets anbefalte portefølje.
highlander
13:52
15.01.2018
#7913

DNB Markets tar denne uken Veidekke og Grieg Seafood ut av den ukentlige porteføljen med anbefalte aksjer.

Inn i meglerhusets ukeportefølje kommer Wallenius Wilhelmsen.
highlander
13:58
16.01.2018
#7924

Jomar Kilnes i Forte Fondsforvaltning anbefaler kjøp av Aker BP, Subsea 7, BW Offshore, Yara og Nordic Semiconductor. (Kilde: FA/Xi)
blåball
10:48
18.01.2018
#3926

Kina øker stadig sin vekst i Kina og utenfor landet , den nye Silkeveien øker infrastruktur vekst , spesielt i vestlige strøk i Kina . ( Og samtidig holder stamt grep om kredittvekst om nødvendig . )

Erna Solberg ser også vekst i vestlige deler av landet sitt .

Donald Trump får en større bit av Apple i USA , og Ny Skattereform gir hjemføring av skatt , til inntekt , for USA . ( Plassering av ny Apple produksjon midt i Rustbeltet hadde vært en fordel ) .
Mer på nyheter i dag , om det passer NRK og TV2 , og andre medier i USA........

Moderat bull fremover innen Aker gruppen , Kongsberg gruppen og en rekke mindre selskaper som NEL Hydrogen , North Energy ASA , Bergen Group ASA , Phllly Shipyard , Cognito , med videre........

NAS og SAS bestiller nye fly , i en oljedrevet oppgang på børsen .

Endret 18.01.2018 10:49 av blåball
blåball
09:03
19.01.2018
#3932

VIPPS lanseres i utlandet , det fremkommer etter en del møter . ( Se Hegnar.no ) .

bitcoin få en vesentlig sterkere regulering , Frankrike og Tyskland foreslår dette til G20 Møte i mars måned , eller før . ( Kina har allerede sterke begrensninger på dette . )

Statoil og Telenor med 5 G gir mindre arbeidsplasser i Nordsjøen per enhet . ( Bull ) .

Omstilling gir også noe lavere Boligpriser i Norge , nye 10 % ned må påregnes .

Lakse aksjer trender nedover , og en flatere pris utvikling første halvår i år . ( Nøytral ) .

Oljepris preges av sterk etterspørsel globalt . ( Og OPEC som regulerer markedet ) .
blåball
12:38
19.01.2018
#3935

TRS avtaler i NRS Norway Royal Salemon gir flere aksjer til rette eiger . ( Se børsmelding nå i dag ) .
NAS har også flere av disse .

SAS bestiller fly fra Airbus .

Bergen til USA med medvind , gir opptur NAS ? ( Rette kjøper fra Asia kan sette fart i kurs..... ? ) .

Bergen Group ASA vedlikeholder gamle Seilskuter , i påvente av bedre tider . Reiseteam får nok flere oppdrag . Noen med kjennskap til utvikling her ?

5 G gir sanntid .

Endret 19.01.2018 12:40 av blåball
highlander
14:27
19.01.2018
#7954

Leif Eriksrød, forvalter i Alfred Berg, anbefaler kjøp av følgende aksjer:

Statoil
AkerBP
BW Offshore
Sparebank 1 Midt-Norge
Protector
B2 Holding
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter