Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
blåball
09:00
30.01.2018
#3975

Boligpriser i Norge trender nedover dette året , med en flatere utvikling neste år .
Detaljhandel viser tegn til sterk utflatning , og ikke vekst dette året .
Svært moderate Lønnsoppgjør ventes til våren , men med korrigering i pensjon m.v.

Storebrand en aktør med fordeler her .
Orkla med 20 Milliarder på bok , kjøper Sjømat og Eldreboliger i samme tid ? ( Marine Harvest i sikte ? ) .

Lav inflasjon i Norge fremover , gir meget lave renter fra Norges Bank fremover årene .

Lange renter noe opp i USA og Europa , er tegn på bedre tider for Finans og Industri i Verden .
blåball
11:52
30.01.2018
#3977

Odfjell Drilling er kandidat til fremgang fremover , Solstad Farstad kan følge på .

Orkla kjøper Gymgrossisten m.v. i Svergie.... ( Se Børsmelding ) . Og Eldreboliger med alle rettigheter ?

En overkjøpt oljepris i det korte bildet ?

Statoil tar grep nok en gang , Mosambikk er ut , for dårlige rammevilkår , og en mer spisset portofølje i Statoil fremover . ( Mer på E24 m.v . ) .

Bull for Aker .
blåball
12:07
30.01.2018
#3978

Jefferis er på Ballen : Kursmål 270 på AkerBP før Resultatfremleggelse . Lundin Norge med flere er nevnt som oppkjøpsmål , 4 aktuelle . ( Mer på Hegnar.no nå ) .
blåball
09:23
31.01.2018
#3985

En rekke gode resultateter fra Telenor , BN Bank med videre , Trumfer det meste .

Samsung leverer sterke resultater i Sør Korea .

Volvo Lastebiler melder om god ordretilgang på bred Verdensbasis . Og igjen : resultater er gode .

Laksepriser preges av en god tilbudsvekst fra produsenter , og andre halvår dette år ; vil vise om etterspørsel følger etter . ( Nøytralanbefaling ) .

Fortsatt omstilling innen olje relatert , gir fremdeles fordeler for oljeproduserende , og allianser med utvalgte oljeservice selskaper .

Sidelengs utvikling på Oslo Børs , der Statoil trender oppover , over tid .
Provence
06:24
01.02.2018
#9992

Finansavisen 1.2.2018

Nordea ser økt inntjening overalt

FINANS:Investeringsstrategene i Nordea er blitt større optimister, men advarer mot optimisme som ikke er basert på inntjening.

JONE FRAFJORD


Globale aksjer steg rundt 4 prosent i januar.

«Våre forventinger om at 2018 ville bli enda et godt år for risikable aktiva har så langt, om noe, styrket seg,» heter det i strategirapporten for februar fra Nordea Wealth Management, som beholder sin overvekt i aksjer.

Veksten i både verdensøkonomi og inntjening er i bedring. I år ventes inntjeningen globalt å øke med 10–15 prosent, delvis som følge av de amerikanske skattelettelsene.

Skattelettelsene får også effekt i inntjeningen utenfor USA, venter investeringsstrateg Ingvild Borgen Gjerde.

– Det er der det har mest potensial, sier hun, og viser til at analytikerne ikke har bakt inn amerikanske skattelettelser i selskapsestimater for resten av verden.

– Risikoen er på oppsiden.

Høyt eksponerte

Usunn optimisme er derimot en av de største risikofaktorene på nedsiden for globale aksjemarkeder på kort sikt, mener Borgen Gjerde:

«Når investorer og markedsaktører blir mer optimistiske som følge av at aksjemarkedet har steget mye, og derfor tror man at det skal stige mer, har sentimentet gått over i det vi kan kalle ’usunn optimisme’. Ulike sentimentindikatorer antyder at vi er på vei dit nå,» skriver hun.

Aksjeeksponering blant institusjonelle investorer er høy. Det samme er andelen private investorer som kjøper aksjer, og andelen blant disse som venter stigende kurser. Det taler for større svingninger fremover, mener Nordea.

«Det er også et av de tydeligste kjennetegnene på at vi er inne i den siste fasen av den nåværende oppgangsperioden i globale aksjemarkeder,» skriver Borgen Gjerde.

Strukturelt eurosonetrøbbel

Det er Asia eks. Japan og Latin-Amerika Nordea Wealth Management tror mest på nå. I Europa, Norge og Japan er regionalvekten nøytral, mens Nordea er undervektet USA, blant annet på grunn av prisingen.

I eurosonen peker de ledende indikatorene mot en vekst på over 3 prosent

– Det går så det griner i økonomien, men det materialiserer seg ikke i europeiske aksjer. Sterk euro er én grunn, sier Borgen Gjerde, som også finner årsaker på sektornivå.

– Europa har nærmest ikke IT-sektor, som er den sektoren som går best. Banksektoren er fortsatt tynget av reguleringer, i motsetning til i USA. Det gir konkurranseforskjeller. Og i energisektoren tjener amerikanske selskaper mer – produksjonskostnadene er høyere i Europa, sier hun.

– Må betydelig opp

Oppgangen i lange renter gjør at avkastningen i aksjer vil være betydelig bedre enn i obligasjoner fremover, venter Borgen Gjerde.

– Når vil oppgangen i lange renter ramme aksjer?

– Ved større bevegelser i obligasjonsmarkedet, sier hun.

– Det sies at når tiårsrenten i USA nærmer seg 4 prosent, når den et nivå som legger en demper på økonomisk vekst og inntjeningsvekst. Jeg har sett ulike anslag på det, både 3,5 prosent og 4 prosent. Den må uansett betydelig opp før det får effekt.

Denne uken har tiårsrenten i USA steget til over 2,70 prosent, det høyeste nivået siden april 2014 og opp rundt 0,30 prosentpoeng fra nyttår.
highlander
14:10
01.02.2018
#8074

Pareto tar ut Grieg Seafood, Kitron og Protector; tar inn Northern Drilling, PGS, Schibsted A og Wallenius Wilhelmsen og beholder Golden Ocean, Komplett Bank, Lerøy Seafood, Statoil og Yara i sin foreslåtte månedsportefølje for februar.

Delphi-forvalter Espen Furnes anbefaler kjøp av EMGS, Odfjell Drilling, Nordic Semiconductor, Tomra og Wallenius Wilhelmsen. AF Gruppen og Veidekke anbefales solgt. (Kilde: Xi)
blåball
09:17
02.02.2018
#3994

Aker øker innen AkerBP , fordi utbytter stiger mer en ventet .
Synergi effekter er store . Bull.

Bergen Group blir også med på opptur , reiseteam styrker sin posisjon . Bull .

Nel Hydrogen med industrielle løsninger er meget undervurdert i " markedet " for tiden . Bull.

Orkla inn sjømat sektor ? , men hvliket selskap ?
blåball
09:29
05.02.2018
#4000

Norsk Hydro er oppgradert av JP Morgan til kursmål 71 . ( Bull ) .

10 årige Amerikanske renter holder seg flatt , etter en stgning i seinere tid , spekulasjon i posisjoner har gitt en økning , men inflasjon i USA er meget moderat , og skattereform på 5 år gir aktivitet i USA .

Posetivt for olje etterspørsel og råvarer .

Statoil styrker sin posisjon , og holder investeringer på moderat nivå , og øker sin inntjening Globalt . ( Bull ) .

Asia har jevn vekst , og sprer vekst i Asia , og lønninger er moderate fremover . ( Økt middel klasse i befolkning gir økt olje etterspørsel . )
blåball
10:11
05.02.2018
#4001

Brasil og Sør Amerika viser igjen vekst , der er Aker Solutions, Solstad Farstad , Statoil , Norsk Hydro med flere , og disse selskaper er kandidater for vekst og inntjening . ) Solstad Farstad er restrukturert for noen år fremover , det blir moderat bull her .
blåball
11:27
05.02.2018
#4002

Boligpriser i Norge fortsetter den svake trenden , det er 10 år siden den har vært like svak . ( Mer på e24 i dag . )

Boligpriser trender fortsatt nedover dette året , og drar ned inflasjon i Norge .

Ett svært moderat lønns oppgjør er ventet , men med fokus på pensjon med streikerett .

Bedre vekst i Eurosone samlet sett , også her sprer veksten seg over større områder innen EU , noe som holder tilbake inflasjon .

DAX Frankfurt stiger på enighet Politisk i Tyskland . ( Selv om forhandlinger er krevende i følge Merkel . )
blåball
11:41
05.02.2018
#4003

Amazon inngår skatte avtale med Frankrike . ( Ref. Hegnar .no i dag ) .

Det er en tydlig trend att " Fang " selskaper må betale mer kilde skatt innen EU og ellers i Verden , og ikke bare " sluse " inn i Skattepardiser , som er lovlige i dag .

Apple øker sine overskudd anyway , og tilbakekjøp av aksjer og økt utbytte . ( Apple tilbake fører store kontanter til USA , til lav skatt , og ny etablering i USA .

Tesla har ingen inntjening , og er historiens mest overprisete Selskap , men Tesla fortsetter sitt Mars program , og utsteder " Kryptovaluta " for mineraler på Mars.........? Det vil ta tid..........
highlander
15:36
05.02.2018
#8105

Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

Dovre Insight: Er moroa over for denne gang?

Etter den lengste oppgangen siden 1929 kan en korreksjon ha slått til på Wall Street. Jeg anbefaler å benytte en eventuell nedtur til å akkumulere råvarerelaterte aksjer, mens rentesensitive papirer bør unngås...

Etter å ha steget mer eller mindre sammenhengende i to år, er aksjemarkedene overkjøpte og sårbare overfor en rekyl.

Her kan nevnes at margingjelden på New York Stock Exchange nettopp passerte rekordhøye tre prosent av BNP. Den lave volatiliteten har fristet mange til å belåne investeringene sine. Faren er at tilbakeslag da kan bli selvforsterkende som en følge av tvangssalg av høyt girede posisjoner.

En korreksjon kan allerede være i gang. Den siste uken har kursene falt skarpt på Wall Street som en følge av renteuro. Siden årsskiftet har den amerikanske tiåringen steget fra 2,40 til 2,85 prosent drevet av frykt for økende inflasjon og rentehevninger.

Som regel er korreksjoner skarpe men kortvarige. En typisk sådan er på 10-15 prosent på Wall Street og 15-20 prosent på Oslo Børs, mens varigheten er på 4-8 uker.

Mens faren for en korreksjon er høy, er risikoen for et varig tilbakeslag foreløpig lav. Årsaken er at makro- og likviditetsbakteppet er for understøttende. I en økonomi som boomer og hvor renten fortsatt er så lav at bankinnskudd ikke frister, er aksjer stadig det beste alternativet.

Oljeprisen mot 80?
Så hva bør man kjøpe om det kommer et vintersalg på Oslo Børs? Øverst på ønskelisten min står råvarerelaterte næringer som oljeservice.

Jeg venter at oljeprisen klatrer videre, og det er gode muligheter for at vi ser 80 innen sommeren. Hovedårsaken er den knallsterke etterspørselen.

Verdensøkonomien er inne i en selvforsterkende boom, og i sådanne faser har analytikerne lett for å undervurdere etterspørselen. Jeg tipper at den globale forbruksveksten kommer opp i solide 1,8 millioner fat per dag i år. Til sammenligning er Norges produksjon på 1,5 millioner fat per dag.

En årsak til den sterke etterspørselen er at veksten er på full fart oppover i en rekke fremvoksende økonomier utenom Kina, deriblant Brasil, Russland og flere OPEC-land.

Hvorfor etterslep?
Normalt følger oljeservice-aksjer oljeprisen tett, men med betydelig større utslag. I vinter har de imidlertid steget mindre enn oppgangen i oljeprisen skulle tilsi. Hva skyldes dette?

Forklaringen er at langsiktige oljepriser har hengt etter spotprisen. Her kan nevnes at mens spotprisen er opp 24 prosent de siste tolv månedene, er det tilsvarende tallet for Brent-olje med levering om tre år kun fem prosent.

Fremover venter jeg at også den lange enden av priskurven løfter seg, og skjer det, vil det understøtte et rally i oljeservice. Aksjer som TGS, Spectrum, Subsea 7, Borr Drilling og Archer er verd å merke seg.

Det er ikke bare oljerelaterte aksjer som er attraktive. Jeg er også positiv til Norsk Hydro og Yara.

Utsiktene for aluminiums- og ureaprisen er gode. Dette skyldes ikke bare solid etterspørsel, men også at Kina i økende grad stenger ned forurensende kapasitet.

Unngå durasjonsrisiko
På salgslisten min er den røde tråden rentesensitivitet. Utfallsrommet er særlig skjevt i lange statsobligasjoner, ettersom sentralbankenes massive kjøp de siste årene har presset kursene kunstig i været. Det gir stor fallhøyde om inflasjon og renter normaliseres.

Kanskje den såkalte «widowmaker trade», å shorte japanske statsobligasjoner, blir den store vinneren? I en mannsalder har japanske renter og inflasjon kun gått en vei, nedover. Ingenting varer imidlertid evig.

Eiendom er en annen aktivaklasse med høy durasjonsrisiko. Når diskonteringsrenten stiger, blir som kjent nåverdien av fremtidige leieinntekter redusert. En økende inflasjon vil riktignok påvirke fremtidige leieinntekter positivt, men i det korte perspektivet slår endringer i diskonteringsrenten hardere ut.

Jeg anbefaler også å utvise varsomhet med obligasjonslignende aksjer og lite konjunkturfølsomme næringer. Her kan nevnes at lave renter har gjort Gjensidige-, Orkla- og Telenor-aksjen til vinnere dette tiåret.

Disse selskapene drar imidlertid kun i begrenset grad nytte av de gode tidene i økonomien. Folk spiser ikke mer Pizza Grandiosa eller tegner ekstra brannforsikring på huset bare fordi det er høykonjunktur.

Faren er stor for at de siste års reprisingsdrevne medvinder i disse aksjene vil snu til motvind nå som rentene har bunnet.

Dovre-porteføljen [ingen endringer]

· Flex LNG
· Borr Drilling
· Archer
· TGS
· Bank Norwegian
· Kitron
highlander
16:11
05.02.2018
#8108

Norne Securities anbefaler investorene å være på vakt i en tid hvor rentene er på vei opp og vekte seg sterkere mot kontanter, korte obligasjoner, fondsobligasjoner, egenkapitalbevis for sparebanker og sterke vekstaksjer. Meglerhusets tre «top picks» er Telenor, Sparebanken Øst og Sparebanken Midt-Norge.

Personlig synes jeg det blir litt feil å vekte seg inn i banker/grunnfondsbevis i en periode med stigende rente (marginene til bankene blir jo dårligere, samtidig som risikoen for tap er økende).

Arctic tar inn Salmar og Lerøy Seafood Group inn i sin ukesportefølje, ut går Orkla og Aker.

Sparebanken1 Markets tar ut Frontline og Crayon fra sin portefølje over anbefalte aksjer, mens Norsk Hydro tas inn i varmen.

DNB Markets kaster ut Golden Ocean og tar inn Salmar, samtidig som aksjen oppgraderes fra hold til kjøp.
Beins
22:53
05.02.2018
#11626Spørsmålet er om 780 holder, eller om vi skal enda lenger nedover. Dit ned er det 2,9%.
Ulempen er at OSE gjerne får sterke utslag når pilene peker ned. På den annen side begynte nedgangen noe før her hjemme, sammenlignet med USA. Morgendagen blir interessant.
motbedreviten
00:56
06.02.2018
#2588

Best å selge når megleren sier at han ikke har panikk.
blåball
08:32
06.02.2018
#4008

En bred og god teknisk nedgang på alle Verdens Børser , borger for en mer normal utvikling i aksjemarkedene på lengre sikt .

Toyota melder om ett sterkt resultat , og prognoser videre er gode . ( Her kan det nevnes att produksjons linjer er forbedret og pris per bil ikke stiger , til kunde , noe som holder inflasjonsnivå lavt . )

Tesla har ikke inntjening , men det har General Motors .

Norsk Hydro er en av få aksjer som ikke er ned , fordi drift og inntjening er god .

Det er fortsatt lav inflasjon i Verden , og rentenivå i G20 land er ikke ventet å stige mer enn nødvendig , dei neste årene .

Kjøpsmulighet for dei rette aksjene .

Ha en god dag .
Beins
08:58
06.02.2018
#11628

Roger Berntsen tipper ned 3,7% ved start på OSE. Det er sikkert ganske nær realitetene.

Nå sto den i 771,5 og -3,93%.Endret 06.02.2018 09:07 av Beins
Provence
09:45
06.02.2018
#9997

Så litt på denne TV kanalen CNBC og en kommentar der som gikk på kategorien meglere som ofte er unge i 20-30 årene som kanskje ikke har opplevd at markedet faktisk kan snu (vi har hatt en langvarig oppgang). Så når det faktisk inntreffer så får man slike dramatiske rekyler og man ikke evner å takle dette.
Fanatic
09:47
06.02.2018
#28209

CNBC er vel støy som alltid. Tror heller det er fordi det er så stor andel som er algoritmehandel og ETFer at når det først faller så blir det selvforsterkende.

Endret 06.02.2018 09:48 av Fanatic
dr. Stockman
09:53
06.02.2018
#17276

Futuren for DOW lå på et tidspunkt i -800, men nå har den gått i pluss. Korreksjoner pleier gjerne å være på 10%, og der er vi jo allerede. Ligger nok litt i kortene at slike korreksjoner oppstår i overkjøpte markeder. Fall utløser mange stoploss-ordrer, og da får man lett en kjedereaksjon. Overbelåning med tvangssalg som følge forsterker trenden, men det slår vel helst inn for alvor først når korreksjonen ender opp som krakk. Alle andre påvirkes av psykologien, hvor frykt plutselig blir en fremtredende faktor i det totale bildet. Ironisk nok er det økonomisk vekst og skattelettelser som har utløst (berettiget) frykt for inflasjon og høyere renter.
Stockamateur
10:44
06.02.2018
#12289

Beins
06.02.2018 08:58
#11628

Fint oppsett for OHS på OSE. Hvis det, ved rekylen som uvilkårlig kommer, butter ved 820, er jeg tilbøyelig til å tro at den kan bli fullført. Holder derfor det meste, foreløbig. Tar/har tatt gevinst på noe shorts i dag.
Provence
10:49
06.02.2018
#9998

Finansavisen 6.2.2018

SPØRSMÅLSSTILLING:


1. Oslo Børs følger internasjonale markeder nedover. Er dette starten på et større fall?

2. Hvordan skal markedet utvikle seg, og hva vil drive det videre?


EKSPERTENE SVARER:

Odd Hellem, investeringsdirektør i Fondsfinans Kapitalforvaltning


1. Sannsynligheten er størst for at det ikke er starten på et større fall, ettersom den underliggende økonomien er bra. Hele oppgangen har i stor grad vært ledet av amerikanske aksjer, hvor indeksene økte kraftig og ble overkjøpt i januar. Samtidig steg lange amerikanske renter veldig kraftig, slik at risikopremien gikk ned, og markedet ble høyere priset. Derfor er det ikke unaturlig at det blir en markedsmessig korrigering nedover.

2. Vårt utgangspunkt er at Oslo Børs skal opp mellom 0 og 10 prosent i år. Sentimentet er egentlig bra, og dette er bare en korreksjon. Rentene stiger og volatiliteten øker, i motsetning de siste årene med vært svært lav volatilitet og lave renter.

Jan Petter Sissener, forvalter


1. Økonomien er for sterk til at dette er starten på et større fall. Det er likevel ingen grunn til å være bråkjekk og kjøpe den første dagen, for det kan godt falle en stund.

2. Det er én ting som kan bringe markedet videre, særlig når rentene stiger, og det er at selskapene leverer og guider minst som forventet eller bedre. Jeg tror markedet kan stige 10 prosent i år, og ser ingen grunn til å endre den oppfatningen, men jeg er veldig vâr på det selskapene leverer.

Egil Stenshagen, investor og tidligere rallycrossfører


1. Har ikke peiling. Vi er opptatt av å følge selskapene vi er investert i, og har ikke fokus på aksjekursene. Vi har hatt en ganske stabil portefølje over lengre tid, og lave kurser byr jo på muligheter for å kjøpe oss ytterligere opp i selskaper vi har tro på.

2. Vet ikke.

Peter Hermanrud, aksjestrateg i SpareBank 1 Markets


1. Jeg tror ikke dette er et varig fall, men et større fall. Det skal nok hvert fall falle 5 prosent til.

2. Nedgangen skyldes at markedet er på så høye nivåer, men den viktigste triggeren er økningen i lange renter. Da kommer psykologien inn, folk er mer på vakt og begynner å tenke at det kanskje skal falle videre.

Kristian Tunaal, aksjestrateg i DNB Markets


1. Dette er ikke begynnelsen på en stor og blodig korreksjon, makrotallene er altfor gode til det. Den konkrete triggeren er de lange amerikanske rentene, som har gått fra 2,40 til 2,85 på bare noen få uker. Det er en ganske naturlig korreksjon som følge av en oppgang som har vært forbausende lang og med overraskende lav volatilitet.

2. Makroøkonomien er solid, så nå må selskapene levere. Verdsettelsen av aksjer er over snittet, men ikke alarmerende høy, ettersom rentene fortsatt er såpass lave. Hvis selskapene leverer gode resultater, har de ingen problemer med å forsvare dagens prising.
highlander
11:05
06.02.2018
#8121

Tusen takk for «ekspertenes» vurderinger, Provence. Tipper at de fleste av dem uttalte seg i går ettermiddag, før minikrakket i USA for alvor hadde startet. Så en god del av de fallene som spås er i stor grad allerede tatt...

Andre «ekspertuttalelser» fra pressen:

– Enhver eiendel, om det er eiendom eller aksje, som er priset som en obligasjon, skal naturligvis få seg en reprising nå. Det er begynnelsen på en normalisering, det er ikke mer dramatisk enn av femårige tyske statsrenter er blitt positive igjen. Historien har vist at perioder med renteoppgang er bra for aksjer. Men det vi skal være redde for er det store rykket, sier kredittanalytiker Ringholm i Sparebank1 Markets.

Og det er nettopp et slikt rykk Ringholm tror på, kanskje ikke et sammenhengende rykk, men innenfor året. Kredittanalytikeren mener den amerikanske tiårsrenten skal fortsette opp, og ser for seg en rente på mellom 3,5 og 4,0 prosent:

– Det er mye større sjanse for at det kan skje enn det markedet priser inn nå. I mitt hode er sannsynligheten over 50 prosent.

Aksjestrateg Ingvild Borgen Gjerde i Nordea Wealth Management utelukker ikke at vi kan få en korreksjon i løpet av året, men mener ikke at vi ser starten på en nå. – Jeg vil driste meg til å si det. Vi har hatt en kjempekraftig oppgang i markedet i starten av året. Helt sinnssykt, egentlig. Da er det veldig lite som skal til for at vi får en liten korreksjon, sier hun.

– Nå har det falt fem prosent fra toppen så det kan tenkes at det tar seg en pause, og at dette var korreksjonen vi fikk i denne omgang, sier meglersjef Thomas Breivik i DNB Markets.

Storebrand-forvalter Olav Chen stikker hodet frem og anbefaler kjøp av NEL, Link Mobility, Data Respons og Telenor. (Kilde: FA, DN, Xi)
blåball
11:11
06.02.2018
#4011

re:highlander #8121:

Takker for det .

NEL med ny kontrakt på H2 i Svergie i dag . ( Se børsmelding / Stålindustri / SSAB ) . Bull . ) .

Futures i USA er bedre i dag , men det betyr ikke att korreksjon er over .

Endret 06.02.2018 11:13 av blåball
highlander
11:48
06.02.2018
#8125

Re. Beins #11626

Spennende dag, ja. OSEBX er i skrivende stund 784,30, etter å ha vært 770,76 LOD.

Ser at Karl Oscar Størm i Pareto securities konkluderer med følgende rent teknisk:

"OSEBX (ukentlige candlesticks): 200-dagers glidende snitt og oppadgående trendlinje ligger i området 765. Derfra møter indeksen også gode volumsoner (altså områder der det har vært kjøpt mye før). Første dipp til slik støtte er som regel god anledning til KJØP."

For ham er altså 765 et viktigere nivå enn 780, men det som avgjør ferden videre blir hvordan USA utvikler seg videre...


Re. Stockamateur #12289

Gratulerer med shortgevinster.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter