Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
blåball
09:16
06.04.2018
#4136

re:highlander #8860:

Nå er Kina børs opp i følge E24 .

Fokus på resultat sesong i USA fremover , der selskapene øker sin inntjening markert .

Samsung i Sør Korea ser også ut til å få sitt beste resultat på lenge .

AkerBP er det beste oljevalget , der utbytter øker gradvis fremover . ( Da har jeg ikke medregnet større oljefunn ) .

Nano og NEL er selskaper som kan stige markert fremover . ( Nikola med gode investorer i ryggen , og Nano som en oppkjøpskandidat for en større gruppering ? ) .
highlander
13:17
08.04.2018
#8905

Tillater meg å lime inn "søndagens aksjetips" fra Hegnar Online:Hovedindeksen steg 1,0 prosent sist uke, fra 805,32 til 813,47.

Fra all-time high er nedgangen da på 3,2 prosent.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 1,5 prosent og siden nyttår er den ned 0,1 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs fremdeles opp 17,4 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

Opp eller ned?
Forrige søndag skrev vi at RSI hadde brutt den korte positive undertonen i forrige uke, og kanskje hadde etablert en ny bunn over den forrige.

Kommer det en oppgang gjennom 50-nivået og den fallende trendlinjen, og 50-dagers glidende gjennomsnitt blir brutt i hovedchartet, kan det signalisere en opptur mot 820-823 igjen.

Det skjedde ikke så mye som endret seg i det tekniske bildet på Oslo Børs sist uke, men det lille som skjedde var positivt.

Og 50-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt og RSI brøt også den fallende trendlinjen og 50-nivået.

Det kan fremdeles bety at det er mer å gå på, men det forutsetter at den positive undertonen i RSI-chartet holder, og aller helst at RSI også holder seg over 50-nivået.

For å avblåse faren for et fall til 720 må hovedindeksen fremdeles bryte den tekniske motstanden i området 820 - 823, og stige til ny all-time high på økende omsetning.

Positiv undertone
Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet. Forsetter den kan eventuelle korreksjoner ned fremdeles bli forbigående.

Sannsynligheten for et fall til 745, og kanskje 720, ble likevel ikke nevneverdig mindre i løpet av uken som gikk. (HO)
OldNick
16:09
08.04.2018
#20009

Ingen storstreik denne gangen.

Partene kom til enighet på de fleste kravene, og er selvsagt tilfredse med å kunne sende regningen for utvidet AFP til skattebetalerne (som jeg regner med blir resultatet), den stumme parten som alltid deltar, men ingen stemme har.

Generell lønnsøkning for LO's område innen privat sektor er beregnet til 2.8%, 1 krone gis i tillegg, +2.50 ekstra til lavtlønnte, resten kommer i lokale forhandlinger og lønnsglidning.

Storstreiken er avverget

Bjørn Haugan, Therese Ridar, Hallgeir Vågenes, VG.no
08.04.2018
highlander
07:33
09.04.2018
#8916

Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

Dovre Insight: Krakket i kryptovalutamarkedet

Kryptovalutakursene har stupt i år. Er markedet på dødsleiet, eller har vi med en disruptiv teknologi å gjøre som til slutt vil transformere verdens pengesystemer og finansnæringen?

Disruptive teknologier og bobler er siamesiske tvillinger. Tenk på internettboblen rundt årtusenskiftet, boblen i fornybar energi under opptakten til finanskrisen og jernbane-boblen i Storbritannia på 1840-tallet.

Fjorårets kurs- og volumeksplosjon i kryptovalutamarkedet med den påfølgende kollapsen bærer preg av en boblesprekk. Det er flere årsaker til prisraset. En er regulatoriske motvinder. En annen er at svakhetene ved mange av dagens valutaer har blitt tydeligere.

Her kan nevnes at det tok 18 timer å gjennomføre en bitcoin-transaksjon på det verste i vinter. En så lang responstid er lite praktisk om du skal kjøpe en kaffe eller pizza.

Følg pengene
Det pøses for tiden enorme beløp inn i ulike start-ups innen blockchain-økosystemet, og når man kaster milliarder av dollar på et problem, har løsninger en tendens til å tyte ut i den andre enden.

Her kan nevnes at bitcoin i disse dager oppgraderes med et såkalt «lightning network». Dette er et lag på toppen av den ordinære blokkjeden hvis formål er å senke transaksjonstiden og -kostnadene drastisk.

Fremover kan det ventes en flom av teknologiske gjennombrudd, forbedringer og andre innovasjoner i kjølvannet av den massive satsningen på forskning og utvikling. Dette taler for at interessen for segmentet vil holde seg høy.

Så skal man benytte vinterens tilbakeslag til å kjøpe kryptovalutaer?

Kjøpsanledning?
Bitcoin og etherum er de desidert største valutaene. Hvis bitcoin er gull i råvareriket, er etherum olje. Sistnevnte er bygd for å støtte applikasjoner som smartkontrakter, mens bitcoin har få andre bruksområder enn som verdioppbevarer og betalingsmiddel.

Lykkes utrullingen av «lightning network» på bitcoin-plattformen, kan det være en «game changer» og stor kurstrigger. Foreløpig er juryen ute, og det er for tidlig å trekke konklusjoner.

Motposten er at de regulatoriske motvindene neppe er over. For bitcoins langsiktige overlevelse er det viktig at valutaen blir regulert.

Personlig heller jeg mot at en bunn nærmer seg. Ikke minst fordi bitcoin er en utmerket løsning for diktatorer, oljesjeiker og andre som ønsker å gjemme unna verdier i tilfelle alle hus og hoteller brenner på hjemmebane.

Utilsiktede konsekvenser
Trolig vil de fleste tekniske utfordringer relatert til kryptovalutaer snart være løst, og sentralbankene vil da kunne utstede sin egen valuta om de ønsker. Sådanne vil ha mange fordeler sammenlignet med dagens penger. De kan ikke forfalskes eller brukes to ganger og kan også gjøres fullt ut sporbare i motsetning til kontanter.

Den største barrieren for adopsjon av kryptovalutaer er neppe teknologisk men risikoen for utilsiktede konsekvenser. Om Norges Bank lager sin egen kryptokrone, vil ikke folk trenge en bankkonto for å oppbevare dem lenger.

Selv om mange forbrukere vil synes det er flott om mellommannen blir eliminert, kan banknæringen få alvorlige problemer om de mister innskudd som funding-kilde eller taper inntektene fra betalingsformidling. Hele finanssystemet kan måtte bygges om.

Jones Act-rakett?
Tankratene i Jones Act-markedet har doblet seg de ni siste månedene, og OSG, et rederi eksponert mot dette segmentet, er opp over 50 prosent den siste måneden.

På Oslo Børs sover folk i timen ettersom American Shipping Company knapt har beveget seg, mens tilsvarende rederier i USA har gått i taket. Jeg heller mot at gapet skal lukkes, og dette gir aksjen en velfortjent plass i Dovre-porteføljen.

Dovre-porteføljen

· Flex LNG
· Archer
· TGS
· Spectrum
· Avance Gas
· American Shipping Company

Inn: American Shipping Company

Ut: Frontline
highlander
08:06
09.04.2018
#8924

Roger Berntsens åpningsprognose er i dag som følger:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,6]%.

De amerikanske jobbtallene (Non-farm Payrolls) kom inn vesentlig svakere enn ventet fredag (103.000 mot ventet 193.000). Investorene responderte rasjonelt på utfallet da de sendte de lange rentene ned og aksjemarkedet opp. Senere på kvelden derimot, og i påvente av helgen, valgte mange aktører å redusere risikoen i aksjer pga. den pågående frykten for handelskrig mellom USA og Kina.

De asiatiske børsene derimot, endte opp i natt, dermed ligger det an til å bli en spennende dag på de europeiske børsene. Oljeprisen er for øvrig noe ned fra nivåene i forrige uke."
highlander
09:20
09.04.2018
#8926

Industriproduksjonen tikket forsiktig oppover i februar, etter å ha levert et overraskende fall i januar. Dette viser de månedlige tallene fra Statistisk Sentralbyrå.

På forhånd hadde DNB Markets ventet en oppgang på 0,5 prosent.

Fra desember til januar falt industriproduksjonen med 1,8 prosent.

Til tross for fallet i januar er industriproduksjonen fremdeles opp 0,3 prosent de siste tre månedene.

Utbygging av skip og plattformer var den industrien som bidro mest til oppgangen. På den andre siden var den næringsmiddelindustrien som falt mest, om som bidro til å holde industriproduksjonen nede.

SSB skriver at mens industriproduksjonen i eurosonen har steget jevnt de siste årene, så har den i Norge falt i takt med oljeprisen, før den flatet ut for omtrent et år siden. Industriproduksjonen i februar var bare marginalt lavere enn for ett år siden. (E24)
blåball
11:14
09.04.2018
#4141

Aker Energy har flere gode triggere fremover i Ghana , der også ett Big Oil selskap er etablert .
Synergi effekter for AKER ASA systemet er åpenbare . Bull .

Norsk Hydro kommer med en presse konferanse kl.1400. i dag . ( Mer på økonominyheter / E24 ) .

Bedre vilkår for utenlandske selskap i Kina ? Asia børser stiger bra i dag .

Donald Trump i forhandlinger med Kina : kan gi løft også på USA børser .

Twitter meldinger bestemmer retning foreløpig , men forhandlings resultat er viktigere .
OldNick
16:01
09.04.2018
#20014

Som i fjor, DNB markets har satt opp liste over selskapene GF-dato og utbyttedato (utbetaling), samt forventet utbytte (DNB).


Våren er her! Sjekk når utbyttet kommer

Marius Brun Haugen, DNB Markets
09.04.2018

Generalforsamling og utbetaling av utbytte er to sikre vårtegn på Oslo Børs. Sjekk viktige datoer for de børsnoterte selskapene i oversikten under.

Tabellen viser selskapene som inngår i OSEAX-indeksen, samt sparebankene på børsen. Innholdet er basert på tilgjengelig informasjon fra Bloomberg / selskapene / Oslo Børs.

Så følger listen på linken
highlander
08:00
10.04.2018
#8945

Åpningsprognosen til Roger Berntsen, Netfonds:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,7]%.

Kinas president, Xi Jinping, signaliserte, i natt norsk tid, planer om åpne opp landets økonomi for utenlandske investorer ytterligere. Det inkluderer planer om å senke importbarrierene på en rekke varer, deriblant biler, betydelig. Disse uttalelsene har blitt godt mottatt i de asiatiske finansmarkedene, da frykten for en eskalerende handelskrig mellom USA og Kina har preget verdens investorer de siste ukene. Det er naturlig å anta at dette vil gi ny optimisme på børsene i Europa i dag. Når det er sagt, vi er ikke overrasket over denne utviklingen, da det nærmest er naturgitt at Kina og USA vil komme til å enes om et godt langsiktig handelssamarbeid, gitt at USA skylder Kina enorme beløp. Mao. det vil være ren og skjær idioti om så ikke skjer.

Oljeprisen har for øvrig styrket seg noe fra gårsdagens nivåer, noe som isolert sett er positivt for Oslo Børs."
highlander
08:26
11.04.2018
#8969

Roger Berntsens åpningsprognose onsdag:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%. Verdens aksjemarkeder steg betydelig tirsdag, etter at Kinas president, Xi Jinping, signaliserte en mer økonomisk åpen økonomi, noe som innebærer lavere importbarrierer. Dette er slik mange mener, inkludert oss, et tegn på at Kina ønsker å komme USA i møte hva angår handel mellom landene. Råvareprisene, med oljen i spissen, steg naturlig nok på disse nyhetene, da en mer friksjonsfri handel i verden, er positivt for global vekst. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt, dog utslagene endte samlet sett, på den positive siden.

Det kan for øvrig nevenes at Oslo Børs, målt gjennom OBX indeksen, er opp 2,9 % i år, kun slått av Hang Seng indeksen (opp 3,4%). At Oslo Børs gjør det bra er et tegn på at de underliggende vekstimpulsene i verden, er relativt gode."
blåball
08:58
11.04.2018
#4151

Posetive vekst signaler i verdensøkonomi , kombinert med lav til moderat inflasjon , og teknologisk utvikling som kommer stadig flere land og økt befolkning til gode .

Mer energiforbruk og mer avansert energiformidling stiller krav til fortsatt omstilling i Norge . ( Statoil og AkerBP og Lundin fortsetter sin omstilling , og stiller selv strenge krav til fremtidig utbytte . ) Bull her .

Rigg , seismikk , supply og oljetank rederier som for eksempel Frontline har fremdeles store utfordringer økonomisk .

" Hunter Tank " ser strengere krav til store oljetankere . ( Mer på Dn.no. / Hegnar.no i dag ) .

Dette krever også mer raffinering av olje og dernest merforbruk på verdensbasis .

Og også ombygging av skip / motorer / avgassrens .

Philly Shipyard kan gå mot bedre tider ?
highlander
13:27
11.04.2018
#8987

Har stille og rolig trukket meg helt ut av aksjemarkedet i løpet av de siste dagene...

Begrunnelse: Jeg tror ikke det er særlig mer å hente på oppsiden, og ser følgende grunner til at markedet sannsynligvis ikke er høyere på slutten av året enn det er nå:

1. Omvendt QE. Med det mener jeg tilbaketrekking av stimulansepakker og likviditet fra markedet - dette starter for fullt fra mai måned, se FED's hjemmesider hvis dere er interessert. Har skrevet om dette tidligere på USA-tråden, men i korte trekk går det ut på at etter finanskrisen i 2008 har den amerikanske sentralbanken aktivt stimulert markedene, ved å tilføre likviditet og holdt renten kunstig lav. Det er naivt å tro at tilbaketrekking av stimulansepakker ikke vil kunne få en motsatt effekt.

2. Gode resultater, særlig i USA, er i stor grad trigget av skattereformen og at siste bølgen av QE har gjort seg gjeldene. Q1-tallene som kommer de nærmeste dagene og ukene vil derfor være gode, men forventningene om bedring er allerede i stor grad bakt inn i aksjekursene. Om selskapene samtidig tilkjennegir dempede eller dårligere utsikter i sine guidinger, vil det kunne forsterke min antakelse om at markedene er svært nær en topp.

3. "Sell in May and go away". Dette er et gammelt jungelord, som empirisk har vært svært lønnsomt å følge. Investorene ville historisk oppnådd en vesentlig meravkastning ved å holde seg ute av markedet fra mai til oktober/november kontra å sitte på sine aksjer hele tiden. I fjor ble dette uttrykket gjort til skamme, ved at børsene hadde en veldig god mai måned og la på seg ytterligere utover høsten. Dermed mener jeg at det er økt sannsynlighet for at denne effekten for alvor vil gjøre seg gjeldende i år. Påfallende nok sammenfaller dette med de to forannevnte punktene, nemlig at FED intensiverer omvendt QE nettopp i mai, og at selskapene vil legge frem sine beste resultater noensinne, mens fremtidsutsiktene er mer usikre.

4. Frihandel kan få seg et skudd for baugen. Hva som blir utfallet av forhandlingene mellom USA og Kina er foreløpig uavklart, men det er et faktum at toll allerede er innført på enkelte produkter. Mulig at øvrig støy bare er sabelrasling/forhandlingsutspill, men det som i hvert fall er helt på det rene er at en skjør verdensøkonomi er sårbar for slike tiltak, uansett om det blir en full handelskrig eller ikke.

5. Inflasjon. En konsekvens av at konjunkturene er bedre er fare for større inflasjon, og det er normalt ikke gunstig for aksjemarkedene.

6. Stigende rente. For å dempe inflasjonen vil sentralbankene øke rentene om nødvendig. Viser også til det som er skrevet under punkt 1. Økende rente gjør aksjer mindre attraktive enn "risikofrie" investeringer (som f.eks. statsobligasjoner), samtidig som økt rente kan være skjebnesvangert for selskaper med mye gjeld - og alle selskaper med gjeld vil se effekten av økte renter på bunnlinjen.

7. Bobleprising. Aksjer som Facebook, Amazon, Tesla, flere it- og biotech-selskaper m.v. i USA har for lengst fått bobleprising. Det som ofte skjer når bobler sprekker, er at totalmarkedet blir dratt med ned, i hvert fall på kort sikt.

8. Aksjemarkedene er overmodne for korreksjon. Flere av verdens aksjemarkeder har hatt den lengste oppgangsperioden siden depresjonen på 1930-tallet. Børskrakk og større bearmarked inntreffer med jevne mellomrom - uansett hva som er utløsende faktor - og det vil skje igjen. Jeg har ikke sagt at dette vil inntreffe i år, men sannsynligheten er stadig økende etter hvert som tiden går.

9. Oljeprisen er nær en topp. Oppgangen på Oslo Børs i det siste har i stor grad vært oljedrevet (og laksedrevet). USA ligger an til å bli verdens største oljeprodusent i løpet av året. Forrige gang USA økte produksjonen, valgte Saudi Arabia og OPEC å skru opp kranene, for å straffe de amerikanske produsentene og få dem vekk fra markedet. Oljeprisen stupte da fra over 100 dollar fatet til 30-tallet i løpet av noen måneder. Som jeg har nevnt i oljetråden tidligere klør det nok veldig i araberfingrene i forhold til å skru opp kranene igjen, men det ønsker ikke Saudi Arabia å gjøre før de har fått børsnotert Saudi Aramco - sin "Statoil". Så snart "arvesølvet er hentet hjem" er det stor fare for at de igjen gjør hva de kan for at de amerikanske oljeprodusentene skal få en ny wipe out.

10. Oslo børs faller gjerne mer enn andre børser når det først går utforbakke...

Endret 11.04.2018 13:32 av highlander
highlander
19:54
11.04.2018
#9003

Jeg kunne kanskje ha ført opp geopolitisk risiko som et punkt nr 11, men den er jo alltid tilstedeværende, og har som regel bare kortsiktig negativ effekt.

Dessuten er det nettopp den siste geopolitiske trusselen - Donald Trumps utspill vedrørende Syria - som har bidratt til stigende oljepris og at Oslo Børs har hevdet seg relativt bra vs. øvrige børser de siste dagene.
Beins
21:18
11.04.2018
#11822

re:highlander #9003:

Jeg har samme grunnholdning som deg, er avventende til det som skjer kortsiktig og ser mange utfordringer på mellomlang sikt samtidig som markedet er kommet veldig høyt.
highlander
08:16
12.04.2018
#9006

Roger Berntsen spår relativt flat børsåpning i dag, men har i tillegg en del interessant synsing:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,2, 0]%. Tre av våre favorittaksjer var i fokus i går da Statoil ble handlet på 200 kroner og Marine Harvest passerte Orkla i børsverdi. Vi forventer for øvrig at Statoil fortsetter oppover gitt selskapets heftige kontantstrøm. Mao. ny all-time high (216kr) bør være innenfor rekkevidde. Marine Harvest og lakseaksjene generelt, opplever ikke uventet, et solid laksemarkedet. Laksesektoren er, og har vært i mange år, vår foretrukne industri på Oslo Børs . Vi har i tillegg, jevnlig i flere år, gjennom media, oppfordret Orkla og Marine Harvest til å slå seg sammen, alternativt at Orkla burde/bør kjøpe seg kraftig opp i Marine Harvest, gitt begge selskapers fremtidige forretningslogikk (business logic). Marine Harvest, Orkla og Statoil er tre av våre største investeringer i Netfonds Xtra-porteføljene som undertegnende forvalter. De asiatiske børsene endte for øvrig svakt ned torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen."

Berntsen er "alltid" bull, men har tilgode å oppleve et børskrakk, så da får vi se hva han sier når det kommer så langt...
Savepig
10:39
12.04.2018
#636

Jeg synes det er på tide Oslo Børs kommenterer hvordan de synes det nye regelverket for aksjehandel fungerer, ref innlegg på HO i dag:

https://twitter.com/savepiginvest/status/984347620725452800
highlander
08:11
13.04.2018
#9060

Roger Berntsen spår nok en gang en relativt flat børsåpning, men han har veldig mye å si om Norwegian i dag:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%.

I 2012, da Norwegian Air Shuttle, med Bjørn kjos i spissen, bestilte 222 fly fra Boeing og Airbus (Europas største fly ordre), gikk vi, gjennom vårt forvaltningsmandat Netfonds Xtra, umiddelbart inn i aksjen. Timingen den gang, virket, i våre øyner, slik det naturlig nok også gjorde for Bjørn Kjos, å være perfekt (og helt avgjørende), for å gi selskapet mulighet for å konkurrere i det internasjonale flymarkedet. Konkurrentene (de fleste) lå den gang med brukket rygg (mange av de gjør det fremdeles).

Når det er sagt, gitt selskapets egenkapitalsituasjon (altfor liten i forhold til de fremtidige forpliktelsene selskapet påtok seg), forventet vi allerede den gang en overveiende sannsynligheten for at selskapet innen fem år (utgangen av 2017), ville bli solgt til en stor aktør.

Det er derfor spennende for oss å registrere at selskapet nå, etter fem år og 4 måneder, er satt i spill, da IAG, i går, meldte at de er interessert i Norwegian. Senere i dag, kl. 13:30, skal undertegnende snakke utelukkende om Norwegian på HegnarTV. Følg med! Det kommer til å bli en spennende sending!"

Endret 13.04.2018 08:31 av highlander
blåball
08:55
13.04.2018
#4159

NAS er ikke ett vekst case , men ett oppkjøps case .

Og noen har også kjøpt obligasjons gjeld .

NAS er en brysom konkurent i flymarkedet , og har verdier og overskudd om 50 kroner mer per passasjer oppnåes .

Og når NAS er kjøpt opp er nettopp prisen på en flyreise 50 kroner mer .

NAS med en oppkjøpsverdi på 340 kroner eller 600 kroner ?

Dagens handel avgjør .

Oljepris og drivstoff priser ligger i en stigende trend , men flater nok ut på lengre sikt .

Moderat bull fremover .
Stockamateur
11:59
13.04.2018
#12357

Det ser ut som HS på OSE, som vi tidligere har diskutert, snart kan avblåses. Dog treffer OSE ATH (hodet i den forhenværende potensielle HS'en) noen få knepp ovenfor. Må regne med litt motstand der.
highlander
12:02
13.04.2018
#9089

Re. Stockamateur #12357

Og skulle ATH så vidt tangeres kan vi fortsatt stå overfor en dobbel topp-formasjon...?

Endret 13.04.2018 12:02 av highlander
highlander
09:29
15.04.2018
#9126

"Søndagens aksjetips" fra Hegnar Online:

Hovedindeksen steg 3,1 prosent sist uke, fra 813,47 til 838,58

Fra all-time high er nedgangen da på bare 0,25 prosent.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,6 prosent og siden nyttår er den opp 3,0 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 20,3 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

Ny rekord snart?
For to uker siden var det flere brikker som begynte å falle på plass og det skulle det ikke mye til før det kom en ny oppgang.

RSI hadde kanskje etablert en ny bunn over den forrige og 200-dagers glidende gjennomsnitt hadde blitt testet igjen.

50-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt og RSI brøt også den fallende trendlinjen og 50-nivået.

Oppgangen kom og det kan fremdeles være mer å gå på, men det forutsetter at den positive undertonen i RSI-chartet holder, og aller helst at RSI også holder seg over 50-nivået.

Sannsynligheten for et fall til 745, og kanskje 720, ble på kort sikt nesten borte. For å avblåse faren for et fall til 720 helt må imidlertid hovedindeksen fremdeles stige til ny all-time high på økende omsetning.

Ved en eventuell korreksjon ned igjen er det god teknisk støtte på 820-nivået.

Positive undertoner
Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (ikke markert i chartet under).

Forsetter de positive undertonene kan eventuelle korreksjoner ned fremdeles bli forbigående.

highlander
08:24
16.04.2018
#9142

Roger Berntsen, Netfonds, kommer i dag med følgende åpningsprognose samt en ubetinget hyllest av Kjos:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%.

Den geopolitiske spenningen mellom Vesten, Russland og Iran, har økt noe gjennom helgen, da USA, Storbritannia og Frankrike, gjennomførte målrettede rakettangrep i Syria lørdag. Rakettangrepet var en direkte respons på Assad regimets bruk av kjemiske våpen. Når det er sagt, USAs president, Trump, hadde langt på vei varslet en slik intervensjon flere dager i forveien, derfor var mange forberedt på helgens hendelse. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt. Oljeprisen har dessuten holdt nivåene fra fredag (ca. 72 dollar per fat).

Forrige ukes store selskapsmessige begivenhet, IAGs oppkjøpsflørt med Norwegian, er ventet å prege nyhetsbildet i dagene som kommer. Gitt dynamikken i og rundt Norwegian, tror vi nå at amerikanske aktører kan eller vil, komme på banen. Vårt tips er Amazon og/eller Berkshire Hathaway, gjennom Delta Airlines. Uansett, Norwegian, med Kjos i spissen, har utallige strategiske muligheter å velge mellom for å sikre selskapets fremtid. Kjos er, slik vi ser det, en taktiker av rang, dvs. genial."
highlander
10:02
16.04.2018
#9147

Var interessant å se at OSEBX ble solgt ned med en gang da indeksen prøvde å løfte seg over 840 på fredag.

I dag er ikke OSEBX i nærheten. Jeg fastholder mitt standpunkt i highlander 11.04.2018 13:27 #8987, og har nå kjøpt "bjørnefondet" OBXEXDBEAR.

Endret 16.04.2018 10:11 av highlander
highlander
10:12
16.04.2018
#9148

Nordea Markets gjør ingen endringer i de norske aksjene som er med i Nordisk 20-listen. Dette er aksjene de anbefaler:

BW Offshore
PGS
Subsea 7
Wallenius Wilhelmsen
Europris

– Vi anbefaler fortsatt kjøp av aksjer innenfor oljeservice, slår analytikerne fast, ifølge Hegnar.
Videre skriver meglerhuset at aksjene innenfor oljeservice har høyere risiko enn gjennomsnittet, og at det derfor er lurt å spre investeringene utover flere aksjer i dette segmentet. (E24)
highlander
10:19
16.04.2018
#9152

DNB Markets gjør ingen endringer denne uken, og ukesporteføljen består fremdeles av følgende åtte aksjer:

Atea
BW Offshore
DNO
Wallenius Wilhelmsen
Austevoll
Selvaag Bolih
Storebrand
Grieg Seafood
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter