Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
highlander
15:33
22.04.2018
#9333

...og nå fikk vi grunnen til at Stig Myrseth har sluttet med sine ukentlige nyhetsbrev og oppdateringer av Dovreporteføljen:

Stig Myrseths kryptiske veivalg

(Finansavisen): - Jeg leste en artikkel like før jul. Da tok jeg kontakt med gründerne. Bare siden den gang har bedriften vokst veldig fort. Det er bare å ta av seg hatten. De kom først ut fra startstreken, og har greid å ta en pole position.

Stig Myrseth er mannen bak Dovre Forvaltning og kjent fra sin ukentlige aksjespalte i Finansavisen, der han i åtte år på rad har slått hovedindeksen.

På Follum har det i generasjoner vært drevet med tømmer. I enorme fabrikkbygninger har stokkene kommet inn på den ene siden og gått ut som papir på den andre. Inntil 2012, da Norske Skog la ned virksomheten etter 137 år, skriver Finansavisen.

Ordrebok på én mrd. kroner
I dag holder Kryptovault hus der, et gründerselskap fra Stavanger. I løpet av sine ni måneder lange levetid har selskapet ifølge avisen sikret seg en ordrebok verdt én milliard kroner, hovedsakelig fra asiatiske kunder.

Forretningsideen: Mining av kryptovaluta på vegne av kunder, de fleste av dem fra Asia. Myrseth har kjøpt syv prosent av selskapet og blitt adm. direktør.

Børsnotering
- Vårt langsiktige mål er å bli en one-stop-shop og et powerhouse innen blockchainøkonomien. I den forbindelse kan det bli aktuelt med en børsnotering, blant annet slik at vi kan bruke aksjer som oppgjørsmiddel ved oppkjøp, sier Myrseth til Finansavisen.

Høylytte kjølevifter er montert på det som ser ut som shippingcontainere. Et team på 15 til 20 mann kobler høyspentledninger og lodder fiberkabler. I hver av containerne er det installert en rekke minere, maskiner som utvinner kryptovaluta på vegne av Kryptovaults kunder. De fleste av dem er av typen Antminer s9, kjent som den beste og dyreste mineren det er mulig å få tak i. Markedsprisen er cirka 25.000 kroner.

Fullt utbygget har anlegget ifølge avisen på Follum plass til 25.000 maskiner, til en samlet verdi av 625 millioner kroner.

Minere til over to mrd. kroner
I Kryptovaults hovedanlegg på Dale, mellom Bergen og Voss, skal det ifølge avisen etter planen jobbe 83.000 minere til en samlet verdi av over to milliarder kroner. Alt styres fra en felles, døgnbemannet sentral i Stavanger.

Kryptovault stiller med infrastrukturen, altså «kabinettene» med viftene, administrasjonen og strømtilførselen, som inkluderer store transformatorer, og strengt vakthold. Selve minerne eies av kundene, mens lokalene leies. Derfor mener gründerne at nedsiden er marginal.

- Vi bygget en testsite i Stavanger. Det var slik vi fikk den første kontrakten, sier Rein-Owe Flister, styreleder og gründer i Kryptovault, til Finansavisen.

Sammen med barndomsvennene Stian Førre-Wold og Kjetil Hove Pettersen startet han selskapet etter at Hove Pettersen nevnte kryptovaluta som en mulig inntektskilde i fjor.

Ved juletider, da Myrseth tok opp telefonen og ringte Kryptovault, var markedet rødglødende. Én bitcoin ble verdsatt til over 18.000 dollar. Oppgangen hadde vært på over 1.800 prosent i løpet av ett år, og Saxo Bank spådde en verdi på 60.000 dollar i løpet av 2018.

I skrivende stund er bitcoinkursen på 8.899,34 dollar. (Kilde: HO, FA)

- - - - - -

Så det var altså ikke uten grunn at Stig Myrseth fikk en vridning fra negativitet til Bitcoin og kryptovalutaer til en mer positiv undertone da han de siste gangene har omtalt dette og blockchain...

Jeg ønsker Stig Myrseth lykke til på sitt nye eventyr.
highlander
07:47
23.04.2018
#9343

Dagens åpningsprognose fra Roger Berntsen, Netfonds:

"Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,1]%.

Denne uken starter resultatsesongen her hjemme for fullt. Først ut blant de store er Telenor (tirsdag), mens Gjensidige, Hydro, Orkla, Statoil, Storebrand, Tomra og XXL slipper sine tall på onsdag. På torsdag er det duket for DNB, Norwegian, PGS, REC Silicon, Subsea 7 og Borregaard, mens uken avsluttes med Aker Solutions-tallene på fredag. Mao. blir det en svært spennende uke for investorene på Oslo Børs.

De asiatiske børsene endte for øvrig ned i natt pga. rentebekymringer, mens oljeprisen har klatret over en prosent fra fredagens nivåer."
blåball
09:00
23.04.2018
#4195

10 årige renter på amerikanske statsobligasjons er tilnærmert normalisert , og inflasjon er meget moderat i USA fremdeles .

Mer handel mellom USA og Kina ; der IT selskaper fusjonerer stadig mer fremover ?

Subsea 7 er på kjøpern i en bransje der omstilling og inntjening er økende på lengre sikt . ( Se børmelding i dag .

Mer energi til kryptovaluta gir " Dovre " mer energi..........og omsetning .

Moderat bull fremover .
blåball
09:38
23.04.2018
#4196

Om Aker asa en gang i fremtiden ønsker og ta ned sin eksponering innen levrandør industri : er det gevinster for aksjonærer og Røkke ; svært mye mer enn dagens aksjekurs .
Men om det er tjenelig for Aker , som har AkerBP og Aker Energy som trumfkort fremover , skal man ikke spekulere for mye i . ( Til det er synergi effekter for store i dagens marked . )

BP er tjent med dagens eierforhold i AkerBP , fordi produksjonsprofil er meget sterk fremover årene .

Bull .

Norsk Hydro fortsetter sin sterke utvikling organisk og er mer eksponert i verdikjeden innen aluminium / produkter . ( Brasil oppgraderinger har kostet , og miljø tiltak gir flere kostnader , som må til for en bærekraftig utvikling i Brasil . ) Moderat bull fremover for multinasjonale Norsk Hydro ) .

Endret 23.04.2018 09:45 av blåball
highlander
14:03
23.04.2018
#9366

Sparebank1 Markets gjør ingen endringer i denne ukens aksjeportefølje.

Det etter at meglerhuset portefølje steg 5,3 prosent i forrige uke, mens Hovedindeksen på Oslo Børs "bare" steg 1,5 prosent. En stor del av dette stod forrige ukes opptur i Norwegian for.

Sparebank 1 Markets har stor tro på sykliske aksjer.

– Vi tror usikkerhet og økte risikopremier knyttet til handelskrig gradvis vil komme ned som følge av vår teori om at president Trump i utgangspunktet er ute etter moralske seiere uten (alt) for store økonomiske ringvirkninger, fremholder Sparebank1 Markets.

Meglerhusets anbefalte portefølje består dermed fortsatt av følgende aksjer:
Norwegian
Spectrum
ABG Sundal Collier
Norsk Hydro
Golden Ocean
highlander
08:20
24.04.2018
#9381

Åpningsprognosen til Roger Berntsen, Netfonds:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Kvartalstallene, verden over, fortsetter å tikke inn på den positive siden. I går var det Alphabet (tidligere Google) som overrasket positivt.

Her hjemme slipper for øvrig Telenor sine tall for 1. kvartal i dag. Telenor som selskap, har slitt de senere årene med endel feilslåtte ekspanderinger utenlands, deriblant i India. Selskapets ledelse, med Sigve Brekke i spissen, har nå fullt fokus på hjemmemarkedet.

Gitt selskapets dominerende posisjon i Norge, forventer vi at selskapet vil gjøre det de kan for å øke marginene på sine produkter, samt kutte kostnader (effektivisere driften). Denne kombinasjon bør gi positive utslag på aksjekursen og ikke minst utbyttekapasiteten. Selskapet er mao. ikke et vekstcase, men et solid utbyttecase. Våre interne prognoser for selskapets inntjeningsevne de neste tre årene (2018, 2019 og 2020) tilsier en aksjekurs på 185, 200 og 211 kroner."

Endret 24.04.2018 08:21 av highlander
blåball
09:34
24.04.2018
#4201

Verdi økning i Telenor og Aker asa , Telenor ett ubytte case , mens Aker asa er både ett vekst case og utbytte case .

Apple i USA styrker sine posisjoner med databrikke produksjon i " rustbeltet " , og ett Norsk Hydro som får ett sterkt løft internasjonalt og USA ?

BULL.
blåball
12:36
24.04.2018
#4202

Etter hva jeg ser leverer Telenor 10 kroner aksjen dette året i utbytte til aksjonærer , og samtidig øker kontantbeholdning , og fortsetter med å ta ned kostnader . ( Bull . )

NAS får mer posetiv omtale i DN.no i dag..... ( Bull ) . Om salg av selskapet kommer til riktig pris vel å merke .

Aker asa sitter på verdier til langt over dagens aksjekurs , og her er industrielt drevet salg eller kjøp av selskaper en nærmest årlig seanse . ( Bull ) .

Nel Hydrogen er en oppkjøps kandidat med sin teknologi og kompetanse , her bør man ha noe mer tålmodighet .

Det fleste teknologier tar i dag ned kostnader og holder inflasjon nede globalt .

Boligpriser i Norge flater ut , og nye boliger gir prispress nedover noen år til . ( Fortsatt strenge regler for egenkapital bremser prisvekst : som eneste medisin .

Omstilling innen offshore fortsetter , oppkjøp og fusjoner og obligasjons eigere og gribbefond : vil konvertere sine posisjoner til aksjer , i mange tilfeller .

Endret 24.04.2018 12:44 av blåball
highlander
08:25
25.04.2018
#9411

Dagens åpningsprognose fra Roger Berntsen, Netfonds, kom litt senere enn vanlig i dag, men jeg skjønner at også han måtte frem med kalkulatoren. Tipper at han personlig er mest skuffet over Statoil, en av hans store favoritter i flere år. Så langt har han truffet veldig bra på den aksjen, men av og til blir man skuffet og det kommer tilbakeslag. Dette mener Roger'n om dagen i dag:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned -1,1%, eller innenfor intervallet [-1,3, -1]%.

OBX selskapene; Statoil, Orkla, Hydro, Storebrand og Gjensidige har alle levert tall for 1. kvartal i dag. Basert på første øyekast tror vi aksjene kommer til å åpne som følger; Statoil ned 2,5%, Orkla ned 1,5%, Hydro opp 0,9%, Storebrand opp 5% og Gjensidige ned 2,5%.

Gitt at vi i skrivende stund kun har sett på hovedtallene i de enkelte rapportene (ikke hensyntatt evt. endringer i selskapenes guiding etc.) kan markedets reaksjon i det enkelt selskap bli annerledes.

I tillegg til resultatfremleggelsene vil markedet i stor grad påvirkes av gårsdagens børsfall i USA. Undertegnede har ingen eierinteresser i selskaper nevnt i denne oppdateringen. Netfonds Xtra Norge-porteføljene derimot, som forvaltes av undertegnende, er investert i alle selskapene."

Selv tror jeg OSEBX vil kunne snuse på 2 % fall i løpet av dagen...
blåball
08:43
25.04.2018
#4210

Statoil har redusert sin gjeldsgrad til om lag 25 % , og kreditt rangering er svært god . Og Statoil øker sin avkastning per aksje .

Finansminister i USA reier til Kina i neste uke . ( Og det er nok handelsavtaler som er viktige for aksjemarkedet , renter er av mindre betydning : gitt att lav til moderat inflasjon fortsetter i en teknologisk utvikling som muliggjør denne trend .
highlander
08:52
25.04.2018
#9416

Handelsbanken spår fallende vekst:

Handelsbanken ser BNP-vekst for Fastlands-Norge på 2,5 prosent i 2018, 2,0 prosent i 2019 og 1,4 prosent i 2020. (Aftenposten side 12 i dag)
highlander
09:48
25.04.2018
#9422

OSEBX tok (midlertidig?) imot støtte på ca. 840, der det var noe motstand på vei oppover. Dagens foreløpige LOD 839,93, mens siste er 843,18. Naturlig med en liten rekyl opp fra 840.

Fortsetter aksjer globalt å falle på resultatene, bør fallet videre nedover, i første omgang til ca. 820, komme etter hvert.

Viser til fall til og med med aksjer som kommer med tilsynelatende gode tall, f.eks. Telenor i går på Oslo Børs - og Caterpillar og 3M på Wall Street. De sistnevnte to leverte gode resultater, men de endte som sagt ned hhv. 6,36 og 6,84 prosent, etter stigning i åpningsminuttene.

Når ikke en gang gode tall klarer å løfte aksjer, mener jeg at det er grunn til å være på vakt, og at et negativt sentiment kan være på vei inn i markedet, selv om det fortsatt kan ta noe tid. Viser også til at mange selskaper fortsatt skuffer resultatmessig i forhold til forventningene og/eller har noe forbeholden/lav guiding i forhold til det analytikere og investorer på forhånd har regnet med. Dette i tråd med det jeg advarte mot før denne resultatsesongen startet - og nå er det heller ikke lenge til mai...

Endret 25.04.2018 09:51 av highlander
blåball
09:52
25.04.2018
#4211

Telenor lar seg ikke stresse av økte utbyttekrav fra en del analytikere . ( Mer på E 24 fra tirsdag ettermiddag ) .

Telenor har i liket med flere andre selskaper på Oslo Børs meget god balanse , og lav gjeldsgrad . ( Bull ).


AkerBP en gjeldsgrad på om lag 17 % og som nevnt i dag Statoil om lag 25 % . ( AkerBP leverer svært godt på det fleste områder , og oppkjøp har gjort Aker asa til en meget stor aktør i Norge , og videre fremoverlente strategier er ventet fremover . Bull . )

Marine Harvest er annen aktør som også bidrar til utvikling og ubytte .

AkerBioMarine er i vekst og utvikling .
blåball
10:28
25.04.2018
#4212

Og det verdt å merke seg Kværners sterke posisjon . ( Mer på ABC nyheter ) . Bull .

XXL som selger sportsustyr har klare vekstsmerter , selv om " toppturer krever mer utstyr " i Norge og Alpene . ( Her er digitalisering og internetthandel som mulig gjør lavere inflasjon på verdensbasis , og ett moderat rentenivå på verdensbasis . )

Digitalisering av Banker og Finans krever vesentlig mindre arbeidsplasser .

Endret 25.04.2018 10:29 av blåball
Stockamateur
11:53
25.04.2018
#12360

OSE tester støtte ved tidligere ATH fra januar.
blåball
12:57
25.04.2018
#4215

Det ser ut som det blir oppgang på Oslo Børs i dag : tungvektere som Statoil , Telenor i en stigende trend , og ikke minst USA børser som starter opp på meget gode kvatalsresultater og resten av året .

Mest sannsynlig blir det ingen handelskrig mellom USA og Kina , men tvert imot ett bedre samarbeid innen økonomi og handel . ( USA sender sin finansminister til Kina neste uke , og det er nok en grunn til det . )

Lav til moderat inflasjon globalt gir rett nok noe høgere renter i USA og EU frem i tid , men veksten i verdensøkonomi er meget sterk , og fordeler seg over stadig større geografisk område .

Bull.

Endret 25.04.2018 13:03 av blåball
highlander
13:04
25.04.2018
#9439

Det går relativt tregt nedover foreløpig, så investorene som følger med har mulighet til å komme seg ut på helt greie kurser.

Januar-ATH som Stockamateur påpeker i #12360 samsvarer med nivået jeg nevnte i #9422. Så en rekyl opp fra dette nivået er bare helt naturlig - men nå er den over, tror jeg.

Tipper nedturen fortsetter når amerikanske investorer våkner og får satt seg inn i kvartalstallene til de norske selskapene som ikke leverte i dag. Alene nedgangen på USA-børsen i går kveld burde ha sendt aksjekursene nedover med én prosent på Oslo Børs i dag. Dårlige tall fra børsens tungvektere burde bidra med en nedgang på mer enn én prosent i tillegg, og det er ikke umulig at OSEBX blir sendt under den antatte støtten ved ca 840 allerede i dag.

Jeg er så sikker i min sak, at jeg økte innehavet i OBXEXDBEAR på 34,20 da børsen var i godt i gang med rekylen tidligere i dag.
Stockamateur
13:07
25.04.2018
#12361

"Det ser ut som det blir oppgang på Oslo Børs i dag" Hva slags briller har du på i dag da blåball?

Jeg tar sjansen på at testen som nevnt over blir nettopp en test. Har derfor skiftet en god del fra cash til aksjer i diverse porteføljer. ATH er kjøpssignal.

Edit:
Så din siste i etterkant av at jeg publiserte min highlander. På hver vår side av gjerdet? (Men jeg sitter på noe bear jeg også...)

Endret 25.04.2018 13:15 av Stockamateur
highlander
13:17
25.04.2018
#9440

Re. Stockamateur #12361

Ser slik ut. Utelukker ikke at du kan få rett på kort sikt, men bjørnefondet mitt går heldigvis ikke ut på dato.

Men med mai rett rundt døren, intensivering av omvendt QE i nettopp mai, og at de beste tallene på sannsynligvis lenge blir offentliggjort i denne resultatsesongen, velger jeg å stole på tyngdekraften og ikke tekniske signaler på Oslo Børs alene. Ingen av de viktigste indeksene på Wall Street viser tilsvarende takter som OSEBX har gjort i det siste - og økende rente vil etter hvert straffe aksjekursene, tror jeg.

Lykke til! Hvor har du stop på aksjeposisjonene når/hvis OSEBX går under 840 igjen...? BEAR er det bare å sitte på, tror jeg. Husker at den steg fra ca. 40 til 270-ettellerannet under finanskrisen i 2008. I mellomtiden har vel OBXEXDBEAR hatt en spleis i forholdet 10:1, så den har falt fra tilsvarende 2700 til 34ish under den vedvarende oppturen. Det geniale med produktet er at det kan bli avkastning på avkastningen om bearmarkedet slår til med full tyngde etter hvert.

Endret 25.04.2018 13:23 av highlander
Stockamateur
13:25
25.04.2018
#12363

Stopp ca. 825. Bear har jeg sittet på en stund (med tap selvfølgelig), så den blir stående.
highlander
08:20
26.04.2018
#9463

Åpningsprognosen fra Roger Berntsen, Netfonds:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 1,2%, eller innenfor intervallet [1, 1,3]%. OBX selskapene; DNB, Norwegian, DNO, Subsea 7 og PGS har alle levert tall for 1. kvartal i dag. Basert på tallene (første øyekast) tror vi bl.a. at DNB og Norwegian åpner opp hhv. 5,1% og 8,5%. Gitt at vi i skrivende stund kun har sett på hovedtallene i de enkelte rapportene (ikke hensyntatt evt. endringer i selskapenes guiding etc.) kan markedets reaksjon i det enkelt selskap bli annerledes. I tillegg til resultatfremleggelsene vil markedet også påvirkes positivt av gårsdagens børsoppgang i USA."
blåball
09:30
26.04.2018
#4220

re:highlander #9463:

Ja er her stiger Statoil og DNB som en del av flere tungvektere , og DNB og Nordea har brukt årene godt og kvittet seg med utsatte posisjoner innen seismikk , supply og rigg .

Rentemargin er god selv med lave eller moderate renter .

Fortsatt lav inflasjon og strenge reguleringer til lån i boligmarkedet er medisin .

Subsea 7 leverer godt under estimater , men kontantbeholdning er fortsatt god nok . ( Hold ) .

Fusjoner og oppkjøp vil nok fortsette innen offshore .
blåball
09:40
26.04.2018
#4221

NAS og Nel Hydrogen er en av flere oppkjøpskandidater på Oslo Børs .

Noen flere forslag ?
Stockamateur
11:47
26.04.2018
#12367

Og der var vi tilbake på ATH nivåer!
eshuse
13:40
26.04.2018
#2682

Bra fart på børsen idag! Får vi 3% på en dag? +2,41% siste
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter