Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
blåball
10:26
18.05.2018
#4317

re:highlander #10068:
Vel , når AkerASA går inn i Hovedindeksen løftes den videre .

Ocean Yield i stigende trend , kurs : 80 eller mer fremover .

Norsk Hydro med sine internasjonale virksomheter , med råvarer fra gruve til stadig mer spesialiserte produkter gir kurs og inntjening fremover : kursmål 60 til 70 .

Omstilling til lavere kostnadsnivå og fokus på utbytte gir selskapene merverdi og utbytte .
OldNick
18:41
19.05.2018
#20157


Endret 18:41 19.05.2018 av OldNick
blåball
22:20
19.05.2018
#4320

USA og Kina med en forbedret handelsavtale denne lørdag . ( Mer på E24 i dag ) .

Både Trump og Stoltenberg har poengtert att EU må ta større økonomisk ansvar innen Nato . ( Derfor skryter nok Trump over Stoltenberg . )

Så handelsavtaler mellom USA og EU handler nødvendigvis ikke bare om stål og stålprodukter ; som igjen er en internasjonal handelsvare som det fleste industrier og konsumenter er gjensidig avhengig av .
En skjevfordeling mellom toll på kjøretøy er heller ikke riktig i dag : mellom USA og EU .

Solen skinner i Bergen by , der Bergen Group ASA får mer oppdrag ? ( Gamle seilskuter og service innen vind og moderne motorer og levrandørindustri i medgang bør gi flere ansatte , og inntjening ? )

Fortsatt omstlling til ett lavere kostnads nivå innen olje og sjømat .

AkerASA med mest oppside fremover . ( Og inn i Hovedindeksen ? ) .
highlander
09:59
20.05.2018
#10090

"Søndagens aksjetips" fra Hegnar Online:

Det er ikke mye som tyder på at det kan komme en korreksjon til uken, men det er en ting som kanskje kan være et tegn...Hovedindeksen steg 1,4 prosent sist uke, fra 878,81 til 891,86 og ny all-time high, og sluttet i tillegg marginalt under intradag all-time high på 892,36.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 6,4 prosent og siden nyttår er den opp 9,5 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 22,4 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

Solid oppgang
De siste søndagene har vi antydet at det kunne være rom for en korreksjon, men at det kunne bli litt klarere i løpet av uken. Det ble ikke klarere sist uke heller. Det er snarere blitt mer sannsynlig med videre oppgang.

Omsetningen fortsatte å øke sist uke også. RSI fortsatte i tillegg litt opp og forbi toppene fra ukene før, og brøt i tillegg den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Det kan bety at det er rom for videre oppgang kommende uke også.

Og som vi antydet forrige søndag signaliserer bruddet på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet at det kan være rom for et støt opp mot 900 og toppen i den stigende trenden.

Nytt kjøpssignal ved oppgang forbi all-time high på stigende omsetning.

Korreksjon?
Snur RSI ned igjen, og faller tilbake under den fallende trendlinjen, kan det være duket for en korreksjon og testing av tekniske støttenivåer.

Ved en korreksjon er det teknisk støtte på 880-, 870-, 860- og 850-nivået, og mer teknisk støtte ned mot 840-nivået.

Brytes 880-nivået kan hovedindeksen følgelig falle tilbake mot 870-nivået. Ved et eventuelt brudd på 870-nivået vil 850 og 50-dagers glidende gjennomsnitt være de neste som kan bli testet.

Trendene er imidlertid sterke og foreløpig er det ikke noen andre tegn på en mulig korreksjon enn at RSI på 75,16 tilsier at børsen er i ferd med å bli litt overkjøpt.

Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet holder vil imidlertid en eventuell korreksjon være udramatisk, forbigående og en kjøpsmulighet.

Positive undertoner
Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (den langsiktige er ikke markert i chartet).

Forsetter de positive undertonene kan eventuelle korreksjoner ned fremdeles bli forbigående.

Og ved et brudd på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet kan det også, som antydet før jul, være rom for at Hovedindeksen stiger til 900 i løpet av det kommende året og videre til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 3 årene. (HO)
highlander
10:40
20.05.2018
#10091

Noen vil kanskje hevde at dette er som å sette på rødt på rulletten etter at den har vist sort noen ganger, men jeg mener at i år blir året det er riktig med «sell in May and go away, stay away till *) St. Leger Day», slik det originale ordtaket lyder. *) = Halloweenkvelden, 31. oktober i USA.

Tekniske indikatorer tyder på fortsatt oppgang, og ja, det er meget mulig at det kommer, men ta særlig hensyn til følgende fakta:

* verdens aksjemarkeder har hatt den største oppgangen siden den store depresjonen på 30-tallet

* stigende renter ("risikofrie" investeringer som statsobligasjoner blir mer attraktive, og "overprisede" aksjer, særlig selskaper med lite inntjening og/eller mye gjeld, blir mindre attraktive)

* effekten av omvendt QE har begynt å gjøre seg gjeldende (stimulansepakkene som ble pøst ut i markedet, ga kunstig lav rente og har boostet kursene og til dels gitt bobletendenser; ved tilbaketrekking av disse er det naivt å tro at ikke en motsatt effekt vil kunne gjøre seg gjeldende)

* Oslo Børs har nytt særdeles godt av stigende oljepris og stigende laksepris (jeg tror begge deler er nær en topp...)

La oss si at hovedindeksen passerer 900 poeng til uka - dit er det i skrivende stund bare 0,93 prosent - og så blir det ropt "hallelujah" og man kan eventuelt "tyne ut" noen prosenter til før det hele topper ut, er det da verdt risikoen å sitte videre når man risikerer å miste noen titalls prosenter på nedsiden? Jeg mener "nei", men tåler selvsagt at folk er uenige i dette.

I fjor stemte ikke ordtaket, ei heller i 2013 eller 2014, vil noen "eksperter" trekke frem og le av min uttalelse. Men disse "ekspertene" glemmer å ta hensyn til at det fortsatt ble gitt max. gass av stimulansepakker (QE) disse årene - så sannsynligheten for at det skal komme en større korreksjon - eller nytt bearmarked - i løpet av sommeren eller høsten er økende, slik jeg ser det.

Det faktum at det i skrivende stund er stor overvekt av bullish aktører kontra bearish aktører (se OldNick #20157) støtter også hypotesen dette året. Når konsensus er dominerende den ene eller den andre retning, har konsensus sjelden rett...

Endret 10:49 20.05.2018 av highlander
blåball
10:41
21.05.2018
#4321

re:highlander #10091:

Det er mulig dette er av " akademisk karakter " ; jeg mener Draghie og Sentralbanken i EU har åpnet for å beholde en god del av sine posisjoner innen verdipapirer m.v. ( Det betyr att såkalt " omvendt QE " blir begrenset , og derved holde kapitalmarkedene under kontroll og sikre tilgang til kapital fremover årene . )


Videre har en rekke internasjonale selskaper / konsern økt sin egenkapital , og foretatt oppkjøp og fusjoner , og en del selskaper / konsern har dermed økt sin merverdi og utbytte kapasitet siden år 2008 . ( AkerASA er ett av disse konsern / selskaper og flere kan nevnes : Highlander ) .


Og teknologisk utvikling og luftkondisjonering er bare en av flere trender globalt ; som øker energiforbruk markert det neste tiårene . ( Fremvoksende land og markeder og sterk befolknings økning og øket middelklasse av borgere . )


Det blir moderat bull fremover . ( Og noen selskaper har sterk oppside fremover ) .


Ha en fortsatt god helg .
highlander
07:56
22.05.2018
#10103

Åpningsprognosen til Roger Berntsen, NetFonds:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%. Bred oppgang på Wall Street mandag kveld (Dow Jones indeksen opp 1,2%, S&P 500 opp 0,5% og Nasdaq opp 0,7%) bør gi oppgang på Oslo børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Oppløftende meldinger vedrørende "handelskrigen" mellom USA og Kina, var hoved driveren i markedet. Dette kommer ikke overraskende på oss, da vi fra dag en, har sett det som utenkelig at landene ikke skulle klare å enes om god løsning på situasjonen, gitt deres gjensidige avhengighet av hverandre (Kina ønsker å få tilbakebetalt de enorme summene de har lånt USA, mens USA er avhengig at Kina fortsetter låne de penger for å opprettholde global kredittverdighet). Oljeprisen er for øvrig svakt opp fra nivåene på fredag (da Oslo Børs stengte)."
highlander
08:28
23.05.2018
#10145

...og onsdag morgen melder Roger'n dette:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,3]%. Donald Trump senket børsene i USA i går kveld, da han uttalte seg kritisk om helgens møte med kineserne. I kjent stil valgte han å poengtere sin misnøye med forhandlingene. De asiatiske børsene, med Japan og Kina i spissen, lot seg også påvirke av Trumps uttalelser. Mao. må vi belage oss på aksjefall i Europa i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Når det er sagt, alle forhold tatt i betrakting, deriblant antall måneder det tar for at evt. økte tollbarrier kan tre i kraft, forventer vi en løsning på handelssituasjonen, i løpet av høsten en gang. Oljeprisen er for øvrig svakt ned fra gårsdagens nivåer."
blåball
10:22
23.05.2018
#4324

Fordelen med Donald Trump er flere : mer rettferdige handels avtaler globalt .
Alcoa og Norsk Hydro i Amerika med ett mulig samarbeid ? ( 10 % økning innen aluminium i USA ) .

Ekornes og Marine Harvest og Aker har fordeler fremover . ( Bull ) .

Kongsberggruppen med fordeler innen forsvar og sikkerhet ? Ja definetivt om Trump får igjennom bedre balanse i forsvars utgifter innen Nato .

Endret 10:23 23.05.2018 av blåball
highlander
16:39
23.05.2018
#10169

Det ligger i kortene at det kan bli nok en minusdag på Oslo Børs i morgen (i tilfelle den tredje på rad):

Det amerikanske energidepartementet melder at oljelagrene i USA økte med 5,8 millioner fat i uken som gikk.

Det er langt over estimatene. De fleste forventet at oljelagrene ville gå tilbake, med minus 2,8 millioner fat som konsensus.

Spotprisen på brentolje faller over én prosent på nyheten, til 78,33 dollar fatet. (E24)
highlander
08:06
24.05.2018
#10179

Åpningsprognosen til Roger Berntsen, Netfonds, denne torsdagen:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%. De største selskapene i Asia, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte relativt flatt torsdag. I Japan derimot, falt hovedindeksen, Nikkei225, over en prosent, godt hjulpet av svake bilselskaper. Det er for øvrig lite for investorene å forholde seg til om dagen, annet enn de stadige meldingene som handler om USAs handelsunderskudd til Kina og de pågående forhandlingene mellom landene. Oljeprisen er for øvrig svakt opp fra gårsdagens nivåer."
highlander
08:20
25.05.2018
#10211

Dette mener Roger'n om åpningen på Oslo Børs i dag:

"Vi tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. De asiatiske børsene endte blandet fredag, dog utslagene på de respektive børsene var relativt små (innenfor +/-0,3%). Mao. er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, de europeiske børsene endte mer ned i gårsdagens handel, da investorene lot seg skremme av Trumps beslutning om å trekke seg fra det avtalte møte med Nord Korea. Vi forventer for øvrig, at mye av torsdagens aksjefall (i Europa) vil reverseres i dag, kanskje allerede i åpningsminuttene. Oljeprisen er svakt ned fra gårsdagens nivåer."
blåball
09:15
25.05.2018
#4329

re:highlander #10211:

Det blir nok forhandlinger om Nord Korea , bedre dialog mellom partene , og erkjennelse fra Nord Koreas ledelse om en mildere retorikk mot USA .


Irans innvirkning i Midtøsten er også på agendaen .


Handelsavtaler der Kina og USA og EU har felles mål : vil gi børsoppgang i nær fremtid .


Moderat bull . ( Tidligere Statoil fortsetter sin fremgang på en rekke områder , og Aker følger på .
highlander
09:30
25.05.2018
#10218

Arbeidskraftundersøkelsen for mars viste en utvikling som er på linje med Norges Banks prognoser.

Sesongjusterte tall for arbeidskraftundersøkelsen (AKU) med tre måneders glidende gjennomsnitt viste at ledigheten var på 108.000 personer i mars, tilsvarende en ledighetsrate på 3,9 prosent, opplyste Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det var på forhånd ventet en ledighet på 3,9 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Direkt.

Handelsbanken Capital Markets fremhever at både de og markedet ventet en uendret ledighetsrate på 3,9 prosent.

Utviklingen er også godt i tråd med Norges Banks prognoser, som har sett for seg at AKU-ledigheten skal ligge rundt 3,9 prosent i andre kvartal. Hittil har imidlertid den registrerte ledigheten vært noe høyere enn anslått, og Norges Bank legger normalt mer vekt på utviklingen i tallene fra NAV når de gjør sine vurderinger rundt stramheten i arbeidsmarkedet og kapasitetsutnyttelsen, skriver meglerhuset.

Ellers viser Nordea Markets til at det viktigste internasjonale nøkkeltallet som kommer fredag er den tyske IFO-indeksen, som bli kunngjort klokken 10:00.

I løpet av førstekvartal har vi hatt en gradvis nedkjøling av sentiment i europeisk økonomi. Sist ut var PMI-indeksen for eurosonen onsdag. Denne endte ned fra april og svakere enn ventet. Likevel er det viktig å huske at disse kommer ned fra ekstremt høye nivåer og predikerer fortsatt grei vekst i europeisk økonomi. Et kraftig fall i IFO vil imidlertid skape frykt for at sentimentet og veksten vil avta ytterligere, skriver meglerhuset. (TDN)
blåball
08:57
28.05.2018
#4337

USA og Kina med dokumentert samarbeid fremover . ( Mer på DN.no i dag / Handelsavtaler ) .
Posetive Asia børser .

EU børser er fremdeles moderat posetive , men det kommer nok en del av avklaringer etter hvert . ( Nato utgifter må fordeles bedre . Der USA betaler for mye . )

Bull .
blåball
08:58
29.05.2018
#4339

Bergen Group AAK får 5 årig kontrakt . ( Se mer på Børsmelding nå i dag ) .

Rosenberg Verft er det gamle navnet , og har hatt nye eigere noen år nå . ( Les mer på DN.no i dag ) .

Internasjonale selskaper som Aker er i posisjon , og nye Aker Energy er fremdeles ikke børsnotert .

Handelsavtaler generelt er på agendaen , og når dei blir mer dokumenterte er det duket for oppgang fremover .
blåball
09:27
29.05.2018
#4340

TGS og PGS med oppdrag i Hammerfest bassenget ; det avansert 3 G fra PGS og prossesering av data fra TGS ; gir resultater i september . ( Se børsmelding i dag / Hegnar.no ) .


Generelt sett er partnerskap , fusjoner og oppkjøp på agendaen fremdeles .


Akastor har en god del milliarder på bok .


Bull for utvalgte selskaper fremover .

Endret 09:27 29.05.2018 av blåball
highlander
15:34
30.05.2018
#10266

Onsdagens sterke detaljhandelstall støtter renteheving i september, mener meglerhusene.

Den sesongjusterte volumindeksen for detaljomsetningen, eksklusive motorvogner, var opp 0,6 prosent på månedsbasis i april 2018, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) onsdag.

Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,3 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Direkt.

I dagens fremleggelse ble videre detaljhandelstallene for mars-måned revidert til en oppgang på 0,4 prosent på månedsbasis.

De nylige framleggelsene viser reviderte tall for de seneste månedene, som nå viser en stødig oppadgående fart. Trenden peker klart oppover, på linje med fundamentene i konsumentenes forbruk. Dataene støtter en renteheving i september, skriver Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering.

Nordea Markets mener også dagens tall styrker forventningen om en renteheving i september og poengterer at tallene var høyere enn forventet. Meglerhuset anser nå trenden i detaljomsetningen som stigende.

Dagens tall styrker vårt syn om at de svake tallene for detaljomsetningen i første kvartal var midlertidige. Vi er nå 0,9 prosent høyere enn gjennomsnittet over første kvartal, så dagens tall indikerer anstendig vekst i varekonsumet i andre kvartal, skriver meglerhuset ifølge TDN.
blåball
08:39
01.06.2018
#4343

Alcoa i USA er blant selskaper som stiger i kurs i USA . Norsk Hydro har pressverk i USA og en del produkter til bilindustri i USA . ( 10 % toll på aluminium til USA betyr att aluminiumspriser blir noe høgere , eller rettere sagt holde ett gjennomsnittlig høgere nivå sett over flere år fremover . )

Og man hindrer pris dumping og forurensende produksjon på Verdensbasis , og der er Norsk Hydro best i klassen , om man ser bort fra en del utfordringer i Brasil .

NEL Hydrogen er ett selskap i vekst og utvikling . ( Og er oppkjøpskandidat dess bedre kontrakter blir fremover . ) BULL .
highlander
13:59
03.06.2018
#10314

Søndagens aksjetips fra HO:

Korreksjonen ble ikke stor og nå kan det kanskje være duket for ny rekord - eller?

Hovedindeksen steg 1,9 prosent sist uke, fra 863,98 til 880,53.

I verste fall var denne oppturen bare et blaff. I beste fall var dette den lille korreksjonen som skulle til for å rede grunnen for videre oppgang mot 900.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,4 prosent og siden nyttår er den opp 8,1 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 24 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

900 neste?
Minus og minus ble pluss og korreksjonen stoppet (foreløpig) på 860-nivået. Den var nede på 857,24 tirsdag, men sluttet ikke under 860-nivået.

RSI stoppet i tillegg perfekt på 50-nivået og dermed signaliseres det at også stigningstakten kan være på vei opp igjen.

Den stigende sekundærtrenden i hovedchartet ble brutt, men hovedtrenden er intakt med god margin og hovedindeksen må falle helt til 820-nivået før bunnlinjen i den kommer i fare for å bli brutt. Det er foreløpig ikke mye som tyder på at det er nært forestående.

Et annet positivt tegn gjennom den lille korreksjonen var at omsetningen falt, og at den vendte brått opp igjen da hovedindeksen snudde. Den lave omsetningen fredagens oppgang bør ikke uroe, men fortsetter hovedindeksen opp på fallende omsetning, eller faller på stigende omsetning, kan det bety at det kommer en ny korreksjon.

Positive undertoner
Trendene er sterke og så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatisk, forbigående og en kjøpsmulighet. Men kommer det en ny korreksjon skal man være litt oppmerksom på 860-nivået. Brytes det kan det signalisere fall til bunnen i trenden.

Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (den langsiktige er ikke markert i chartet).

Den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet ble brutt for et par uker siden, og som vi antydet før jul i fjor kan det være et signal om at Hovedindeksen, etter en korreksjon, kan stige videre til 900 i løpet av det kommende året (6 måneder er gått) og videre til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 3 årene. (HO)
OldNick
11:28
07.06.2018
#20242

SSB ser svakere, økonomisk vekst i Norge fremover.Konjunkturoppgangen er skjør

Nye prognoser for norsk økonomi

Økonomene i SSB spår i fersk rapport lavere vekst for norsk økonomi. Boligprisfallet ser ut til å være over.

Marianne L. Skarsgård, hegnar.no
07.06.2018
highlander
13:15
07.06.2018
#10389

Det internasjonale valutafondet (IMF) anslår at norsk BNP vil vokse med om lag 2,5 prosent i år og neste år, og anser økonomien for å være nær full sysselsetting.

Det kommer frem i en melding fra Finansdepartementet torsdag, i forbindelse med at finansminister Siv Jensen får overlevert IMFs uttalelse om norsk økonomi og økonomisk politikk.

IMF peker videre på at stigende boligpriser og høy gjeld i husholdningene utgjør en risiko for utviklingen i norsk økonomi, og anbefaler å videreføre tiltakene for å begrense risikoen i det finansielle systemet blant annet boliglånsforskriften.

- Jeg deler IMF-delegasjonens syn på at høy gjeld i husholdningene utgjør en risiko for den finansielle stabiliteten. Regjeringen har innført en rekke tiltak for å redusere denne risikoen. Vi tar også med oss IMFs betraktninger når vi senere i måneden legger frem vår vurdering av boliglånsforskriften, sier finansminister Siv Jensen i meldingen.

Delegasjonen argumenterer for at en fremover bør konsolidere bruken av oljeinntekter og normalisere pengepolitikken, opplyses det.

- IMF-delegasjonen deler vårt syn på at norsk økonomi nå er inne i en god oppgang. Jeg merker meg at IMF også støtter den økonomiske politikken som regjeringen har lagt opp til, sier finansminister Siv Jensen. (TDN)
Stockamateur
15:16
07.06.2018
#12393

Og så var OSE i ATH.
highlander
15:18
10.06.2018
#10425

Søndagens aksjetips fra Hegnar Online:

Hovedindeksen steg 1,5 prosent sist uke, fra 880,53 til 893,87 og ny all-time high.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,3 prosent og siden nyttår er den opp 9,75 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 25,7 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.
All-time high eller ny korreksjon?

Som vi pekte på forrige søndag stoppet RSI perfekt på 50-nivået og signaliserte at stigningstakten kunne være på vei opp igjen.

Vi har justert den stigende sekundærtrenden i hovedchartet og hovedtrenden er intakt med god margin. Hovedindeksen må falle helt til 820-nivået før bunnlinjen kommer i fare for å bli brutt. Som vi skrev forrige søndag er det foreløpig ikke mye som tyder på at det er nært forestående.

Det er imidlertid et par forhold å se nærmere på.

Omsetningen har vært i all hovedsak vært flat under det siste oppgangen, fra 857 til 893. Det gjør det hele litt mer usikkert på kort sikt. Oppgang bør komme på stigende omsetning for å gi den nødvendig substans.

Hvis det er et signal om at Oslo Børs er nær topp kan det fort utvikle seg til en dobbel-topp. Snur hovedindeksen ned igjen neste uke kan den bli et faktum, med halslinje på 860-nivået. Og skulle den slå inn kan det også signalisere testing av bunnen i den stigende trenden.

Trendene i hovedchartet og RSI-chartet er imidlertid positive og dermed er det foreløpig ikke grunn til å være veldig engstelige. I hvert fall ikke før den den positive undertonen i hovedchartet og RSI-chartet er intakt.

Det er dermed minst like sannsynlig at det kommer et nytt støt mot 900 og ny all-time high, som at det kommer et fall til 860-nivået.

Oppgang mot 900 bør komme på stigende omsetning for å gi oppgangen mer substans.

Ved en eventuell ny korreksjon vil det være teknisk støtte og muligheter til å legge stop loss på 880-nivået, 870 og 50-dagers glidende gjennomsnitt.

Positive undertoner
Trendene er sterke og så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatisk, forbigående og en kjøpsmulighet. Men kommer det en ny korreksjon skal man være litt oppmerksom på 860-nivået. Brytes det kan det signalisere fall til bunnen i trenden.

Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (den langsiktige er ikke markert i chartet).

Den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet ble brutt for et par uker siden, og som vi antydet før jul i fjor kan det være et signal om at Hovedindeksen, etter en korreksjon, kan stige videre til 900 i løpet av det kommende året (6 måneder er gått) og kanskje videre til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 3 årene. (HO)
blåball
13:01
11.06.2018
#4349

Ny resultatsesong med AkerBP i spissen . Og Aker ASA som fornyer og forbedrer sine selskaper . ( Bull ) .

Solstad Farstad og Hurtigruten med ambisjoner og mer kapital behov ? ..... Kleven Verft er nå under kontroll .

Bergen Group ASA med nye kontrakter fremover ?

Kjærneinflasjon nede på 1,2 % i Norge , og rentesetting og rentebane er fremdeles moderat .


Norsk Hydro og NEL i stigende teknisk trend .
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter