Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs (OSE) nr 26
Oslo Børs (OSE) nr 26
highlander
00:55
11.08.2018
#11637

Porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand har i løpet av to måneder solgt unna aksjer for 1,78 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Chen peker på at Oslo Børs og mange andre aksjemarkeder er ved «all-time high» igjen, og ser flere faremomenter.

Økende inflasjon, stigende energipriser og lønnsvekst, spesielt i USA, er blant disse momentene. Det er også mindre pengetrykking fra de europeiske og amerikanske sentralbankene ESB og Fed.

Til slutt ligger handelskrigen mellom USA og Kina bak beslutningen om å vekte ned i aksjer.

– Det er fortsatt på blokken å innføre ytterligere toll på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar. Spørsmålet er om tollsatsen blir ti eller 25 prosent, og hvilke mottiltak Kina kommer med, sier Storebrand-forvalteren. (DN, E24)
highlander
11:48
12.08.2018
#11648

Søndagens aksjetips fra Hegnar Online:

Utviklingen fredag torpederte den fine balansen i oppgangen. Det betyr økt usikkerhet før starten på uken.
Hovedindeksen steg 0,7 prosent sist uke, fra 891,83 til 898,23. Ny all-time lyder på 908,71.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 1,1 prosent og ligger med det 1,15 prosent under all-time high. Siden nyttår er den opp 10,3 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 21,1 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

Minus og pluss gir minus?
Hovedindeksen brøt den tekniske motstanden og toppen i rektangelformasjonen på 900-nivået og signaliserte med det muligheten for videre oppgang til 900-935. Bruddet på den fallende trenden i RSI-chartet på kort sikt ble bekreftet. Det skulle ha signalisert økende stigningstakt og støtte for videre oppgang.

Det buttet i underkant av 910. Omsetningen over Oslo Børs har heller ikke utviklet seg i samme takt og ukens høyeste omsetning kom med fredagens fall tilbake under 900-nivået.

For å gi brudd på tekniske motstandsnivåer substans må også omsetningen utvikle seg i samme retning - pluss og pluss gir pluss. Det utviklet seg i riktig retning gjennom uken.

Samtidig må korreksjoner komme på fallende omsetning, men det skjedde ikke fredag. Børsen falt tilbake på ukens høyeste omsetning - minus og pluss gir minus.

Denne utviklingen skaper i det minste usikkerhet om den videre utviklingen. Utviklingen fredag tilsier at korreksjonen kan forsettet til uken, men dette kan endre seg ved at ny oppgang skjer på stigende omsetning. Og et nytt brudd på 900 på stigende omsetning kan endre på balansen igjen.

Nytt brudd på stigende omsetning kan fremdeles signalisere oppgang til 900-935.

Tre ting
Fortsetter korreksjonen er det tre viktige ting å følge med på. Utviklingen i omsetning, RSI-chartet og den tekniske støtten på 890-nivået.

Det er en positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den holder kan korreksjoner være en kjøpsmulighet, selv om hovedindeksen skulle dykke under 890-nivået igjen. Men skjer det samtidig som den positive undertonen i RSI-chartet blir brutt vil det se annerledes. I hvert fall på kort sikt. Da blir 880-nivået og bunnen i rektangelformasjonen viktig. Og den bør holde for å unngå videre fall til bunnen i trenden.

Omsetningen og balansen er også viktig. Minus og pluss gir minus. Minus og minus gir pluss.

Positive undertoner
Selv om det tekniske bildet ser litt usikkert ut er trendene fremdeles sterke og hovedindeksen må falle under 850-nivået før bunnlinjen i den stigende trenden blir brutt.

Så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet (ikke markert her) holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatisk, forbigående og en kjøpsmulighet. Men kommer det en ny korreksjon skal man være litt oppmerksom, først på 890-nivået, og dernest på 880- 870- og 860-nivået. Brytes disse vil det utløse små salgssignal.

Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den holder er det trolig ikke stor fare for at hovedtrenden skal bli brutt.

Og så lenge den er intakt er det fremdeles mulig at hovedindeksen kan stige til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 2 årene. (HO)
Beins
17:43
12.08.2018
#12216

Strømprisen er opp grunnet markedskreftene, spesielt lavere tilbud av strøm både i/fra Noreg og Danmark. Det presser prisen oppover. Selgerne vil gjerne ha en høy pris hele tida de, men markedet bestemmer. Mer regn og vind vil sende prisen på kraft fra produsent ned.

Nettleien derimot - den blir liggende høyt og verre skal det bli grunnet oppgraderinger av nettet i Norge, et nett som trekker på årene. Men oppgraderingen vil frigi mange TWH som i dag er effekttap. Dette er nettorealinvestering som gir positiv avkastning for norsk økonomi. Netto realinvestering som gir positiv rentabilitet er grunnleggende innen samfunnsøkonomien.

Eit stor spørsmål er om vindkraft til havs kan gi positiv rentabilitet. Det er vona til Statoil. I tilfelle kan me få ei ny kjempenæring. Strøm kan og brukast til hydrogenproduksjon, jfr NEL.

Dette kan gi nye game i flipperspelet på ferjekaien. Men 5-øresautomaten til NRS kjem nok ikkje att.
Provence
06:16
13.08.2018
#10216

Finansavisen 13.08.2017

Markedet handler med to brukne ben

Aksjemarkedet fortsetter oppover til tross for at stadig flere snakker om en snarlig korreksjon. Nå mener også Morgan Stanley at nok er nok.


Morgan Stanley var denne uken ute og advarte investorene. I en ny analyse peker meglergiganten at de store teknologi- og internettaksjene har gått til himmels i noe som beskrives som «a breakdown in both legs of momentum». Man trenger ikke mye fantasi for å forstå at når markedet handler med to brukne ben, er det vanskelig å gå videre. Noe av bakgrunnen for analysen var at Apple passerte 1.000 milliarder dollar i markedsverdi, som det første børsnoterte selskap noensinne, .

Morgan Stanley frykter at en stor korreksjon vil komme fordi momentinvestorene har løftet flere av selskapene langt forbi historisk prising. Dette er også tilfelle på Oslo Børs, hvor det er stadig færre aksjer som drar lasset. Morgan Stanley går så langt som å si at Apples nylige toppnotering lett kan være en historisk topp. Dette vil vi selvfølgelig først få svar på senere, men det kan kanskje trekkes paralleller til hva som skjedde rundt toppnoteringen av Bitcoin på 20.000 dollar. Mange mente dette var et klart signal på at galskapen ville toppe ut, og det stemte veldig godt. I dag handler Bitcoin rundt 6.500 dollar. Selv om det er urettferdig å sammenligne Bitcoin og Apple, mener Morgan Stanley likevel at dagens markedsverdi i Apple i fremtiden kan bli stående som en historisk topp.

Jeg er i den tro at man skal ha stor respekt for hva store aktører som Morgan Stanley mener og tenker. At de store, amerikanske meglerhusene rasler med varsellampene, noe de sjelden gjør ettersom de tjener penger på transaksjoner og børsnoteringer, er signaler som er langt viktigere enn hva bloggere og andre dommedagsprofeter mener. Meglerhuset er forståelig nok mest skeptisk til selskaper med mindre markedsverdi, altså small cap-selskaper, og teknologiselskapene. Disse ble nedgradert i juli av frykt for en korreksjon. Min erfaring er også at det uten tvil er de mindre selskapene som faller mest under korreksjoner og når likviditeten blir dårligere. Dersom man frykter vi står ovenfor en korreksjon, er det ofte smart å bevege seg inn i mer likvide og større selskaper siden det da er enklere å komme seg ut av markedet. Unoterte aksjer og selskaper på Merkur Market vil jeg definitivt vurdert å redusere meg i.

Mye av den samme analysen kan overføres til Oslo Børs, hvor det er noen få selskaper som har løftet børsen. Equinor, Norsk Hydro, Yara, DNB og Telenor utgjør til sammen over 50 prosent av hovedindeksen (OSEBX). I tillegg har sjømatindeksen steget 50 prosent i år, og den er i mine øyne snart priset langt over normalen. Sjømataksjene handles milevis over historisk P/E og den prises snart mer som konsumaksjer enn sykliske aksjer. Jeg registrerer at mange snakker om sektorrotasjon inn i verdiaksjer, for deretter å trekke frem lakseaksjene. Jeg mener optimismen er alt for høy i noen av disse selskapene, noe jeg skal skrive om neste uke.

Jeg er selv veldig forsiktig om dagen med å investere, og magefølelsen sier at vi nærmer oss et marked på overtid. Når korreksjon kommer, kan man imidlertid aldri vite. Jeg er imidlertid fortsatt veldig optimistisk til oljeprisen, og tvinger meg derfor til å ha posisjoner innen denne sektoren. Rådet mitt til andre er derfor å bruke litt ekstra tid på sin portefølje om dagen, legge en strategi og handle i tråd med den. Ikke vent til man står midt i stormen, da blir valgene vanskeligere og beslutningene ofte desto dårligere.
highlander
07:58
13.08.2018
#11657

Roger Berntsen, Netfonds, venter en liten nedgang fra åpning i dag:

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%. De asiatiske børsene, med Nikkei 225 i spissen, falt i natt pga. nytt kraftig fall i den tyrkiske valutaen. Den tyrkiske valutaen har falt betydelig den senere tid på grunn av politisk uro og store tollskjerpelser fra USA (stål og aluminium). De europeiske børsene falt for øvrig fredag, gitt samme bakteppet. Hvorvidt investorenes frykt for dette (Tyrkia) blir langvarig er vanskelig å si, uansett må vi forvente at nyhetsbildet vil preges av dette fremover. Oljeprisen er mer eller mindre uforandret fra fredagens nivåer.

Selv tror jeg fallet vil eskalere utover dagen...
highlander
09:25
13.08.2018
#11663

DNB Markets kaster denne uken Grieg Seafood og NRC Group ut av sin ukesportefølje.

Meglerhuset tar inn Elkem inn i porteføljen.

DNB Markets ukesportefølje består nå av følgende aksjer:

Borregaard
BW Offshore
Evry
Lerøy Seafood
Storebrand
Yara
blåball
11:03
13.08.2018
#4557

re:Provence #10216:


Det er vel grunn til å minne om att EU og Draghie har ymtet inn på att det skal reinvesteres kapital inn i markedet igjen : etter att såkalte kvantative lettelser gradvis fases ut .


Teknologi tar ned kostnader og inflasjon globalt , og omstilling i Norge fortsetter : der moderat lønnsoppgjør og skattenivå senkes gradvis .


Er moderat bull fremover ; der Kongsberg Gruppen er på kjøp , samt att DNB , Telenor og diverse olje / service er sterke etter gode oppkjøp .
blåball
23:53
13.08.2018
#4560

Reaktivering av rigger , seismikk / utstyr , og sypply skip koster en del kapital , en ny runde med fusjoner og oppkjøp , og obligasjons eigere som krever sitt . ( Fred Olsen Energy har mindre kostnader på gamle rigger , men må klasses på nytt ? Hvert 5. år er normalen her ? ) .


DNB og andre storbanker har nok solgt ned sine posisjoner , men gribbefond er nok på banen fremover .


Omstilling fortsetter , men Telenor og Lundin med flere har fremdeles god nok oppside . Bull .


Aker Energy med nye resultater ?
highlander
08:49
14.08.2018
#11682

Roger Berntsen, Netfonds, venter en liten nedgang fra åpning - også i dag:

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,3, -0,1]%. Pilene på de asiatiske børsene (utenom de kinesiske) peker oppover tirsdag. Når det er sagt oppgangen i dag er mer eller mindre lik den nedgangen vi hadde i går. Investorene er tilsynelatende i villrede pga. valutauroen i Tyrkia. Hvilke konsekvenser, om noen, dette vil få for verdens finansmarkeder er vanskelig å si, i alle fall på kort sikt. De amerikanske børsene endte for øvrig ned i går kveld, dog ikke mye (S&P500 falt 0,4%). Oljeprisen er mer eller mindre uforandret fra gårsdagens nivåer.
blåball
10:31
14.08.2018
#4561

NAS stiger og Bank Norwegian er nok en del av oppgangen , ett oppkjøp av begge selskaper kan være en god deal ?

Kunstig intelligens for Telenor og Kongsberg gruppen med flere gir kompetanse senter i Norge . ( Se nyheter i dag / E24 for mer . ) .

Aker er i forkant i det meste . ( Fornebu og en " golfklubb " der …………. ) . Bull .

Kina fortsetter med sin økning innen detaljhandel og forbruker rettet økonomi , og store infrastruktur prosjekter utvider vekst i urbane strøk og nye områder for nye landområder i Kina . ( Og fisk / sjømat på menyen ? ) .

Flyfrakt øker og nye fly er best egnet ; når drivstoff priser er moderate som nå . ( Men mer raffinering må til i årene fremover ; skipsfart øker også og IMO regler globalt krever mer raffinering og råolje i flere tiår fremover . ) Bedre katalysatorer og Adblue / Yara og Bosch med nyvinninger som tar vekk store deler av NOX utslipp . )

Lese seg opp ? Ja .

Moderat bull fremover .
OldNick
11:01
14.08.2018
#20524

Ikke direkte børsrelatert, men av interesse for norsk økonomi.


Betydningen er enorm

Utenlandske flyturister legger igjen titalls milliarder kroner i Norge, viser ferske tall. Reiselivet håper på nye direkteruter fra Asia – og fortsatt svak krone.

Kjetil M. Hovland, E24.no
14.08.2018
highlander
21:55
14.08.2018
#11703

Norge går nå inn i en periode med «varig lavvekst».

Dette er konklusjonen i fersk rapport om landets fremtid som Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) har utarbeidet.

Fremover ser NHO for seg at BNP-veksten vil ligge stabilt på i underkant av to prosent, både i Norge og hos våre viktigste handelspartnere. Rapporten tar for seg perioden fra i dag til år 2050.

– Vi har i dag en trippel utfordring: Aldrende befolkning, oljealder på hell og tendenser til at det som har gitt oss mye av vår velstandsvekst i Norge, nemlig globaliseringen, kanskje er på hell, sier sjeføkonom Dørum. For nordmenn vil utviklingen bety lavere lønnsvekst enn hva de er blitt vant med, anslår NHO. (DN, Xi)
blåball
22:55
14.08.2018
#4564

re:highlander #11703:
Trenden går nok i favør selskaper som betaler jevnt utbytte over lange perioder , man ser også att digitalisering tar en del arbeidsplasser i mange land . ( En del utviklingsland kan ha en del fordeler her , og kjøpekraft kan dermed øke fortere enn normalt . )

Moderat bull fremover .
highlander
09:14
15.08.2018
#11710

Roger Berntsen, Netfonds, ventet en liten nedgang fra åpning - også i dag:

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%. De asiatiske børsene (med få unntak) endte ned mellom 1 og 1,5 % onsdag, uten tilhørende negative nyheter. Når det er sagt, valutauroen i Tyrkia, samt den pågående "handelskrigen" mellom USA og Kina er det investorene har å forholde seg til i øyeblikket. Mao. er det generelle bakteppet negativt. Oljeprisen er ned 1,2 dollar, eller -1,6%, fra gårsdagens nivåer, dog dette skyldes hovedsakelig dollarstyrkelse i samme periode. En sterkere dollar er for øvrig en byrde for fremvoksende økonomier og selskaper som har mye gjeld i dollar og inntekter i andre valutaer. Dollaren er opp 2,8 % mot norske kroner i 2018, mens den har styrket seg ca. 3 % mot euroen.

Foreløpig er OBX ned 0,25% for dagen.
Stockamateur
15:58
15.08.2018
#12424

Den tidligere diskuterte potensielle HS'en ble solid avblåst i slutten av juli. Neste da ble et rektangel med bunn- og topplinje 865 og 900, respektivt. Det kunne virke som det skulle bryte opp 7/8, dog var volumet ikke høyt. Ganske riktig falt OSE tilbake i rektangel 10/8. Da kan vi kanskje forvente kurser i dette området i tiden fremover.
highlander
08:43
16.08.2018
#11727

Roger Berntsen, Netfonds, ventet en liten oppgang fra start i dag:

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6]%. USA og Kina skal etter alt å dømme ta opp igjen forhandlingene om handel og toll. Dette er godt nytt for verdens finansmarkeder som har opplevd store bevegelser den senere tid pga. usikkerhet rundt handelssituasjonen mellom landene. Når det er sagt, det er naturlig at landene kommer til enighet gitt at USA skylder Kina enorme beløp. Kina ønsker naturlig nok å få tilbakebetalt utstående på best mulig måte, mens USA er avhengig at dollarens troverdighet ikke svekkes fremover, da dette vil redusere deres kredittverdighet og øke fremtidig rentekostnad mer enn nødvendig. Mao. situasjonen, slik vi ser det, er såpass fastlåst at landene ikke har annet valg enn å finne en løsning. Oljeprisen er ned 0,2 dollar, eller -0,3%, fra gårsdagens nivåer.
blåball
12:32
16.08.2018
#4574

Jevnt utbytte innen laks og regbueørret forventes , men kostnadsfokus bør skjerpes . Trenden med oppkjøp og fusjoner kan godt intensivers . Orkla har muligheter her . Før Kina kjøper seg inn ?


Aker Solutions har løsninger på det meste , og oppdrag i Kina nå nylig er bull . ( Se for øvrig hjemmesider ) .


Det nye AkerEnergy selskapet er ennå ikke børsnotert , og det er heller ikke nødvendig , fordi arbeidsro er det beste og riktig feltutvikling . ( Ocean Yield kan bidra her , men en oppgradering må nok til om en FPSO taes i bruk . Timing for det kan være bra til bedre . ) Kværner får nok oppdrag nok...……..?


DNO med noe utbytte fremover er bra signal .
blåball
16:07
16.08.2018
#4575

Normalavkastning på aksjer er ett tema fremover ; Eguinor har fremdeles oppside etter magre år og feil investeringer . ( Graden av omstilling og fradrag i rekneskapet er derimot god nok til oppside på 20 % fremover . )


Aker og nye AkerEnegy i Ghana har oppside så det holder . ( Ett nytt AkerBP ? ) .


BP har ambisjoner internasjonalt .


Bull.


Walmart i USA er dagens vinner , der tradisjoner og netthandel gir resultater .

Endret 16:21 16.08.2018 av blåball
highlander
08:24
17.08.2018
#11738

Åpningsprognosen til Roger Berntsen, Netfonds:

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%. Sterke kvartalstall fra Wal-Mart, samt meldinger om at USA og Kina skal gjenoppta forhandlingene om handel og tollsatser, bidro til kraftig børsløft på Wall Street i går kveld. Det er naturlig at dette vil kunne bidra positivt på stemningen blant investorene i Europa i dag. De asiatiske børsene endte for øvrig også opp i natt. Oljeprisen er opp 0,5 dollar, eller +0,8%, fra gårsdagens nivåer. Brentoljen handles til 71,3 dollar, noe som tilsynelatende er lavt i forhold til tidligere nivåer sett i år, dog det er verdt å merke seg at dollar har styrket seg kraftig den senere tid pga. usikkerhet rundt global handel og valutauro i Tyrkia. Mao. oljeprisen målt i norske kroner er fortsatt sterk.
highlander
09:03
19.08.2018
#11753

Søndagens aksjetips fra Hegnar Online:

Kommende uke kan komme med ny opptur på Oslo Børs. Det skal bare et lite løft til for å utløse et par, små kjøpssignal.
Hovedindeksen falt 0,9 prosent sist uke, fra 898,23 til 889,88.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,5 prosent og ligger med det 2,1 prosent under all-time high. Siden nyttår er den opp 9,5 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 20,8 prosent.

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

Nytt støt mot 935?
Hovedindeksen ligger omtrent midt i den stigende trenden. Nytt brudd på 900-nivået på stigende omsetning kan fremdeles signalisere oppgang til 930-935.

De første signalene om at det kan skje kommer ved brudd på 50-nivået og den fallende trenden i RSI-chartet, etterfulgt av et brudd opp gjennom 890-nivået igjen på stigende omsetning.

Fortsetter korreksjonen er det tre viktige ting å følge med på. Utviklingen i omsetning, RSI-chartet og den første tekniske støtten på 880-nivået.

Det er en positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den holder kan korreksjoner være en kjøpsmulighet, selv om hovedindeksen skulle dykke under 890-nivået igjen. Men skjer det samtidig som den positive undertonen i RSI-chartet blir brutt vil det se annerledes. I hvert fall på kort sikt. Da blir 880-nivået og bunnen i rektangelformasjonen i området 865 - 870 viktig. Og den bør holde for å unngå videre fall til bunnen i trenden.

Positive undertoner
Selv om det tekniske bildet ser litt usikkert ut er trendene fremdeles sterke og hovedindeksen må falle under 850-nivået før bunnlinjen i den stigende trenden blir brutt.

Så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet (ikke markert i chartet ovenfor) holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatiske, forbigående og en kjøpsmulighet. Men kommer det en ny korreksjon skal man være litt oppmerksom, først på 890-nivået, og dernest på 880- 870- og 860-nivået. Brytes disse vil det utløse små salgssignal.

Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den holder er det trolig ikke stor fare for at hovedtrenden skal bli brutt.

Og så lenge den er intakt er det fremdeles mulig at hovedindeksen kan stige til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 2 årene. (HO)

Mange "kan" her...
highlander
09:07
19.08.2018
#11754

(sorry, dobbel post...)

Endret 09:09 19.08.2018 av highlander
highlander
07:41
20.08.2018
#11765

Roger Berntsen, Netfonds, ventet en liten oppgang fra start i dag:

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%. Det asiatiske børsene, utenom Japan, steg mandag. Mange investorer venter, eller forventer, at USA og Kina vil komme til enighet hva angår fremtidig handel mellom landene. Gitt forrige ukes signaler vil nye forhandlinger starte snart, dog disse vil mest sannsynlig pågå flere måneder. Mao. kan det ta tid før noe er klart. Uansett, verdens aksjemarkeder har reagert positivt på den siste tids utvikling. Oljeprisen er for øvrig ned 0,4 dollar, eller -0,6%, fra fredagens nivåer.
highlander
08:16
20.08.2018
#11768

Henrik Sommerfelt i CMC-Markets ser indikasjoner på verdensøkonomien bremser ned og at den sterke veksten i aksjer kan ha nådd en topp.

Dersom en global korreksjon skulle inntreffe vil det i alle tilfeller være vanskelig for sentralbankene å forsvare ytterligere rentehevinger, skriver Sommerfelt i markedskommentar. (FA)
blåball
10:07
20.08.2018
#4583

Kvalitets selskaper stiger på Hovedindeksen på Oslo Børs .
Omstilling i flere store selskaper ; der kostnader er tatt ned , og oppkjøp gjennom flere tiår gir resultater . ( Telenor og Aker og Norsk Hydro er gode eksempler . )


NEL er startgropen på noe større ; som levrandør med en del patenter . ( Utvikling innen bransjen går seint , men har en stigende trend . )


Teknologiutvikling generelt borger for borgerlønn mener noen , men det vil nok ta 50 år eller mer . ( Fordi teknologi / digitalisering både gir og tar arbeidsplasser , samt nye varer og tjenester og en del mer flyreiser og handel globalt det nærmeste tiårene . )


Moderat bull fremover , og normalavkastning på aksjer generelt fremover årene .
blåball
10:53
20.08.2018
#4584

Videre trend innen borgerlønn kan finansieres av en global skatt på mellom 2 til 4 prosent til land der inntekter til selskaper som Amazon , Facebook , Apple med langt flere : være aktuelt i årene fremover .
( bransjen selv har tatt til orde for en mer rundhåndet fordeling av inntekter og overskudd til land dei opererer i . G 20 land har nok dette som tema fremover , Davos møte neste gang kan gi flere svar . )Inntjening innen selskapene er god til bedre , og oppkjøp fortsetter : Walmart er på banen i India med videre , selskapet omorganiserer på en god måte , og er i en stigende trend .
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter