Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > USA - DOW JONES - SP500 - NAS - NR 78
USA - DOW JONES - SP500 - NAS - NR 78
highlander
04:17
28.07.2018
#11332

MarketWatch: How to predict the next market downturn
blåball
07:24
28.07.2018
#4511

re:highlander #11325:

God morgen .

Mer skatt på sosiale media , en global skatt der inntekter beskattes med anslagsvis 2 til 4 prosent kan være passende .


Bedre handels avtaler globalt gir også Donald J. Trump og USA bedre handels balanse , og NATO utgifter fordeles mer på EU som flere har nevnt lenge .


Yara , Norsk Hydro , Equinor med flere er i stigende trend fundamentalt og teknisk .


Inntjening på selskaps nivå er god i USA , og det er ventet mer inntjening fremover årene , og selskaper som Apple med flere tjener mer og mer , og har kjøpt opp mindre selskaper som kunne vært børsnotert .


Moderat bull fremover .

Endret 07:27 28.07.2018 av blåball
blåball
08:05
28.07.2018
#4513

Og en mer kontrollert arbeidsinnvandring fra Mexico med flere land , og NAFTA forhandlinger som påskyndes ; fordi det gagner USA og Rebublikanere og Demokrater ; og Sør Amerika og Canada .


Donald J. Trump er mer demokrat og ser muligheter . ( Og det er valg , eller rettere sagt mellomvalg denne høsten i USA , og da bør rett poletikk uføres i større grad...…………….. sosiale medium har sine begrensninger...…………… ) .
blåball
08:05
28.07.2018
#4514

Moderat bull.

Endret 08:06 28.07.2018 av blåball
highlander
18:55
28.07.2018
#11335

Denne Buffet-indikatoren tyder på at et krakk kan komme.

Viser høyere nivåer enn før finanskrisen og dotcom boblen...

Investorlegende Warren Buffet og hans team i Berkshire Hathaway bruker mange ulike størrelser og indikatorer når de skal plukke ut aksjer.

Buffet selv har riktignok en indikator som han mener er den beste for aksjeverdsettelse, og den har derfor fått tilnavnet «Buffet indicator». Denne tyder nå på at et krakk i aksjemarkedet kan komme.

«Buffet-indicator»
Mangemilliardærens favoritt-indikator brukes for å få et overordnet bilde av verdsettelsen til aksjemarkedet. Den beregnes ved å summere markedsverdien til alle amerikanske aksjer, og deretter dividere dette tallet på BNP. Hvis indikatoren faller under 80-90 prosent har det indikert at aksjer er historisk sett billige. Dersom den er langt over 100 prosent tyder det på at aksjer er dyre.

I et nøtteskall så forteller altså indikatoren om dagens aksjemarked er dyrt i en historisk kontekst.

Hva sier indikatoren nå?
Ifølge Matthew Frankel i The Motley Fool er indikatoren nå på 149 prosent, som er det høyeste noensinne.

Til sammenligning var indikatoren på rundt 145 prosent like før dotcom boblen sprakk, og 110 prosent like før finanskrisen.


I følge Frankel er det riktignok gode grunner for at verdsettelsene nå er høye. Han nevner blant annet lave bedriftsskatter, lave renter, liten arbeidsledighet og sterk bedriftsinntjening.

Han understreker at selv om indikatoren fungerer godt for å gi et overordnet bilde av prisingen på aksjemarkedet, bør den ikke alene bestemme om du skal kjøpe eller selge aksjer.

- Det er ikke så enkelt at du bare kan ha en eller to formler for å si om markedet er over- eller underpriset, sa Buffet i 2017 på spørsmål om indikatoren. (HO)
blåball
21:12
28.07.2018
#4515

re:highlander #11335:

Takker for god informasjon som vanlig highlander .


Noe av det viktigeste for selskapene er tilgang på kapital , og det har mange selskaper nytt godt av gjennom oppkjøp av andre selskaper , som igjen vekter børsene høgere . ( Og selskapene med størst omsetning og verdi blir tatt inn i hovedindekser jevnlig . )


Noen av disse selskapene kjøper i dag tilbake aksjer i eget selskap , noe som igjen gir merverdi per aksje .


Mindre toll og skatt krever mer regulering fra myndigheter , Kina har nok sett utvikling og sprer sin vekst over større områder i Kina og utover Asia . ( Dette skaper mer handel og merforbruk av energi og materialer m.v . )
OldNick
00:54
30.07.2018
#20462

De nye delingstjenestene for persontransport (taxi-light, som den regelbundne taxi-næringen "hater") som UBER og LYFT øker trafikkbelastningen i amerikanske byer.

Så mye at det er på vei til å bli et problem, skal vi tro denne artikkelen.


Uber and Lyft Are Overwhelming Urban Streets, and Cities Need to Act Fast


New research from Bruce Schaller shows that the companies are adding traffic at a prodigious rate in America's largest cities.

By Ben Fried, Streetblog NYC
July 25, 2018
highlander
01:11
30.07.2018
#11338

– Jeg mener vi har vært veldig tydelig på at jordbruk er utenfor rammene av disse diskusjonene, sa EU-kommisjonens pressetalskvinne Mina Andreeva på fredag.

Nå insisterer USAs finansminister Steven Mnuchin at jordbruk ble diskutert da EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og USAs president Donald Trump møttes i Det hvite hus på onsdag.

– Jeg var i rommet og vi hadde spesifikke samtaler om jordbruk og behovet for å bryte ned jorbruksbarrièrer, samt å ha flere muligheter for bøndene våre, sa Mnuchin på Fox News søndag, ifølge AFP.

– Vi snakket spesifikt om soyabønner (...) og det var veldig tydelig at målet vårt med denne enigheten var at Europa i større grad må åpne for flere muligheter for våre bønder og vårt jordbruk, sa finansministeren.

Amerikanske bønder har blitt truffet hardt av Kinas motsvar på USAs importtoll på kinesiske varer, som i særlig grad er rettet mot import på amerikanske soyabønner. (AFP, E24)
blåball
08:24
30.07.2018
#4516

Kina åpner for frihandels avtale med Storbritannia . ( ref. E24 i dag . )

Merforbruk av olje og gass ved nye avgassregler / IMO / shipping ; gir mer raffinering og dermed økt oljeforbruk fremover tiårene .
Og avgassrens innen diesel er kommet lengre ; Bosch med flere industri konsern er på saken .

Grønnmaling eller ikke . ( Finansavisen med Trygve Hegnar har en del kommentarer lørdag / søndag avis ) .

Bedre og flere fremvoksende markeder , krever mer energi , og Apple øker nok sine posisjoner fremover .

Moderat bull .
highlander
10:36
30.07.2018
#11346

Amerikanske produsenter må ta mer betalt for å hanskes med økte kostnader på stål og aluminium. Konsumentene begynner å se høyere priser på biler, brus, øl og andre varer som nå koster mer å lage som følge av de siste tariffene på metaller og deler. (WSJ)
highlander
11:53
30.07.2018
#11352

Kredittselskapet American Express (AmEx) har i det stille økt kursene for konvertering av valutaer i mer enn ett tiår, skriver WSJ og viser til kilder med kjennskap til saken.

Avdeling for utenlandsk valuta i AmEx skal ha rekruttert kunder med lovnader om lave kurser, før den økte prisene uten å si ifra til kundene.

Årsaken var å øke inntektene og ansattes provisjoner. Nåværende og tidligere ansatte sier at avdelingens provisjonsdrevne kultur bidro til praksisen.

Det skal ha pågått helt siden 2004 frem til tidligere i år.

AmEx sier at prisingen ikke er bundet av kontrakter for de fleste av kundene innen utenlandsk valuta.
– Vi har oversikt over opplæring, kontrollering og overholdelse og mener at transaksjonene våre er fullført og rapportert på en rettferdig og åpen måter til kursene som klienten har godkjent, sier talsperson Marina Norville ifølge WSJ. (WSJ, E24)
highlander
18:02
30.07.2018
#11365

Det er uklart om personbiler kommer til å omfattes av frihandelsavtalen mellom EU og USA. Det er imidlertid, for EUs del, klart at avtalen ikke kommer ikke til å omfatte jordbruksprodukter og offentlige anskaffelser.

Det sier EU-kilder til Nyhetsbyrån Direkt.

En arbeidsgruppe skal nå på rundt 120 dager lage en rapport om hva forhandlingene mellom USA og EU skal omfatte og hvordan de skal gjennomføres. Blant andre er EUs handelskommissær Cecilia Malmström og USAs handelsrepresentant Robert Lightizer del av gruppen.

Både Lightizer og handelsminister Wilbur Ross har snakket om at jordbruksprodukter skal inn i forhandlingene, men Direkts kilder sier mandag at det ikke kom til å skje. Jean-Claude Juncker sa det samme til tysk tv søndag, tross massivt amerikansk trykk. Som motytelse skal EU ha gitt opp å få tilgang til offentlige innkjøp i USA, ifølge kildene.

Om kjøretøy skal omfattes i forhandlingene er noe arbeidsgruppen skal ta stilling til. Når arbeidsgruppen har lagt frem rapporten må EU-landene i ministerrådet gi kommisjonen et forhandlingsmandat. Ministerrådets behandling ventes å ta et par måneder. (Direkt, TDN)
highlander
18:04
30.07.2018
#11366

Noen makrotall:

Indeksen for aktivitetsutsiktene til industrisektoren i Texas var 32,3 poeng i juli, ned fra 36,5 poeng måneden før, viser tall fra Federal Reserve Bank of Dallas mandag. Deltagerne i undersøkelsen blir spurt om hvorvidt produksjonen, sysselsettingen, ordreinngangen, priser og andre indikatorer har økt, avtatt eller vært uendret den seneste måneden. En indeksverdi over null indikerer at antallet respondenter som rapporterer en økning i indikatorene overgår de som rapporterer om fall.

Pending home sales i USA var opp 0,9 prosent på månedsbasis i juni 2018, og var ned 4,0 prosent på årsbasis, opplyser amerikanske statistikkmyndigheter. Det var på forhånd ikke ventet en endring på månedsbasis, ifølge Direkt Makro.

Pending home sales er boligsalg hvor kontrakter er undertegnet, men hvor salget ikke er endelig gjennomført. Pending home sales er regnet for å være en ledende indikator for omsetningen av brukte boliger.
highlander
22:11
30.07.2018
#11369

Teknologiaksjene faller relativt tungt for tredje dag på rad; slik stengte Wall Street mandag:

Dow 25,306.83 -144.23 -0.57%
S&P 500 2,802.60 -16.22 -0.58%
Nasdaq 7,629.84 -107.58 -1.39%
blåball
12:57
31.07.2018
#4519

Asia børser er stort sett opp i dag . ( Handels avtaler med EU og Storbritannia bidrar til oppgang , og handels avtaler med USA blir nok bedre . Donald J. Trump har støtte fra Rebublikane og Demokrater på gode handelsavtaler ; som alle blir fornøyd med , om man skal sitere Trump selv . )

Oljepris som holder seg moderat , og har moderat stigende trend ; selv om marin diesel og raffinering av den ; må opp på høgere nivåer ; i takt med øket verdenshandel og befolknings økning det nærmeste tiårene .

IMO regelverk trer i kraft i år 2020 og dermed mer avgassrens til havs , Frontline selger som kjent aksjer til å betale for avgass rens .

Bosch som industrikonsern har også ambisjoner innen avgass rens på biler og maskiner , ja nok en gang teknologi .

Apple med sterk inntjening ? Ja mest sannsynlig .

Bull .
LinPiao
13:51
31.07.2018
#3029

blåball - liker du å svare på spørsmål?

Jeg lurer på hvordan du tolker setningen fra deg rett over her som lyder:

"Donald J. Trump har støtte fra Rebublikane og Demokrater på gode handelsavtaler ; som alle blir fornøyd med."
blåball
14:24
31.07.2018
#4520

re:LinPiao #3029:

Ja, kaffikjeden Starbucks øker sitt marked i Kina , og det med ett av det største selskap i Kina . ( Om man leser nyheter får man svar i dag ) .


Bull .
blåball
14:44
31.07.2018
#4521

Apple har siden år 2012 kjøpt opp en rekke selskaper , og vurderer både tilbakekjøp av aksjer , og samtidig økende utbytte , og en svært stor kontantbeholdning er tilstede . ( Og ett samarbeid med Alcoa er bare ett av svært mange felt Apple har påvirkning på når det gjelder fremtidige investeringer . )


Bull.
highlander
15:39
31.07.2018
#11387

En bolk med makrotall i dag:

Boligprisene i 20 storbyområder i USA steg 6,5 prosent i mai på årsbasis, ifølge S&P Case-Shiller-indeksen.

Privat forbruk i USA var opp 0,4 prosent på månedsbasis i juni, ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter.


Boligprisene i 20 storbyområder i USA steg 6,5 prosent i mai på årsbasis, ifølge S&P Case-Shiller-indeksen.

Privat forbruk i USA var opp 0,4 prosent på månedsbasis i juni, ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter.

Alle de ovennevnte tallene var i tråd med forventningene.

Kostnadsindeksen for arbeidskraften (ECI) steg 0,6 prosent i andre kvartal 2018 sammenlignet med foregående kvartal. På forhånd var indeksen ventet å vise en oppgang på 0,7 prosent, ifølge Direkt Makro.

Kjerne-PCE i USA var opp 0,1 prosent i månedsbasis i juni, mens årsveksten var opp 1,9 prosent.

På forhånd var det ventet en oppgang på 0,1 prosent i kjerne-PCE på månedsbasis, mens årsveksten var ventet til 2,0 prosent, ifølge Direkt Makro.

Endret 15:39 31.07.2018 av highlander
highlander
15:51
31.07.2018
#11390

USA og Kina forsøker på nytt å sette i gang samtaler for å hindre full handelskrig, skriver Bloomberg.

Representanter for USAs finansminister Steven Mnuchin og den kinesiske visestatsministeren Liu He er i et lukket møte. De prøver å finne måter å komme i gang med forhandlingene, ifølge kildene.

De presisterte at sakene som skal diskuteres og formater for samtalene ikke er satt, men at det var enighet mellom partene at flere samtaler bør finne sted.

Neste bølge med amerikanske toller kan komme så tidlig som onsdag. Samtalene mellom de to landene har stagnert i flere uker. (Bloomberg, E24)

Endret 15:54 31.07.2018 av highlander
Beins
17:35
31.07.2018
#12210

Fra E 24: Morgan Stanley med negative vyer.

Sommerfesten i det amerikanske aksjemarkedet er i ferd med å gå over i en bakrus verden ikke har sett siden februar, advarer analytikerne i storbanken Morgan Stanley i et notat til sine klienter.

Investeringsbanken peker på at markedslederne har vært fraværende denne resultatsesongen, og ser på det som et urovekkende tegn på «utmattelse» og at rallyet har nådd toppen, ifølge Bloomberg.

Skuffelser fra Netflix og Facebook
Til tross for at mer enn 85 prosent av medlemmene på S&P 500 slo analytikernes forventninger i resultatsesongen, måtte flere av gigantene, blant annet Netflix og Facebook, vise til skuffende resultater. Det får Morgan Stanley til å vente at den seneste nedgangen, som begynte torsdag og fortsatte fredag og mandag, bare er starten på en ny nedtur.


E24: Nordea med positive vyer:

Omtrent halvparten av de børsnoterte amerikanske selskapene har så langt levert resultater for andre kvartal, men mange av de store som følges tett gjenstår fremdeles.

Foreløpig ser det ut til å bli en svært bra resultatsesong, ifølge sjefstrateg i Nordea, Leif-Rune Rein.

– Det ser meget sterkt ut. Det som har overrasket meg mest er at salgsveksten er veldig sterk. Den var ventet å ligge på 8,1 prosent i snitt, og nå er den på 8,7 prosent. Det tyder på god aktivitet i økonomien, for effektene av skattereformen vil ikke ha noe med salgsveksten å gjøre, sier Rein til E24.

Selskaper som Facebook, Twitter, Netflix, Amazon og Spotify har allerede levert resultater med med positiv vekst i inntjeningen. Flere har imidlertid skuffet på antall nye brukere.

Denne uken rettes fokuset mot Apple og Tesla, som slipper resultater henholdsvis tirsdag og onsdag.

De fleste overgår forventningene
Ifølge Rein leverte over 90 prosent av selskapene resultater over forventningene i begynnelsen av resultatsesongen. Nå har det gått ned noe til omtrent 82 prosent, men dette er fremdeles langt høyere enn det pleier å være.

Endret 17:37 31.07.2018 av Beins
blåball
17:51
31.07.2018
#4522

re:Beins #12210:

Ja , men det er mer fra Nordea , skattereform gir mer inntjening det neste kvartalene . ( Det vil si att kapitalen øker , og man kan formode videre oppkjøp av selskap eller eiendeler . )

AkerBP er i posisjon får både flere oppkjøp og salg av eiendeler , det vil si enkelte felt man eiger for mye av etter regler fra petroliums tilsyn i Norge . ( Så får jeg beklage att jeg blander børser omhverandre av og til . Men alt har sin sammeheng . )

Er vi først Liverpool FC tilhenger : med gode oppkjøp denne sommeren , kan man allerede nå se utsøkte brassespark av nyinnkjøpte spillere . ( Liverpool FC børsnoteres i USA ? )

Bull .

Endret 17:54 31.07.2018 av blåball
Beins
21:23
31.07.2018
#12211

re:blåball #4522:

Spørsmålet er hvem som får det mest spektakulære brassesparket framover - bull eller bear.
For å være ærlig så er jeg i tvilsmodus omkring det spørsmålet, og legger derfor noe mer vekt på LFC enn SPX akkurat nå.
highlander
22:27
31.07.2018
#11394

Slik stengte Wall Street tirsdag:

Dow 25,415.19 108.36 0.43%
S&P 500 2,816.29 13.69 0.49%
Nasdaq 7,671.79 41.78 0.55%
blåball
22:39
31.07.2018
#4523

Hegnar.no viser til en god måned for USA hovedindekser . ( mer på Hegnar.no i kveld / Juli måned ) .

Apple og Amazon kan snart spise Macdonalds til frokost hver dag .

Donald J. Trump har økt besøket til Macdonalds , men Twitter øker omsetning i samme tid .

Inntjening på USA børser er god til bedre fremover kvartalene , skattereform gir utbytte og tilbakekjøp av aksjer der det er nødvendig , og investeringer i USA og Kina og Europa .

Vekst i omsetning preger også kvartalstall i USA .

Moderat bull fremover .
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter