Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Nettbutikker vs. tradisjonelle butikker .. trender
Nettbutikker vs. tradisjonelle butikker .. trender
Provence
12:27 21.12.2017
#9903

Vet ikke om denne tråden passer inn under denne kategorien .. men la gå.

Julehandel på nett

3 av 4 handler gaver på nett

Stadig flere av julegavene blir handlet i nettbutikker. Mange velger også å kombinere netthandel og besøk i fysisk butikk.

Griper fatt i det siste, "..kombinere netthandel og besøk i fysisk butikk". Oversatt, man oppsøker fysiske butikker og show-room for å finne ut litt om varen for deretter å oppsøke nettbutikker som tilbyr den samme varen til en gunstigere pris.

Denne trenden er et faktum og tradisjonelle klesbutikkjeder sliter

Hennes & Mauritz kom senest med dårlige tall og sviktende inntjening. Nå følger KappAhl opp og trenden er klar.

Kremmerånd inn for nye utfordringer.

En nettbutikk trenger ikke mange ansatte og dyre "show-room". Kan være et bortgjemt lagervarehus styrt av roboter som henter frem varen fra et lager som pakkes og klargjøres for utsending. Alt initiert ut fra bestillinger som automatisk registreres over interentt.

Videre og da går vi tilbake til dot com perioden og hva som ble lansert ... body scanner. Man lar seg skanne mht. kroppsform og alt lagres i en datafil og filen sendes til en skredder i Hong Kong (indere) og man får levert en perfekt tilpasset dress for alle anledninger.

Her er det rom for å tenke fundamentalt annerledes .. utfordringen ligger i å få til gunstige innkjøpsordninger fra underleverandører og logistikk.

Ideen er lansert :)
highlander
14:37 27.12.2017
#7810

Dette hører egentlig mest under Krypto-tråden, men er en interessant trend:

Ifølge forskningsinstituttet Markets & Markets vil markedet for blockchainrelaterte produkter og tjenester nå 7,7 milliarder dollar i 2022, opp fra 242 millioner dollar i fjor, skriver Bloomberg.

Blockchainteknologi vil i 2018 utgjøre det største bruksområdet ved rundt 60 globale datasentre som IBM leier ut til andre selskaper. Teknologien krever ofte store investeringer i fysisk datautstyr og programvare. (Kilde: FA/Xi)

Endret 27.12.2017 14:49 av highlander
highlander
08:29 19.04.2018
#9273

350-kronersgrensen for avgiftsfri netthandel fra utlandet kan bli redusert eller satt til null - hvis KrF bruker avgiften som brekkstang i statsbudsjettsforhandlingene. (DN)
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter