Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Bitcoins - Digital valuta
Bitcoins - Digital valuta
renud
22:04 07.07.2013
#7734

Nå spørs det vel om det finnes noen myndigheter med makt nok til å stoppe noe som helst, uten å trekke ut kontakten på www.

Eller, bitcoin og tilsvarende virtuelle valutaer kommer inn under mer eller mindre regulerte former.
Får litt "Internett? - en døgnflue!"-assosiasjoner her..
dow
23:22 07.07.2013
#11816

Digitale valutaer er nok kommet for å bli, men det må da være et eller annet som garanterer verdien. Bitcoin er ettersom jeg forstår funnet opp av en anonym person som nå har trukket seg tilbake
gorwell
00:01 08.07.2013
#21506

Pyramide-sak.

Som kanskje møndigheten står bak eller midlertidig "tillater" slik at de får hanket inn litt verdier den veien også?

Full skatteplikt på verdien av dem og det du har handlet for dem etter at de er beslaglagt. Straffeskatt også, aber natürlisch.

Fane så mange tosker det finnes.

gorwell

Endret 08.07.2013 00:02 av gorwell
renud
00:28 08.07.2013
#7736

"Fane så mange tosker det finnes."
Føler behov for å presisere at jeg aldri har eiet en eneste bit av en bitcoin.. ;)
gorwell
10:29 08.07.2013
#21507

Synd man ikke kan "like" renuds innlegg...

gorwell
dow
07:40 19.11.2013
#12078

Ser at Bitcoin har satt ny ATH på 900

Intensjonen med bitcoin var vel å bruke valutaen til å kjøpe varer og tjenester på internett. Jeg mistenker at handel med Bitcoin synker i disse dager, iallefall intil vi får en korreksjon, evnt utflating.

Om bilen du har planlagt å kjøpe faller i verdi hver dag målt i valutaen du eier, vil man utsette kjøpet. Om prisen på korn faller vil ikke bonden plante noe korn fordi han ikke vil få avkastning på investeringen.

Jeg tror at de som kjøper bitcoin i dag kun gjør det for investeringens skyld og ikke fordi de vil bruke valutaen til normal handel.
Rally
08:44 19.11.2013
#4646

Intensjonen bak bitcoin var kanskje god, men slik den digitale valutaen har utviklet seg, så er likheten med et pyramidespill / TPC svært nærliggende.
OldNick
20:48 19.11.2013
#15192

re. dow #12078,


På denne siden ser jeg bitcoins har blitt omsatt til NOK 4999, det er litt lavere enn USD900 (tror jeg).

http://bitcoincharts.com/charts/justNOK#tgSzm1g10zm2g25zv

Hva er den/de beste sidene å se denne omsetningen på?

Endret 19.11.2013 20:48 av OldNick
dow
07:46 20.11.2013
#12086

Jeg har en konto på 500plus hvor bitcoin kan handles. Jeg har et bra chart der.

Her er forskjellige statistiske chart

Ellers er det en serie på HO som omhandler Bitcoin. Sikkert mye ressurser og linker der.

Jeg har aldri handlet bitcoin men lurer på å anskaffe meg Litecoin for et par lapper og putte de på kistebunnen. Den er priset til ca 10 usd.

Totalt antall Litecoin som kan "utvinnes" er 84 mill. 4 x mer enn Bitcoin, så strengt tatt burde prisen vært kun 25% av Bitcoin. Jeg må legge til at jeg har ikke begrep om verdiene. Det virker litt enkelt å bare dikte opp en valuta og plutselig er den priset til 10 mrd usd.

https://www.mtgox.com/

Endret 20.11.2013 07:52 av dow
OldNick
16:37 20.11.2013
#15196

Bitcoin-kursen spretter i været

Noen kaller den en spekulativ boble, andre framtidens valuta. Nå skaper den virtuelle myntenheten bitcoin en viss begeistring hos amerikanske myndigheter, noe som har fått kursen til å sprette i været


NTB, E24.no
20.11.2013

Kursen på bitcoin nådde onsdag for første gang 900 dollar (5.500 kroner). Få timer senere var den sunket til 700 dollar, men det er likevel langt over de 200 dollarene som mynten var verdt i april.

Når nå også amerikanske tjenestemenn skryter av oppfinnelsen, kan bitcoin gå en lys framtid i møte.

Onsdagens vekslingskurs ble offentliggjort av Mt GOX, som håndterer salg og kjøp med bitcoin på nettet.

Høring i Senatet

Samme dag ble det arrangert en høring i Senatet der den amerikanske økonomiprofessoren Steve Hanke framholdt at bitcoin nå vurderes mer positivt enn før, først og fremst fordi myndighetene har vist seg å ikke være så negative til fenomenet som markedet hadde ventet.

Det har lenge vært antatt at bitcoin brukes til lysskye omsetninger på internett og for å omgå sanksjoner.

- Takket være anonymiteten, og fordi vekslingen ikke koster noe, blir bitcoin ansett som et stadig mer levedyktig betalingsmiddel, sier Hanke.

Signalene om at den virtuelle valutaen ikke er så uglesett som antatt, kommer fra ingen ringere enn USAs sentralbanksjef Ben Bernanke.

I en epost til Senatets innenrikskomité understreker han at valutaen kan få en positiv betydning som følge av at betalingssystemet både er sikkert og effektivt, selv om den også kan brukes til å omgå lovens lange arm.

Nettguru

Bitcoin dukket opp etter finanskrisen og er oppfunnet av en mystisk nettguru med pseudonymet Satoshi Nakamoto.

Valutaen genereres av dataprogrammer som setter begrensninger på hvor store beløp som skapes. Betalingssystemet har ingen sentralisert struktur.

- Virtuelle valutasystemer er forlokkende fordi de utgjør en billig, beleilig og effektiv måte å overføre penger på, sier Mythili Raman, assisterende statsadvokat i justisdepartementet, som deltok i onsdagens høring i Senatet.

Verdien på bitcoin kan også komme til å øke som følge av utviklingen i Kina, der stadig flere mennesker ser på bitcoin som et egnet investeringsobjekt. I Kina er verdien på den virtuelle valutaen firedoblet i løpet av en måned. I midten av november lå kursen på 400 dollar.

Mer kontroll?

Bruken av bitcoin overvåkes ikke av sentralbanker, ettersom de ikke er utstedt av disse. Men i framtiden vil trolig myndighetene forsøke å få mer kontroll.

I en fersk rapport fra USAs sentralbank, Federal Reserve, understrekes det at dataprogrammet som genererer valutaen, er sårbart, i tillegg til at nettverket bak er usynlig. Det gjør valutaen ustabil og vil trolig føre til mer innblanding fra offentlige myndigheter.

Forfatteren bak rapporten, François Velde, sier at bitcoin representerer en oppsiktsvekkende begrepsmessig og teknisk bragd, som meget vel vil kunne brukes av eksisterende finansinstitusjoner, som også vil kunne utstede sine egne bitcoins.

- Hvis bitcoin blir konkurransedyktig og vokser, vil myndighetene forsøke å regulere den, sier professor Steve Hanke.

Men fortsatt svinger kursen på valutaen kraftig, noe som også har ført til enkelte minikrakk - som i april da kursen på bitcoin sank med hele 75 prosent i løpet av to dager.

Endret 20.11.2013 16:37 av OldNick
OldNick
11:32 04.12.2013
#15232

Og siden vi var inne sist (14 dager siden), har kursen på bitcoins touchet NOK7000.

Men, dette er en lyssky verden.

Med slike historier kan "valutaen" gå en usikker tid i møte.


Bitcoin-brukere fortviler etter gigabrekk

Enorme verdier har blitt robbet fra det svarte bitcoin-markedet. Nå prøver brukerne å spore opp forsvunnen elektronisk valuta til en verdi av 629 millioner kroner


Lars Akerhaug, E24.no
04.12.2013

Jeg har solgt tung narkotika i nokså stort omfang og hadde 55.000 bundet opp til siden. Jeg skylder penger til noen ganske fæle folk, skriver en bitcoin-bruker av den lyssky nettsiden «Sheep Marketplace» som nå er stengt etter et omfattende tyveri.

De har allerede truet med med døden. Jeg er 26 år. Jeg gråter, skjelver og tårene renner. Det er ikke noen utvei fra dette, skriver han ifølge Daily Mirror.

Han er bare en av mange brukere av nettstedet «Sheep Marketplace» som nå fortviler, etter at de ble robbet for til sammen 96.000 bitcoins, til en verdi av omtrent 629 millioner norske kroner. Det skriver TheNew Statesman.

Bitcoins har delvis blitt populært fordi man anonymt kan handle og selge på nettet. Thailand har allerede forbudt den virtuelle valutaen, og norske myndigheter er i gang med å finne ut hvordan de kan skattlegge bruken av bitcoins.

Svart marked

«Sheep Marketplace» er et av flere nettsteder som erstattet «Silk Road». Sistnevnte ble stengt tidligere i høst på grunn av omsetning av narkotika. I praksis er slike nettsteder et svart marked for ulovlige varer, med bitcoin som valuta. Slike nettsteder er bare tilgjengelige med spesielle nettlesere som sikrer brukerne ekstra anonymitet.

En eller flere brukere skal ha klart å forfalske brukernes bitcoin-saldo på siden, slik at de ikke merket at de ble tappet for penger. I løpet av en uke ble siden tømt for store verdier, helt til administratorene forstod hva som skjedde og stengte markedet.

Jakter tyven

Kjeltringen skal være den anonyme selgeren «EBOOK101».

Ettersom de fleste som bruker slike sider enten selger eller handler varer som ellers er ulovlige å omsette ber de neppe politiet om hjelp. Men brukerne av siden jakter nå bitcoin-tyven.

Alle transaksjoner er offentlige, og lagres i en database alle i nettverket kan sjekke. Kryptografi besørger sikkerheten, og en lett tilgjengelig følgehistorie gjør at pengene bare kan brukes av eier, og ikke flere ganger.

Dette gjør det også vanskelig å hvitvaske penger gjennom tjenesten, men brukere kan bruke såkalte «bitcoin-tumbler»-tjenester som deler opp og mikser miljøet og sender dem frem og tilbake tusenivs av ganger slik at de blir vanskeligere å spore opp. Men på grunn av de enorme pengesummene som nå flyttes frem og tilbake, mener likevel brukere av nettstedet reddit å ha klart å spore transaksjonene. Håpet er at man slik skal kunne spore opp en bankkonto for å overføre penger fra salg av bitcoin, og slik komme på sporet av tyven(e). Men om dette vil lykkes, gjenstår å se.
______

Dette er bitcoins

Bitcoin er en virtuell internettvaluta, som ikke eksisterer som fysiske sedler og mynter, men kun digitalt i databaser.

I motsetning til konvensjonelle valutaer som kroner eller pund, så er bitcoins helt desentralisert og hverken utstedt eller regulert av noen sentralbank eller tilsynsmyndighet.

Ideen er at transaksjoner kan skje anonymt, og uten at myndighetene kan gripe inn.

Alle transaksjoner er offentlige, og lagres i en database a
gorwell
00:54 08.12.2013
#21587

Verden vil bedras....

gorwell
javelda
13:52 09.12.2013
#4653

Torsdag i forrige uke stanget kursen på bitcoin opp til over 1.200 dollar. Da hadde den steget 8.788 prosent, fra 13,5 dollar i mars i fjor.

Krakk i bitcoin
Men reaksjonen dagen etterpå overrasket nok mange. Da rykket den kinesiske sentralbanken ut og sa at de ikke regner betcoin som en ekte valuta. Lokale kinesiske banker og næringsliv ble ifølge rt.com samtidig advart mot å akseptere bitcoin som betalingsmiddel.

Dette sendte sjokkbølger inn i bitcoin-leiren, som sendte verdien rett ned, fra 1.216 dollar til 870 dollar. Etter en rekyl opp igjen til 1.045 dollar, dundret den ned til 660 dollar natt til lørdag. I dag er den tilbake over 900 dollar

Livsfarlige svininger
Denne typen volatilitet skaper muligheter for de som trader, men den er også livsfarlig for amatører.

Et betalingsmiddel som svinger så kraftig i verdi er livsfarlig å bruke. Den som selger noe, og mottar oppgjør i bitcoin, løper for eksempel en skyhøy risiko da de ikke vet hva man sitter igjen med når oppgjøret er mottatt.

I forrige uke solgte for eksempel Lamborghini Newport Beach en Tesla Model S for 91,4 bitcoins, ifølge rt.com. Da stod 1 bitcoin i 1.126 dollar og prisen ble følgelig 103.000 dollar.

På dagens kurs tilsvarer imidlertid 91,4 bitcoins bare 85.000 dollar og på det laveste fredag tilsvarte det bare 63.135 dollar.

Online valuta
Internett-valutaen bitcoin eksisterer bare online og oppbevares i elektroniske lommebøker på nettsteder som du må stole på. Og det hevdes at du kan få kjøpt nesten hva som helst for "pengene".

Men risikoen er blant annet også at noen får tak i den elektroniske lommeboken, slik som da en hacker helgen for en uke siden klarte å stjele over 96 000 bitcoins fra det lyssky nettstedet Sheep Marketplace.

En av utfordringene er kontrollen med valutaen og ikke minst handelen i den.

Finanstilsynet følger med
Bitcoins faller på det nåværende tidspunkt ikke innenfor det gjeldende norske finansregulatoriske regelverket, inkludert regler om valutaveksling, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver Jo Singstad i Finanstilsynet.

- Finanstilsynet er kjent med at det pågår en diskusjon på europeisk nivå med hensyn til eventuell regulering av "Bitcoins" og andre virtuelle valutaer, særlig i lys av den hvitvaskingsrisiko som foreligger ved slike anonyme betalingssystemer, sier han til HegnarOnline.

Endret 09.12.2013 13:54 av javelda
engam64
19:06 09.12.2013
#4208

Jeg antar at min 1 000 lapp fra monopol er like mye verdt som en bitcoin.

At noen tullinger mener noe annet får jeg leve med.
motbedreviten
11:42 10.12.2013
#2355

Hvis bitcoin kommer til å bli brukt mye, får den mye makt!

Det er en makt uten ansikt.

Makt uten ansikt er skummelt.
.
Ypsilon
21:35 16.12.2013
#3188

Advarer om farene ved bruk av Bitcoin

Se hva du risikerer ved bruk av det digitale betalingsmiddelet.

Bitcoin oppstod allerede i 2009, og spesielt i løpet av det siste året har den digitale valutaen blitt mye omtalt. Dessuten aksepterer stadig flere aktører Bitcoin som betalingsmiddel.

Er du fristet av å ta i bruk den ferske valutaen, er det verdt å merke seg at Det europeiske banktilsynet (EBA) nå advarer om risikoen.
Ypsilon
16:14 18.12.2013
#3205

Bitcoin-kursen er halvert på en uke

- Det er et betydelig boblepotensial i bitcoin, sier seniorøkonom.
gorwell
05:28 19.12.2013
#21597

Synd man ikke kan "like" engam64's innlegg...

Dang, det er andre gangen siden jeg ble ST-medlem at jeg har skrevet noe slikt, og begge ganger paa denne siden!

http://www.cnbc.com/id/101281272#!

gorwell
Ypsilon
21:38 19.12.2013
#3218

Hackerre angrep Kina etter Bitcoin-nekt

Den digitale valutaen Bitcoins stupte i verdi onsdag, etter at Kina innførte nye restriksjoner. Nå kan sinte hackere ha tatt hevn.
Ypsilon
11:22 26.12.2013
#3248

«Opec priser oljen i Bitcoins»

MarketWatch.com peker på at oljen i flere titalls år har vært priset i dollar, men at sentrale medlemsland som Iran, Algerie og Angola ikke er spesielt vennlig innstilt til USA.

Det har vært snakk om å endre prisingen, men man har aldri klart å komme til en enighet om noe reelt alternativ.

Euroen var lenge en het kandidat, før den begynte å implodere. Nå lanserer nettstedet Bitcoins som en mulig arvtager.

Årsaken skal være at Bitcoins er en global valuta, det er ikke underlagt noen sentralbank, og det kan vise seg å være god butikk for land som vet at deres olje ikke vil være evig.
gorwell
12:48 28.12.2013
#21599

Jaha, ja.....

gorwell
Ypsilon
22:34 28.01.2014
#3380

SEB vil ikke ha noe med bitcoin å gjøre

Nordens største innen valutahandel, SEB AB, er redd for at bitcoin kan være et redskap for kriminell.

Den svenske storbanken SEB AB vil ikke ha noe med bitcoin å gjøre. Den har besluttet at den ikke vil røre bitcoin, som av mange oppfattes som et betalingsmiddel, mens andre mener det må sidestilles med råvarer.

- Gitt våre interne regler, og de reglene myndighetene har for å forebygge hvitvasking av penger, har vi sagt at vi ikke kan tilby transaksjoner, konti eller veksling, sier sikkherhetssjefen i banken, Johan Andersson, til Bloomberg.

Lyssky virksomhet
Uttalelsen kommer i kjølvannet av at nestleder i Bitcoin Foundation ble siktet for angivelig å ha forsøkt å selge bitcoins til narkolangere.

Mandag meldte også CNBC at politiet i New York søndag hadde arrestert den 24 år gamle sjefen for BitInstant, Charlie Shrem, og den 52 år gamle bitcoin-megleren Robert M. Faiella.

Bakgrunnen var en anmeldelse for at de hadde deltatt i salg av narkotika for mer enn 1 million dollar til medlemmer på nettstedet «Silk Road», som tillater medlemmene å handle narkotika anonymt.

Risikabelt
Både den svenske regjeringen og banktilsynet i EU har advart mot risikoen for at bitcoin kan være et potensielt instrument for hvitvasking, skriver nyhetstjenesten.

SEB er ikke alene om å trekke i bremsen. Skandinavias største bank, Nordea, anbefaler også sine kunder om å tenke seg om to ganger før de rører bitcoin.

En Ponzi?
Og det er enda flere som også advarer.

Sentralbanksjefen i Estland, Mihkel Nommela, sier ifølge Bloomberg at virtuelle valutaer er en nykomling som må behandles med forsiktighet.

- Det er ingen garantier for at ikke dette er en Ponzi svindel, sier han.
OldNick
21:37 02.02.2014
#15392

Jamie Dimon, CEO JPMorgan om Bitcoins

US finansminster Jack Lew om Bitcoin

R.Branson om bl.a. bitcoin.

Branson mener vi vil få en global valuta, det kan bli bitcoins eller noe annet. Branson har også investert penger i det.


Fra DAVOS, 23 Jan. 2014

Endret 02.02.2014 21:37 av OldNick
OldNick
22:48 11.02.2014
#15425

Påstått datafeil utløser ras for bitcoin-kursen

Full krangel i «bitcoin-verden» etter prisras


Johann D. Sundberg, E24.no
11.02.2014

Inneholder programvaren som styrer transaksjoner med den digitale valutaen bitcoin en feil som åpner for omfattende svindel?

Ja, mener den japanske bitcoin-børsen Mt. Gox som har stanset deler av handelen med bitcoin.

Nei, raser interesseorganisasjonen Bitcoin Foundation som ber Mt. Gox rydde opp i sine egne dataproblemer.

Men uansett er resultatet at verdien av bitcoin har kollapset de siste dagene.

Etter å ha blitt handlet på rundt 850 dollar store deler av forrige uke falt kursen til 750 på fredag da Mt. Gox først meldte om problemene.

Mandags-kollaps

Mandag forsterket fallet seg og bitcoin ble omsatt helt nede på 535 dollar på det verste før den tirsdag er oppe over 600 dollar igjen. Det skriver flere medier tirsdag.

Det som gjør situasjonen utfordrende for bitcoins fremtid, er at Mt. Gox hevder de programfeilene de har avdekket ikke kun gjelder for den japanske bitcoin-børsen.

Den påståtte feilen gjør det mulig for en avsender av bitcoins fra en konto hos Mt. Gox til en konto hos en annen bitcoin-børs kan gjøre endringer på transaksjonsdetaljene i ettertid slik at utbetalingen ikke lenger er registrert.

Kan sende penger dobbelt

Dermed kan bitcoin-beløpet sendes en gang til. Med andre ord er det mulig å ta ut flere bitcoins fra kontoen enn det samlede innskuddet.

Som en følge av det åpner programvaren for omfattende svindel, frykter Mt. Gox.

Bitcoin Foundation slår kraftig tilbake og mener Mt. Gox tar fullstendig feil.

I en uttalelse skriver de at muligheten til å endre på transaksjonene i ettertid har vært tilgjengelig siden 2011. Men de avviser at den gir mulighet til å skjule uttakene og at det dermed ikke er åpnet for svindel.

Problem hos Mt. Gox

Bitcoin Foundation mener Mt. Gox burde ha forberedt sine datasystemer for at det er mulig å endre på transaksjonsdetaljer i ettertid.

Dermed går den viktigste interesseorganisasjonen for handel med bitcoin ut mot et av sine viktigste medlemmer.

Mt. Gox er en av to medlemmer i Bitcoin Foundation som har status som gullmedlem. Det finnes kun et nivå og et medlem som har høyere status enn gullmedlem, ifølge Bitcoin Foundations hjemmeside.
Ypsilon
07:53 25.02.2014
#3456

Bitcoin-børs forsvant

Bitcoins verdt milliarder av kroner er borte etter at en av de største markedsplassene for den digitale valutaen er stengt ned. Ryktene går om både hacking og konkurs.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter