Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Hennes & Mauritz på kanten til..? - Petter Stordalen
Hennes & Mauritz på kanten til..? - Petter Stordalen
Provence
11:08 24.02.2018
#10026

Stordalen kjøpte seg inn i aksjen når denne duppet under 200kr senest og han ser ut til å ha kjøpte flere aksjer nå.

Stordalen kjøpte aksjer for 16 millioner i H&M

Det var i en samtale med en megler for en tid tilbake at H&M var noe å se på men jeg har ikke gjort noe med det.

Petter imponerer meg i sin lange merittliste over selskaper han har vært involvert i og å snu dette. Mye kommer frem i serien "Datoen" som Nrk har vist.

Stordalen i Nrk programmet "datoen"

H&M har virkelig hatt en brutal ferd etter hans første kjøpJeg har ingen aksjer her men interessant med hans utsagn "..har fortsatt klokketro på den svenske klesgiganten"
highlander
10:26 28.02.2018
#8410

H&M mangler en tydelig plan, mener meglerhuset Citi som nå slutter seg til majoriteten som anser at aksjen skal selges.

Bare to av 36 analytikere anbefaler kjøp, skriver Direkt.

Kleskjeden savner produktdifferensiering, har underinvestert i viktige nøkkelområder og har mislyktes med å svare på den raske forandringen i detaljhandelen, mener Citi.

Citi nedgraderte aksjen fra nøytral til selg og justerte ned kursmålet fra 134 til 100 svenske kroner. (Kilde: Direkt, E24)
highlander
11:37 02.03.2018
#8454

UBS jekker ned sin anbefaling for H&M-aksjen til selg fra nøytral. Kursmålet senkes til 120 kroner fra 135 kroner. Det kommer frem i en dagsfersk analyseoppdatering.

Tidligere denne uken jekket også Citi ned anbefalingen til selg. Med dagens anbefaling fra UBS har totalt 24 analytikere salgsanbefaling på H&M, mens 16 anbefaler hold eller nøytral, og to anbefaler kjøp, ifølge Bloomberg. (Kilde: Direkt, Bloomberg, E24)
Provence
11:50 08.03.2018
#10043

..

Endret 08.03.2018 11:50 av Provence
Provence
18:05 10.03.2018
#10045

Finansavisen 10.03.2018

Halvering i H&M

HANDEL: Motegiganten er under press før presentasjonen av første kvartal 2018. På under to år har aksjekursen falt fra 300 til 136 svenske kroner.

CAROLINE ØRVIK


Den svenske motegiganten presenterte i desember tall som viste at omsetningen falt med 4 prosent i perioden september til og med november. Etter dette har aksjen falt fra 203 svenske kroner til å bli handlet for 136 svenske kroner fredag ettermiddag.

Vi skal ikke mer enn to år tilbake før aksjen ble handlet for rundt 300 svenske kroner.

Siden krisestemningen kulminerte i desember, har en rekke storbanker nedjustert kursmålet og nedgradert anbefalingen.

To anbefaler kjøp

Av 34 analytikere som følger selskapet, anbefaler kun to å kjøpe aksjen, ifølge Bloomberg.

Det gjennomsnittlige kursmålet var på 137 svenske kroner fredag ettermiddag, det laveste siden 2006.

Misnøyen blant investorer har økt siden desember i fjor, og flere har satt spørsmålstegn ved hvorvidt ledelsen evner å snu skuta.

Petter Stordalen er blant dem som har kjøpt seg opp under aksjestupet, og eide i slutten av februar 225.000 aksjer i motegiganten, ifølge Dagens Industri.

«H&M er et av verdens beste selskaper», sa hotellinvestoren til den svenske avisen i oktober.

I februar avholdt selskapet sin første kapitalmarkedsdag noensinne. Der ble fremtidsstrategien presentert.

Blant annet ble det kjent at antallet butikker som skal stenges er på det høyeste nivået siden i alle fall 1998.

I 2018 forventer H&M å stenge 170 butikker og åpne totalt 390 nye. En netto på 220 nye butikker er det laveste nivået siden 2010.

Selge eller doble

Odin Sverige har aksjer for 166,5 millioner kroner i Hennes & Mauritz, som tilsvarer 1,84 prosent av porteføljen.

Vegard Søraunet, investeringsdirektør i Odin, uttalte til E24 i forbindelse med H&Ms kapitalmarkedsdag i midten av februar at han vil selge seg ut eller doble.

– Vi holder på med analysen, og bruker litt lengre tid enn vi hadde tenkt. Bakgrunnen for at vi skal doble eller selge er fordi H&M i Odin Sverige er en halvposisjon. Vi har bare plass til et visst antall posisjoner i fondet, så vi skal enten selge eller øke, sier Søraunet til Finansavisen.

Under kapitalmarkedsdagen 14. februar var Søraunet til stede i Stockholm. Da presenterte H&M for første gang omsetningstall for netthandelen. Netthandelen utgjorde 12,5 prosent av omsetningen i fjor, som tilsvarer omtrent 29 milliarder svenske kroner.

Netthandelen utgjør også 22 prosent av driftsresultatet for konsernet.

Søraunet mener det positive som kom frem under kapitalmarkedsdagen er at nettbutikken og de nye merkevarene, som COS og & Other Stories, gjør det bra.

– Spørsmålet er om disse segmentene kan kompensere for det eventuelle fallet i H&M-merkevaren; H&M er i ferd med å miste kunder, butikkene har for mye varer og det er ingen opplevelse å gå inn i butikkene lenger, sier han.

Ser etter bedre marginer

Neste uke presenterer H&M omsetningstall for første kvartal 2018 (desember til og med ­februar).

– Det kom klart frem på kapitalmarkedsdagen at det blir tøffere i første halvår enn andre halvår. Varelageret er unormalt høyt og det er ofte et tegn på at de må rabattere varene for å få solgt. Lyspunkter vi vil se etter er bedring i driftsmarginer og positiv like for like vekst i gruppen totalt sett, sier Søraunet.

H&Ms adm. direktør Karl-Johan Persson er sønn av styreleder Stefan Persson, som igjen er sønn av H&Ms grunnlegger Erling Persson.

Stefan Persson er største eier i selskapet, og kjøpte H&M-aksjer for over 3 milliarder svenske kroner i desember.

Flere investorer har tatt til orde for at adm. direktør bør gå av, i lys av selskapets utfordringer.

– Vi liker familieeide selskaper med en sterk og tydelig eier, men problemet med H&M er at sønnen sitter som adm. direktør. Har du da en styreleder som ikke er villig til å handle når ting ikke går som de skal, kan det være et problem, sier Søraunet.

– Mest mulig negativ

Av H&M-analytikerne på Bloomberg anbefaler kun to selskaper å kjøpe aksjen; ABG Sundal Collier med et kursmål på 220 svenske kroner og Kepler Cheuvreux med et kursmål 175 svenske kroner.

– Det virker som om det går sport i å være mest mulig negativ om H&M blant analytikerne. Tror man på det ledelsen sa på kapitalmarkedsdagen, kan det være en stor kjøpsmulighet, men selskapet har historisk sagt ting de ikke klarer å levere på, sier Søraunet.

Han mener analysen er vanskelig fordi hele detaljhandelsbransjen preges av endringer i handlemønster og forretningsmodeller.

– Kundene handler mer på nett enn tidligere og det tror jeg har kommet brått på hele bransjen.

Adm. direktør Karl-Johan Persson uttalte i februar at det slett ikke er snakk om noen krise for selskapet.

– Man må sette det i perspektiv. Dette er et selskap som har hatt et driftsresultat på 20–25 milliarder hvert år. Vi tror dette er nivåer de klarer å holde i årene fremover også. Er det en krise, spør Søraunet.


Endret 10.03.2018 18:06 av Provence
highlander
11:13 12.03.2018
#8558

H&M innledet mandagen som en vinner på Stockholms-børsen gjennom å stige drøyt en prosent. Siden har aksjen falt noe tilbake.

Torsdag er det duket for salgstall for første kvartal, noe som vanligvis blir gitt stor oppmerksomhet. Sist var tallene svært skuffende.

Oppgangen mandag kommer til tross for at RBC Capital Markets har senket sitt kursmål til 120 svenske kroner per aksje. Et fransk-tysk fond har samtidig uttalt seg til svenske Dagens Industri om hvordan de vurderer H&M.

– I et mer veldrevet selskap ville toppsjefen gått av for ett år siden, sier fondet. (Kilde: Dagens Industri, E24)

Endret 12.03.2018 11:13 av highlander
highlander
21:35 14.03.2018
#8593

Det har vært svært lønnsomt å shorte Hennes & Mauritz-aksjer de siste månedene, og Dagens Industri skriver at investorer har tjent 6,2 milliarder kroner siden i desember og frem til mars.

– Shortere tjente 2,2 milliarder i desember alene, sier Ihor Dusaniwsky, analysesjef i S3 Partners som leverer data fra shortposisjoner.

Ifølge S3 er 117 millioner av H&Ms aksjer shortet, noe som tilsvarer rundt åtte prosent av selskapets utestående aksjer. S3 legger til at om man tar bort familien Perssons aksjer, grunnleggerne av H&M, er hele 13,5 prosent av aksjene shortet.

Offentlige data viser at bare 28,6 millioner H&M-aksjer er shortet, men S3 sier til Dagens Industrier at mange fond har shortposisjoner under 0,5 prosent, og er dermed ikke rapporteringspliktige.

Torsdag legger selskapet frem salgstall for første kvartal, og det er knyttet stor spenning til resultatene. (Dagens Industri, E24)
highlander
10:18 15.03.2018
#8600

...og i dag øker shorternes fortjeneste ytterligere:

Den svenske kleskjempen H&M hadde et uendret salg i selskapets siste kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde regnet med en salgsøkning på 1,2 prosent, skriver Dagens Industri.

Salget landet på 46,18 milliarder svenske kroner (43,60 milliarder kroner), eksklusive moms. Det var ventet 47,27 millioner svenske kroner (44,63 milliarder kroner), ifølge SME Direkt. Det vil si at H&M-salget endte 1 milliard kroner svakere enn ventet.

H&M hadde 4.743 butikker ved slutten av februar, sammenlignet med 4.393 butikker på samme tid i fjor. (Dagens Industri, E24)

Aksjen er i skrivende stund ned 4,61 % - til sist omsatt 130,06 SEK.
highlander
09:24 16.03.2018
#8617

Ikke bare H&M som sliter:

H&Ms konkurrent MQ slapp sine kvartalstall fredag morgen.

Det viser at omsetningen har falt, og kleskjeden gikk på et tap i deres andre kvartal, som dekker perioden fra desember til februar.

Aksjen stuper hele 16,59 prosent på børsen i Stockholm. H&M stiger 0,73 prosent, etter å ha falt torsdag.

Det sammenlignbare salget falt hele 10,9 prosent mot samme periode året før.

MQs aksje har falt 23 prosent siden nyttår. Bare i går, dagen før kvartalsrapporten, falt aksjen fem prosent. Det skjedde etter at SEB justerte ned sin anbefaling til selg.

Omsetningen gikk ned fra 496 millioner svenske kroner i fjor, til 448 millioner i år. Resultatet ble snudd fra 14 millioner i pluss, til et minus på fire millioner svenske kroner. (E24)
highlander
09:30 16.03.2018
#8618

For øvrig har Swedbank kommet med en oppdatering vedr. H&M:

"Target price cut from 175,00 to 170,00 SEK. Still BUY."

Til sammenlikning er sist omsatt 132,86 SEK.
highlander
09:24 27.03.2018
#8739

H&M-resultatet for det regnskapsmessige første kvartalet kom inn lavere enn det analytikerne hadde ventet på forhånd.

Driftsresultatet endte på 1,21 milliarder svenske kroner, mot ventede 1,26 milliarder svenske kroner. Det var ned fra 3,16 milliarder svenske kroner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på 1,26 milliarder kroner, mot ventede 1,29 milliarder kroner. Det var et fall fra 3,21 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Omsetningen endte på 46,18 milliarder svenske kroner i kvartalet, mot ventede 46,18 milliarder svenske kroner.

Det var ned fra 46,99 milliarder svenske kroner samme periode i fjor.

Varelageret økte med åtte prosent valutajustert, noe som kan være gode nyheter om du har tenkt å handle klær på H&M.

– Nivået på det utgående varelageret er høyere enn planlagt, noe som vil føre til økte prisnedsettelser i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, skriver selskapet i rapporten.

– 2018 er et omstillingsår
– Som tidligere kommunisert har starten på året vært tøff. 2018 er et omstillingsår for H&M-gruppen da vi akselererer vårt endringsarbeid for å kunne dra nytte av de muligheter som den raske digitaliseringen skaper, heter det i rapporten.

H&M har tidligere fått kritikk for å være for trege i den digitale omstillingen og har slitt med overgangen til netthandel.

H&M spår fortsatt høyere resultat for hele 2018
Tross at det første kvartalet innebar en betydelig nedgang i forhold til tilsvarende periode året før, holder H&M fast ved vurderingen om en resultatforbedring for helåret, skriver Omni.

– Vi vurderer fortsatt at salget for nett og «new business» skal vokse med over 25 prosent for året og at H&M-gruppen når et noe bedre resultat for hele 2018 sammenlignet med i fjor, skriver sjef Karl-Johan Persson i rapporten.

Driftsresultatet ble oppgitt å være 1,21 milliarder svenske kroner i det regnskapsmessige første kvartal, ned fra 3,16 milliarder samme periode i fjor. (E24)

Markedet svarer med å sende H&M-aksjen ned med foreløpig 4,77 %, til sist omsatt 121,28 SEK.
highlander
10:49 28.03.2018
#8752

Analytikere fortsetter å gjøre mindre nedjusteringer av H&Ms kursmål dagen etter delårsrapporten:

SEB, som har salgsanbefaling på aksjen, justerer ned kursmålet fra 110 til 99 svenske kroner, skriver Dagens Industri og viser til nyhetsbyrået Direkt.

Barclays senker kursmålet til 118 svenske kroner fra 125, mens Danske Bank justerer aksjen ned til 118 svenske kroner fra 128.

Société Générale har jekket ned kursmålet til 107 svenske kroner fra 123.

Amerikanske Telsey Advisory Group, som særlig retter seg mot konsum- og detaljhandelsektoren, senker aksjen til 140 fra 155 svenske kroner.

Kepler Cheuvreux er en av få meglerhus som har kjøpsanbefaling på H&M-aksjen og beholder kursmålet på 170 svenske kroner.

Allerede tirsdag senket JP Morgan og RBC kursmålet til 110 svenske kroner, fra henholdsvis 125 og 115. (E24)

I dag ser det ut som om aksjen har funnet en foreløpig bunn på 117,10 svenske kroner, og nå har startet en rekyl opp. Aksjen omsettes nå på 122,10 SEK, hvilket representerer en pluss på 0,96 % i forhold til gårsdagens sluttkurs.
highlander
11:39 13.04.2018
#9084

Den svenske klesgiganten satser friskt i TV 2s gamle lokaler:

En av verdens største H&M-butikker åpner på Karl Johan

Mot slutten av året åpner det som vil bli en av verdens ti største H&M-butikker i TV2s gamle lokaler i Karl Johans gate 14 i Oslo, skriver Finansavisen.

Butikken vil gå over fem etasjer og romme over 4.000 kvadratmeter.

– Vi er veldig stolte over å kunne åpne vår nye flaggskipsbutikk, som er den desidert største i Norge og Nord-Europa, sier Filip Ekvall, administrerende direktør i H&M Norge, til Finansavisen.


Det er fortsatt ikke klart hva som vil skje med H&M-butikken som allerede ligger i Karl Johan, kun et kvartal fra TV 2s gamle lokaler.

Usolgte klær
H&M har slitt med salget de siste månedene, noe som har gått hardt utover den Stockholm-noterte aksjen. Siden midten av desember har aksjen falt fra 200 til under 130 svenske kroner, tilsvarende 121 norske kroner.

New York Times skrev om salgsproblemene til den svenske kleskjeden i slutten av mars. Da hadde selskapet et lager av usolgte klær på hele 4,3 milliarder dollar, tilsvarende 33,4 milliarder norske kroner.

Svakere første kvartal
Stort bedre for omdømmet var det ikke da H&M i januar hadde et produktbilde på sine nettsider med en svart gutt iført en grønn hettegenser med teksten «Coolest monkey in the jungle», som førte til anklager om rasisme. Annonsen ble trukket raskt etter.

Omdømmet var fra før satt på en prøve etter at SVTs Uppdrag granskning i november i fjor avdekket at kleskjempen jevnlig satte fyr på flere tonn med klær ved et kommunalt gjenvinningsanlegg i Västerås. Lignende praksis ble også avslørt i Danmark.

Første kvartal 2018 endte samtidig svakere for H&M. Selskapets salg eksklusiv moms endte på 46,2 milliarder svenske kroner i perioden desember til og med februar, ned fra 47,0 milliarder i samme periode året før.

Resultatet etter skatt ble 1,4 milliarder kroner, hvilket er en nedgang fra 2,5 milliarder i første kvartal 2017.

Satser på nett
I sin første kvartalsrapport for året understreket H&M at de ønsker å satse mer på nett og automatiserte tjenester. Nettsalget og virksomhetsområdet New Business var ventet å vokse mer enn 25 prosent gjennom året, og resultatet for konsernet som helhet anslås å bli noe bedre enn i 2017.

Til Finansavisen sier administrerernde direktør Ekvall at Norge er et lovende marked for den svenske kjempen, som hadde en omsetningsvekst på 1 prosent i Norge i fjor.

– Utviklingen i netthandel er veldig bra i Norge. Vi vokser med mer enn 25 prosent på netthandel og viser at veksten fortsetter å øke, sier Ekvall. (FA, E24)

Endret 13.04.2018 11:39 av highlander
highlander
12:41 16.04.2018
#9160

Styreleder Stefan Persson har kjøpt 6,67 millioner B-aksjer i H&M, viser svenske Finansinspektionens innsynsregister.

Gjennom sitt selskap Ramsbury Invest har Persson kjøpt aksjene til en kurs på mellom 128,92 og 134,85 svenske kroner per aksje.

Aksjekjøpene, som skjedde mellom 11. og 13. april, var på totalt 879 millioner svenske kroner – 810,45 millioner norske kroner. (E24)
highlander
14:36 17.05.2018
#10051

H&Ms hovedeier Stefan Persson bunkrer på ny opp aksjer i selskapet. De siste dagene har Persson gjennom sitt selskap Ramsbury Invest kjøpt 7,1 millioner aksjer. Prislappen på aksjene er 985 millioner svenske kroner, ifølge Dagens Industri.

Persson har de siste ukene kjøpt en stor andel aksjer. Etter de siste dager kjøp sitter Persson og hans familie på 44,5 prosent av kapitalen og 73 prosent av stemmene i selskapet, skriver avisen. (Dagens Industri, E24)
highlander
22:22 18.05.2018
#10083

Styrelederen i den svenske klesgiganten Hennes & Mauritz har kjøpt aksjer i selskapet for 3,5 milliarder svenske kroner i løpet av mai. Det setter fart i ryktene om at han vil kjøpe klesgiganten og ta den av børsen, ifølge Bloomberg.

I løpet av det siste året har Stefan Persson brukt 6,4 milliarder svenske kroner på å kjøpe tilbake H&M-aksjer. Det tilsvarer nesten 6 milliarder norske kroner.

Hans familie eier nå 44,5 prosent av kapitalen av selskapet. Om man inkluderer det søsteren også eier, er de oppe i 49,9 prosent av selskapet.

En anonym analytiker som Bloomberg har snakket med, sier at det nå er enda mer sannsynlig at familien kjøper hele selskapet, og tar det av børs.

Persson og hans sønn har flere ganger avfeid oppkjøpsryktene. (Bloomberg, E24)
highlander
16:29 20.05.2018
#10092

Gjennom fondet Galleriafonden har det svenske kongehuset solgt aksjer i kleskjeden H&M for 3,4 millioner svenske kroner, skriver Dagens Industri.

Totalt ble det solgt 24.000 aksjer, hele Galleriafondens beholdning i H&M.

Ifølge Dagens Industri sitter kongefamilien på 5.000 H&M-aksjer gjennom selskapet Gluonen AB. (Dagens Industri, E24)
highlander
23:16 12.06.2018
#10467

Hennes & Mauritz (H&M) fikk en sårt trengt sterk dag på Stockholmsbørsen tirsdag, opp hele 4,97 prosent til 144,54 kroner aksjen.

Årsaken til oppgangen skal være at arving, styreleder og storaksjonær Stefan Persson solgte aksjer for rundt to milliarder svenske kroner i Hexagon.

Dette er med å styrke teoriene som går på at Persson ønsker å ta H&M av børs, ettersom klesarvingen har kjøpt opp H&M-aksjer for flere milliarder kroner de siste ukene.

Odin solgte seg nylig helt ut av H&M etter å ha mistet troen på selskapet, og investeringsdirektør Vegard Søraunet sa at han ikke tror at Persson vil ta selskapet av børs. (E24)
highlander
15:54 03.07.2018
#10862

Storeier Stefan Persson kjøpte aksjer i H&M for totalt 1,1 milliarder svenske kroner mellom 28. juni og 2. juli, i følge eiertjenesten Holdings på Twitter.

H&M-aksjen steg i verdi på Stockholmsbørsen etter at selskapet slapp sin halvårsrapport forrige torsdag. Persson sto for 40 av kjøpene denne dagen. Folk på innsiden har ikke kunnet kjøpe aksjer i selskapet i 30 dager før rapportlanseringen.

Siden april 2016 har Persson via selskapet Ramsbury Invest kjøpt 156 millioner aksjer i H&M og kontrollerer nå 45,42 prosent av kapitalen og 73,47 prosent av stemmene i selskapet. (Dagens Industri, E24)
highlander
14:26 06.07.2018
#10938

H&Ms største eier, Stefan Persson, har kjøpt aksjer til en verdi av 727 millioner svenske kroner de siste dagene, ifølge Dagens Industri. Gjennom Ramsbury invest kjøpte Persson totalt 5,25 millioner aksjer i selskapet mellom 3. og 5. juli.

Med oppkjøpet de siste dagene og et milliardkjøp forrige uke har Persson kjøpt 66,2 millioner aksjer i kleskjeden hittil i år.

Stefan Persson og familien eier nå 194,4 millioner A-aksjer og 562,5 millioner B-aksjer i H&M, altså 45,73 prosent av kapitalen og 73,62 prosent av stemmene. (Dagens Industri, E24)
highlander
10:28 04.09.2018
#12084

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:42 05.09.2018
#12143

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
11:19 17.09.2018
#12425

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
09:05 24.09.2018
#12565

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
09:20 27.09.2018
#12655

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter