Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Hennes & Mauritz på kanten til..? - Petter Stordalen
Hennes & Mauritz på kanten til..? - Petter Stordalen
Provence
11:08 24.02.2018
#10026

Stordalen kjøpte seg inn i aksjen når denne duppet under 200kr senest og han ser ut til å ha kjøpte flere aksjer nå.

Stordalen kjøpte aksjer for 16 millioner i H&M

Det var i en samtale med en megler for en tid tilbake at H&M var noe å se på men jeg har ikke gjort noe med det.

Petter imponerer meg i sin lange merittliste over selskaper han har vært involvert i og å snu dette. Mye kommer frem i serien "Datoen" som Nrk har vist.

Stordalen i Nrk programmet "datoen"

H&M har virkelig hatt en brutal ferd etter hans første kjøpJeg har ingen aksjer her men interessant med hans utsagn "..har fortsatt klokketro på den svenske klesgiganten"
highlander
10:26 28.02.2018
#8410

H&M mangler en tydelig plan, mener meglerhuset Citi som nå slutter seg til majoriteten som anser at aksjen skal selges.

Bare to av 36 analytikere anbefaler kjøp, skriver Direkt.

Kleskjeden savner produktdifferensiering, har underinvestert i viktige nøkkelområder og har mislyktes med å svare på den raske forandringen i detaljhandelen, mener Citi.

Citi nedgraderte aksjen fra nøytral til selg og justerte ned kursmålet fra 134 til 100 svenske kroner. (Kilde: Direkt, E24)
highlander
11:37 02.03.2018
#8454

UBS jekker ned sin anbefaling for H&M-aksjen til selg fra nøytral. Kursmålet senkes til 120 kroner fra 135 kroner. Det kommer frem i en dagsfersk analyseoppdatering.

Tidligere denne uken jekket også Citi ned anbefalingen til selg. Med dagens anbefaling fra UBS har totalt 24 analytikere salgsanbefaling på H&M, mens 16 anbefaler hold eller nøytral, og to anbefaler kjøp, ifølge Bloomberg. (Kilde: Direkt, Bloomberg, E24)
Provence
11:50 08.03.2018
#10043

..

Endret 08.03.2018 11:50 av Provence
Provence
18:05 10.03.2018
#10045

Finansavisen 10.03.2018

Halvering i H&M

HANDEL: Motegiganten er under press før presentasjonen av første kvartal 2018. På under to år har aksjekursen falt fra 300 til 136 svenske kroner.

CAROLINE ØRVIK


Den svenske motegiganten presenterte i desember tall som viste at omsetningen falt med 4 prosent i perioden september til og med november. Etter dette har aksjen falt fra 203 svenske kroner til å bli handlet for 136 svenske kroner fredag ettermiddag.

Vi skal ikke mer enn to år tilbake før aksjen ble handlet for rundt 300 svenske kroner.

Siden krisestemningen kulminerte i desember, har en rekke storbanker nedjustert kursmålet og nedgradert anbefalingen.

To anbefaler kjøp

Av 34 analytikere som følger selskapet, anbefaler kun to å kjøpe aksjen, ifølge Bloomberg.

Det gjennomsnittlige kursmålet var på 137 svenske kroner fredag ettermiddag, det laveste siden 2006.

Misnøyen blant investorer har økt siden desember i fjor, og flere har satt spørsmålstegn ved hvorvidt ledelsen evner å snu skuta.

Petter Stordalen er blant dem som har kjøpt seg opp under aksjestupet, og eide i slutten av februar 225.000 aksjer i motegiganten, ifølge Dagens Industri.

«H&M er et av verdens beste selskaper», sa hotellinvestoren til den svenske avisen i oktober.

I februar avholdt selskapet sin første kapitalmarkedsdag noensinne. Der ble fremtidsstrategien presentert.

Blant annet ble det kjent at antallet butikker som skal stenges er på det høyeste nivået siden i alle fall 1998.

I 2018 forventer H&M å stenge 170 butikker og åpne totalt 390 nye. En netto på 220 nye butikker er det laveste nivået siden 2010.

Selge eller doble

Odin Sverige har aksjer for 166,5 millioner kroner i Hennes & Mauritz, som tilsvarer 1,84 prosent av porteføljen.

Vegard Søraunet, investeringsdirektør i Odin, uttalte til E24 i forbindelse med H&Ms kapitalmarkedsdag i midten av februar at han vil selge seg ut eller doble.

– Vi holder på med analysen, og bruker litt lengre tid enn vi hadde tenkt. Bakgrunnen for at vi skal doble eller selge er fordi H&M i Odin Sverige er en halvposisjon. Vi har bare plass til et visst antall posisjoner i fondet, så vi skal enten selge eller øke, sier Søraunet til Finansavisen.

Under kapitalmarkedsdagen 14. februar var Søraunet til stede i Stockholm. Da presenterte H&M for første gang omsetningstall for netthandelen. Netthandelen utgjorde 12,5 prosent av omsetningen i fjor, som tilsvarer omtrent 29 milliarder svenske kroner.

Netthandelen utgjør også 22 prosent av driftsresultatet for konsernet.

Søraunet mener det positive som kom frem under kapitalmarkedsdagen er at nettbutikken og de nye merkevarene, som COS og & Other Stories, gjør det bra.

– Spørsmålet er om disse segmentene kan kompensere for det eventuelle fallet i H&M-merkevaren; H&M er i ferd med å miste kunder, butikkene har for mye varer og det er ingen opplevelse å gå inn i butikkene lenger, sier han.

Ser etter bedre marginer

Neste uke presenterer H&M omsetningstall for første kvartal 2018 (desember til og med ­februar).

– Det kom klart frem på kapitalmarkedsdagen at det blir tøffere i første halvår enn andre halvår. Varelageret er unormalt høyt og det er ofte et tegn på at de må rabattere varene for å få solgt. Lyspunkter vi vil se etter er bedring i driftsmarginer og positiv like for like vekst i gruppen totalt sett, sier Søraunet.

H&Ms adm. direktør Karl-Johan Persson er sønn av styreleder Stefan Persson, som igjen er sønn av H&Ms grunnlegger Erling Persson.

Stefan Persson er største eier i selskapet, og kjøpte H&M-aksjer for over 3 milliarder svenske kroner i desember.

Flere investorer har tatt til orde for at adm. direktør bør gå av, i lys av selskapets utfordringer.

– Vi liker familieeide selskaper med en sterk og tydelig eier, men problemet med H&M er at sønnen sitter som adm. direktør. Har du da en styreleder som ikke er villig til å handle når ting ikke går som de skal, kan det være et problem, sier Søraunet.

– Mest mulig negativ

Av H&M-analytikerne på Bloomberg anbefaler kun to selskaper å kjøpe aksjen; ABG Sundal Collier med et kursmål på 220 svenske kroner og Kepler Cheuvreux med et kursmål 175 svenske kroner.

– Det virker som om det går sport i å være mest mulig negativ om H&M blant analytikerne. Tror man på det ledelsen sa på kapitalmarkedsdagen, kan det være en stor kjøpsmulighet, men selskapet har historisk sagt ting de ikke klarer å levere på, sier Søraunet.

Han mener analysen er vanskelig fordi hele detaljhandelsbransjen preges av endringer i handlemønster og forretningsmodeller.

– Kundene handler mer på nett enn tidligere og det tror jeg har kommet brått på hele bransjen.

Adm. direktør Karl-Johan Persson uttalte i februar at det slett ikke er snakk om noen krise for selskapet.

– Man må sette det i perspektiv. Dette er et selskap som har hatt et driftsresultat på 20–25 milliarder hvert år. Vi tror dette er nivåer de klarer å holde i årene fremover også. Er det en krise, spør Søraunet.


Endret 10.03.2018 18:06 av Provence
highlander
11:13 12.03.2018
#8558

H&M innledet mandagen som en vinner på Stockholms-børsen gjennom å stige drøyt en prosent. Siden har aksjen falt noe tilbake.

Torsdag er det duket for salgstall for første kvartal, noe som vanligvis blir gitt stor oppmerksomhet. Sist var tallene svært skuffende.

Oppgangen mandag kommer til tross for at RBC Capital Markets har senket sitt kursmål til 120 svenske kroner per aksje. Et fransk-tysk fond har samtidig uttalt seg til svenske Dagens Industri om hvordan de vurderer H&M.

– I et mer veldrevet selskap ville toppsjefen gått av for ett år siden, sier fondet. (Kilde: Dagens Industri, E24)

Endret 12.03.2018 11:13 av highlander
highlander
21:35 14.03.2018
#8593

Det har vært svært lønnsomt å shorte Hennes & Mauritz-aksjer de siste månedene, og Dagens Industri skriver at investorer har tjent 6,2 milliarder kroner siden i desember og frem til mars.

– Shortere tjente 2,2 milliarder i desember alene, sier Ihor Dusaniwsky, analysesjef i S3 Partners som leverer data fra shortposisjoner.

Ifølge S3 er 117 millioner av H&Ms aksjer shortet, noe som tilsvarer rundt åtte prosent av selskapets utestående aksjer. S3 legger til at om man tar bort familien Perssons aksjer, grunnleggerne av H&M, er hele 13,5 prosent av aksjene shortet.

Offentlige data viser at bare 28,6 millioner H&M-aksjer er shortet, men S3 sier til Dagens Industrier at mange fond har shortposisjoner under 0,5 prosent, og er dermed ikke rapporteringspliktige.

Torsdag legger selskapet frem salgstall for første kvartal, og det er knyttet stor spenning til resultatene. (Dagens Industri, E24)
highlander
10:18 15.03.2018
#8600

...og i dag øker shorternes fortjeneste ytterligere:

Den svenske kleskjempen H&M hadde et uendret salg i selskapets siste kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde regnet med en salgsøkning på 1,2 prosent, skriver Dagens Industri.

Salget landet på 46,18 milliarder svenske kroner (43,60 milliarder kroner), eksklusive moms. Det var ventet 47,27 millioner svenske kroner (44,63 milliarder kroner), ifølge SME Direkt. Det vil si at H&M-salget endte 1 milliard kroner svakere enn ventet.

H&M hadde 4.743 butikker ved slutten av februar, sammenlignet med 4.393 butikker på samme tid i fjor. (Dagens Industri, E24)

Aksjen er i skrivende stund ned 4,61 % - til sist omsatt 130,06 SEK.
highlander
09:24 16.03.2018
#8617

Ikke bare H&M som sliter:

H&Ms konkurrent MQ slapp sine kvartalstall fredag morgen.

Det viser at omsetningen har falt, og kleskjeden gikk på et tap i deres andre kvartal, som dekker perioden fra desember til februar.

Aksjen stuper hele 16,59 prosent på børsen i Stockholm. H&M stiger 0,73 prosent, etter å ha falt torsdag.

Det sammenlignbare salget falt hele 10,9 prosent mot samme periode året før.

MQs aksje har falt 23 prosent siden nyttår. Bare i går, dagen før kvartalsrapporten, falt aksjen fem prosent. Det skjedde etter at SEB justerte ned sin anbefaling til selg.

Omsetningen gikk ned fra 496 millioner svenske kroner i fjor, til 448 millioner i år. Resultatet ble snudd fra 14 millioner i pluss, til et minus på fire millioner svenske kroner. (E24)
highlander
09:30 16.03.2018
#8618

For øvrig har Swedbank kommet med en oppdatering vedr. H&M:

"Target price cut from 175,00 to 170,00 SEK. Still BUY."

Til sammenlikning er sist omsatt 132,86 SEK.
highlander
09:24 27.03.2018
#8739

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
10:49 28.03.2018
#8752

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
11:39 13.04.2018
#9084

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
12:41 16.04.2018
#9160

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:36 17.05.2018
#10051

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
22:22 18.05.2018
#10083

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
16:29 20.05.2018
#10092

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
23:16 12.06.2018
#10467

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter