Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Tencent Holding Ltd. China
Tencent Holding Ltd. China
OldNick
11:51
20.11.2017
#19686

Tencent Holdings Ltd., enda en internettgigant fra China trer frem og vil konkurrere med gigantene fra USA.


Tencent Holdings Ltd hjemmeside

Selskapet leverer en lang rekke internett-tjenester til det kinesiske og internasjonale markedet. Av de jeg har hørt om er Wechat, en konkurrent til f.eks. Facwebook's Whatsapp.

Vi har også kunnet lese de siste månedene at selskapet har foretatt betydelige investeringer i f.eks. TESLA (NASDAG:TESLA, tok en 5% eierandel i mars) og Snapchat (NASDAG:SNAP, hvor de tok en ca. 12% andel for 2 uker siden).


En kort arrtikkel på E24 Aksjelive idag.

Tencent snart mer verdt enn Facebook

André Haugen, E24.no
20.11.2017

Den kinesiske teknologikjempen Tencent er i ferd med å ta igjen de amerikanske gigantene Facebook og Amazon i markedsverdi, melder Dow Jones Newswires.

Mandag steg aksjen over fire prosent, og halte med det Hang Seng-indeksen i Hongkong over nullstreken og over i positivt terreng.

Etter oppturen passerte selskapet en børsverdi på over 500 milliarder dollar for første gang, og endte på omkring 510 milliarder dollar (4.200 milliarder dollar).

Til sammenligning var Facebook ifølge Factset verdt omkring 520 milliarder dollar ved fredagens sluttkurs på Wall Street. Amazon hadde en verdi på 544 milliarder dollar.
______

Iflg. denne artikkelen er Tencent nå China mest verdifulle nettselskap.

Tencent joins Apple, Facebook among companies with market value exceeding US$500 billion

A US$9,000 investment in Tencent’s 2004 initial public offering is now worth US$1 million.

South China Morning Post
Nov. 20, 2017

______

For investorer er det nå faktisk (minst) 2 måter å investere i Tencent på.

Direkte på Hiong Kong børsen, men indirekte på Johannesburg-børsen ved å kjøpe aksjer i medieselskapet Naspers Ltd. Grunnen er at det Sør-afrikanske medieselskapet eier ca. 1/3-del av Tencent Holdings, og som vi ser under så har kursene fulgt hverandre tett de siste 5 årene, på tross av at Naspers også har en blomstrende forretning i Afrika også.

Tencent: Ticker HK:00700

Naspers Ltd: Ticker ZA:NPN
______

Litt skryt til Skagenfondene her.

De (Skagen Kon-Tiki) har vært investert i Naspers Ltd. siden 2010, og har nesten 4-doblet den posten. Og skal vi tro deres rapporter, ser de fortsatt nesten samme potensiale i aksjen nå som den gang de etablerte den første posten.

Endret 20.11.2017 11:54 av OldNick
OldNick
00:22
04.12.2017
#19724

Toppsjefen i Tencent har deltatt på Slush-konferansen i Finland.Kinesisk gigant: Administrerende direktør i Tencent Martin Lau og toppsjef i Supercell Ilkka Paananen møttes på scenen under Slush i Helsinki sammen med BBC-reporter Clemency Burton-Hill.Tencent-sjef: Vi gjorde en feil verdt 25 milliarder

Tencent passerte nettopp Facebook i markedsverdi og ser i økende grad mot Europa for nye investeringer


Sindre Hopland, E24.no
03.12.2017

Helsinki - Toppsjefen i kinesiske Tencent var et av de store trekkplastrene under Slush-konferansen.

Selskapet som inntil nylig kun var kjent i Kina er nå på alles lepper i vesten etter store oppkjøp og produktlanseringer.

– Når vi ser på Europa er det mange teknologiselskaper som har fått en god start, men som har stoppet opp i mellomfasen grunnet mangel på kapital. Vi har den kapitalen og kommer også med inngangen til Kina, sier Martin Lau, president i Tencent.

Tilbake i 2016 kjøpte selskapet det finske spillselskapet Supercell for 71,3 milliarder kroner, ifølge Wall Street Journal.

I Kina er Tencent spesielt kjent for meldingstjenesten Tencent QQ, og nettportalen QQ.com, samt meldingstjenesten på mobil WeChat som er deres største tjeneste, med over 960 millioner brukere.

Milliardfeil

På scenen under Slush diskuterte Lau oppkjøpet av Supercell med en av spillselskapets grunnleggere Ilkka Paananen.

Lau forklarer at han begynte dialogen om et kjøp av 20 prosent av Supercells aksjer allerede i 2010-2011, men at det ikke ble noe av.

– Jeg gjorde et stort feilgrep ved å ikke møte Paananen tidligere. Det var en feil som ble verdt rundt tre milliarder dollar, sier han.

Lau mener altså at de kunne betalt milliarder av kroner mindre for selskapet om de hadde kommet inn på eiersiden tidligere.

Lau sier han mener Tencent skiller seg fra mange andre store selskaper som investerer i oppstartsbedrifter.

– Vi er utrolig langsiktige når vi investerer, og har heller lyst å være en god partner enn et selskap som bare kommer og tar over.

Det ble nylig klart at Tencent kjøper ti prosent av aksjene i Snap og utfordrer for alvor de amerikanske sosiale-medieselskapene Facebook og Twitter i deres eget marked.

Imponert over Norden

Lau uttalte at han var imponert over Nordiske selskapers karakter, og skrøt spesielt av Finlands evne til å gjøre teknologi utbredt på en måte slik at alle for nytte av den.

– I mange land er man redde for hva teknologi og økt automatisering vil bety for klassesamfunnet, men det virker som om man har løst det her oppe.

Han sa det ble spesielt synlig da de gjorde den finansielle gjennomgangen av Supercell før oppkjøpet i fjor.

– Når vi gikk over tallene sa Supercell at vi måtte skrive under på å aldri skifte skattested, de ville skatte til Finland. Dette er noe de kunne spart mange penger på, men valgte å gi tilbake til landet de kommer fra, sier han for fortsetter.

– Samtidig var de også strenge på at det måtte settes av betydelige beløp til investering i gode formål. Da visste jeg at vi investerte i det rette selskapet, sier Lau.

Til sammen har Tencent investert i 600 selskaper rundt omkring i verden, og har ingen plan om å stoppe kronerullingen, ifølge toppsjefen.

Endret 04.12.2017 00:23 av OldNick
OldNick
08:36
23.03.2018
#19978

Naspers tar gevinst – vil selge for 77 mrd. i Tencent

Aksjelive.e24.no
22.03.2018

Storaksjonæren Naspers vil selge to prosent av internettgiganten Tencent, en transaksjon som har en verdi på over 10 milliarder dollar, skriver Financial Times.

Aksjesalget, som beløper seg til 77 milliarder i norske kroner, vil redusere den sørafrikanske mediegruppens eierandel til 31 prosent.

Salget skjer etter at Tencent nylig advarte om selskapet vil ofre lønnsomhet på kort sikt for å investere i vekst på lengre sikt, noe som utløste et fall i aksjen.

Investeringen har for øvrig vært gullkantet for Naspers. Ifølge Bloomberg gikk selskapet inn med 32 millioner dollar i Tencent i 2001, en investering som nå er verdsatt til 175 milliarder dollar.

Selv har imidlertid Naspers en markedsverdi på «bare» 125,5 milliarder dollar, noe som innebærer at markedet ikke tillegger resten av virksomheten noe verdi.
______

Tencent faller kraftig på børsen i Hongkong

Eirik Amb Nysveen, Aksjelive.e24.no
23.03.2018

Den kinesiske nettkjempen Tencent faller 4,5 prosent på børsen i Hongkong, og er etter tre dager med børsfall tilbake på februar-nivå med en pris per aksje på 419,60 Hongkong dollar.

Reuters henger fallet på at storaksjonær Naspers torsdag solgte aksjer for 77 milliarder kroner, og reduserte den sørafrikanske mediegruppens eierandel til 31 prosent.

Det skal dog også nevnes at asiatiske aksjer faller bredt og tungt fredag som følge av at president Trump torsdag innførte toll på står og aluminium, og annonserte toll på kinesiske varer til en verdi av 60 milliarder dollar.

I tillegg leverte Tencent tall hvor omsetning og marginer skuffet analytikerne, kombinert med en mindre optimistisk guiding enn ventet. Dette sendte aksjen ned 5 prosent torsdag.

Siden sluttkurs tirsdag har aksjen falt 10,07 prosent.

Tencent er Asias største selskap, og femte størst i verden målt i markedsverdi, dette også etter at 185 milliarder kroner har blitt barbert bort fredag.
______

Slik ser en ultimat suksesshistorie i aksjemarkedet ut :-)


OldNick
15:05
24.03.2018
#19982

Analytiker-råd om Tencent: "Buy the dips" :-)


China's Tencent loses $51 billion in market value in two days

Sijia Jiang, Donny Kwok, Reuters
Mar. 23, 2018

Hong Kong - Tencent Holdings Ltd’s (0700.HK) shares fell more than 4 percent on Friday, wiping out around $23 billion of market value, after the Chinese internet firm’s largest shareholder, Naspers Ltd (NPNJn.J), lowered its stake for the first time in 17 years.

The Hong Kong-listed stock opened almost 8 percent lower at HK$405, its lowest start since Feb. 9, and closed at HK$420. Bourse data showed it was the most traded stock on Friday, with turnover of HK$126 billion ($16.05 billion).

Tencent has now lost more than $51 billion in market value in two days, having fallen 5 percent on Thursday - its steepest in over six weeks. That decline came after Tencent late on Wednesday reported better-than-expected profit but missed analysts’ revenue estimate and said aggressive investment might squeeze profit margins.

With a current market capitalization of $508 billion, Tencent is still Asia’s most valuable listed firm and fifth globally behind Apple Inc (AAPL.O), Alphabet Inc (GOOGL.O), Amazon.com Inc (AMZN.O) and Microsoft Corp (MSFT.O).

South African media and e-commerce group Naspers said on Friday it raised $9.8 billion from the sale of 190 million Tencent shares, or 2 percent of its holding. It said it will use the money to strengthen its balance sheet and fund growth.

“It’s always hard to sell a fantastic asset like this, particularly one in which you have such great belief for the long term. So yes, it wasn’t an easy decision,” Naspers Group Chief Financial Officer Basil Sgourdos told Reuters.

“It is not driven by any view on Tencent and the opportunities we see going forward. It’s really driven by increased confidence in our e-commerce segment and the returns it is delivering, so we need capital to grow that business,” he said.

Naspers, which still has a 31.2 percent stake in Tencent, said it has no plans to further reduce its holding for the next three years.

Sgourdos said he has “zero” concern over Tencent’s high valuation or about last quarter’s revenue growth.

Bernstein analyst Bhavtosh Vajpayee said the sale of a small portion of Naspers’ stake cannot be considered a judgment on Tencent’s prospects or expensive valuations.

“We think the sale could have been better timed. Coming amidst trade war fears in the markets as well as a mixed result for the fourth quarter of 2017, the news of the sale was quite a surprise,” he said. “Oddly timed is how I would describe this.”

CICC analyst Natalie Wu called the development “a good opportunity to buy into dips given Tencent’s solid fundamentals.”

Naspers’ interest in Tencent goes back at least as far as 2001 with a $33 million bet on the newly founded Chinese firm. Tencent’s breakneck growth subsequently helped Naspers transform from a newspaper publisher into a multinational with private equity-style investments.

In a statement, Tencent Chairman Pony Ma said, “Naspers has been a steadfast strategic partner over a great many years. Tencent respects and understands Naspers’ decision and looks forward to continuing to work closely together in building a mutually supportive and prosperous future for both companies.”
Naspers 20+ år på børsen i Jo.burg

Endret 24.03.2018 15:08 av OldNick
OldNick
10:55
31.08.2018
#20605

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
19:02
27.09.2018
#20707

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
11:50
09.10.2018
#20780

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter