Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Tencent Holding Ltd. China
Tencent Holding Ltd. China
OldNick
11:51 20.11.2017
#19686

Tencent Holdings Ltd., enda en internettgigant fra China trer frem og vil konkurrere med gigantene fra USA.


Tencent Holdings Ltd hjemmeside

Selskapet leverer en lang rekke internett-tjenester til det kinesiske og internasjonale markedet. Av de jeg har hørt om er Wechat, en konkurrent til f.eks. Facwebook's Whatsapp.

Vi har også kunnet lese de siste månedene at selskapet har foretatt betydelige investeringer i f.eks. TESLA (NASDAG:TESLA, tok en 5% eierandel i mars) og Snapchat (NASDAG:SNAP, hvor de tok en ca. 12% andel for 2 uker siden).


En kort arrtikkel på E24 Aksjelive idag.

Tencent snart mer verdt enn Facebook

André Haugen, E24.no
20.11.2017

Den kinesiske teknologikjempen Tencent er i ferd med å ta igjen de amerikanske gigantene Facebook og Amazon i markedsverdi, melder Dow Jones Newswires.

Mandag steg aksjen over fire prosent, og halte med det Hang Seng-indeksen i Hongkong over nullstreken og over i positivt terreng.

Etter oppturen passerte selskapet en børsverdi på over 500 milliarder dollar for første gang, og endte på omkring 510 milliarder dollar (4.200 milliarder dollar).

Til sammenligning var Facebook ifølge Factset verdt omkring 520 milliarder dollar ved fredagens sluttkurs på Wall Street. Amazon hadde en verdi på 544 milliarder dollar.
______

Iflg. denne artikkelen er Tencent nå China mest verdifulle nettselskap.

Tencent joins Apple, Facebook among companies with market value exceeding US$500 billion

A US$9,000 investment in Tencent’s 2004 initial public offering is now worth US$1 million.

South China Morning Post
Nov. 20, 2017

______

For investorer er det nå faktisk (minst) 2 måter å investere i Tencent på.

Direkte på Hiong Kong børsen, men indirekte på Johannesburg-børsen ved å kjøpe aksjer i medieselskapet Naspers Ltd. Grunnen er at det Sør-afrikanske medieselskapet eier ca. 1/3-del av Tencent Holdings, og som vi ser under så har kursene fulgt hverandre tett de siste 5 årene, på tross av at Naspers også har en blomstrende forretning i Afrika også.

Tencent: Ticker HK:00700

Naspers Ltd: Ticker ZA:NPN
______

Litt skryt til Skagenfondene her.

De (Skagen Kon-Tiki) har vært investert i Naspers Ltd. siden 2010, og har nesten 4-doblet den posten. Og skal vi tro deres rapporter, ser de fortsatt nesten samme potensiale i aksjen nå som den gang de etablerte den første posten.

Endret 20.11.2017 11:54 av OldNick
OldNick
00:22 04.12.2017
#19724

Toppsjefen i Tencent har deltatt på Slush-konferansen i Finland.Kinesisk gigant: Administrerende direktør i Tencent Martin Lau og toppsjef i Supercell Ilkka Paananen møttes på scenen under Slush i Helsinki sammen med BBC-reporter Clemency Burton-Hill.Tencent-sjef: Vi gjorde en feil verdt 25 milliarder

Tencent passerte nettopp Facebook i markedsverdi og ser i økende grad mot Europa for nye investeringer


Sindre Hopland, E24.no
03.12.2017

Helsinki - Toppsjefen i kinesiske Tencent var et av de store trekkplastrene under Slush-konferansen.

Selskapet som inntil nylig kun var kjent i Kina er nå på alles lepper i vesten etter store oppkjøp og produktlanseringer.

– Når vi ser på Europa er det mange teknologiselskaper som har fått en god start, men som har stoppet opp i mellomfasen grunnet mangel på kapital. Vi har den kapitalen og kommer også med inngangen til Kina, sier Martin Lau, president i Tencent.

Tilbake i 2016 kjøpte selskapet det finske spillselskapet Supercell for 71,3 milliarder kroner, ifølge Wall Street Journal.

I Kina er Tencent spesielt kjent for meldingstjenesten Tencent QQ, og nettportalen QQ.com, samt meldingstjenesten på mobil WeChat som er deres største tjeneste, med over 960 millioner brukere.

Milliardfeil

På scenen under Slush diskuterte Lau oppkjøpet av Supercell med en av spillselskapets grunnleggere Ilkka Paananen.

Lau forklarer at han begynte dialogen om et kjøp av 20 prosent av Supercells aksjer allerede i 2010-2011, men at det ikke ble noe av.

– Jeg gjorde et stort feilgrep ved å ikke møte Paananen tidligere. Det var en feil som ble verdt rundt tre milliarder dollar, sier han.

Lau mener altså at de kunne betalt milliarder av kroner mindre for selskapet om de hadde kommet inn på eiersiden tidligere.

Lau sier han mener Tencent skiller seg fra mange andre store selskaper som investerer i oppstartsbedrifter.

– Vi er utrolig langsiktige når vi investerer, og har heller lyst å være en god partner enn et selskap som bare kommer og tar over.

Det ble nylig klart at Tencent kjøper ti prosent av aksjene i Snap og utfordrer for alvor de amerikanske sosiale-medieselskapene Facebook og Twitter i deres eget marked.

Imponert over Norden

Lau uttalte at han var imponert over Nordiske selskapers karakter, og skrøt spesielt av Finlands evne til å gjøre teknologi utbredt på en måte slik at alle for nytte av den.

– I mange land er man redde for hva teknologi og økt automatisering vil bety for klassesamfunnet, men det virker som om man har løst det her oppe.

Han sa det ble spesielt synlig da de gjorde den finansielle gjennomgangen av Supercell før oppkjøpet i fjor.

– Når vi gikk over tallene sa Supercell at vi måtte skrive under på å aldri skifte skattested, de ville skatte til Finland. Dette er noe de kunne spart mange penger på, men valgte å gi tilbake til landet de kommer fra, sier han for fortsetter.

– Samtidig var de også strenge på at det måtte settes av betydelige beløp til investering i gode formål. Da visste jeg at vi investerte i det rette selskapet, sier Lau.

Til sammen har Tencent investert i 600 selskaper rundt omkring i verden, og har ingen plan om å stoppe kronerullingen, ifølge toppsjefen.

Endret 04.12.2017 00:23 av OldNick
OldNick
08:36 23.03.2018
#19978

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
15:05 24.03.2018
#19982

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter