Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > South Africa
South Africa
OldNick
00:05 01.03.2018
#19934

Med Nelson Mandela og ANC ble S.Afrika frigjort fra Apartheid-styret til Det nasjonale partiet til "de white" og ble et reelt demokrati.

ANC og Mandela innså at formuene var så skjevfordelt i S.Afrika at de måtte få til en politikk som kunne endre på fordelingen, og gi den gamle underklassen (afrikanere, indiere og andre mørkhudete etc.) en mulighet til å delta økonomisk i den velferdstaten de planla.

Med det kom den første Black Economic Empowerment-loven i 2003.

De(n) ble oppdatert og utvidet, først i 2007, deretter i 2013.

Men, et av resultatene av denne politikken, som ble iverksatt etterat Mandela gikk av som president, er en enorm korrupsjon som har skapt et slags oligark-system, hvor utvalgte svarte med politiske forbindelser innen ANC kan komme seg til eierskap av selskaper og verdier, som ikke gir fordeling til massene.

Nå ser vi at den nye presidenten vil aksellerere denne prosessen med nye lover hvor de raskere kan overta verdier fra hvite som fortsatt sitter på mye av S.Afrika's landbruk, industri og gruve-virksomheter.

Dette er etter sterkt press fra mer radikale grupper og parti som konkurrerer med ANC om den politiske makten i S.Afrika.

De siste årene med J.Zuma har gitt et inntrykk av at S.Afrika ikke er blitt styrt som et demokrati som gir muligheter for massene, men at den politiske eliten i ANC har gått inn for å berike seg selv, fortest mulig på beskostning av deres velgere.

Det kan bli en farlig situasjon for landet, som kan tvinges inn på en mer radikal vei som kan skremme vekk utenlandsk kapital, og få den kapitalen og intelligensiaen blant de hvite som er igjen til å se etter nye land å søke seg til for å unngå å bli skviset i det nye S.Afrika.

Risikerer S.Afrika å gå den veien Zimbabwe gikk? "Åt skogen... :-)"


New South African president wants to seize land from white farmers without compensation

RT.com
Feb. 22, 2018

______

‘Time for reconciliation over’: South Africa votes to confiscate white-owned land

RT.com
Feb. 28, 2018


Endret 01.03.2018 00:05 av OldNick
yemaya 2
00:24 01.03.2018
#9007

Det går vel der som i resten av Afrika.
Demokrati er ikke noe som erverves gjennom en generasjon eller to.
Dessuten setter Kina nå ny standard for hva som kan aksepteres, og den nåværende amerikanske president har plassert sitt land på den internasjonale sidelinje.
Men apertheidregimet og Ian Smiths Rhodesia var heller ikke demokratier, på tross av at Ian Smith riktig påpekte at flertallsstyre slett ikke var demokrati.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter