Du er her: Forside > AFTER HOURS > Endelig Fredd'n #2
Endelig Fredd'n #2
Stockamateur
07.04.2017 20:00
#11806

"Kjepeviseståtten" er en skikkelig klassiker! Bra versjon.
Changes
07.04.2017 20:46
#26274

Oh yeah!
Fuck me!!

tas1
07.04.2017 21:17
#13272

Tiding på ein smygar er ljodlaus utgåande tarmgass. Ein brakar, derimot, er høyrbar tarmgass. Me strekk oss alle mot smygarens nirvana.
Men akk, kor ofte sender ikke brakarens ydmjukende fanfarer oss attende til verkelegheita? Det er diverre ikkje ljudlaust alt som lukter.

Tarmaktivitetane er ikkje bare noke svineri, dei kan også gje ein stakkar eit alvorleg sosialt handikap. Lyden av ein brakar er skrottens mytteri, ein sosial skandale, eit traumatisk helvete.

Barna, de velsigna skapningane, elskar ein brakar.
Dei sprekk av lått og gler seg bere ein seie den satans lydens namn.
Voksne, vil døy av skam og får det travelt med å sjå ein anna veg.
Offisielt slepp ikkje voksne mennesker ein brakar.
Me som likevel tilhøyrer det usle mindretall av brakarane, gjer så godt me kan. Når magen stend som eit trommeskinn under beltespenna og kolikksmertene gjer det vanskeleg å gjengjelde sjøl den enklaste helsing, da ber me til dei guder me trur på om: Bare for denne ene gangen, gje oss smygarens ubeskrivelege befrielse! Gje oss den ljudlause ekstase!

I ein tett befolka heis, tildømes, kan ein etter et vellykka ljudlaust trykkfall glane fortørna rundt seg og nyte mengdens uro fordi ingen veit kven som var den skuldige og alle forsøkje på påfallande vis å gje innverknad av at det ikkje var nokre av dei. Men om ein forrådes av den fryktsame lukta av sauevomb som har lagt i sola ein heil dag (eller endå verre, den rungande bassduren - eller, Gud forby det: den eksplosive, revnande, gjennomtrengande knallbrakaren), då er alt håp ute. Ein kan likegodt skyte seg.

Ein ven av meg som heiter Chang stoppa glad og fordrukken ei drosje ved Sartor Senter ein dag etter nons. Like før han skulle smette inn døra slapp han en ordentlig lykkebringande smygar - trudde han. Og dermed gjekk det ei eteskjei bløtt rett i ondebrokja.
Chang hadde ikkje anna å gjere enn å gjennomføre drosjeturen ståande med øvekroppen halvvegs trykt inn mellom sjåførsete og passasjersete, smilande med inntrykk av å være i sitt ess. Sjåføren svetta blod, vart sjukemeldt i 3 veker etterpå, og har no reist attende til Irak.
oge
07.04.2017 21:40
#17564

hÆHÆH, han hadde sikkert spist and med asparges!

Fredag er faktisk uken beste dag, særlig når det er fri en drøy uke. Nei, jeg skal ikke jobbe til uken!

Det er det ikke mange ganger jeg har opplevd. Det er egetlig et dårlig tegn, men jeg skal nhyte det. Absolutt hele familien samles hos oss der på en liten sportshytte. Og det blir allsang med den håpefulle på gitaren( den fra Piledstedet for de som har husk) og munnspill jeg prøver å lære meg. Disse med ferdige accorder klaere jeg ganske fint nå.


Jeg tenker tilbake på påsker, uten barn. Bare Dronningen og meg. En stor grop gtrav ut i snøen der i i mitt paradis et par mil frader vi har skapt familiestedet. En skarp en samt en snøkald Aass. Påskesola varmet og vi hørte på en fantastisk gitarist og sanger sammen med en utrolig flott sanger som jeg ikke skal si fargen på. Det blir galt uansett.

oge
07.04.2017 21:50
#17565

Det var denne jeg alltid slo på etter ukens dont der i vaktmesterleiligheten min i en herskaplig bygård på Fronger. 3 Leilgher og meg der på bunn. Norengen som alltsi knyttet skolissene foran kjøkkenvinduet for å hilse på Dronningen som da var en Cinderella. Fytti, jeg vet mer om livet enn mange, men akk så lite. Det er gode minner. Men nå står påasken for tur og snart er jeg jeg er cyberfri til etter påske.

oge
21.04.2017 14:38
#17574

Endelig plantetid! Det dårlige været vestpå gir fønvind her østpå. Kjøpte masse på hagemessen i dag som skal i jorda i løpet av helgen! Mye må nok holdes innendørs en periode, men så skal alt bugne til høsten!
mats2005
21.04.2017 15:07
#13101

Skål småflickor!
Changes
21.04.2017 17:09
#26375

For de av dere som ønsker krabber og klør i helgen, må hente på Sotra :) prisene er levende 15-, kokte 25-, og kokte klør 130 pr kg :) kan ta med klør og krabber til Fyllingsdalen hvis det er noen som ønsker det.
oge
21.04.2017 17:25
#17575

Litt langt å reise, desverre. cHNAG, takk som byr. En dag dukker jeg opp og da skal jeg ha taskekrabber! Sitron og loff!

Noen er raskere i verden enn lynet!

Endret 21.04.2017 17:28 av oge
MKane
21.04.2017 18:26
#12575

renud
21.04.2017 18:38
#15374

Stregtt tatt er det vel tassen, og ikke Changes, som byr.

Endret 21.04.2017 18:38 av renud
tas1
21.04.2017 19:00
#13317

Made in Bergen

oge
21.04.2017 19:03
#17577

Jøsse nammen, renud. tassen kjenner jeg jo og har ståendes invitasjon på taskekrabber og krabbekrabbeklo. Det er vl i underbroka på Changes.


oge
21.04.2017 19:05
#17578

ps. tassen her parykk og maske! Normalt er han modell for Dressmann.
tas1
21.04.2017 19:31
#13318

Han var livlaus og vart lagd til sides då han vart fødd. Tvillingbroren som kom etter, såg endå meir dau ut enn den fyste, som derfor vart teken fram att, massert og klaska i ræva av jordmora. Det var Chang. Han voks opp i tre ulike fosterheimar, var lte skuleflink, men vart etter kvart likevel svært produktiv. Chang har opplevde så mykje på sitt eige skinn at han veit kva som svir, kva som gler, og kva som slepper tårene laus. Han har fått prøve alt sjølv. Chang har ord og lyrikk til dei som er i fest og høgtid. Han har mjuke ord til dei som står ved mor si grav. Han har ord og forteljingar til likesinna på AH. Alt er oppbygd på ein slik måte at det tek tilhøyraren. Det set det seg fast i hove, og der vert det verande.Språket til Chang er utruleg rikt på ord og nyansar frå talemålet. For å bevare originaliteten og mangfaldet i dette levande målet er det laga forklaringar til ord som i dag er lite brukte.

Denne boka vert å få kjøpt på Sartor Senter i morgon ilag med fersk taskekrabbe stjålen frå Meland!
Changes
21.04.2017 19:37
#26379

hÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆ
Changes
21.04.2017 19:50
#26380

Det einaste eg fekk til på sløyden var ei spekefjøl. Eg høvla henne so tunn at mor mi kunne sjå kjirka i Erdal, gjennom treverket dersom ho heldt katastrofen opp mot sola.

I helga har eg vore på Ikea og kjøpt meg svensk kjøken. Langt om lenge kom eg fram til det store, blågule pakkhuset. Dei lokka med billig pylsa og is, men eg hadde ikkje akkurat den gode syttandemaikjensla. Eg trudde eg var komen til uoppdaga planet.

Etter nokre timar i kø fekk eg alt i bilen. Kjøkenbenken stakk fram bak og stålampane sprikte ut vindaugene til begge kantar. På taket surra eg oppvaskamaskina og komfyren. Kjerringa måtte ta bussen. So bar det i veg gjennom byen.

Kjøkenet var flatt som potekaker. Inni kvar pakke var det posar med rare skruer og hengsler og en tjukk bibel på sytten språk om korleis dette skulle skje. Alt hadde nummer, det var piler i alle retningar og kryss for det som kunne verta feil og smilefjes for det som var rett.

Etter ein time hadde eg fått lirka i hop eit skarve gryteskap. Veggen der vidunderet skulle hengja var frå tida før kvinnene fekk røysterett og smuldra opp som eit sandtak då eg sette skrua inn. Men eg tok sjansen og klinka det fast so godt eg hadde lært av læraren på sløyden.

Slik gjekk heile veka. Vatnet og straumen var fråkopla so eg levde på lunka brigg og fjorgamle kråkaker. Til slutt var alt på veggen. Kanskje var ikkje alt etter den svenske læreboka, men litt skeive vinklar set berre eit personleg preg på eit kjøken.

No stod det berre att å bera krystallen inn til musikk av Michael Bellman og Evert Taube. Det fekk andre gjera, eg gjekk i dusjen for å skura av meg sagflis og sur snikkarsveitte.

Gjennom skoddeeimen høyrde eg eit brak på lag som ei middels Velureskreda.. Eg kasta rundt meg eit pikkande lite handkle og reiv opp døra til kjøkenet. Der låg ei kjøkenvifte, dekketøy til tolv og den eldste dottera mi ikkje heilt uskadd på golvet.

Det kunne gått verre tenkte eg og samla opp glasbetane og turka opp ein blodskvett på golvet. Alt er berre ting, og slekta har alltid hatt godt grokjøt.
So ringde eg fagfolk, og satte arbeidet bort.
tas1
21.04.2017 20:01
#13319

Og med det tek eg meg ein pikkande liten ein;)
renud
21.04.2017 20:35
#15376

Ein pikkande liten taskekrabbe?
tas1
21.04.2017 20:52
#13320

Fleinsopp og paven er av samme lest - tenk på det du reverud neste gang du rensker en taske..
yemaya 2
21.04.2017 21:00
#8210

Er det difor Chang tusker til seg krabbane?
Changes
21.04.2017 21:05
#26382

Noen som har prøvd å ha gelatin inn i pisket krem helt på slutten av piskingen, blir kremen litt stivere og ikke så rennende da? Tenkte å lage en bløtkake og vil ha en litt stivere krem.
renud
21.04.2017 21:09
#15377

Morgan har noe annet han bruker, som i det minste stivner i boblebadet.
Spør ham til råds.
oge
21.04.2017 21:56
#17579

der er vi like. Eg er audmjuk for dine ønsker om ny kunnskap, cHANG. Der er vi like. Kva skjer?

Eg kan fortelja at gelantin oppløysas ved omtrentleg 70 garder. Boblene i krem sprekker. Prøv å kjøl av gelantinen som du har hatt til oppløysing til 20 og visp han kjenslig inn. Og la meg høyre resultatet.
Eg har lest noko om dette, tror eg.

Oster fra Beito ysteri. Fytti det var gode oster! Jeg er tørst som en ørken og trenger uvær for å slukke tørsten.

Det er fredag og jeg åpner en spansk,,, til.
Oss Franzar mellom.
oge
21.04.2017 22:05
#17580

!985

Varsling på tema     Varsling på stikkord




StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter