Du er her: Forside > POLITIKK > Gratulerer Vladimir Putin med en brakende valgsei
Gratulerer Vladimir Putin med en brakende valgsei
dr. Stockman
02.04.2017 16:19
#17136

Det var vel ikke innbyggerne på Krim akkurat, men i "rest-Ukraina", og hvor sannsynligvis Øst-Ukraina var dårlig representert.
renud
02.04.2017 22:56
#15185

Stockman
Hva er det som gjør at du, som jeg anser som ganske oppegående, selv om jeg sjeldent er enig med deg, ikke ser, eller ser bevisst bort fra, Putins så åpenbare ekspansjons-politikk?

Først var det vel et par av Georgias regioner som ble de facto innlemmet i Russland, så en bit av Moldavia, så Krim (mulig rekkefølgen ikke stemmer helt). Argumentasjonen er den samme som Hitler brukte i WW2s tidligfase, en overvekt av russisk-avstammende i de berørte områdene. Dersom man lar han få Krim, ryker Estland og Litauen neste gang, da med et par nye innslag i argumentasjonen om å sikre sine yttergrenser, samt nødvendig tilgang til Østersjøen utover Kaliningrad-enklaven de allerede kontrollerer.

Når de landene er sikret, kan Norge stå for tur pga sin lange og strategiske kystlinje, og da er det stort sett bare skipper* som er happy, ikke du.
skipper*
02.04.2017 23:15
#12599

renud
Nå må du skjerpe deg litt.... Både i Georgia og i Ukraina trodde politikerne at USA skulle gripe inn og starte krig mot russerne... så naive, feilinformert var de blitt av disse vestlige haukene som hisset opp situasjonen..

Krim........ kan Ukraina og Verden bare glemme en gang for alltid ,og hva stort er det Ukraina kan oppnå med å forlange Krim tilbake ?????????...

Intet annet enn forsøk på sympati fra den vestlige verden...men noen realpolitikk er det ikke.
Russland gir aldri fra seg Krim , det toget er gått... så kan en like det eller ikke...

Endret 02.04.2017 23:16 av skipper*
renud
02.04.2017 23:27
#15189

skipper*
Det samme sa mange om Østerrike, Sudetenland og Hitler også.
dr. Stockman
03.04.2017 00:10
#17137

Skipper har allerede svart på noe av spørsmålet. Krim er bebodd av russere, og er uansett tapt for Ukraina - noe som absolutt ikke er verre enn om Skottland forsvinner for Storbritannia. Som vi vet var også Krim russisk tidligere.

At Putin er ekspansjonistisk er en illusjon - muligens fordi noe av skrekken for Sovjet henger igjen. Russland har tvertimot krympet og krympet, og Vesten ville nok ikke vært fornøyd før det var smuler igjen. Man har også ønsket å omringe Russland med NATO-styrker uten å tenke på om f.eks. USA ville satt pris på om Mexico inngikk en forsvarsallianse med Russland og kanskje fikk utplassert atomvåpen der. Ihvertfall likte man ikke tanken på sovjetiske atomvåpen på Cuba, og brukte atomtrusselen for å stoppe det. Russland har aldri raslet med atomkortet, og aldri brukt det slik amerikanerne gjorde i Japan. Russland har heller aldri truet Norge - heller ikke om vi går tusen år tilbake i tid. Forresten ikke så underlig at Russland ikke føler behov for å ekspandere ettersom de allerede i særklasse er verdens største land med en relativt liten befolkning. Men i motsetning til vesteuropeerne mangler de den selvutslettende innstillingen, og ønsker å bevare Russland for russere også i fremtiden. Det russiske folk har en langt mer oppegående virkelighetsforståelse enn det man finner i Norge og Vest-Europa for øvrig.
Beins
03.04.2017 12:10
#10116

dr stockman

Du er mer katolsk enn paven. For øvrig kan du ikke sidestille forsvaret av demokratiske stater med det kommunistiske diktaturet som tok livet av millioner mennesker - ikke minst ukrainere i Holodomor.

Også de norske emigrantene på Fiskarhalvøye ble tatt av dage de aller fleste - en stor norsk koloni forsvant. Og den polske eliten som russerne fikk tak i etter avtalen med Hitler i 1939 - de ble drept i Smolensk-området. Noen av bødlene har vært intervjuet - de forteller hva som skjedde i fengeselskjellerne, og at mange NKVD-offiserene ble sinnsyke i etterkant.

Skal de bevare Russland eksklusivt for russere må de kvitte seg med alle de store minoritetene som bebor store deler av landet og øker sin befolkningsandel klart. Hvordan skal de gjøre det? Russland er et imperium - ikke en vanlig nasjonalstat.

Det er riktig som renud sier at Russland har tatt områder fra georgia som Abkhaisia og Sør-Ossetia.

De har tatt Krim men og ødelagt mye av Donbass - å bygge opp Luhansk og Donetsk vil koste en formue. Regningen bør i alle tilfelle tas av Russland. Ukraina må ta rettslige skritt i internasjonale domstoler.
De hadde en av verden flotteste flyplasser utenfor Donetsk - den er nå en total skraphaug. Knapt noe fungerer i de milits-styrte sonene - med væpnede oppgjør i mafia-stil. Mange ledere er drept i interne kamper - Motorola m.fl.

Endret 03.04.2017 12:11 av Beins
dr. Stockman
04.04.2017 08:39
#17138

Det sitter nok i den russiske folkesjela at selv om de har et stort land så kan andre være ute etter disse landmassene. Hitler ble slått tilbake, men det kostet enorme tap av menneskeliv. Når de på ny omringes av fiendtlige land (som de nylig frivillig slapp ut av sin kontrollsone) så er det ikke merkelig at skrekken for en historisk gjenopplevelse dukker opp. Riktignok vet de at de har atomvåpen i bakhånd, men samtidig vet de jo at bruken av disse er kollektivt selvmord. Arven etter Gorbatsjov er i ferd med å gå fløyten etter at Vesten synes å ha behov for å opprettholde det gamle fiendebildet. Trump synes å ville gjøre noe med det, men møter massiv politisk motstand fra alle fløyer. I Europa er det ikke noe bedre, selv om man finner enkelte politikere som Le Pen som har en mer pragmatisk holdning. Putin har mange "venner" som tilhører de verste i klassen, men det er jo en vennekrets han nærmest er blitt påtvunget.

Men ser man påvennekretsen til f.eks. USA så er jo en av hjørnesteinene Saudi Arabia, og sammenligner man vilkårene for demokrati og menneskelige rettigheter i Saudi Arabia med tilsvarende i Russland så må vel selv Russland-haterne innse at det knapt kan sammenlignes i det hele tatt.
dr. Stockman
04.04.2017 08:39
#17139

.

Endret 04.04.2017 08:39 av dr. Stockman
mats2005
07.04.2017 08:23
#13091

Men Putin ble sur da
mats2005
07.04.2017 08:26
#13092dette hører jo hjemme på skippers hyllningstråd.
skipper*
07.04.2017 09:05
#12606

mats
Viste ikke at du var en fanatisk-venn av disse fargene... men lykke til håper du får det du ønsker..

Vi får håpe på at Putin bruker sine gode pragmatiske evner fremover... han har plenty å holde orden på i Russland og ellers i verden ...

mats2005
07.04.2017 09:16
#13093

Tråden trengte litt farge skipper. Ser mye bedre ut nå. Putin gjør seg godt på bildet.
Beins
12.04.2017 13:57
#10200

Putins muslim-allierte i Tsjetjenia sjokkbehandler homofile:

Aftenposten: I et hemmelig fengsel i Argun er flere dusin homofile menn internert. De tortureres for å få dem til å oppgi navn og kontaktinformasjon til andre homofile.

- Du sitter hele tiden og hører på torturerte menneskers skrik, forteller et vitne ifølge Die Welt. Han ble selv ble torturert med elektrosjokk til han besvimte.

Mannen kalles «vitne nummer to» i den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta. Det var de som først rapporterte om den groteske forfølgelsen av homofile menn i den russiske republikken Tsjetsjenia.

Minst tre skal også være drept, melder Amnesty International. Mennene blir slått flere ganger om dagen, får elektrosjokk på hendene og blir tvunget til å sitte på flasker, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen.
OldNick
12.04.2017 15:27
#18998

re. beins,

Det er forkastelig å behandle homofile slik som artikkelen over refererer til. Horribelt.
______

Lavrov, Putin og andre offisielle representanter for Russland's utenriks-dept. var lite imponert over Trump's administrasjon, som de karakteriserte som uforutsigbar og primitiv i dette første besøket til Tillerson som utenriks-minister i Trump-adminstrasjonen.

Og de gav også uttrykk for at de satte veldig lite pris på Tillerson's råd som vi har sett han har gitt Putin og russerne i ulike pressekonferanser og briefinger de siste dagene.

Tillerson fikk en nokså kald mottagelse da han kom til Moskva i går (i dag).

Dette gir en dårlig start på et samarbeid mellom de to landene som en løsning i Syria er avhengig av.

Putin says trust erodes under Trump, Moscow icily receives Tillerson

Yeganeh Torbati, Vladimir Soldatkin, Reuters
Apr. 12,2017


Endret 12.04.2017 15:28 av OldNick
OldNick
13.04.2017 18:27
#19004

Den Europeiske Menneskeretts-domstolen har vurdert Russland håndtering av gisseltakingen på en barneskole i Beslan, nord-Ossetia, sør i Russland i 2004 som jo endte i en enorm massacre med ca. 330 drepte da russiske sikkerhets-styrker gikk til angrep for å eliminere de chechenske gisseltakerne, som en dårlig planlagt og håndtert aksjon med altfor tungt skyts som endte med altfor mange drepte, et resultat som de russiske myndighetene må ta på sin kappe.

Retten dømte Russland, som er medlem i organisasjonen til å betale 2.9m Euro i kompensasjon til de etterlatte.

Russerne har proteterert mot dommen og vil anke.

Dette var en del av myndighetenes krig i Chechnya for å renske ut motstandere og "terrosister" som ville bryte ut av den russiske føderasjonen og ha egen stat.

Uansett var dette en svart dag for Putin og Medvedev som ansvarlige.

Beslan school siege: Russia 'failed' in 2004 massacre

BBC News
Apr. 13, 2017

Endret 13.04.2017 18:29 av OldNick
Beins
20.04.2017 19:59
#10263

Aftenposten: Høyesterettsdommer Jurij Ivanenko sier Russland har besluttet å stenge «det administrative senteret til Jehovas vitner og dens lokale organisasjoner, og overdra deres eiendommer til den russiske føderasjonen».

Russiske myndigheter har satt flere av publikasjonene til Jehovas vitner på en liste over forbudt ekstremistisk litteratur, skriver Reuters.

Trossamfunnet har rundt 170.000 medlemmer i Russland, ifølge New York Times.

Det russiske justisdepartementet satte Jehovas vitner på en liste over organisasjoner som skulle forbys på grunn av ekstremistiske handlinger. Det er dette forbudet høyesterett nå har gitt sin tilslutning til.

Aktive i Russland i mer enn 100 år
Jehovas vitner har vært aktive i Russland i mer enn 100 år. Medlemmene nekter militærtjeneste, de stemmer ikke ved valg, de ser på Gud som den eneste leder, og de unnlater å delta ved patriotiske arrangement som feiringen av seieren over nazi-Tyskland eller markeringer for annekteringen av Krim fra Ukraina.
dr. Stockman
20.04.2017 20:48
#17183

Visse ting går i feil retning tydeligvis. Kanskje en utvikling som kan ha fått vann på mølla etter at Russland har vært utsatt for sanksjoner fra Vesten. Slikt virker som regel mot sin hensikt og skaper paranoia. Nå er det altså Jehovas Vitner som må betale for det.
renud
20.04.2017 21:38
#15353

For å være veldig politisk ukorrekt, og fordi jeg kjenner noen stakkars unger som er vokst opp i Jehovas Vitner-familier, så er dette det beste Russland har gjort på lenge.

En av de aller verste sektene unger kan vokse opp i.
Beins
20.04.2017 22:13
#10264

renud

Hvordan ser du forskjellen på å vokse opp med islam kontra jehovas Vitner.

Ikke mange rockestjerner eller kvinnelige tennes-stjerner i islam, kanskje?
renud
20.04.2017 22:22
#15354

Beins
Jeg kjenner en del muslimer, og jeg kjenner ingen som har vokst opp i familier hvor Koranen tolkes bokstavtro. De hadde akkurat de samme valgmulighetene som meg selv, også døtrene, noe også barna til disse andre-generasjonsbarna har fått.

Jeg kjenner derimot ikke til en eneste Jehovas Vitne-familie som ikke oppdrar sine barn bokstavtro etter sin perverse tolkning av diverse Bibelsteder. Blant mye annet, er blodoverføringer forbudt, noe som groteskt nok er med på å begrense problemet.
Beins
20.04.2017 22:34
#10265

Vel , din bekjentskapkrets er vel begrenset, så her må man se på det prinsippielle i å forby en religion. Det er et svært alvorlig inngrep, og klart brudd på EMK.

Det er slikt man kan gjøre mot små og svake religiøse grupper - ikke mot store og "sinte".

Det er ingen som driver terror motivert av Vakttårnet etc.

Mange artige mennesker er oppvokst med JH, slik som klovn Per Torkelsen, president Dweight Eisenhower, Naomi Cambell, Patti Smith osv.

For øvrig liker jeg ingen strenge sekter eller religioner noe særlig, men forbud er i en annen divisjon.

renud
20.04.2017 22:37
#15356

Beins.
Jeg er jo selvfølgelig helt enig med deg (bortsett fra at du nok ikke er klar over hvor sekulære det store flertallet muslimske familier er i Norge).

Det var derfor jeg skrev; "For å være veldig politisk ukorrekt,.."
renud
20.04.2017 22:39
#15357

Det sagt, så får de fanden meg følge norsk lov og avstraffes iht denne hvis de slår unger og kjerringer, samt fratas foreldreansvaret hvis de nekter een unge, eller kone, en nødvendig blodoverføring.
Beins
20.04.2017 22:51
#10267

Ja, vi er helt enige på norsk lov-kriteriet. Det gjelder alle disse gruppene og retningene.

Mht islam i Norge, svært interessant tema, så er vel min mistanke om sekulært ytre, så henger svært konservative holdninger igjen om dans og moro, disko etc spesielt for jenter. Guttene har mye størrre armslag.
Muslimske kvinner gifter seg nesten utelukkende religiøst internt her i landet. Arrangerte ekteskap er normen.

30% av middelaldrende pakistanske kvinner i oslo får diabetes II, det har vel med levevis å gjøre. Jeg ser at leger har programmer for denne gruppen etc.
dr. Stockman
20.04.2017 22:54
#17185

Foreldreansvaret har vel ikke så mye med å nekte kona blodoverføring å gjøre. Ellers enig i at det blir for fanatisk å unngå blodoverføring for seg selv eller andre når situasjonen krever det. Men så mister de da også foreldreansvaret midlertidig og får det tilbake når det hele er over. Det står vitterlig ganske klart i Bibelen at man ikke kan spise blod, men å tolke det så utvidet at det blir et absolutt forbud mot blodoverføring virker søkt. Men som sagt enig i at det virker grotesk at man i prinsippet og i mange land også i gavnet er villig til å ofre f.eks. egne barn for et prinsipp som de ikke tross alt ikke kan vite er et korrekt forstått påbud fra Gud, og ikke heller en tolkning av "de eldste" i New York. Og vi andre må jo leve med at vi verken vet om Bibelen er Guds ord, eller om det finnes noen gud i det hele tatt. Ingen har fått noe svar, og ingen kommer vel heller til å få noe svar på den gåten - ihvertfall ikke på denne siden av graven.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter