Du er her: Forside > POLITIKK > Venstre norges mest udemokratiske parti ?
Venstre norges mest udemokratiske parti ?
skipper*
14.10.2001 11:34
#683Håper nå at fylkeslagene til FRP finner fordeler med å innsette "samarbeidsregjeringen" .
De siste dagers hendelser og uttaleser viser at det går også for en Bondevik å være ordentlig og særlig når han blir konfrontert med at FRP er 16 ganager større enn lille Venstre som trumfer seg til makt.

Dersom det hadde vært ansvarlige politikere i Venstre hadde de sagt som følger: Vår velgeroppslutning er bare 3,9 % , vi takker ydmykt for å få lov til å være med i en "Samarbeidsregjering" med H + KRF.

Men på demokratisk vis tilsier vår stortingsgruppe at vi bare kan stille med en statsråd.... en statsråd fra Venstre..

Men demokratisk er visst ikke ordet i Venstre for tiden , der er det grådighetskulturen og andre ukulturer som regjerer....

Mitt spørsmål blir da , er Venstre norges mest udemokratiske parti ???

Hva kan norske borgere forvente av en maktsyk minister fra Venstre
Det lover ikke bra for stilling som statsråd.. sist gikk der rent på skeive ...

Shogun
14.10.2001 17:56
#1730

Yes ...............totalt og uten tvil.
Det er ikke det verste, deres politikk er totalt ubrukelig ogsaa.

Shogun.
skipper*
14.10.2001 20:12
#684


Hei shogun , du har helt rett !

Jeg måtte svare en annen fyr på et annet fora om denne problematikken , for det er desverre mange som ikke forstår logikken i politikken.
De tror at bare de dumme velgernme har gitt dem sin stemme så er det bare å gi fanden i resten av demokratiet i dette landet.... men så enkelt skal det ikke være !

Svar:
Beklager men du har ikke fostått problemet og der har vist ikke KRF eller Høyres forhandlere heller...og slett ikke lille venstre med grådighetskulturens hyrde Lars Sponheim i spissen..

Jeg kan ikke se at KRF og Høyre har fått noe mandat fra velgerne til å gi lille Venstre 3 Statsråder i den eventuelle, nå mest sansynlige , nye "Sammarbeidsregjeringen".

Det er en udemokratisk handling hvist så skjer, og et hån mot norske velgere som ganske sikkert vil bli husket i lange tider !

At "sammarbeidsregjeringen" henter inn dyktige Statsråder som kanskje ikke var medlemer av partiet KRF eller Høyre eller noe annet parti i går er hekt OK det har intet med valget å gjøre..

Venstre bør selv si nei takk, til å delta i den nye regjering med mer enn en Statsråd !


[Endret 14.10.01 20:12 av skipper*]
Shogun
14.10.2001 20:17
#1736

Skipper*
Jeg kan alldeles ikke nekte for at jeg likte det svaret.
Det burde rekke.
he..he..
Shogun
ElToro
15.10.2001 15:20
#18

Hehe, hadde vel ikke ventet noe annet fra Shogun. Men for å redegjøre litt for regjeringsdannelse og demokrati: Prinsippene i den parlamentariske styringskjeden sier at regjeringen skal utgå fra og kunne avsettes av Stortinget, men ingenting om at antallet statsråder fra hvert parti skal tilsvare antallet stortingsrepresentanter. Således kan AP med mindre enn 36,9% av stemmene ha 100% av statsrådene (skandale! Hvor er demokratiet?), og V ha to statsråder med bare 3,9%.

Å snakke om at dette er udemokratisk, eller attpåtil å påstå at V er et udemokratisk parti på grunn av dette er altså vås vås vås.

Og Shogun, du som kjenner Venstres politikk så godt, hva er det som er så skremmende med den? Er det forenkling av offentlig sektor, tilnærming av skatt på arbeid og kapital, miljøvern, konkurranseutsetting av offentlige oppdrag, fjerning av utbytteskatt, økt mulighet for arbeidsinnvandring for å bøte på ressursmangel i enkelte sektorer eller satsing på forskning og utdanning du er så sterkt imot?
skipper*
15.10.2001 16:24
#686

re: EIToro

der er nok ikke vås, det er en demokratisk sannhet som venstre bør respektere dersom de ønsker å være et demokratisk parti i norge...
Sid Fernwilter
15.10.2001 20:29
#1468

Det er mulig jeg er litt inhabil siden jeg selv stemte V, men ElToro har selvfølgelig helt rett i det han sier. Om dere oppfatter dette som antidemokratisk, må man i så fall rette skytset mot systemet, ikke dette partiet, for de gjør bare det som er rasjonelt og helt vanlig innenfor systemets rammer. Ethvert parti som får tilbud om plass i en regjering de har noenlunde felles politisk plattform med, vil selvsagt ta i mot tilbudet. Om deres kjære Frp var i en tilsvarende situasjon med en tilsvarende velgeroppslutning, har jeg vanskelig for å forestille meg at Hagen hadde takket nei om Petersen ønsket velkommen.
skipper*
18.10.2001 22:06
#693


Vel folkens,

Når sant skal sies så blir vi bare bødt til å bøye oss i støvet for lille Venstre.

De får 3 statsråder i en norsk "samarbeidsregjering" uten å være på vippen og med bare 2 representanter på stortinget det må være maks uttelling i norsk politisk historie.
Så noe må det være med dette lille Venstre som Bondevik og Petersen synest fortjeneer den store plassen, kan de være brobyggerer så har de muligens sin misjon i regjeringen !

Uenig eller ikke , slikt står det respekt av og Dørum som justisminister kan gå bra , Lars Sponheim som landbruksminsiter må vel også gå bra, der er han i hvertfall fagmann.
Gartnerskolen i Ulvik hvor han har vært rektor, er en vakker perle i fjordlandskapet på Vestlandet.

Så får demokratiet være det det er ... ønsker de lykke til og gratulerer begge to, godt gjort å klare den prestasjonen i norsk politisk !

Petersson
19.10.2001 11:04
#2

Lars Sponheim er ubrukelig som statsråd.
Phoebus
19.10.2001 11:07
#373

Dørum også.
Buckfinder
19.10.2001 11:12
#690

Merkelig at Sponheim ikke blir bytta ut ? Skulle jo tro at også Venstre folk ser hvilket syn vanlige folk har på den mannen.
skipper*
08.08.2017 11:13
#12823

PST undersøkte om Trine-hets var russisk påvirkningskampanje

Før var det Sponheim som tyranniserte medarbeiderne i Venstre nå er det visst Russerne som koser seg..

Endret 08.08.2017 11:13 av skipper*
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter