Du er her: Forside > POLITIKK > Innvandringspolitikken
Innvandringspolitikken
skipper*
24.10.2016 14:47
#12336

Beins
Nå har jeg vært i Afrika og der bar disse hjelpeorganisasjonene (fra hele verden ) på kassevis med kordonger som ble utdelt gratis.

Den gang var det mot aids, men det ble for dårlige saker dritten sprakk og var ikke særlig hensiktsmessige mot fødselstallene....
Så sterilisering er tingen, menn er gruppen som er enklest å sterilisere...mot en fin kontantsum... så ville dette gått som smør... det er bare å sette i gang...hele Afrika er markedet for slike prosjekter...så norsk u-hjelp har en stor oppgaver ...
NORAD har 2 prosjekter som ville hjelpe på fattigdommen i Afrika

NR 1 gratis skolegang for alle barn !
Nr 2 sterilisering av menn, men også kvinner, særlig etter barn nr 2...kvinnene bør få en god bonus ved å sterilisere seg !
*************'

Alle mannlige flyktninger bør også få anledning til å sterilisere seg og med en god kontantbonus vil dette garantert blitt meget populært...

Endret 24.10.2016 14:52 av skipper*
Beins
24.10.2016 17:02
#8976

skipper

Det er ikke vanskeligere å bruke kondomer, piller, spiral i Afrika enn i andre verdensdeler. Men det må bli tilgjengelig og man trenger opplæring slik at man får et system i bruken. Som vanlig i Afrika er effekten størst når man tar for seg kvinnene - det er positive erfaringer med kondomutdeling blant kvinner.

Med så mye sidesprang og promiskuitet er kondomer meget gunstig i Afrika som har høye hiv-rater. Så slipper mange damer å bli smittet av mennene som går til prostituerte osv.
Jfr også et høyt antall utviklingsarbeidere som har blitt smittet i Afrika. Jeg husker selv at jeg var på et foredrag i NORAD på tidlig 80-tall og foredragsholderen var helt gira på damene i Zimbabwe, han hadde mange lysbilder fra disco'er med flotte men akk farlige damer, vil jeg tro. Senere tenkte jeg på han, da vi vi fikk meldinger om HIV-spredning blant Norad-folk.

dr Stockman har sine vyer om sterk befolkningsreduksjon - det er et prosjekt som bare fungerer i de mest utvikla landene - der det ikke er behov for noe slikt.
Vi har aldri hatt det så godt som nå og aldri vært så mange folk. Teknologi virker.

Det er kun i afrika at veksten er et omfattende problem, der trengs både innsats og politisk press. Det siste er mangelvare fordi det er politisk ukorrekt i visse kretser.

Vi har en stor utfordring i form av drivhuseffekten som må takles ved hjelp av nye teknologisk sprang. Så vil det komme katastrofer en gang som vil ramme menneskeheten og kan spre massedød, men vi er og langt bedre rustet nå enn tidligere. Mest sannsynlig er supervulkanutbrudd som vil legge mye av jordkloden øde for noen år. Menneskene vil overleve, men i klart redusert antall dersom ikke nye teknologi kan gi stor matproduksjon i haller og under jorda.

Endret 24.10.2016 17:04 av Beins
dr. Stockman
25.10.2016 00:07
#16978

"Vi har aldri hatt det så godt som nå og aldri vært så mange folk. Teknologi virker.
Tja, vi forbruker jo energi som har samlet seg gjennom hundrevis av millioner år i løpet av noen generasjoner. Ikke særlig bærekraftig akkurat. Hva skjer med milliarder av mennesker når vi går tomme for energi? Muligens en tilværelse som ligner mer på "Walking dead" - med unntak av zombiene selvsagt.
skipper*
25.10.2016 11:40
#12338

Beins
Du har helt rett i at det er kvinnene i Afrika som kan redde denne verdensdelen, de er flinke trenger bare opplysning og undervisning samt tilgang på hjelpemidler...

Men det jeg ser for meg nå , er en stor mengde unge afrikaneres menn på flukt og søken etter en bedre fremtid .

Det er disse unge menn som trenger beskytt mot å produsere en masse foreldreløse barn som de ikke kan forsørge på noe vis... . Disse unge menene bør få tilgang å bli sterilisert mot en fin cash bonus... det vil work...

En tidligere afrika-kollega av meg, som også hadde vært lenge i Norad systemet i Afrika ,sa det slik : "I gamle dager hadde vi det så gøy i Afrika, men nå er alle disse vennene mine døde.." mest sannsynlig av Aids... men også andre tropesykdommer som malaria selvfølgelig...

I dag får Afrikanerne masse gratis, som vi har slitt med i en hel generasjon.... Mobiltelefon , Internett osv... de går rett inn i denne høyteck verden og de matcher det utmerket det er bare å gi dem tilgang..

Afrika har en fantastisk fremtid det er bare å gi dem kunnskaper og skolegang...gratis.. all annen U-hjelp er bortkastet... men det er ungdommen, den er fremtiden i Afrika .

Endret 25.10.2016 11:44 av skipper*
Beins
25.10.2016 12:58
#8981

skipper*

Ja, denne gangen er vi ganske samstemte - er enig i det du skriver.

dr Stockman

Dersom det ikke er miljøfarlig har vi kull for flere hundre år - kull som kan konverteres til bensin og diesel etc. Pluss olje for flere to-år. Og enorme gassmengder.

Problemet er av miljømessig art - som fordrer overgang til adre energibærere. Nå skjer det mye på solcellefronten - effektiviteten øker år for år. Havmøller er og en variant. Pluss andre ting.

Co2-lagring er en mulighet dersom de alternative ikke kommer raskt på plass.

Om noen år er bilparken helt forandret.

Endret 25.10.2016 12:58 av Beins
dr. Stockman
25.10.2016 13:32
#16981

"Dersom det ikke er miljøfarlig har vi kull for flere hundre år - kull som kan konverteres til bensin og diesel etc. Pluss olje for flere to-år. Og enorme gassmengder."

Er klar over det, men prinsippet blir det samme. Det er som om arvingene til et stort internasjonalt selskap selger ut og forbruker selskapets ressurser i løpet av et par generasjoner fordi det varer så lenge at ihvertfall ikke vi merker det. Det er "etter oss kommer syndfloden"-tankegang.

Hvorfor burde ikke verden heller bestrebe seg på å ha en bærekraftig størrelse på verdensbefolkning, istedet for å tøye grensene til det ytterste (og ofte langt lengre enn det) bare for at flest mulig skal leve i løpet av kortest mulig tidsrom. Er en stor verdensbefolkning et gode i seg selv? For hvem isåfall? Store deler av disse menneskene er samlet i verdensbyer hvor de bare innimellom skimter solen mellom all forurensingen, mens andre lever i den ytterste fattigdom. En høy pris å betale for et meningsløst prinsipp om at flest mulig skal bli født.
skipper*
25.10.2016 14:08
#12340

dr.Stockman
Helt klart skal menneskeheten bevare et godt og verdig liv i fremtidige generasjoner må det barnebegrensning til....-

Å lage barn bare for de vi mennesker elsker å ha sex blir for kjipt...
Sex kan menneskeheten ha, men da uten å produsere barn til fortsatt fattigdom og elendighet...
Derfor er det viktig med sterilisering av unge menn og kvinner i alle folkerike land og nasjoner ...
Å få barn til fortsatt fattigdom er en straff for de barna som blir født...

Beins
25.10.2016 14:25
#8982

Som jeg har påpekt har befolkningveksten kommet under kontroll i alle verdensdeler unntatt Afrika. Det er ikke slik at man setter enorme barnekull til verden lenger i de fleste land. Tvert imot. Men Afrika er et stort problem for seg selv og for andre.

Byer er en rasjonell måte å håndtere store befolkningsmengder på . Og levestandarden er høyere der enn på landsbygda. Alle store fremskritt starter som oftest i byene.

Ang energi har vi enorme reserver selv med dagens teknologi - men utviklingen går stadig raskere slik at om 50 år har vi et helt annet energikart. Derfor vil vi ikke tøyle grensene for tilgangen på kull olje etc - det er en statisk tankegang.

Jeg har nevnt solceller - hvorfor skal ikke de kunne erstatte olje og kull i framtida? Fly kan gå på biodrivstoff osv.
dr. Stockman
25.10.2016 14:33
#16982

"Som jeg har påpekt har befolkningveksten kommet under kontroll i alle verdensdeler unntatt Afrika."

Den er som du sier ikke under kontroll i Afrika, og med dagens muligheter atil å forflytte seg er det er like stort problem for resten av verden.

I forhold til mitt syn på hva som er en bærekraftig verdensbefolkning så er det ikke tilstrekkelig å ha den "under kontroll" i den forstand at den slutter å vokse. Den er nødt til å krympe betraktelig, og det er det foreløpig bare Kina som har fått til idet befolkningen der etter hvert vil krympe drastisk som følge av ettbarnspolitikken.
skipper*
25.10.2016 15:05
#12341

En skal ikke være mye til matematiker for å se at 1 milliard mennesker som bare føder 1 barn skaper en bærekraftig befolknings vekst...Kina er nå et slikt land og vi ser hvor fantastisk velstand og vekst det har skapt i Kina... fra den tiden jeg var der sist i 1968 og 1975.. den gang alle gikk i samme "blå dressen til Mao "...

Energien i Afrika kan skapes med solcelle energi. Der skinner solen hver enda dag, så mulighetene er enorme for denne type energi og den begynner å bli ganske rimelig nå etter hvert.. Vindmøller er en alt for kostbar energi kilde og ødelegger enorme landområder ..

Endret 25.10.2016 15:05 av skipper*
Beins
25.10.2016 15:22
#8984

Kina har ikke hatt befolkningsnedgang, men har flatet ut grunnet 1 barn i byen og 2 på landet. Men nå har de også skrinlagt 1-barnspolitikken i byen grunnet den skjeve pyramiden aldermessig og fordi det aborteres så mange jenter når de bare får ett barn i byn. Titalls millioner kinesiske menn vil aldri vær med ei jente, kanskje bra ut fra vyene til skipper/stockmann, men det skaper kidnappinger, bruderov og store psykiske lidelser. Kan de bli homser i stedet?
Trolig vanskelig.

Total brems er viktig i Afrika - egentlig likegyldig om det er via sterilisering eller andre, men kondomer har fordel versus HIV.

Vi andre kan holde fram som før og gjerne få litt flere babier.

Hvor mange har dere - 2 døtre for meg, og jeg skjems ikke av det.

Endret 25.10.2016 15:23 av Beins
dr. Stockman
25.10.2016 21:51
#16983

"Kina har ikke hatt befolkningsnedgang, men har flatet ut grunnet 1 barn i byen og 2 på landet." Som sagt, det kommer jo etter hvert som ettbarnsgenerasjonen kommer i produktiv alder. Da kan befolkningen bli bortimot halvert.

Jeg har to sønner, så da er vi jo en bra match, he, he.
Beins
25.10.2016 22:53
#8986

God match - og et fornuftig antall :-)

Med hensyn til Kina blir endringene ikke så store fram mot 2050 i hvert fall:

http://edition.cnn.com/2015/12/31/asia/china-second-child-policy-in-effect/
Beins
07.11.2016 14:20
#9102

Eneste farbare vei:

(Dagbladet): For å vise at Europa ikke er åpent for økonomiske emigranter fra Afrika, vil departementet plukke opp afrikanere fra båter i Middelhavet og returnere dem til Afrika før de kommer til Europa. Slik det er nå, plukkes flyktningene opp i båter i Middelhavet og fraktes til Europa, de fleste til Italia.

- Følg Australia

Det vil Innenriksdepartementet i Tyskland ha en slutt på. Hvis forslaget - som foreligger som et notat - blir politikk, så vil det snu opp ned på det som har blitt oppfattet som Tysklands åpne og generøse flyktningpolitikk.

Innenriksdepartementet skriver at EU bør følge Australias politikk, som er at flyktninger som blir plukket opp på havet bør sendes til leirer i tredjeland, og i praksis veldig sjelden noen gang får sette sin fot på australsk jord.

- Å utelukke muligheten til å komme fram til Europas kyst kan overbevise migrantene om at de bør unngå å legge ut på en livstruende og dyr reise.
tas1
17.11.2016 17:11
#12891

Norge skiller seg klart ut i Europa på innvandring
renud
17.11.2016 22:43
#14260

Mye man ikke trenger å like ved de tallene, tassen, men også greit å merke seg følgende (litt ned i artikkelen):

"Det er Polen som uten sidestykke er den største innvandrergruppen i Norge - etterfulgt av Litauen, Somalia og Sverige med omtrent like stor andel hver.
renud
18.11.2016 01:36
#14265

Jadda!
Her er det absolutt ikke noen som helst sammenheng...

I arbeidstiden er legen ansvarlig for helsetilbudet for politiets utlendingsinternat, på fritiden har han skrevet innvandringskritiske kommentarer på nettet.

Ny Tid avslører i dag at en av legene som siden 2004 har hatt ansvar for helsetilbudet ved Politiets utlendingsinternat på Trandum, ved flere anledninger har uttrykt seg svært kritisk til innvandring og asylsøkere.

Han er også sakkyndig i vurderingene av hvorvidt de innsatte ved Trandum er i helsemessig god nok stand til å bli deportert fra Norge.

Lege Gunnar Fæhn har i følge Ny Tid skrevet på nettsteder som Document.no, Human Rights Service (HRS) og det svenske nettstedet Avpixlat.

«Tror ikke de mange nordmenn som kjempet og led under krigen gjorde det for at Muhammad og Ahmed skulle kunne gå trygt til NAV for å hente sine ulike stønader,» skrev legen i en diskusjon på nettstedet Document.no for to år siden.

Skiller jobb og politikk
Fæhn bekrefter til Aftenposten at han skrev denne og flere kommentarer på nettet.

Forstår du at dette kan virke støtende på de pasientene du har ansvar for på Trandum?
- Ja, det kan jeg forstå og det burde jeg ikke har skrevet. Det beklager jeg.

Er du i utgangspunktet skeptisk til flyktninger og innvandrere?
- Nei, men jeg støtter de lovlig og fattede vedtak fra 70-tallet angående innvandringsstopp.


Hvorfor har firmaet ditt tatt engasjementet på Trandum når du er for innvandringsstopp?
- Vi ble oppfordret til å trå til på et tidspunkt da ingen andre ville ta den jobben. Jobben hadde vært ute på anbud to ganger og det var ingen andre søkere. Det har aldri vært noen problemer knyttet til dette temaet i det hele tatt, vi driver medisin, sier Gunnar Fæhn.

Han sier han ikke har fått noen klager på arbeidet knyttet til dette de 12 årene han har arbeidet på Trandum.
- Jeg forstår ikke at det er problematisk å ha politiske synspunkt i en slik jobb så lenge man er i stand til å skille jobb og politikk.

Under en artikkel hos den islamkritiske organisasjonen Pegida, kommenterer legen i forbindelse med en sak at Danmark stoppet togtrafikken fra Tyskland. «Bygg grensegjerde mot Sverige - ikke vent til invasjonen er i gang!».

Etikkleder i Legeforeningen: Problematisk
Leder i Rådet for Legeetikk,Svein Aarseth mener det er problematisk at legen som har ansvar for de innsatte på Trandum gir uttrykk for fremmedfiendtlige holdninger på nett.
- Det er problematisk at han uttrykker seg på denne måten. Rådet vil på generelt grunnlag oppfordre leger til å være varsomme med å komme med ytringer i offentligheten (inkludert sosiale medier) som kan tolkes å være i strid med grunnleggende menneskerettigheter, jf. «Etiske regler for leger», sier Aarseth og legger til:
- Dersom våre pasienter skal ha tillit til oss som leger, må de kunne forvente at vi møter dem fordomsfritt.

Svein Aarseth mener at Gunnar Fæhn har en krevende stilling på utlendingsinternatet, men at han fyller en dobbeltrolle som behandler og sakkyndig.
Svein Aarseth forventer at Politiets utlendingsenhet følger opp kommentarene med legen.

Lege Gunnar Fæhn er ikke enig med Aarseth i at han har en dobbeltrolle.
- Jeg ser ikke at jeg har en dobbeltrolle. Vi har et rent medisinsk ansvarsområde, og hvorvidt noen skal sendes ut av landet er ikke en avgjørelse jeg tar.

Hva er ditt ansvar?
- Blant annet å vurdere om det er helsefarlig å sette noen på et fly i mange timer, det skjer av og til. Legene på Trandum er ikke på noen tid del av avgjørelsen om de skal få være i landet eller ikke.


(fortsettes)

Endret 18.11.2016 01:42 av renud
renud
18.11.2016 01:38
#14266

Svein Aarseth opprettholder sin bekymring om legens dobbeltrolle.
- Han har en rolle som behandler og en rolle som sakkyndig.
Beboerne på Trandum har krav på behandling når de har behov for det, da er Gunnar Fæhn lege. Når han vurderer om de internerte er i stand til å settes på et fly er han sakkyndig. Det er det ingen tvil om.


Hovedansvarlig for helsetilbudet
Gunnar Fæhn kommenterer under profilnavnet «Gnrf». Han har de siste 12 årene vært hovedansvarlig for helsetilbudet på Trandum, som leies inn av hans firma Legetjenester A/S.
Han er også sakkyndig i vurderingene av hvorvidt de innsatte ved Trandum er i helsemessig god nok stand til å bli deportert fra Norge.

I følge Ny Tid ble kombinasjonen av behandler, sakkyndig og privat innleid trukket frem som uheldig av Sivilombudsmannen etter deres besøk ved internatet i mai 2015.

Leder for Antirasistisk senter Rune Berglund Steen reagerer på at en lege som gir uttrykk for slike holdninger har denne jobben.

Legen: Ikke i konflikt med legerollen
Selv mener legen, i følge Ny Tid, at holdningene han uttrykker på nett, ikke står i konflikt med hans rolle som lege og medisinske vurderinger som gjøres. - Mine kommentarer uttrykker personlige holdninger som ikke har noen negativ påvirkning på jobben jeg gjør som lege på Trandum. Man kan ha sine egne meninger uten at dette behøver å ha noe å si for den medisinske vurderingen av pasienter,» sier Fæhn til Ny Tid.

Politiets Utlendingsenhet: Påvirker ikke jobben
Avdelingsleder ved Politiets utlendingsinternat på Trandum, Kristina Vee Lægreid kjenner ikke til meldingene Gunnar Fæhn har skrevet i kommentarfeltet på blant annet Document.no. (men sier allikevel dette, min kommentar)
- Vi er fornøyde med de legetjenestene som tilbys fra Legetjenester A.S, og har ingen grunn til å tro at det som kommer til uttrykk i nevnte sitater påvirker kvaliteten på den jobben som gjøres i forhold til å yte tilfredsstillende helsehjelp til innsatte som har opphold på Politiets utlendingsinternat, skriver hun i en epost til Aftenposten.

Kan bare gjenta, Jadda!

Endret 18.11.2016 01:40 av renud
yemaya 2
18.11.2016 09:05
#7645

Uansett så har han ingen drømmejobb, og nye søkere står neppe i kø.
dr. Stockman
19.11.2016 10:42
#17017

Pussig at noen vi legge bånd på ytringsfriheten når det passer dem, og vi kan nok også trygt gå ut fra at hvis legen hadde frontet et ønske om å ta inn alle som har lyst til å dele vår oljeformue så hadde dette aldri blitt noe tema. Holdninger som i konsekvens fører til at vi opphører å eksistere som nasjon ville ingen i det politisk korrekte miljø ta seg notis av, mens sunne og fremtidsrettede meninger får alarmklokkene til å ringe hos disse selvutslettende naivistene.
skipper*
02.02.2017 09:37
#12466

Forskningsdirektør Asle Toje ved Nobelinstituttet mener etniske nordmenn vil bli en minoritet i fremtiden.

Han har helt rett, derfor må vi satse på gode og dyktige innvandrere.... ikke på en gjeng som bare skal be til Allah... de har intet i vesten å gjører, de har en herlig verdensdel som de nå sendes tilbake i ...

Nå er på tide å få fred og da må Midtøsten deles opp i mange mindre stater og regioner...

Kurderne må få sitt land sammen med mange andre...folkegrupper da kan det bli fred... bare Trump og Putin kan få til noe slikt...
Palestineren men de får nøyer seg med litt mindre enn de krever...resten selger de til Israel for cash.. eller leaser bort landet til Israelerne..
Beins
21.02.2017 17:26
#9889

Apropos Brochmann-utvalget.
Det som bestemmer levestandarden, er verdiskapningen per innbygger. I grafen nedenfor ser vi at den nådde toppen i 2007 for Norges del.

Det er noe helt nytt at verdiskapningen per innbygger bremser helt opp over flere år - sist gang var under krigen.

Årsaken er todelt - høy nettoinnvandring og lav produktivitetsvekst i norsk økonomi. Dette henger ganske mye sammen siden flere av innvandrerne har svake kvalifikasjoner og liten yrkesdeltakelse.

Ideelt sett bør nettoinnvandringen tilpasses vår evne til økonomisk integrering slik at vi ikke får en ny underklasse på trygd.Endret 21.02.2017 17:26 av Beins
dr. Stockman
22.02.2017 10:52
#17095

Mindre og mindre av industriell produksjon foregår i Norge, og IT-løsninger, maskiner og roboter fjerner arbeidsplasser fortere enn svint. Og samtidig som man pisker politikerne for ikke å skaffe nok arbeidsplasser argumenterer man med at man må ta inn masse innvandrere for å holde hjulene igang. Har man mer enn to-tre hjerneceller så burde man selvfølgelig skjønne at det kke henger på greip i det hele tatt. Norge er håpløst overbefolket, og den naturlige nedgang som ville kommet som følge av at man ikke får så mange barn lenger mer enn oppveies av at man tar inn horder av mennesker som etter hvert skal føyes til sosialbudsjettet. Rikdom er en forbigående fase i Norge, og om 20 år er vi tilbake der vi var på 60-tallet.

Endret 22.02.2017 10:52 av dr. Stockman
Savepig
22.02.2017 12:38
#313

Bortsett fra at på 60-tallet hadde man et ganske unikt utganspunkt for verdiskapning sånn bortsett fra kanskje det som gikk på innovasjon?


At Norge skal vinne frem som en kunnskapsnasjon i kunnskap med asiatiske land utover i dette århundret ser jeg på som en nesten komisk teori. :) Et anekdotisk eksempel på dette er her i Bergen hvor alle tamilbarna går ekstra skole fra 10-14 på lørdagene fordi de ser at det norske opplegget er altfor sløvt til å konkurrere.

Endret 22.02.2017 12:42 av Savepig
Beins
22.02.2017 12:48
#9892

Tamilene er veldig tøffe. Gjør det godt på skolen, og skjærer fisk på fiskebruk i Finnmark osv. Minner om nordmennene som dro til Amerika i gamle dager - hardt arbeid og stå på vilje.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter