Du er her: Forside > POLITIKK > Norge må be China on en dyp unskyldning og det straks !
Norge må be China on en dyp unskyldning og det straks !
skipper*
10.04.2017 17:40
#12614

.
.
Kinas politiske system

Uansett hvordan en snur og vender på det så er det Kinesere som styrer Kina...

Vi i Norge blir styrt fra Brussel...av tyskere, polakker, Franskmenn, spanjoler og resten av EU medlemmene ......... så kan en le eller gråte , men det er sannheten og Norge har ingen demokratisk makt i Brussel , vi har ingen makt i Brussel...

Faktisk så har provinsene i Kina større demokratisk (valgt ) makt i Kina enn Nordmenn har i Brussel...

Endret 10.04.2017 17:40 av skipper*
renud
10.04.2017 17:53
#15266

Beins
Enig i det du skriver, men at "den galeste av alle seiret" (Stalin) i 1928, var nok, hvor ille det enn høres ut, det beste for utfallet av krigen som nazistene startet og tapte.

Stalin var nemlig gal nok til å gå så brutalt fram at nazistene ikke bare møtte den brente jords taktikk, men også soldater som hadde valget mellom kjempe mot de fremrykkende, og i begynnelsen overlegne, nazistene, med en viss sjanse til å overleve, eller å forsøke å flykte, og så godt som garantert bli skutt av sine egne offiserer.
renud
10.04.2017 17:55
#15267

Stockman
Les hva jeg skriver, og ikke konstruer noe ut fra det du ønsker at jeg skulle ha skrevet.
Beins
10.04.2017 19:16
#10190

renud

Ja, det er ikke godt å si hva som kunne skjedd med folk som Bukahrin og Kamenjev i ledelsen. Men nå ble de henrettet av herr Stalin, som og tok for seg i offiserskorpset der 80% av toppene ble likvidert.

Finlandskrigen var paradoksalt nok en oppstrammer for Sovjet, tross enorme tap, de lærte hvor dårlig det sto til med hæren, og de lærte å krige mot dyktig motstander.

Men Stalin var handlingslammet første uken da Hitler angrep, og mistet store armeer som overga seg. Det var nok kynikeren general Sjukov som tok grepene du nevner med Stalins velvilje, han skjøt (egne) sovjetere i hundrevis for å stramme opp moralen både ved Leningrad og Stalingrad.

Dersom Hitler ikke hadde drevet rasekrig i Øst, men kun lagt vekt på seier, kunne han ført en "frigjøringskrig" fra bolsjevismen slik Quisling ønsket, og fått masse russere , baltere, ukrainere, muslimer - langt flere enn de mange han fikk, på sin side og vunnet krigen.

Men Hitler var så preget av sin rasetenkning og krigen i øst var i stor grad en utryddelseskrig mot erklærte undermennesker i nazi-øyne. Dermed la nazistene grunnen for sin egen undergang.
dr. Stockman
10.04.2017 21:35
#17158

"Enig i det du skriver, men at "den galeste av alle seiret" (Stalin) i 1928, var nok, hvor ille det enn høres ut, det beste for utfallet av krigen som nazistene startet og tapte."

Det var jo riktig, men så kan man jo også fremme en hypotese om at hvis Hitler hadde vunnet krigen så hadde ikke Europa idag vært på vei til å bli overført til andre kulturer og folkeslag. Noen vonde år under pisken til Hitler utover i femti- og sekstiårene, men så hadde det nok gått seg til etter at Hitler hadde dødd en naturlig død, og utgangspunktet ville kanskje vært langt bedre enn det er idag. Etter krigen gikk man kraftig mot alt det som ikke bare nazistene hadde stått for, men også politikere flest før krigen - og det med katastrofale følger for Europa. Man lot i sannhet babyen renne ut sammen med badevannet.
tas1
10.04.2017 22:02
#13282

Hadde bare Hitler blitt anerkjent som kunstner før 1. Verdenskrig og utover på 20-tallet...
dr. Stockman
10.04.2017 22:24
#17159

Ja, det hadde utvilsomt gitt det beste utfallet, så man kan egentlig gi kultursnobberiet skylden. Hitler hadde et utvilsomt talent, om enn ikke helt på linje med det Bush har.

Winston Churchill var forresten også en habil maler, så krigens to hovedpersoner delte faktisk den interessen.
Beins
10.04.2017 22:30
#10191

dr Stockman

Hitler hadde nok vært til å overleve med for folk i Vest-Europa, med unntak av massedrap på jøder og sigøynere, men for øst hadde han vanvittige planer om generell masseutryddelse av enda større grupper.

Generalplan Ost la opp til at minimum 50% av slaviske folkeslag skulle elimineres eller flyttes til Sibir. 30% skulle være slavearbeidere for det tyske herrefolket som skulle flyttes inn i øst-sonen.

Hitler hentet sine idealer her fra oldtidens kriger der utryddelse av motstandere og/eller slavehold var sentralt i erobringskrigene.

Så i Hitlers levetid hadde det skjedd forferdelige ting og samfunnsmessig degenerasjon.

Så kunne ting bli myket opp ved tyrannens død - det er skrevet romaner om en slik hypotetisk utvikling. F.eks en kriminalroman om et etterkrigs-Tyskland der ingen har hørt om holocaust, alle spor er fjernet - helt til en dag et mord setter en vanlig politimann på sporet av det utenkelige.
Det spørs hvor sterkt ideene om det gjennom-militariserte samfunn fra greske Sparta hadde festet seg i den den nye tyske eliten. Vi får aldri svar på det spørsmålet.

Men jeg er glad for at man slapp alle eksperimentene som Hitler hadde uttenkt for Europa, og for et Nazistyre med atomvåpen. Grøss og gru.

Foreldrene mine opplevde krigen på nært hold - det var som noen stjal 5 år av livet deres.

Endret 10.04.2017 22:36 av Beins
renud
10.04.2017 22:57
#15274

Forskjellen mellom Stockman og oss andre, er at mens vi kan drodle litt rundt hva som ville kunne ha skjedd, men hele tiden uten å klare å la være å tenke på alle drapene et slikt scenario ville ha forårsaket, mener Stockman faktisk helt oppriktig at det beste hadde vært om Hitler hadde vunnet krigen.

Ikke sant, Stockman?
tas1
10.04.2017 23:27
#13284

Changes sto som konfirmant i 1941.
dr. Stockman
11.04.2017 01:36
#17160

Renud er ikke så sterk på lesing - noe han beviser i sitt siste innlegg.

Så forresten en passe interessant TV-serie om hva som hadde skjedd hvis noen dro bakover i tid og forhindret at Kennedy ble myrdet. USA var i dag et land som befant seg i kaos og fattigdom, så vår helt måtte dra tilbake på nytt og "rette opp" fadesen, så Kennedy kunne bli myrdet likevel. Forklaringen på hvordan det kunne gå så ille var forsåvidt helt logisk bygget opp, så det viser vel at ingen vet hva som hadde skjedd hvis noe i fortiden endrer seg.
skipper*
16.06.2017 11:22
#12716

Litt på sidelinjen....og noen tanker om Europa..

Når nå Macron får fullt flertall i Frankrike kommer det nok å bli samme styresett som i Kina...
Folket skal styre gjennom " Macron's folkebevegelse " som nå vil få fullt flertall i Frankrike.... så det komme antagelig å bli Europas nye China...

vi får se, men det har vært interessant å se de dokumentarfilmene som er vist om Macron på NRK TV..
skipper*
05.07.2017 07:36
#12749

Bra at noen i politikken har fornuften fortsatt i behold.


Christian Tybring-Gjedde: «Du hører ikke Børge Brende ofte si at norsk utenrikspolitikk ligger fast lenger, det er bra.»

Når det kommer til kreft-diagnose så traff jeg en nabo som hadde reist til Kina for å få behandling for sin kreft.
I Norge er han oppgitt av legene.

Han hadde også med sin kone og hun hadde en lam arm, da kineserne såg damen spurte de om de skulle behandle den samtidig med mannen...og det ble takket ja, Det gikk ikke lenge før damen kunne bevege handen som hadde vært helt lam og stiv...

I Kina fikk han en behandling som de ikke kan gi i Norge.

Så hva disse politikerne tror de kan gjøre bedre for et kreftsykt menneske i Europa enn i Kina er et ubesvart spørsmål..
Kina har en meget avansert natur- medisinsk ekspertise som vi i Norge bare kan drømme om...

Klokt av Erna Solberg å holde munn i denne saken.
Stockamateur
05.07.2017 09:57
#12108

Vi vet at du og Erna er Kina lakeier skipper. Ryggradsløse feiginger begge to. Dette alene er god nok grunn til ikke å stemme høyre.

Og ikke kom med udokumenterte historier om Jesus som helbredet de lamme og de kreftsyke. (Du skriver forresten ikke hvordan det gikk med mannen.) Kineserne har et dårlig utviklet helsesystem. Til din info strømmer det kinesere til vesten, bl.a. Norge, for å ta doktorgrader i medisin. De jobber som faen, men er rimelig fantasiløse, så jeg gidder ikke ansette kinesere som stipendiater. Hvem vil ha en stipendiat som sleiker deg oppetter ryggen og blåkopierer det du sier og skriver? En annen jævlig irriterende greie med kinesere er at de svarer "ja" uansett, også hvis du spør dem om de har forstått noe som de faktisk ikke har forstått en dritt av. Vi har en kineser på jobben som såvidt har begynt å forstå ironi/selvironi. Men han har vært her i snart 40 år. Skulle bare mangle!

Jeg skjønner ikke hvor du har fått denne fascinasjonen for diktatoriske kommunistregimer fra! Putin er jo også en av dine store helter.
Stockamateur
05.07.2017 10:01
#12109

Forslag til ny topictittel, lett omskrevet, men med staveleifene til starter av denne topic:

"China må be Norge on en dyp unskyldning og det straks !"
skipper*
05.07.2017 11:34
#12750

Stockamateur
Tenkt meg at du er en slik sosialist akademiker og verdensmester. De vet alltid best hvordan andre skal oppføre seg..

Kina er en verden vi har lite å stille opp mot , den utviklingen som har skjedd i Kina på alle plan er fantastisk og de forbedrer seg hver enda dag.. på alle plan ..

Min nabo lever fortsatt, så det er spennende å følge . Han har forresten også vært på Cuba for behandling... og deretter Kina. Tror han er oppgitt i norsk helsevesen... men han lever fortsatt og kjemper på...
Min kone døde av kreft for 21 år siden og min søster noe senere... Min søster ble forresten drept av medisiner hun hovnet opp og hadde det vondt på slutten.

Min kone nektet å ta medisiner så det gikk fort også..
Stockamateur
05.07.2017 11:55
#12119

Leit å høre om din kone skipper.
dr. Stockman
05.07.2017 12:24
#17224

"Jeg skjønner ikke hvor du har fått denne fascinasjonen for diktatoriske kommunistregimer fra! "

He, he, du gir "kommunistregimer" en helt ny klang ser jeg. Det er vel ikke akkurat påtvunget likhet som preger disse landene. Mange av verdens miliardærer bor faktisk i Kina og Russland.
mats2005
13.07.2017 17:52
#13335

da var denne vonde og plagsomme byllen på forholdet mellom China og Norge endelig borte

alt ordner seg til slutt skipper
skipper*
13.07.2017 19:55
#12770

mats2005
Vel, det er den veien det går med oss alle.

Så i bunn og grunn er det ingen nyhet at noen dør...

Noen dør tidlig og andre lever lenger... men alle dør ... Ulykker er noe annet da er vi ofte uforberedt.

Slik har det alltid vært opp gjennom historien, og som oftest order tingen seg til nye dukker opp....

Eller så blir det som han sa en gammel Høyre politiker som tapte kommunevalget ," Trur du de får det til ?? " Da måtte jeg si, så sant var at i så fall kommer det til å bli førstegangen nye mennesker ikke får det til...

Det er slik livet og verden er, vi får alltid til noe når noen dør...

Kina kommer til å bli et aldeles flott demokrati på kinesisk vis det er bare å vente å se...

I Venezuela er det verre...

Endret 13.07.2017 19:57 av skipper*
dr. Stockman
13.07.2017 20:51
#17227

Ja, det mangler ikke på såkalte demokratier hvor det står langt verre til enn i Kina. Trist når noen dør en for tidlig død, men leverkreft er ikke noe man får ved å sitte i fengsel.
mats2005
14.07.2017 10:57
#13337

leverkreft er ikke noe man får ved å sitte i fengsel...

bra oppsummering av denne saken herr doktor
mats2005
17.07.2017 18:03
#13343

chinamann demokratiet blir satt på prøve
skipper*
18.10.2017 10:58
#12856

Xi spår lyse utsikter – og alvorlige utfordringer for Kina

I femårsperioden siden Xi overtok har den kinesiske verdiskapingen økt fra 8560 milliarder dollar til rundt 12.000 milliarder dollar i år. Denne veksten, målt i bruttonasjonalprodukt, tilsvarer størrelsen på den tyske økonomien – verdens fjerde største økonomi.

– For øyeblikket er Kina og verden inne i omfattende og vanskelige endringer. For Kina er dette en viktig periode med strategiske muligheter for utvikling. Utsiktene er lyse, men utfordringene er mørke og alvorlige, sa Xi.
skipper*
18.10.2017 12:28
#12857

Sorry denne kom i feil temalink
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter