Du er her: Forside > POLITIKK > Bør Syria få krige seg ferdig på egne primisser? (2)
Bør Syria få krige seg ferdig på egne primisser? (2)
mats2005
05.04.2017 10:52
#13078

Jævla forbanna svin uansett hvem som måtte stå bak
dr. Stockman
05.04.2017 11:22
#17143

"Russlands forsvarsdepartement sier at et syrisk flyangrep angrep en opprørskontrollert bygning, og at opprørerne hadde kjemiske våpen lagret der.

Russernes informasjon synes å stemme med hva syriske militærkilder sa i går: At det hadde vært en eksplosjon i hva de kalte en kjemisk våpenfabrikk som ble drevet av opprørerne."

Virker som en sannsynlig forklaring. At den syriske regjeringen plutselig skulle sette et slikt gassangrep ut i livet er fulstendig utelukket. Det ville lvært selvskading i megaklassen, og verken Assad eller de rundt ham er irrasjonelle. Til alt overmål ville de risikert enorme straffer hvis de noengang skulle bli stilt for en internasjonal domstol.
Beins
05.04.2017 11:56
#10137

Det er klart at russerne og Assad vil legge skylden på opprørere, men de er begge uten troverdighet i denne saken her.

Vi vet at Syria har brukt nervegass tidligere - i Ghouta der profilen stemte overens med regjeringens gasslagre, og mengdene var så store, trolig langt over ett tonn sarin, at det har vært en stor militær operasjon.

I Idlib viste tv-bildene kratere i veien - de sa at rakettene slo ned i veibanen.

Å lage sarin er komplisert og farlig fordi ingrediensene er like farlige som sluttproduktet. Og det er konstant fare for eksplosjon/brann. Hvor skulle de få tak i råstoffene til fabrikken i Syria ?

Nei, de får heller ty til gode gamle Seymour Hersh som etter at han ble politisk paranoid lager utrolige historier - han påstår at Hillary Clinton sendte Ghadaffis nervegasslagre over til opprørerne i Syria i 2013.
Noe for skipper*.
Beins
05.04.2017 22:04
#10142

Donald er sterkt påvirket av angrepet i Syria - og Nikki Haley sa i FN at USA kan bli nødt til å ta affære i Syria når FN-systemet stadig feiler i konflikten.
Donald sa at Assad har krysset en grense.
mats2005
06.04.2017 19:40
#13085

Tro om Donald gjør som Presidentene før ham?

sløser bort pengene til de som stemte på ham på en krig han ikke kan vinne. Eller kanskje han er annerledes..
Beins
06.04.2017 20:38
#10150

Donald hadde et godt utspill en gang - før valget -om en sikringssone inne i Syria der folk kunne søke tilflukt, og som var beskyttet av Nato eller USA.
Ikke en krig som skal vinnes, men et fristed for folk som vil komme unna bombene. Minner om kurdersonen fra 1991 av i irak.
mats2005
07.04.2017 08:22
#13090

Der satt den. Donaldo rydder opp.

Det var ikke noe feil med angrepet, bortsett fra målet. Missillene skulle vært sendt mot presidentpalasset.
dr. Stockman
07.04.2017 08:35
#17149

Helt på sin plass hvis det ble brukt kjemiske våpen ved angrepet. Men burde uansett ha avventet til man hadde fasiten i denne saken. Blir et prestisjetap for Trump hvis det skulle vise seg at man tok feil. Bør sitte langt inne å svekke sine allierte i kampen mot IS.
skipper*
07.04.2017 09:00
#12605

.
Vi får håpe han ikke har tatt beslutningen på fake news fra CIA igjen, slik som da USA angrep Iraq...
Det er jo sagt tidligere ,at det var en fabrikk som produserte gassen.. dette kan være et trick å få USA med i krigen mot Assad...som nå ligger meget tynt an.
dr. Stockman
07.04.2017 13:02
#17150

Trump kan nok også ha følt presset om å gjøre seg mer populær på hjemmebane - særlig blant republikanerne. Foreløpig har vi sett lite til oppmykning i forhold til Russland, og nå er det jo i det blå.

"Dagbladet): Russland lover å styrke Syrias luftforsvar og det snarlig.

Det går fram i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet i formiddag, ifølge BBC.

Russland svarer dermed konkret på USAs rakettangrep mot en syrisk flybase i natt, med å trappe opp militært i Syria.

- For å beskytte de mest sensitive fasilitetene i Syria vil vi gjøre en rekke tiltak i nær framtid for å styrke og øke effektiviteten til det syriske forsvarets luftforsvar, sier en talsmann for det russiske forsvarsdepartementet Igor Konasjenkov."
skipper*
07.04.2017 16:56
#12608

.
Ja, det spørs om Donal Trump var litt for kvikk på avtrekkeren ... ???
Beins
07.04.2017 17:23
#10163

Iflg forsker Svein Melby sier alle eksperter på kjemiske våpen at Assad står bak angrepet.

USA har aldri grepet inn mot Assad før, bare mot IS i Syria. Angrepet er en game-changer.

De burde opprette denne frisonen, og få Assad bort fra ideen om militær seier, så kan det muligens bli noen reelle forhandlinger.

7 års krig - med masse dreping. På tide at noen snakker sammen igjen.
dr. Stockman
07.04.2017 19:58
#17151

Hadde egentlig noe større forhåpninger til Trump, men han er nok dessverre ikke utstyrt med den beste vurderingsevne, og heller ikke evnen til å motstå presset fra lobbyistene. Angrepet var på tvers av den formaning han sendte til Obama om aldri å bombe Syria uten å få godkjennelse fra kongressen, og til alt overmål var dette ingen hastesak, og å angripe før det er blitt klarlagt hva som skjedde kan fort vise seg å ha vært et skudd i foten. Han vil komme sterkt svekket fra en slik aksjon hvis den skulle vise seg å ha vært basert på "fake news". Det er selvsagt en risiko for at man aldri får en reell avklaring, og at partene vil fortsette å stå på hver sin forklaring.
Beins
07.04.2017 21:15
#10166

USA-militæret mener de har full kontroll på fakta i saken - at gassangrepet skjedde fra flyplassen USA bombet, og at det ble utført av en SU-22 maskin fra syrisk luftvåpen.

Tror ikke det har noe med lobby å gjøre, slikt tar mye lenger tid, men med rådgiverne hans, sikkert er forsvarsministeren involvert, Mattis.

Russerne liker ikke at de nå ikke har fritt spillerom i Syria lenger - men det er bra for befolkningen der.
OldNick
13.04.2017 17:32
#19003

Assad - Angrepet med kjemiske våpen var fabrikert, sier Assad i et intervju med franske AFP.

Det er vanskelig å vite, men det som peker mot at en evt. ordre kom fra Assad eller de nærmest ham, er at det ville være utrolig dumt å sette på spill det han har oppnådd sammen med russerne de siste månedene, på tross av tunge sivile tap.

Men, de sivile ble utsatt for kjemiske stoffer/gasser, og jeg regner med at det blir gransking etterhvert, og at man får vite hva som hendte, og kanskje hvem som var ansvarlige.


Syria chemical attack 'fabricated' - Assad

BBC News
Apr. 13, 20171min 29sek video-intervju på link over, engelsk

Endret 13.04.2017 17:33 av OldNick
Beins
13.04.2017 18:53
#10212

Det vi vet sikkert er at det var syriske fly som slapp bomber og at de kom fra en bestemt flyplass i Syria. Det har USA satelittdata på.
Dernest er symptomene på de døde og overlevende identisk med nervegass - og Tyrkia mener å bevise via prøver at det ble brukt sarin.

Det springende punktet blir nok om sarinen var lagret av opprørere på bakken, ferdig blandet/i komponenter - eller om syriske fly droppet gassbeholdere over byen. Lokale folk påstår det siste. Det er ikke lagt fram bilder eller vitner som sier noe om lagre eller bygninger med sarin.
Assad-siden baserer seg mest på benektelser/påstander. Deres forsvarere på motiv - at Assad vil tape på bombing.

Vitner: - Jeg er helt sikker at det ikke er militærbaser i Khan Sheikhoun. Det finnes bare sivile og en silo for lagring av korn. Det finnes heller ikke islamister eller IS, sier Alaa Alyousef.

Han opplyser at huset hans bare var 200 meter fra der hvor bombene falt ned tirsdag morgen.

- Hvordan skal jeg kunne bo på et sted der det liksom skal være en lagringsplass for kjemiske våpen. Dette er sinnssykt og ikke sant. Det som russerne og syriske myndighetene sier er ikke sant. Jeg så selv da flyene angrepet oss. Jeg så gassangrepet. Det var to fly og de angrep to ganger hver, med fire bomber. Jeg har masse videoer og beviser om angrepet, sier Alyousef. (....)

Alaa Alyousefs fetter, Abdulhamid, mistet kona og tvillinger som bare var 9 måneder gamle. Han sier i et TV-intervju som den opprørsvennlige TV-kanalen SRLW har lagt ut på YouTube, at han er overbevist om at gassen kom fra bomber som var sluppet fra fly.

Abed Razaq Khalil i helsemyndighetene i opprørskontrollerte Idlib sier til VG at han har dratt til landsbyen Khan Sheikhoun for å sjekke nedslagsfeltet:

- Det er midt i gaten, og ikke i nærheten av noe bygg. Vi har tatt prøver som vi skal få undersøkt av internasjonale organisasjoner, sier Khalil til VG.

VG har også snakket med en overlevende, Abed Kontar. Han sier påstandene om at en våpenfabrikk ble truffet ikke stemmer med det han selv så på stedet.

Bombet dag før
Øyenvitner som Aftenposten har snakket med sier Khan Sheikhoun ble bombet også den 3. april.

Bilder som er tatt i Khan Sheikhoun og som er sendt ut av de internasjonale billedbyråene, viser minst én sammenrast bygning. Det er uklart om dette skyldes tirsdagens bombing eller om de kan ha blitt bombet en annen dag.

Aftenposten får opplyst at blant de bygningene som ble bombet var en silo, et lager for mel og en bygning som tilhørte hjelpekorpset som kalles «De hvite hjelmene».

- Bygningen vår ble bombet, sier Hamid Kutini fra De hvite hjelmene på telefon.

Han sier også at han er sikker på at gassen kom fra bomber som ble sluppet av fly.

Aftenpostens kilder har sendt oss flere bilder som viser stedene som er blitt bombet.

http://www.aftenposten.no/verden/Gassofre-i-Syria-om-russernes-pastander--Dette-er-sinnssykt-og-ikke-sant-618901b.html

Endret 13.04.2017 18:56 av Beins
Beins
13.04.2017 20:52
#10213

Et bra forsøk på å oppsummere ulike kilder finner vi i denne artikkelen her.

Men endelige bevis som alle godtar, er vel umulig å oppdrive. Noen har jo ansvaret for hendelsen.

Endret 13.04.2017 20:52 av Beins
skipper*
14.04.2017 22:26
#12616

Så hva har dette gassangrepet av sivile i Syria bevist.

No 1. Vesten, USA og President Obama snakket ikke sant, da de deklamerte at alle kjemiske våpen var eliminert og transportert ut av Syria... Så hvordan kan verden stole på slike etterretningskilder som sier slikt. Ja, selv FN proklamert at alle WMD var fjernet fra Syria..

Først var det Irak, som de påståto hadde WMD og så nå bløffen at alle kjemiske våpen var fjernet i Syria... to store usannheter med katastrofales følger..

Så hvorfor ble så disse gas bombene brukt ??

Var de bare feil market for å skjule sin innhold eller , ble de brukt med hensikt.... Jeg tror aldri de ble brukt med hensikt, jeg tror de ble brukt ved en katastrofal feil av de militære... av Assad krigene...

For så dum er ikke Assad at han ikke visste at å bruke masseødeleggelses våpen i dag ville bli katastrofe for han selv..

Så hvorfor bombet USA før en skikkelig investigation ble gjennomført ????
Det var nok haukene som anbefalte Donal Trump å bombe raskt... for å sette seg i respekt.... lurt eller ikke ...tror ikke det var klokt..

Vi får håpe russerne har en utmerket utenriksminister ...

Norge bidro med å fjerne kjemiske våpen fra Syria i 2014:

Hvor var FN og deres folk ...??

Endret 14.04.2017 22:27 av skipper*
renud
14.04.2017 23:08
#15301

skipper*
Syntes du innlegget ditt på Trump I tråden, 13.04.2017 09:37 #12615, var så bra at det trengte å gjentas?

For såvidt greit nok, men selv du kan ikke ha unngått å ha fått med deg at det var russerne, og ikke USA, FN, Norge eller EU som var ansvarlige for at samtlige av Assads kjemiske våpen ble ødelagt (sendt ut av Syria).
skipper*
16.04.2017 13:53
#12617

renud
Lurer av og til på hvor du har tankene dine.. når du ikke klarer å ser sammenhengen ...
OldNick
17.04.2017 18:37
#19014

MIT professor (emeritus) mener gass-angrepet i Khan Sheikhoun i Syria var "satt i scene".

MIT expert claims latest chemical weapons attack in Syria was staged

Tareq Haddad, International Business Times
Apr. 17, 2017
skipper*
28.05.2017 21:59
#12679

.
En annen vinkling på Problemene i Syria
yemaya 2
28.05.2017 22:37
#8323

Vi får være glade for at Trump ikke svarte med nukes.
OldNick
11.07.2017 16:40
#19299

Kalifaten selv - Abu Bakr al-Baghdadi er drept paastaas det i nyhetene


Abu Bakr al-Baghdadi is dead, Syrian Observatory says

Syrian Observatory for Human Rights says it has information from top ISIL commanders confirming Baghdadi's death


Aljazeera
July 11, 2017

The Syrian Observatory for Human Rights says it has "confirmed information" that Abu Bakr al-Baghdadi, the leader of the Islamic State of Iraq and Levant (ISIL), has been killed.

Rami Abdurrahman, director of the war monitoring group, told news agencies on Tuesday that Baghdadi died in Deir az Zor province in eastern Syria.

"Top tier commanders from ISIL who are present in Deir az Zor province have confirmed the death of Abu Bakr al-Baghdadi, emir of the Islamic State group, to the Observatory," Abdurrahman told the AFP.

"We learned of it today but we do not know when he died or how."

The report could not be independently verified and Baghdadi has been reported dead several times.

There was no official confirmation or denial of the news on ISIL-affiliated websites and social media feeds.

Russia's defence ministry said in June that it might have killed Baghdadi when one of its air strikes hit a gathering of ISIL commanders on the outskirts of the Syrian city of Raqqa, but Washington said it could not corroborate the death and Western and Iraqi officials have been sceptical.

Abdurrahman said Baghdadi "was present in eastern parts of Deir az Zor province" in recent months, but it was unclear if he died in the area or elsewhere.

Deir az Zor remains largely under ISIL control even as the group is losing territory elsewhere in the country and in neighbouring Iraq.

Iraqi and Kurdish officials did not confirm his death.

The US Department of Defence said it had no immediate information to corroborate Baghdadi's death.

The 46-year-old Iraqi-born leader of ISIL has not been seen in public since making his only known public appearance as "caliph" in 2014 at the Grand Mosque of al-Nuri in Mosul.

ISIL destroyed the highly symbolic site before Iraqi forces could reach it as they pushed the group from Mosul, where Iraq's government formally declared victory on Monday.

With a $25m US bounty on his head, Baghdadi has kept a low profile and was rumoured to move regularly throughout ISIL-held territory in the area straddling Iraq and Syria.

His death, if confirmed, would be a new blow to the group which is also battling a US-backed coalition of Kurdish and Arab fighters for control of Raqqa.

Endret 11.07.2017 16:40 av OldNick
Beins
11.09.2017 12:25
#11118

FN-gransking gir Donald Trump rett i påstanden om regjerings-angrep med nervegass i Syria i april 2017. Som kjent sendte Trump raketter mot flybasen etter angrepet. Assad-styrkene har brukt nervegass 20 ganger iflg rapporten.

Guardian: United Nations war crimes investigators have formally blamed the Syrian government for a sarin attack on the town of Khan Sheikhun in April that killed at least 83 people and wounded almost 300 more.

The international commission of inquiry on Syria, which is run by the UN, said it had compiled extensive evidence that the Syrian air force had carried out an airstrike that released the nerve agent. It dismissed claims by Damascus and Moscow that the carnage was the result of a bomb striking an opposition chemical weapons depot on the outskirts of the northern town as "fabricated".

In the most conclusive findings to date from investigations into chemical weapons attacks during the the country's six-year civil war, it found that Syrian forces had used chemical weapons 20 times, including in the deadly attack on Khan Sheikhun that led to US airstrikes.

In the report, produced for the UN human rights council, the commission said it had conducted 43 eyewitness interviews and analysed satellite imagery, key timings on the day of the attack and bomb remnants that it had partially matched to the type of munitions that the former Soviet Union is known to have supplied to the Syrian military.

Endret 11.09.2017 12:29 av Beins
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter