Du er her: Forside > POLITIKK > Pensjons-selskapet SILVER
Pensjons-selskapet SILVER
OldNick
10.03.2017 16:50
#18908

Noen som vet hva som har skjedd her?

Personlig har jeg ikke noen pengsjons-sparing i dette selskapet, men temaet (mulig svindel e.l.?) er jo interessant.

Silver utbetaler kun halv pensjon

Pensjonsselskapet Silver, som er satt under offentlig administrasjon, opplyser at de kun utbetaler 50 prosent av pensjonen kundene skal ha


Hegnar.no/NTB
10.03.2017

"Administrasjonsstyret har bestemt at det inntil videre skal foretas tilsvarende 50 prosent betalinger av pensjoner den femtende dag i kommende måneder. Administrasjonsstyrets oppgave er å forvalte kundenes interesse på best mulig måte. Det er mange forhold som spiller inn med hensyn til å finne gode løsninger, så arbeidet må påregnes å ta noe tid.", opplyser Silver på sine nettsider.

Dersom det skulle vise seg at 50 prosent betaling av pensjoner er for høyt, vil Silver redusere utbetaling av pensjoner eller stanse pensjonsutbetalinger eller bli krevd tilbakebetaling.

Finansdepartementet opplyste 17. februar at Silver ble satt under offentlig administrasjon. Bakgrunnen er at selskapet ikke har tilstrekkelig kapital til å oppfylle gjeldende solvensregelverk.

- Vi er sjokkert og forbannet. Statens vedtak om å sette Silver under administrasjon kaster rått og hensynsløst 20.000 pensjonskunder ut i stor og lang usikkerhet, sa Stig Grimsgaard Andersen, representant for aksjonærene i Silver Pensjonsforsikring etter at departementet hadde tatt sin beslutning.

Silver opplyser fredag at det kun er kunder som allerede mottok pensjon før selskapet ble satt under administrasjon som vil få utbetalt penger nå.

"Pensjonsavtaler hvor utbetaling ikke var startet på tidspunktet for administrasjonsvedtaket, men hvor avtalen under vanlige forhold nå skulle tilsi oppstart av pensjonsutbetaling, er under vurdering", skriver selskapet.

De opplyser at det vil bli gitt nærmere informasjon om dette når administrasjonsstyret har tatt stilling til spørsmålet, noe som er ventet innen 15. april, som er neste tidspunkt for utbetaling av pensjoner.

Silver's hjemmeside

Silver's pressemelding
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter