Du er her: Forside > Meglerhus - tips og erfaringer > Fondsforvaltere
Fondsforvaltere
Ypsilon
09:55
29.03.2017
#3923

tas1

Interessant nok, der jo TF bank skiller seg ut. Tror kanskje vi likevel er enige om at inflasjonen spiser opp eller i beste fall tar storparten av renta. Beholder likevel endel i bank, endel er allerede i aksjer, men rene kontanter har jeg stort sett ikke. Kort og godt.
Stockamateur
10:03
29.03.2017
#11745

Jeg skjønner at jeg må bytte bank! DNB suger og suger, vi snakker om 0,10% rente på brukskontoen der! 1,20% på såkalt "superspar". Mye overføres til høyrentefond, men jeg ser at f.eks. Skagen ikke har fått høyere avkastning på sitt fond av den typen enn ca. 2% de siste åra.

Det er ikke rart børsene går bra. Rentepapirer er elendige greier om dagen. Men Olsen følger vel snart i hæla til Yellen og øker rentene.
Ypsilon
10:15
29.03.2017
#3924

Prater varmt om BankNorwegian med 1,75% på brukskonto/sparekonto, idet de ikke tar ekstra gebyr når en tar ut kontanter i utlandet, samt at alle kjøp, uansett hva og hvor, gir 1% rabatt i form av rewards poeng til bruk i Norwegian. Flyr en mye blir det peng av det også ...
At en får 45 dagers betalingsutsettelse er heller ingen uting.
OldNick
20:06
13.06.2017
#19190

Skagen fornyer forvalterteamene sine.

- Øyvind Fjell er ansatt som ny forvalter i Vekst. Han kommer fra Delphi
- Fredrik Bjelland er ansatt som ny forvalter i Kon-Tiki. Han kommer fra NBIM
- Kristoffer Stensrud trer ut av forvalterteamet til Kon-Tiki, blir rådgiver og "mentor" for de yngre forvalterne
- I tillegg slutter flere andre forvaltere Skagen, det var nok folk som underpresterte siden dette har vært fondenes svøpe de siste årene frem til 2016.
______


Øyvind Fjell blir ny forvalter i aksjefondet SKAGEN Vekst fra 1. juli. Foto: Jørgen Appelgren.


Endringer i SKAGENs porteføljeteam

SKAGEN gjør flere endringer i porteføljeavdelingen, og ansetter blant annet en ny senior porteføljeforvalter til SKAGEN Vekst


Skagen info
23.03.2017

SKAGEN Vekst

SKAGEN har ansatt Øyvind Fjell som ny porteføljeforvalter til aksjefondet SKAGEN Vekst med et globalt/nordisk mandat. Han begynner 1. juli 2017 og kommer fra Delphi Nordic. Øyvind har 10 års erfaring fra forvaltning av nordiske aksjer og er rangert blant de beste i sin kategori, med bakgrunn i resultatene han har oppnådd for kundene.

Siden Øyvind Fjell tok over Delphi Nordic med fem stjerners rating i 2007, har han levert eksepsjonell avkastning. Fondet har mer enn dobbelt så god avkastning som referanseindeksen siden slutten av 2012. Øyvind Fjell har AAA-rating fra Citywire og var nominert som den beste nordiske forvalteren av Morningstar 2017.

Ole Søeberg og Geir Tjetland har valgt å slutte som porteføljeforvaltere i SKAGEN Vekst-teamet med fondets kurs i all time high. Søeberg slutter 1. april for å utføre investeringsrelaterte oppgaver i København. Geir Tjetland fortsetter til 1. juli og vil deretter forvalte egne penger. Alexander Stensrud fortsetter som forvalter på teamet.

SKAGEN Kon-Tiki

Erik Landgraff slutter som porteføljeforvalter for vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki 1. april, for å starte i et Hong Kong-basert hedgefond. SKAGEN Kon-Tiki skal fortsatt forvaltes av hovedforvalter Knut Harald Nilsson og porteføljeforvalterne Kristoffer Stensrud og Cathrine Gether.

SKAGEN skal ansette ytterligere en seniorforvalter til SKAGEN Kon-Tiki teamet og vil annonsere dette etter hvert.

SKAGEN m2

Porteføljeforvalter i eiendomsfondet SKAGEN m2 Harald Haukås har besluttet å forlate SKAGEN 1. april for å forvalte egne penger. Han skal også begynne i en deltidsstilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Fondet skal fortsatt forvaltes av Michael Gobitschek, som har forvaltet fondet siden oppstart.

- Vår forpliktelse til våre kunder er å sikre de beste talentene til å forvalte investeringene deres. Derfor er jeg veldig glad for å ønske Øyvind Fjell velkommen til SKAGEN Vekst. Han blir et svært godt tilskudd til forvalterteamet. Jeg vil også takke Geir, Ole, Harald og Erik for deres verdifulle innsats for SKAGEN over flere år, sier Alexandra Morris, investeringsdirektør i SKAGEN.

- Vår første prioritet er å gi andelseierne best mulig risikojustert avkastning, og alle ansettelser vi gjør har kundeavkastning som viktigste mål, kommenterer Øyvind Schanke, administrerende direktør i SKAGEN.

Endret 13.06.2017 20:06 av OldNick
OldNick
20:07
13.06.2017
#19191


Fredrik Bjelland er ny porteføljeforvalter i vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki.


Fra NBIM i Shanghai til SKAGEN i Stavanger

SKAGEN har ansatt Fredrik Bjelland som ny porteføljeforvalter i vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki. Bjelland kommer fra Norges Bank Investment Management hvor han var porteføljeforvalter og leder for Kina, Spesielle mandater


Skagen info
12.06.2017

Som porteføljeforvalter var Bjelland delvis ansvarlig for den daglige ledelsen av NBIMs Shanghai-baserte forvalterteam og den interne forvaltningen av de kinesiske aksjeporteføljene. NBIM forvalter Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som Oljefondet. Han har lang og bred erfaring med forvaltning av aksjer i vekstmarkeder og utviklede markeder og jobbet tidligere som aksjeanalytiker i Morgan Stanley.

- Fredrik oppfyller alle kvaliteter vi ser etter i en porteføljeforvalter; sterke grunnleggende aksjeanalyseferdigheter, solide resultater, ambisjoner og integritet. Han passer også godt inn i forvalterteamet sosialt og kulturelt. Vi gleder oss over å kunne ønske ham velkommen om bord. Å ansette de beste talentene vi kan for å forvalte kundenes penger er vår viktigste oppgave i SKAGEN, sier investeringsdirektør Alexandra Morris.

- Jeg gleder meg over å bli med i teamet som forvalter for SKAGEN Kon-Tiki, et av de mest fremgangsrike og kjente fondene i sin klasse. SKAGENs sterke verdier og klart definerte investeringsfilosofi er et utmerket utgangspunkt for å levere overlegen risikojustert avkastning til kundene, sier Fredrik Bjelland.

Fredrik Bjelland starter i SKAGEN 28. august 2017 og flytter fra Shanghai til hjembyen Stavanger.

Sender stafettpinnen videre
Etter mer enn 15 år som porteføljeforvalter for SKAGEN Kon-Tiki går Kristoffer Stensrud over i en senior rådgiver- og mentorrolle for ledelsen og forvalterteamet. Kristoffer er en av grunnleggerne av SKAGEN og fortsetter å være en av de største eierne i selskapet.

- Kristoffer vil bli en verdsatt mentor, særlig for de yngre porteføljeforvalterne. Han er svært kunnskapsrik og har en egen evne til å bruke den. Han er ukonvensjonell, nysgjerrig og åpen. Den nye rollen passer personligheten hans godt og han vil fortsette å være til stor nytte for alle kundene i SKAGEN, sier administrerende direktør Øyvind Schanke.

Et dedikert team
SKAGEN Kon-Tiki-teamet består fra 28. august av hovedforvalter Knut Harald Nilsson og porteføljeforvalterne Cathrine Gether og Fredrik Bjelland. Med sine komplementære kunnskaper og ferdigheter er de godt rustet til fortsatt å levere SKAGEN Kon-Tikis sterke historiske meravkastning.

Endret 13.06.2017 20:07 av OldNick
OldNick
12:37
18.08.2017
#19428

Som kjent ble Øyvind Fjell tilsatt som hovedforvalter i Skagen Vekst i vår (se OldNick #19190 lenger tilbake i topic).

Nå ser vi hans merke begynner å vise seg i Vekst.

Fra siste Status-rapport i Juli-2017 (PDF)har vi:


Nyinnkjøpte Vesta Wind Systems (DK:VWS) gav et lite tap.

Amerikanske Applied Materials (NASDAQ:AMAT) og Broadcom (NASDAQ:AVGO), også kjøpt inn i Juli gav større tap, ca. 3-4% hver. Feilkjøp? Overprisede US-teck selskap, de har begge gått kraftig siste 12 mnd.?

Han reduserte også posten i Norwegian (en medvirkende årsak til det skarpe fallet i NAS-aksjen de siste ukene?) og solgte seg ut av koreanske KIA Motors (KR:000270), som ikke har vært noen god aksje å sitte med siste året.


Det siste vi har sett han gjøre, er å begynne å avhende Bonheur-posten, som Skagen Vekst har sittet på lenge.

I går solgte S.Vekst 300 000 aksjer gjennom Non-member (NMBR) til DNM, idag solgte de 370 000 aksjer gjennom NMBR til PAS (til 81.50/aksje, husker ikke omsetningskursen i går, men den var på ca. samme nivå)).

Idag ser vi det, da de måtte flagge (passerte 5% eier-andel grensen i BON).

Bonheur-beholdning pr. 31/7: 2 677 795 aksjer (nest største BON-eier etter F.Olsen-sfæren).

Idag melder Vekst om beholdning på 2 007 795 aksjer (4.72% av utestående BON-aksjer).


Vil bli interessant å se hvem som har kjøpt BON-aksjene, de vil komme inn på 20 på topp-listen etterhvert.

Noe annet pussig er at noen har leid en robot Deutche Bank (DBL) til å kjøpe 12, 13, 14, 15, 16 aksjer på selgerkurs hvert kvarter i BON. Lurer på hvem?

Endret 18.08.2017 12:39 av OldNick
OldNick
09:47
25.09.2017
#19521

Stensrud beklager seg.

Mener Skagenfondene fikk inn "feil type investorer på feil tidspunkt".

(Og med det fulgte en god del penger de ikke reide å forvalte særlig godt, dessverre)


Det er privatinvestorene som tjener penger

Tidligere Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud mener kortsiktige institusjonelle investorer er noe av årsaken til kapitalflukten fra Skagenfondene


Are Strandli, Hegnar.no
25.09.2017

Stavanger-baserte Skagenfondene ble grunnlagt som Stavanger Fondsforvaltning i 1993 av Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø og har siden oppstarten vært en svært vellykket kapitalforvalter.

Høsten 2014 nådde den totale forvaltningskapitalen opp mot 130 milliarder kroner, men så startet kundene å trekke ut pengene da Stensrud og andre hovedeiere rapporterte at de ville selge seg ned. Videre sluttet daværende administrerende direktør Harald Espedal og ikke minst den suksessrike forvalteren Kristian Falnes.

Nå er forvaltningskapitalen under 80 milliarder kroner, og Stensrud, som sluttet i sommer, mener ifølge DN at en av bakgrunnene for at pengene har rent ut av fondet er kortsiktige institusjonelle investorer.

Han mener ifølge avisen at disse kastet penger inn i Skagenfondene da ting gikk bra, men at de stakk da det begynte å gå litt i mot.

- Det vi ser hos oss, er at det er privatinvestorene som tjener penger, sier han til DN i forbindelse med et andelseiermøte i Stavanger.

- I ettertid - det bør du kanskje ikke sitere meg på - fikk vi inn feil penger på feil tidspunkt. Privatmarked Norge går bra. Privatmarked Sverige går bra. Privatmarked Danmark går bra. Holland går bra. Problemet var disse institusjonene som kom inn på «outperformance» og som gikk ut på «underperformance». Det er den effekten vi har sett. Nå har det stabilisert seg i år. Det ser greiere ut, sier den tidligere Skagen-forvalteren til avisen.

Skagen Kon-Tiki som ble forvaltet av Stensrud inntil i sommer har så langt i år levert en avkastning på 12,63 prosent, noe som er litt under referanseindeksen som er opp 17,73 prosent.
OldNick
10:02
31.10.2017
#19633

I forrige uke fikk opplyst fra Storebrand at de kjøper Skagen AS, selskapet som driver Skagenfondene, Skagen Vekst, Global, Kon-Tiki, Focus og de andre rente- og obligasjonsfondene som i nesten 20 år hadde en fantastisk suksess i Norge.

De siste 7-8 årene har suksessen kjølnet betraktelig, da fonds-kundene trakk mer enn 50 mrd. ut fra fondene deres. Flere av aksjefondene har gitt avkastning under deres ref.indekser på både 5 og 10 års historie.

Nå er det altså slutt med Skagengrunderne ved roret.

Kjøpsprisen er NOK1.6 mrd., med et suksesshonorar om visse mål nås de neste årene, slik at totalprisen kan komme opp i maksimalt NOK ?. 25% av prisen gjøres opp med cash, resten i STB-aksjer (det utstedes 17 904 091 nye STB-aksjer).

Skagen har slitt med flere skandale-innehav som har gitt store tap i de 3 største aksjefondene, men spesielt Kon-Tiki, som har investert med størst risiko har andelseierene fått kjent på hva risiko betyr.

Fra hukommelsen kan investeringer i selskap som:
Brazilianske Eletrobras og JBS,
Russiske Sistema,
Koreanske Samsung Electronics nevnes

Alle disse har ledelse som er anklaget (og noen dømt for økonomiske uregelmessigheter som skatteunndragelse og korrupsjon.

Dette er forhold som Skagen var svake på, de så primært på enkeltselskap, og mindre på politisk/system/land-risiko, noe som gav store tap (og mange tapte kunder), og som Storebrand kan ha bedre organisasjon og kompetanse for å sikre seg mot.

Men, det er en nedside i dette med bærekraftige investeringer, det utelukker en lang rekke selskap og bransjer som kan har gode avkastningsmuligheter. Jeg har et tvisyn på dette, man bør være pragmatisk og ikke ideologisk på dette området. Det er "lov å bruke hodet".

STB: Storebrand ASA - Storebrand kjøper SKAGEN AS

Børsmelding
25.10.2017

______

Her er en artikkel fra Hegnar.no:

Ingen andre Skagen-friere enn Storebrand

Suksesshistorien fikk en tøff avslutning.

Odd S. Parr, Hegnar.no
25.10.2017

______

I dag kom Samsung Electronics (KR:005930), som er Skagen Fondene's topp-innehav med sitt Q3-resultat.

Og det var nok et rekordresultat som matcher de amerikanske IT-gigantenes selskapsresultater. Allikevel prise Samsung El. til mindre 1/3-del av Apple f.eks.

Det kan ha med Samsung's corp.governance å gjøre. Styrets formann og arving til eierformuen til Samsung Group's kontrollerende familie ble dømt for korrupsjon i Aug (har dog anket) til fengsel i 5 år.

Samsung heir Lee Jae-yong jailed for corruption

BBC News
25.08.2017

______

Samsung's Q3-resultat og rapport, hvor de forteller om at CEO blir skiftet ut (forrige sa fra seg vervet for et par uker siden), og styreformann Lee Jae-yong i Samsung Group blir også erstattet (naturlig nok, inntil han er fri igjen).

Samsung Electronics posts record Q3 profits at $10 bn, replaces CEOs

The figures come only two weeks after chief executive Kwon Oh-Hyun resigned

AFP/PTI, Seoul
Oct. 31, 2017

______

Og Samsung Electronics pref.aksjer, ser.1 (KR:005935), som Skagen eier mest av, når nye toppnivåer (2 240 000 won/aksje).
Dette innehavet har vært en ubetinget suksess for Skagen, og potensialet er fgortsatt stort (ift. prisingen av US tech. selskap).

Endret 31.10.2017 10:06 av OldNick
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter