Du er her: Forside > Meglerhus - tips og erfaringer > Sparebank 1 Markets
Sparebank 1 Markets
Ypsilon
19:23 01.03.2012
#926

Ny aktør hiver seg inn i markedet:

Neste uke sparker Norges nye meglergigant i gang

Det siste året har Sparebank 1 Markets ansatt over 60 nye analytikere, meglere og rådgivere. I dag starter de tre siste nyansatte i sin nye jobb
*****
Positivt for markedene?
LFM
11:01 13.03.2012
#107

Bra med konkurranse, men fy f**n så mye penger de har svidd av. Ikke rart de måtte hente 1,5 mrd kr for én måned siden.
OldNick
11:32 20.02.2017
#18840

Sparebanken 1 Markets "overtar" noen toppfolk fra Swedbank.


BØRS: 15-20 PERSONER GÅR FRA SWEDBANK TIL SPAREBANK 1 MARKETS -DN

TDN Finans
20.02.2017

Oslo - En rekke profilerte personer går fra Swedbank til Sparebank 1 Markets, melder Dagens Næringsliv mandag.

Totalt er det 15-20 personer som slutter Swedbank for å starte i Sparebanken 1 Markets.

De som slutter jobber i analyse og corporateavdelingen.

Blant dem som slutter er Pål Ringholm, Peter Hermanrud, Ove Gusevik og Harald Magnus Andreassen, får DN bekreftet.

EM finans@tdn.no

TDN Finans, +47 21 95 60 70
OldNick
12:19 20.02.2017
#18841

DN: Swedbanktopper går til konkurrenten Sparebank 1 Markets

En rekke profiler, inkludert Pål Ringholm, Peter Hermanrud og Harald Magnus Andreassen går fra Swedbank, skriver avisen. Samtidig slutter sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets


Asgeir Aga Nilsen, Anders Park Framstad, Marius Lorentzen, John Thomas Aarø, E24.no
20.02.2017

Det er totalt 15 til 20 ansatte som bytter beite, fra Swedbank til Sparebank 1 Markets, skriver Dagens Næringsliv, som viser til bekreftelser fra informert hold.

Jeg har ingen kommentar, sier Andreassen til E24.

Han legger til: Det er sjelden jeg ikke er i stand til å svare på spørsmål, men nå kan jeg ikke det.

Sjefanalytiker for kreditt Pål Ringholm har ikke besvart E24s henvendelser mandag. Peter Hermanrund opplyser at han ikke kan snakke nå.

E24 har heller ikke kommet i kontakt med Charlotte Aleblad, som er daglig leder for Swedbank i Norge.

Sjeføkonom slutter

Fra Sparebank 1 Markets meddeler sjeføkonom Shakeb Syed at han slutter og begynner som porteføljeforvalter i DNB Asset Management den 27. februar.

Syed har vært sjeføkonom i meglerhuset siden august 2011.

Før det var han økonom i Handelsbanken Capital Markets.

SpareBank 1 Markets har SpareBank 1 SMN som største eier med en eierandel på 73 prosent.

Swedbank er notert på Stockholm-børsen og etablerte seg i Norge i 1999. I 2010 kjøpte banken resten av meglerhuset First Securities.

Blant First-profilene som da ble med over var nettopp sjeføkonom Andreassen og sjefstrateg Peter Hermanrud.

Solgte fondsvirksomheten

Det har i en lengre perioder vært spekulert i fremtiden til Swedbanks norske virksomhet, særlig etter at fondsforvaltningen forsvant ut i fjor.

Swedbank solgte ut fondsvirksomheten sin og forvalterne gikk over til det relativt ferske fondsforvalterselskapet First Fondene.

En kilde med lang erfaring fra Swedbank-systemet sier at utskillelsen av fondsvirksomheten i fjor av mange ble ansett som det første steget i prosessen med å nedskalere Swedbanks virksomhet i Norge.

Swedbank kom inn på eiersiden i det som het First Securities i 2002 og sikret fullt eierskap i 2010. I 2011 byttet meglerhuset navn fra Swedbank First Securities til bare å hete Swedbank Securities her i Norge.

Startet på nytt

First Fondene består av Swedbanks gamle fondsforvaltning i Norge. I oktober 2016 ble forvaltningsselskapet kjøpt opp av Nansen Capital Partners og de ansatte i Swedbank Asset Management. Nansen Capital Partners ble startet i 2015 av to av de gamle Skagen-gründerne Åge Westbø og Tor Dagfinn Veen.

Nansen Capital eier 58 prosent av Skagen Fondene og 51 prosent av First Fondene. Resten av First eies i hovedsak av partnerne som gikk fra Swedbank.

Endret 20.02.2017 12:18 av OldNick
OldNick
11:10 21.02.2017
#18843

Derfor rømte Swedbank-toppene

Stor misnøye med den svenske Swedbank-ledelsens disposisjoner gjør at rundt 20 analytikere, corporatemedarbeidere og meglere går til konkurrenten Sparebank 1 Markets


Marianne L. Skarsgård, Hegnar.no
21.02.2017

Mandag morgen var det allmøte i Swedbank. Her fikk de ansatte vite at flere av de mest profilerte medarbeiderne slutter for å begynne i Sparebank 1 Markets. Rundt 20 personer, både fra analyse- og corporateavdelingen samt en håndfull fra aksje- og rentebordet, slutter, skriver DN.

Blant dem som slutter er tre av Norges fremste analytikere på sine felt: Sjefstrateg Peter Hermanrud, analysesjef for kreditt Pål Ringholm og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen. Hermanrud og Andreassen er ordknappe, men Ringholm er litt mer meddelsom.

- Når en sjanse som dette byr seg og når en aktør med alle forutsetninger for å lykkes gjør en beregnende og edruelig satsing, så har jeg lyst til å være med. Og når mange dyktige kolleger er med, er det jo større sjanse for at det skal gå bra, sier han til avisen.

Etter det DN erfarer er det misnøyde med flere beslutninger som er fattet av ledelsen i Stockholm som er bakgrunnen for en av de største meglerfluktene i det norske markedet på mange år. Både styreleder, konsernsjef og finansdirektør sluttet i Swedbank i fjor, og da den nye ledelsen kom på plass, startet problemene, ifølge avisens kilder.

1. juni skal de nye ansatte være på plass i lokalene ved Rådhuset i Oslo sentrum, noen hundre meter fra Swedbank på Aker Brygge.
OldNick
12:05 21.02.2017
#18846

SB1 Markets raidet Swedbank, og ringte og tilbød spesifikt personell nye stillinger.

Ikke "pent" gjort :-)

Sparebank 1 kjente til misnøye hos konkurrenten

Norske ansatte var misfornøyde med Swedbanks strategi og bonusene i 2016. Sparebank 1 visste om det og tilbød utvalgte meglere å bytte jobb


NTB/E24.no
21.02.2017

Mandag ble det kjent at rundt 20 analytikere, corporate-medarbeidere og meglere går fra Swedbank til konkurrenten Sparebank 1 Markets.

Blant profilene som forlater den svenske banken er noen av Norges fremste på sine felt, analysesjef for kreditt Pål Ringholm, sjefstrateg Peter Hermanrud og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen.

Til Finansavisen sier administrerende direktør i Sparebank 1 Markets, Stein Husby, at overgangene er resultat av et raid mot Swedbank fra deres side. Sparebank 1 Markets kjente til misnøyen:

- Vi satte våre avdelingsledere til å ringe etter en konkret liste med navn. Når vi først satte i gang, gikk det veldig fort, og vi er overrasket over hvor kort tid det tok, sier Husby.

Ifølge Dagens Næringsliv skal de nye ansatte være på plass 1. juni.

Reagerte på avgjørelser

Kilder sier til Finansavisen at Swedbank gjorde flere feil som gjorde at de norske meglerne nå går til konkurrenten. Det skal ha vært misnøye med mangel på resultatdeling og felles interesser, hierarki og byråkrati og mangel på frihet i et toppstyrt system. I tillegg skal de ha reagert på Swedbanks avgjørelser i Oslo.

Swedbank Norge-sjef Charlotte Aleblad bekrefter at 15 til 20 personer har sagt opp.

-Mer enn ti personer har sagt opp i helgen. De fleste kom mer eller mindre samtidig, og så har det kommet noen flere etterpå, sier hun til Finansavisen.

Nyansettelser

Talsmann Gabriel Francke Rodau i Swedbank uttalte mandag til E24 at det har vært samtaler over en periode. Han avviste samtidig at banken har planer om å trappe ned i Norge.

- Norge er en veldig viktig del av vår nordiske forretningsstrategi, og vi skal nå gjøre en del nyansettelser, sa Rodau, som ikke ville spesifisere hva slags jobber de nå skal ansette til.

- Våre ansatte jobber med over grensene i Norden enn tidligere, men vår lokale tilstedeværelse forandres ikke, la han til.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter