Du er her: Forside > Skatt, Trading og Utbytte > Skatteparadis - Hvilket er best å bo i
Skatteparadis - Hvilket er best å bo i
Pirathore
00:19
03.07.2013
#1

Hei!

Jeg har begynnt å tjene gode penger på daytrading i senere tid. Og så tenker jeg... Det å betale 28 % skatt av gevinsten utgjør en stor risiko i mine øyne, ihvertfall sammenlignet med 0 %. Dårlig butikk...

Så det jeg lurer på... Hvilket av skatteparadisene med 0 % kapitalbeskatning ville du bodd i hvis du kunne velge?

Ta gjerne med i betraktningen at det skal være et sted hvor det er ålreit å bo, og det ikke er moskva priser på leiligheter/bopell etc. Klima er også interessant, lite interessert i å være klam dagen lang i Thailand etc..

Hva er det beste / mest fornuftige landet å bo i som tilbyr 0 % kapitalbeskatning, ev. maks 10% ?

Hvor ville du bodd?
Fanatic
11:25
03.07.2013
#26199

Dubai er populært blant økonomisk kriminelle så jeg i lørdagens DN. :-P
Dividenten
11:41
03.07.2013
#14558

Hadeland.
Loffen
11:56
03.07.2013
#10639

Norge er jo fint hvis du plutselig skulle trenge 28 % fradrag i stedet...
Wintrade
20:34
27.08.2013
#110

Jeg ville vurdert De Arabiske Emirater som Fanatic sier. Det kommer litt ann på hvile børs(er) du handler på. Greit å være i noenlunde samme tidssone.
Europa: British Virgin Islands
Amerika: Cayman Islands
Asia: De Forente Arabiske Emirater eller Belize.

Myndigheter fra andre land får så å si aldri innsyn i selskaper eller beboere i Belize. Det kan være en fordel. Noen av disse "skatteparadisene" snur plutselig over natten og velger å innføre skatt (veldig lav prosent) eller frigjøre informasjon om personer og selskaper i landet - dette har aldri skjedd og vil neppe skjer i Belize.
OldNick
15:47
02.09.2013
#14953

Sveits er i ferd med å tømmes for skatteflyktninger.

De innfødte klager på snylterne (hvilket ikke er så rart).

Her skjelver skatteflyktningene

Skatteforslag ryster markedet for luksusboliger i Geneve


Johann D. Sundberg, E24.no
01.09.2013

Smutthullene som har gjort Sveits til et yndet mål for skattetrette rikfolk er i ferd med å bli tettet igjen.

Ikea-eieren Ingvar Kamprad er en av mange rikfolk som valgte seg Sveits som bosted for å kunne betale minst mulig i skatt. Også Stein Erik Hagens datter har flyttet til Sveits for å slippe skatt.

Men nå tettes de sveitsiske skattehullene som rikfolk har kunnet glede seg over en etter en.

Selv om det går langsomt, har skatteredselen blant innflytterne allerede fått konsekvenser.

Prisras på luksus

I Geneve har prisene på boliger til over seks millioner sveitserfranc, eller over 40 millioner norske kroner, falt med så mye som 25 prosent de siste 12 månedene.

Det opplyser den Geneve-baserte eiendomsmegleren Sebastian Rohner i Barnes International Luxury Real Estate til nyhetsbyrået Bloomberg.

Jeg har ikke sett en så kraftig nedgang før, sier Rohner.

Prisfallet i luksussegmentet er langt kraftigere enn den generelle lille nedgangen som har kommet etter sveitiske banker indirekte ble tvunget til å øke utlånsrentene i vinter.

Rohner peker på en faktor som forklaring på prisraset for luksusboliger:

Det er forslaget om at også kantonen Geneve skal fjerne unntaket som gjør det mulig for rike utlendinger å avtale en fast og relativt lav årlig skatt for å flytte til kantonen.

Unntak fra 1862

Unntaket stammer fra 1862 da kantonen Vaud innførte det for å få rike britiske innflyttere til å betale for lokale tjenester. Det har siden spredt seg til så godt som hele Sveits.

Men nå er unntaket under press. Sosialistpartiet i kantonen har samlet underskrifter nok til å starte prosessen som kan ende i en folkeavstemning.

Parlamentet i Geneve har så langt avvist forslaget, men har kommet misnøyen med skatteunntaket for de rike med å foreslå innstramminger.

Usikkerheten rundt skattefremtiden har uansett fått skatteflyktningene til å skjelve.

Det kan de ha grunn til. For etter finanskrisen er skatteunntaket fjernet i flere kantoner.

Fjerner unntaket

I Zürich ble det fjernet i 2009. Schaffhausen fjernet det i fjor. I år forsvinner unntaket i Appenzell A. RH. og Basel-Landschaft. Neste år mister skatteflyktningene i Baset-Stadt sitt skatteunntak.

I tillegg til Geneve er det satt i gang prosesser som kan ende med folkeavstemning i fire kantoner, inkludert kantonen Zug hvor også norske skatteflyktninger har valgt å bosette seg.

I seks kantoner er det vedtatt innstramminger i skatteunntaket som gjør at skatteflyktningenes årlige skatteregning har gått opp.

Kun i en kanton, Waadt, har forsøket på fjerne skatteunntaket ikke klart å få tilstrekkelig støtte til å tvinge frem endringer eller en folkeavstemning.

(les mer om skatteendringene i Sveits her)

Sveitsernes motstand mot skatteunntaket blir forklart med at de føler det urettferdig at rike innflyttere betaler relativt lite i skatt, mens skattebyrden for den alminnelige sveitser er høy.

Endret 02.09.2013 15:47 av OldNick
OldNick
15:48
02.09.2013
#14954

Betaler formuesskatt

Sveitsiske borgere betaler en inntektskatt på opp mot 45 prosent. De betaler også formuesskatt til kommunen og kantonen de bor i. Formuesskatten varierer fra kanton til kanton men kan for de største formuene komme opp i 1,5 prosent.

Til sammenligning er formuesskattesatsen i Norge 1,1 prosent.

(les mer om formuesskatt i andre land her)

Det er hårreisende at vanlige folk må betale mer i skatt enn rike filmstjerne, sangere og idrettsstjerner. Det er en form for skattundragelse, sa Romain de Sainte Marie som leder sosialistpartiet i Geneve til Bloomberg i fjor.

Ikea-eieren Ingvar Kamprad er brukt som eksempel i debatten av de som ønsker å fjerne unntakene for utlendinger. Ifølge sosialistpartiet betaler Kamprad under en prosent i skatt.

Bankene ivrer for unntak

Den mektige sveitsiske bankforeningen er blant skatteunntakets ivrigste forsvarere.

- Vi trenger å forsvare unntaket for vår egen del fordi det er en viktig kundegruppe. Dette systemet gir allerede betydelig inntekter for myndighetene, sier Gregoire Bordier som leder bankforeningen i Geneve.

Bordier peker på at de anslagsvis 5.445 utlendingene som nøt godt av unntaket i 2010 i gjennomsnitt betalte 122.681 franc (nærmere 800.000 norske kroner) i skatt.

I tillegg bidrar deres kjøp av varer og tjenester betydelig til sveitsisk næringsliv og økonomi samt at flere av de etablerer næringsvirksomhet i landet.

Få flyttet fra Zürich

Etter at Zürich fjernet skatteunntaket i 2009 har 97 av de 201 som utnyttet unntaket flyttet fra kantonen. Omlag to tredjedeler av de som flyttet, valgte å bosette seg andre steder enn i Sveits.

At så mange millionærer ble boende i Zürich kom som en overraskelse på økonomiprofessor Marius Brulhart ved universitetet i Lausanne.

- Det virker som ikke alle vil stikke av når de mister spesialbehandlingen. Bortfallet av skatteinntekter fra de som har flyttet er motvirket av økte skatter fra de som har blitt, sa han til Bloombergi fjor.
Provence
13:55
11.09.2013
#8023

OldNick 02.09.2013 15:48

Du er flink til å vise til linker i hva du fremfører. Jeg griper fatt i det siste her om formueskatt.

Når jeg leser hva som fremkommer om formuesskatt

Sveitsiske borgere betaler en inntektskatt på opp mot 45 prosent. De betaler også formuesskatt til kommunen og kantonen de bor i. Formuesskatten varierer fra kanton til kanton men kan for de største formuene komme opp i 1,5 prosent.

Til sammenligning er formuesskattesatsen i Norge 1,1 prosent.


så kan man bli henfallen til å stille tvil om hva har vi har å klage over her i dette landet vårt ?

Legg merke til at pennen er ført av forfatteren Johann D. Sundberg/e24.no En forfatter som skjønner lite av hva saken dreier seg om og da spesielt formuesskattproblematikken.

Legger inn en link som demonsterer dette:
200.000 kroner i ekstraskatt svir, faktisk! Det finnes ganske mye grums i den norske presse.

Hva som fenget min interesse var Kamprad - IKEA grunderen som har søkt tilflukt i skatteparadiset i Sveits og i kontrasten med formuessaktt var det noe som ikke stemte. Sverige har fjernet denne akilleshelen og da er vi over på å det feltet å unngå skatt på inntekter. Jeg for min del er ikke tilhenger av dette. Man skal betale skatt på reelle inntekter.

Formusskattandelen varierer sterkt i Sveits. I kantonen Zug betaler man kun 0,2% av formue. Er ikke oppdatert her om endringer siste årene.

Gunnleggende er Sveits en økonomi som er tuftet på finansielle transaksjoner og står sterkt for hva ellers skaper man av velstand bortsett fra å skape klokker og gjøkur :-)

Endret 11.09.2013 13:56 av Provence
gorwell
22:40
10.11.2013
#21560

Siv har senket arbeidsskatten og redusert verdien av fradragspostene med fra 28% til 27% og lagt til 0,4% økt trygdeskatt.

La oss se på en noenlunde sober par-inntekt, om jeg ikke misforstår til langt uti Finnmarks-krattskogen:

Inntekt 500.000, renter 100.000, andre fradrag 100.000. Brutto trygdeskatt-økning 0,4% av 500.000 gir pluss 2000 kroner høyere skatt, skatten satt ned med 1% av 300.000 kroner er minus 3000 kroner, nettoverdien av 1% av fradraget på 200.000 kroner er pluss 2000 kroner.

Samlet sett økt skatt eller riktigere omtalt høyere utgift med en 1000-lapp. Hvornår var dette en skattelette?

gorwell

Endret 10.11.2013 22:41 av gorwell
blink
17:24
17.11.2013
#24558

Jeg betaler formueskatt, og synes det er greit nok.

MEN jeg misliker at skattesystemet tilrettelegger for boligspekulasjon.

Man bør betale lik formueskatt uansett hvor man investerer formuen.

Problemet for sisialdemokratene blir da at de ønsker å skjerme "folk flest" som eier sin egen leilighet som "uheldigvis" har blitt mye verd i senere tid.

Løsninga blir da å justere opp fribeløpet til f.eks. 5 millioner, kombinert med at likningsverdi på eiendom justeres opp mot markedsverdi.
Harry
00:55
29.12.2013
#6548

Åtti av ti nordmenn eier egen bolig. Derfor vil skattesystemet fortsatt favorisere eie.


yemaya 2
01:21
29.12.2013
#6065

Mon tro hvordan det går med Pirathore. Hun har ikke hatt flere innlegg etter at hun startet denne tråden. Formueskatten er kanskje intet problem ennå.
Hva gjelder skatteparadiser så kan kanskje Cuba overveies.
Mye tyder på at Raoul er i ferd med å gjeninnføre kapitalismen. Han overser sikkert formuen om Pirathore er villig til å betale 1 % inntektskatt av sine daytradinggevinster. Men fradrag får han neppe.Et alternativ?
Beinmarg
08:18
15.01.2014
#8707

Hva med Portugal, de låvet skattefritak de neste 10 år hvis noen flyttet dit.
68791
23:14
28.06.2014
#15

Norge er nesten et skatteparadis. Utenlandske eiere trekker fra betalt utbytte i regnskapet i Norge. Store selskaper som Statoil har ordnet seg med selskaper i fex Nederland som eier aktiviteter i Norge. Dermed nulles ut skatten i Norge. I Nederland kan man trekke fra alle underskudd man har fra andre land.

Penger man har plassert i Ireland er skattefrie når de investeres i andre land enn Ireland. I tillegg får man Irsk pass om man ønsker det.

Dette med at offshore investeringer er skattefrie er normalt og finnes i mange land. Der tror jeg norden er et unntak.
skipper*
22:39
22.01.2018
#12914

.
Verdens beste skatte paradis
Det må være NORGE...
gorwell
15:08
03.03.2018
#22729

Jeg betaler ikke formueskatt, og synes det er greit nok.

MEN jeg misliker at skattesystemet tilrettelegger for aksjespekulasjon.

Man bør betale lik formueskatt uansett hvor man investerer formuen.

Problemet for alle partier blir da at de ønsker å skjerme "folk flest" som eier sin egen aksjepost som "uheldigvis" har blitt mye verd i senere tid.

Løsninga blir da å øke skattebelastningen for folk flest gjennom andre åtgjerder, kombinert med at likningsverdi på eiendom justeres opp mot markedsverdi selv om formuen ikke er realisert og er rent teoretisk ettersom folk trenger et sted å bo.

gorwell
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter