Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > MINMET - et enormt kurspotensiale!
MINMET - et enormt kurspotensiale!
alan
22:25 14.04.2011
#5058

Minmet har byttet navn til AVENTINE RESOURCES PLC og kommer med nye meldinger på sin hjemmeside.

Jeg hadde faktisk avskrevet hele investeringen men nå ser det ut til at det er verdier igjen allikavel.
Så kanskje...
LooseDeuce
23:57 14.04.2011
#5613

Jeg hadde også satt strek over denne, men vi får la den ligge på vent en stund til. Ser ikke så veldig lovende ut når de skriver: "No projects being pursued at the present time."
alan
18:32 16.04.2011
#5059

Gamle MinMet nå AVENTINE RESOURCES PLC har nettopp lagt ut 2009 rapporten. Omtrent ett år forsinket. Tydelig at det nå foregår og har foregått en skikkelig snuoperasjon i selskapet. Man sitter iallefall fortsatt på verdier.

Er greit å se at man nå har muligheter for å få igjen investert kapital. For mitt vedkommende har jeg en kost på rundt 1.60 kr pr. aksje.

Får håpe at "nye" MinMet blir tatt opp til notering igjen på Dublin børsen. Så aksjene blir omsetlige igjen.

Får holde litt fokus på selskapet fremover.


2009 Annual Report
SBB
13:10 19.04.2011
#3176

Påsken er tydeligvis tiden for oppstandelse, trodde dette selskapet var avgått med døden for lengst!

Nå dumpet det ned et brev i postkassen med innkalling til GF og med en agenda om å bli deleier i et nytt gass-selskap? Virker nesten for godt til å være sant dette.

Nå har jeg bare skummet igjennom dette, men det later til at det felles selskapet er planlagt børsnotert i USA og med en IPO pris til svimlende $68 mill. Avantine Resources (Minmet) vil få halvparten av aksjene (dvs. verdier for omtrent 1.8 milliarder?) Ikke nok med det, de har også sikret seg et konvertibelt lån til $30 mill. for å sette dette i produksjon.

Noen som har vet hvor mange aksjer det totalt er i Avantine Resources PLC nå?
SBB
14:53 19.04.2011
#3178

Får vist svare meg selv,

Ser av årsberetningen at det var ca 250 mill. aksjer ved utgangen av 2009 (180 mill. A-aksjer, 69 mill. B-aksjer). Har også lastet ned vedtektene som er registrert i selskapsregisteret i Irland og som ble vedtatt på generalforsamlingen 14 april 2010, og der står det fortsatt at det totale antall aksjer er 250 mill. Kan ikke se at det er utstedt noen flere aksjer siden da (som er blitt registrert i alle fall)

Med den verdivurderingen selskapet legger til grunn for Tucumcari Exploration LLC, ($68.000.000) og 50% andel til Avantine, vil vel dette utgjøre i overkant av 7 kr. pr. aksje??

Dette er vel definitivt for godt til å være sant, så da er det vel gjerne ikke det :-)
LooseDeuce
20:10 19.04.2011
#5641

Ganske utrolig på bakgrunn av at posten nærmest var avskrevet, men vi får vente og se til den blir notert.
SBB
22:57 19.04.2011
#3179

LD, ja det skal bli spennende å se hvordan IPO'en av dette selskapet går. Selskapet er gjeldfritt og med et konvertibelt lån på $30 mill, ser det lovende ut. Timingen ser også ut til å være perfekt, med de gassprisene som er nå.

Selskapet og alle prosjektene har vært sovende i flere år, men det er nå gjort et stort stykke arbeid det siste året med bla.a utskifting av styre og innlevering av offisiell dokumenter.

Litt tidlig å juble ennå, da det fortsatt er noe uklart for meg hva som er planene for "vårt" selskap Aventine. Så vidt jeg kan se foreligger det ikke noen konkrete planer om børsnotering, men om Tucumcari prosjektet lykkes, bør vel de være neste steg. Alternativt blir det kanskje delt ut aksjer direkte i dette prosjektet?
SBB
11:48 26.04.2011
#3197

alan,
"Er greit å se at man nå har muligheter for å få igjen investert kapital. For mitt vedkommende har jeg en kost på rundt 1.60 kr pr. aksje. "

Mulig jeg har en kjøper til deg om du vil selge til 1.60 ;-)
alan
22:49 26.04.2011
#5062

SBB

He he, tar intet som en selvfølge når det gjelder gamle Minmet. Vi får se om
det ikke blir en hyggelig avkastning.
Prøver å samle trådene og etter hva jeg kan se sitter de på flere intressante eiendeler.

Når det er sagt så har ikke selskapet hatt noen tradisjon for å dele ut utbytte, hverken i form av penger eller andre verdier. Vi får se om det kan bli en forandring på dette nå. Det kommer ant på hvilke ambisjoner de har fremover.

Iallefall er det kommet en helt ny giv i selskapet. Det dumpet til og med en papirutgave av årsrapporten for 2009 i postkassen.

Ellers prøver å danne meg et inntrykk av selskapets eiendeler og kommer tilbake til nettopp det etterhvert.

Ellers håper jeg at selskapet etterhvert søker om børsnotering igjen men det har ingen bråhast slik jeg ser det nå.

Innrømmer at dette faktisk er spennende. :-)
SBB
15:10 27.04.2011
#3199

Alan, ja det er definitivt en ny giv der nå. Får nesten håpe at de vil benytte sjansen i eller rett etter IPO'en til å skaffe seg noe arbeidskapital slik at de kan revitalisere noen av de øvrige eiendelene de besitter også.

Hva evnt. aksjonærene vil få ut av dette etterhvert, blir da enten i form av direkte eiendeler/aksjer i prosjekt(ene) eller at selskapet igjen blir børsnotert.

For å få verifisert aksjeinnehavet, finn frem aksjebrevet og følg denne oppskriften:

Validation/View Shareholding

To view your shareholding on our website, please click on the following link:https://www-uk.computershare.com/Investor/Security/Summary.aspPlease ensure the region is set to 'Ireland'. This can be changed in the top right-hand corner of the screen.Then enter following details:The Company Code or the Company Name - MING or Aventine Resources plc
The Shareholder Reference Number (SRN). This is the number which will appear on your share certificate. It starts with 'C' for Charlie, followed by ten numerical digits. If there are not ten numeric characters you should insert sufficient zeros before your reference number so that there are ten numeric characters in total.
Your family or company name. This will be your surname or the name of your company if the shares are registered to a company.


Once these details have been entered, please also enter the security code stated and click 'Submit'.
alan
21:23 07.06.2011
#5066

Det er så avgjort et nytt selskap som fremstår nå. :-)

Nå har de nettopp sikret seg rettigheter innenfor jernmalm som sikrer selskapet en cashflow på rundt 20 mill kr pr. år. Betalingen ble gjort i form av 40 mill aksjer i selskapet til en verdi av rundt 3.60 pr aksje. Kjøpesummen blir totalt ca. 144 mill kr.

Selskapet signaliserer lignende oppkjøp fremover.

Aventine (tidl.Minmet planlegger nå børsnotering i nær fremtid.
Det betyr at aksjen blir omsettlig igjen og til en hyggelig kurs, ser det ut til.

Hvem hadde vel trodd for bare kort tid siden at vi skulle få oppleve dette?

Bærre lekkert!

Mvh

alan
Svært tålmodig aksjonær.


Link til melding

Endret 07.06.2011 21:26 av alan
LooseDeuce
22:04 07.06.2011
#5714

Noen ganger gror det på kistebunn.
SBB
08:51 08.06.2011
#3230

Alan,
Takk for linken. Dette var svært positivt og nesten for godt til å være sant. Nå har de altså kjøpt seg en business som vil gi nærmest øyeblikkelig positiv cash-flow, og det til en gunstig pris, later det til. Det var akkurat dette jeg savnet (i #3199), men hadde vel ikke forventet at de skulle klare dette så raskt.

Regner vel med at de har et relativt stort fremførbart underskudd, så dette bidraget gjør at de kan ansette folk igjen og sette fullt trykk på å realisere øvrige eiendeler.

Tydeligvis har de hatt godt av å ha en pause utenom bør for en stund. Det kan bli spennende å følge dette selskapet videre. Det hyggelige er at de i denne fasen satser på organisk vekst, og ikke basert på aksjonærenes penger (emisjoner). Ved notering ligger det vel an til en notering med betydelig høyere kurs enn NOK 3.60 pr. aksje (om ting går i.h.t. planen).
SBB
14:21 09.06.2011
#3241

Slutter ikke å overraske dette selskapet! Nå viser det seg at den avtalen som ble fremforhandlet vedr. salg av selskapets 25% andel av Tucumcari ble trukket tilbake på AGM i april. Årsaken var at Aventine (Minmet) satt på en rettighet til å kjøpe opp de resterende 75% av dette prosjektet. Dette ble gjort og ny (og bedre) intensjonsavtale ble fremforhandlet med CCEG (Capital City Energy Group).

Avtalen nå går i korte trekk ut på at CCEG betaler $69 mill. i form av konvertible preferanseaksjer i CCEG. Dette sikrer Aventine 6% av overskuddet fra de 8 brønnene over en periode på 5 år. Aventine kan når som helst konvertere preferanseaksjene til ordinære aksjer i CCEG, men da til markedspris.

Videre har CCEG skaffet $50 mill. for å finansiere dette prosjektet. Styreformann i Aventine, John Liwosz Chairman vil også gå inn som styremedlem i CCEG.

papiret ser denne avtalen ut til å være betydelig bedre enn den forrige og kan innebære store muligheter (om man lykkes).

For å helle litt kaldt vann nedover ryggen på folk, så har jeg også gravd litt i dette CCEG selskapet, og det later til å være i relativt dårlig forfatning. Hjemmesidene er ikke oppdatert på et par år, og de har ikke levert hverken kvartalsrapporter eller årsrapporter den siste tiden. De svarer ikke på mail eller på telefon.

Tilsynelatende har de vært i samme situasjon som Aventine, men de har i ihvertfall opprettholdt børsnoteringen på et vis. Dersom det medfører riktighet at de har skaffet kapital for å igangsette TUX, vil det bli redningen for dette selskapet også.

Spennende blir det om ikke annet.alan
20:17 09.06.2011
#5068

SBB

Gode nyheter du kommer med. Behøver ikke å være noe negativt at selskaper ikke er sa nøye med public relaions.
Jeg har sett mange eksempler på selskaper som hausser uten å ha eiendeler som står i forhold.
Begynner å få mere sans for selskaper som jobber i det stille.

Ellers har jeg gravd frem mere opplysninger om Tucumcari.
Nettmagasinet explorer hadde en sak på området i 2008.

Her står det bla.

"During this spate of activity CKG Energy drilled eight wells - including some that were sited along Interstate 40 where they flared gas, which Brister called "an unavoidable public display of the potential future of the region."

These wells are currently shut-in by current owner Tucumcari Exploration.

(Tucumcari Exploration er selskapet "vårt")


Link:

Take a stroll through the exhibit area at any of the bi-annual NAPE confabs and it's a given that you'll encounter a host of attractive drilling prospects on display - perhaps something that might even offer the potential to get in on the ground floor of a whole new play.Endret 09.06.2011 20:20 av alan
SBB
12:39 10.06.2011
#3242

Alan,
Nei, det behøver ikke være så negativt. Det som jeg imidlertid stiller meg litt skeptisk til er denne såkalte finansiseringspakken på $50 mill. Det vil være den som er det springene punktet her.

Slik avtalen er utformet vil Aventine (se Resolution 1), ha rett til å konvertere preferanseaksjene til ordinære aksjer. Med dagens MC for CCEG på skarve $380.000 vil man da i praksis kunne overta kontrollen over hele selskapet.

Det geniale med denne løsning er at CCEG allerede er børsnotert, og gi rask tilgang til kapital på sikt, om ting går i.h.t. planen.
Lyderhorn
12:34 15.07.2011
#2063

hva skjer. For godt til å være sant?
Lyderhorn
16:11 19.07.2011
#2064

I følge handelsoversikten min hos Nordnet er verdien av mine 15k i gamle Minmet økt fra ca 2000 til 200000. kurs er oppgitt til 1.5. Går ut fra det er for godt til å væte sant. Andre som har merket noe?
LooseDeuce
23:10 19.07.2011
#5765

Lyderhorn
Jeg har 250k liggende så det hadde vært fint om du hadde rett, men det er nok ikke så fantastisk. Ennå.
Lyderhorn
00:00 20.07.2011
#2065

LD
Det har vært slik i flere dager. Må sjekke med Nordnet hva de foretar seg. Er det håp om at vår "gave" fra IGE vil våkne fra dvalen?
SBB
11:26 08.08.2011
#3279

Lyderhorn,
Det må nok være en feil vil jeg tro. Aksjen er ikke omsetnings-bar, så hvordan de kommer frem til den verdivurderingen bør du nok spørre dem om (og helst før de sender info til skattemyndighetene ;-) )

Det har vært foretatt en snuoperasjon (av John Liwosz og Mike
Neville) som på papiret ser vannvittig bra ut. Om man skal tro på info som er gitt har selskapet nå løpende inntekter som gjør det i stand til å drive selskapet videre uten tilførsel av kapital.

Hele styret er byttet ut, og både John Liwosz (tidligere styreformann) og Mike
Neville har trukket seg. Inn har de fått disse karene:

"Lloyd Rowlands, aged 70 years, is a South African entrepreneur and oil and gas executive based in Cape Town South Africa He has been appointed with immediate effect as its new Executive Chairman. His responsibilities will be to seek new opportunities for the company in Africa in the Mineral Exploration and oil trading sector, as well as oversee the work completed to date on the company restructuring, and to become Chairman of the Nomination committee. Aventine then has a balanced board, with Audit, Remuneration and nomination committees separated and accountable.

Mr. Rowlands has significant experience in the oil and Gas Industry having been active in the Industry since 1974 when he worked for Caltex Petroleum, his experience spans both private and public companies, and across a wide range of countries he has considerable experience and contacts in Sothern Africa, Europe and Sub Continent Africa which will become very useful as the company moves forward with the strategy already outlined to shareholders to engage in gold and precious Minerals exploration and Oil and gas trading and exploration.

In addition, the company is pleased to announce that Michael J Malbourne an Australian Citizen residing in Singapore and Australia has been appointed as Company Secretary, Treasurer and as Finance Director.

Mr. Malbourne is an Australian Citizen residing in Singapore and Australia, he has had more than 14 years mining projects experience in USA, Canada, Australia, New Guinea and Asia with Caterpillar Tractor Company and its dealer network. He is a certified practicing accountant, Chartered Secretary and registered tax agent. He has had extensive experience in senior management, marketing, finance, manufacturing and controller roles over more than 30 years with SIRF Ltd, Exicom Ltd, Pratt Industries Group & ES&A Bank Ltd. Over the past five years he has been a director of and consultant to a number of high growth companies. From 2003 to date, Mr. Malbourne has been CEO and Director of Hong Kong based Xcellink International Limited. He is a founding shareholder and director of Angkor Wat Minerals Ltd. a Cambodian gold exploration company with gold concessions in Cambodia.
"
Lyderhorn
10:40 11.08.2011
#2067

SBB
Svar fra Nordnet:"Mange papirer som før var i pence/øre er nå i BGP/kroner. Spør gjerne megler når det gjelder kurser og oppdateringer."
Så endret de kursen fra 1.5p til 1.5 BGP og vips var markedsverdien 100 ganger større i min kontooversikt i Wintrade. Etter dagens omregningskurs står mine 15k MNT.UK fremdeles oppført til en markedsverdi på 200313,- NOK. Har bedt om at de flytter komma 2 hakk til venstre. Alle verdi over 00 må vel pr. dags dato regnes som bonus? Jeg benytter Wintrade hos Nordnet.

Endret 11.08.2011 10:41 av Lyderhorn
Lyderhorn
11:25 22.04.2013
#2072

Noen som husker hva vi i sin tid kjøpte disse aksjene for fra IGE? Må vel anses som tap og dermed fradragsberettigede.
Lyderhorn
13:21 25.04.2013
#2073

På forespørsel hos IGE har jeg fått svar:
"Bolagsstämman beslöt att godkänna styrelsens förslag om utdelning av inköpsrätter till bolagets aktieägare. Inköpsrätterna gäller för köp av bolagets aktier i MinMet PLC (MinMet) samt Lappland Goldminers AB (Goldminers). 3 000 IGE aktier ger rätt till köp av 2 000 MinMet aktier för 150 SEK. 12 000 IGE aktier ger rätt till köp av 20 Goldminers aktier för 150 SEK. Styrelsen kommer senare att fastställa avstämningsdag för utdelningen av inköpsrätterna samt övriga villkor och tidsplan för verkställande av utdelningsbeslutet."
Det skulle bli 0.075 SEK pr aksje. Minmet skiftet siden navn til Aventine Resource UK. Selskapet er så vidt jeg vet strøket fra børsen i Dublin og tømt for verdier (politietterforskes). Kostnaden bør derfor kunne regnes som tap.
Triton
18:27 18.12.2013
#577

Jeg har gått igjennom gamle papirer.
Pris pr. aksje betalt til IGE: 0.075 SEK pluss kildeskatt.
Totalt betalte jeg NOK 0.0787 pr. aksle. Pluss NOK 360 i provisjon.
Etter dette er aksjen spleiset 20:1.
Det fysiske aksjebrevet jeg fikk tilsendt fra DnBNOR i januar 2011 etter at aksjen ble slettet fra VPS i 2010 er derfor 1/20ende del av det opprinnelige antallet.
Det er ganske sikkert at dette er aksjer som kan avskrives som tapt, men hvordan dokumentere det overfor skattemyndighetene så lenge selskapet ikke er avviklet eller konkurs?
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter