Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > Varsler oljepengeendring
Varsler oljepengeendring
Ypsilon
08:27 26.02.2014
#3462

Statens pensjonsfond utland (oljefondet) investerer i dag bare i aksjer, eiendom og renteinstrumenter utenfor Norges grenser, blant annet for å hindre at norsk fastlandsøkonomi skal bli for het.

Statens pensjonsfond utland (oljefondet) investerer i dag bare i aksjer, eiendom og renteinstrumenter utenfor Norges grenser, blant annet for å hindre at norsk fastlandsøkonomi skal bli for het.

Finansminister Siv Jensen er klar på at det vil bli gjort endringer i måten oljefondet investeres på.

Mye kan tyde på at regjeringen vil åpne for investeringer i unoterte selskaper.

Fremskrittspartiet (Frp) har i partiprogrammet slått fast at endel av oljeformuen skal investeres i norske selskaper som ikke er børsnotert, og finansminister Siv Jensen gikk under et besøk hos Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) tirsdag langt i å antyde at dette også vil bli regjeringens politikk.

- I og med at fondet stadig blir større, må vi se etter nye markeder, og det pågår et arbeid for å se på muligheten for å gjøre endringer. Vi ser på muligheten for å investere i unoterte aksjer og infrastruktur, samt at vi gjennomgår investeringsstrategien for eiendom, sa Jensen.

Fornøyd med signalene
Tilstede under møtet med Jensen var også Geir Mikalsen fra Bergens Næringsråd. Sammen med Næringsforeningen i Stavanger-regionen jobber de tre regionale næringsorganisasjonene for at mer av de norske oljepengene skal investeres i Norge, med regional forvaltning.

- Unoterte selskaper utgjør 80 prosent av investeringsuniverset, men vi investerer kun i 20 av dem, poengterte sjefen for oppkjøpsfondet Viking Venture, Erik Hagen, overfor finansministeren.

Han poengterte samtidig at Norges mest anerkjente miljøer innenfor unoterte aksjer i hovedsak ikke sitter i Oslo. Etter møtet med Jensen hadde Hagen svært god tro på at en endring står for døren.

- I mitt hode gir det ingen mening at oljefondet ikke investerer i 80 prosent av bedriftene. De signalene Jensen nå kom med, var veldig positive, sier han.
OldNick
08:45 26.02.2014
#15471

Finnes en topic under politikk om oljefondet

bare et tips
Ypsilon
08:53 26.02.2014
#3463

OldNick

Takker. Festet meg mest med at fondet vil gå inn i unoterte selskaper, noe som vel er en fin stimulering for norsk næringsliv ..
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter