Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > Merkur Market - ny markedsplass på Oslo Børs
Merkur Market - ny markedsplass på Oslo Børs
highlander
09:26 16.06.2015
#4528

Planlegger oppstart av Merkur Market i 2016:

Oslo Børs vil utvide med ny markedsplass

Oslo Børs vil utvide, med åpning av en ny markedsplass for notering og elektronisk handel av aksjer og egenkapitalbevis.

Den nye markedsplassen Merkur Market vil åpne i januar 2016 og skal være et supplement til markedsplassene på Oslo Børs, opplyser børsen i en melding.

Markedsplassen vil også være åpen for selskaper som ikke er allmennaksjeselskap, og vil ifølge Oslo Børs passe for selskaper som ønsker synliggjøring, likviditet og mulighet for elektronisk omsetning av sin aksje.

- Det er viktig for mange bedrifter å synliggjøre sin aksje, kunne hente risikokapital, og samtidig ha en enkel og transparent omsetningen av aksjen, uten at bedriften må ta det større skrittet og forpliktelsen som å notere seg på regulert marked eller børs. For mange selskaper kan dette være et første skritt i møtet med kapitalmarkedet. Det ønsker vi å bidra til med etableringen av Merkur Market, sier børsdirektør Bente A Landsnes.

Kravene til opptak vil bli mindre omfattende enn på Oslo Børs og markedsplassen Oslo Axess. Handelen skal skje gjennom børsens handelssystem, med gjennomlyst ordrebokhandel. Markedsovervåkningen vil være tilsvarende som for Oslo Børs og Oslo Axess. Blant annet skal selskapene ha informasjonsplikt for innsideinformasjon.

Åpning av Merkur Market skal etter planen skje i januar 2016, med status som multilateral handelsfasilitet. Utkast til regelverk er utarbeidet, og forlaget til regler sendes nå på høring.
highlander
09:29 16.06.2015
#4529

Ser for meg at dette blir en konkurrent til meglernes OTC-liste (også kjent som "unoterte-listen").

Positivt for ærlige investorer at markedsovervåkningen vil regulere det unoterte markedet.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter