Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > Nordic Mining #2
Nordic Mining #2
Rally
09:55 26.01.2015
#5469

En kan lure på om journalisten bare er sinnsykt dum eller om det er forsøk på manipulering. Jeg heller til at journalisten bare er dum og burde finne seg en annen type jobb, eller i det minste slutte å skrive om børssensitive saker.
hgsd300
10:10 26.01.2015
#264

Takk for infoen tjuagutt. Lite trivelig når journalisten greier og vinkle det på denne måten. Begynte og få litt kalde føtter når jeg leste artikkelen, men fant ut at jeg måtte holde meg til long-strategien når det gjelder aksjer. Det hender det blir storm i et vannglass med jevne mellomrom når det gjelder politiske avgjørelser som lar vente på seg.
tjuagutt
19:30 26.01.2015
#3979

Bare hyggelig hgsd300.

Fikk sjokk selv når jeg leste det, men har lært at BT ikke alltid er nøye på vinklingen sin. Greit derfor å få bekreftet at det var slik jeg antok.

Her er også svar fra NOM:


Innlegg av: nai29 (26.01.15 16:25 ), lest 219 ganger
Ticker: NOM
RE^1: NOM, Sundtoft feilsitert
Svar fra NOM etter spørsmål om kommentarer vedr. fredagen utspill :


"Så vidt vi forstår, har ikke statsråd Sundtoft uttalt seg på annen måte på fredag enn det som tidligere er kommunisert om regjeringens behandling av Engebøsaken. Statsråden gjentok flere ganger overfor media at saken er til behandling.Statsråden svarte bekreftende på et spørsmål om det vil komme en avgjørelse i inneværende regjeringsperiode (som et apropos til journalistens bemerkning om at tidligere regjeringer ikke har klart å fatte beslutning i saken). Medieoppslag i etterkant om at behandlingstiden kan drøye til 2017 gir således et «fordreid» bilde av det som ble uttalt.Med vennlig hilsen / Best regardsLars K. Grøndahl

Finansdirektør / CFO"

Endret 26.01.2015 19:33 av tjuagutt
Akilles
08:42 28.01.2015
#5955

Ref NRK SFJ i dag: Venstre vil prøve saka i Stortinget dersom regjeringa seier ja til gruveplanane med fjorddeponi i Førdefjorden. Det sa partileiar Trine Skei Grande på eit møte i Naustdal i går, skriv Firda. Ho sa på møtet at ho ikkje er imot gruvedrift, men ho vil ikkje ha fjorden som deponi.

NOM bør snarest prøve og få solgt dette problemet til et selskap med penger og tålmodighet nok til å vente intil dette er ferdig behandlet av alle. Det kommer vel til å ende i FN om et tiår eller to...:-(

Det er ikke logikk som styrer dette, men politikk av den mest avskyelige typen. Trine Skei Grande er selvfølgelig klar over at AP vil benytte en hver anledning til å ydmyke regjeringen og her får det fritt spillerom..

Endret 28.01.2015 09:02 av Akilles
tjuagutt
11:28 28.01.2015
#3980

I samarbeidserklæringen som Venstre har godtatt, står det at sjødeponi kan benyttes dersom miljø konsekvenser tilsier det. Hvert prosjekt skal vurderes på selvstendig grunnlag.
Akilles
12:32 28.01.2015
#5956

tjuagutt
Allikevel tar Trine S Grande denne saken til stortinget, fordi hun kjenner spillet. Det er kommunevalg i år og dette er selvfølgelig et utspill i forbindelse med det.

Så hva kan regjeringen gjøre for å få en slutt på dette spillet.
Jo de kan utsette avgjørelsen til etter valget.
Eller de kan gå "over hode" på Grande og bli enig med AP uten og gå om stortinget, men det vil koste mye, AP inngår ikke en slik avtale uten å få noe igjen.

De kan vente til saken kommer opp i stortinget og håpe på at AP stemmer for, men det har de selvfølgelig ingen sikkerhet for. Jeg er overbevist om at AP vil finne på et eller annet, slik at de kan stemme med Grande og gi regjeringen enda et nederlag..

Og tiden går..
Akilles
13:47 28.01.2015
#5957

De kan selvfølgelig også innkalle befolkningen og vise film fra landdeponi (der finnes de mange mislykket og ta av) og så spørre befolkningen om det er dette de vil ha?

Litt opplysning, har det blitt prøvd?
tjuagutt
14:57 28.01.2015
#3981

Skei Grande går ikke til Stortinget før etter at regjeringen har sagt ja ;)

De blåblå har intet å tape på å si ja før valget høsten 2015. Heller tvert i mot. Velgerne til de blåblå ØNSKER dette prosjektet velkommen. Hvorfor tror du Miljødepartementet jobber med denne saken nå? Jo fordi det er de som skal avgjøre og sette krav til utslippstillatelsen etter at reguleringsplanen er godkjent. At de nå jobber med dette betyr derfor at reguleringsplanen er godkjent.

Det blir et ja innen "kort" tid og det medfører at Venstre sammen med SV vil prøve å få det saken opp i Stortinget.
Akilles
17:25 28.01.2015
#5958

Nei, seglfølgelig går hun ikke til stortinget for etter et ja.

Men da går hun til stortinget fordi hun tror det kan bli et nei. Hun tror AP vil benytte denne muligheten til å ydmyke regjeringen igjen.
Og dersom det blir et nei. Hvem tror du da vinner og taper velgere her?

De blåblå er allerede et par mnd for sent ute, hadde de sagt ja i november, så hadde denne saken vært avgjort og S Grande og AP hadde ikke fått denne muligheten. Tiden arbeider mot regjeringen. ( de er politiske og strategiske amatører)

Det skal være valg over hele landet og Skei Grande og AP tenker bare på egne velgere. AP har nok allerede satt ned et utvalg som arbeider med denne saken og hvilken unnskyldning de skal bruke for å si nei..
tjuagutt
20:23 28.01.2015
#3984

Selge på ja og kjøpe seg inn på nedgangen når Grande går til Stortinget ;)
Rally
00:23 29.01.2015
#5477

De lokale miljøforkjemperne vil selvfølgelig ikke ha noe landdeponi heller. De vil at all industri skal være et annet sted slik at de kan få ha den landlige idyllen sin i fred. Det er kjekkere med overføringer fra Staten i kjent SV stil.

Jeg tror Akilles tar feil i sin vurdering av AP. AP har en solid og gjennomtenkt industripolitikk. Sentralstyret lar seg ikke styre av lokale særinteresser når det gjelder om å bygge industrinasjonen Norge. Her er de BlåBlå og AP helt på linje. Det at saken drar ut - tolker jeg som at behandlingen skal være svært grundig og uangripelig i ettertid.
Akilles
08:34 29.01.2015
#5959

Rally
Du har nok større tiltro til politikere en jeg. Min erfaring med politikere gjennom flere tiår er at de fleste politikere er selvopptatte innbilske narr og "kannibaler" som "spiser" hverandre til frokost dersom de får en mulighet.

I dag angrep AP (Støre) dagens regjering i en sak som AP i regjering har hatt 8 år til å rydde opp i. (Fast ansettelse uten lønn i vikarbyråd.) Snakk om å kaste stein når man sitter i glasshus.

Jeg er overbevist om AP vil benytte denne saken til å "skade" regjeringen dersom de kan gjøre det uten at det slår tilbake på dem selv.

Endret 29.01.2015 08:37 av Akilles
Rally
11:32 29.01.2015
#5480

Akilles, jeg har også lagt merke til vinglingen til Støre og at han nå liksom nå prøver å være flinkest i klassen i miljøfaget. Men som jeg skriver over så havner jeg på motsatt konklusjon av deg i denne saken.
Det som forsterker min tro på mineralnæringen i Norge framover er skrellet vi har fått i oljeprisen det siste halve året. Mineralnæringen kan bli et nytt vekstområde i Norge, og vi har nok stein å ta av. De dyktige (men overbetalte) ingeniørene fra oljeindustrien kan gi Norge et nytt bein å stå på når de får brukt sin kompetanse på nye produkter og prosesser i denne underutviklede industrien. Norge ble en ener i verden på sikkerhet og miljø i Nordsjøen. Engebø kan bli startskuddet for en ny-satsing i så henseende i Norge.

Endret 29.01.2015 11:39 av Rally
nordinvest
17:02 29.01.2015
#173

Å tro at Ap ville stemt i mot i Stortinget, vitner om fullstendig mangel på kunnskaper om hvilket parti som virkelig har stått som garantisten for industriell utbygging her i landet. I så henseende har Ap aldri veket tilbake for å ta kontroversielle beslutninger (les: som har provosert miljøaktivistene), og de kommer ikke til å gjøre det i denne saken heller. Et år med ekstra målinger var en nødvendig konsesjon å gi SV i forkant av forrige stortingsvalg; jeg våger den påstanden at dersom de rødgrønne fortsatt hadde sittet med makten, så ville vi nå vært i gang med Engebø.

Den sittende regjerings manglende handlekraft i denne saken, er patetisk. Man går ut med store ord om satsing på nettopp mineralnæringen, og selv om de fikk et helt år til å forberede saken mens målingene pågikk, så har de altså fortsatt ikke evnet å komme frem til en beslutning. Dette viser ikke bare forskjell mellom ord og handling, men også en nesten utrolig mangel på forståelse overfor et selskap som nå i 7-8 år har jobbet iherdig med å forberede denne saken for avgjørelse hos myndighetene. Og slike partier våger å kalle seg næringslivsvennlige!
observer
20:43 29.01.2015
#20305


Hvor ble det av Erna sin "gjennomføringskraft"?
tjuagutt
07:16 30.01.2015
#3985

nordinvest, "jeg våger den påstanden at dersom de rødgrønne fortsatt hadde sittet med makten, så ville vi nå vært i gang med Engebø."

Der tror jeg du tar feil. SV ville trenert det på samme falske måte som de gjorde i 2013. Giske hadde innkalt til møte og var klar til å gi NOM tillatelse, men ble kuppet av Solhjell som sågar brøt loven for å komme Giske i forkjøpet.
nordinvest
08:26 30.01.2015
#174

tjuagutt,

Det var en spissformulering og synsing som selvsagt aldri vil kunne la seg etterprøve. Når jeg likevel våger påstanden, så er det fordi Ap, ikke minst pga sin nære tilknytning til fagbevegelsen, gjennom hele etterkrigstiden har stått for en politikk som har sikret gode rammebetingelser for industrien i Norge. Det er en politikk som har høstet støtte langt inn i NHOs rekker og som har muliggjort det såkalte trepartssamarbeidet som roses av både økonomer og forskere som ett av suksesskriteriene for den økonomiske utviklingen i landet. Og bare tenk på oljenæringen: hvor mange kameler har ikke miljøaktivistene, herunder hele SV, måttet svelge når Ap (alltid støttet av Høyre) har bestemt hvilke nye områder som skulle utforskes?! Av rent valgtaktiske hensyn var det nødvendig å gi SV den konsesjonen; etter valget ville den politiske tyngdekraften gjort sitt: Engebø ville blitt en av de mindre kamelene å måtte svelge for SV.

Endret 30.01.2015 08:38 av nordinvest
Akilles
09:33 30.01.2015
#5960

nordinvest
" I så henseende har Ap aldri veket tilbake for å ta kontroversielle beslutninger (les: som har provosert miljøaktivistene), og de kommer ikke til å gjøre det i denne saken heller."

Nå var det AP som satt med makten frem til 2013 (i alle de 7-8 årene NOM har holdt på) og det var de som ga etter for SV (SV=miljøbevegelsen) og fikk utsatt oppstart enda et år fra 2013 (NOM var klar for oppstart 2010) og det var AP som gå etter for miljøbevegelsen og fikk flyttet deponiet til Titania (Jøssingfjord) på land (mot alle faginstanser), med det resultat at halve Sørlandet har blitt svart av forurensning.

Det er AP sin angst for miljøbevegelsen som gjør at AP aldri har gjort noe for mineralnæringen og at denne regjeringen (den blåblå) kan gå ut med "store ord" om satsing på mineralnæringen.
Så får vi se om AP støtter regjeringen eller støtter miljøbevegelsen, som de vanligvis gjør.

Endret 30.01.2015 09:37 av Akilles
tjuagutt
10:46 30.01.2015
#3986

Akilles, det du skriver blir vel litt feil i med at BVS/SV kuppet avgjørelsen om 1 års utsettelse uten at daværende Næringsminister Giske var klar over det.
Akilles
12:02 30.01.2015
#5961

tjagutt
Gisle var selvfølgelig klar over hva som foregikk. Dette var en godt planlagt og gjennomtenkt strategi, hvor flere departementer var involvert (Solhjell, SV var bare brikken som de flyttet rundt på).

Det gikk mot valg og AP antok at SV trengte en sak som kunne løfte de over sperre grensen, uten SV over, var valget tapt. Og skulle de tape valget så var det den nye regjeringen som måtte ta belastningen med å godkjenne NOM prosjektet. (NOM var en god sak for de å bruke.vinn/vinn)

Så får vi se hva de blåblå gjør, får de for mye motstand, så kan de jo slippe dette i "hode" igjen på AP i 2017.. tiden går. (og pengene renner i havet i Førdefjorden)

Endret 30.01.2015 12:22 av Akilles
nordinvest
08:45 31.01.2015
#175

Akilles,
noen har definert politikk som "det muliges kunst" og i det ligger det bl a en erkjennelse av at man ikke kan forvente å vinne alle slag. Tidvis må man kompromisse - ikke alltid bare ift ønsker fra andre partier, men ofte også ift intern uenighet. Dessverre innebærer dette noe ganger at man til og med må være med på vedtak som er direkte irrasjonelle; hvorav for meg elektrifiseringen av Utsirahøyden fremstår som et av de mest groteske eksempler fra senere år. Slik sett vil du alltid kunne plukke frem eksempler også fra Aps tid i regjering som det er lett å si seg uenig i. Dette til tross, så er det ingen tvil om hva som er Aps politikk på det området vi her snakker om, og det er heller ingen tvil hos meg om at resultatet ville blitt i NOMs favør.

Når så er sagt, så er jeg for så vidt heller ikke i tvil om at resultatet fra denne regjeringen, når de endelig får somlet seg til et vedtak, vil bli det samme - det er bare så innmari frustrerende å se tidstapet. Denne regjeringen fikk alt lagt i hendene: de hadde en uttalt politikk og fikk en generøs "gavepakke" i form av et helt års ekstra tid til forberedelse av vedtak. De har ingen intern motstand i regjeringen og vet at de kan lene seg på et solid flertall i Stortinget. Og likevel har de ennå ikke klart å fomle seg frem til et vedtak. Med respekt å melde: det vitner hverken om handlekraft eller spesielt imponerende evne til å legge til rette for utvikling av egen proklamert næringspolitikk.
Rally
14:38 02.02.2015
#5495

2.29 PM CET / 2-Feb-2015 / Nordic Mining ASA (OAX:NOM)
Mandatory notification of trade
Chairman of the board of Nordic Mining ASA, Tarmo Tuominen has today purchased 50,000 shares in Nordic Mining at an average price of NOK 0.858 per share. After the purchase Tarmo Tuominen owns 150,641 shares in Nordic Mining.


Oslo, 2 February 2015
Nordic Mining ASA
Akilles
08:04 03.02.2015
#5965

Spillet er i gang

Og så er Ap i gang med sitt politiske spill. Jeg tror det kan bli lenge før vi får noen mineralnæring i Norge.
De er for seine ute, følelsene styrer mobben.
Dette kan ende med et nytt nederlag for regjeringen..
Hva er plan B?

Endret 03.02.2015 08:22 av Akilles
nordinvest
10:38 03.02.2015
#176

Skjønner ikke helt hva annet man kunne forvente at Giske skulle si når han ble bedt om å kommentere et slikt enstemmig årsmøtevedtak. Jeg oppfatter hans uttalelser som diplomatiske, hensyntatt tid og sted, og merker meg at han også legger press på regjeringen om å komme med sitt etterlengtede utspill i saken: enten et klart ja, eller krav om ytterligere utredninger.

En annen sak er at man jo nå må stille spørsmål ved fremstillingen som er blitt gitt bl a her inne, om at det skulle være en unison lokalpolitisk oppslutning om prosjektet; mandagens vedtak i det lokale Ap-laget viser jo helt klart at så ikke er tilfelle.

Det slår meg videre at tilhengerne av dette prosjektet fortsatt har en stor pr-jobb å gjøre. Når kompetente fagfolk (herunder IKKE en viss aktivist i HI) entydig konkluderer med at massen som slippes ut, ikke vil gi langsiktige skadevirkninger uten at dette får gjennomslag i opinionen, så synes det åpenbart at det er behov for mer informasjon. Det er naturligvis ikke lett ettersom motstandernes synspunkt fremmes av organisasjoner hvis eneste oppgave er nettopp denne type ensidige, destruktive agitasjon - selvsagt uten noe som helst blikk til motpartens argumenter.

Endret 03.02.2015 10:39 av nordinvest
tjuagutt
12:47 03.02.2015
#3990

nordinvest, helt enig i det du skriver. Tar man også med at motstanderne får god hjelp av media, så gjør det saken meget vanskelig for NOM.

For øvrig vedtok Askvoll AP følgende årsmøtet 30.01.15:

Askvoll arbeidarparti drøfta saka på ny på årsmøtet 30. januar. Med 13 mot 1 stemme gjekk partiet inn for gruveplanane slik det er søkt om. 1 medlem gjekk inn for gruvedrift utan deponering på fjordbotnen.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter