Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Bitcoins - Digital valuta
Bitcoins - Digital valuta
highlander
07:34 09.04.2018
#8917

Sakset fra Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

"Dovre Insight: Krakket i kryptovalutamarkedet

Kryptovalutakursene har stupt i år. Er markedet på dødsleiet, eller har vi med en disruptiv teknologi å gjøre som til slutt vil transformere verdens pengesystemer og finansnæringen?

Disruptive teknologier og bobler er siamesiske tvillinger. Tenk på internettboblen rundt årtusenskiftet, boblen i fornybar energi under opptakten til finanskrisen og jernbane-boblen i Storbritannia på 1840-tallet.

Fjorårets kurs- og volumeksplosjon i kryptovalutamarkedet med den påfølgende kollapsen bærer preg av en boblesprekk. Det er flere årsaker til prisraset. En er regulatoriske motvinder. En annen er at svakhetene ved mange av dagens valutaer har blitt tydeligere.

Her kan nevnes at det tok 18 timer å gjennomføre en bitcoin-transaksjon på det verste i vinter. En så lang responstid er lite praktisk om du skal kjøpe en kaffe eller pizza.

Følg pengene
Det pøses for tiden enorme beløp inn i ulike start-ups innen blockchain-økosystemet, og når man kaster milliarder av dollar på et problem, har løsninger en tendens til å tyte ut i den andre enden.

Her kan nevnes at bitcoin i disse dager oppgraderes med et såkalt «lightning network». Dette er et lag på toppen av den ordinære blokkjeden hvis formål er å senke transaksjonstiden og -kostnadene drastisk.

Fremover kan det ventes en flom av teknologiske gjennombrudd, forbedringer og andre innovasjoner i kjølvannet av den massive satsningen på forskning og utvikling. Dette taler for at interessen for segmentet vil holde seg høy.

Så skal man benytte vinterens tilbakeslag til å kjøpe kryptovalutaer?

Kjøpsanledning?
Bitcoin og etherum er de desidert største valutaene. Hvis bitcoin er gull i råvareriket, er etherum olje. Sistnevnte er bygd for å støtte applikasjoner som smartkontrakter, mens bitcoin har få andre bruksområder enn som verdioppbevarer og betalingsmiddel.

Lykkes utrullingen av «lightning network» på bitcoin-plattformen, kan det være en «game changer» og stor kurstrigger. Foreløpig er juryen ute, og det er for tidlig å trekke konklusjoner.

Motposten er at de regulatoriske motvindene neppe er over. For bitcoins langsiktige overlevelse er det viktig at valutaen blir regulert.

Personlig heller jeg mot at en bunn nærmer seg. Ikke minst fordi bitcoin er en utmerket løsning for diktatorer, oljesjeiker og andre som ønsker å gjemme unna verdier i tilfelle alle hus og hoteller brenner på hjemmebane.

Utilsiktede konsekvenser
Trolig vil de fleste tekniske utfordringer relatert til kryptovalutaer snart være løst, og sentralbankene vil da kunne utstede sin egen valuta om de ønsker. Sådanne vil ha mange fordeler sammenlignet med dagens penger. De kan ikke forfalskes eller brukes to ganger og kan også gjøres fullt ut sporbare i motsetning til kontanter.

Den største barrieren for adopsjon av kryptovalutaer er neppe teknologisk men risikoen for utilsiktede konsekvenser. Om Norges Bank lager sin egen kryptokrone, vil ikke folk trenge en bankkonto for å oppbevare dem lenger.

Selv om mange forbrukere vil synes det er flott om mellommannen blir eliminert, kan banknæringen få alvorlige problemer om de mister innskudd som funding-kilde eller taper inntektene fra betalingsformidling. Hele finanssystemet kan måtte bygges om."
highlander
16:36 09.04.2018
#8937

Markedet for Initial Coin Offerings (ICO), en måte å hente inn kapital gjennom utstedelse av kryptovaluta, har eksplodert – og har nådd nye høyder i 2018, til tross for prisras for store kryptovalutaer som bitcoin og ethereum.

Tall fra Coinschedule viser at selskaper hentet inn over fem milliarder dollar gjennom 165 ICOer i første kvartal 2018.

Til sammenligning ble 95 millioner dollar hentet inn gjennom 43 ICO-prosjekter i løpet av hele 2016. I fjor økte finansieringsbeløpene voldsomt til 3,8 milliarder dollar på verdensbasis fordelt på 164 ICOer, men allerede i første kvartal i år ble altså både antallet ICOer og samlet finansieringsbeløp overgått.

Meldingsappen Telegram står for den største ICOen så langt i år, da de hentet inn 1,7 milliarder dollar. (Coinschedule, E24)
highlander
07:37 10.04.2018
#8941

Bitcoin fikk et skarpt prisfall på mandag og falt 6 prosent på to timer, ifølge CNBC.

Siden har kryptovalutaen hentet seg litt inn igjen, men er fremdeles godt under 7.000 dollar, ifølge prisoversikten til Coinmarketcap.

Bitcoin har falt over 2.000 dollar denne måneden, eller rundt 27 prosent. Skatteinnberetningen i USA får mye av skylden for nedsalget.

Thomas Lee, analytiker i Fundstrat Global Advisors, skrev i en rapport forrige uke at amerikanske husholdninger mest sannsynlig skylder 25 milliarder dollar i skatt for deres beholdninger i kryptovaluta.

Derfor må en rekke investorer selge kryptovaluta for å møte skattekravene, som har frist 17. april. (CNBC, Coinmarketcap, E24)
highlander
13:55 12.04.2018
#9039

Kryptovalutaen Bitcoin suser opp 13 prosent torsdag ettermiddag til 7,737,12 dollar. Dette er det høyeste nivået på et par uker.

Også andre kryptovalutaer som Ethereum, Ripple og Bitcoin Cash stiger brått.

Ifølge CNBC er det ingen umiddelbar årsak til prisoppgangen, men flere analytikere har den siste tiden sagt at kryptovalutaene holdes nede av at amerikanerne må betale inn skatt på denne tiden. (CNBC, E24)
highlander
22:06 12.04.2018
#9045

Fra MarketWatch:

Opinion: This is all it would take for bitcoin to become a worthless cryptocurrency
highlander
10:42 13.04.2018
#9079

Barclays: Bitcoin er som influensa – og toppen er nådd; storbankens uvanlige modell viser at bitcoin aldri vil stige til gamle høyder...

Da interessen rundt kryptovalutaen bitcoin skjøt fart i fjor høst gikk prisen fra 3.000 til over 20.000 dollar i løpet av noen få måneder.

Siden har interessen falt tilbake, sammen med bitcoin-prisen, som i det siste har ligget på rundt 7.000 dollar.

Nå mener den britiske storbanken Barclays at denne voldsomme interessen rundt bitcoin spredte seg på samme måte som en influensaepidemi, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Analysen innebærer også at toppen er nådd for kryptovalutaen, og at en bitcoin aldri igjen vil koste 20.000 dollar.

Influensamodellen
Barclays deler potensielle bitcoin-investorer inn i tre grupper: mottagelige, infiserte og immune.

Banken mener at interessen for bitcoin «smitter» fra en person til en annen, mens nåværende eiere utvikler «immunitet» for å investere mer.

Videre sier modellen at etter hvert som flere blir eiere av bitcoin, så blir det færre mulige smittebærere, mens det stadig flere blir «friske» som ønsker å selge kryptovalutaen.

Etter hvert vil dette føre til en utflating av prisene, og prisene vil begynne å falle. (Bloomberg, E24)
highlander
23:43 14.04.2018
#9123

...men det finnes fortsatt optimister der ute:

Investor spår bitcoin-kurs på 250.000 dollar innen 2022:

Skal milliardæren Tim Draper få rett i sin spådom må kursen stige over 3.000 prosent på fire år

Starten på 2018 har vært tung for verdens største kryptovaluta, etter å ha klatret mot 20.000 dollar før jul i fjor. Den amerikanske milliardæren Tim Draper tror imidlertid bitcoin-investorer står overfor nok en eventyrlig vekst i årene som kommer.

På Twitter fredag ettermiddag skrev han at han tror kursen vil stige til 25.000 dollar innen 2022, men var raskt ute og korrigerte seg: Han hadde glemt en null. Skulle bitcoin-prisen nå 250.000 dollar, vil det være en økning på 3.000 prosent fra dagens nivå. De siste to årene har bitcoin-kursen steget 4.000 prosent.

Også det San Francisco-baserte kryptofondet Pantera Capital Management vil argumentere mot dem som mener luften er i ferd med å stige ut av bitcoin-boblen. De spår en pris på over 20.000 dollar innen et år, skriver Wall Street Journal. (WSJ, E24)
highlander
19:25 16.04.2018
#9173

...og det bra med cash i bransjen... enn så lenge:

Kryptobørsen Coinbase kjøper den amerikanske startupen Earn.com for over 120 millioner dollar, altså over 933 millioner kroner, skriver TechCrunch.

Medgrunnlegger og administrerende direktør i Earn.com, Balaji Srinivasan går inn i rollen som Chief Technology Officer (CTO) i Coinbase.

Ingen av partene vil si noe om akkurat hvor mye Coinbase betaler, men at investorene som har støttet Earn.com får tilbake mer enn de har gått inn med.

Totalt har Earn.com hentet 120 millioner dollar i midler siden oppstarten. (TechCrunch, E24)
highlander
20:32 18.04.2018
#9247

I går ble det i en ny rapport kjent at Christine Lagarde, toppsjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), mener at kryptoteknologien representerer store muligheter.

«På samme måte som teknologier som ble skapt under dotcom-perioden har endret livene våre, kan kryptovalutaer som overlever ha en betydelig innvirkning på måten vi sparer, investerer og betaler regningene våre på», skrev hun i rapportem.

Hun oppfordrer politikere om å ha et åpent sinn og etablere et regelverk som reduserer risikoen, samtidig som at den kreative prosessen får bære frukter. Hun viser til at pengeoverføringer kan skje raskt og billig – på tvers av landegrensene.

«Enkelte internasjonale overføringer skjer nå i løpet av timer – og ikke dager», fremholdt hun ifølge Dagens Næringsliv.
highlander
15:02 21.04.2018
#9330

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
15:34 22.04.2018
#9334

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
17:28 23.04.2018
#20056

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
10:38 07.05.2018
#9846

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:08 09.05.2018
#9869

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:42 11.05.2018
#9945

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
eshuse
18:44 12.05.2018
#2684

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:30 18.05.2018
#10075

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:04 24.05.2018
#10190

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:14 04.06.2018
#10326

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
13:15 04.06.2018
#10327

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
14:44 18.06.2018
#10561

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
dr. Stockman
13:44 24.06.2018
#17389

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
16:41 27.06.2018
#10751

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
highlander
16:09 30.06.2018
#10812

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
OldNick
17:13 02.07.2018
#20328

[Beklager! Nye innlegg er bare tilgjengelig for abonnenter! Allerede registrert? Logg inn eller Gå til registrering og kjøp abonnement!]
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter