Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Bitcoins - Digital valuta
Bitcoins - Digital valuta
highlander
13:56
16.01.2018
#7923

Messaging appen Telegram- som brukes av mer enn 170 millioner privatpersoner månedlig – og planlegger å hente inn minimum USD 1,2 milliarder via token sale i løpet av de neste månedene. Beløpet vil være nesten fem ganger høyere enn det hittil største «token» salget. Telegram mener at deres TON-plattform skal være langt bedre egnet til å benytte kryptovaluta i daglige transaksjoner enn dagens kryptovaluta. (Kilde: Xi)

Ser for øvrig at de 20 største kryptovalutaene stort sett har stupt 10 - 20 % siste 24 timer, så mye av luften er i ferd med å gå ut av ballongen...
OldNick
00:33
17.01.2018
#19828

eshuse
12:09
17.01.2018
#2639

highlander
13:52
22.01.2018
#7962

Kaoset på verdens digitale valuta-markeder i forrige uke skyldtes i stor grad uttalelser fra den sørkoreanske justisministeren om at Sør-Korea ville stenge landets digitale valutabørser og forby handel i digitale valutaer.

Dette ble fulgt opp av «lekkasjer» fra finansdepartementet og finanstilsynet om at dette var nært forestående. Denne innsideinformasjonen ble brukt av ansatte i det sørkoreanske finanstilsynet til å kjøpe og selge digitale valutaer før forrige ukes kurssmell.

– Vi har bekreftelse på at dette skjedde, sa finanstilsynets leder Choi Heung-sik under en høring sist torsdag. (Kilde: Xi)
highlander
13:56
22.01.2018
#7964

Nordea utvider forbudet mot å handle med bitcoin til å gjelde samtlige av bankens 31.000 ansatte, skriver den danske avisen Børsen.

Ifølge avisen kommer opplysningene frem i et internt notat mandag.

Før helgen skrev E24 at bankens ansatte for storkunder hadde fått tilsvarende forbud.

– Forbudet gjelder wholesale banking-avdelingen. Totalt er det 3.800 personer i den avdelingen, i Norge gjelder det 300 ansatte, sa Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea Norge da.

Forbudet gjelder også alle andre kryptovalutaer som kan kjøpes på kryptobørser. (Kilde: Børsen.dk/E24)
motbedreviten
21:45
22.01.2018
#2584

Nordea bryr seg !
Vil ikke at sine ansatte skal tape store penger på kryptovalutaer?
Eller er det noe annet?
highlander
14:19
23.01.2018
#7976

Re. motbedreviten

Satt på spissen har trading i krypotovalutaer store likheter med gambling, og kan medføre en form for spillegalskap. Spilleavhengighet kan igjen trigge utroskap mot arbeidsgiver, og det er kanskje det Nordea ønsker å forebygge...?

For øvrig er det innslag av kriminelle elementer og man riskerer å utsette seg for tap: Mer enn 10 % av kapital som er hentet til såkalte ICOs (Initial Coin Offerings) er tapt eller stjålet i hackerangrep iht undersøkelser utført av Ernst & Young. Selskapet analyserte mer enn 372 ICOs og fant ut at cirka USD 400 millioner av totalt USD 3,7 milliarder som var hentet inn var stjålet.

Når det gjelder interessen for ICOs generelt bemerkes følgende:

Mindre enn 25 % av ICOs nådde sine kapitalinnhentingsmål i november mot 90 % i juni.

I en annen undersøkelse utført av University of Luxembourg og European Banking Institute fant man at 21 % av 300 ICOs ikke hadde noen informasjon om hvem som utstedte coins’ene mens 52 % ikke oppga en gyldig postadresse, med andre ord enda flere tvilsomme momenter.

Totalt er det hentet over USD 3 milliarder via ICOs det siste året, ifølge Xi. Tallet er både skremmende og fascinerende; konseptet er vanskelig å forstå men som Myrseth har nevnt for stort til å ignoreres...
highlander
13:05
25.01.2018
#7998

Nordea kom omsider med en begrunnelse for forbudet: Banken vil forby sine ansatte å eie Bitcoin etter 28.februar under henvisning til at "ansatte ikke skal kunne delta i kriminell eller uetisk deltagelse i et uregulert marked".

Fagforeningene tar til motmæle; de truer med rettssak og henviser til at man i Danmark skal ha frihet til å investere så lenge det ikke påfører din arbeidsgiver risiko.

I Danmark vil for øvrig den første profesjonelle idrettsutøveren få sin lønn kun i Bitcoin etter at selskapet Bitcoin Suisse ble ny hovedsponsor i ishockeyklubben Rungsted Seier Capital. (Kilde: Cointelegraph, finans.dk, Xi)
highlander
13:38
29.01.2018
#8033

Selskapet bak kryptovalutaen Tehter har brutt med sin revisor pga det de hevder er altfor detaljerte prosedyrer for en relativ enkel balanse. Tether skal være en såkalt stablecoin pegget mot USD der selskapet Tether hevder å motta innskudd i USD fra investorer hvoretter de lager en tilsvarende antall Tethers (kryptovalutaen) og gir disse til innskyterne.

Tether hevder å ha USD 2.2 milliarder i innskudd som dermed backer hver Tether coin som eksisterer. Ryktene har imidlertid gått om at Tether har laget coins «out of thin air» - dvs uten at det har vært tilsvarende dollarinnskudd bak.

Ettersom Tethers er benyttet til bl.a. kjøp av andre kryptovalutaer er noen engstelige for at «fake» verdier er benyttet i å kjøre prisen på ulike kryptovalutaer. Tether er søsterselskap til kryptobørsen Bitfinex og har felles CEO (Kilde: CoinTelegraph, Business Insider, Xi).

Tethers minner litt om Enron på en måte, bare at det dreier seg om kryptovaluta og ikke trykking av egne aksjer... Sier ikke at det går like galt med en gang, men Enron kjøpte opp andre selskaper med egne aksjer og fikk etter hvert noe seriøs revisorkrøll før ballongen til slutt smalt...
highlander
03:35
31.01.2018
#8055

Det er et bredt prisfall i kryptomarkedet tirsdag kveld, etter meldinger om at USAs myndigheter gransker en av verdens største kryptobørser.

Bitcoin er ned 8,53 prosent til 10.362,20 dollar, ifølge Coin Market Cap.

Ethereum faller 10,36 prosent, Ripple er ned 12,54 prosent, mens Bitcoin Cash synker 10,68 prosent.

Amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har stevnet kryptobørsen Bitfinex og selskapet Tether, som utsteder kryptovalutaen tether eller USDT.

USDT er ifølge selskapet selv forankret til den amerikanske dollaren.

Tether har fått kritikk etter meldinger om at selskapet har kuttet båndene til sine revisorer. Bitfinex og Tether har samme toppsjef. (Kilde: E24)
highlander
09:29
31.01.2018
#8056

Det ble i går kveld kjent at Facebook vil forby alle annonser som reklamerer for kryptovaluta, også bitcoin, for å forsøke å få stoppet annonser knyttet til finansielle produkter og tjenester som ofte er forbundet med villedende reklamering. Det skrev IT-giganten i et blogginnlegg.

Denne typen annonser vil forsvinne fra både Facebook og andre steder Facebook selger annonser.

– Vi slår ned på dette bredt mens vi jobber med å bli bedre på å kjenne igjen villedende annonser. Vi skal gjennomgå denne regelen og hvordan vi følger den opp etter hvert som vi blir bedre på det, skriver Rob Leathern, en av Facebooks annonsesjefer. (Kilde: E24)
Provence
09:34
31.01.2018
#9989

Finansavisen 31.1.2018

Kryptobank anklages for svindel

FINANS:USAs finanstilsyn mener AriseBank har utstedet uregistrerte verdi­papirer og lurt sine ICO-investorer.

Thomas Hilmersen


Det ble i går kjent at USAs finanstilsyn (SEC) har saksøkt AriseBank og selskapets gründere, Jared Rice og Stanley Ford, for svindel og utstedelse av uregistrerte verdipapirer. Grepet henger sammen med kryptobankens nylige emisjon av digitale mynter (ICO), hvor investorene skjøt inn et beløp tilsvarende nesten fem mrd. kroner.

Gjennomførte razzia

Søksmålet ble fremmet forrige torsdag, i en lokal domstol i Texas.

Den følgende dagen krevde delstatens myndigheter at AriseBank umiddelbart stanset driften, samtidig som SEC og FBI gjennomførte en storstilt razzia mot selskapets kontorer i Dallas.

Blant annet ble de gjenværende pengene fra ICOen beslaglagt, ifølge Rice. Emisjonsprosessen ble startet rundt november i fjor og fortsatte i alle fall frem til 18. januar. I dag er nettsiden som markedsfører de digitale myntene, kalt AriseCoin, imidlertid utilgjengelig. I tillegg har bokselegenden Evander Holyfield, en «offisiell talsmann» for kryptovalutaen, i den seneste uken ikke villet kommentere forholdet.

Villedet investorene

Rice og Ford var tidlig klar over at ICOen sto i fare for å skape juridiske problemer.

I oktober eklærte de på sin Facebook-side at «i stedet for å stanse emisjonen og skjelve av frykt, gjør selskaper som AriseBank seg klar for den kommende kampen med SEC».

Gründerne hevdet videre at det å selge aksjer i et privat selskap ikke er ulovlig, uansett hvem investorene er.

Ifølge USAs finanstilsyn løy AriseBank dessuten om at innskudd i de tradisjonelle bankene KFMC og TPMG, som ble overtatt for to uker siden, garanteres av landets banksikringsfond – noe som ifølge SEC ikke er tilfellet.

Kryptovaluta

Bitcoin ble lansert i januar 2009 som verdens første digitale valuta. Den bruker såkalt blokkjedeteknologi, som innebærer at alle transaksjoner prosesseres via et desentralisert nettverk av datamaskiner. Bitcoin, ethereum, neo og andre digitale valutaer kalles også «kryptovalutaer», ettersom de digitale meldingene som benyttes i deres transaksjoner er krypterte.
Stockamateur
09:48
31.01.2018
#12278

highlander
31.01.2018 09:29
#8056

På tide! Jeg begynner å bli lei av all krypto i feed'en på FB.
Provence
06:43
01.02.2018
#9993

Finansavisen 1.2.2018

En million kryptotradere på venteliste

FINANS:En million personer er klare til å kjøpe digitale mynter på Robinhood, så snart nettmegleren åpner for kryptohandel.

Thomas Hilmersen


Over en million personer har plassert seg på Robinhood Financials venteliste siden nettmegleren i forrige uke erklærte at den snart vil åpne for handel med kryptovaluta. Selskapet er kjent for å tilby gratis aksjehandel for små investorer, og kaller seg «historiens raskest voksende nettmegler».

Blir nesten gratis

Ifølge ledelsen vil kundene måtte betale for kjøp og salg av digital valuta, men bare nok til å dekke Robinhoods utgifter.

Megleren kan dermed bli en formidabel rival til dagens markedsleder, Coinbase, som typisk krever 1,5–2 prosent kommisjon fra amerikanske kunder og enda mer i Europa. Planen er å rulle ut tjenesten gradvis, fra og med denne måneden. Innen sommeren skal «nesten gratis» kryptohandel gjøres tilgjengelig i de fleste av USAs delstater og i en rekke andre land.

Skyhøy interesse

At verdien av bitcoin, den mest populære kryptovalutaen, natt til onsdag igjen var under 10.000 dollar – og dermed ned med 50 prosent fra toppen i desember – har tilsynelatende ikke dempet interessen.

I tillegg er en rekke andre kryptomeglere og -børser i den seneste tiden blitt satt i et negativt lys. På tirsdag ble det kjent at USAs derivattilsyn har begynt å etterforske Bitfinex, som er blant de største. En annen, BitConnect, er saksøkt og anklaget for svindel, mens japanske Coincheck nylig ble frastjålet et beløp tilsvarende 4,1 milliarder kroner.

Forøvrig er det ukjent hvor mange som i dag eier kryptovaluta. Antallet digitale lommebøker for denne typen aktiva er imidlertid 22,7 millioner – dobbelt så mange som i midten av januar i fjor.

Siden bitcoins toppnotering 17. desember, utgjør økningen 2 millioner.

Kryptovaluta
gorwell
10:08
01.02.2018
#22720

Stock'en:

https://cointelegraph.com/news/swedish-bitcoin-exchange-traded-fund-bigger-than-80-of-us-etfs

https://news.cision.com/nordic-growth-market-ngm/r/vontobel-issues-first-bitcoin-open-end-tracker-on-ngm-sweden,c2432047

Fra svindlerbedriften VON:
https://certificates.vontobel.com/SE/SV/Product/DE000VL7B7C0?ReturnUrl=%2fSE%2fSV%2fProdukter%2fProduktsoekresultat%3fUnderlyingInstrumentGuid%3dbe895b91-7c80-4ef1-a464-d49b81c3a906%26PageSize%3d25&FromPath=Hem--Produkter--Produktsoekresultat--

https://certificates.vontobel.com/SE/Download/AssetStore/a809d2db-caf8-4e1e-bde2-6c1708729e89/Vontobel_20170913_BPDelta1_FINAL.pdf

300+ sider. Prøv å sette deg i det og de bakenforliggende hyllekilometer med dokumenter og betingelser? Sprøyt.

Netfonds:
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=BULLBTCNGRPX2AVA.ST
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=MINILBTCNGRPAVA1.ST
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=MINILBTCNGRPAVA2.ST
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=MINILBTCNGRPAVA3.ST

Kun long. De to siste er nulla. Netfonds får ikke lov å legge ut data hvilket hindrer at man kan analysere bid/ask og eventuell trade og hvem som tok hvilken posisjon.

Hvilket i seg selv er engineera for å fascilitere åpenbar svindel.

/

Heile driden er så åpenbart svidlersk som det går an å sette det opp uten at FSA, som i seg selv er fullt av idioter som har sin lojalitet knyttet til forrige og neste arbeidsgiver og som er innom FSA utelukkende for å få innsyn i hvordan man skal manøvrere i markedet for å unngå å bli "av interesse for møndigheten"...

Interesserer seg en dritt.

/

gorwell
29.11.2017 16:21
#22707
Ad kriminalisere, monopol på pengeutstedelse, sentralbankens kontroll etc..

Jeg ser lite annen grunn til at Bitcoin er mulig å handle i form av ETN, ETF, T-Shorts, B-long og denslag annet enn at GS og wannabe's får muligheten til å etablere short-posisjoner før de gruses...


gorwell

Endret 01.02.2018 10:12 av gorwell
highlander
14:05
01.02.2018
#8071

Re. Provence #9993

Interessant konsept, og Robinhood Financials venteliste på over én million personer tyder på at kryptofesten ikke er over enda.

Håper for deres del at de rigger seg for å være med på noe som blir mer enn kort nachspiel...

Men nok en gang; tallene er for store til å ignoreres:

"Forøvrig er det ukjent hvor mange som i dag eier kryptovaluta. Antallet digitale lommebøker for denne typen aktiva er imidlertid 22,7 millioner – dobbelt så mange som i midten av januar i fjor."

Endret 01.02.2018 16:42 av highlander
Stockamateur
14:57
01.02.2018
#12280

gorwell

Takk for interessant info! Som du skjønner er vi på samme side i denne saken...
OldNick
16:37
01.02.2018
#19877

Dette er nesten hysterisk morsomt.


Dataspillerne er forbannet på bitcoin-minerne fordi de (spillerne) ikke får tak i de nyeste skjermkortene fra bl.a. NVIDIA (og sikkert mange andre brukke-produsenter) lager, som minerne nå trenger for å få minet flere bitcoins.

Ja, det kan nok bli en eksistensiell krise for de som er hekta på spill når de ikke får tak i det nyeste.

De (spillerne) må nok gå på NAV og forlange at uføretrygden økes slik at "de kan henge med". Ellers kan livet bli kjipt...


Galskapen må ta slutt

Kryptovaluta-utvinnere har drevet frem global grafikkort-tørke.

Karl Wig, E24.no
01.02.2018

Endret 01.02.2018 16:39 av OldNick
OldNick
00:33
02.02.2018
#19880

Bitcoin's popularitet blant "the establishment" synker stadig.


Nå er det Facebook som forbyr Bitcoin-annonser på Facebook.

Banker forbyr pengeoverføring til handelsplattformer etc.

India kaller det et pyramidespill, og lover å gjøre alt for å bekjempe dets utbredelse.

Dermed surnr handelen, og Bitcoin var nesten nede på $9000 torsdag, dvs. >50% fall fra toppen.
Ripple, som gjorde >10-gangen i Des-Jan, har falt tilbake under $1, dvs. et fall på >75% siden toppen.
Etherium holder seg bedre.

Nå forsvinner mye "papir-verdier". Mange som har gearet mister nok alt i denne kollapsen.
Men, som vi kan lese 1000-vis står fortsatt klar til å delta i spillet.
Frem med popcornet og cola'en, dette blir spennende...


Bitcoin slides as Facebook ad ban, India clampdown unnerve investors

Tommy Wilkes, Jemima Kelly, Reuters
Feb. 01, 2018

Endret 02.02.2018 00:34 av OldNick
yemaya 2
00:41
02.02.2018
#8956

De som investerer i pyramidene kan bli rike, men de blir rike på sin nestes bekostning.
Vi, som investerer i næring, vi bygger samfunnet.
Changes
02:56
02.02.2018
#26600

Var det ikke Amatøren, som fikk gravd opp hollet sitt, da Tassen kom over fjellet med et diseldrevet aggregat?
motbedreviten
10:39
02.02.2018
#2587

Klondyke stemningen er over.
Men teknologien vil nok leve videre i et eller annet form, hvis den er kostnad besparende .
BTC/USD skal vel ned til 1000, kanskje forsvinne.
Stockamateur
11:49
02.02.2018
#12283

OldNick

Og så fortsatte BTC ned under 9000 så snart fredagen manifesterte seg.
Stockamateur
11:53
02.02.2018
#12284

cHANG

tassen har gått bort fra bruk av dieseldrevne aggregater. "Dei er ikkje miljøvennlige" seier han i ein kommentar til ST.
Provence
13:57
02.02.2018
#9996

Datamining fører til grafikkkort mangel

– Galskapen må ta slutt

Som et alternativ til å satse på Bitcoins som investering burde man kanskje ha sett for seg utviklingen for selskaper som lager grafikkkort ?

Nvidia har steget 100%

Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter