Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Bitcoins - Digital valuta
Bitcoins - Digital valuta
motbedreviten
23:10
28.03.2018
#2596

Gorwell.

Det at du ikke kan selge det du ikke eier.
Ikke kan selge det du låner og muligens aldri kan betale tilbake.
Det at du ikke kan selge det du har tenkt å tjene i fremtiden..

En revolusjon i finansbranchen?
Kanskje ikke så dumt.
highlander
11:17
31.03.2018
#8762

Krypto-milliardærer har fått kjenne det brede verdifallet i kryptovaluta på pengepungen.

Verst har det gått ut over mannen som for to måneder siden toppet Forbes liste over rikeste personer i kryptoverden, Ripples medgrunnlegger, Chris Larsen.

Ifølge Forbes har han fått formuen redusert fra 8 milliarder dollar (62,7 milliarder kroner) i slutten av januar, til 3 milliarder dollar (23,5 milliarder kroner) i går. Det er et fall på 39,2 milliarder kroner, eller 62,5 prosent.

Estimatene er basert på Larsens beholdning i Ripple-valutaen XRP.

Til tross for at Ripple nylig annonserte at mer enn 100 finansinstitusjoner, deriblant SEB, bruker blokkjedeplattformen RippleNet for raskere transaksjoner har verdien på XRP falt med 78,46 prosent. (Forbes, E24)
highlander
21:27
07.04.2018
#8897

Soros forbereder seg på krypto-investeringer:

Etter å ha kalt kryptovalutaene en boble i januar, ser det ut til at den kjente investoren George Soros vil investere likevel.

George Soros' investeringsfond, som forvalter verdier for 26 milliarder dollar, forbereder seg nå på å investere i kryptovalutaer. Det melder Bloomberg og flere nyhetsbyråer.

Ifølge Bloomberg skal Adam Fisher, som er ansvarlig for makroinvesteringer, ha fått godkjenning for kryptoinvesteringer internt. Nyhetsbyrået siterer kilder som skal ha kjennskap til saken.

Soros-fondet skal ha avvist å ville kommentere saken.

Så sent som under World Economic Forum-konferansen i Davos i januar i år uttalte George Soros at kryptovalutaene ikke kan fungere som valutaer på grunn av deres volatilitet. I tillegg skal han ha beskrevet det som en boble, ifølge nyhetsbyrået.

Kursene til kryptovalutaene, med bitcoin i spissen, skjøt kraftig til værs utover høsten i fjor. Bitcoin-kursen toppet seg i midten av desember på snaue 20.000 dollar. Deretter har de falt kraftig tilbake igjen.

Selv om Soros har vært kritisk til kryptovalutaer før, er ikke dette første gangen han dypper tåen i vannet.

I midten av februar ble det kjent at Soros' investeringsfond hadde kjøpt aksjer i Overstock.com. Selskapets aksje steg kraftig etter at det lanserte et produkt for handel med kryptovalutaer. (Bloomberg, E24)
highlander
07:34
09.04.2018
#8917

Sakset fra Stig Myrseths nyhetsbrev for inneværende uke:

"Dovre Insight: Krakket i kryptovalutamarkedet

Kryptovalutakursene har stupt i år. Er markedet på dødsleiet, eller har vi med en disruptiv teknologi å gjøre som til slutt vil transformere verdens pengesystemer og finansnæringen?

Disruptive teknologier og bobler er siamesiske tvillinger. Tenk på internettboblen rundt årtusenskiftet, boblen i fornybar energi under opptakten til finanskrisen og jernbane-boblen i Storbritannia på 1840-tallet.

Fjorårets kurs- og volumeksplosjon i kryptovalutamarkedet med den påfølgende kollapsen bærer preg av en boblesprekk. Det er flere årsaker til prisraset. En er regulatoriske motvinder. En annen er at svakhetene ved mange av dagens valutaer har blitt tydeligere.

Her kan nevnes at det tok 18 timer å gjennomføre en bitcoin-transaksjon på det verste i vinter. En så lang responstid er lite praktisk om du skal kjøpe en kaffe eller pizza.

Følg pengene
Det pøses for tiden enorme beløp inn i ulike start-ups innen blockchain-økosystemet, og når man kaster milliarder av dollar på et problem, har løsninger en tendens til å tyte ut i den andre enden.

Her kan nevnes at bitcoin i disse dager oppgraderes med et såkalt «lightning network». Dette er et lag på toppen av den ordinære blokkjeden hvis formål er å senke transaksjonstiden og -kostnadene drastisk.

Fremover kan det ventes en flom av teknologiske gjennombrudd, forbedringer og andre innovasjoner i kjølvannet av den massive satsningen på forskning og utvikling. Dette taler for at interessen for segmentet vil holde seg høy.

Så skal man benytte vinterens tilbakeslag til å kjøpe kryptovalutaer?

Kjøpsanledning?
Bitcoin og etherum er de desidert største valutaene. Hvis bitcoin er gull i råvareriket, er etherum olje. Sistnevnte er bygd for å støtte applikasjoner som smartkontrakter, mens bitcoin har få andre bruksområder enn som verdioppbevarer og betalingsmiddel.

Lykkes utrullingen av «lightning network» på bitcoin-plattformen, kan det være en «game changer» og stor kurstrigger. Foreløpig er juryen ute, og det er for tidlig å trekke konklusjoner.

Motposten er at de regulatoriske motvindene neppe er over. For bitcoins langsiktige overlevelse er det viktig at valutaen blir regulert.

Personlig heller jeg mot at en bunn nærmer seg. Ikke minst fordi bitcoin er en utmerket løsning for diktatorer, oljesjeiker og andre som ønsker å gjemme unna verdier i tilfelle alle hus og hoteller brenner på hjemmebane.

Utilsiktede konsekvenser
Trolig vil de fleste tekniske utfordringer relatert til kryptovalutaer snart være løst, og sentralbankene vil da kunne utstede sin egen valuta om de ønsker. Sådanne vil ha mange fordeler sammenlignet med dagens penger. De kan ikke forfalskes eller brukes to ganger og kan også gjøres fullt ut sporbare i motsetning til kontanter.

Den største barrieren for adopsjon av kryptovalutaer er neppe teknologisk men risikoen for utilsiktede konsekvenser. Om Norges Bank lager sin egen kryptokrone, vil ikke folk trenge en bankkonto for å oppbevare dem lenger.

Selv om mange forbrukere vil synes det er flott om mellommannen blir eliminert, kan banknæringen få alvorlige problemer om de mister innskudd som funding-kilde eller taper inntektene fra betalingsformidling. Hele finanssystemet kan måtte bygges om."
highlander
16:36
09.04.2018
#8937

Markedet for Initial Coin Offerings (ICO), en måte å hente inn kapital gjennom utstedelse av kryptovaluta, har eksplodert – og har nådd nye høyder i 2018, til tross for prisras for store kryptovalutaer som bitcoin og ethereum.

Tall fra Coinschedule viser at selskaper hentet inn over fem milliarder dollar gjennom 165 ICOer i første kvartal 2018.

Til sammenligning ble 95 millioner dollar hentet inn gjennom 43 ICO-prosjekter i løpet av hele 2016. I fjor økte finansieringsbeløpene voldsomt til 3,8 milliarder dollar på verdensbasis fordelt på 164 ICOer, men allerede i første kvartal i år ble altså både antallet ICOer og samlet finansieringsbeløp overgått.

Meldingsappen Telegram står for den største ICOen så langt i år, da de hentet inn 1,7 milliarder dollar. (Coinschedule, E24)
highlander
07:37
10.04.2018
#8941

Bitcoin fikk et skarpt prisfall på mandag og falt 6 prosent på to timer, ifølge CNBC.

Siden har kryptovalutaen hentet seg litt inn igjen, men er fremdeles godt under 7.000 dollar, ifølge prisoversikten til Coinmarketcap.

Bitcoin har falt over 2.000 dollar denne måneden, eller rundt 27 prosent. Skatteinnberetningen i USA får mye av skylden for nedsalget.

Thomas Lee, analytiker i Fundstrat Global Advisors, skrev i en rapport forrige uke at amerikanske husholdninger mest sannsynlig skylder 25 milliarder dollar i skatt for deres beholdninger i kryptovaluta.

Derfor må en rekke investorer selge kryptovaluta for å møte skattekravene, som har frist 17. april. (CNBC, Coinmarketcap, E24)
highlander
13:55
12.04.2018
#9039

Kryptovalutaen Bitcoin suser opp 13 prosent torsdag ettermiddag til 7,737,12 dollar. Dette er det høyeste nivået på et par uker.

Også andre kryptovalutaer som Ethereum, Ripple og Bitcoin Cash stiger brått.

Ifølge CNBC er det ingen umiddelbar årsak til prisoppgangen, men flere analytikere har den siste tiden sagt at kryptovalutaene holdes nede av at amerikanerne må betale inn skatt på denne tiden. (CNBC, E24)
highlander
22:06
12.04.2018
#9045

Fra MarketWatch:

Opinion: This is all it would take for bitcoin to become a worthless cryptocurrency
highlander
10:42
13.04.2018
#9079

Barclays: Bitcoin er som influensa – og toppen er nådd; storbankens uvanlige modell viser at bitcoin aldri vil stige til gamle høyder...

Da interessen rundt kryptovalutaen bitcoin skjøt fart i fjor høst gikk prisen fra 3.000 til over 20.000 dollar i løpet av noen få måneder.

Siden har interessen falt tilbake, sammen med bitcoin-prisen, som i det siste har ligget på rundt 7.000 dollar.

Nå mener den britiske storbanken Barclays at denne voldsomme interessen rundt bitcoin spredte seg på samme måte som en influensaepidemi, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Analysen innebærer også at toppen er nådd for kryptovalutaen, og at en bitcoin aldri igjen vil koste 20.000 dollar.

Influensamodellen
Barclays deler potensielle bitcoin-investorer inn i tre grupper: mottagelige, infiserte og immune.

Banken mener at interessen for bitcoin «smitter» fra en person til en annen, mens nåværende eiere utvikler «immunitet» for å investere mer.

Videre sier modellen at etter hvert som flere blir eiere av bitcoin, så blir det færre mulige smittebærere, mens det stadig flere blir «friske» som ønsker å selge kryptovalutaen.

Etter hvert vil dette føre til en utflating av prisene, og prisene vil begynne å falle. (Bloomberg, E24)
highlander
23:43
14.04.2018
#9123

...men det finnes fortsatt optimister der ute:

Investor spår bitcoin-kurs på 250.000 dollar innen 2022:

Skal milliardæren Tim Draper få rett i sin spådom må kursen stige over 3.000 prosent på fire år

Starten på 2018 har vært tung for verdens største kryptovaluta, etter å ha klatret mot 20.000 dollar før jul i fjor. Den amerikanske milliardæren Tim Draper tror imidlertid bitcoin-investorer står overfor nok en eventyrlig vekst i årene som kommer.

På Twitter fredag ettermiddag skrev han at han tror kursen vil stige til 25.000 dollar innen 2022, men var raskt ute og korrigerte seg: Han hadde glemt en null. Skulle bitcoin-prisen nå 250.000 dollar, vil det være en økning på 3.000 prosent fra dagens nivå. De siste to årene har bitcoin-kursen steget 4.000 prosent.

Også det San Francisco-baserte kryptofondet Pantera Capital Management vil argumentere mot dem som mener luften er i ferd med å stige ut av bitcoin-boblen. De spår en pris på over 20.000 dollar innen et år, skriver Wall Street Journal. (WSJ, E24)
highlander
19:25
16.04.2018
#9173

...og det bra med cash i bransjen... enn så lenge:

Kryptobørsen Coinbase kjøper den amerikanske startupen Earn.com for over 120 millioner dollar, altså over 933 millioner kroner, skriver TechCrunch.

Medgrunnlegger og administrerende direktør i Earn.com, Balaji Srinivasan går inn i rollen som Chief Technology Officer (CTO) i Coinbase.

Ingen av partene vil si noe om akkurat hvor mye Coinbase betaler, men at investorene som har støttet Earn.com får tilbake mer enn de har gått inn med.

Totalt har Earn.com hentet 120 millioner dollar i midler siden oppstarten. (TechCrunch, E24)
highlander
20:32
18.04.2018
#9247

I går ble det i en ny rapport kjent at Christine Lagarde, toppsjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), mener at kryptoteknologien representerer store muligheter.

«På samme måte som teknologier som ble skapt under dotcom-perioden har endret livene våre, kan kryptovalutaer som overlever ha en betydelig innvirkning på måten vi sparer, investerer og betaler regningene våre på», skrev hun i rapportem.

Hun oppfordrer politikere om å ha et åpent sinn og etablere et regelverk som reduserer risikoen, samtidig som at den kreative prosessen får bære frukter. Hun viser til at pengeoverføringer kan skje raskt og billig – på tvers av landegrensene.

«Enkelte internasjonale overføringer skjer nå i løpet av timer – og ikke dager», fremholdt hun ifølge Dagens Næringsliv.
highlander
15:02
21.04.2018
#9330

Er tilliten til Bitcoin og kryptovalutaer i ferd med å komme tilbake... eller er det nok et blaff...?

Bitcoin var opp 3,12 prosent fra torsdag til fredag, og går dermed mot andre uke på rad med prisoppgang, skrev Bloomberg.

Det er første gang i 2018 at kryptovalutaen styrker seg i to uker på rad.

*) Én bitcoin ligger nå på 8.512,26 dollar ifølge Coinmarketcap, noe som gir en oppgang på 21,20 prosent siden mandag 9. april.

Det er dog ikke bare bitcoin det er fart i fredag, Ripples XRP er opp 16,47 prosent, Bitcoin Cash er opp 14,07 prosent og ethereum er opp 6,19 prosent.

– Nedsalget i forbindelse med skatteoppgjøret i USA er over, og større fond med dype lommer har kommet tinn i markedet, det er positive signaler, sier John Spallanzani, porteføljeforvalter ved Miller Value Partners, til Bloomberg.

Det er første gang i 2018 at kryptovalutaen styrker seg i to uker på rad

Én bitcoin ligger nå på 8.512,26 dollar ifølge Coinmarketcap, noe som gir en oppgang på 21,20 prosent siden mandag 9. april.

Det er dog ikke bare bitcoin det er fart i fredag, Ripples XRP er opp 16,47 prosent, Bitcoin Cash er opp 14,07 prosent og ethereum er opp 6,19 prosent.

– Nedsalget i forbindelse med skatteoppgjøret i USA er over, og større fond med dype lommer har kommet tinn i markedet, det er positive signaler, sier John Spallanzani, porteføljeforvalter ved Miller Value Partners, til Bloomberg. (Bloomberg, E24)

*) Red. anm.: Så langt denne lørdagen er Bitcoin ytterligere opp - og handles igjen for over 9.000 USD stykket.

Endret 21.04.2018 15:18 av highlander
highlander
15:34
22.04.2018
#9334

...og nå fikk vi grunnen til at Stig Myrseth har sluttet med sine ukentlige nyhetsbrev og oppdateringer av Dovreporteføljen:

Stig Myrseths kryptiske veivalg

(Finansavisen): - Jeg leste en artikkel like før jul. Da tok jeg kontakt med gründerne. Bare siden den gang har bedriften vokst veldig fort. Det er bare å ta av seg hatten. De kom først ut fra startstreken, og har greid å ta en pole position.

Stig Myrseth er mannen bak Dovre Forvaltning og kjent fra sin ukentlige aksjespalte i Finansavisen, der han i åtte år på rad har slått hovedindeksen.

På Follum har det i generasjoner vært drevet med tømmer. I enorme fabrikkbygninger har stokkene kommet inn på den ene siden og gått ut som papir på den andre. Inntil 2012, da Norske Skog la ned virksomheten etter 137 år, skriver Finansavisen.

Ordrebok på én mrd. kroner
I dag holder Kryptovault hus der, et gründerselskap fra Stavanger. I løpet av sine ni måneder lange levetid har selskapet ifølge avisen sikret seg en ordrebok verdt én milliard kroner, hovedsakelig fra asiatiske kunder.

Forretningsideen: Mining av kryptovaluta på vegne av kunder, de fleste av dem fra Asia. Myrseth har kjøpt syv prosent av selskapet og blitt adm. direktør.

Børsnotering
- Vårt langsiktige mål er å bli en one-stop-shop og et powerhouse innen blockchainøkonomien. I den forbindelse kan det bli aktuelt med en børsnotering, blant annet slik at vi kan bruke aksjer som oppgjørsmiddel ved oppkjøp, sier Myrseth til Finansavisen.

Høylytte kjølevifter er montert på det som ser ut som shippingcontainere. Et team på 15 til 20 mann kobler høyspentledninger og lodder fiberkabler. I hver av containerne er det installert en rekke minere, maskiner som utvinner kryptovaluta på vegne av Kryptovaults kunder. De fleste av dem er av typen Antminer s9, kjent som den beste og dyreste mineren det er mulig å få tak i. Markedsprisen er cirka 25.000 kroner.

Fullt utbygget har anlegget ifølge avisen på Follum plass til 25.000 maskiner, til en samlet verdi av 625 millioner kroner.

Minere til over to mrd. kroner
I Kryptovaults hovedanlegg på Dale, mellom Bergen og Voss, skal det ifølge avisen etter planen jobbe 83.000 minere til en samlet verdi av over to milliarder kroner. Alt styres fra en felles, døgnbemannet sentral i Stavanger.

Kryptovault stiller med infrastrukturen, altså «kabinettene» med viftene, administrasjonen og strømtilførselen, som inkluderer store transformatorer, og strengt vakthold. Selve minerne eies av kundene, mens lokalene leies. Derfor mener gründerne at nedsiden er marginal.

- Vi bygget en testsite i Stavanger. Det var slik vi fikk den første kontrakten, sier Rein-Owe Flister, styreleder og gründer i Kryptovault, til Finansavisen.

Sammen med barndomsvennene Stian Førre-Wold og Kjetil Hove Pettersen startet han selskapet etter at Hove Pettersen nevnte kryptovaluta som en mulig inntektskilde i fjor.

Ved juletider, da Myrseth tok opp telefonen og ringte Kryptovault, var markedet rødglødende. Én bitcoin ble verdsatt til over 18.000 dollar. Oppgangen hadde vært på over 1.800 prosent i løpet av ett år, og Saxo Bank spådde en verdi på 60.000 dollar i løpet av 2018.

I skrivende stund er bitcoinkursen på 8.899,34 dollar. (Kilde: HO, FA)

- - - - - -

Så det var altså ikke uten grunn at Stig Myrseth fikk en vridning fra negativitet til Bitcoin og kryptovalutaer til en mer positiv undertone da han de siste gangene har omtalt dette og blockchain...

Jeg ønsker Stig Myrseth lykke til på sitt nye eventyr.
OldNick
17:28
23.04.2018
#20056

re. highlander #9334,

Jeg lurer på hva slags strømkontrakter disse krypto-mining selskapene får?

Kan vel aldri være tilsvarende vår kraftkrevende industri oppnår?
Hvis så, er det ren svindel. Eneste som kommer ut av disse maskinene, er varm luft eller varmt (kjøle) vann, som de ikke bruker til noe annet enn å varme opp lokalene, resten går til å "fyre-for-kråkene".
______

Kryptoeksperter: 80% av kryptoemisjoner er svindel

Gjentatte ganger har kriminelle forsøkt lure folk til å investere i «nye kryptovalutaer». Nå advarer ekspertene mot at 4 av 5 kryptoemisjoner er lureri.

Martin H. Høgseth, E24.no
23.04.2018

Endret 23.04.2018 17:29 av OldNick
highlander
10:38
07.05.2018
#9846

Bitcoinveksler Sturle Sunde får ikke handle bitcoin gjennom Nordea, konkluderer en fersk dom fra Oslo tingrett.

Ifølge Nordea var det i fjor opptil 1400 transaksjoner i måneden gjennom hans konto, som alle gjelder kjøp og salg av bitcoin.

Høsten 2017 avsluttet banken kundeforholdet på grunn av risiko for hvitvasking og terrorfinansiering. Banken viser også til opplysninger fra politiet om at Sunde ikke krever at bitcoinkundene hans må identifisere seg.

Retten viser til at banken har plikt etter loven til å avvikle kundeforhold hvis det medfører risiko for transaksjoner med tilknytning til straffbare handlinger. (DN/Xi)
highlander
13:08
09.05.2018
#9869

Changpeng Zhao, CEO på kryptobørsen Binance, mener kapitalinnhenting via Initial Coin Offerings er betydelig bedre enn via venture capital fond.

Han mener det er «100 times easier» å hente kapitalen enn gjennom tradisjonelle venturekapital noe som også medfører at det blir et betydelig større antall velfinansierte startups fremover.

Gary Cohn, president Trumps nylig avgåtte økonomiske rådgiver og tidligere Goldman Sachs sjef, tror det vil komme en global akseptert kryptovaluta i fremtiden men som vil være mer enkel å forstå enn f.eks Bitcoin og ikke basert på miningkostnader/elektrisitetskostnader og slike ting.

Han tror ikke på Bitcoin, men på blockchain-teknologi og tror fremtidens kryptovaluta sannsynligvis vil ha en form for blockchain-teknologi bak seg. (Xi)
highlander
13:42
11.05.2018
#9945

En ny analyse fra Fundstrat Global Advisors spår at Bitcoin skal stige til USD 36,000 ved utløpet av 2019.

De baserer sin analyse på antatt utvikling i kostnadene ved å mine Bitcoins og mener at et P/BE nøkkeltall - som står for pris/miningkostnad - på 1,8 over tid har vist seg som et pålitelig langsiktig støttenivå i prisutviklingen. Analysen operer med en range på mellom USD 20.000 til USD 64.000 ved utløpet av 2019. (Xi)
eshuse
18:44
12.05.2018
#2684

Å påstå at kursen skal stige på bakgrunn av miningkostnadene er da bare tull. Går kursen opp, går miningkostnadene opp. Går kursen ned, går også miningkostnadene ned.

For å holde dagens kurs (ca. $8300) må det årlig tilføres ca. 45 millarder kroner i friske penger. Dette er betalingen som går til minerne.
highlander
14:30
18.05.2018
#10075

Den samlede verdien på verdens virtuelle valutaer har krympet med 52 milliarder dollar den siste uken, ifølge Coinmarketcap.

Fallet, som tilsvarer 423 milliarder kroner, kommer samtidig som tusenvis av tilhengere av kryptovalutaer har vært samlet i Manhattan under den storstilte konferansen Consensus 2018, skriver Bloomberg.

Blant konferansens trekkplastre var tre innleide Lamborghinier, en yacht-fest med plass til 1.000 mennesker og en opptreden av rapperen Snoop Dogg.

Ukens verdifall er langt fra spektakulært i kryptosammenheng, men markedets motstand mot opphaussingen i forbindelse med konferansen understreker ifølge Bloomberg et av de vanligste argumentene til kryptopessimistene: at de fleste potensielle investorene gikk inn i løpet av fjoråret, under den elleville prisstigningen som da fant sted. (Coinmarketcap, Bloomberg, E24)
highlander
13:04
24.05.2018
#10190

Det amerikanske justisdepartementet har åpnet opp en kriminell etterforskning av hvorvidt tradere manipulerer prisen på Bitcoin og andre kryptovaluta.

Ifølge Bloomberg kilder øker dette dramatisk USAs granskning av dette markedet, som kritikerne mener er fulle av misforhold.

Kursene på de ulike kryptovalutaene faller bredt på nyheten. (Bloomberg, Xi)
highlander
13:14
04.06.2018
#10326

Rett før helgen avsluttet Block.one sin EOS initial coin offering etter gjennom det siste året ha hentet inn over 4 milliarder USD.

Dette ble dermed den største ICO’en i historien. (Cointelegraph, Xi)

Endret 13:16 04.06.2018 av highlander
highlander
13:15
04.06.2018
#10327

Binance – verdens største kryptobørs målt i daglige handelsvolum – planlegger å starte et investeringsfond på en milliard dollar som skal benyttes til å investere i blockchain och kryptostartups.

Investeringsfondet skal hete Community Influence og vi være denominert i selskapets egne kryptovaluta BNB.

De planlegger også å lansere en annet investeringsfond - Binance Ecosystem Fund - som kommer til å inkludere 20 ulike samarbeidspartnere. (Techcrunch, Xi)

Endret 13:16 04.06.2018 av highlander
highlander
14:44
18.06.2018
#10561

Bank for International Settlements (BIS) advarer i en rapport om at kryptovalutaer, som bitcoin, kan føre til internettkollaps og miljøkatastrofe, om de fortsetter å vokse.

BIS, eller Den internasjonale oppgjørsbanken på norsk, blir ofte beskrevet som sentralbankenes sentralbank.

De skriver at lagringskapasitet vil bli en åpenbar utfordring, da tillitssystemet bak valutaene er laget slik at det er avhengig av at alle brukere også oppbevarer transaksjonsinformasjon. Det siste året har historikken økt med 50 GB til 170 GB.

– Men det går forbi lagringskapasitet, og også ut på verifikasjonskapasitet: kun superdatamaskiner kan fortsette å takle verifikasjonen av transaksjoner. Volumet kan gjøre at internett kneler, med millioner transaksjoner samtidig, skriver BIS.

I tillegg er de bekymret for energibruken.

– I skrivende stund er det totale elektrisitetsforbruket til å lage bitcoin på størrelse med en mellomstor økonomi, som Sveits. Jakten på desentralisert tillit har fort blitt en miljøkatastrofe, skriver BIS. (E24)
dr. Stockman
13:44
24.06.2018
#17389

Bitcoins i fritt fall, slik jeg visste det måtte bli og forutså da prisen var 20.000 $. Argumentet om at prisen måtte stige som følge av etterspørselen ville stige samtidig som det er en begrenset mengde bitcoins tilgjengelig henger selvfølgelig ikke på greip - av mange gode grunner, men først og fremst fordi antallet tilgjengelige kryptovalutaer i prinsippet er ubegrenset. Jeg sammenlignet denne pyramiden med det som førte til tulipankrakket, og eneste spenningsmoment har vært om ballongen ville sprekke med et smell eller om luften gradvis ville sive ut av ballongen.
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter