Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Bitcoins - Digital valuta
Bitcoins - Digital valuta
OldNick
18:03 21.12.2017
#19771

Vi har fått "Element ASA".

Etterat de fortalte markedet de skulle utstede tokens med en viss mengde jernmalm som verdigrunnlag (betyr vel at du må ta levering av 1tonn jernmalm hvis du ønsker å veksle inn:-)

Vel, aksjen har mer enn doblet seg siden dette ble varslet (på tross av en lite flatterende opptreden av den nye CEO hos Hegnar forleden).

Ute brer denne trenden om seg, her noen eksempler fra USA.

https://www.reuters.com/article/us-longislandicedtea-blockchain/long-island-iced-tea-skyrockets-after-renaming-itself-long-blockchain-idUSKBN1EF20I

Bør investorene inn og mentalundersøkes?
blåball
12:23 27.12.2017
#3835

Bitcoin til null .
En umoden teknologi , der G20 landene innfører forbud .

Stadig nye delinger i Bitcoin minner sterkt om ett pyramidespill .

Nye digitale valutaer uten skatte kontroll , og ett skyhøgt strømforbruk .

Verdiforankring i hva ?
blåball
12:39 27.12.2017
#3836

Har Bitcoin tatt patent på sin teknologi ?
highlander
13:47 27.12.2017
#7804

Ikke alle er enige om at kryptovalutaer kommer til å floppe, i hvert fall ikke umiddelbart...

Stig Myrseth skriver følgende i denne ukens nyhetsbrev:

"Dovre Insight: Gripes Oslo Børs av kryptofeber i 2018?

I år fikk kryptovalutaene sitt store gjennombrudd. Med dette kan et nytt kapittel i pengenes historie være påbegynt.

Penger var gjennom store deler av historien ensbetydende med gull- og sølvmynter. Deretter gjorde papirpengene sitt inntog. I starten var disse støttet av gull.

Koblingen mot gull ble imidlertid svekket under depresjonen og opphevet helt av Nixon i 1971. Siden den gang har lokalt konstruerte valutaer dominert, valutaer som kun støttes av tillit.

Det kan tenkes at kryptovalutaer basert på blockchain-teknologien representerer det neste steget i evolusjonen av penger. I så fall må kryptovalutaene ha klare fortrinn.

Dersom skjuling av formue og gjennomføring av overførsler som er ulovlige i det ordinære banksystemet er de eneste fordelene, er fremtiden mørk. I så fall er det bare et spørsmål om tid før de blir kriminalisert.

Det er imidlertid ikke til å komme fra at blockchain-teknologien har en del egenskaper som gjør den spennende og potensielt revolusjonerende for pengesystemet.

Fire fordeler
For det første gjør teknologien det mulig å eliminere mellommannen. Banker trengs verken for oppbevaring eller overførsler av kryptovalutaer. For bankvesenet representerer bitcoin og andre kryptovalutaer en eksistensiell trussel.

Dernest er det lavere risiko for devalueringer og hyperinflasjon. Årsaken er at det ikke er politikere men matematiske formler som styrer seddelpressen.

For det tredje er et blockchain-basert pengesystem potensielt robust. Et sådan kan ikke lammes ved å sprenge en sentral dataserver. Årsaken er at systemet er desentralisert med kopier liggende på tusenvis av datamaskiner verden over.

Til sist har kryptovalutaer global rekkevidde. De kan brukes alle steder som har tilgang til internett og kan bli vår første verdensvaluta.

Hvorvidt kryptovalutaer makter å utkonkurrere dagens pengesystemer, gjenstår å se. For det første må det demonstreres at fordelene klart overstiger ulempene.

Dernest er motkreftene formidable. Her kan nevnes at statskassen i dag nyter godt av store inntekter fra pengeutstedelsen. Uteblir disse, må skattene heves.

Bitcoin snart utdatert?
Så er det bare å kjøpe bitcoin? Snarere tvert imot. På lang sikt tipper jeg imidlertid den skal i null. Som førstemann ut har bitcoin fått enorm drahjelp av sitt merkenavn.

Ulempen ved å være eldst, er imidlertid at koden begynner å bli utdatert samtidig som det anarkistiske styringssystemet gjør det vanskelig å oppdatere den. Her kan nevnes at transaksjonstiden er for lang og transaksjonskostnadene i form av strømforbruk for høye.

Faren er følgelig overhengende for at bitcoin blir disruptert av nye og forbedrede kryptovalutaer med overlegne tekniske kvaliteter.

Kryptofeber på Oslo Børs?
Den meteoriske oppgangen til bitcoin og andre kryptovalutaer har skapt en enorm begeistring og interesse for temaet i brede lag av befolkningen. Få ting er egnet til å pirre fantasien mer enn penger og revolusjonerende teknologier.

Blockchain og kryptovalutaer vil fortsette å prege nyhetsbildet i 2018, og jeg blir ikke overrasket om Oslo Børs gripes av kryptofeber snart.

På Wall Street har man sett aksjekursene gå til himmels i selskaper som endrer navn og strategi til noe som har med blockchain å gjøre. På Oslo Børs har tidligere Intex, nå Element, gjort det samme og blitt belønnet med en kraftig kursoppgang.

Under internettboblen gikk Opticom i løpet av kort tid fra å være et anonymt selskap til å bli børsens mest omsatte aksje. Kanskje et blockchain-relatert selskap vil prestere noe lignende i årene fremover? I 2018 kan det være rasjonelt å være irrasjonell."
highlander
14:50 27.12.2017
#7812

Ifølge forskningsinstituttet Markets & Markets vil markedet for blockchainrelaterte produkter og tjenester nå 7,7 milliarder dollar i 2022, opp fra 242 millioner dollar i fjor, skriver Bloomberg.

Blockchainteknologi vil i 2018 utgjøre det største bruksområdet ved rundt 60 globale datasentre som IBM leier ut til andre selskaper. Teknologien krever ofte store investeringer i fysisk datautstyr og programvare. (Kilde: FA/Xi)

Endret 27.12.2017 14:50 av highlander
OldNick
14:06 02.01.2018
#19779

Har større oppside som investering enn Bitcoin

De beste kryptovalutaene for 2018

Mindre kjente valutaer med sterk teknologi, store markeder og nye bruksområder har mer oppside enn bitcoin, ifølge konsulenten Diana Vu


Marianne L. Skarsgård, Hegnar.no
02.01.2018

Finansavisen - Bitcoin er «kongen», men mange mindre kjente kryptovalutaer har større oppside som investering, mener adm. direktør Diana Vu i konsulentfirmaet ioVentures, ifølge Finansavisen.

Hennes favoritt er ripple, som ble lansert i 2012 og brukes i et nettverk for finansielle transaksjoner.

- En rekke globale finansselskaper, inkludert American Express, har allerede erklært at de støtter dette systemet, forklarer Vu.

- Ripple ligger an til å forme fremtiden for digital handel, ettersom penger kan overføres lynraskt og svært billig.

Vu spår ifølge avisen at valutaen snart vil aksepteres av netthandleren Amazon og dermed øke ytterligere i verdi. Kursen har allerede steget fra under en cent for et år siden til 2,33 dollar søndag ettermiddag.

Er «Kinas ethereum»

Etter bitcoin og ripple er ethereum den høyest verdsatte digitale valutaen, med mynter for 580 mrd. kroner i omløp. Dens teknologi benyttes av programmører til å utvikle desentraliserte apps og lansere nye valutaer (ICO).

- Jeg foretrekker imidlertid Neo, som er blitt kalt «Kinas ethereum», erklærer Vu, ifølge Finansavisen.

Konsulenten tror neos markedsverdi allerede i løpet av 2018 kan skyte opp fra dagens 39 mrd. kroner og passere ethereums.

Vus tredje valg, omiseGO, er enda mindre verdt – under 15 mrd. kroner. Valutaen er fortsatt i en tidlig fase, men planen for 2018 regnes som lovende.

Vu holder ifølge avisen dessuten en knapp på quantstamp, som gjennomfører sikkerhetskontroller for «smarte kontrakter» utviklet med ethereum. Valutaens markedsverdi er bare 1,8 mrd. kroner.

Bitcoins «lillebror»

Til slutt kommer litecoin, en av de tre digitale valutaene som kan kjøpes via den populære kryptomegleren Coinbase.

- Dersom bitcoin er gullstandarden innenfor digital valuta, er litecoin sølvet, hevder Vu.

- Litecoin er basert på bitcoin, men teknologien er endret, slik at transaksjoner prosesseres raskere, billigere og av flere personer.
highlander
13:25 03.01.2018
#7839

Samtidig som mange politikere, tilsynsmyndigheter og investeringsguruer advarer mot at den spekulative interessen for digital valuta kan komme til å skade mange investorer vurderer flere sentralbanker selv å skape kryptovalutaer.

Både Venezuela og Russland har tilkjennegitt ambisjoner og Bank of England forteller nå at det jobbes med å skape en versjon basert på britiske pund. Gruppen som er ansvarlig for prosjektet ventes å legge frem ytterligere detaljer i løpet av året.

Brukere av den britiske kryptovalutaen skal potensielt ha mulighet til å plassere sine innskudd direkte i sentralbanken, i stedet for å måtte gå gjennom kommersielle banker som Barclays og Royal Bank of Scotland. I tillegg vil store transaksjoner kunne gjennomføres nesten umiddelbart.

For øvrig Bitcoin steg kraftig etter at Wall Street Journal rapporterte at en venturefond startet av Peter Thiel (Paypal, Facebook) skal ha kjøpt kryptovalutaen utover i 2017 - og nå skal ha Bitcoin-verdier for flere hundre millioner USD. (Kilde: Xi)
OldNick
14:13 03.01.2018
#19784

Skal vi tro Zerohedge, så planlegger China å regulere bitcoin-spekuleringen i China gjennom sentralbanken.China Central Bank Prepares To Regulate Bitcoin Mining

Zerohedge.com
01/03/2018
motbedreviten
21:33 03.01.2018
#2582

Kursen til bitcoin burde vel være relatert til kostnader til bitcoin-mining.
Og det burde først og fremst være et betalingsmiddel.
Det er den ikke lenger, den har eksplodert.

Spekulasjon og dårlig tillit til nasjonale valutaer og nullrente har vel gjort sitt.
Sikkert også brukt for hvitvasking og kansje krise-sikring.

Det hele er blåst opp til surrealistiske dimensjoner.
Det er stor fare for kollaps.
highlander
14:06 04.01.2018
#7846

Dette går over alle støvleskaft...

Glenn Hutchins, co-founder av investeringsselskapet Silver Lake Partners, er langt mer entusiastisk til det bredere kryptovaluta økosystemet enn Bitcoin. Han oppfordrer til at man investeringsmessig heller ser på selskapene bak enn på valutaene og minner om at Levi Strauss tjente mer på å selge jeans til gullgraverne i Klondyke enn hva gullgraverne tjente.

Hutchins sammenligner økosystemet med jernbanesystemet der valutaen er vognene, protokollen er jernbaneskinnen og blockchain cargo manifestet (transportdokumentet). Men i stedet for å flytte tønner med parafin og bokser med utstyr kan det nye krypto økosystemet i teorien gjennomføre finansielle transaksjoner umiddelbart og tilnærmet uten kostnad. Silver Lake er investert i Ripple, selskapet bak kryptovalutaen Ripple (XRP)

Størst prisoppgang av alle kryptovaluta i 2017 hadde nettopp Ripple med 36.018 prosent, med størsteparten av oppgangen i desember. Og oppgangen har fortsatt med full styrke de første 3-4 dagene i det nye året.
Én ripple koster i skrivende stund 3,80 dollar, opp 70 prosent siden nyttår.

Dette har gjort at selskapets styreleder Chris Larsens papirformue er blitt på over 380 milliarder dollar. Det ville gitt ham en 11. plass på Forbes liste over verdens rikeste i 2017, foran Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin.

Ripples kryptovaluta er nå priset til 60 % av Bitcoins markedspris. (Kilde: DN/Financial Times/Xi)
Beins
14:24 04.01.2018
#11492

HO: Shawki Ibrahim Abdel-Karim Allam, Egypts 19. stormufti og øverste imam (den øverste embedsbærer innen det religiøse rettsvesen i et sunni muslimsk land, wikipedia), har avsagt sin dom når det gjelder bitcoin.

Han har utstedt en fatwa som forbyr trading i bitcoin, med den begrunnelsen at den er "haram" - ikke-islamsk.

Sheikh Shawki Allam uttalte at kryptovalutaen er svindelaktig, at man risikerer å bli lurt og at den strider mot Islam i det den ikke er støttet av en sentral og kompetent myndighet.

Tyrkias direktorat for religiøse saker har tidligere også utstedt en fatwa mot bitcoin, med en tilsvarende begrunnelse.
Fanatic
13:20 05.01.2018
#28201

Blockchain Debunked: Why one of the most-important technological breakthroughs of all time was never suitable beyond use as a proof-of-concept prototype - December 27, 2017 by Erik Townsend.
Provence
15:44 06.01.2018
#9943

Finansavisen 6.1.2018

Ikke alt dreier seg om Bitcoins..her kryptovalutaen 'ripple'

Kryptogründer er rikere enn Kamprad

FINANS:Chris Larsen, mannen bak kryptovalutaen ripple, hadde torsdag ettermiddag en formue på minst 480 milliarder kroner.

Thomas Hilmersen


Mens bitcoinkursen fortsatt er rundt 20 prosent lavere enn for tre uker siden, har rivalen ripple i den seneste måneden gjort 15-gangeren. Toppsjef Chris Larsen i Ripple Labs ble samtidig verdens åttende rikeste person, foran blant andre Ikea-gründer Ingvar Kamprad og Larry Ellison i IT-giganten Oracle.

«Satans kryptovaluta»

Ripple regnes av kryptoentusiaster omtrent som Satans verk, ettersom valutaen benytter et sentralisert transaksjonssystem og er blitt populær blant etablerte betalingsformidlere.

Bransjens ideologer mener dette strider imot en grunntanke bak kryptovaluta; å unngå dagens banksystem og desentralisere behandlingen av overføringer.

I november begynte imidlertid både American Express og Banco Santander å benytte Ripple Labs’ lynraske og kostnadseffektive nettverk for internasjonale betalinger, og senere skal også valutaen ripple tas i bruk.

Ripple-systemet håndterer både digitale og tradisjonelle valutaer, i tillegg til mer eksotiske verdier, som mobiltelefonminutter og bonuspoenger.

Voldsom kursoppgang

Det San Francisco-baserte selskapet meldte i desember dessuten om en avtale med Visa, og dermed skjøt kursen til himmels.

Ripples markedsverdi passerte på onsdag 100 milliarder dollar, noe som innebar at bare bitcoin var større. Oppturen fortsatte den følgende dagen, blant spekulasjon om at Coinbase ville begynne å tilby valutaen.

På det meste var nivået 149 milliarder dollar, tilsvarende 1.200 milliarder kroner. Det falt deretter med rundt 20 prosent etter at den populære kryptomegleren benektet ryktene.

Suksessrik seriegründer

57-årige Chris Larsen er ingen nykommer i Silicon Valleys IT-verden. Under dotcom-boblen på slutten av 1990-tallet startet og ledet han blant annet det nettbaserte boliglånselskapet E-Loan, som i 2005 ble solgt til Banco Popular for rundt 2 milliarder kroner.

I det følgende året fokuserte han på en markedsplass hvor folk kunne låne direkte til hverandre, Prosper, og i 2012 ble Ripple Labs lansert.

Larsen er også kjent som en aktiv forkjemper for digitalt personvern. I motsetning til kryptovalutaer som monero, gir ripple imidlertid ikke anledning til å gjennomføre anonyme pengeoverføringer.

Kryptovaluta
highlander
13:59 08.01.2018
#7865

Sakset fra Stig Myresths nyhetsbrev for inneværende uke:

"Blockchain-økonomien: Boom eller bust?

Pengene strømmer inn i blockchain-relaterte selskaper og kryptovalutaer, og den teknologiske utviklingen skjer raskt. En ny milliardindustri er i ferd med å gro frem.

Dagsomsetningen av kryptovalutaer passerte nylig 50 milliarder dollar. Det er ikke langt unna årsomsetningen på Oslo Børs. Samtidig setter den samlede markedsverdien av verdens kryptovalutaer nærmest daglig rekorder.

Jeg har sett nærmere på verdikjeden i blockchain-industrien og hvor pengene er å tjene for næringslivet.

Intens ICO-konkurranse
Den mest opplagte forretningsideen er å lansere sin egen kryptovaluta. Det kalles ICO på fagspråket og står for Initial Coin Offering.

Element, tidligere Intex Resources, har hevet seg på denne bølgen. Selskapet meldte i høst at de vil utstede sin egen valuta og registrerte i den forbindelse kryptovalutanavnene «Iron» og «Nickel». På Oslo Børs har kursen firedoblet seg siden børsmeldingen, og aksjen har blitt en traderfavoritt.

Utfordringen med ICO-modellen er at antallet selskaper som ønsker å lage sin egen valuta, har eksplodert, og konkurransen om investorenes gunst blir hardere for hver dag som går. Av de mange ICOene som forsøkes gjennomført nå, vil kun et fåtall lykkes.

Dersom salget av «Iron»- og «Nickel»-mynter feiler, kan aksjekursen i Element falle like brått som den steg.

Mining gunstig i Norge
En annen forretningsmulighet er å drive såkalt kryptomining. I Norge har en rekke privatpersoner og bedrifter satt opp maskiner i kjellere, på låver og i datasentre som driver med utvinning av kryptovalutaer.

Med rett maskinvare og tilgang på billig strøm er dette en lukrativ virksomhet. Rammebetingelsene er i så måte gunstige i Norge. Dette skyldes miksturen av billig strøm, et kjølig klima og politisk stabilitet.

Jeg blir ikke overrasket om kryptomining blir en av våre raskest voksende næringer. Datasentre med høy kapasitet i strømnettet vil bli gull verdt.

Kina er i dag ledende på kryptomining. Kinesiske myndigheter varslet imidlertid nylig at de vil begrense krafttilgangen til mining-selskaper. Dette er godt nytt for den norske mining-næringen.

Hardware
Mining er datakraftintensivt, og dette gir muligheter for selskaper som produserer maskinvaren. Innen bitcoin-mining brukes det i dag kun skreddersydde prosessorer (ASIC).

Tradisjonelle prosessorer kan også anvendes, men konkurransen fra skreddersydde systemer har presset prisen så langt ned at det er ulønnsomt etter strømkostnader. Xilinx og Cadence Design er blant selskapene som utvikler og leverer slike ASIC-løsninger.

Til mining av de fleste nyere kryptovalutaer som Etherum brukes tradisjonelle GPUer. Disse er produsert av AMD og Nvidia. Etterspørselen etter GPU-er har vært så stor i det siste at selskapene er utsolgt for de mest populære modellene.

Nye anvendelser
Blockchain-teknologien har hittil primært vært brukt til å skape kryptvalutaer. Fremover vil vi imidlertid se teknologien anvendt på en rekke andre områder også.

Et eksempel er Filecoin. Selskapet tilbyr datalagring i skyen, mens de som stiller lagringsplass til rådighet, får betaling i coins. Et annet er Golem som gjør det mulig for deg å leie ut ubrukt datakraft på maskinen din i bytte mot coins.

For stor til å ignoreres
Blockchain- og kryptovalutaindustrien har blitt for stor til å ignoreres. Risikoen i næringen er høy, og hovedargumentet mot kryptovalutaene er at strømforbruket for å drive infrastrukturen er for høyt samtidig som det tar for lang tid å gjennomføre transaksjoner.

Løses ikke disse utfordringene, kan næringen kollapse. Den gode nyheten er imidlertid at innovasjonstakten er høy. Her kan nevnes at planlagte tekniske oppgraderinger kan gi en transaksjonshastighet og -kapasitet i Etherum som er på linje med Visa og Mastercard.

I Etherum vurderes det likeledes overgang til mining-løsninger som er langt mindre kraftintensive. Minerne spiller en nøkkelrolle i blockchain-teknologien ettersom det er de som bekrefter transaksjonene og drifter det desentraliserte nettverket.

Alderen tynger Bitcoin
Hva med bitcoin? Selv om bitcoin-kursen har steget kraftig det siste året, har bitcoin sin andel av den samlede verdien av kryptouniverset vært systematisk fallende.

Dette skyldes dels at det har kommet stadig nye valutaer til gjennom ICOs. Dernest har flere av de nye kryptovalutaene overlegne tekniske kvaliteter.

Bitcoin har et sterkt varemerke, men teknologien som valutaen er basert på, er gammel og vanskelig å oppgradere. Short bitcoin, long Etherum? "
highlander
13:18 10.01.2018
#7877

Etter kraftig prisøkning mot slutten av 2017, og starten av 2018, virker luften å være på vei ut av ballongen for Ripples kryptovaluta XRP.

Onsdag formiddag er prisen på XRP 1,92 dollar, ned 18,26 prosent de siste 24 timene, og ned 50 prosent siden toppen 4. januar, ifølge Coinmarketcap. Dermed har også den totale markedsverdien på XRP i omløp falt fra 148 milliarder dollar, til 74 milliarder dollar på under en uke.

Det er dog ikke bare Ripple som faller. Bitcoin er ned 6,24 prosent det siste døgnet, bitcoin cash er ned 0,45 prosent, cardano er ned 15,33 prosent og litecoin er ned 4,39 prosent.

Ett av få lyspunkt på kryptohimmelen onsdag er prisen på ether som er opp 6,59 prosent, til 1.301 dollar.

Ifølge Coinmarketcap har 83 av de 100 største kryptovalutaene i verden, målt i markedsverdi, falt det siste døgnet. (Kilde: coinmarketcap/E24)

Endret 10.01.2018 13:18 av highlander
highlander
14:00 10.01.2018
#7881

...men kryptovaluta er fortsatt god «butikk» for mange:

Bitcoin mining er så profitabel i Kina at de kinesiske miners ville tjene penger selv ved halvering av prisen på kryptovalutaen iht Bloomberg New Energy Finance. Miners tjener penger ved å få fastsatte Bitcoins per blokk de lager. I tillegg mottar de transaksjonsgebyr fra aktørene som gjør transaksjonene.

Det gamle fotoselskapet Kodak – jada, det lever faktisk! – gikk i går ut med at det skal lansere en rettighetsplattform for bilder basert på blockchain-teknikk samt gjøre en ICO for en kryptovaluta kalt Kodak Coin. Aksjekursen steg dermed over 200 %... (Kilde: Xi)
OldNick
16:40 11.01.2018
#19813

Sør-Korea jobber med lovutkast som skal forby bitcoin og andre kryptovalutaer.

Setter dette endelig igang "et snøskred" av andre nasjoner som vil gjøre det samme?

Problemet her er: Late-comers risikerer å tape massivt med penger, penger som vil gå til early-birds som vil cashe inn gevinstene.


Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

I det som kan bli det hardeste slaget mot kryptovaluta så langt, jobber sørkoreanske justismyndigheter med en lov som forbyr handel med kryptovaluta.

Sindre Hopland, E24.no
11.01.2018
______

Original Reuters-artikkel:

På en vedlagt video i artikkelen påpekes det at å få et lovforslag gjennom parlamentet kan ta flere år, så ingen umiddelbar fare altså.

Men markedet er fremoverskuende, så det påvirkes selvsagt.

South Korea plans to ban cryptocurrency trading, rattles market

Cynthia Kim, Dahee Kim, Reuters
11.01.2018
OldNick
16:21 12.01.2018
#19822

Chinese bitcoin miners eye sites in energy-rich Canada

Allison Lampert, Alexandra Harney, Brenda Goh, Reuters
Jan. 12, 2018

Montreal/Shanghai - China’s Bitmain Technologies is eyeing bitcoin mining sites in Quebec, a company spokesman told Reuters, as expectations of a potential Chinese crackdown on cryptocurrency mining make the energy-rich Canadian province an attractive alternative.

China has grown into one of the world’s biggest sources of cryptocurrency mining but there are signs Beijing is increasing scrutiny of the sector’s players and may ask local authorities to regulate their power use. Bitmain Technologies, operator of some of the largest mining farms in the country, is among several companies looking to expand overseas.

Bitmain spokesman Nishant Sharma said in an e-mail on Friday that the company was looking at sites in Quebec and is in talks with regional power authorities in the province. It is also planning to expand in Switzerland.

Bitcoin mining consumes large quantities of energy because it uses computers to solve complex math puzzles to validate transactions in the cryptocurrency, which are written to the blockchain, or digital ledger. The first miner to solve the problem is rewarded in bitcoin and the transaction is added to the blockchain.

While Beijing has not issued any official edict on the bitcoin mines, two Chinese miners told Reuters that local authorities had grown more unwilling to allow expansion and had started to shut down some mines in late 2017, as China clamped down on cryptocurrencies.

Last September, Chinese authorities banned so-called initial coin offerings and ordered Beijing-based cryptocurrency exchanges to halt trading.

“We, and from what I understand many of our peers, are already making plans to go overseas,” said Li Wei, chief executive of ZQMiner, a Wuhan-based company that sells bitcoin mining equipment and has mines in three Chinese provinces.

Globally, regulators are increasingly voicing concerns about cryptocurrencies, which are not backed by any central bank, because of their volatility and worries about risks to investors. China, which has strict capital controls, is also worried that cryptocurrencies could facilitate illegal fund flows and breed financial risks.

In Canada, Hydro Quebec described a potential sales pipeline of around 30 large cryptocurrency miners after a campaign by the public utility to attract data centres to the province triggered a flurry of interest from bitcoin miners in 2017.

“Of the world’s top five largest blockchain players, we have at least three or four,” David Vincent, director of business development at Hydro Quebec distribution, said in an interview on Wednesday.

mer på link
motbedreviten
22:24 13.01.2018
#2583

Morgan Stanley: Bitcoin Mining Consumed 20TWh Electricity in 2017, 140TWh Predicted 2018.

fanatic#28201 gir litt å tenke på.

Blockchain teknologi kommer til å bli og mange jobber vil forsvinne.

Spørsmålet er hvordan transaksjons-journalene skal sikres mot "bad guys"

Bitcoin og andre kryptovalutaer bruker et resurs krevende mining-nettverk som har sine begrensninger hvis mange skal bruke det.

Som alternativ blir nevnt at det kan komme en blockchain teknologi med statlig kontroll av transaksjons-journalene, bl a med mulighet til beskatning av transaksjonene.
Mye av sjarmen forsvinner da. "Bad guys" holdes utenfor men hva med"bad politics"?.
.
OldNick
11:43 16.01.2018
#19827

re. mbv #2583,

140TWh? Som Norges el-forbruk altså.
Meningsløst.
______

Krypto-boblen deflateres?

China truer nå med å forby krypto-handel på sentrale plattformer (dvs. uregulerte nett-børser).


Kryptomarkedet stuper etter nye signaler om innstramminger i Asia

Kryptobørsene er i korreksjonsmodus tirsdag morgen.

Sindre Hoopland, E24.no
16.01.2018

______

Bitcoin Drops Most Since September as Digital Coins Resume Slide

Eric Lam, Bloomberg
January 16, 2018

Endret 16.01.2018 11:44 av OldNick
highlander
13:56 16.01.2018
#7923

Messaging appen Telegram- som brukes av mer enn 170 millioner privatpersoner månedlig – og planlegger å hente inn minimum USD 1,2 milliarder via token sale i løpet av de neste månedene. Beløpet vil være nesten fem ganger høyere enn det hittil største «token» salget. Telegram mener at deres TON-plattform skal være langt bedre egnet til å benytte kryptovaluta i daglige transaksjoner enn dagens kryptovaluta. (Kilde: Xi)

Ser for øvrig at de 20 største kryptovalutaene stort sett har stupt 10 - 20 % siste 24 timer, så mye av luften er i ferd med å gå ut av ballongen...
OldNick
00:33 17.01.2018
#19828

Watch out, et krypto-crash i emning?

Bitcoin: $10914
Ethereum: $995
Ripple: $1.07


Langsomme transaksjoner gjør det ikke enklere, da blir det trangt i døra...


Bitcoin Plunge Extends to 25% as Fear of Crypto Crackdown Linger

- China is said to escalate clampdown on trading, mobile apps
- European securities authority criticizes Bitcoin’s volatility

Eric Lam, Todd White, Bloomberg
Jan. 16, 2018

Endret 17.01.2018 00:34 av OldNick
eshuse
12:09 17.01.2018
#2639

Kryptovaluta er bare så 2017!

Toppen ble nådd rett før jul i fjor og interessen er dalende
highlander
13:52 22.01.2018
#7962

Kaoset på verdens digitale valuta-markeder i forrige uke skyldtes i stor grad uttalelser fra den sørkoreanske justisministeren om at Sør-Korea ville stenge landets digitale valutabørser og forby handel i digitale valutaer.

Dette ble fulgt opp av «lekkasjer» fra finansdepartementet og finanstilsynet om at dette var nært forestående. Denne innsideinformasjonen ble brukt av ansatte i det sørkoreanske finanstilsynet til å kjøpe og selge digitale valutaer før forrige ukes kurssmell.

– Vi har bekreftelse på at dette skjedde, sa finanstilsynets leder Choi Heung-sik under en høring sist torsdag. (Kilde: Xi)
highlander
13:56 22.01.2018
#7964

Nordea utvider forbudet mot å handle med bitcoin til å gjelde samtlige av bankens 31.000 ansatte, skriver den danske avisen Børsen.

Ifølge avisen kommer opplysningene frem i et internt notat mandag.

Før helgen skrev E24 at bankens ansatte for storkunder hadde fått tilsvarende forbud.

– Forbudet gjelder wholesale banking-avdelingen. Totalt er det 3.800 personer i den avdelingen, i Norge gjelder det 300 ansatte, sa Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea Norge da.

Forbudet gjelder også alle andre kryptovalutaer som kan kjøpes på kryptobørser. (Kilde: Børsen.dk/E24)
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter